Hangyairtás házilag. Egy szakember tanácsai.

hangyairtás házilagAzoknak akik házilag szeretnének hangyairtást végeztetni összegyűjtöttük a legnépszerűbb, olyan praktikát, ami a legtöbb háztartásban akár 10 percen belül kipróbálható.

Ahogy hajnövesztőszerek csodareceptjeivel, úgy házilagos hangyairtás praktikáival is mind tele van az internet. Egy kicsit féltem is Önt tőlük, mert szakértői szemmel nézve, rögtön látni, hogy bizonyos esetek csak csoda folytán hozhatnak eredményt.

Ha Ön az összes “Hangyairtás házilag” csodareceptet ki szeretné próbálni, abba valószínűleg beleőszülne.

Itt azokat a házilagos recepteket gyűjtöttük össze, melyek mások elmondásai alapján több alkalommal hoztak eredményt, és kizárólag biztonságosak.

De előtte egy fontos kérdés: meddig érdemes próbálkozni a házilagos hangyairtással?

Tapasztalt rovarirtóként annyit biztosan mondhatok, hogy e téren maximum napokban szabad gondolkodni, és alapvetően kisebb kolóniával szabad csak kísérletezgetni. Ha a lakása több helyén, tömegesen jelennének meg, inkább forduljon szakemberhez. Biztonságosabb módszerekkel dolgozunk, mint azt hinné.

Korábban kipróbált receptek házilagos hangyairtásra:

1. Citromkarikák: Tegyen citromkarikákat a hangyák vonulási területeire. Ezzel megtöri a hangyák vonulási útjait, és visszakényszerítheti őket kiindulási területeihez.

2. Sütőpor és/vagy fahéj: A hangyák alapvetően érzékenyek a szagokra. A legtöbb házilagos hangyairtás erre épít. A vonulási területekre szórt sütőpor, vagy fahéj elzárja a vonulásukat.

3. Savanyú uborka: A savanyú uborka szaga távol tarthatja a hangyákat.

4. Levendula: Csepegtessen levendulaaromát a ház/lakás betörési pontjaira.

5. Bolti csapdák, sprayk: A legtöbb nagyobb áruházban (CBA, Tesco, Interspar) kapni hangyairtó készítményt. Kis fertőzöttség esetén érdemes kipróbálni, de ne kísérletezzen velük sokat. Ha nem válik be 1 héten belül, hívjon szakembert. Ha a lakás több pontját is ellepték a hangyák, és esetleg gyakran ólálkodnak a ház körül, akkor számoljon azzal, hogy egy-két flakon spray nem lesz elég. Ilyenkor érdemes inkább elgondolkodni: “Nem éri meg jobban szakembert hívni?”

Hangyairtó gél:

Eddig a szakemberek félve őrizték, de már ön is megveheti a hangyairtó gélt, amivel biztonságosan a lehető legkevesebb vegyszer felhasználásával tud megszabadulni a lakásába betelepedő hangyáktól. Csak nyomja ki a vonulási útvonalaira, vagy a műanyag tégelybe (akár szabad térre is).

Kiszerelés:
1 tubus hangyairtó gél, ami 55 m2-nyi terület kezelésére elegendő.
2 db szerelvény, amennyiben a gélt elzárva szeretné kihelyezni.

Forgalmi kategória: III.
Bizt. adatlap: Imidasect

Csomag ár: 3500 Ft
Posta költség: 890 Ft

Készleten: Raktáron (10 db)

Megrendelés

Név:

Email cím:

Telefonszám:

Irányítószám:

Város:

Utca házszám:

Fizetés utánvéttel a kiszállításkor a postásnak. A csomag díja 3500 Ft + 890 Ft posta költség. A rendelést 1-3 napon belül postázzuk ki.

Amiért sok esetben ezek a házi hangyairtó módszerek nem működnek:

Mint korábban írtuk, a hangyák rendkívül érzékenyek a szagokra. Egyes kontakt hatású irtószereket ezért a szaguk miatt könnyedén elkerülnek. Másrészt az, hogy a vonulási útjukat elzárják, nem jelenti azt hogy nem fognak máshol próbálkozni.

A házilagos hangyairtásra nem érdemes 1-2 napnál többet szánni (hangyairtó készítmények esetében 1 hét). Ugyanakkor érdemes megfontolnia, hogy néhány tucat elhullott dolgozó hangya nem eredményezi a boly kipusztulását. A forrás megszüntetése nélkül a probléma csak egyre nagyobb lesz, hisz gond nélkül szaporodnak valahol.

Bórax és petróleum, mint házilagos hangyairtás (NE!):

Kevés háztartásnak van otthon ezekből. Szerencsére. Ugyanis a petróleum egy rendkívül gyúlékony, mérgező, és környezetkárosító anyag. De a bórax is hasonlóan veszélyes. Vese-, és májelégtelenségeket okoz. Egy bizonyos dózisban pedig halált. Ennél majdnem a legtöbb rovarirtó szer jobb. Sajnos mégis sok helyen megemlítik.

Azt javasoljuk, hogy próbáljon ki a fenti házilagos hangyairtás receptekből egyet-kettőt, és ha rövid időn belül nem észlel változást, hívjon egy szakembert. Ne kísérletezgessen sokat! Nem éri meg!

Más rovarirtók nevében nem tudok nyilatkozni, de nálunk már a géles hangyairtás is elérhető. Rendkívül tisztán, és biztonságosan dolgozunk, és amit elvállalunk, arra személyes garanciát vállalunk. Ha a könnyebb utat választaná, akkor kattintson ide, és egykettőre levesszük ezt a gondot a válláról.

Sok szerencsét a kísérletezgetéshez! Kérem, ne felejtsen el beszámolni az eredményekről!

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.Megajándékozhatjuk sok-sok nyugodt, békés, rovarmentes nappal?

NYUGODT ÉJSZAKÁK

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Tele van a kertünk hangyával, és nagyon csípnek.
  Több hangyaboly is van, különböző méretűek a hangyák. Vannak egészen nagyok, és “normál” méretűek.
  Szinte használhatatlan tőlük e kert. A fűnyírás is egy tortúra emiatt,mert állandóan söpörni kell őket a ruházatról. Kérem adjanak tanácsot, mit tegyünk,hogy elüldözzük őket! Köszönettel Vándor Rózsa

  1. Kedves Vándor Rózsa!

   Az első és legfontosabb, hogy felkutassák a bolyok kijáratait, majd ezekre a részekre hangyairtó (mérgezett) csalétkeket kell kiszórni. Tudomásunk szerint a háztartás számára a biotoll elérhető. Ezt azonban nem használtuk mi korábban, mert más típusú szerekkel dolgozunk. De már mi is tesztelünk egy új hangyairtó port, mellyel ezeket a problémákat fogjuk tudni kezelni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  2. Két problémánk is van a hangyákkal. 18 éve épült a családi házunk, amelyben hosszú évekig nem volt gond a hangyákkal. Kb. öt-hat éve jelentek meg a második szinten levő konyhában először, akkor a fal és a padló csatlakozásánál keletkezett résből jöttek elő. Ezek nagy – valószínűleg erdei – hangyák voltak. A kitett csapdát kikerülték. A rést körben az egész konyhában szilikonnal tömítettük. Aztán idén tavasszal ismét megjelentek a konyhában ugyanolyan nagy hangyák, ezúttal az ablakpárkány alól jöttek elő. Itt szintén szilikonnal tömítettünk. Jelenleg a lakáson belül sehol nem észlelek hangyákat, de attól tartok, hogy előbb-utóbb máshol fognak próbálkozni a bejutással. Érdekes módon a földszinten sehol nem jöttek elő, csak a második szinten.
   Néhány napja viszont kívül, főleg este a ház külső hőszigetelő rétege alól – szintén a második, sőt a harmadik szinten is – jön elő nagy mennyiségű hangya, ahol a nyílászárók körül szintén vékony rés keletkezett. Ezek többségükben kis termetűek, de vannak köztük óriási szárnyas hangyák is. Ha megkopogtatom kívül a falat, akkor még többen rajzanak elő.
   Nem tudom, van-e összefüggés a beltérben és a kívül megjelent hangyák között, de attól félek, hogy a falban, vagy a fal és a hőszigetelés között élnek, és egyre jobban elszaporodnak. Tudok-e házilag bármit tenni ellenük? Válaszukat köszönöm!

