Ágyi poloska csípés enyhítése

ágyi poloska csípésAz ágyi poloska csípés sokszor még a legtapasztaltabb bőrgyógyászokon is kifog. Ugyanis nehezen ismerhető fel az poloska csípés. De nem lehetetlen.

Ezért is gondoltuk úgy hogy vállalkozunk erre a feladatra, és jó rovarirtókhoz méltóan megválaszoljuk az ágyi poloska csípéssel kapcsolatos legégetőbb kérdéseket.

Az ágyi poloska csípés jellemzői:

Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska csípés?

A legfontosabb, hogy magát a csípést nézegetve, annak pirosságát, nagyságát, és esetleges egyéb jellemzőit sajnos felesleges nézni. Ez fontos a bőrgyógyásznak, de nem segít abban, hogy meghatározzuk, hogy az ágyi poloskától származik-e. Az ágyi poloska csípésre az immunrendszerünk különböző formában reagál. Van akinél semmilyen tünet nem látható, míg egyesek akár kórházba is kerülhetnek a csípéstől.

1.) Az ágyi poloska éjjel csíp:

Az ágyi poloska csípés akkor ismerhető fel könnyedén, ha ismerjük a keletkezésük körülményeit. Azaz nem magát a csípést vizsgáljuk, hanem azt, hogy azok hogyan keletkeztek. Itt számtalan szempontot figyelembe kell venni. A legfontosabb, hogy az ágyi poloska minden esetben este csíp, majd másnap reggelre jön elő az az őrjítő viszkető kiütés.

Könnyen előfordulhat, hogy az ember úgy kell ki az ágyból, hogy még nem látja az ágyi poloska csípés semmi féle jelét, majd a reggeli zuhanyzás során a melegvíz hatására kezd az irritáció előjönni. De napközben is van, hogy a semmiből előbukkan a csípés. Jellemzően azért, mert a ruha a napközbeni mozgás hatására dörzsölni kezdi a csípés helyét, és beindul az irritáció. Ez megzavarhatja az embert, de ha úgy látjuk, hogy a csípések döntő többsége reggelre jön elő, és napközben csak 1-2 ilyen jön elő, amire logikus magyarázatot ad a fenti esetek, akkor nem kell az ágyi poloska csípéssel kapcsolatban elbizonytalanodni. Sajnos ez még származhat ágyi poloskától.

Előfordulhat az is, hogy az ember már pszichésen napközben is tapasztal csípést a ruha alatt. Vagy lehet, hogy egy konkrét szúrást. Ezek jellemzően általában nem köthetőek rovarhoz. Talán a ruhában van egy kis szálka, vagy beleakad a szőrszálba, és meghúzza. A ruha alatt napközben érzett szúrások a legritkább esetben köthetőek rovarhoz.

2.) Az ágyi poloska rendszeresen csíp:

Az élősködő rovarok rendszeresen látogatják az embert, hiszen nélkülük nem tudnak fejlődni, és életben maradni, szemben a nem élősködő rovarokkal, akik jellemzően csak védekezésből csípnek. Míg előbbiek rendszeresek, azaz bizonyos szűk gyakorisággal (max. 4-5 naponta) visszatérnek, addig ezek az alkalmi védekező csípések sokszor hetes, hónapos különbséggel jelentkeznek.

Az ágyi poloska, és a többi élősködő rovar biztos, hogy minimum 4-5 napos rendszerességgel csíp, vagy sűrűbben. Az például nem rendszeres, ha a csípések egyszer 4-5 nap különbséggel, majd közel 2-4 hetes különbséggel keletkeznek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet sűrűbb a csípés. Egy ágyi poloska 2-5 naponta táplálkozik. Ha a lakásban 3 poloska van, akiknek nem egy a ritmusuk – miért is lenne – , akkor míg az egyik kedden eszik, a másik kettő lehet, hogy csütörtökön. A következő alkalom pedig ettől számítva néhány nap lesz.

Szóval az ágyi poloska csípés rendszerességében a 4-5 napon úgy kell venni, hogy annál sűrűbben bőven tapasztalhatják a csípéseket, de nagyobb szünetekkel nem.

A rendszerességet sajnos csak min 1,5-2 hét után lehet megállapítani. Sajnos, ha egy egyszeri csípésről van szó, ami a napokban keletkezett, azzal még nem tudunk mit kezdeni. Ha csípés, akkor ágyi poloskán kívül még számtalan rovartól származhat.

3.) Az ágyi poloska a szabad testrészeket szereti:

Az ágyi poloska csípés alapvetően bármilyen testtájékot érinthet, ahol a bőrfelület puhább. A hölgyeket a puhább bőr, és kevesebb testszőrzet miatt jobban kedvelik. Férfiaknál főleg a nyak, fül mögötti részeket, csukló, bokakörnyéke, kar belső része az érintettek. De ez függ a testszőrzettől, és az adott személy bőrtípusától is.

Főként a ruházat, takaró alól kilógó testrészeket szeretik, mert az könnyen megközelíthető. De ha valaki alvás közben sokat forgolódik, és közben felgyűri a ruházatát, akkor az ott kikandikáló puha testrészekre is rávetheti magát.

