Cart-icon0

Rágcsálóirtás, vagy rágcsálóriasztó?

10 emberből 9 rosszul dönt! Alapozza meg döntését mielőtt egy több 10.000 forintos hibát követne el.

egérHa gondot jelentenek a rágcsálók, de nem tudja pontosan, milyen megoldások segítenének Önnek a legjobban, feltétlenül olvasson tovább, és tanulmányozza át összehasonlító elemzésünket.

Most egyszer s mindenkorra megtudhatja, mivel érdemes Önnek belevágni a rágcsálók elleni harcba. Mikor érdemes rágcsálóirtásra költeni, és mikor ajánlott rágcsálóriasztó készülékek beszerzése.

Ami egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Van akinél működik az ultrahangos rágcsálóriasztó, van aki csak rosszat mond róla!

Minden, amit tudnia kell a rágcsálóriasztó készülékekről, és rágcsálóirtás csalétekállomásairól!

1.) Rágcsálóriasztó:

Kinek ideális megoldás, ki kerülje inkább el?!

Ki ne lenne oda az elektromos készülékekért, amik szinte önműködően megoldják problémáinkat? Elektromos illatosítók, automata kávéfőzők, automata mosógépek…stb. Egyszerűen Ön csak bedugja az elektromos aljzatba és magára hagyja, a többit egymaga csinálja.

Az ultrahangos rágcsálóriasztók is erre hivatottak! Hogy Ön minél kényelmesebben megoldhassa rágcsálókkal szembeni problémáját!

Vajon Önnél működni fog az ultrahangos rágcsálóriasztó?

A válasz most nem egy egyszerű “Igen” vagy “Nem” lesz. Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzon meg kell ismernie a rágcsálóriasztó készülékek működésének alapját, az ultrahangot.

Az ultrahang rendelkezik egy rossz tulajdonsággal! Ha ismeri a denevérek tájékozódását, akkor ez ismerős lesz Önnek.

Nagyon könnyen visszaverődik, sőt…

Az ultrahang nem megy át a falon! Minden a hang útjába kerülő akadály erősen csökkenti az ultrahang továbbterjedését. Az egérriasztó (vagy rágcsálóriasztó) által keltett ultrahang, olyan mint egy pocsolyába dobott kő által keletkezett koncentrikus körű hullámok. A kő nagyságától függően a hullámok erőssége eltérő lehet. Azonban, ha a hullámok elé akadályként a pocsolyába rakjuk a kezünket, a hullámok az adott szakaszban nem terjednek tovább.

A lakásában minden egyes fal egy-egy ilyen akadályt jelent az ultrahangok terjedésének. Ha pedig egy ultrahang még azelőtt visszaverődik, mielőtt a célpontot, a rágcsálót eléri, sajnos a riasztás hatástalan lesz.

Mikor, és mennyire működne Önnél az ultrahangos rágcsálóriasztó készülék?

1. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek megoldást adhatnak, ha egy, vagy csupán néhány légtérből álló területet szeretne levédeni a kellemetlen rágcsálóktól Viszont ahány légtér jellemzően annyi készülékre lesz szüksége. Hacsak nem egy konkrét légteret (pl: bejárati rész) szeretne levédeni vele..

2. Ha Ön egy egerektől, vagy patkányoktól fertőzött társasházban él, és egy adott területen, szobában, helyiségben állandóan megjelennek a rágcsálók, de a társasházban nem lesz átfogó irtás.

3. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek azonban nem fognak Önnek eredményt hozni, ha egy zsúfolt, több – jellemzően zárt – légtérből álló lakásból, raktárból, ingatlanból szeretné eltávolítani a rágcsálókat. Ezeket a területeket, csak több rágcsálóriasztó készülékek alkalmazásával lehet tünetmentesíteni.

Ha Ön hosszútávon gondolkodik, és képes nagyobb beruházást végezni, bízza magát az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékekre…

Nagyon fontos tudnia, hogy az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem képesek megszüntetni egy már meglévő fertőzöttséget. A legnevesebb rágcsálóriasztó készülékek gyártói is úgy tartják, hogy egy konkrét fertőzöttség esetén kiegészítő eljárásra is szükség van.

Hogy pontosan mire, arra szeretnénk most kitérni.