   1. Üdvözlöm!
    Nekem is “hangyás” gondjaim vannak és csupán hozzászólnék ehhez.
    A “nagyméretű” hangyák amennyiben az a fényes, mélyfekete hatalmas fajta, akkor azért is kiirtandók, mert azok nem véletlenül mentek fel magasabbra! Az a “fáraóhangya” alfaj, amely ún. farontó kártevő is egyúttal! Bele költöznek a száraz, esetleg pudvásabb fa szerkezetekbe és hónapok, de évek alatt biztosan porrá rágják, őrlik azokat! Akár a tetőfa(!) elemekig is eljutva károsítanak, mint egyéb “farontó bogarak” általában.
    Nálunk ezen a nyár elején kezdtek “körözni” a színezővakolattal is burkolt hőszigeteléses homlokzaton. Megkerestem aztán egy idő után, hova is bújhatnak be(?). A bejárati előtér helyiség lankásabb teteje illesztésnél a nikecell hőszigetelő mögé tűnt el általában, amelyik körbe sétált a házon, a födém alatt néhány arasszal vonulgatva.
    Akkor én azokat a réseket is befújtam magasnyomású (Protect) darázsirtó spray-ból, majd megraktam ott is hangyaméreggel, ami olyan, mint valami apró szemcsés kristálycukor. Mg.-szaküzletek, háztartási boltok árulnak több fajtát is. Pl.: Insectex, Bros – ezeket ismerem már, tudom ajánlani őket.
    A másik, az apróbb, pici fekete hangya fajta és “kolóniáik”. Ezek a makacs “urbánus” fajta, a legpofátlanabb lakás és ember zaklatók. (De az érő gyümölcsökért is “ők” másznak fel a fákra, csíkokban bandázva, sőt a levéltetveket is ezek “tenyésztik” a haszonfáinkon!)
    Idén május-júniusban sok az eső és úgy döntöttek – sok év után újra – bepróbálkoznak, a szobába feljönni, valamely külső falnak a belülső, parkett széle tövénél. Ezeket is lefújtam, amikor észleltük.
    (Ha csak egy szárnyas hangya is megjelenik belül a szobában, lakásban, azonnal keresni kell a falak tövénél, sarkokban, a bútorzat takarásában is (főleg), hogy hol törtek fel! Mert tavasszal, nyárelőn van a “kirajzás” az ún. szárnyas hangyák (talán ahogy a méheknél is kirajzanak új anyával…?) elindulnak. Feljönnek, majd – általában – az ablak, a fény irányában akarnak elrepülni. Így a csukott ablak párkányán legnagyobb eséllyel találhatunk szárnyas hangyát! Ha találtunk, leírtam: Akkor gond van!

    A hálószoba, francia ágy fejrésznél a szoba sarkában lent a legmakacsabb járatuk van most, sajnos. Ott nem fújtam be (Protect) darázsirtó spray-vel, mert nagyon kellemetlen szaga van és mérgező is ugye, az ágy feje alá fújni… Helyette – az első felfedezés után, a mozgó csapatot és a pici rést – csavarlazító spray fúvással “kezeltem le”, hamarabb szagmentes lett a hálószobánk… De itt már 2 hete fel-fel jön csak pár tucatnyi szárnyas egyed, aztán el is pusztulnak, mind. Az ágy alatt a legtöbb, de néhány kijut a szőnyegre, még kevesebb az ablak párkányra mégis, ám elhullanak. Mert hangya “cukrot” adagolok, naponta kis kupacra oda a nyílásra. Sosem látom átjönni azon őket, de naponta találok döglötten néhány szárnyast és hát onnan jönnek.
    Jelenleg ez a saját gondom a hangyákkal.
    A fáraó hangyákat azt hiszem sikerült idejekorán kiredukálnom a házból-háztól.
    A hangyamérget nem sajnálom, hintem körbe a ház lábazat tövénél pici, de hatásos adagokban…
    Mivel “berágtam” miattuk idén nagyon, a (nagy) kertben is ahol bolyt találok: taposás és méreg hintés a felbolydult bandájukra! Minél kevesebb hangya legyen a kertben is! (A közepes-nagy, “vörös-derekú” fajta (“erdei vöröshangya” a fajta?) a legagresszívabb, azonnal csípnek, támadva!)
    Ahogy irtom a “spanyol csigákat” is módszeresen, csak a szomszédság területén pedig szaporodnak hatvánnyal – esős ez a nyárelő…

    Tisztelettel: Jenő (ex wilderer, a zalai “vadonból”…)

 • A kertbe kitettünk egy kis kerti szaletlit, de nem csak mi, de a hangyák is a birtokukba vették. Vegyszerrel nem merünk próbálkozni, mivel kisgyerkeink vannak. Mit tanácsol?

  1. Kedves Ili!

   Ha kipróbálták a házi praktikákat és nem működnek, akkor van egy sanda gyanúm, hogy az irtószer lesz a megoldás. Esetleg a szaletli lábát érdemes kétoldalas ragasztóval körberagasztani, hogy ne tudjanak felmenni. De ez is csak ideiglenes lesz. Jellemzően csak élelmiszert keresve jönnek ilyen helyekre. Érdemes elkerülni az asztalról lehulló morzsákat, ételdarabokat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Mi a második emeleten lakunk. Alattunk egy nagyon mocskos család lakik. Mi hiába írjuk a hangyákat, tőlük másznak fel hozzánk.
  Amikor szóvá tettük nekik, hogy miért nem irtják a hangyákat, azt mondták, hogy náluk nincs is hangya. Persze.
  Hozzánk pedig repülőgépről ejtőernyővel ereszkedtek le a hangyák…

 • Kedves Csaba!

  A hangyák vonulási útjának, elzárása nem járhat tartós eredménnyel, mert rövid időn belül új járatot találnak, illetve a régit is átrághatják. A hangyairtás eredményesen csak a boly felszámolásával valósítható meg, ezt elsősorban mérgezett csalétek alkalmazásával, illetve tartós méregmező létesítésével valósíthatjuk meg. A háztartási hangyairtó permetek hatástartóssággal kevésbé rendelkeznek, ezért mi inkább a mérgezett csalétek alkalmazását (pl: Protect Combi) javasoljuk. Amennyiben gyors, eredményes hangyairtásra van szükség érdemes szakemberhez fordulni.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 • Kedves Abatox Kft!

  Mi is a 3.emeleten lakunk, tégla építésű ház. Néhány éve lett szigetelve. Az előttünk lévő lakóknál nyár végén, ősz elején kb 2 hétig volt hangyavonulás. Nálunk kb 3 hete jöttek először. Akkor egy ananász és néhány alma volt a gyümölcsös kosárban. Ezt rajzották meg. Azóta figyelünk, hogy mindent elpakoljunk. Vettünk Protect Combi csalétket, amit ügyesen kikerülnek 🙂
  Az lenne a kérdésem, hogy szakember milyen megoldással tudja kiírtani? És milyen a hatékonysága?
  Szakember a bolyt tudja kiírtani, a királynő is elpusztul? Kb mennyi időnként kellene a szakemberes hangyaírtást ismételni?
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves Zsuzsa!

   Sajnos a szabad forgalmú, boltban kapható hangyairtószerek alkalmazásakor előfordulhat, hogy nem, vagy csak nagyon lassan jelentkezik az eredmény.
   A mi fegyverarzenálunk lényegesen szélesebb a boltban kapható készítményeknél. Felhasznált irtószereink hosszabb hatostartásággal rendelkeznek, nagyobb hatóanyag tartalmuk van és mikrokapszulázottak a bolypusztító hatás miatt.
   Általában egy szakember által, jól kivitelezett hangyairtással, akár több évre megoldódhat a probléma, ha sikerül a teljes bolyt felszámolni. Az általunk alkalmazott hangyairtási módszerekről és irtószerekről bővebben itt olvashat.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Sok praktikát kipróbáltam mert acsaládi ház ahol élek minden tavasszal tele van hangyával. Tavaly a Bóraxot próbáltam ki és jó nagy betűkkel kiírtam minden jól látható helyekre hogy VIGYÁZZ MÉRGEZETT TERÜLET!
  idén is megjelentek a kis mocskok és kipróbáltam egy saját trükköt. Zippo gyújtóbenzin…elg csak a fészek köré locsolni meg a vonulási utat belocsolni. NEM SZABAD BEGYÚJTANI!!!!!!
  És láss csodát mind elpusztult!

