Cart-icon0

Ágyi poloska csípés tünetei, jelei

Nagyon sokan kérdeznek minket az ágyi poloska csípés jeleiről. Napi szinten több olyan telefont is kapunk, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy “Ez ágyi poloska csípés?”. Ebben az összeállításban szeretnénk megosztani mindenkivel, hogy mik az általános tünetei az ágyi poloska csípésnek, miből lehet erre következtetni.

Az ágyi poloska csípés jelei:

Első körben azt kell tudni, hogy az ágyi poloska csípés tünete nagyon egyén függő. Az egyéni reakciók sokfélék lehetnek, ugyanis ez már az immunrendszerünktől is függ. Éppen ezért is van az, hogy egyeseknél az ágyi poloska csípésnek óriási duzzanattal jár, míg másoknál még csak tünete sincsen. Az egyetlen általánosan kijelenthető dolog az ágyi poloska csípéssel kapcsolatban, hogy egy pontos. Vagyis ha jól megfigyeljük, akkor a csípés centrumában egyetlen apró szúrás látható, míg például a pók esetében a csípés helyén 2 szúrásnyom található.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek egymás melletti csípések. Mert az ágyi poloskák gyakran csípnek egymás mellé, ha elsőnek nem sikerült rácsatlakozniuk egy jó kis táplálékforrásra. Csupán azt jelenti, hogy a csípés centrumában egyetlen szúrásnyom lesz. Az összes többi tünet már egyéni reakciótól függ.

Az ágyi poloska csípés tüneteit nem is a testen kell keresni. Sokkal fontosabb a csípések körülményeit vizsgálni, mert ebből lehet leginkább egyértelműen kijelenteni, hogy milyen rovarról van szó.

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

A keletkezési körülmények:

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódot folytat, ezért elsősorban éjjel jön el, amikor az ember alszik. (A nagyon kiéhezett poloskák nappal is előjöhetnek táplálkozni, de ez annyira ritka, hogy most nem foglalkozunk ezzel az esettel. Ugyanis ha van csípése, akkor az azt jelenti, hogy a poloskák már nem éhesek.) A csípések este keletkeznek, amire az immunrendszerünk több órás késéssel reagál, így a csípés tünteti reggelre, kora délelőttre mutatkoznak meg fizikálisan.

A csípések helye alapvetően a puhább testfelületre koncentrálódnak, elsősorban azokon a testrészeken, ami a paplan alól kilóg, de könnyen lehetnek tünetek egyéb viszonylag nehezebben megközelíthető pontokon, mint a derék, a hát. De semmiképpen nem csíp ruhán keresztül, vagyis szűk, testhez feszülő ruhával borított tesztrészt nem csíp. 

Fizikai tünetek:
Ezek a tünetek egyáltalán nem biztos, hogy önnél is előfordulhatnak. Megemlítjük, mert előfordulhat, de az esélyük 100-ból 1. 

Előfordulhatnak a lepedőn apró vércseppek, vagy apró mákszem nagyságú fekete “tintafoltok”, amik az ürülékük szokott lenni. Az ürülékük felfedezhető a búvóhelyeik környékén is. Ezeket nem ajánljuk felkutatni házilag, mert a későbbi kiirtásukat nehezíti meg. A búvóhelyek felkutatása, az ágyak, és azok környékének szétbontása sajnos azzal is járhat, hogy a poloskák csak még jobban szétszélednek a szobában.

Az is megeshet, hogy agy ágyban alvó pároknál csak egy valakit csípnek.

Ha nem poloska, mi csípett meg?

Kevés olyan rovar van, aminek feltett szándéka, hogy megcsípje az embert. A legtöbb rovar ugyanis csak akkor csíp, ha veszélyben érzi magát. A pók, és a légyölő pók százlábú bár kis mértékben tud csípni, szúrni, alvó emberre nem támadnak csak úgy. Az emberi élősködő rovarok, akik táplálkozás céllal keresik az embert. Magyarországon ugyanakkor kevés van belőlük. Az ágyi poloska mellett még megemlíthetőek a bolhák, szúnyogot, és a rüh. Utóbbi a bőr alá költözik be, nagyon nagyon ritka, és tünete nem is csípésszerű. A szúnyogot nem kell bemutatni. a poloskacsípést leginkább ezzel szokták összetéveszteni. 

