Hangyairtás házilag. Egy szakember tanácsai.

hangyairtás házilagAzoknak akik házilag szeretnének hangyairtást végeztetni összegyűjtöttük a legnépszerűbb, olyan praktikát, ami a legtöbb háztartásban akár 10 percen belül kipróbálható.

Ahogy hajnövesztőszerek csodareceptjeivel, úgy házilagos hangyairtás praktikáival is mind tele van az internet. Egy kicsit féltem is Önt tőlük, mert szakértői szemmel nézve, rögtön látni, hogy bizonyos esetek csak csoda folytán hozhatnak eredményt.

Ha Ön az összes “Hangyairtás házilag” csodareceptet ki szeretné próbálni, abba valószínűleg beleőszülne.

Itt azokat a házilagos recepteket gyűjtöttük össze, melyek mások elmondásai alapján több alkalommal hoztak eredményt, és kizárólag biztonságosak.

De előtte egy fontos kérdés: meddig érdemes próbálkozni a házilagos hangyairtással?

Tapasztalt rovarirtóként annyit biztosan mondhatok, hogy e téren maximum napokban szabad gondolkodni, és alapvetően kisebb kolóniával szabad csak kísérletezgetni. Ha a lakása több helyén, tömegesen jelennének meg, inkább forduljon szakemberhez. Biztonságosabb módszerekkel dolgozunk, mint azt hinné.

Korábban kipróbált receptek házilagos hangyairtásra:

1. Citromkarikák: Tegyen citromkarikákat a hangyák vonulási területeire. Ezzel megtöri a hangyák vonulási útjait, és visszakényszerítheti őket kiindulási területeihez.

2. Sütőpor és/vagy fahéj: A hangyák alapvetően érzékenyek a szagokra. A legtöbb házilagos hangyairtás erre épít. A vonulási területekre szórt sütőpor, vagy fahéj elzárja a vonulásukat.

3. Savanyú uborka: A savanyú uborka szaga távol tarthatja a hangyákat.

4. Levendula: Csepegtessen levendulaaromát a ház/lakás betörési pontjaira.

5. Bolti csapdák, sprayk: A legtöbb nagyobb áruházban (CBA, Tesco, Interspar) kapni hangyairtó készítményt. Kis fertőzöttség esetén érdemes kipróbálni, de ne kísérletezzen velük sokat. Ha nem válik be 1 héten belül, hívjon szakembert. Ha a lakás több pontját is ellepték a hangyák, és esetleg gyakran ólálkodnak a ház körül, akkor számoljon azzal, hogy egy-két flakon spray nem lesz elég. Ilyenkor érdemes inkább elgondolkodni: “Nem éri meg jobban szakembert hívni?”

Amiért sok esetben ezek a házi hangyairtó módszerek nem működnek:

Mint korábban írtuk, a hangyák rendkívül érzékenyek a szagokra. Egyes kontakt hatású irtószereket ezért a szaguk miatt könnyedén elkerülnek. Másrészt az, hogy a vonulási útjukat elzárják, nem jelenti azt hogy nem fognak máshol próbálkozni.

A házilagos hangyairtásra nem érdemes 1-2 napnál többet szánni (hangyairtó készítmények esetében 1 hét). Ugyanakkor érdemes megfontolnia, hogy néhány tucat elhullott dolgozó hangya nem eredményezi a boly kipusztulását. A forrás megszüntetése nélkül a probléma csak egyre nagyobb lesz, hisz gond nélkül szaporodnak valahol.

Bórax és petróleum, mint házilagos hangyairtás (NE!):

Kevés háztartásnak van otthon ezekből. Szerencsére. Ugyanis a petróleum egy rendkívül gyúlékony, mérgező, és környezetkárosító anyag. De a bórax is hasonlóan veszélyes. Vese-, és májelégtelenségeket okoz. Egy bizonyos dózisban pedig halált. Ennél majdnem a legtöbb rovarirtó szer jobb. Sajnos mégis sok helyen megemlítik.

Azt javasoljuk, hogy próbáljon ki a fenti házilagos hangyairtás receptekből egyet-kettőt, és ha rövid időn belül nem észlel változást, hívjon egy szakembert. Ne kísérletezgessen sokat! Nem éri meg!

Más rovarirtók nevében nem tudok nyilatkozni, de nálunk már a géles hangyairtás is elérhető. Rendkívül tisztán, és biztonságosan dolgozunk, és amit elvállalunk, arra személyes garanciát vállalunk. Ha a könnyebb utat választaná, akkor kattintson ide, és egykettőre levesszük ezt a gondot a válláról.

Sok szerencsét a kísérletezgetéshez! Kérem, ne felejtsen el beszámolni az eredményekről!