 • Kedves Abatox Kft,

  én a hintaágy vázrészét festettem zománcfestékkel, majd nem telt bele 24 óra és elkezdtek hemzsegni a hangyák a vázon.
  Mi lehet ennek az oka, illetve megoldása?

  Köszönöm válaszát!
  Üdv,
  Kata

  1. Kedves Katalin!
   Rendkívül érdekes és furcsa a hangyák megjelenése frissen festett felületen. Vélhetőleg a festék egyik komponensének szaga lehet vonzó a hangyáknak. Érdemes lehet áttörölni az érintett részeket tartósan erős szagú tisztítószerrel, vagy akár ecettel. Drasztikusabb és persze eredményesebb megoldás a vázrészeket hosszan hatástartós hangyairtó készítménnyel kezelni. Amennyiben a hintaszék zárt térben van, az egész helyiséget kellene hangyamentesíteni.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox Kft!

  9.-ik éve lakunk téglaépítésű családi házunkba,ami körbe van nikecelezve.Tavaly kissebik lányom szobájában egy-egy hangya jelent meg.Próbálkoztam bio-kil permetező szerrel ami után a szegő léc alól rajzani kezdtek a hangyák.Miután körbe leszedtük a lécet,megdöbbenve tapasztaltuk,hogy a a szobába körbe a léc magasságáig tele volt hordva hangyatojással.Miután ezt eltakarítottuk és a szobát körbe beszórtuk azóta ott nem jelentek meg hangyák,egészen mostanáig.A két gyerekszoba teraszán mintha a falból özönlenének ki,valamint a lakás több pontját szinte minden reggele ellepik a hangyák.Nem látni honnan jönnek elő,csak rajzanak.Szerencsére még élelmiszert nem másztak meg,csak a földön fordulnak elő.Tudunk e még házilag tenni valamit,vagy már befészkelték magukat és csak szakember által lehet őket írtani.Válaszukat előre is köszönöm.andi

  1. Kedves Andi!
   A leírtak alapján, elég súlyos már a helyzet. Talán még hangyairtó csalétek alkalmazásával lehetne még házilag próbálkozni. A hangyairtó csalétek hátránya, hogy nagyon lassan fejti ki hatását, akár 4-5 hét is lehet mire látványos javulást eredményez. Előnye, hogy nem csak a dolgozó hangyákra, hanem az egész bolyra van hatással. Amennyiben gyorsabb, eredményesebb megoldás szükséges, akkor érdemes szakemberhez fordulni.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Levendulánk van virágcserépben
  a kertben, és oda beköltöztek a
  hangyák. Kivettük földestől a
  növényt és vizbe áztattuk, de
  sajnos nem használ.
  Mit lehet tenni ?
  Köszönet és üdv.

 • Tisztelt Abatox Kft!

  A családi házam egyik fala kőfal és a vakolat is az évek során eltűnt. A problémám a következő, a hangyák a kövek között menetelnek befelé és vélhetően a falban van a boly. Cyperkill-el fújtam be a lyukakat ahol vonultak, helyenként ez használt is, de még mindig van belőlük. A vakolat teljes felújítása tervben van, de addigra szeretnék tőlük megszabadulni. Mit tehetnék?
  üdv. B.Zoli

 • Tisztellt Abatox Kft!
  Nálunk elég komoly a helyzet. Könnyűszerkezetes ( fa ) a házunk. Két éve kellett a teljes fürdőszobát felújítanunk, mert a válaszfalban hangyabolyt találtunk. Sajnos a következő évben már meg is jelentek újra. A boly nem tudom hol van ( nem szeretném az egész házat szétverni ), de a hangyák özönlenek… Házi módszerek nem váltak be. Mit javasolnak. Molnár Gábor

 • Kedves Abatox kft!

  Kertünkben van egy hatalmas cseresznyefa, amibe beköltöztek a hangyák. Döbbenetes, mennyi és mekkora járatokat fúrtak az élő fába. Tettünk a fára hangya csalit, mert mindenhol azt olvastam, azzal lehet véglegesen kiirtani, de úgy látom, nagy ívben elkerülik. Mi tanácsolnak, mivel próbálkozzunk, vagy melyik irtószer lenne hatásos (lehet, hogy az nem, amit vettünk Protect), szeretnénk, ha nem pusztulna el a fa. üdv. Takács Dóra

  1. Kedves Dóra!
   Valóban a tartós mentességhez, mérgezett csalétek alkalmazása lehet eredményes. A háztartási irtószerek (például a Protect) nem tesznek kárt a fában, nyugodtan alkalmazható.
   Esetleg a hangyák előfordulása jelentheti a cseresznyefa levéltetvesedését is.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Kertes házban lakom, következetesen évente kb ebben a hónapban megjelennek ugyanazon a helyen,a padló lécét “átlépve” egyazon helyen ! Vasárnap történt, azóta : ecet-szódabikarbóna a próbálkozásom, hellyel -kozzel csökkent a légyszám ! Továbbá mit tegyek ? Köszönettel

  1. Kedves Mária!
   Amennyiben a biológiai módszerek kudarcot vallanak, háztartási irtószer alkalmazása, illetve szakember hívása lehet a megoldás.
   Üdvözlettel,
   Abatox

 • Sziasztok!
  Mi egy családi ház tetőterében lakunk,ahol egy törpenyuszit tartunk.A problémám hogy kirakom a nyuszimnak a kaját és hemzsegnek rajta a dögök….
  Van valami ötletetek?Amitől a nyuszinak nem lesz baja…
  Köszönöm

  1. Kedves Zsiri!
   A boltokban kapható irtószerek alkalmazásakor, illetve a professzionálisan kivitelezett hangyamentesítéskor, a nyuszinak nem eshet baja a gyártói utasítások betartása esetén.
   Üdvözlettel,
   Abatox

 • Kedves Szakember!
  Kertes ház, most végeztem a külső hőszigeteléssel. (vakolható kőzetgyapot faházra, tehát fokozottan fennáll, hogy beköltöznek a hangyák a szigetelés alá)Vonulnak a ház körül és néhány már a házban is megjelent. Tudom, hogy csak az egész kolónia kiirtása lehet eredményes, vettem bábolnai Protect combi szert, amit hazahordhatnak és megetetve az jó édes anyjukat remélem kipusztul az egész család., De.Ez az anyag (mint az összes többi) csak zárt helyen alkalmazható, gondolom eső, UV sugárzás lebontja. De ha már a falban a szigetelés alatt is megtelepedtek, bent vannak a házban, akkor már sokkal roszabb lesz a helyzet, nem akarom megvárni. Tehát szeretném a ház körüli védelmet megoldani. Lehet hatásos kívül a lábazat mellett időjárás ellen védett fedett csapda, ahol mondjuk csalétek (lekvár, méz) van kirakva és mellé a Protect? vlamikor régen panelban a Cömbat nevű anyagot használtam hasonlóan és ki is irtottam a fáraóhangyákat, de ott fedett helyen volt a csapda.
  Egészség!