Ha a csípések döntő többsége szabad felületeken van, de van néhány, ami kivételesen teljesen eltérő helyen van, pl: gumis pelus alatt, vagy cicanadrág alatt), nem kell teljesen elbizonytalanodni. Ha szinte minden eddigi jel az ágyi poloska csípésre utal, akkor számítani is lehet erre a rovarra.

4.) Az ágyi poloska csípés nyoma változó:

Magát az ágyi poloska csípést tekintve a tünetek változóak lehetnek. Az apróbb piros pontól kezdve a felpúposodott sárgás gennyes fertőzésekig bármi előfordulhat. Egyedül attól függ, kinek mennyire érzékeny a szervezete ezekre a csípésre. Az olyan irányú kérdések, hogy “egy adott csípés nyoma származhat-e ágyi poloskától, sajnos megválaszolhatatlan.” A fenti szempontok sokkal fontosabbak. Hol, mikor, milyen gyakran. Ezeket alapvetően tudnunk kell.

Hogyan enyhíthető az ágyi poloska csípés viszketése, égő érzése?

A legtöbb viszketés elleni gél használható az ágyi poloska csípés enyhítésére. A legnépszerűbb a Fenistil gél. De van kimondottan rovarcsípést enyhítő krém, mint az Antivakarin, vagy a Naturland csípés utáni krém. Persze lehet próbálkozni homeopátiás készítményekkel is. Ugyanaz érvényes itt, mint a legtöbb gyógyszerre: kinek mi válik be!

Sajnos előre megmondani nem tudjuk, de minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadunk itt a hozzászólások részben.

Veszélyes az ágyi poloska csípés?

Felnőttekre jellemzően nem, de kisgyermekekre sajnos lehet. Náluk ugyanis az ágyi poloska csípés csalánkiütést okozhat, aminek a szétvakarásával fertőzéseket is kaphatnak. Szerencsére azonban az ágyi poloskák csípésükkel fertőző betegséget (tifusz, szifilisz, aids) nem terjesztenek, lévén nem több gazdás parazitáról van szó.

De sajnos még így is ellehetetlenítik az éjszakákat, kellemetlen pszichikai érzetet okoznak. Egyszóval akár idegösszeomlást is lehet kapni ezektől az parazitáktól.

Ha meg szeretne tőlük szabadulni, és nem egy hosszú tortúrát átélni, akkor erre olvasson tovább.

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Sajnos én most részesültem ilyen
  borzasztó traumába.Augusztus óta
  kettőször voltam bőrgyógyászaton,és semmi változás nem történt volna,ha nem mondja a szomszédom,hogy nézzem meg az ágyamat.Én nem tudtam azt,hogy létezik ilyen ,hogy ágyi poloska. De én most attól félek,hogy én nálam már irtottak meg az ötödiken is ,és vajon mi lehet a hatodik emeleten is.Az a félelem,ami bennem van,hogy vajon mikor jönnek vissza,én ebbe már bele őrülök.Az szeretném tudni,hogy milyen hatalom van erre,hogy ez meg legyen szüntetve?Nem lehet azt elrendelni,hogy köztes emeletre is nézzenek be,hogy elmúljon ez a veszély. Szeretnék erre választ kapni!

  1. Kedves Éva!

   A helyzet sajnos nem egyszerű. Egy járványügyi rendelet szerint a tulajdonosnak kötelező fertőzöttség esetén kezeltetni az ingatlanát, így az ÁNTSZ-hez lehet fordulni, akik felszólíthatják a tulajdonost. De a gyakorlatban ez sokszor csak lassan, és nehezen megy végbe, és persze szükség van a megalapozott gyanúra is. Az, hogy mindenhová benézzenek, biztosan nem fog menni.

   Próbáljanak első körben anonim felméréseket végezni, hogy kik tapasztaltak ágyi poloskára utaló jeleket a társasházban. És az eredmények függvényében lépjenek tovább. Akár minket is megkereshetnek az eredményekkel, reméljük, hogy kiértékelhető lesz.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Sajnos én is megismertem az ágyi poloskát.Budapestre költöztünk,és a lakás melyet bérbe vettünk,kiderült, fertőzött volt.Engem és az 5 hónapos kislányomat marták össze.A kislány allergiás lett a csípésekre,csalánkiütések is jelentkeztek nála.A mai napig kezelésre szorul a kicsi.Nem kívánom egy szülőnek sem,hogy ezt átélje.A szörnyű az,hogy sok ember letagadja,ha talál ilyet a lakásában,vagy mert szégyenli,vagy mert nincs pénze a fertőtlenítésre.Sajnos én hiába teszek meg mindent,ha a más lakásából,majd újra hozzánk is visszatérnek a bogarak.Nagyon fel vagyok háborodva sok ember hozzáállásától,igenis kötelezni kellene a társasházak lakóit,hogy mindenki végeztesse el az írtást,mert egy kikelő pete újra végigfertőzhet mindenkit.

  1. Kedves Szilvia!

   Egy járványügyi rendelet értelmében a tulajdonosoknak kötelező kezelni az ágyi poloska problémát, csak sajnos a végrehajtó szerv (ÁNTSZ) nem tud megfelelő hatékonysággal fellépni az ilyen esetekkel szemben. A felháborító inkább az, hogy valaki egy poloskás lakást kiad albérletbe. Sok esetben a tulajdonosok tudnak erről. Bár hozzá kell tenni, hogy a többség kivétel.

