Cart-icon0

TEGYÜK RENDBE A DOLGOKAT A KULLANCSIRTÁS KÖRÜL

1. BE VAN TILTVA A KULLANCSIRTÁS?

nem

2. SZABAD KULLANCSOT IRTANI?

IGEN

3. együtt kell éljek a kullancsokkal?

nem

4. van rá kullancsirtó szer?

NINCS

Ha most még nem érti,
az teljesen rendben van!

1. BE VAN TILTVA A KULLANCSIRTÁS?

Nincs egyetlen olyan jogszabály sem, amely azt tiltaná, hogy valaki kullancsot irtson. Egészen addig, amíg azt nem biocid módon teszi, és nem konkrétan a kullancs, mint CÉLszervezet ellen. A kullancs ugyanis nem védett állat, sőt az Országos Epidemiológiai Központ szerint egészségügyi kártevő, ugyanis a kullancs biológiai vektor. Vagyis egy fertőző ágenst hordozó, annak átvitelét megvalósító élőlény. A kullancsirtás mint tevékenység nincs betiltva. Ha be lenne, akkor az sem lenne elfogadható, hogy ön a kutyába fúrt kullancsokat megölje.

2. SZABAD KULLANCSOT IRTANI?

Nem vegyszeres módon minden további nélkül irthat kullancsot. Viszont jelenleg nincs engedélyezve olyan irtószer, amit kullancs ellen, mint CÉLszervezet ellen fel lehet használni. Mit jelent ez? Ha a kertjében szúnyogot, vagy más kártevőt szeretne irtani, és közben ott vannak a kullancsok is, és a másik CÉLszervezet irtásakor kiirtja a kullancsokat is, akkor semmi jogszabály ellenes dolog nem történt. Vagyis, kullancsirtást célirányosan nem lehet végezni, csak mellékhatásként, a járulékos veszteségként.

3. EGYÜTT KELL ÉLNI A KULLANCSOKKAL?

Ha a kertjében több a kullancs, és veszélyeztetve érzi a családja egészségét, akkor nem feltétlen kell a kullancsokkal együtt élnie. Elvégezhető olyan zöldterületi permetezéses kezelés, ami drámai járulékos veszteséget okoz a kullancsok populációjában. Vagyis ami ilyenkor történik, az egy teljes permetezéses kezelés a kert egyik kártékony kártevője ellen, ami kellően széles spektrumú ahhoz, hogy  a kullancspopulációt drasztikusan visszavegyei.

4. Van rá kullancsirtó szer

A kullancsra, mint célszervezet irtására nincs engedélyezett irtószer. De vannak olyan irtószerek a kerti kártevők ellen (pl: lepkekabóca, puszpángmoly), ami bevethető teljesen rendben, így megszabadítja kertjét a növényekre káros kártevőktől, és egyúttal a kullancsoknál járulékos veszteséget okoz. De kullancsra mint célszervezet nem szabad felhasználni. Egy különös joghelyzet van, amiben van még mozgástér.

A kullancs célzottan nem irtható vegyszeresen, de a járulékos veszteségük elfogadható

tilos a kullancsirtás?
A kullancsirtás, és a kerti kártevő irtása között szinte semmi különbség nincs. Hatásban sem!

"Ezt mondják rólunk!" - immár közel félezren

MI TEHETÜNK MA ÖNÉRT?

Amit évek óta több 100 ügyfelünknél is teszünk. A kertjében végzünk egy teljeskörű zöldterületi permetezéses kezelést, aminek az eredménye egy kullancsmentes kert lesz. A szándéka viszont nem. 

Konkrétan: Hosszan hatástartós, széles hatásspektrumú irtószerrel a kertjének teljes zöldterületét, és aljnövényzetét 1,5 magasságig átkezeljünk a kártékony kártevők ellen, aminek a legnagyobb járulékos vesztesei ugyanakkor a kullancsok lesznek. 

Röviden: Végzünk önnél egy olyan vegyszeres kezelést, aminek az eredménye egy kullancsmentes kert lesz, de a szándéka nem.

A kezelés során felhasznált irtószer növényvédő szer, vagyis a növényekben nem fog kárt tenni, hiszen a felhasználása éppen ellenkező célt szolgál: védi azokat. 

Az irtószer munka egészségügyi várakozási ideje 0 nap, vagyis a legszigorúbb feltételek esetén is csak másnapig nem szabad tartósan használni a kertet. A kutyák, macskák legyenek legalább másnapig elzárva ezektől a területektől. 

A kerti játékok legyenek felszedve. A fű legyen minél frissebben nyírva. Az öntöző legyen kikapcsolva legalább annyival a előre, hogy ne legyen erősen nedves a kezelés során, és legalább 6 órára a kezelés utánig. És végül figyeljenek a kerti termésekre. Terméstől függően (ha kezelés történik a veteményesben), akkor ott 4-14 napos várakozási idő lehet a fogyasztásig. De egy veteményes kihagyható.

Eredmény: Kullancsmentes kert!

LEGYEN A KERTJE KÁRTEVŐMENTES!

ONLINE ÁRLISTA

Miért minket válasszon, azok kívül, hogy ezt talán egyedüliként korrektül összefoglaltuk önnek?

Órapontos érkezés

A cégünk alapelve, hogy nem pazaroljuk az ügyfél idejét, és amit megbeszéltünk, ahhoz tartjuk magunkat. Mi mindig órapontosan érkezünk, és ezen még Putyin érkezése sem tud fogást találni.

SMS emlékeztető

Elfelejtette mikor érkezünk, vagy nem tudja felírni az érkezésünk időpontját? Nálunk ez nem gond. Minden időpontot előző nap SMS-ben visszaigazolunk.

Érkezés előtti hívás

Nemcsak órapontosan érkezünk, és előző nap emlékeztető sms-t küldünk, tőlünk plusz költség nélkül kérhető még az érkezés előtt is telefonhívás akár 15-30p korábban. Micsoda kényelem! 🙂

Diszkréció
Autónk, munkaruháink reklámmentesek. Ráadásul minden ami elhangzik üzleti titokként kezelendő nálunk. Egyetlen szomszéd sem fogja tudni, hogy kihez jöttünk, és miért.
Kedvesség

Szakembereink, és ügyfélszolgálatunk a kedvességet, kedvességgel viszonozza, mindig megadja a kellő tiszteletet, és egy hívás 21. percében is figyelmes marad.

Megbízhatóság

Saját ügyfélszolgálat foglalkozik önnel, akik precíz adminisztrációt végeznek, hogy véletlenül se essen meg önnel olyan, hogy a megbeszélt időpontban nem megy ki a rovarirtó.

LEGYEN A KERTJE BETOLAKODÓMENTES:

ONLINE ÁRLISTA

BUDAPEST MELLETT BALATON is térképen

Budapesten korlátlanul rendelkezésre állunk, így bárki, akinek kertjében kellemetlen betolakodók vannak, kérheti a segítségünket, de már Budapest-Balaton szakaszon is elérhető a szolgáltatásunk.

Ha itt lakik, nyaral számíthat ránk: Budapest, Budapest – Velencei tó – Balaton szakasz. A Balaton északi-déi partszakaszában teljesen. A M7-es, =-es, 71-es utak környező települései mind kérhetik szolgáltatásunkat.

balatoni pókirtás