  1. Kedves András!

   Véglegesen sajnos sehogy, hiszen az a természet ellen elkövetett erőszak lenne. A számukat esetleg le lehet csökkenteni, illetve időszakosan megszüntetni őket megfelelő hangyairtó készítménnyel, amit az időjárás függvényében mindig pótolni kell. Sajnos ez az irtószer nem szabad forgalmú, így nem tudom ezt ajánlani. De próbálni meglehet, hogy a hangyairtó port (Protect, Biotoll) a boly bejáratainak közelébe kiszórja, majd eső esetén pótolja, és ezt ismétli néhány alkalommal.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Hát….András nem akarom megelőlegezni a szakember válaszát, de szerintem a kertből reménytelen. Túl sok a külső kapcsolat, ahonnan visszapótlódnak. De alighanem nem is lenne célszerű, a hangyák hozzá tartoznak a kerthez, a teljes kiirtásuk megbontaná az egyensúlyt, valami más szaporodna el, szóval ez alighanem túlságosan egysíkú és beláthatatlan következményeket okozó beavatkozás lenne. Talán olyan növények ültetésével lehetne gyéríteni az előfordulásukat amiket utálnak, Googlizni kell, írnak ilyeneket a népek.

 • Kedves Szakember!
  Nem kaptam választ.Levelem lásd fent. Megismétlem a lényeget: Lehet hatásos kívül a lábazat mellett időjárás ellen védett fedett csapda, ahol mondjuk csalétek (lekvár, méz) van kirakva és mellé a Protect?
  Üdv
  BV

  1. Kedves Bartyik Vilmos!

   Sajnos vélhetően nem lesz elegendő ez a megoldás. Persze mi magunk még nem próbáltuk, de sok sikertelen próbálkozást láttunk már. Vélhetően néhány elhullott dolgozónál többet nem fog ez eredményezni. A Protect hangyairtó aeroszol azonnali ölő hatású kontakt méreg,a fáraóirtó csalétek meg fáraó hangyák ellen véd. Az sem 100%-os, és elég lassú folyamat 12-14 hét mire le lehet vonni következtetést.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox KFT!

  40éves családi házról van szó, ahol a parketta alatt még homok található. Az idén tavasz óta megleptek a szárnyas hangyák. Két szobából sikerült eltűntetni őket, a maguk által bolyba bevitt anyaggal. Viszont a harmadik szobában azóta is rajzanak ki. Megjegyzem, a csempe kályha mellől főként. Van valami tippük ellenük? A házat jövőre szigeteljük, viszont épp ez a gyermekszoba is.
  Válaszukat előre is köszönöm szépen.

 • Tisztelt Abatox KFT!
  Van egy madarpokom, amit terrariumban tartok. Sajnos a terrarium telement hangyakkal. Hogy tudnám kiirtani a hangyákat, ugy hogy a poknak ne legyen baja? Köszönöm a válaszukat!

  1. Kedves Ági!

   A vegyszer függvénye, de alapesetben erre nincs szükség. A hangyairtáskor (az általunk használt szereknél) még csak el sem kell menni otthonról, kizárólag akkor, ha kistestű kutya, kisbaba van a háznál. Akkor 1-2 órás sétát szoktunk javasolni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Gergő!

   Ha ki tudná fejteni bővebben, hogy mivel is küzd, akkor lehet, hogy tudunk segíteni. A “mindig” alatt azt érti, hogy folyamatosan vannak, vagy minden évben előjönnek? A falból jönnek konkrétan, vagy ott találni őket rendszeresen? Az a fal hová néz? Kertbe, vagy egy másik szobába? Mikrokapszulás irtás történt már?

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox Kft!

  Szeretnék érdeklődni, hogy milyen anyagi vonzata van az önök által végzett írtásnak? Helyszíni felmérés alapján kapok egy árajánlatot?

  A problémám az, hogy a kb. 40m2 családi házamat ellepték a hangyák (3 különböző faj). A háztól kb. 5 méterre található egy elég nagy hangyaboly a kertben, gondolom ennek köszönhetem a lakásban való megjelenésüket.
  Még nem próbálkoztam semmilyen módszerrel mert félek, hogy azzal csak olajat öntenék a tűzre és kirajzanának.

  Válaszukat előre is köszönöm!

  Dóra Erna

  1. Kedves Dóra!

   Árlistának elérheti online: http://www.abatox.hu/online-rendeles De 40 m2-es ingatlan belső kezelése Budapesten 8200 Ft, a ház körbekezelése + 2000 Ft (2015.04.). Helyszíni felmérésre nincs szükség. A kertben lévő bolyt viszont nem feltétlen érdemes abajgatni, nem azért mert kirajzanak, hiszen ilyet az irtás nem vált ki. Ha egyértelműsíthető, hogy ez fertőzi a lakást, akkor be lehet avatkozni. Ebben a kiérkező kolléga jobban tud segíteni, mint én látatlanban.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Házba én a Biokill-t ajánlom. Igaz, nem olcsó, de nagyon jó, és nem mérgező. Nekem is kisgyerek van és bátran ajánlom! HASZNÁL!!! A kertben még én is küzdök ellenük.

  1. Kedves Sziszo!

   Félreértés ne essék, a biokill, nem bio, azaz nem vegyszermentes. A bio a biocid termék jellegére utal, vagyis egy hatóanyag, illetve egy vagy több hatóanyagot tartalmazó készítmény, a felhasználóknak szánt kiszerelési formákban, melynek az a célja, hogy valamely kártékony biológiai szervezetet kémiai vagy biológiai eszközökkel elpusztítson. Hatóanyaga permetrin.

   Mindazonáltal örülünk, ha használt. A kerti hangyairtás nehézségeiről hamarosan mi is írunk majd.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • 4 emeletes lakás 1 emeletén lakom állandóan takarítok és a konyhába állandoan hangyák nyüzsögnek mitlehet tenni milyen hangya írtót használjak

  1. Kedves Marcsi!

   Én a hangyagélt javasolnám, mert élelmiszer körül biztonságosan lehet alkalmazni, csak sajnos ezt háztartási boltokban már nem lehet megkapni. A házi praktikákat (sütőpor…stb) most fogjuk mi is letesztelni, hogy lássuk a gyakorlati alkalmazhatóságát. Esetleg még a biokill jöhet önöknél szóba.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • A fa törzsét a föld felett körbe kell kenni a gazdaboltokban is kapható ún. egér-ragasztóval. A sokáig ragacsossá váló felületen nem mászik fel aztán semmi rovar sem, egyfajta csapda is az már. (Megnézhető később a rovar “teríték” rajra.) A kérdés csupán, hogy mely fafajok és azok fiatalabb egyedei nem bírják(?) esetleg az egérragasztó szert. (Színtelen-szagtalan-vegyileg semleges szer. Legfeljebb ott nem levegőzik(?) a kéreg.)

 • 5 emeletes társasházban fáraó hangyák jelentek meg a 4-em.en a kémény mellett jöttek fel.Mivel lehet kiirtani??tartósan !!! Domestos+ sütőpor + ecet nem segített,morzsákat keresnek a konyhában,még a cica eledelbe is bementek!ki kellett dobni. Köszi,ha válaszol.tisztelettel erzsi

  1. Kedves Erzsi!

   A hangyák igen érzékenyek a szagokra ezért a domestos + ecet területeket könnyen kikerülik, bár ezek alapvetően alkalmatlanok az irtásukra. A fáraóhangya ellen mérgezett csalétket érdemes használni (pl: Protect fáraóhangya irtó csalétek). Én úgy tudom, hogy lakossági kiszerelésben, háztartásoknak szánt forgalmazásban is kapható. Általában nagyobb áruházakban (tesco, auchen, dm).

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox kft!

  Nekem a szárnyas hangyákkal lenne problémám. Minden reggel a konyha és a fürdőszoba ablakon jelennek meg tömegével. Nem tudom, higy honnan jönnek. Egy 45 éves családi házban lakom, kétkis gyerekkel. Mit tudok csinálni?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Csonka Bernadett

  1. Kedves Bernadett!

   A szárnyas hangyák a a hangyák nászrepülési idejében jelennek meg. Ilyenkor keresnek maguknak párt a nemzőképes hímek, akik kirepülve a fészekből keresik a párjukat. Ez akár több ezer szárnyas hangya megjelenését is okozhatja. Ennek folyományaként sajnos elképzelhető, hogy megjelennek a lakásban is, nemes egyszerűséggel berepülnek. Amíg kint vannak, nincs mit tenni. Ez a nászrepülési időszak, ami 1-2 hétig szokott tartani.

