Ágyi poloska: mit ne tegyen! | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Ágyi poloska: mit ne tegyen

Bár mindig azt kérdezik tőlünk, hogy mit csináljanak az ágyi poloskákkal, most mégis azzal fogunk foglalkozni, hogy mit ne tegyen. Az ágyi poloskával való első találkozáskor ugyanis számtalan hibát szoktak elkövetni az áldozatok. Sokat saját kút főből szedik, sokat az interneten olvasnak össze. A baj velük, hogy ezek legtöbbször rossz irányba visznek. Csak látszat szintjén fognak segíteni, de valójában nehezíteni fogják a tőlük való megszabadulást.

A legtöbben még sosem találkoztak ágyi poloskával, így persze természetes, hogy mindent ami könnyít a helyzeten, kipróbálnak.

Pedig nem mindent szabad. Még akkor sem, ha nehéz lesz megállni a dolgot.

Mit ne tegyen, ha ágyi poloskája van:

1. Ne szedje szét az ágyát:
A legelső reakció, hogy az ember ágyi poloska esetén szétkapja az ágyat, hogy felkutassa őket. “Ágyi poloska, akkor biztos az ágyban van.” Ez csak kis részben igaz. Ugyanis máshol is ott vannak. Azzal, hogy az ágyat szétszedi semmit nem fog javítani a helyzetén. Ellenkezőleg.

Ahogy elkezdi majd szétkapni az ágyat, úgy a poloskák is elkezdenek arrébb menekülni. Míg eddig “kiszámíthatóan”, és koncentráltan ott voltak az ágy környékén, azzal, hogy ön szétszedi a rejtekhelyeit, széjjel fogja őket kergetni a szobába. És biztosan nem ezt akarja. Persze fog találni példányokat, és ki fog írtani belőlük valamennyit, de az egésznek kevesebb lesz a haszna, mint a hátránya.

2. Ne rendezze át a szobát:
Ne húzza át az ágyat a szoba egyik végéből a másikba, mert sajnos ez sem segít. Ezzel csak vándorlásra ösztönzi a poloskákat, akik bizony menni fognak ön után már a következő éjszaka is akár. Szóval a hatás ellentétes lesz. Megint csak azt fogja elérni sajnos, hogy a szobában jobban szétterjed az ágyi poloska.

Lesz talán 1 csípésmentes éjszakája, mert bizony hamar önre fognak találni.

3. Ne pakolja ki az ágyneműt, és a szekrényt:
Teljesen megértjük, hogy az első reakció mindig az, hogy kutassuk fel az ágyi poloskát. De laikusként ezt egyáltalán nem szabad megtenni. A peték, és a belőlük kikelt nimfa 1-es fejlődési szakaszban lévő poloskák olyan apróak (0,5-0,8 mm), hogy lehetetlen őket észrevenni. Ugyanakkor a poloskák hihetetlen jól tudnak rejtőzködni. Hiszen évtizedek óta így élnek.

Nem szabad az ágyneműt, és a szekrényt kipakolni, és arra gondolni, hogy felkutatja őket, de még csak elzsákolni sem érdemes a dolgokat előre. Bár a szakirodalom szerint 6 hónap alatt elpusztulnak a poloskák, újabb hírek szerint ez már 9-12 hónap is lehet. De nem pusztulnak el 1-2 nap alatt a kisebb példányok sem. Sőt, saját laborunkban a kikelt nimfák is hónapokig életben maradtak.

Az elzsákolás, kipakolás ha rosszul van csinálva, csak oda, hogy a szobában, lakásban minden potenciálisan poloskafertőzött legyen. Az ágyneműtartóban lévő dolgok elzsákolását nagyon nagy körültekintéssel kell végezni. Egy sima szemeteszsák biztosan nem lesz jó, mert könnyedén kiszakadhat. Egy erős sittes zsák már jobb, de tudni kell légmentesen lezárni. A vákumos zsákok a legjobbak bár ezek drágák. A kipakoláskor a megfogott dolgokat nem szabad nézegetni, rázogatni, csak közvetlenül a zsákba tenni.

Sajnos nagyon sokan rosszul csinálják a zsákolást, nem kellő körültekintéssel. Az elzsákolt dolgokat pedig vagy félre kell tenni jó fél évre, vagy ha azok textilek, akkor mehetnek a mosásba, de csak óvatosan.

4. Ne dobja ki a bútort:
Ne kezdje azzal, hogy csinál magának egy több 100.000 Ft-os kárt, és kidobja a bútorokat. A bútorokon kívül még számos olyan búvóhely van egy szobában az ágy körül, ahol meghúzódhatnak, és amit képtelenség lenne kidobni. PL: Konnektor rése, parketta repedései, falrészek, falon lévő furatlyukak. Ezzel nem fog megszűnni a poloska.

Ha ki akarja dobni a bútorokat, akkor ne azért tegye, mert poloskája van, hanem mert le akarja cserélni. Viszont poloskával fertőzött bútort végighordani a lakáson elég veszélyes. A lakás egyéb helyiségeit fertőzhetjük meg vele.

5. Ne költözzön ki a lakásból, szobából:
A gondolat, hogy olyan ágyban kell aludni, amit ágyi poloskák vesznek körül, akik alig várják az estét, valóban rémes. Ha ön kiköltözik a szobából, néhány nap után a poloskák is követni fogják, és mivel ha nincsenek ember közelében, nem tájékozódnak valami jól, így a lakásba csak szanaszét fognak vándorolni.

Biztosan lesz 2-3 éjszakája, amikor nem fogják önt csípni, de emiatt később nehezebb is lesz őket kiirtani.

“EGY SZÓVAL NEM CSINÁLHATOK SEMMIT?!”

Nem egészen, de a fentiek közül semmit nem érdemes kipróbálni. Mert csak látszatmegoldások. Ha penészedik a fal nem elég csak egy képet odatenni. Persze a penészfolt nem fog látszani, de alatta csak növekedni fog a gond. A poloskák ellen semmi vigyük-oda, tegyük-ide, vigyük-át dolgok nem működnek.

Tegye fel magának a kérdést: Mindenképpen szakemberrel, vagy mindenképpen házilag?

Ha nem követi el a fenti hibákat, nem zsúfolt a lakása, akkor már egy egyszeri szakemberrel végzett poloskairtás is többet segíthet, mint a házi megoldások. Az alkalmankénti poloskairtás szakemberrel már 9400 Ft-tól elérhető. Nem ismerjük az ön anyagi helyzetét, a döntés az öné. Ha szakembert hív, hívja mielőbb. Persze 2-3 nap ide, vagy oda még nem a világ vége. Az éjszakákat addig sajnos ki kell bírni. Bármennyire is rossz ezt hallani. Természetesen 1-2 praktikát mutatunk majd.

Ha mindenképpen házilag szeretne megszabadulni tőlük, sajnos fel kell, hogy készítsem önt arra, hogy ez nem lesz egyszerű. Mielőtt bármihez is kezdene, feltétlenül szerezzen be Protect-B ágyi poloska irtót (450ml). Kb. 1900-2500 Ft belőle egy üveg. De 1 db még semmit sem ér. Legalább 6-7 db-ra szüksége lesz. (Komoly, a legtöbben már ott elrontják, hogy 1-2 db-bal próbálkoznak.) Mivel ennyi vélhetően egyik boltban sem lesz kint a polcon, először ne vegyen csak 3-4 flakonnal. Kezdje el velük az irtást, mert könnyen lehet, hogy a felénél már fel fogja adni a dolgot, és akkor nem ment el feleslegesen a pénze. Néhány db zsákra is szüksége lesz.

Kezdje el koradélelőtt (még világosban), lépésről lépésre cm-ről cm-re lekezelni a szobát, különös tekintettel az ágy környékére.
Fújja le a szegőket, a falon lévő képeket szedje le, fúja át a keretet, a furat lyukat, szedje le a konnektort, és fújja körbe, de előtte áramtalanítson. Vizsgálja meg a konnektor belsejét is, porszívózza azt át. Ahogyan magát a konnektort is. Az ágyon lévő paplant-párnát zsákolja el, és a fürdőkádban húzza le a huzatot, és azonnal mossa ki. Magával a paplannal, párnával nincs teendője.

Tegye fel magának a kérdést? Ha én akkora lennék mint egy poloska, és el akarnék bújni valahol az ágy körül, hová bújnék? Mert ezeket mind kel kell kezelni.

Az ágyat is kezdje el szétszedni, de előtte alaposan fúja át az illesztéseit, és azokat a részeket, ahol a kárpit hozzá van erősítve az ágyhoz. Az ágyat állítsa az oldalára, és az alját is kezelje le. Ez eddig 3-4 flakonjába, és 1-2 órájába kerülhetett. Az apró dolgok (éjjeliszekrény, ágy melletti kis szekrény) további kezelésével további 2 flakon és 1-2 óra fog elmenni.

Amit eddig elzsákolt, azt légmentesen zárja le. Fontos, hogy külön zsákolja azokat, amiket esetleg nélkülözni tud 1 évig, külön amiket ki tud mosni. Kisebb, de annál fontosabb eszközöket a mély fagyasztóba is berakhat 1 napra, persze ha az kibírja.

Ezt a műveletet még egyszer úgy 2 hét múlva ismét meg kell tenni. Addig is pedig lefekvéskor az ágyak környékét (szegőléc, ágyak lábai) érdemes a kezelések után 2-3 napon át lekezelni. Összességében nagyon sok munkaóra, és kb. 10 db flakon Protect-B rovarirtóra biztosan szükség lesz.

(Ha galériája, lambériája van, vagy zsúfoltabb a szobája az átlagosnál, akkor mindez lényegesen több idő lesz.)