   Bízom benne, hogy a problémájuk hamarosan megoldódik!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Sajnos nálunk is megjelent, egy hónapja a szomszédban volt, én 2 napja irtattam.Olvasom a cikkben, hogy a pók két csípésnyomot hagy, amivel én most szembesülök. Lehet,hogy fölöslegesen csináltattam, fizettem ki a nem kis összeget és pókom van??? Ez már csak azért is érdekes mert nem találtam még eddig egyetlen rovart, petét, szennyeződést!Rettenetes nézek ki, és már lemarom magamról a húst annyira viszket.

  1. Kedves Blondine!

   A pók a legritkább esetben csíp, főleg alvó embert. Mivel nekünk naponta több esetünk van az ágyi poloskákkal szinte biztos, hogy ez okozta a csípéseket. Az, hogy nem látnak poloskát, sajnos nem zárja ki, hogy ne is lennének ott. Az esetek 80%-ban az emberek nem is látják a rovart, csak a csípéseiket tapasztalják.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Sajnos minket is megtámadtak a kis dögök de sikeresen hamar léptünk.Ma voltak nálunk az irtók (ti) és mindent befújtak,viszont nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy veszélyes lehet-e az ha a bőrünk érintkezik a befújt tárgyakkal,huzatokkal,stb…

  1. Kedves Bernadett!

   Az irtószer a kijuttatott koncentrációban nem okozhat bőrirritációt. Évente talán ezernél is több helyre kell kimennünk ágyi poloska irtásra, de szerencsére ilyen visszajelzést még nem kaptunk. Nem kell félni!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Sajnos a párom is és én is részesei lehettünk az ágyi poloska csipéseknek. Hotelban sikerült találkozni vele. A kérdésem, hogy a ruhakkal, táskában haza hozhattuk-e?

  1. Kedves Bernadett!

   Sajnos előfordulhat, hogy a bőrönddel hazahozták a poloskákat. Ez legnagyobb valószínűség akkor van, ha a bőröndöket közel az ágyhoz tárolták. A csípések sajnos egyértelműen mutatni fogják, hogy hazahozták-e őket. Amint tapasztalanak csípésnyomot, hívjanak szakembert, mert csírájában elfojtva gyorsan, és problémamentesen meg lehet tőlük szabadulni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot kívánok! Kérdésem lenne, hogyan néz ki az ágyi poloska csípése? Nekem a jobb lábamom van, nem viszket csak kicsit, piros a bőr körülötte, a közepén kis kemény,apró vizhólyaghoz hasonló képződmény van. az ágyban egyetlen vérző nyom sincs a lepedőmön. A csipés a fotelban történt amit tökéletesen tisztára pórszivóztam. Mit tegyek:?A cinkes rázófolyadék jó? Hallottam, kapható valamilyen spray a Praktikerben ami jó ellene./ A szomszédban volt ilyen ő azzal írtotta ki, Kérem segitségüket! Várom megnyugtató válaszukat, Repkednek a villanylápa körül pici zöld kis bogarak ami a muslincához hasonlít. Ezek a kis zöld dögök csípnek,tapasztaltam. Kérem segitsenek!! Köszönöm edo

  1. Kedves Edo!

   Az ágyi poloska csípést leírás alapján nehéz megállapítani, mert a tünetek egyéntől függőek, hiszen mindenkinek másképp reagálhat erre a szervezete. Mi inkább a csípések keletkezésének körülményeiből tudjuk megállapítani, hogy poloska okozza-e. Egyéb iránt a lakásban előforduló élősködők (csípő, vérszívó) rovarok közül az ágyi poloska a legjellemzőbb.

   Ajánlom figyelmébe az alábbi cikket:

   A cinkes rázófolyadékot én úgy hallottam a csípések házilagos enyhítésére szokták használni. Magára az ágyi poloskára a szakember közreműködését javasoljuk, vagy esetleg a Protect ágyi poloskairtót.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot kívánok ! Már teljesen el vagyok keseredve.Egy volt munkásszállás épületében bérlek szobát(a kommunális vizesblokk,főző,mosó helységek közös használatúak).Az ágyam (ami már totálisan tele van poloskákkal)melletti falrész úgy néz ki,mint egy absztrakt festmény,az általam elnyomott,szétkent poloskák után maradt alvadt vércsíkoktól !!!
  A mosdókagyló környékén is láttam,elnyomtam már nem egyet.Sőt ! A buszon ,amikor megyek dolgozni,a hátizsákomon is előfordult.Már abban sem vagyok biztos,hogy a kimosott,megszáradt ruháimba nem költöztek -e bele.Egyszerűen kerülök gyakorlatilag szinte mindenféle érintkezést más emberekkel,nehogy átadjam nekik.
  Az épületet üzemeltető Team gondnoka saját bevallása szerint se rendelkezik gázmesteri végzettséggel,jogosultsággal, mégis szakértőként tünteti fel magát.Valamint valamilyen állítólagosan hatékony szerrel permetezteti írtás címén azokat a szobákat,aki még bízik benne.Nálam is volt korábban,átmeneti javulással,de most a helyzet sokkal rosszabb.Kérdésem:kiirtható -e az ágyi poloska,olyan rettentő fertőzöttségi szintről ,mint ami nálam tapasztalható ?Bizonyítható-e hogy ki mivel járult,járul hozzá a poloska terjedéséhez ? Egyáltalán van-e joga egy műkedvelő amatőr irtónak (gondnok)beállítania magát ,mint szakértő ? Ha sikerül innen elköltöznöm (nem csak a poloskák miatt),mit kell tenni ,hogy az új lakhelyemre ne vigyem magammal a kis élősködőket ? Szükséges -e gázmesteri vizsga a rovarirtás jogosult végzéséhez ?Mit lehet tenni a már egyértelműen fertőzött ággyal,ruhákkal egyéb használati tárgyakkal ? Tudom ,hogy ömlenek belőlem a szinte összefüggéstelenül egymásra halmozott kérdések.Kérem segítsenek ! Várom válaszukat,előre is köszönöm.