   Ha nagyon zavaróak, akkor szúnyogháló mellett erős ventilátorral csinálhatunk egy olyan légáramlatot, ami következményeként arra az ablakra nem fognak menni. Szélben ugyanis nem repülnek. De ez az egész nászrepülés 1-2 hét alatt lezajlik, lehet, hogy önnél 2-3 napnál nem lesz több. Beavatkozni ebbe nem lehet, ez a természet körforgása.

   Kitartást önnek!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

   1. …de van ám, hogy a szárnyas hangyák BELÜL vannak azokon az ablakokon! Mert – akkor, bizony – belül jöttek “fel” valahol a lakásban – mint nálunk, ebben az esős nyárelőben, sok év után megint…
    Arrébb beírtam erről, egy friss kérdezőé alá, elnézést érte!

 • Nállam is megjelentek a szobába és a fürdőszobába a szárnyashangyák és a szárny nélküliek is.Bróbáltam ecetes vízzel de az nem használt,most tőmény ecettel ez kissé vissza fogta őket de a sütőporos vaniliás cukrot elkerülik.A babérlevelet kirőhőgték annyira hogy rámásztak.Mivel hétvége van így holnap megpróbálom a potect combi csalétket.

  1. Kedves Zsuzsanna!

   A hangyák érzékenyek a szagokra ezért lehet az, hogy a tömény ecetes felületet elkerülik, de sajnos ez nem oldja meg a problémát, mert legközelebb előjöhetnek egy másik pontban, vagy ha már elillant az ecet. Mindenképpen olyan módszer kell, ami a bolyt is, és a királynőt is kipusztítja.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox Kft.!
  Két éve költöztünk kertes családi házba,ami kicsit öregecske (38 éves).Idén nyáron áradásszerűen kerültek elő a hangyák a ház minden pontján,ott is,ami garantáltan morzsamentes. A fürdőnkben a csempék fúgái közül másznak elő,a nappaluban a parketta alól. Már nagyon sok házipraktikát kipróbáltunk,hangyacsapdákat,spray-ket,de minden csak átmenetileg nyújt megoldást. Mit javasolnak,mihez nyúljunk,ami tartósan távoltartja őket a háztól?

  Köszönöm előre is,
  üdvözlettel:
  Néveri Edina

  1. Kedves Edina!

   Ha ennyi mindent kipróbáltak, nem gondolnám, hogy házi praktikákat kéne még keresni. Esetleg még a fajéh (eugenol tartalma miatt), és a krétapor amit szoktak emlegetni. Fontos, hogy minden “irtás” csak addig irtja, tartja távol a hangyákat, amíg azok a felületen vannak. ezt követően már csak a természettől függ, hogy a következő kirajzáskor, jövő tavasszal mikor téved be önökhöz egy megtermékenyített királynő, aki új családot alapít valahol a házban, ház alatt.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox Kft.

  Decemberben költöztünk kertes házba, és időnként előjönnek a hangyák három helyiségben, melyek mind külső fallal vagy szabadba nyíló ajtóval határosak. A falakban is vannak repedések, illetve a parketta rései is szélesebbek, így gyanítom, megtalálták az utat befelé. Általában 6-8 jön be egyszerre, amit kiölök, és egy ideig nyugtunk van. A vonulási útvonaluk elég hosszú, és a közepén találtam már egy bolyt, de sokkal távolabbról is jönnek. Ami aggaszt, hogy ma a konyhában a mosdó feletti csempe közül kezdtek el kibújni, ez azonban a ház egyik belső fala. Elszállt a reményem, hogy még házilag ki tudom őket irtani, azonban megerősítést szeretnék kérni, hogy kezelhető-e a helyzet ilyen állapotban (falból kibújás), vagy tanuljak meg együtt élni velük, és irtsam, ami bejön?

  Köszönettel:
  Andrea

 • Kedves Abatox!
  Soha nem volt hanygám de egy évig mocskosok laktak melletem tégal házban , miota elmentek a tulaj elkezdett takaritani utánuk azota folymatosan mostmár egyre több van
  kicsi 25 nm es lakásomba elöször a konyha szekrényen láttam, azota irom , sprevel de csak jött már a szobába is volt az ágyon pedig közelébe nincs a falnak.A konyháát nagyon krámoltam és most két napja az asztalon látok
  sütöport szortam ma igaz nem sokat de nagyon fálek elterjedt és szomszád azt mondja néla nincs. Persze mondtam eddig ott ették a retket most nincs kersgélnek és jönnek mennek a másik szomszédba is.Két lakás közt van az övé ugy hogy csak ugy semmitöl nem teremhetett ott is itt. Nem hiszi, mondtam hivok irtot és ő fogja kifizetni mert 8 éve soha nem volt, az ajto elől is van a lábtörlönél stb,, kérem adjon tanácsot hogy cselekedejek ezzel az irtással kapcsolatba mert ő miatta van, és addig is mit tegyek. Köszönöm válaszát.

 • Üdvözlöm!
  Már rettegek az morzsáktól, mert rögtön megjelennek az apró hangyák és csípnek is ha éppen csak portyáznak pl. a felmászva a lábamon. Hogy miért csíp meg azt nem tudom! Próbálok ecetes vizet szórni ide-oda, de az a baj, hogy fogalmam sincs honnan jönnek, mert szinte mindenhol felbukkannak.

 • Jónapot 16 éves vagyok a szobámba jelentek meg először amikor ágyam mellet hagytam egy körtét (a házba sosem voltak eddig hangyák) most már ügyelek hogy ne kerüljön étel a szobámba és elzűntek 1-2őt szoktam látni azért de ugy ahogy eltűntek. Konyhába jelentek meg újra… a mosdóba (a morzsákra amiket a tálcáról szórok oda) megláttam a falba valami jukat ami kell (nem értek hozzá nem tudom milyen juk de viszonylag le van fedve) onnan jnnek a hangyák és kipróbáltam hogy bekenem ecettel a mosdót körbe is. ha nem tűnnek el akkor szakembert hívjak vagy próbálkozzak csalétekkel?
  Előre köszönöm a válaszát! Legyen szép napja. 🙂

  1. Kedves Márk!

   Megvallom önnek, hogy a hangyairtás házilagos receptjeinek a tesztelésével egyenlőre mi is rosszul állunk. Nehezebb őket befogni, és egy terráriumban tesztelni a különböző praktikákat, mint más rovar esetében. A hangyák jellemzően élelmiszer keresés céljából keresik a lakást, illetve előfordulhatnak, hogy olyan bolyok alakulnak ki, ami sajnos épp a lakáshoz vezet.

   Irtószermentes csalétekkel nem vonzanám őket, inkább a távol tartásukra koncentrálnék. A lényeg, hogy az a betörési pont, ahol a lakásba jutnak egy kedvezőtlen útvonal legyen. Én próbálkoznék sütőporral, levendulaaromával, és akár még egy kisebb ventilátorral is huzatot csinálnék a bejárathoz. A huzatos, szeles időt nem viselik jól a rovarok.

   Remélem, hogy idén még tavasszal sikerül letesztelnünk a házi praktikákat. És erről írunk majd egy hosszabb összeállítást.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Köszönöm válaszát már befujtam hangyairtóval azt a jukat és nem is jönnek. ha néha elől hagyok valami kaját akkor rátámadnak. Annyi a dolgunk hogy nem hagyunk elő semmit 🙂

 • Tisztelt Abatox!
  Nálunk is minden évben megjelennek a hangyák. Van kedvelt helyük ahol rendszeresen. Ilyen a fürdőszoba. Most készült el a fürdő teljes felújítása. Előfordulhat, hogy átrágják az új burkolat fugáit? Egyik szobában az egyik fal mentés fel van szedve a szegélyléc, mert ott folyton megjelennek a különböző fajták. Van fáraó, apró vörös, kissé nagyobb szinte átlátszó, ez nagyon gusztustalan és persze szárnyas is. Rendszeresen irtom őket így azért kordában tartható. Tegnap viszont a ház falát lepték el, mint egy horror filmben, itt is különböző fajták.A ház szigetelve van, de a szigetelés és a járda kissé elvált egymástól és ezekből a nyílásokból özönlöttek. Ma reggelre csak halottakat láttam. Úgy olvasom nincs végleges megoldás. Egyik évben a konyhában a konnektorból jöttek ahová nem tudtam fújni semmit, míg egyszer éjszaka kimentem és a csempe feketére volt “festve” a rengeteg hangyától. Nagyon gyorsan lefújtam hangyairtóval és innen eltűntek szerencsére. Az egyik szoba a legfertőzöttebb. A szegélyléc alá valamit beszórni? Már félek, hogy elrohad a parketta annyiszor fújok, mert így pár hétig nyugalom van.
  Üdvözlettel: Petronella