Tudom, hogy ez nem tűnik egyszerűnek, egyáltalán nem is az. Az ágyi poloska kiirtása a szakembereknek is nehéz, akik mögött sokkal jobb irtószerek, és sokkal nagyobb tapasztalat van, így a házilag laikusként végzett poloskairtás természetes, hogy nagyon nagyon nehéz, és az eredmény is kétséges.

Hogyan élje túl az éjszakákat!

Fent már említettük, hogy az ágyi poloskák elleni harcban nem szabad a szobát elhagyni, és bizony velük kell éjszakázni, ha gyorsan és eredményesen meg akar tőlük szabadulni. Viszont nem mondtuk azt, hogy nem védheti magát a csípésektől. Az ágyak lábaira kétoldalas ragasztóval ragadós csapdát állíthat a poloskáknak. Az ágyak környékét (szegő) esténként Protect-B rovarirtóval lekezelheti. Ha az ágy teljesen a falra van tolva, akkor persze 2-3 cm-re errébb húzhatja azt. Az üvegen nem tudnak függőlegesen mászni az ágyi poloskák, ezért ha lábakon álló ágya van, megteheti, hogy (törésbiztos) befőttesüveg rakja az ágy lábait.

A lelógó paplan sajnos hidat jelent a poloskáknak, így télen nehezebb elérni, hogy ne jöjjenek fel a poloskák. A hálózsák tehát nem is egy olyan hülye gondolat.

A legjobb, ha a családból egy férfi vállalja magára az áldozat szerepét, őket ugyanis kevésbé szeretik a vastagabb bőrük, és szőrős testük végett. A poloskáknak bőven elég egy áldozat, a többiek már kimenekülhetnek a szobából estére.

Az ágyi poloskákkal együtt élni, és megszabadulni tőlük tehát nem könnyű. Azzal, hogy az ember házilag próbál javítani a helyzetén sajnos sokat árthat, ha azt nem kellő megalapozottsággal, és körültekintéssel teszi. Ha bármi kérdés lenne, állunk rendelkezésre. Itt fel lehet őket tenni.


 

 1. Magyari Atttiláné :

  Azt szeretném kérdezni hogy az ágyi poloska szekrénybe bemászik e a ruhák közé vagy a fiókokba .Sajnos találtam panel lakásban lakom Írtattam egyszer azt monták 2 hét múlva ismételni kell De szeretném tudni utánna mire számíthatok.Nagyon nagyon szeretnék örökre megszabadulni tőlük
  Válaszukat köszönöm

 2. abatox :

  Kedves Magyar Attiláné!

  Megjelenhetnek a szekrény adott pontjaiban, de ez a szoba elrendezésétől, és a fertőzöttség mértékétől függ. Ha a szekrény az ágy melletti környéken van, akkor jobban előfordulhat, de inkább a szekrény réseit, sarkait keresik fel ilyenkor, mintsem konkrétan a ruhákat. PL előbb jelennek meg a szekrény hátsó részén a sarkokban, mint konkrétan a polcon. Egyértelmű igen/nem választ sajnos nem tudok mondani látatlanban.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 3. Czeglédi Ilona :

  Nem tudom mi a véleményük, de nekem a bio kill-t ajánlották mivel van egy kutyánk és az neki sem árt. Sajnos még nem nagy sikert értem el a használatával, de még nem adom fel. Önök szerint ez a szer nem megfelelő?
  A kutyát is csipkedhetik a rovarok?
  Válaszukat előre is köszönöm.

 4. abatox :

  Kedves Ilona!

  Az ágyi poloska emberi élősködő, ritkán szív állatból vért. A fertőzöttség szintjétől, az adott poloskák rezisztanciáján át, a felhasználás módjáig, sok mindentől függhet, hogy miért nincs eredménye a bio killes irtásnak. Nagyon körültekintőnek kell lenni az irtás során, és ahogy fentebb is írtuk, egy 0,5 l-es kevés egy konkrét probléma megszüntetésére. 4-5 flakonnal kell kezdeni azonnal, mert ahogy elkezdi majd átforgatni az ágyat, és végül az egész szobát ez a 5*0,5 l bio kill hamar el tud menni, anélkül, hogy a szoba vegyszerben ázna. Sajnos nem elég csak odafújni! Alaposan meg kell nézni mindent. Én csak akkor akokr javaslom a bio killes irtást, ha tud tá áldozni 3-5 órát, és kb. 5 flakon bio killt, majd ezt 2 hét után újból megismételni. Házilag másképp nem megy! Mert a háztartási szerek sajnos nem a legjobbak.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 5. xy :

  A rovarirtó azt mondta, hogy az ágyi poloska csak az rh pozitív vércsoporttal rendelkező személyek vérét szívja. Ez igaz?

 6. abatox :

  Kedves XY!

  Ez egy óriási tévhit. Az, hogy miért csíp valakit jobban, arról korábban itt írtunk:Engem szétcsípnek az ágyi poloskák, a férjemet már nem! Miért?

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 7. Lujza :

  Nalunk 2x irtottak mar! az elso utan is ismet voltak, most masodjara is megtortent es masnap ismet talaltam egy elot amit sikerult megfognom es lehuznom a wc-en! Azt szeretnem kerdezni, hogy ez azt jelenti nem volt sikeres az irtas vagy azt hogy ez egy epp menekulo poloska volt? es hogy a szovamban levo pokrocot parnat egybol ki kell mosni vagy az sem baj ha 3nap utan lesz kimosva? ugyanis ejjel nappal mindennap nwm tudunk mosni?

 8. Éjszakai csípések? Ő a tettes! | Abatox Kft. :

  […] okáért: – Mi az amit ágyi poloska esetén tilos csinálni? – Házilag kiirtható-e? – A szakemberek hogyan irtják ez a rovart? – Honnan […]

 9. abatox :

  Kedves Katalin!

  Az irtást követően mindig szoktunk kérni egy bizonyos türelmi időszakot (kb 10 nap), mert addig előfordulhatnak poloskák. Az ágyneműhuzatot természetesen később is kimoshatják.

  Üdvözlettel:
  Abatox kft.

 10. Radics Angéla :

  Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni, hogy az ágyi poloska műbőr fekhelybe belemegy -e? Mert már a szomszédaimban volt elég gyakran és félek hogy hozzánk is átjön!Panel lakásban lakunk! Köszönöm szépen! Szép napot!

 11. abatox :

  Kedves Angéla!

  A poloska számára lényegtelen, hogy az adott fekhely bőr, műbőr, szövet. Ha eltud bújni a réseiben, ami biztos, akkor bele fog menni. Az alvásra használt ágyak környezetében (2-3 m) bármibe belemehet, ahol van búvóhelyre alkalmas rés, repedés, és ahol alapvetően nyugodalmuk van.

  Példák:
  Nem megy be az ágyneműbe, mert az le van varrva, és a rendszeres használat miatt nem nyugodt búvóhely. Ettől függetlenül a huzatba véletlenül belekeveredhet.
  Az ágy mellett lévő éjjeli szekrény réseibe belemehet, mert ott békésen, elszeparáltan, sötétben jól érzi magát.

  Az anyag maga sosem lényeges, sokkal inkább, hogy az hol található a lakásban, és a szobában.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 12. Lajos :

  Üdvözlöm.
  Szeretném megkérdezni mi a leghatásosabb irtás ágyi poloskára.
  Létezik még gázos vagy idegölő méreg?
  Üdvözlettel Lajos

 13. abatox :

  Kedves Lajos!

  Idegrendszert támadó irtószerek vannak, de ágyi poloska ellen gázosítani nem lehet. Sajnos ezek nem szabad forgalmú irtószerek.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 14. germán sándorné :

  Üdvözlöm! Én panel lakásban élek másfél éve! Nem találkoztam eddig ezzel a vérszívóval de most sajnos megjelent nálunk!Sok helyen érdeklődtem az írtásával kapcsolatban de zárt ajtókat döngettem mert a projekt poloska irtó vagy akár a bio kill amit javasoltak csak átmeneti megoldást hozott!Kérdésem hogy vidéken miért nem végeznek ilyen irtást szakemberek miért csak Budapesten???

 15. egy kiváncsi :

  Üdvözlöm!
  Nálam is megjelentek ahogy elnézem elég szép számmal.
  Olyan kérdésem lenne, hogy lakásfelújitás előtt vagyok, a tapéta lekerült a helyéről.
  Felújitás előtt vagy után érdemes irtatni?
  köszönöm

 16. Bibó :

  Tisztelt Abatox!
  Külföldi nyaralásunk alatt párom egyik reggel rengeteg apró enyhén viszkető,tetejükön hólyag, kiütésekkel ébredt a karjain. Először allergiára gondoltunk,de az orvos szerint csípések,valószínűleg hangya. Nekem az ágyi poloska jutott eszembe,mert reggelre jöttek ki a pöttyök. Mit gondolnak,lehetett poloska? Ha igen,hogyhogy csak az 5. éjszaka “lendült akcióba”? Létezik,hogy az egy szobában alvók közül nem bánt mindenkit? A konektorba dugható rovarriasztó távoltartja őket? Mekkora eséllyel hoztunk haza belőlük? Mit tehetek,hogy a potyautas ne telepedjen meg a lakásban? Ha minden ruhánkat kimosok ami velünk volt és átnézem a táskákat,elegendő? Hány fokos mosással pusztulnak el? Válaszukat előre is köszönöm!