  1. Kedves Sándor!

   Képesítésre mindenképpen szükség van, de nemcsak azért, hogy az ember tudja mit csináljon, de enélkül megfelelő szerekhez sem tud hozzá jutni. A szállóknál sajnos gyakori probléma az ágyi poloska, és azért tud sajnos nagyon elfertőződni, mert csak tűzoltás szerűen végeznek irtást. Ahhoz, hogy eredményes legyen a poloskairtás összehangolt, mindenre kiterjedő kezelésre lenne szükség valószínűleg, persze ez sok mindentől függ. Nehezíti ezeket a dolgokat a területek zsúfoltsága, és sokszor az emberek hozzáállása.

   Egy összehangolt poloskairtás kellene, amit mindenki komolyan kell, hogy vegyen, és meg kell fogadni a szakemberek javaslatait.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot! Nekem az lenne a kérdésem, ha ágyi poloskám van (mert van rajtam pár kétes kinézetű csípés, és a felső szomszédom most mondta, hogy ágyi poloska írtás volt nála)az írtószer kis állatokra mennyire ártalmas, egy szobás lakásom van és két vadászgörényem. Ártalmas rájuk? Köszi M.

 • Üdvözlöm!
  Érdeklődnék,hogy ha tegnap reggel volt nálunk poloskairtás a lakásban,elvileg mindent átfújtak.Hogyan létezhet,hogy ma új csípések vannak rajtunk?És az normális,hogy szinte már az egész testünk viszket?Egyből az irtás után elpusztulnak ezek a dögök,vagy még lakmároznak belőlünk?Rémálom ez az egész…
  Köszönöm a válaszát!

 • Üdvözlöm!
  Azért keresetem meg Önöket, mert mivel még soha nem találkoztam poloska csípéssel, ezért nem is tudom beazonosítani. Sajnos 2 hete már, minden nap újabb és újabb csípéseket fedezek fel magamon, sokat…. pirosak, felduzzadnak és iszonyúan viszketnek. Először azt hittem, hogy szúnyog, de az nem lehet mert van szúnyogírtónk, másrészt meg ezek a csípések máshogyan néznek ki. Utána azt hittem, hogy pókcsípés, de mindig éjszaka történik a csípés és a múltkor az egész testemen végig ment. Ami viszont nagyon furcsa az az, hogy én a lakás minden részében aludtam (családi házban lakunk egyébként) és így is minden nap újabb csípések vannak rajtam, a régiekkel egyetemben, de a gyerekeket és a férjemet egyáltalán NEM csípte meg semmi!!!!! Lehetséges ez? Már arra is gondoltam, hogy akkor lehet, hogy ez nem is csípés hanem allergia vmire? Nem tudom!!! Várom válaszukat. Köszönöm!!!

  1. Kedves Bixy!

   A tüneteket könnyen okozhatják ágyi poloskák. Sajnos azt lehet mondani, hogy az esténként keletkező ismeretlen rovarcsípéseket manapság 99%-ban poloska okozza. Mivel a szúnyog zümmögését érzékelni, a pók meg nem támad emberre, ezek egyértelműen kizárhatóak. Sajnos poloska lesz, még annak ellenére is, hogy nem mindenki érzi a bőrén ennek a jelét. Érdemes esetleg bőrgyógyászatra is elmenni, hogy egyéb allergia ki legyen zárva.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm
  Körülbelül egy hónapja volt nálunk csótányirtás, elmentünk nyaralni, majd miután hazajöttünk első éjszaka után a férjemen másnap a könyökétől lefelé gennyes, viszkető, begyulladt kiütései voltak. Azt hittük napallergia, Fenistilt használt, és allergia gyógyszert, néha enyhül, néha előjön ez a kiütés sorozat, hol az egyik karján hol a másikon. Eddig rajtam nem voltak csípések, de egy pár napja én is találok reggelente magamon kis irritáló viszkető csípést, ami egy pár órán belül eltűnik rólam.A férjemen újabb csipés nem nagyon van. Az ágyat folyamatosan figyelem, éjjel is ég a lámpa, de semmit nem látok, sem a lepedőn, sem az ágyon, sem a falon. Lehet hogy ez valami szárnyas rovar lesz? De a csípést sem érezzük. Egyébként csótányirtáskor, olyan erős irtószert használtak, hogy a hangyák a legyek is elpusztulnak. Akkor ez lehet ágyi poloska? Az ágyunkat újonnan vettük, és már több mint két éve használjuk, eddig nem volt gond.
  Köszönöm válaszát.