2. Rágcsálóirtás csalétek állomásokkal!

Ha az ultrahangos rágcsálóriasztót nem Önnek találták ki, vagy van jelen pillanatban konkrét rágcsáló a területen, felmerül a kérdés, mégis mi az ami megoldhatja az Ön problémáját?

Ez esetben feltétlenül szükség van a rágcsálóirtásra. Mi zárt szerelvényes mérgezett csalétek állomásokat ajánlunk.

Irtószeres csalétekállomások létesítésekor speciális zárt műanyag etetőtálcák kerülnek kihelyezésre. Ezekben irtószeres csalétkek vannak elhelyezve mégpedig úgy, hogy ahhoz csak a rágcsáló tudjon hozzáférni. Tehát nem kell attól tartania, hogy kedvenc háziállata fogyasztana a készítményből.

Amikor a rágcsáló azt mondja: “Ó, ezt már ismerem!”

A mechanikus rágcsálóirtó csapdákkal általában felmerül egy komoly gond! A rágcsálók sajnos könnyen kitanulják őket. Igen jól tanulnak más kárán, ellentétben az emberrel, így ha egy társuk csapdába esik valamitől, a többiek később azt meg sem környékezik.

Szerencsére a mérgezett csalétekállomások azonban esélyt sem adnak erre!

Ezek ugyanis szándékosan úgy lettek kiképezve, hogy fogyasztásuk után ne végezzenek rögtön a rágcsálókkal. Mivel a fogyasztás után 3-4 nap múlva hullnak el a példányok, a rágcsálók képtelenek leszek a csalétekállomásokat kiismerni.

A legtöbb gyorsan hatásba lépő csapda ezért is nem működik. A klasszikus egércsapdák, a ragacsos rágcsálócsapdák ideje tehát beáldozott.

Mikor érdemes rágcsálóirtást végezni riasztás helyett?

1. A rágcsálóirtás akkor nyújt Önnek optimális megoldást, ha a rágcsálókkal fertőzött ingatlan legalább 4-5 légtérből áll, és jellemzően zsúfoltak.

2. Ha az ingatlanban korábban sosem volt probléma a rágcsálókkal, és úgy érzi, hogy ez a mostani is csak eseti jellegű.

3. Ha az egerek átjárják az egész ingatlant, és rendszeresen tartózkodnak még a falban is, a rágcsálóirtás ez esetben biztosabb megoldást hoz.

4. Rágcsálóirtásra a riasztó mellett minden esetben szükség van, ha egy aktuális fertőzöttséget akar megszüntetni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók ugyanis önmagukban nem képesen egy konkrét fertőzöttséget megszüntetni.

3. Élve befogó csapda:

A rágcsálóriasztók hatékonysága sok esetben kétségbe vonható. Ráadásul konkrét fertőzöttség esetén még a legnevesebb gyártók is azt javasolják, hogy legyen mellette valamilyen kiegészítő módszer, ami valljuk be nem túl biztató.

A mérgezett csalétkeket sokan nem szívesen alkalmazzák. Az állat ugyanis nem tudható, hogy hol fog elhullani. A másik pedig, hogy sokan aggódnak, hogy házi kedvencük megeszi az elhullott egeret. Bár ezek nem jelentenek veszélyt az állatra, megértjük, ha valaki emiatt nem szeretne mérget kitenni az otthonába.

Ez esetben ajánljuk a 3. opciót. Az élve befogó csapdákat. Ennek nagyon egyszerű a működési mechanizmusa. A csapdába csak be tud menni a rágcsáló, ki abból már nem tud jönni. A kihelyezett élve befogó csapdákkal a területen randalírozó egerek összegyűjthetőek.

A sorsa pedig önre van bízva. Tehet a csapdába mérget is, amit ott fognak elfogyasztani, és ott is fognak elpusztulni, de választhatja azt is, hogy az egereket egy erdőbe kiengedi.

Az élve befogó csapda esetében az a legfontosabb, hogy legyen miért a rágcsálónak a csapdába bemenni. Ehhez nagyon jó csalétek kell. A mogyoróvaj szokott a legjobb hatásfokkal működni.

Mikor érdemes élve befogót kitenni?

Ha egy lakásban van a probléma, és nem szeretne úgy mérget kitenni, hogy az állat bárhol elpusztulhat a lakásban, akkor ezt a megoldást tudjuk javasolni.

Ha fél a méreg felhasználásától, de az ultrahangos riasztók önnél nem váltak be, akkor az élve befogó csapdát tudjuk javasolni.