Nagyon nehéz őket a szúnyogtól megkülönböztetni. Ha nincs szezonja a szúnyognak (vagy ha van is, de az ön lakókörnyezetében nem jellemzőek), ha nem ébred fel esti zümmögésükre, vagy a csípés nem csak a paplan alól kilógó testrészen van, illetve a csípés helye 2-3 napon belül eltűnik, akkor biztosan nem szúnyogról van szó. 

A bolha ugyanakkor csak boka, vádli környékén csíp

Ha erős önben a gyanú az ágyi poloskára, akkor engedje meg, hogy azt mondjam, önnél ágyi poloska van. az esetek többségében ugyanis, amikor ágyi poloska csípés gyanújával keresnek meg minket, szinte mindig az is lesz a befutó. 100 telefonból talán 1-2 esetben lesz más a tettes.

 

Az ágyi poloska csípés jelei összegezve:

1.) Jellemzően éjszaka keletkező, reggelre megfejelő csípések
2.) Puhább, paplan, ruha alól kilógó bőrfelületen lévő csípések
3.) Kisebb területen akár több csípés is lehet
4.) Rendszeresek a csípések, azaz legalább 5 naponta van új csípés (Ez nagyon fontos jel)
5.) Máshol történő alvásnál a csípések megszűnnek

Az ágyi poloska csípés egyéb jelei (nem feltétlenül tapasztaljuk):

1.) Apróbb fekete pontok, ürülékek az ágy körüli réseknél, amit el lehet kenni
2.) Apró vérfolt a lepedőn

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Jó napot kívánok! Segítségüket kérném! Szüleim blokklakásban laknak. Egy lépcsőházban 24 lakás. A garzonokban 3 ève jelentek meg az ágyi poloskák. Háromszor volt írtás. Persze hatástalanul! Mára már nálunk is megjelentek, sajnos! Kérdésem, hogy ilyen esetben ahol 24 lakás van nyolc emeleten, hogy lehet írtani, hogy hatása is legyen. Lányom, hatalmas csípésekkel jött haza a hétvégén, így jöttünk rá hogy gond van☹️ Haza is hozhatott magával???? Előre is köszönöm válaszukat.

 • mivel lehet kiirtani? mindenhol szaladgálnak a lakásban.

 • Ejszaka megcsipett 3 egymhoz kozeli helyen a terdem kulso reszen, es a honam alja alatt 2 helyen. Viszket es piros. Tuti nem szunyog. Mi lehet?

 • A fiam nyaralni volt 2 másik gyerekkel, az egyik gyereknek és a fiamnak kiütései lettek. Ùgynéz ki mintha ágypoloskától lenne. A kérdésem az, hogy szombaton jöttek vissza és elöször mind a kettönnél szerdán este jött ki.Ebböl az is elég érdekes, hogy a másik két gyerek testvérek. A fiam egy szobában aludt a kisfiúval aki nem kapta meg. A kislány másik szobában aludt, de ö megkapta. Mennyi idö alatt jön ki és , ha ágytetü akkor magukkal hozzhaták?

 • Kedves Szalay Károly!
  Az a dilemma áll fenn, hogy éjszaka, a kilógó alkarom belsejét csípte meg valami, egy ponton, apró kis vízhólyag szerű centrum keletkezett. A kezem mellett apró kis vöröses pöttyöt találtam a lepedőn, ami ezek szerint poloskára utal. Viszont már magára a csípésre felébredtem, és rögtön viszketni kezdett, reggelre csillapult. Ez az ellenkezője a kritériumoknak. Nem vártam meg több csípést, máshol aludtam tovább, így csak ez ad információt. Ez az első csípés, de őszintén nem szeretnék többet. Mit gondol, így is lehet poloska?