  1. Kedves Klára!

   A csípések keletkezhetnek poloskáktól. Sajnos manapság nagyon könnyen behurcolható otthonra, akár nyaralásból is hazavihető. Mivel az ágyi poloska éjjeli életet él, nappal nem látni, kizárólag éjjel, ami akár a hajnali 2-3 órát is jelentheti. Sajnos azt lehet mondani, hogy az embernek mindig beigazolódik a gyanúja. 100-ból 99 eset poloska szokott lenni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Nálam egy másik cég től tegnap jártak, a hálószobát vegyszerrel permetezték alaposan, még a konnektorokat is (mindenből, tapéta, matrac… “folyik”. A lakás többi részén nem történt beavatkozás, de atöbbi helyiség nagyon bajos is lenne, a kimondottan tárólószoba a benne lévő rengeteg dolog miatt kipakolhatatlan is). (Egyébként soklakásos panelben élek). Kérdésem, hogy most akkor ez valószínűleg értelmetlen volt, ha nem az egész lakásban egyszerre történt mindenhol az irtás?

 • Kedves Abatox

  Engem egy hete csipett meg valami , viszket , de leginkább fáj is.Nézegettem a neten , a csipés olyan mint az ágyi poloska csipáse , kb 6-8 csipés egymás mellett ,de azóta nem csipett meg semmi.
  A fájó érzést kiválthat egy hét után a csípés?
  Köszönettel

  1. Kedves István!

   Erről sajnos bőrgyógyásszal lenne érdemes konzultálni. Az biztos, hogy a poloska csípés akár hetekig is viszkethet. Fájó érzés esetleg egy vakarás okozta gyulladásból származhat, de pontos információt erről egy bőrgyógyász tudna adni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!
  Úgy néz ki Nálunk is megjelent az ágyi poloska,ami rajtam már el is kezdte az étkezést.Azt szeretném kérdezni,hogy házilag hogyan lehet kiirtani,vagy ehhez inkább szakember kell?Ha rovarirtót hívok(sajnos Önök a távolság miatt nem jönnek erre),mivel fog járni?Van egy 4hónapos kisbabám,nem okoz semmi problémát az irtószer Neki?Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen “kezelés”,ki kell költözni?Válaszát előre is köszönöm!

 • Múlt héten /2013.12.11. éjjelén/ a nyíregyházi JOCO panzióban aludtam! Előtte egy drágábban érdeklődtem, persze utólag megbántam, hogy nem ott aludtam! Sikerült vendéget /vendégeket/ hazahoznom!! Ma reggel elmentem bőrgyógyászhoz, azonnal azt mondta, hogy házi poloska!/Érdekes, de a feleségem is ezt mondta, én inkább allergiára gyanakodtam/. Az utóbbi 2-3 napban nagyon sok csípés lett rajtam, nagyok, viszketnek!Sajnos már hét elején cselekedni kellett volna!Vajon hányat hozhattam el, mennyire volt fertőzött a szoba? Valószinüleg soha nem fog kiderülni! Többszáz alkalommal aludtam panziókban, szállodákban,de még ilyen nem volt!

 • Udvozlom!

  Egy par napja szembesultem vele, hogy a nemregiben rajtam megjelent, es reggelrol-reggelre sokasodo piros foltok, agyi poloskatol szarmaznak. Mivel alberletben elek, az irtas ellenere is tervbe vettem a koltozest. A kerdesem az, hogy melyek azok a targyak, amelyektol mindenkeppen meg kell szabadulnom? Egy cikkben olvastam, hogy a minimum 60 fokos mosas a ruhakat kello keppen megtisztitja ezektol az elolenyektol. Ez valos informacio? Illetve azokat a textil alapu targyakat (pl. utazotaska, szennyesruha tarto stb.), amelyeket nem lehetseges kello alapossaggal megtisztisztitani, szukseges-e kidobni?
  Valaszat elore is koszonom!

  Patrik

  1. Kedves Patrik!

   Valóban a 60 fokos mosás elpusztítja az ágyi poloskát. Érdemes mindent átmosni amit lehetséges. Különösen érdemes átvizsgálni költözés előtt azokat a tárgyakat, eszközöket melyek az ágy környezetében, ágyneműtartóban vannak tárolva. A kevésbé kényes tárgyakat, mint például az Ön által említett utazótáskát, illetve szennyes tárolót esetleg közvetlen költözés előtt ágyi poloska elleni rovarölő aeroszollal lehet kezelni. Sajnos mindenképp kellő körültekintést igényel, hogy ne költöztessük magunkkal az ágyi poloskát.
   Sok sikert a költözéshez.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Az lenne a kérdésem, lehet-e poloska a lakásban. A barátommal lakom de soha nem volt rajtunk csípés. 3 hete itt aludt a lánya és másnap đélutánra több csípés lett rajta, ami pár nap múlva elmúlt.Egy hét múlva amikor itt aludt nem lett csípés, de most megint van. Hogy lehet, hogy minket nem csíp, hogy tud akkor élni? Van egy macska is. Táplálkozhat az ő vérével? Sosem volt még ilyen probléma, pedig volt, hogy más is aludt itt. Várom megtisztelő válaszát! Varga Katalin