 17. Csilla :

  Tisztelt Abatox!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a gázosítás miért nem használ az ágyi poloska ellen? Mit lehet még tenni, ha 5 szakember által végzett irtás után sem javul sokat a helyzet?
  Köszönettel, Csilla

 18. Éva Neth :

  Most érkeztünk a balatoni üdülésről, a 4 és féléves unokám, a nagypapa és én a nagyi.Való igaz, hogy a gyerek biztonságos alvása érdekében egy kicsit át kellett rendezni az ágyakat.Valószínű ez lett a vesztem, és örülök, hogy csak az enyém és nem a gyereké vagy a papáé,ugyanis, ha azt mondom, hogy szanaszét martak a poloskák, akkor még csak a közelében sem járok az igazságnak.Lehetséges ez ? Létezik-e valamilyen megoldás erre a gondra ” belsőleg “? Köszönöm válaszukat.

 19. Márta :

  Szeretném tudni hogy a szekrényekben lévő ruhák mennyire vannak fertőzve

 20. abatox :

  Kedves Márta!

  Ez nagyon az adott körülményektől (pl: fertőzöttség, szoba elrendezése) függ. Ruhák közé egy szekrénybe ritkábban kerül ágyi poloska, mert leegyszerűsítve a dolgot, sokkal jobb egyéb búvóhely is szokott lenni az ágy körül.

  Üdvözlettel:
  abatox Kft.

 21. abatox :

  Kedves Csilla!

  Gázosítást nem végeznek lakóépületben. Füstölést, vagy hidegköd-képző légtérkezelést szoktak alkalmazni. Hogy 5 szakember irtása ellenére miért van még ágyi poloska, azt ennyi információból nem lehet megmondani. Pontosan hogyan követték időben egymást az irtások? Milyen irtószert használtak? Mennyire fertőzött a társasház többi lakása? A szakemberek mit mondtak?

  Sajnos így nem tudunk segíteni! Kérem segítsen nekünk minél több információval.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft

 22. folytán péter :

  hello poloska irto füstképzö tabletát halando hol szerezhet be köszi

 23. abatox :

  Kedves Péter!

  A Protect füsttabletta II. forgalmi kategóriájú irtószer, vagyis csak a szükséges képesítéssel rendelkező személyek vásárolhatják meg, és használhatják fel. Háztartási forgalomban ez nem szerezhető be.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 24. kovács lajosné :

  kedves albatox szeretném tudni hazahozhattam-e ruhával,vagy táskával az ágyipoloskát.azóta mindent le bio killeztem. előre is köszönöm a választ.

 25. abatox :

  Kedves Kovács Lajosné!

  Hazahozhatta, ha azt korábban olyan helyre tette le, ahol poloskák voltak. Biztosabbat ennél lehetetlen mondani. A poloska kicsit olyan, mint az influenza. Vannak helyek, ahol nagy eséllyel össze lehet szedni, de igazából bárhol, ahol emberekkel érintkezik fenyegetés lehet. Nyilván persze az influenza sokkal jobban terjed, de a hasonlat lényege remélem leszűrhető. Figyelni kell a csípéseket. ez a legfontosabb!

  Üdvözlettel:
  Abatox kft.

 26. Csilla :

  Kedves Albatox Kft!

  Mindenütt össze vagyok marva, pedig már 1 hete használom a Bio Kill-t, mit tudok még tenni? Szerintem elég sok megdöglött, mert úgy vettem észre, hogy a párnámon a fejemnél 6-8 db mászott éjjel 2-kor, azóta 2-3 darabbal találkoztam, de nem értem csípéseim egyre több van. Létezik, hogy a csípések vakaródzás hatására felerősödnek? Várom válaszukat. Tisztelettel.: Csilla

 27. Ingrid :

  Abatox Kft-nek

  Panelban lakom és tegnap szólt valaki a házból, hogy ágyi poloskákat találtak, nézzünk mi is körül. Nem tudom, hogy mit tegyek, mert kihívnám Önöket, de van egy fajtiszta cicám és félek, hogy baja eshet az írtástól. Tegnap találtunk a lányom szobájában két bogarat, de nem tudom, hogy az az lehetett-e, mivel nem ismerem. megnéztük a neten, akár lehetett az is. most nagyon félünk. egész nap dolgozunk, csak este vagyunk itthon. este is tudnak jönni?
  mielübbi válaszra várva.
  köszönöm

 28. Adrienn :

  Kedves Abatox kft!

  Egyelore nem tudom mivel allok szemben csak szeretnem a velemenyuket kerni. Tegnap este lefekudtem aludni, egy ora utan elkezdett viszketni a labam, kimentem megnezni a furdoszobaba elsore szunyogcsipesnek tunt, abba maradt a viszketes, aztan masnap reggelre 5-6 db csipes lett a labamon egymastol jo 30-40 cm-re(labfejen, labszaron, combon) elozo este a balatonon horgasztunk, voltak meg szunyogok, nem vettem eszre alvas kozben h megcsipett vna, tehat nem tudom teljes bizonyosaggal kijelenteni h azok a csipesek az emlitett ejszaka szulettek vagy pedig meg elobb a balaton parton. Nem viszketnek tulzottan, es kb akkorak mint egy szunyogcsipes es ugy is neznek ki. De felmerult bennem, hogy mi van ha agyi poloska? Hogyan tudnek megbizonyosodni rola? Varjak ki meg par ejjelt es ha lesznek reggelre ujabb csipeseim akkor az az?

  Koszonom

 29. Norb :

  Üdv tisztelt Abatox Kft! Egy történetet osztanék meg,és aki tud információval,bármivel segítséget-tanácsot adni,annak örülnék! “Én szeretném megtudni,hogy mi lehet a szobámban?A szoba egy családi ház egyik tetőtéri szobája.Látni nem nagyon szoktam rovarokat,poloskát,(max.csak pókokat)egyszer láttam valami rovarfélét de az nem biztos,hogy poloska volt.Viszont párszor az ágyamban volt valami,aminek színe vöröses volt,egyáltalán nem volt apró termetű,nagyon gyors volt,és volt,hogy ugrani is láttam,ezért elkapni-lecsapni sem lehetett.Azóta nem feküdtem az ágyban,relax széken alszok,ami iszonyú kényelmetlen.Leírnám a tüneteket amiket nap mint nap észlelek: a szőnyegem olyan mintha alatta valami élne,elszaporodott volna,a sötétítő függönyöm csukott ablaknál sokszor úgy rázkódik,mintha kereszt húzat lenne,mintha valami futkosna a hátulján,az ágyneműm és az ágyamon a kárpit(szövet)olyan mintha lélegezne.Amiket felsoroltam,szinte állandó mozgásban,rezgésben vannak vagy nem is tudom hogy nevezzem,ezért is írtam,hogy olyan mintha lélegezne.E tünetek éjjelente rendszeresek,napközben szakaszos.Kb.6-7 hónapja tart,azóta nem feküdtem az ágyamba,de most már kezdek belefáradni ebbe az egészbe,már nagyon kellemetlen így élni!” Hozzátenném,hogy nem vagyok bolond,vagy sárga lapos,és nem is hallucinálok,hála sokat dolgozom,sokszor éjjel is,s így nem vagyok csak állandóan,az otthoni helyzetbe. Ha esetleg valaki hasonlót tapasztalt leírhatná,hogy mi is ez a kialakult helyzet amiben élek,vagy mit javasolnának amit tennem kéne….Köszönetem előre is.

 30. Saci :

  Tisztelt rovar irtó szakemberek!
  Mint már írtam szeretném tudni honnan ered az ÁGYI poloska,mi a természetes ellensége (azaz mi eszi meg?) Hogy került kis hazánkba? Közönséges poloskáról( vörös színű, katica méretű, gömbölyded alakú) hallottam (Ami 13 év múltán ,ha emberi vérhez jut képes életre kelni! Ebből a nemzettségből származik az ÁGYI POLOSKA ? Honnan származik? Mióta van az emberek életében?
  Válaszadását köszönöm:Szép napot! Saci :)

 31. Saci :

  Véglegesen kilehet irtani az ágyi poloskát? mint ahogy amit NEM kéne fajokat kiírt az ember.( Túl halásszák,kilövik azt az állatot is amit nem kéne stb.) :( Panelban lakom,ha a többi lakó nem irtat csak én ,attól még nálam sikeres lesz-e az irtás? 5-6 hónapig a nyári forróság idején sem volt ágyi poloska az ÖNÖK irtásuk után.
  Még csak 2 napja rágja a testem.
  Üdv: Saci választ várva!:)

 32. abatox :

  Kedves Saci!

  Az ágyi poloska történelméről oldalakat lehetne megtölteni. Már 3500 éves fosszíliákban is megtalálták ezt a rovart. Vagyis nagyon régóta itt vannak. A 20. század elején olyannyira elterjedtek, hogy a lakóingatlanok 1/3-a fertőzött volt már. Aztán az 50-es években – köszönhetően a DDT-nek – egyszer csak eltűntek. Az elmúlt évtizedekben azonban ismét felütötte a fejét. A tömeges utazások, és az irtószerre egyre rezisztensebbé váló poloskák miatt terjedt ez el ismét. Természetes ellenségének szokták említeni a csótányokat, a pókokat (Thanatus flavidus), százlábúakat, és a hangyákat, különös képpen a fáraó hangyát. Rájuk azonban lehetetlen támaszkodni.

  Nagyon tömören ennyit tudunk mondani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 33. Dinamit :

  Kedves Abatox.
  Hogyan előzhetem meg hogy megjelenjen nálam az ágyi poloska.
  Kösz:Dinamit

 34. garai andrea :

  Mi nálunk kètszer volt ìrtas mennyit kell vàrni hogy megszünjön a poloska

 35. abatox :

  Kedves Dinamit!