  1. Kedves Anna!

   Köszönöm, hogy megosztotta a tapasztalatait. Összegyűjtünk minden házi praktikát, és le fogjuk tesztelni ezeket, ahogy a csótányirtásnál is mindent kipróbáltunk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Sorstársaim!
  Kipróbáltam a fahéjat, röhögve sétáltak rajta. A sütőpor is hasonló hatású. A 20 %-os ecet csak a fáraó hangyáknak nem tetszett. A parketta szegély alá szódabikarbónát szórtam és erre az ecetet spricceltem, de ez sem volt 100 %-os. A patikában vettem 1 literes bőr fertőtlenítőt és ez hatásos volt. A kint is bevált! Teljesen ellepték a házat kívülről, a szigetelést is a járda tövében kirágták és kb. 15 helyen özönlöttek, valamint a díszburkolat homok fugáit is kifúrták szintén 10-15 helyen. Öntöttem a lyukakba fertőtlenítőt a fal tövében is és egy élő hangyát sem láttam 1 óra múlva. Talán ezt a csatát megnyertem!

  1. Kedves Petronella!

   Köszönjük a tanácsokat. Már gyűlnek a házilagos receptek. Ha sikerül nekünk is mindegyiket letesztelni, akkor írni fogunk egy komolyabb cikket is a házilagos irtásról.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Nállunk az lenne a probléma, hogy már egy féléve mászkálnak a hangyák. Mi a 4. Emeleten lakunk alattunk se és a környezetünkben sincsen olyan család ahonnan a hangyák jöhetnének. De sajnos parketta az egész házban rosszul lett letéve. A fürdőszobában a földön a csempe is feljött és nem tudjuk, hogy az újra parkettázással vagy a hangya írtással kellene e kezdeni eddig Domestost locsoltunk a hangyákra de hiába várom tanácsát
  Udv. :Editt

 • Jo napot!

  Én már agybajt kapok,h egyszerűen nem tudok velük mit kezdeni.Sütőpor nem használ,most a sóval próbálkozok hátha.Sajnos két kis gyerekkel elég korlátozottak a lehetőségeim.Most főleg az ő szobajukba vannak,ajtokereteknel.Ja emeletes házba lakunk.
  Esetleg vmi ötlet?Nagyon megkoszonnem .☺

 • Kérem segítsen valaki!! A házunban özönlenek a hangyák naponta 100/200db is kinyirok de csak jönnek :/ kérem.szakember segítséget vagy elérhetőséget!! Köszönöm!! :/

 • Üdvözlöm!
  Kérdésem a következő: A házban megtelepedett kolóniának (apró fekete keményebb kitinpáncélú fajta-pontosabban nem tudom meghatározni), mennyi lehet kb. a létszáma, illetve a kolónia “kifárasztásával”, folyamatos irtásával, elérhető-e esetleg a kolónia pusztulása? Módszerem eddig a következő volt: befőttes üveg tetejébe, néhány ml használt sütőolajat töltöttem, elég gyorsan megtelt hangyákkal. Naponta cserélem, az elpusztult hangyák számától függően.

 • Üdv!
  Nekem egy olyan gondom lenne, hogy megjelentek a konyhában a közönséges hangyák. Ellenük a közönséges hormonok csalétket vetettem be. Igaz még mostanában is vannak de legalább a csali körül és nem a konyhapulton. Ezek után nem sokkal megjelentek a közönséges hangyánál 3-4 szer nagyobb rokonaik, akik rá se néznek a hormonok csalira. Próbáltam még a sütőport, fahéjat, ecetet, cukrosvizet, de mind eredménytelen.
  Segítséget kérnék a megoldásban!
  Köszönöm!

 • Üdv
  Hangyák lepték el a házat először a nappaliban majd a fürdő és mellékhelységben is valószínűleg a ház sarkánál van a boly pedig befulytuk RAID sparyvel is de igy is 4-5 db fel szokott jönni
  A hangyák mérete elég nagy az átlagos kicsi hangyához képest
  Állítólag jó a hangyacsapda ami a királynőt megöli valahogy csak ebben bizonytalan vagyok
  Önöknek mia tanácsuk(önnek)???

 • A Protect növényvédős szemmel tekintve jó hatóanyagokat tartalmaz, viszont a mi lakásunkban lévő hangyák nem voltak egyetemen így nem tudnak olvasni, ezáltal messziről elkerülik a szert. Pedig a betörési pontokra is szórtam belőle… Komótosan kikerülik. Próbálkozunk mással.

 • Kedves Abatox!
  Kérem segítségét, mert a hangyák lassan szerves részévé vállnak az életünknek! A családi házunk több pontján megjelennek! Eleinte sütőport szórtam a fal tövébe, aztán a fahéj volt az ellenszer, amivel a konyhából és a fürdőszobából is sikerült kiszorítani őket! Majd eltűntek 1-2 hónapra, de most a hálószobánkba jelennek meg, ráadásul mér szárnyashangyák is vannak. A hálószobánk az előkerttnél van és ott most gyepesítettünk, minden este locsolunk, biztos ez zavarta fel őket. Ha kint vannak nem zavar, de mivel 2 4éves lányom van és az egyiket nagyon szeretik a bogarak,ezért nagyon kérem a segítségét! Ma reggel már Chemotox-al fújtam be szobát!(Az volt csak itthon.) Mielőtt ideköltöztünk volt egy hangyaboly az előkertben kb. 1-2 éve!A ház körül is többször látom őket, mint vonulási terület vagy járatként! Segítségét köszönöm! Médea

 • Tisztelt Abatox!
  Tavaly májusban végeztek kertes házamban hangyairtást. 3 hónap jótállást vállaltak. Most, 1 év múlva szórványosan megint előbukkantak. Önöket fogom megkérni újból. 1 évig probléma mentes volt a lakásom, pókok, fülbemászók és egyebek is elpusztultak. Köszönöm.

 • A szobában a parketta szegély mellett több helyen ezres létszámban szárnyas hangyák lepték el a szobát.Légy irtóval fújtuk le de 2-3 nap múlva tömegesen jelentkeznek.Kérem adjanak hatásos tanácsot, hogy hogyan szabadulhatunk meg ezektől a rovaroktól.

 • Tisztelt Abatox Kft!

  Mi a 10. emeleten lakunk és a konyhában a padlókő melleti csempe sarkában nagyon sok hangya van próbálkoztunk már lisztel mit ajánl még?

  Máté

 • Kertes házban lakunk, és szeretném megkérdezni hogy szárnyas hangyák ellen mit javasol? akár házilag is, mert már sok mindent próbáltunk, de minden évben amikor megjön a jóidő előjönnek, és nagyon gusztustalanok.
  köszönettel

 • Nálunk a kertben,a gyerekek homokozójának fa részében vannak a hangyák. A homokot már kicseréltük, de a hangyákkal nem bírunk. A gyerekek miatt mit lehet javasolni, használni?

 • Amit ajánlok: kapható egy kiváló mosogató szer .ALIO a neve.3-4 cseppet tettem egy szórófejjel ellátott KIS flakonba, vízzel teljesen feltöltöttem! Ezzel a PERMETTEL befújom őket! Kinyúlnak, 1-2 cm mászás után végük!
  A mosogatószer több hálózatban kapható..pl.ALDI

 • A szobámban apró, pici hangyák vannak! Általában az új folgokra jönnek ki, aminek “új szaga” van.. sokszor találtam már bolyt vagy valamilyen kisebb nagyobb fészket amit kiszórtan a csap alá, de folyton vannak.. mit tudnék tenni ellene?