  Nagyon szépen köszönöm, ha válaszol!
  Üdv,
  Adri

 • Üdvözlöm, 3 napja vettem Viapharma-kovaföldet, 2 nagy ágyipoloskát beszortam vele befőttes üvegben és még mindig mozognak,igaz lelassultak.Azt gondoltam,hogy a ,,nagyon hamar végez vele,, max. 3-4 órát jelenthet.
  Azt tervezem,hogy beszórom vele a parketta szegély alatti részt ha van értelme !?
  /Volt nálunk írtás ,de még találunk pár naponta példányokat./
  Előre is köszönöm a választ.
  Attila

  1. Kedves Attila!

   A kovaföld elvileg megvágja, és kiszárítja az állatot. Szokták használni kis mennyiségben poloskairtáskor, de vigyázni kell vele, mert belélegezve bizonyos mennyiség esetén már baj lehet.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Tisztelt Szalai Károly!

  Nagyon boldog lennék ha tudna segíteni, mert borzasztó, hogy nem tudom mi csíp meg mindig. 2-3naponta általában egy szúnyogcsípésszerű csípést találok a hasamon köldök magasságba mindig az esti órákban 17-21közott. Volt mar 2 is. A viszketés miatt veszem észre. Kb 2 hónapja észlelem. 4 hónapja vettük használtan a kanapét és egy fotelt hozzá, de ismerőstől, ahol egy ures szobaban voltak emeleten. Elképzelhető, hogy abban volt ágyi poloska és az csipked?
  Válaszát köszönöm!

 • Üdvözlöm .avval a kérdéssel.fordulok önnhöz hogy 3 napja a hasamon és az oldalamon keletkezett csipés egymás melett 3 csipés láthato .és szuró égetö fájdalmat érzek. és a végtagom is nagyon fáj vagyis szuro erös fájdalmaim vannak .mi lehet ez ?

 • Üdvözletem! Kérdésem a következő. Az utobbi 2-3 napban megjelennek rajtam szúnyog csípés szerű foltok. Hátamon, karomon, mellkasomon, hasamon. Nem tudom mitől lehet, de tudni kell, hogy a férjem és a kisfiam is velem egy ágyban alszik, viszont náluk egyetlen csípés sem figyelhető meg. A csípések különböző időben tűntek fel, a hátamon például reggelre vettem észre ,a mellkasomon es a karomon pedig lefekvés utan par perccel. Válaszukat előre Köszönöm! 🙂

  1. Kedves Alexandra!

   Sajnos a 2-3 napos időszak nem elegendő, hogy pontos következtetéseket vonjunk le. Legalább 10 napos időszak beszámolójára lenne szükségünk, hogy pontosabb következtetéseket le tudjunk vonni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  2. Kedves Alexandra!

   Lehet tudni, hogy mi okozta? Jelenleg ugyanilyen tüneteim vannak, viszont a páromon csak 2 csipés van. 8 hetes babánk mellettünk alszik a kiságyban. Remélem, hogy nem poloska lesz..
   Köszönöm válaszát!

 • T.Szalai úr!
  A múlt hónapban volt nálam ágyi poloskairtás. Akkor találtam magamon, egy pár piros csípésfoltot. A fiamon még mielőtt rajtam megjelentek volna a foltok, a csuklóján jelent kevés folt, még arra is gondoltam, hogy az órájának a fémszíjára allergiás. Nála egy-két napon belül eltűntek ezek a foltok. Most már nem tudom, hogy milyen csípés foltok ezek, mert a poloskairtás után érdekes módon napközben is találtam egy-két alkalommal egy-egy
  – gondolom – poloskát. Mivel általában a poloskák éjjel jönnek elő, és az első irtás után tényleg csak egy-egyet találtam, azt is napközben, nem tartottam célszerűnek megismételni az irtás. Esetleg mégis jó lenne másodszor is megismételni? Ha pedig mégis csípések lehetnek már előre érzem, hogy ki fog jönni rajtam, mert előtte ég és amikor előjön a piros folt, akkor pedig viszket. Az lehetséges, hogy ha ezek csípések, akkor ugyanazon az egy napon elhalványodik, később újból jól láthatóak lesznek?
  Ha lehetséges az általam megadott e-mail címre szíveskedjen a válaszát megküldeni, mert ott egész biztos, hogy megtalálom.
  Várom szíves válaszát. Üdvözlettel: Vágó Károlyné