  Ez egy olyan jó kérdés volt, hogy muszáj volt erről egy külön cikket írnunk.
  Itt éri el: http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/agyi-poloska-megelozese

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 36. Janos :

  Tisztelt Abatox!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ózon generátorral irtható-e a poloska?
  Köszönöm!

 37. abatox :

  Kedves János!

  Vannak próbálkozások. Elviekben igen. Kutatás alatt van a téma. Ha többet tudunk beszámolunk róla.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 38. Borbély Gyôrgyné :

  Mennyibe kerûl s van e rà garancia

 39. Szendrei Júlia :

  Üdvözlöm!Én aszt szeretném megkérdezni,honnan tudom meg,és honnan ismerem fel,hogy van e a lakásba poloska,Köszönöm

 40. abatox :

  Kedves Júlia!

  Érdemes egy másik cikkünk ezzel kapcsolatos fejezezéz átolvasni:
  http://www.abatox.hu/tudaskozpont/kartevok/agyi-poloska#felismeres

  Üdvözlettel:
  Abatox kft.

 41. Szilvia :

  Üdvözlöm! Garzonházban kaptam önkormányzati lakást egy éve. Nyár elején jelentek meg a poloskák. Háromszor volt írtva, de valamelyik szomszédból vissza jönnek mindig. Családi okokból most költözünk, és nem tudom, hogy mit merjek elhozni a lakásból, hogyan mossam át a ruhákat? No és a műszaki cikkekbe össze bele mászhatnak? Hagyjam ott a tévét, hűtőt, mikrót?

 42. zsuzsa :

  Üdvözletem.Sajnos hogy “mit ne tegyék” már késő…bár hamarabb olvastam volna amit írtak.Három hete van poloskánk sajnos a legkisebb fiamat szeretik a legjobban 14hónapos.Kihúztam az ágyunkat és nagyon alaposan átporszívóztam.Durván 10-15 darabot találtam.Kérdésem a következő…Van olyan krém vagy valami (mint a szúnyogok ellen is) hogy ne csípjen meg ha már itt van?az írtátok ha megbolygatom a helyüket wzesetben a mi ágyunk akkor vándorol mert a nyugis helyet keresi…na de ha mindenhol minden nap bolygatom és porszívózom akkor előbb utóbb elvándorolhat a lakásomból is??És olvastam olyat is hogy ha lámpafénynél alszunk nem jön elő…ez igaz?? Köszönöm a válaszokat.

 43. abatox :

  Kedves Zsuzsa!

  Krém, ami távol tartaná őket, sajnos nem nagyon van. Vannak bizonyos olajok, de az abban a formában, és mennyiségben nem járható út. Sajnos nem fognak elmenni a lakásból, ha ön üldözi őket. Inkább macska-egér játék fog csak kialakulni, és biztos, hogy a poloskák fognak nyerni. Olyan résekbe tudnak megbújni, ahonnan még ipari porszívóval is lehetetlen lenne kiszívni.

  A lámpafényes trükk sajna inkább egy népi hiedelem. Ha a poloskák éhesek lesznek, nem fogja őket a lámpafény megakadályozni. Ha nincs lehetősége szakembert hívni protect ágyi poloska irtó permettel próbálkozzon. 3-4 flakonnal, és nagyon alaposan.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 44. Erzsi :

  Szeretném kihívni önöket de előbb megkérdezném,van kettő pici yorki kutyusunk rájuk bíztos nem ártalmas.Ágyba feljönnek nyalogatják magukat azaz tisztálkodnak ami olykor az ágynemüt vagy a szönyeget is érinti! Köszönöm mielőbbi válaszukat! S.O.S.

 45. Cica :

  Azt szeretném kérdezni, hol lehet írtószert vásárolni. És ha vidéken nincs szakember, aki ágyi poloska irtásával foglalkozik, s a házilag végzett irtas pedig nem eredményes, akkor mi a teendő ?

 46. Mica :

  Üdvözlöm!Szeptemberben a lábfejemen volt egy-két piros folt, inkább harapás mint szúrás .Pár nap alatt eltűnt nem viszketett.Egy hete reggelre 2-3 most az arcomon,egyik ki is vérzett.A pirosság hamar eltűnt, nem viszketett.A poloskának még jelét sem láttam.Sajnos tegnap mindent átforgattam, heverőt , matracot kazettákat, szegőlécet nem láttam semmit, piszkítást sem.Lehet e ez ágyi poloska, vagy valami harlemi cserebogár, vagy pókharapás.Nagyon idegesít a dolog.Ha az, mennyire tudott szeptember óta elszaporodni.Tisztelettel várom válaszát és előre is köszönöm.Még csak annyit, hogy lehet e az ágyneműn folt és hova vedlenek?

 47. Attila :

  Tisztelt abatox!

  Sajnos honvédségi objektumba is elterjedt és abban a körletben ahol lakom,nagyon sok van.Persze már voltak kint szakemberek,de semmit nem ért.Hisz akkor amikor benyitnak hozzám és kettőt(nem viccelek tényleg kettőt)fújnak a levegőbe,majd bezárják az ajtót,semmi hatása nincs.Szinte minden alkalommal ezeket a szakikat rendelik meg és egyszerűen nem akarnak elpusztulni az ágyi poloskák.Így hát úgy határoztam,hogy majd én kiírtom,mert más választásom sajnos nincs.Egy 10 m2 szobáról írok,aminek a belmagassága kb 3 méter.Két nagyobb szekrény van bent,kettő db vaságy,2db könyves polc,1db tv-szekrény és körülbelül így ennyi.Mi lenne a tanácsa,hogy kezdjük el?Én szeretném az egész körletet telibe fújni.Az aljzattól a plafonig minden egyes részt,szekrényt,polcot ágyakat leméregteleníteni.Kérem,ha van valami jó tanácsa akkor azt ossza meg velem!
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Attila

 48. Peti :

  Tisztelt Abatox!

  Nekem az a szituációm lenne, hogy egy hete költözéshez készülünk, és a mai napon egy ágyipiloskát találtunk az ágy alsó sarkán. 3-4 napja jelent meg feleségemen 3 csípés nyom és 2 rajtam. 3 nap múlva el kell hagynunk az appartmanunk és át kell költöznünk egy másikba. Érdemes e szakembert kihivni, hiszen már majdnem mindent bedobozoltunk és csomagoltunk, és elmozditottunk, (ez idő alatt nem találtunk semmi élősködöre utaló nyomot-kivéve a mai vendéget az ágy alatt) vagy költözzünk át az uj lakásba, és figyeljünk és várjunk a felbukkanás jeleire, és ez utan hívjuk szakembert?!
  Önök mit tennének az én helyemben?!

  Köszönöm válaszát

  Tisztelettel
  Peti

 49. Rori :

  Tisztelt Abatox!
  Egy hónappal ezelőtt költöztem új lakásba és három hétig nem is történt semmi. Egyszer csak pár napon keresztül kiütések lettek rajtam. Viszont nem találtam ágyi poloska jelenlétére utaló semmilyen jelet.
  Az lenne a kérdésem, hogy ez lehet-e ágyi poloska? Minden nyom nélkül is el tudnak rejtőzködni? Nem találtam sem ürülék, sem vedlés nyomot és rovart sem.
  Köszönöm a választ!
  üdv, Rori

 50. császar józsefné :

  Kerdezem, hogy a CHEMOTOX hasznalata ajanlatos e..? Ha nem, miert nem? “Protect”ágyi poloska irto, tul gyengenek bizonyult ezidáig.Továbba az olvasok által feltett kérdesek- re a valaszokat, hogy tudom meg.?Koszonettel;

 51. abatox :

  Kedves Császár Józsefné! A válasz egyszerű. A Chemotox 0,20 % Tetrametrin, 0,005 % Deltametrin hatóanyag tartalma nem képes az ágyi poloska fertőzöttség megszüntetésére. Lehet, hogy pár legyengült poloska közvetlenül lefújva elpusztulhat tőle, de azok, akik elbújva csak este jönnek elő, azokra a korábban chemotox-al kezelt felület semmilyen hatással nem lesz. Kevés hozzá ez a 0,-,005% hatóanyag-tartalom.

  Az olvasók által feltett kérdésekre a választ is itt írjuk meg. Azokra a kérdésekre, amikre egy másik kérdés kapcsán már válaszoltunk, nem feltétlenül írunk új választ.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 52. abatox :

  Kedves Roli!

  Utalhat a tünet ágyi poloskára. Igazából az is gyakori, hogy pontosan ez a rejtett életmód, ami miatt beazonosítható, hogy poloska okozza az esti csípéseket. Magyarországon szerencsére kevés az emberi élősködő, sokszor a tünetegyüttesekből meg lehet állapítani, hogy miről is van szó. Ha a csípések egyértelműen este keletkeznek, és reggelre jönnek elő a csípésnyomok, ágyi poloska lesz a ludas.

  Ha rendszeresek a kiütések/csípések, akkor biztosan erről lesz szó.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 53. Bordás Tímea :

  Tisztelt Abatox!

  Sajnos valószínűleg poloskánk van! VAn egy 4 hónapos kislányom. Szeretném megkérdezni, hogy a ködösítéssel írtás,amit a panelekben szoktak végezni árthat e a gyermeknek? Mennyi ideig nem célszerű vele visszajönni a lakásba?
  A házban volt poloska többször is, sajnos úgy tűnik hozzánk is bejutott! Egyenlőre csak a mi szobánkban van. Hogyan tudom megakadályozni, hogy a gyerekszobába is átjusson!
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Tímea

 54. Magit :

  Szeretném megkérdezni .hogy van.e szárnya mert ugyan nem láttam repülni de ha elnyomom olyan szaga van mint a büdös bogárnak soha sem láttam még poloskát de nem tudom hogy ez vajon mi nem sokan nannak elvétve találok egyet kettöt .Szeretném megkérdezni őnöket hogy vajon milye állat ez mert akkor hozá kell fogni az ittáshoz Várom a válaszukat Eröre is köszönöm

 55. abatox :

  Kedves Margit!