  1. Kedves Dani!

   Ha a házi praktikák, próbálkozások nem jártak sikerrel, forduljon szakemberhez. Háztartási rovarirtóval, házi praktikákkal 1-2 hétig érdemes csak próbálkozni. Tovább nem.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tiszteletem!

  Bent a lakasba vannak hangyak, 2 naponta porszivozok a 2 macskam miatt.
  Az lenne a kerdesem, mennyiert jonnenek el Seregelyesre irtani? Macskakra nem veszelyes a mereg?

  Elore is koszonom valszukat.

  1. Kedves Ildikó!

   Seregélyesre sajnos nem tudunk biztosítani szakembert. Dolgozunk azon, hogy ez változzon de jelenleg nem tudunk segíteni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt cím!
  Lakásomban időközönként felbukkannak a “vörös hangyák” ! Nagyon kicsi és közepes méretűek. Nem csak 1-1 helyen és vonulási utvonalat vagy egyéb járatot nem találok soha… Ez az egész hangya dolog azért is furcsa nekem , mert téglalakás és a 4.-emeleten ( legfelső) van. Mit lehet tenni ha a házi praktikák nem jönnek be?

  1. Kedves Miki!

   Gyakori jelenség hogy a hangyák egy társasház felsőbb szintjén jelenik meg. Az ön esetében fáraóhangyáról van szó. Ha a házi praktikák nem vittek sikerre, akkor javasoljuk, hogy keressen fel szakembert. De fontos tudni, hogy minden hangyairtás az adott probléma megszüntetésére irányul, vagyis hogy hosszú távon vissza fog-e jönni ez a probléma már vegyszerrel nem befolyásolható. Azért írom mert jelezte, hogy rendszeresen jelennek meg. Egy hangyairtást ma megszüntetni a hangyákat, de jövőre csak az élőlényektől függ, hogy újból megjelennek-e vagy sem. Egy társasház esetében persze kisebb a valószínűsége, mint egy családi háznál.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • A hangyák azok nem bántnak ?? Mármint nem csipnak harapnak stb……! Ja és az úgy jó hogy ha ecetet meg sütőport őszekeverek és Ada rakom ahol az élősködők vannak ???

  1. Kedves Dorina!

   A hangyák alapvetően ártalmatlanok, bizonyos esetekben haraphatnak, de azoknak mindig oka van. Csak úgy nem támadnak rá az emberre. Az ecet-sütőpor keveréket mi magunk nem próbáltuk, az biztos, hogy a hangyák érzékenyek a szagokra, ideiglenesen lehet, hogy távol lehet őket tartani, de az is lehet, hogy csak ki fogják kerülni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv az eső miatt el lepte a konyhamat egy csomó hangya. Már mindent próbáltam. 3 napja fenn áll a probléma.
  Már sütőporral is próbáltam.
  Ahol láttam hogy jönnek be a házba a falból oda is tettem de nem akadályozza meg őket.
  Esetleg ön házhoz is kijönne ?

  1. Kedves Bernadett!

   Kérem, hívja az ügyfélszolgálatot (061 338 37 37). Hangyairtás megrendelésével kapcsolatban ott fognak tudni segíteni önnek.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Mit csináljak ha a házban 2-3 éve megjelennek a hangyák minden nyáron néha még a házon kívül is szokott lenni szárnyas és más féle nagyobb termetű is.
  Köszönettel: Németh Attila

  1. Kedves Attila!

   A hangyáknál minden tavasszal van egy rajzási, nászrepülési időszak. Ebbe beavatkozni sajnos nem lehet, aminek az a következménye önre nézve, hogy lokálisan nagyobb területeket érinthet ez a hangya probléma. Zárt térben, házon belül az irtásuk megoldható. Ezzel kapcsolatban az ügyfélszolgálat tud segíteni a 061 338 37 37 telefonszámon.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó estét! A homokozónkban a két kislányunkat össze -vissza csípték a hangyák. Annyira pici hangyák ,hogy alig vettem észre . Kérdésem az lenne ,hogy milyen hangyák lehetnek és hogyan lehetne onnan kipusztítani őket ? Nagyon pici világos barna hangyák.
  Köszönöm szépen válaszukat !
  Tisztelettel : Kissné Márti

 • Érdeklődnék, hogy ha a ház ban elszortan nem a morzsára hanem csak ugy random jelennek meg hangyák, ágyban ,könyvespolcon, vonulási útnélkül, ilyenkor mi teendő ami esetünkben a leghatásosabb lenne? Kertesházban élünk.

 • A teraszra nyílik a konykánk és valahol a gerenda mögül jöhetnek a hangyák tömegesen a lakásba. Volt már többször gondulnk ezekkel a kis rovarokkal. Eltávolítani őket spray és társaival nem nagyon tudjuk. A kérdésem az lenne, hogy esetleg hálózatba dugható hangyairtóval próbálkozzunk meg még esetleg vagy forduljunk szakemberhez? Válaszukat előre is köszönöm!

 • Üdv a gondom hogy a meléképületeimben sok a hangya lakás. Vannak kicsik de vanak cm méretüel is söt szárnyas is rágják a gerendákat szét. Csak a nehézség hogy palatetö ami a gerendákon van és alurol purhabbal szigetelve van és a habba pala között leviroznak de jol halhato a mázkálásuk. Mit lehet tenni?

 • Tömbben lakunk, az első emeleten, s az erkélyen a falon jönnek fel. De már bejöttek a lakásba is. Csak nem tudjuk, hogy a fürdőszobába – ami elég messze van a szobától, – hogy került? A ház falával mit kezdjünk? Tisztelettel: Béresné

 • A hangyák a cseresznye levélen vannak vagy oda telepítettek a fészket mivel lehet le mosni esteleg permetezni? Köszönöm a választ előre is.

 • Tisztelt abatox kft!
  nekem a kert – ben aföld ,a barack fa és a rózsákon is sok hangya van.
  mit tehetek ? és még az a pici, fekete , ragacsos növénytetü sem tudom, hogy mivel írtható
  kkataaöszönettel a válaszért..fenekata

 • Üdvözlöm.
  Rengeteg hangyboly van a kertemben,rózsatoveimet kiették,fákon,virágokon rengeteg hangya van.Mit lehetne tenni ellenük leg hatékonyabbann.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Mária

 • Jó napot!

  Én az udvaron szeretnék hangyát íratni, még pedig azért, mert rettenetesen csípnek. Átlagban nincs bajom a hangyákkal, a lakásból is humánus módon próbálom őket jobb belátásra bírni az albérlet választás kapcsán. Ezek a kis dolgozók viszont alig 3 mp egyhelyben állás alatt olyannyira csípnek, hogy a gyerekrim nar nem mernek a kert ezen részébe menni. Mikeppen oldhatnám meg a problémát?

  Válaszukat előre is köszönöm!

 • Sok hasznos tanácsot olvastam itt, de a magam baját még megfogalmazni sem tudom. Az erkélyláda mindennek a forrása. Hangyákra gyanakodtam, mert kisebb túrások és lyukak jelentek meg a földben. Az öntözéstől, melegtől felgyorsult a folyamat. Jelenleg méhre vagy darázsra hasonlítanak inkább. Sárga a potrohuk. Vagy a szárnyuk? Nem látom rendesen. Ki-be járkálnak a lyukakon, elrepülnek , visszatérnek. Már hemzseg tőlük a virágláda. Hangyaporral próbálkoztam, de csak azok pusztulnak el, amiket éppen ér a szer – pontosan, ahogy írták. Egyáltalán mik ezek a rovarok? Hogy lehetne végleg megszabadulni tőlük? Segítség!!!

 • Csak este jönnek elő. Nem tudom honnan. Csak kicsit repülnek. Inkább a kislámpa által megvilágított területen mászkálnak. Hogyan lehet megtalálni a bolyt?

 • Sziasztok! Ha a kertemben van rengeteg hangya, annyira hogy az epret teljesen betemetik, azzal mit lehet tenni? Sima hangyairtóval nem merem beszórni mert akkor nem lehet az erpet enni. A gyümölcs fákat szintén megtamadtak meg a paprikat is.