VN:F [1.9.20_1166]


Szavazzon, mennyire tetszett a cikk:
Rating: 4.1/5 (33 votes cast)
Hangyairtás házilag. Egy szakember tanácsai., 4.1 out of 5 based on 33 ratings

 

 1. Vándor Rózsa :

  Tele van a kertünk hangyával, és nagyon csípnek.
  Több hangyaboly is van, különböző méretűek a hangyák. Vannak egészen nagyok, és “normál” méretűek.
  Szinte használhatatlan tőlük e kert. A fűnyírás is egy tortúra emiatt,mert állandóan söpörni kell őket a ruházatról. Kérem adjanak tanácsot, mit tegyünk,hogy elüldözzük őket! Köszönettel Vándor Rózsa

 2. abatox :

  Kedves Vándor Rózsa!

  Az első és legfontosabb, hogy felkutassák a bolyok kijáratait, majd ezekre a részekre hangyairtó (mérgezett) csalétkeket kell kiszórni. Tudomásunk szerint a háztartás számára a biotoll elérhető. Ezt azonban nem használtuk mi korábban, mert más típusú szerekkel dolgozunk. De már mi is tesztelünk egy új hangyairtó port, mellyel ezeket a problémákat fogjuk tudni kezelni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 3. Mogyoróssy Károlyné :

  Köszönöm kipróbálom Tisztelettel Mné.

 4. Nagyapó :

  És mit tanácsoltak a Rózsának a kerti hangyairtásra?
  Nálam még a fán is megeszik a sárga barackot.
  üdv HÁ

 5. Ili :

  A kertbe kitettünk egy kis kerti szaletlit, de nem csak mi, de a hangyák is a birtokukba vették. Vegyszerrel nem merünk próbálkozni, mivel kisgyerkeink vannak. Mit tanácsol?

 6. abatox :

  Kedves Ili!

  Ha kipróbálták a házi praktikákat és nem működnek, akkor van egy sanda gyanúm, hogy az irtószer lesz a megoldás. Esetleg a szaletli lábát érdemes kétoldalas ragasztóval körberagasztani, hogy ne tudjanak felmenni. De ez is csak ideiglenes lesz. Jellemzően csak élelmiszert keresve jönnek ilyen helyekre. Érdemes elkerülni az asztalról lehulló morzsákat, ételdarabokat.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 7. Balázs László :

  ugyan az a problémám,mint Vándor Rózsának.

 8. xy :

  Mi a második emeleten lakunk. Alattunk egy nagyon mocskos család lakik. Mi hiába írjuk a hangyákat, tőlük másznak fel hozzánk.
  Amikor szóvá tettük nekik, hogy miért nem irtják a hangyákat, azt mondták, hogy náluk nincs is hangya. Persze.
  Hozzánk pedig repülőgépről ejtőernyővel ereszkedtek le a hangyák…

 9. Neuhauser Csaba :

  mi a 3 emeleten lakunk és a hangyák áttörték a csempe ragasztót is aztán nyomtam oda egy kis acrylic u-t de azt is áttörték

 10. abatox :

  Kedves Csaba!

  A hangyák vonulási útjának, elzárása nem járhat tartós eredménnyel, mert rövid időn belül új járatot találnak, illetve a régit is átrághatják. A hangyairtás eredményesen csak a boly felszámolásával valósítható meg, ezt elsősorban mérgezett csalétek alkalmazásával, illetve tartós méregmező létesítésével valósíthatjuk meg. A háztartási hangyairtó permetek hatástartóssággal kevésbé rendelkeznek, ezért mi inkább a mérgezett csalétek alkalmazását (pl: Protect Combi) javasoljuk. Amennyiben gyors, eredményes hangyairtásra van szükség érdemes szakemberhez fordulni.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 11. Zsuzsa :

  Kedves Abatox Kft!

  Mi is a 3.emeleten lakunk, tégla építésű ház. Néhány éve lett szigetelve. Az előttünk lévő lakóknál nyár végén, ősz elején kb 2 hétig volt hangyavonulás. Nálunk kb 3 hete jöttek először. Akkor egy ananász és néhány alma volt a gyümölcsös kosárban. Ezt rajzották meg. Azóta figyelünk, hogy mindent elpakoljunk. Vettünk Protect Combi csalétket, amit ügyesen kikerülnek :)
  Az lenne a kérdésem, hogy szakember milyen megoldással tudja kiírtani? És milyen a hatékonysága?
  Szakember a bolyt tudja kiírtani, a királynő is elpusztul? Kb mennyi időnként kellene a szakemberes hangyaírtást ismételni?
  Válaszát előre is köszönöm!

 12. abatox :

  Kedves Zsuzsa!

  Sajnos a szabad forgalmú, boltban kapható hangyairtószerek alkalmazásakor előfordulhat, hogy nem, vagy csak nagyon lassan jelentkezik az eredmény.
  A mi fegyverarzenálunk lényegesen szélesebb a boltban kapható készítményeknél. Felhasznált irtószereink hosszabb hatostartásággal rendelkeznek, nagyobb hatóanyag tartalmuk van és mikrokapszulázottak a bolypusztító hatás miatt.
  Általában egy szakember által, jól kivitelezett hangyairtással, akár több évre megoldódhat a probléma, ha sikerül a teljes bolyt felszámolni. Az általunk alkalmazott hangyairtási módszerekről és irtószerekről bővebben itt olvashat.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

LiveZilla Live Help