  Az ágyi poloskának nincsen szárnya, de bűzmirigye a “büdös bogárhoz” hasonlóan neki is van. Ha leírja, hogy néz ki, vagy küld egy fényképet rőla ezen a linken keresztül, akkor tudunk segíteni a beazonosításban.

  Üdvözlettel:
  Abatox kft.

 56. Pintér Zsuzsa :

  Üdvözlöm.Köszönöm válaszát.Még mindig harcolunk a poloskákkal,bár most nagyon sok döglöttet találtam.gőzölök és protect-tel fújom őket heti kétszer mindenhol.Még előfordul egy kettő de hiszem hogy legyőzzük.jo volt látni az elpusztult egyedeket,így van remény.Sok sikert mindenkinek.Ha megszabadultam tőlük jelentkezem .

 57. Dzsenifer :

  Jó napot! Szeretnék érdeklődni hogy a poloskák az ágyneműre is rakják a petéjüket?

 58. Helga :

  Lassan két éve küzdünk a poloskákkal. Voltak ki sokszor az írtók, de sajnos az utánpótlás mindig jött a szomszédoktól. Most a mi ágyunkban nincs már ugyan, sajnos a gyerek rácsos ágyában sok fészek volt. Még el is fertőződött a csípés a gyereken. Most azt csináltam már, hogy lassan darabokra szedtem az ágyát és hőlégfúvóval adtam nekik. Láthatóan döglöttek meg. Máshol nem tapasztaltam fészket csak az ágyban. Ezt milyen megoldásnak találják illetve milyen sűrűn ismételjem meg?
  Nagyon köszönöm!

 59. abatox :

  Kedves Helga!

  A hőlégfúvót nem ajánlom, mert balesetveszélyes. Ha fészekre akadt akkor ott egy jobb rovarirtó is megteszi, vagy egy gőzkacsa. Mindezen megoldásokkal az a baj, hogy csak a felszínen lévő poloskákat tudja kiirtani. Azokat, amik a résekbe bújnak meg, már nem éri el. Így igazából nehéz megmondani, hogy milyen sűrűn ismételje meg, mert akár lehet naponta is, ha folyamatos az utánpótlás. Az első körben, amíg meg nem szűnik a gond, hetente kéthetente érdemes csinálni egy írtást, de nem hőlégfúvóval, mert annak 1 percnyi tartóssága sincs. 800-900 fokos levegőt fúj ki, ami előbb megégeti a tárgyakat, mint úgy felmelegítené, hogy az a mélyebben lévő poloskákat is elpusztítaná. Ha megszűnt a poloska, akkor a szomszéd lakások fertőzöttségének függvényében kell megelőző védekezést csinálni. Havonta, vagy 3 havonta, de ezek mind nem 100%-os megoldások. Megelőzni nagyon nehéz, mert ön – teszem azt – csinál egy megelőző irtást valamelyik hó 1-én, aminek hatása esetleg tart a hó 7-ig. A következő megelőző kezelést 2 hónap múltára tervezi, de a poloskák már az adott hó 15-én megjelennek. Így a megelőzés sajnos sikertelen.

  Mindig figyelni kell a csípéseket, és ha megjelenik csírájában kell elfojtani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 60. Emília :

  Már nagyon belefáradtunk az ágyi poloskákkal való küzdelembe. Máshol nem találkoztunk vele, csak itt. Mennyi ideig tart az írtás hatása, ha szakemberrel végeztetjük? Lassan már le sem merünk feküdni aludni a csípések miatt. Súlyos betegséggel vagyok elég sokat itthon, így fokozottan érint. Valami hasznos ötletre lenne szükségem.Hiába írtatom, ha a szomszédok nem törődnek vele? Válaszukat köszönöm

 61. abatox :

  Kedves Emília!

  Én bízom benne, hogy hasznos ötleteket időközben már kapott az oldalunk által. Nagyon sokat cikkezünk a poloskákkal kapcsolatban. Ha ön ennyire érintett, és szenved tőle érdemes rászánni pár órát, hogy az oldalunk cikkeit átolvassa. Innen érdemes kiindulni: http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/kategoria/agyi_poloska

  Az irtás mindig az adott fertőzöttség megszüntetésére szól. Hogy mennyi idő múlva fog visszafertőződni, azt már nagyon nehéz megmondani. Van ahol 3 havonta jön vissza, de van akinél fél év 1 év után jön vissza ismét. Ez sok tényező függvénye. A környező lakások fertőzöttségi állapotát, és a lakások egymástól való leszigetelését figyelembe véve tudnánk csak becsülni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 62. Cintia :

  Kedves Abatox Kft!
  Nemrég kaptunk egy használt kiságyat használt kókuszmatraccal, ugyanis nemsokára baba érkezik hozzánk. Nem tudom hol tárolták, az is lehet, hogy padláson. Kaptam használt babaruhákat is, ezek tudom, hogy padlásról jöttek, persze bezacskózva ami gondolom nem jelent védelmet a poloskák ellen. Most viszont poloskára gyanakszom, ha ez az, akkor biztos, hogy a használt holmik miatt. Kérdésem az lenne, hogy a kókuszmatracba belemehet-e, megmarad-e benne, vegyek-e újat az irtás után, esetleg kiságyból is? Mit javasolnak?
  Válaszukat köszönöm.

 63. abatox :

  Kedves Cintia!

  Magába a matracba vélhetően nincs poloska. Nézzék át alaposan a rajta lévő huzatot, legfőképpen a cipzár körül. A kiságynál az alsó rácsot kell jobban megnézni, mert ott több rés szokott lenni, mint az oldalsó elemeknél, mert ott jellemzően jól zárt a szerkezet. Persze ez nem azt jelenti, hogy azt nem kell átnézni.

  A baj sajnos már megtörtént, hogy bekerült a fertőzött holmi, viszont az ágy és a matrac, beleértve a ruhákkal teljesen megmenthető. A ruhákat át kell mosni 60 fok felett min 40 perces programmal. A matracot csak át kell nézni, esetleg átvasalni a rajta lévő huzattal, minél magasabb hőfokon, ami még nem tesz kárt a kókuszmatracban. Az ágyat alaposan át kell nézni zseblámpával. Átporszívózni, majd átkezelni valamilyen rovarirtó szerrel.

  Arra viszont figyelni kell, hogy most hogy bekerült a poloska a lakásba, sajnos nem biztos, hogy csak az ágyban van. Mostanra már elképzelhető, hogy az ágyról lemászott máshová. Azt írta “nemrég kaptunk”, de mit jelent ez pontosan, pár napja, pár hete?

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 64. Mel :

  Üdvözlöm.Egy kis amerikai konyhás albérletbe költöztem.Saját bútoraim hoztam magammal.(kivéve a beépitett konyha szekrényt.)Minden reggel összevagyok csípve.Égetően viszket.Valami kékes fekete 2-3 mm-es bogarat találtam már három alkalommal.1-et a szőnyeg alatt,1-et az ágy háttámlászán,1-et a fürdőszobába.Ha poloskáról van szó…? Házilag ki tudnám-e irtani?Ha meg nem..? Mennyibe kerül és hány alkalommal kellene meg ismételni? Pest megye.köszönöm.

 65. abatox :

  Kedves Melinda!

  Kérem küldjön egy képet a rovarról az alábbi linken keresztül, hogy beazonosíthassuk. http://www.abatox.hu/tudaskozpont/fenykep-a-rovarrol
  Ha van is poloska a lakásba, biztosan nem a látott rovar az.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 66. Adrienn :

  Kedves Abatox!

  Sajnos elkövettem a hibát, h átkutattam a szobát, de mindent ott hagytunk, nem hordtuk szét. Sehol semmi, csak rajtam van egy-két csípés. Azt lenne a kérdésem, h a matracban elbújhatnak? Nem beépített, külön matracom van. Ennek hogy történik az írtása? Nem lesz utána emberre káros az anyagoktól? Köszönöm, Adrienn

 67. abatox :

  Kedves Adrienn!

  Az elmondottak alapján nem csináltak akkora nagy bajt. A matracban nem bújnak meg, csak a matrac élénél lévő varrás mentén húzódnak meg. Ezt le szokták kezelni (de a fekvőfelületet már nem) vegyszerrel, de ez nem ártalmas az emberre nézve.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 68. Adrienn :

  Kedves Abatox!
  Mindent eltávolítottam az ágyból, csak a frissen áthúzott ágynemű maradt. Az ágyat átvizsgáltuk, semmi nyoma nem volt poloskának. Az ágy lábát leragasztottuk kétoldalú ragasztóval, és elhúztuk mindentől távol. Visszaköltöztem csalinak estére, és reggelre 3-3 csípés volt a derekamon egymás mellett (reggeli, ebéd vacsi formában). Lehet hogy mégis a matracban vagy az ágyneműben van? Egy szimpla mosás segíthet, vagy túlélik?

 69. abatox :

  Kedves Adrienn!