  1. Kedves Katalin!

   A vázolt problémát csak abban az esetben tudnám ágyi poloska csípésre visszavezetni, ha a leány rendszeresen, legalább hetente egyszer ott aludna, Önöktől külön szobában, vagy legalább külön fekhelyen és csípései reggelente jelentkeznének. Az ágyi poloska emberi vérrel táplálkozik, de szélsőséges esetben házi állatok is megcsíphet, ez csak nagyon nagymérvű ágyi poloska fertőzöttség esetén, vagy esetleg a lakás rendszertelen használata esetén fordulhat elő.
   Remélem tudtam megnyugtató választ adni.

   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Üdvezletem!

  Sajnos mi már többször tapasztaltus és jelenleg is szenvedünk tőle. Sajnos a ház amiben élünk tele van vele..Így félek ha itt írtásra kerül a sor, akkor újra meg újra visszajönnének.
  A kérdésem az volna, hogy állatokra (kutya,macska)mennyire veszélyes ez az írtás?

 • Az írtás után közvetlen nel lehet bemenni a lakásba? Hogy zajlik ez le, mert ha több óráig nem lehet bemenni akkor még azt is ki kell találni, hogy az álltokat hova helyezem el. Mennyire lesz hatásos az írtás ha a szomszédnál is vannak így félő, hogy újra lesznek.

  1. Kedves Anna!

   Valóban egy kiterjedt, több lakást érintő ágyi poloska fertőzöttség, csak a lakók összefogásával oldható meg hosszútávon. Ebben az esetben legszerencsésebb, ha az épület közös képviselete szervezi meg a poloskairtást. Amennyiben ez ez nem kivitelezhető marad az egyéni poloskairtás, de sajnos a visszafertőződés lehetősége miatt hosszútávon nem oldja meg az ágyi poloska problémát.
   Az általunk kivitelezett poloskairtásról itt olvashat bővebben: http://www.abatox.hu/rovarirtas/poloskairtas.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Az lenne a kérdésem, hogy turistabuszon megtelepedhet e a poloska. Ugyanis hétvégén aludtam egy ilyen buszon mikkor felébredtem a kézfejem össze volt csipdesve. Ami a poloska csípésére hasonlít.

  1. Kedves György!

   Igen lehetséges, ha a hőmérséklet számukra ideális, a busz folyamatosan szállít utasokat és az ágyi poloskáknak van lehetőségük éjszakai vérszívásra. Kamionok vezetőfülkéiben például rendszeresen végzünk poloskairtást.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Szia!!!két hete hogy a kisfiamon csípések vannak minden nap màshol és nagyon csúnyàk és az àgyàban talàlkoztam àgyi poloskàval most először nem tudom mit tegyek hogy az otthonunk újra biztonsàgos legyen kipakoltam az egész szobàt az àgyàgyàt kidobtuk és pakolàsközben a dvd tartóban talàltam még többet benne fehér petékkel de màshol nem igy megszabadultam attól is lehet ettől függetlenül a lakàsban egy helyen rak petéket kèrlek segitsetek meg akarom óvni a csalàdomat.köszönöm

 • Kedves Katalin!

  Sajnos a szobák lomtalanítása, illetve bútorok kidobása, vélhetőn nem fogja megoldani az ágyi poloska problémát. Mindenképp egy átfogó vegyszeres kezelésre van szükség, mert akár a parketta szegélyeknél, kapcsolók- dugaljok mögött, tapéta illesztéseknél, ajtó-ablak keretek repedéseiben és még számtalan helyen előfordulhatnak ágyi poloskák.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 • Az lenne a kérdésem, hogy ágyi poloska fertőzöttség esetén előjönnek-e a poloskák, illetve csípnek-e akkor is, ha éjjeli lámpát égve hagyunk a fekhely közelében? Vagy nappal alvó embert is megcsípnek-e? A sötétség miatt jellemző az esti (éjszakai) támadásuk?
  Köszönöm,
  Károly

  1. Kedves Károly!
   Az ágyi poloska alapvetően rejtett életmódú rovar, tehát sötétben és csendben indul táplálékért, viszont ha már kiéhezett, akkor nem fogja meggátolni az égve hagyott éjjeli lámpa.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • kérdésem romában szálltunk meg
  5család külön szobákban másnap
  az egyik szobában afiam a menyem
  és az unokám aludt reggelre a
  menyem tele volt csipésekkel
  tovább utaztunk egyhetes hajoutra ott az orvos megálapitotta hogy polska csipés
  azota eltelt egy hét nem történt
  több csipés félek attol hogy haza hoztuk hogyan tudunk biztosat hogy nem hoztuk haza
  mennyi időnek kell elteni
  ahhoz hogy biztosat tudjunk
  nagyon várja a választ egy
  aggódó nagymama