 • Allergiás tüneteket produkált nálam is és a páromnál is valami. A tünetek leginkább éjszaka jönnek elő. Lefekvés után már néhány órával, az ajakduzzanatom már pár perc után jelentkezik.Nálam ajakduzzanatok, viszkető piros foltok jelennek meg. Páromnál csak mellkason egybefüggő piros, viszkető, recés bőr formájában. Ágyi poloskára gondoltam, de csípésnek nyoma sincs. Lehet más élősködő a szobánkban? Vagy valami más, ami allergiás tüneteket vált ki?
  Köszönöm válaszát: Zoltán

  1. Kedves Zoltán!

   Allergiás reakciót az immunrendszer indítja be, de a katalizátor bármi lehet, amivel szemben a test úgy érzi, hogy védekezni kell. Nem feltétlen rovarcsípés. Első körben nem is gyanakodnék erre. Ajakduzzanatról ágyi poloska esetén a több ezer ismert esetből még egyszer sem hallottunk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szép napot nekem lenne egy ojan kérdésem nálunk volt volt poloska irtás 3x is de mindig 10 napon kezdett meg csípni valami igazából a 3 dik fújás ingyen volt mert garanciát vállalnak így nem is láttam egyet sem de valami úton módon valamiben csípés mindig rám kerül 10 nap el múltával mikor már lehetne takarítani ezért ha nem bánja mellékelek egy fotót is hogy ez most mi poloska vagy szúnyog köszönöm ha vissza írna meg köszöntem hogy emailban el küldjem a fotot

 • Üdv,nekem ruhan keresztül keletkeztek csipesek ..paromon semmi…en érzékenyebb vagyok,de azt írjak itt a Poloska ruhan keresztul tuti nem csíp..
  Akkor bolha esetleg?
  Néha bejárt a cica,de sosem láttam benne bolhát,nyakorve is van.
  És meg pók jöhet szóba..?
  Teljesen kemény csomók lettek a labamon 3helyen..
  Régebben is volt hasonló iszonyú sokáig gyógyul,volt,hogy hónapokig viszketett
  Köszönöm a választ

 • Kedves Abatox!

  Indiában vagyok cserediák és a mai éjszakát egy másik fogadó családnál töltöm. Egy szobában alszok egy olasz cserediákkal is. A házban van egy kutya is. Mielőtt lefeküdtem apró fehér rovarokat véltem felfedezni a testemen. Olyan hajnali 1 óra körül én és az olasz cserediák is arra ébredtünk, hogy viszketünk és azóta nem tudunk aludni. Ahol viszketek ott csípésnyomot nem látok.

  Tudnának segíteni, hogy mi lehet ez?

 • Kedves Abatox!
  Sajnos kb másfél hete furcsa duzzanatok jelentkeznek a testemen lábfej, vádli illetve könyök és a kezem különböző részein néha a combomon is eléggé viszket viszont poloska nyomára egyaltalan nem bukkantunk se vernyom se fekete folt általában egymás melletti csipések/pontok vannak 3vagy 4 egymás közelébe lehet ez poloska? Hàton, hason, nyak környéken meg nem volt csípés.