  Elképzelhető, hogy vagy nem volt elég erős a kétoldalas ragasztó neki, vagy az ágy szerkezetében húzódtak meg a poloskák. Az ágyneműben, matracban nem mennek bele, lévén azok (esetek többségében) teljesen zártak. Más kérdés lenne, ha ki lenne szakadva valahol. A mosószeres mosás elpusztítja az élő poloskákat.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 70. Adrienn :

  Kedves Abatox!
  Elnézést a sok kérdésért, de nem tudom, mi tévő legyek. Olyan tíz napja jelentek meg az első csípések, azóta kb naponta 3-6, de még mindig nem láttam egy poloskát sem. Egész este fenn voltam, és figyeltem őket. Már le is fújtam mindent, egy hullát sem láttam.A csípések elsőre olyanok, mint egy szúnyog csípés, kb egy órát viszket, majd abbahagyja, és másnapra kis pöttyök lesznek, egyszer-egyszer visszatérő viszketéssel, de inkább csak irritációra. Lehetséges, h nem is poloskával van dolgom? Lehet, h ennyi idő után még mindig nem láttam, holott minden este átvizsgálok mindent az ágy körül és benne? Nagyon köszönöm, Adrienn

 71. abatox :

  Kedves Adrienn!

  A napi 3-6 csípés nem kevés, ez a rendszeresség egyértelműen élősködő rovarra utal. Egyéb harapni, szúrni képes rovarok ilyen gyakorisággal nem “támadnának” emberre. A poloska továbbra is elképzelhető lehetőség. Ha tényleg csípés és nem más bőrirritáció, akkor ő lehet a legfőbb gyanúsított. Ha küld nekem egy fényképet a szalai.karoly [ kukac ] abatox.hu email címre a szobáról, ránézünk, és megnézzük, hogy hol érdemes megnézni még.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 72. Gyuri :

  Üdvözlöm. Sajnos nem olvastam utána kiporszivosztam és kivittem az ágyat az erkélyre. Jelenleg matracon alszom de most is megtaláltak. Héten jönnek irtani. Az lenne a kérdésem, hogy vissza rakjam az ágyat azért, hogy ne menjenek át a másik szobába vagy már késő? Elöre is köszönöm a válaszát.

 73. Tibor :

  Tisztelt cim!

  Nekem mindig a combomat csipkedi valami ejszaka a takaro alatt

  egyaltalan nem viszket ugy nez ki mint a szunyog csipes.

  mi csipked engemet kerem segitsen

  2-3 naponta csipked

 74. abatox :

  Kedves Tibor!

  Ennyi információból sajnos nem tudjuk megmondani, de javaslom, hogy keressen fel egy bőrgyógyászt, hogy megnézzék valóban csípésről van szó, és nem valamilyen bőrirritációról.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 75. Andrea :

  Tisztelt Abatox!
  Hétvégi házunkban találtunk poloskát, kis faház, viz és villany nincs, nomád tanya. A közművek hiánya akadályozza az irtást ettől még tudják vállalni?
  Üdvözlettel
  Andrea

 76. abatox :

  Kedves Andrea!

  A villany hiánya nem okoz gondot, mert fejlámpával világíthatnak, vízre viszont szükségünk van az irtáshoz. Ami a másik gond, a ház jellege. A faház rendszerint annyi résből, repedésből, illesztési hézagokból áll, ami rendkívül megnehezíti az irtást. Füstölhetnének, ködölhetnének, de ha a házba rengeteg a rés, repedés, akkor az sem lesz 100%-os.

  Azt szeretném kérdezni, hogy a faházat egész évben használják? Illetve ha van lehetősége képet küldeni a ház belsejéről is, főként az ágyak környékét illetően, azt megköszönnénk.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 77. Edina :

  Tisztelt Abatox!
  Egy hete csípés nyomok vannak rajtam reggel jelentleznek de a nap folyamán hólyagos lesz a csípés nyom reggel olyan mint egy szúnyog csípés Napközben pedig hólyagos ég és viszket.Egyre több jelenik meg rajtam mindig reggel vagy délelőtt.Amikor nem aludtam a saját otthon akkor nem voltak rajtam csípés nyomok de mikor otthon aludtam másnap reggel ismét foltjaim voltak.Ez poloska miatt van vagy esetleg allergia?Honnan tudhatom meg hogy mi ez?Mit tegyek hogy ne viszkessen ha tényleg poloska?Nyomokat nem találtam amiből arra következtethetnék hogy poloskáról van szó.

 78. Karolima :

  Tisztelt Abatox!

  Körülbelül egy hónapja jelentek meg a poloskák, eddig házilag próbáltuk irtani, sajnos nem sok sikerrel. Valószínűleg irtatás lesz a vége, és az lenne a kérdésem, hogy, ugyan írták, hogy a háziállatot az irtás idejére el kell távolítani, viszont mi a helyzet az akváriummal? Elég letakarni, vagy a benne lévő halakat is vinni kell? Valamint azt is írták, hogy mindent úgy kell hagyni, ahogy van, viszont ha füzetek és tankönyvek vannak a padlón, azokat el lehet rakni a szekrénybe, vagy amennyire lehet minden maradjon az eddigi állapotában?

  Válaszát előre is köszönöm!

 79. cs :

  Tisztelt Abatox!
  Pár napig a lányom aludt nálam. Egy ágyban velem. Ő kezdett el panaszkodni, hogy az éjszaka folyamán valami megcsípte. Azt hittük szúnyog, de bebizonyosodott, hogy ez biza nem az. Engem bezzeg nem csípnek… biztos a sok szőr miatt… :-) A kérdésem a következő: Az ágyneműtartó biza tele van csomó cuccal, mert még nincs sok szekrényem. Pl könyvekkel. Ezeket lehet-e mikrohullámú sütőben “fertőtleníteni”? Ráadásul elkövettem azt a hibát, amit önök szerint nem szabad, szépen kipakoltam az ágyneműtartóból és egyesével kirázogattam az ágyneműket az erkélyen. Így gondolom ki is szabadítottam párat. Jó esetben nem sokat, mert még igazán kifejlett példánnyal nem találkoztam, csak max 3 mm-essel. Most elkezdeném a fertőtlenítést egyelőre házilag, de a teli ágyneműtartó kicsit aggaszt. Ami befért a fagyasztóba, az már benne van, illetve már kimostam egy pár dolgot 90 fokon. Másik kérdésem: Ha fekete zsákban kiteszem a nyári napra a cuccokat, akkor ott vajon elpusztulnak a benne levő bogarak, lárvák peték? Nyilván lesz benne 50-60 fok…

  Előre is köszönöm a választ!

  Üdv: cs

 80. lászló :

  Üdv Abatox Kft!
  Panelban lakom,ahol eddig rendszeresek voltak a rovarirtások.Nyáron felettünk több emeleti szinten kicserélték a nyílászárókat és azóta megjelentek a hálószobában a csípést okozó fekete,kb.4-7mm 6 lábú 3 testrészből álló bogarak.Nem azonosíthatóak be kimondottan ágypoloskának!Láttuk,hogy a külső falon másznak lefelé a megbolygatott lakások felől.Éjszaka,sötétben jönnek elő és csípésük nagy vörös foltot okoz először,majd közepén kis sárga pötty jelenik meg,mely felhólyagosodik és nagyon viszket!Nehezen gyógyul.Kérem tájékoztassanak,ha tudnak:hol lehetne beazonosítani ezt a rovart,mert nem egyértelműen ágyi poloska szerintünk.Kevés példányt találtunk eddig.Nevetni fognak,de beszórtuk az ágy környékét sütőporral és azóta találtunk meg elpusztulva pár példányt,de hetente kb. mindig jelentkezik egy-egy csípés. Érdekes,hogy a hálószobában egymás mellett van a két ágy,de csak egyikőnkén jelentkeznek a csípések kezdettől fogva.Kérem véleményüket és tájékoztatásukat a bogár azonosítási lehetőségeiről.
  Köszönettel!

 81. abatox :

  Kedves László!

  Kérem küldjön egy éles képet a rovarról e-mailben az info{kukac}abatox.hu email címre, hogy segíthessünk beazonosítani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 82. Anna :

  Tisztelt Abatox!
  Kb.2 honapja ablakcsere volt a hálószobában, azóta kezdődtek a csípések. Azóta küzdünk a poloskával, hol gőzkacsával, hol biokillel, viszont még egyetlen darabbal sem találkoztam. Volt hogy éjjel is kerestem de semmi. A csípésekből viszont egyértelmű, hogy mivel van dolgunk. A parketta között egyes helyeken “szünetek” lettek, ott homokszerű dolgot is találtunk, valamint a fal es a parkettaszegő találkozásánál a falon apró lyukak is vannak. Tavaly festettünk, szoval akkor még biztos nem voktak ott. Ezeket a helyeket lekezeltem. A matracot és az ágyat napi rendszerességgel kezelem. Hol lehetnek??

 83. Marica :

  Tisztelt Abatox!
  2 hete voltunk nyaralni Balcsin és kis apartmanban voltunk 1 szobában 2 francia ágy volt ,lányomékkal voltunk,Arra ébredezünk 2 nap után ,hogy össze vagyunk csípve ! azt hitük,hogy szúnyog de találtunk bolha szerű barnás kis valamit,Élősködő !! Haza jöttünk s haza is hoztunk belőle szerintem mert azóta is vannak csípések :( sajna jelen,, csípés tünete tű pötty és meg vakarom meg a párom akkor viszket és piros .
  mit tegyünk ,, biztos hogy ágyi poloska ??

 84. abatox :

  Kedves Marica!

  Elég nagy a valószínűsége, hogy ágyi poloskáról van szó. Kevés más élősködő lehet felelős az este keletkező csípésekért. Könnyen lehet, hogy egy korábbi vendég vitte be a rovarokat az apartmanba, és a bérbeadó nem is tud a fertőzöttségről. Érdemes felé is közölni az esetet.