  1. Kedves Nagymama!
   Ha jól értelemezem, akkor összesen 2 hét telt el a csípések óta. Ha ez idő alatt nem volt több csípés, akkor nem kell félni, hogy hazahozták a poloskát.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Tiszteletem,
  Bevezetésképpen vagy előszó vagy mifene :)A szúnyoggal mindig kölcsönös volt a barátságunk…ő is utál engem :)Nah de ez az ágyi poloska,ő most az első számú nagy kedvenc a Nr.1…hajj ez valami rettenet,hogy mit művelt velem.. mert minden jel arra utal,hogy ez a galád mart össze meg vissza.Olyan ideges vagyok tőle mint egy bicikliőr :)…amikor az ember álmodja az édeseket,amikor csorog a nyála rá a párnára…na akkor tuti felébredek a késztetésre,hogy megvakarjam azt a fránya csípést-csípéseket….Na de a lényeg,hogy igazából választ kaptam arra amit szerettem volna megtudni,de azért 1 megerősítést kérnék rá.Tehát ha jól értelmezem…ergo ha 2 hét alatt nem jönnek új csípések akkor nem ők voltak,és akkor nagy az öröm és jöhet a tüzijáték?vagy fel kell ébredjek,hogy bilibe lóg a kezem és ez így ebben a formában nem általánosítható?+2.kérdés:Ha pizsibe nyomom akkor a ruhán kellene vérpöttynek lennie?Mert ahhoz kicsi,hogy átszúrjon rajta,de ahhoz elég galád,h.alámásszon :)mert ugye ez mászik.Nem de?
  Remélem nem írtam sértőt vagy bántót,mert az semmiképpen nem szerettem volna.Üdvözlettel:Pem 🙂
  Ui.:A szenvedőknek a csípésekre:Forever Aloe Vera ajakbalzsam,dokinőm ajánlotta.Ne kételkedjetek,hanem próbáljátok ki!

  1. Kedves Pem!
   Igen, az ágyi poloska mászik :). Árulkodó nyomok lehetnek a vérpöttyök az ágyneműn, illetve pizsamán is. Az ágyi poloskával fertőzött lakásban a csípések rendszeresen, akár mindennap jelentkeznek. Szerintem jöhet a tűzijáték :). Elnézést a megkésett válaszért.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • A kisfiamon van rengeteg kiutes piros színű a közepén piros pont. Ez milyen csipes lenne rajtam is van par db.Annyira nem viszket csak neha . Neha a csipesek megduzadnak ez mitől van. Bolha csipes lenne vagy allergia? Vagy valami mas csipes.

 • Kedves Abatox !

  Amikor megláttam a lépcsőházba kiírva, hogy fogjuk össze, mert invázió van, akkor a nyomrom is görcsbe rándult, meg a fantomcsípéseket is éreztem, pedig már egy jó ideje nincs közöm hozzájuk. .

  De ez (az összefogás) egy 220 lakásos paneltömbnél, de még csak egy lépcsőháznál (30 lakás) is szinte kivitelezhetetlen.

  Nem tudom, hogy a teljes társasházat van-e értelme feljelenteni névtelenül az ÁNTSZ-nél? Történik-e valami azonkívül, hogyha tényleg kollektív irtást rendelnek el, akkor csődbe viszem a társasházat.

  Most nálam még biztos nincs. Megelőző irtásnak van értelme?

  Mit lehet tenni a megelőzés érdekében.

  Jelenleg LEVENDULA és TEAFA (ÉS NÉHA INDIAI CITROMFŰ) ILLÓ OLAJJAL „locsolom” körbe az ágy 4 sarkát meg a 4 oldalt középen, meg szárított levendulával szórtam körbe az ágyat.
  Bár ez így töményen elég drága mulatság, lehet, hogy hígítva kellene az illóolajat spriccelni?

  PETRÓLEUM-”locsolásnak”, mint megelőzés vagy nagyon veszélyes. Aki tudja mi ez, az még néha sajnos elkeseredésében azon is elgondolkozik, hogy magára gyújtsa a lakást.

  Nem az irtást akarom megúszni (akkor illóolajra sem költenék), hanem a csípést nem szeretném újra átélni egyetlen alkalommal sem. Ha meg jelenik az első csípés, akkor rögtön jön az irtás. Bár az sajnos nem más, mint a lakások között ping-pong.

  Mit lehet tenni a megelőzés, illetve pontosabban az elhárítás, védekezés érdekében? Az illóolajos védekezés lehet hatékony?

  Hallottam már a kovaföldről, timsóról, stb. De hogy ez a védekezési forma mit takar fogalmam sincs.

  Egyszerűen nem tudom tétlenül várni a támadást.

  Roland Máté

  1. Kedves Máté!
   A megelőző kezelésnek van értelme, a szakember által alkalmazott hatástartós irtószer megakadályozza, hogy a környező fertőzött lakásokból az Önök lakásába meneküljenek a poloskák. Házilagosan kivitelezhető legjobb megelőzési módszer a lakás leszigetelése csőáttörési pontoknál, nyilaszáróknál. A Társasházakban több lakást érintő fertőzöttség, valóban csak a lakók összefogásával szüntethető meg.
   Üdvözlettel,
   Abatox

 • Kedves Abatox!
  Kb 2 hete rengeteg csípés lett a bal alkaromon, voltam Bőrgyógyászaton több helyen is mindenki azt mondta ágyi poloska csípés. A matracot kidobtam, hívtam rovarirtót de csak holnap tudnak jönni (07.18) Azóta nem jelent meg reggelre csípés viszont napközben főleg a kézen nyak és arcon nagy piros foltok jönnek ki majd kicsi és kemény pötty marad a végén. Nem viszket viszont fáj. Ezt is mutattam bőrgyógyászaton azt mondta ez is poloska csípés. De hogy lehet hogy ezek nappal jönnek ki rajtam? Nem viszket és nem hólyagos mint a korábbi csípések. Az írtás után mikor pusztulnak el a rovarok? Elvileg akkor másnap már nem keletkezik újabb csípés? Válaszát köszönöm!