 • Nekem a kulccsontomom és a hasamon van 1-1 csípés. Kicsit viszketnek, és a közepén egy vörös pötty látható. Pirosak, es kb. Egy ujjnyi nagyságúak. Mi lehet ez?
  ( Csak megjegyzem ,hogy a macskám néha az ágyamban alszik )

 • Nekem a kulccsontomom és a hasamon van 1-1 csípés. Kicsit viszketnek, és a közepén egy vörös pötty látható. Pirosak, es kb. Egy ujjnyi nagyságúak. Mi lehet ez?
  ( Csak megjegyzem ,hogy a macskám néha az ágyamban alszik )

 • Üdv!
  Nekem kettő csípésem van, egy a kulccsontomon, egy a hasamon. Piros, és kb. egy ujjnyi kiterjedésű, a közepén vörös ponttal. Ha ez ágyi poloska, mit lehet ellene tenni? Ezenkívül megemlíteném , hogy van egy macskám aki néha az ágyamban pihen.
  Előre is köszönöm a segítséget!
  Marcsi

  1. Kedves Marcsi!

   Sajnos a csípést vizsgálva sosem lehet megállapítani, hogy azt ágyi poloska okozta-e, vagy sem. A csípés körülményeit kell vizsgálni. Erről már nagyon sokat írtunk, illetve videó is készült. Kérem tekintse meg azokat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Irtam egy e-mailt, és érdeklődtem, hogy Győr-Moson-Sopron megyében van-e kirendeltségük
  amire jelezték, hogy nincs, de ajánlanak valakit a környéken, megadtam a telefonszámot és e-mailcímet, utána kijött valamilyen üzenet, de nem volt rajta elérhetőség. Sajnos a tájékoztató videóból kiderült, hogy ágyi poloskacsípéseim vannak, ami teljesen ledöbbentett. a jelenlegi lakásban 20 éve lakunk, de előtte 40 évig sem találkoztam ilyesmivel, a háborús időkről szóló történésekben hallottam ilyesmiről. Pár napja jelentek meg a nyakamon szúnyogcsípéshez hasonló dudorok ami viszket és ha hozzáér valami de már anélkül is fáj. Naponta szaporodtak a csípések és hiába kenegetem nem múltak el. Mivel írtani csak szakcégek tudják, sürgősen meg kellene rendelni, mielőtt jobban elszaporodnak a szobában. Jó lenne, ha a közelben lenne lehetőség nem csak Budapesten.

  1. Kedves Móricz Istvánné!

   Az alábbi linket található cégekkel kellene felvennie a kapcsolatot: https://aranyoldalak.hu/rovarirtas/gyor/

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!
  Kisfiamon az elmúlt 3 napban rengeteg piros, viszkető ” csípésnyom ” jelent meg. De ami az első nap megjelent az már el is múlt. Meddig látható egy poloskacsípés?
  Köszönöm válaszukat!

  1. Kedves Tímea!

   A csípés miatti viszkető nyom az immunrendszerünk egy válaszreakciója. A csípés során szervezetbe került idegen anyag miatt a testünk védekezni próbál. Ellenanyagot termel, amire reagálunk. Ki így, ki úgy. Nincs általános válasz. Az esetek nagy többségében a csípések nyoma 5-7 napig megmarad, de nem általános érvényű.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szeretnem ha tudnék önnokel beszelni elöre isy köszönöm

 • Jó napot!
  Ezen a héten hétfőtől-péntekig egy kempigben voltunk. És mikor hazajöttünk észre vettük hogy csípések vannak rajtunk. Megnéztük és nem tudjuk eldönteni hogy ez bolha e vagy ágyi poloska. Bolhára gyanakszunk ugyanis nincs a csípés helyén egy kis pont mert ugye az az ágyi poloska helye. És az ágyi poloska csípés reakciója reggelre jön ki. És viszket de nekem nem annyira viszket, egyik nap volt hogy nagyon durván viszketet. Viszont ha ez bolha. Akkor mi ezt hazahozhatuk ruhán keresztül? Ha igen, mennyi idő alatt szaporodik ki? És észlelünk e ebből valamit?

 • Szerertnem meg kerdezni ha poloska nem art es nem lehet tole el kapni betegseget koszonom.

Hozzászólások zárolva.