  Akár házilag, akár szakemberrel, de érdemes elkezdeni irtani őket.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 85. abatox :

  Kedves Anna!

  Felsorolni sem könnyű azokat a helyeket, ahová egy ágyi poloska el tud rejtőzni. Nézze a szobát a poloska szemével. Ha ön egy 1-3 mm-es rovar lenne, aki szeret a szűk résekbe bújni, akkor hová bújna el? Minden ilyen pontban (de jellemzően az ágy körül) ott lehetnek.

  A parketta rései, parketta szegő is egy ilyen terület. De a konnektoroktól a falon lévő dolgokon keresztül, a függöny karnisig bárhol ott lehetnek.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 86. orosz aniko :

  jonapot mi is szenvedűnk a poloskátol,este nem birunk aludni,a szivacsra is feljőnnek reggelre holyagosok leszűnk mit tudnak javasolni még soha nem volt ijen kérem segitsenek szertnénk irtást csinálni de anyagi okok miatt nem tudunk

 87. Nagy Katalin :

  Kedves Abatox!
  Ózonnal hatásos poloskát írtani?
  A választ előre is köszönöm!

 88. Barbara :

  Tisztelt abatox.
  Sajnos olyan lakásból jöttem haza, ami hemzsegett a poloskától. Mikor hazajöttem a biztonság kedvéért átnéztem a ruháimat, de sajnos nem a fürdőben. Pont a cipőm csatja alatt találtam egy kb. 3mm nagyságú bogarat.. átnéztem minden ruhát és nem találtam többet, de aggódom, hogy többet is hazahozhattam. Szükséges lehet egy biztonsági irtásra vagy elég hogy bezacskóztam mindent duplán és kimosom? Elszórhattam úgy, hogy bejöttem? A hajamban lehettek? Laminált padlón is nagyon gyorsak?

 89. Mria :

  T Cím!
  Én már írtam erre a falra, de nem jött válasz.Nagyon korrektnek és emberségesnek tartom, hogy mindenkinek őszintén válaszolnak (én kivétel!)
  Meggyőződtem, ágyi poloskánk van!Az egyéni módszerrel próbálkozom. Protect és B-s változata (ami kicsit a Kematoxhoz hasonló, kellemetlen illatú).
  Mindennap kiporszívózom a fekhelyünket, előtte a férjem a csali! Irtódnak,már nyugodtabbak az éjszakáink.
  Most 4 nap nem leszünk itthon. Kérdésem ha ismét befújom a matracokat az ágy környékét rekamiét, elmúlik és mikor ennek a hatása, mármint a méreghatás. Unokáim vannak nem szeretném őket bajba keverni.

  Tehát FŐ kérdésem: Elmúlik valaha e szerek hatása, vagy át kell mosnom a felületeket? Szíves válaszát megköszönném. Mivel most sem leszek itthon és gondolom ez a hírfolyam sok, nem érem el. Kaphatnék választ esetleg az e-mail címemre: mria897@gmail.com KÖSZÖNÖM.

 90. abatox :

  Kedves Mria!

  Az irtószer adatlapján van feltüntetve az egészségügyi várakozási idő. Én szerintem ez az ön esetében 0 nap, vagyis a területet használatba szabad venni az irtás után. Az irtószer természetes úton lebomlik, de még aktív időszakában sem veszélyes emberi szervezetre. Még egy 2 kg-os kutya esetén is az irtószer koncentrációjához mérten elég sokat kellene közvetlenül a szervezetbe bevinni, hogy az ártalmas legyen.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 91. Rácz Klára :

  Azt hallottam, hogy az USA szállodáiban gyakori az ágyi poloska. Los Angelesbe megyünk, ez a város mennyire fertőzött? Hogyan előzhetem meg, hogy hazahozzam? A házba belépés előtt Biokillel fújjam le a bőröndöt, és az összes holminkat mossam 60 C felett több mint 40 percig? Mit tegyek a szállodában?

 92. Adél :

  Tisztelt abatox!

  Hotelban laktunk és sajnos bőröndökkel hazavittük az ágyipoloskát.Otthon a második napon este villanyfénynél vettem észre,hogy 1 poloska mászkál a lepedőn, összenyomtam és örültem neki hogy megfogtam azt a példányt amit hazahoztunk.(Eltettem és megnéztem a neten sajnos beigazolódott hogy az!)
  Most vidéken vagyok Édesanyámnál a 4 nap alatt amit még otthon voltam nem csípett meg semmi!Azt el kell mondjam hogy a hotelban a poloskacsípés heves allergiás bőrreakciót váltott ki nálam.Az alkaromon 9 csípés volt egy helyen amik nagyra “nőttek” és iszonyatosan viszketett és külön volt egy amin orbánc alakult ki és olyan csúnya volt hogy bent akartak tartani a kórházban!
  4 hét után is csúnya és még nagyon látszanak.
  Most az az érzésem hogy édesanyámhoz is “elhoztam”!
  1hétig semmi különös 3 napja viszont arra keltem hogy ég és viszket hátul a combom,megnéztem és piros voltAzóta az égő viszkető érzés megmaradt és különböző helyeken napi szinten előjön + 1-1 gombostűfejnyi pont ami viszket de legtöbbször másnapra elmúlik és nem kötödik reggelhez, hogy akkor jönne ki ez a nap bármely szakában du.és este is előjön.A páromat minden nap megkérdezem hogy otthon tapasztal e magán csípéseket de azt mondja rajta nincs 1 se és a lakásban se tapasztal semmi “gyanúsat”!(De tudom hogy ez nem jelent semmit)
  Az egyik kérdésem az lenne, létezhet hogy egyszer heves bőrreakciót vâlt ki nálam, most pedig minimális igaz kellemetlen, de az elsőhöz képpest elenyésző tünetet okoz?
  A másik kérdésem az lenne ha csak 1 nőstény vagy csak 1 hím ágyipoloskát viszünk haza akkor gyakorlatilag annak a szaporodása gâtolva van?(Kivétel ha a nőstény már meg volt termékenyítve)
  És előfordulhat hogy nappal világosban elaludtam a fotelban és mire felkeltem fél óra múlva 3 csípés volt rajtam?(Mert azt olvastam hogy éjszaka aktívak, nappal rejtőzködnek!

  Válaszukat előre is köszönöm:Adél

 93. Dávid :

  Tisztelt abatox!

  Ma este 11 felé nyomtam agyon egy bogarat a szobám falán. Kinézetre azt mondanám, ágyi poloska lehetett. Eddig soha semmilyen poloskára utaló dolog nem történt a lakásban. Egy darab poloskától már kell tartani, vagy ez lehetett egy magányos rovar is?

 94. poloska :

  Üdvözlöm,sürgös kerdesem van.Telen milyen hidegben fagyponton pusztulnak el az ágyi poloskák. Köszönöm.

 95. Gombos Peter :

  Tisztelt Abatox kft . Kerdesem lenne jellenlegi lakhelyem Budapest .14.ker Szobranc utca 10 _12 . Hid szallo . Tobszori alkalomal sajatmagam es szobatarsaim is panaszkodtak agyi poloskaval valo csipisre . Sajnalatos modon engem 2 alkalomal anyira osszecsiptek hogy a ball szememre nem latam masfell napig . Az arcomon tobb csipest is talaltam . Vetunk agyi poloska irtasra valo szert de nem hasznalt hosszutavon . Itt a szallon is arulnak de visszont egy forintot sem ert . Itt semitt nem neznek a penzt . ! Kerem segitsen hogy lehetne kiirtani es hogy milyen felelosebe lenne a szallonak . Helyesirasert elnezeset kerem ..

 96. zlatko :

  tisztelt Abatox.
  egy olyan helyen lakunk, ami szálloda volt de átalakitották és albérletnek adják ki. eddig a tulaj irtatta,de kiderült hogy akivel irtatott, vizzel irtott és ezért az összes irtás hatástalan volt. kb 50 lakás van a tömbben, évek óta mind fertőzött. most már botrányosan sok a bogár, költözünk. a tulaj simán kiadja másnak. vinnék elektronikai cuccokat, azokba belemegy? ruhákat persze az uj lakásban kimossuk,sajnos külön irtásra végszükség esetén tudunk pénzt előteremteni. arra gondoltam,hogy az antsz segitene. és megszüntethetné ezt a lepratelepet. meg lehet szabadulni tőlük költözéssel? köszönöm

 97. lakatos dezsöné :

  Minden szenvedö társamnak ajánlom a steck ragasztot a közértben 250-frt ott ahol sok van fel kell ragasztani még a plédszélére is el fogsz csodálkozni olyan mint a légyfogo én kiprobáltam és azota is használom .sok sikert mindenkinek .

 98. Terjei Tímea :

  Tisztelt abatox.
  Sajnos a mi kis 24 negyzetméteres kis lakásunkban is megjelent a poloska már több hónapja küszködünk vele s már a kisfiamat is csípík a kisagyában.mostmár oda jutottunk h találtunk másik albérletet de nem tudjuk h hogyan kezdjük a költözést.mit vihetek magammal és azokat hogyan szállítsam.köszönöm a segítséget előre is

 99. Fogarasi József :

  Tisztelt Szakemberek!

  Azt szeretném megtudni, az ágyi poloskát gőztisztítóval, rendszeres ismétléssel meg tudom-e szüntetni, kiirtani?
  Ha igen, hányszor és hogyan tegyem? Szívesen hívnám Önöket, de két irtást kifizetni, elég húzós.

  Előre is köszönöm!