A mérgezett csalétkekkel végzett rágcsálóirtásról, és annak megrendelési lehetőségeiről, és árairól itt olvashat bővebben.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Jó estét! Kertes házban lakunk. Rengeteg egér van a gipszkarton és a fal között és mindig bejutnak a házba. Már nincs nyugtunk tőlük ès nagyon félünk a 2 kicsi miatt a fertőzéstől.Mit tehetnénk hogy eltünjenek? Köszönöm a válaszukat!

 • Volkswagen Transporterem van. Egy hete vettem először észre, hogy mogyoróburkok vannak a vezetőtér lábtaposóján. Az autó egy mogyoróbokor mellett volt. Most a bokor környékén az összes mogyorót összeszedtem, az autót kitisztítottam. Másnap nem , de utána naponta egy-egy szemet találtam. Tegnap szivacsdarabokat találtam ami a zajcsökkentés mikatt lett betéve gyárilag. Persze elálltam arról a helyről. Ma hajnalban ismét felfedeztem a maradékot. Önvédelmi spréket fújtam be az este. Gondoltam irritálja a szemét és távozik. Most az a gyanúm, hogy az autóban él. Jaj a vezetékeknek.
  A fenti cikket elolvastam. Az én esetemre, mit javasolnak?

  Köszönettel: István

 • Tisztelt Uram! Nekünk a gipszkarton és a téglafal közé telepedett be az egér, és bejárja szinte az egész lakást, a fal és gipszkarton között közlekedik es rág! Mi tévők legyünk? Várjuk mielőbbi válaszát! Üdvözlettel István

 • Jó napot! Mi tévő legyek a hőszigetelésbe beköltözött az egér ott rág, milyen módszer lenne ré jó ? Köszönttel Sándor !

 • Tisztelt Uram! Nekem a fal es gipszkarton kozott van eger es nem tudom mit tegyek. Furtunk lyukat egerpepet tettunk be de nem kellett nekik. Mi tevo legyek? Varom szives valaszat. Udv. Monika

 • Sajnos nekem az előszobába a falba költözött be egér, vagy patkány. kirágta a z OSB lapot ami között jön megy.Több helyen is kirágta,raktam ragacsot de nem érdekli.Kérem javasoljon valamit mert elegem van belőle.Köszönettel Bozsics Jozsefné

 • Üdvözlöm!
  Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy a házunkba beköltözött egy egér. Először a gipszkarton felett volt, de 1 hete átrágta és már a diszlécben futkozik és rágja át azt. Már leszedtük a gyerekszobába egy darabon, hátha lejön.
  Kérdésem, van-e ilyenre megoldásuk, hogy lehetne onnan kiirtani?
  Lejön-e önök szerint onnan a leszedett diszléc helyén?
  Köszönöm segitségüket!

  Verebélyi Marietta

 • Jó napot kívánok! A háziállatokra milyen hatással van a riasztó? Nekünk vannak tengerimalacaink, veszélyes lehet rájuk nézve? Válaszukat előre is köszönöm!

 • Helló.Van e hatásos megoldás magánházban kiirtani, vagy elűzni az egereket? Ragacsokat letettünk, elektromos riasztót is tettünk ki, mégis van még mindig egy két egér. A ragacsokkal fogtunk többet is, de teljesen hogyan lehet megszabadulni, elűzni őket?

 • Üdvözlöm!
  Nekünk tetőteres hàzunk van,nincs padlàs mégis hallok egeret a tető és a mennyezet között.
  Ilyen esetben az ultrahangos egérriasztó érhet valamit?
  Vagy mit tanàcsolna?
  Vàlaszàt előre is köszönöm!

 • Üdvözlöm!
  Hetek óta halljuk a falban a kaparászást rágcsálást.
  Főleg este. Már aludni sem tudunk,
  Tettünk ki mérget , de hatástalan. A falban él, lakik.
  Onnan kijön eledelért?
  Teljesen tanácstalan vagyok…
  Mikor fog megszünni?
  20 éve lakom a házban de eddig erre nem volt példa.

  Segítséget kérnék mivel tudnám elűzni, kinyuvasztani őket.
  2 biztos van a ház falában..

  Köszönöm ha válaszol.

 • Lehet 1 gyerek mellet használni elektromos egér ragasztót

Hozzászólások zárolva.