 • Sziasztok!Sajnos nekem is adódott egy problémám a hangyákkal!!Szokasos helyre parkoltam az autómmal 11 órakor ,este nyolc körül indítottam újra sz autóm ami fa és bokor közelében volt sajnos mindehol hangya van ami a fákon él gyorsan másznak !! Mit tudok tenni ellenük tiszta az autóm soha nem eszek iszok benne 1 éves új autóm van ! Kerek segítséget mit tegyek

 • Üdv.Két éve vettünk egy házat és a ház körül tele vsn minden időnként suárnyas és vöröshang x ával.A házban is előfordulnak.Szeretném megkérdezni,hogy.Mennyibe kerül egyyzeri alkalom?

 • Az erkélyemen sok a hangya! Sütőpor, szódabikarbóna, nem használ! Jó volna valami hatásos szer! Kérem segítségüket!
  Tisztelettel, Bartus Bernadette

 • Tisztelt Abatox ! Tavaly volt néhány nagy fekete hangyánk ( kb. 1,5 cm-esek ) a kertben. Akkor egy kis bolyt találtunk egy fa tuskó alatt. Amint eltűntettük a tuskót ( elégettük ) a hangyák is eltűntek. Idén viszont május elején újra láttam egyet-egyet belőle. Akkor sprayt használtam és a vonulási útvonalat is lefújtam. Egy ideig használt de sajnos néhány héttel később már fix vonaluk lett. Amíg kerítésen kívül voltak nem igazán zavart de most már kifejezetten bent vannak a kertünkben. Ma megtaláltam egy hatalmas bolyt egy másik fa tuskó alatt ( legalább 500 nagy fekete hangya, 200 kis barna akik a lárvákat kezdték cipelni és sok kicsi fehér hernyószerű hangyakezdeményt ) Ezekre most jobb híján egy spriccelős irtót fújtam,öntöttem ) A vonulási útjuk a kerítésünk betonján van kb 25 m hosszan ( a kerítés téglájában is találtam egy kisebb rést ahonnan elkezdtek kiözönleni amint befújtam ) de hogy az alap nagy boly hol van azt nem tudom lehet nem is a mi házunknál…Ami leginkább aggaszt az az,hogy ezek eszik a fát, a tuskó alatt kupacban állt a fűrészpor. Félek,hogy a házba is bekötöztek vagy ott van a királynő ?! Az emelet könnyűszerkezetes ezért nagyon félek,hogy komoly baj lesz. Ilyen esetben kérhető a kertbeni irtás is ? Ez is hasonló m2 áron van ? A házunk 2 szintes kb 90 m2 a garázzsal együtt,a kert pedig kb 350 m2. Gondolom nem az egész kertet kell beszórni vagy igen ? Kisgyerek,kutya,macska és nyúl is van szóval nem a legegyszerűbb a helyzetünk…Tavasszal szárnyas hangyák szoktak lenni még a ház tövénél,ezeket már nem piszkálom rájöttem évek alatt hogyha hagyom őket kirepülni akkor nem jönnek befelé s 2-3 nap alatt eltűnnek. Ezek összefüggésben lehetnek a mostani fekete hangyákkal ? Köszönöm ha válaszolnak !

  1. Kedves Adrienn!

   Talán faodvasító lóhangya lehet, amivel összehozta önöket a sors. Az irtószereink sajnos csak beltéren működnek, a reggeli harmat, eső,UV sugárzás sajnos gyorsan tönkreteszi a kertbe kijuttatott vegyszert. Jelenleg nincs kidolgozva olyan talajfertőtlenítési eljárásunk, ami ezekkel a hangyákkal külsö környezetben eredményt hozhatna. Érdemes a http://www.pazsitdoktor.hu-n felvenni valakivel a kapcsolatot. Bár nem pázsit amiről szó van, de az már csak részletkérdés.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Szakértő!

  Nem tudom, mi csíphetett meg. Kb 5 napja volt egy csípésem, reggel, először viszket, kaparom, aztán onnantól csíp és kb. 1 hétig piros. Ma ugyanez, emlékszem éjjel kapartam, mert viszketett, reggel pedig pici piros folt, és ha megsimítom csíp. Egyik az alkaromon, másik a térdem mellett.
  Pici,, döglött hangyát találtam kb. 3-at eddig itthon. 1 hónapja költöztem ide, ez albérlet. A földön alszok matracon, 3. emelet tetőtér ez, régi ház.

  Előre is köszönöm, ha bármi tanáccsal tudnak szolgálni.

  Üdvözlettel:
  Kovács Anita
  anitanev@freemail.hu

 • Üdvözlöm!
  A fárao hangyákkal folytatok küzdelmet. Igazán számuk már csökkenőben van,de még szórványosan találok, s ebből arra következtetek, hogy nem sikerült kiírtanom őket. Van természetes ellenségük is?
  Többlakásos házban lakunk s ez befolyásoló tényező? Soha nem volt egyetlen “betolokadóm”sem, s pont egy kiírthatatlan hangyával van dolgom?
  Köszönöm az esetleg infót!
  Üdvözlettel
  Tóth Lászlóné

 • Jónapot! Mostanában jelentek meg a fáraóhagyák a tègla társasházban.Miven sose volt dolgom velük szeretnèk kérdezni :
  – kb mennyi idő mire látható hogy hat e amit boltban vásároltam. 3 kis öntapadós tasak granulátum kifejezetten fáraóhangyáknak.
  -illetve sajnos spájzban is találtam, az élelmiszerek közé be hordhatják-e a mèrget(pl füszerekbe,bontott zacskókba) illetve mennyire veszèlyes az emberre? Lehet fura kérdès de gyermekem van igy tartok a mèrgezett granulátumtól .
  -mekkora fèszekre számitsak ès merre èrdemes keresgèlnem? Ökölnyi-vagy csak egy szölöszem nagyságú kb?

  Válaszait előre is köszönöm!
  Edina

 • Nekem olyan gondom van, hogy a 4. emeleti garzon lakásomban a konyhában mászkálnak a falon a fáraóhangyák, eleinte annyira nem zavart de mostmár idegesítő mert pl: bárhova teszem a kenyeret ezek megtalálják és mikor legközelebb megnézem a kenyéren / esetleg benne mászkálnak.
  Olvastam lejjebb az ötletet, hogy Protect fáraóhangya írtót kell venni és az segít, egy darab elég hozzá? Mert nem az egész lakásban vannak csak a konyhában.
  Üdvözlettel:
  Heitmár Nándor

 • Érdeklődni szeretnék,ha az önök segítségét kérném hangyaírtással kapcsolatban,a háziállatra(macska)veszélyes lenne a vegyszer amit használnak?
  Lakótelepi lakásról van szó.
  Előre is köszönöm a válaszát.

 • Jó napot kivánok.Nekem olyan problémám van hogy el leptek a hangyák a lakás több pontján is a konyhában a fürdöszoba a folyoso meg a szobába.Hiába irtjuk gél hangya irtoval akkor máshol jönnek fel.Ugye szegény babám is ilyen kor be van korlátozva nem mászkálhat a földön vigan.Szeretném tudni hogy gyerekbarát hangy irtást válalnak?Sajnos azt nem tudom hogy hány négyzet méter lehet az egész terület.De szegénykémet mev persze mi ket is csipkebnek.A kiszállási dij van és menyibe kerülne az irtás?Köszönóm szépen a kedvességúket és a segitségúket további szép napot Zsuzsanna.

 • Üdv!
  Az a problémám, hogy tudtomon kívül hangyás kekszet vittem a konyhából a szobába, mert utazni készülök, és gyűjtögettem a csomagoláshoz. A fotelbe pakoltam. Hemzsegnek a hangyák a fotelben azóta, mit tegyek?
  A választ előre is köszönöm.

  Köszönettel:

  T. Julianna

 • Tisztelt Abatox kft.
  Nállunk a lakásban van hangya. A hagyományos írtószereket nem tudom használni, mert cicák laknak velünk. Önök milyen írtószerekkel dolgoznak? Nekem a cicáim egészsége nagyon fontos, de szeretném ha nem mászkálnának a lakásban hangyák, stb.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdvözlette.
  Anna

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.