 100. Marcsi :

  Üdvözlőm!Van egy ismerösőm és sajnos van a szobájába ágyi polpskája,sajnos nem tudja ki irtani.Amig nemvolt kötelező poloska irtás,a szállon ,alig volt néha egy kettő polpskája. Utána meg elő jőttek. Az a kérdésem ,ha hozzám jönne ,én elkapnám? Köszönöm szépen a választ.

 101. Apátiné Bea :

  Tisztelt szakember!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy az elmult 2-3 hétben sok csípést fedeztem fel magamon.Előtte a gyereken.A szobánk 1szoba+hálófülke a gyerekeké vagyis egyben van.A gyereken már hetekkel ezelőtt fedeztünk fel csípéseket,de akkor a orvos allergiára gyanakodott.Felfedeztük a poloskákat a gyerek ágya mögött.Házilag megpróbáltam 60fokon kimosni mindent,ruhát huzatot stb.Kaptam egy vízgőz gépet ami 100fokon átgőzöltem az ágy összes pontját.A háttámla oldala tele petével.Közben rovarirtó is átpermetezte mindkét szobát.Van-e esélye ,hogy a peték kikelnek-e. Ismételni úgy is kell majd a permetezést,de a gyerekek nem mernek rajta aludni.A matrec is tele lehet petével?

 102. Ezért komoly kihívás a zsúfolt lakások poloskairtása | Abatox Kft. :

  […] házilag próbálkoznak a kiirtásukkal, vagy csak szimplán a felkutatásukkal. Ilyenkor sajnos tipikus hibák sokaságát követi el, aminek az lesz az eredménye, hogy eddig az ágy környezetében tanyázó ágyi poloskákat […]

 103. varga jozsef :

  SZERETNÉM MEG KÉRDEZNI,, LÁNSZÓRÓVAL KI LEHET E IRTANI AZ ÁGYI POLOSKÁT.. MERT MÁR NEMBIJUK EL VISELNI A CSIPÉSÜKET,, VOLT MÁR SZAK EMBER ,,DE KEVÉSNEK BIZONYULT… MIK EZEK A BOGARAK??? HORROR SZÖKEVÉNYEK.?VALAMITŐL CSAK ELKEL NEKIK PUSZTULNI..VALAMI HATOANYAG CSAK LÉTEZIK??.. KÉREM SEGITSENEK..

 104. Forizs józsef :

  Már mindenem kinn van az udvaron,-ágy,bútor, ruhák, hála a szélsőséges melegnek süttetem a napon 4 napja és találtam egyet,kicsit.Szétnyomtam nincs benne vér.Slaggal át mostam kíváncsi vagyok a holnapra.A 160-as ágy alját szétvertem.Találtam 3-at a kövön.Kertes ház ! A barátok humorizálnak és nevetnek rajtam Leszereltem a konnektorokat,a TV az udvaron.Üres a szoba.Az alja kerámia ,és mégis van .Olajjal kent neylonzsacskók az ajtómban,mert átköltöztem .A barátnőm már nem jön.Egyedűl maradtam .A gyerekeim jönnének nyaralni {63 éves vagyok} nem merem elmondani.A többi helységben nincsenek nyomok ,ürülékek.Protect csótány-és hangyaírtót használok.Ráfújtam kivégezte.——Hol lehet speciális írtószert vásárolni? kérem segítsenek.Kezdek meghülyülni.

 105. Alexandra :

  Tisztelt Abatox Kft!
  Hoztam egy használt ágyat és vele együtt ágyi poloskákat amik megkeserítik az életemet nem kicsit. Jelenleg protect-el irtom őket. Az ágyat lapra szereltem, rengeteget találtam. Protektel megöltem őket, a peteket is lefujtam, és össze nyomkodtam. Hipos vizzel mindent lemostam és a befujást megismételtem. Sajnos nem tűntek el..olvastam egy szerről (Bayer által forgalmazott Decis) valakinek ezzel sikerült kiirtani őket. Érdemes lehet kipróbálni? Mennyire lehet hatékony illetve káros az egészségre. Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm.

 106. Mazarin :

  Sok itt a reklámduma, de a lényegről nem esik szó.
  Mi a lényeg?
  Először is a lakást hermetikusan el kell zárni a szomszédoktól: tömíteni kell minden rést, az ablakokra szúnyoghálót kell szerelni.
  Ez az alap!

 107. Joki :

  Tisztelt Abatox!

  Mostanáig nem is gondoltam ágyi poloskára. Kb 1 évvel ezelőtt költöztünk el, mert sajnos el kellett adnunk a házat (bank). Először egy lakásba költöztünk ahol a párom elhunyt, egyedül már nem tudtam fizetni, munkás szállóra kerültem.
  Régebben állandóan csupa seb voltam, lábamon, karomon, hátamon. Mindig éjjelről reggelre.
  Egy ideig nem volt vészes a költözés után, és amikor a szállásra kerültem akkor sem. De újabban megint csupa seb vagyok. Eldobáltam még a lakásban a régi párnákat, takarókat illetve volt egy viszonylag új, ami megmaradt. Elképzelhető, hogy a többször mosott párnahuzat vagy az a takaró mégis fertőzött volt és ide hurcoltam őket?

 108. Váradi Beatrix :

  Tisztelt Abatox
  Nálunk 3 irtás történt az utóbbi pár hónapban ! Semmi változás ! Ugyan úgy jelen vannak sajnos és ezt épp ésszel nem tudom felfogni!!
  A kérdésem az lenne ,hogy mindenhol azt olvasom ,hogy az agyi poloska nem csip meg ruhán keresztül ! Mégis azt észleltem ,hogy a nadrágom alatt találtam csípéseket ami őrülten viszket . (Hosszú nadrág zokni betűre ) nem tudom most már mit tehetnénk ha az irtás sem használt és nem lehet tőlük meg szabadulni ! (Pénz kidobás)

 109. Judit :

  Tisztelt Abatox!
  Szeretném a segítségüket kérni, teljesen kétségbe vagyok esve. 9 hónapos kisfiam kézfején 12 napja piros csípésnek látszó dudorok jelentkeztek, valamint a mutató és a gyűrűs újján is 1-1. Azóta nem múlnak. Már mindent átböngésztünk, de igazából semmi nem jellemző rájuk 100%-osan. A kiságyban semmi nyom nincs, kisfiamat látszólag nem zavarják a pöttyök, nem viszket neki. Csak a kezén van. Mi lehet az? Fotót nem lehet valahogy mellékelni?
  Válaszukat előre is köszönöm!

 110. Toth istvan :

  Tidztelt abatox!nekem az lenne a problémám hogx valahogy beketült a lakásba viszont itt az interneten szakemberhez fordultam kijöttek minden szakszerüen felboritották az ágyakat még a plafont is befujták mondták 2 3 hét után meg kell ismételni meg is történt ekkor már 30 000ft omba volt kétszet 15000 a lányom haza jött nénet orszáhbol és élöket is láttunk plusz agyoncsiptèk szegènyt kihivattam 3 adszorra is kèthèt mulva azt ingyen csinálták plussz ködösitettek is eltel azota kèt

 111. Toth istvan :

  Tidztelt abatox!nekem az lenne a problémám hogx valahogy beketült a lakásba viszont itt az interneten szakemberhez fordultam kijöttek minden szakszerüen felboritották az ágyakat még a plafont is befujták mondták 2 3 hét után meg kell ismételni meg is történt ekkor már 30 000ft omba volt kétszet 15000 a lányom haza jött nénet orszáhbol és élöket is láttunk plusz agyoncsiptèk szegènyt kihivattam 3 adszorra is kèthèt mulva azt ingyen csinálták plussz ködösitettek is eltel azota kèt hét errre ma hoz a kezève ki egy élö szalado poloskát tele vérrel akkor kérdezem én 3szori irtás után hogy nrm döglöttek meg mindent betarzottam nem mostam fel nem nagy takaritottam és mégis van kihez forduljak akkor !??

 112. Anna :

  Tisztelt Abatox!

  Azt szeretném kérdezni,hogy az agyi poloska télen hanyfok alatt hal meg,s a cuccaimat mennyi ideig hagyjam kint a kevegon haztol messzebb,hogy mind megfagyjon? ( kimostam,s lefertotlenitettem a cuccaimat előtte). S, hogy milyen esellyel hozhatom haza ruhan kollegiumbol,ha csak egy éjszakát toltottem bent?
  S, hogy ha az agynemut beteszek a ruhasszekrenybe,amit egyszer hasznaltam a poloska megjenelense óta( ami utólag derult kiszamomra),milyen esellyel kerulhetet a ruhak és targyak koze? S targyakra,vagy targyakba,pl tusfürdős doboz,mennyire maszik?

  Szeretném elkerulni,hogy a hazba bekeruljon!

  Nagyon megkosszonnem mielobbi valaszukat!

  Üdvözlettel :Szívós Anna

 113. Anna :

  Tisztelt Abatox!

  Azt szeretném kérdezni,hogy az agyi poloska télen hanyfok alatt hal meg,s a cuccaimat mennyi ideig hagyjam kint a levegon haztol messzebb,hogy mind megfagyjon? ( kimostam,s lefertotlenitettem a cuccaimat előtte). S, hogy milyen esellyel hozhatom haza ruhan kollegiumbol,ha csak egy éjszakát toltottem bent?
  S, hogy ha az agynemut beteszek a ruhasszekrenybe,amit egyszer hasznaltam a poloska megjenelense óta( ami utólag derult kiszamomra),milyen esellyel kerulhetet a ruhak és targyak koze? S targyakra,vagy targyakba,pl tusfürdős doboz,mennyire maszik?

  Szeretném elkerulni,hogy a hazba bekeruljon!

  Nagyon megkosszonnem mielobbi valaszukat!

  Üdvözlettel :Szívós Anna

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.