  1. Kedves Babo!
   A poloskairtást követően a teljes poloskamentes állapot eléréséhez sajnos több napra van szükség. Amennyiben rengeteg csípés jelentkezik egy éjszaka alatt, akkor laikus szemmel is könnyen meg lehet találni az ágyi poloskát, mert akkor már vélhetően egy kiterjedt fertőzöttségről beszélünk.
   Üdvözlettel,
   Abatox

 • Kedves Abatox!
  Sajnos nálunk is ágyi poloska van a panelban, körbekérdeztem a szomszédokat, de csak a közvetlen szomszédom mondta, hogy volt náluk télen poloska, de már nincs, nem irtattak.
  Létezik ilyen? Átjött hozzánk és nálunk megszűnt?

  1. Kedves Éva!
   Nehezen tudom elhinni, hogy a szomszédukban irtás nélkül magától megszűnt volna az ágyi poloska. Az hogy átment Önökhöz az persze előfordulhat, de attól náluk nem szűnne meg.
   Üdvözlettel, Abatox

 • Kedves Abatox!
  Mi történik akkor, ha a szekrényekben, és előszobában levő szekrényekben is vannak peték, nemcsak az ágy körül?
  Meg kell várni amíg minden pete kikel és végigsétál az ágyunkig? Ha nem egyszerre kelnek ki és a második írtás után még mindig van valahol pete, akkor kezdhetjük előlről az egészet?
  Köszönettel
  Cné

  1. Kedves Cné!
   Az első kezelést követő pár nap után elvileg meg kell szűnnie a csípéseknek, átlagos fertőzöttség esetén. A mostani melegben hamarabb kikelnek a petékből a poloskák, ezért akár az ismétlő irtás időpontját előrébb is lehet hozni.
   Üdvözlettel,
   Abatox

 • Kedves Abatox!

  Én kb. minden második, vagy minden harmadik évben így nyári időszakban szenvedek a csípésektől. Eddig nem tudtam pontosan, hogy mi lehet. A szúnyogot kizártam, mivel annak ellenére, hogy bejönnek, sokszor csípnek meg, de sosem gyűlik be így, és nem viszket ilyen intenzíven, és gyorsan elmúlik. Pár napja megint előjöttek a csípések a bokámon, combomon, de még a talpamon is. Iszonyatosan viszket, és ég. Azt hiszem, bizton állíthatom, hogy ez poloska.
  Nem olvastam végig a kommenteket, ezért ha már elhangoztak a kérdések, akkor elnézést kérek.
  Az első kérdésem az lenne, hogy az segít-e, ha pár napig nem a saját szobámban alszok (szerencsére ezt meg tudom oldani), az ágyamat pedig kiporszívózom jó alaposan és kimosok minden ágyneműt? Ez a kettő együtt mennyire lehet eredményes? Vagy ha másik szobában alszok, akkor követni fognak oda is?
  Illetve van egy ún. Domotox por, ami ha jól tudom, kifejezetten ágyra szórható rovarirtó szer. Ez használható? Lehet bármi haszna egy nagytakarításnak, és egy egy hetes kiköltözésnek? A másik, hogy olvastam, hogy szabad bőrfelületen szeretnek lakomázni. Ha én tetőtől talpig bebugyolálom magam, akkor a további csípések megelőzhetők?

  Suzie

  1. Kedves Suzie!
   Amennyiben ágyi poloska okozta a csípéseket és egy másik szobában alszik ami még nem fertőzött ágyi poloskával, akkor pár nap nyugalma lehet, de sajnos előbb utóbb ott is meg fogják találni és nehezebb lesz kiirtani is őket. Az ágy alapos kitakarítása nem elegendő az ágyi poloska kiirtásához. A Domotox por alkalmazása az ágy fekvő felületén nem túl szerencsés és egészségügyi kockázatot is jelent. Az ágy belső részein, ágyneműtartójában, belső szerkezetén kellene alkalmazni. Az egy hetes kiköltözés, illetve a szabad bőrfelületek bebugyolálása 🙂 sem hozhat eredményt, mert vér szívás nélkül is több hónapon keresztül marad életben az ágyi poloska.
   Üdvözlettel, Abatox

 • A két írtás közötti védekezésre én is kíváncsi lennék… Meg arra hogy mit tehet az ember irtás után valami plusz ami elősegíti a poloskák eltűntetését.

 • Köszönöm válaszát.
  Ma van 10. napja, hogy írtottak, pár napja nem észleltünk csípést és nem találkoztunk példányokkal. Ha a melegben kikelhetnek hamarabb, akkor újból várhatók majd csípések és a jelenlétük a második írtás előtt?
  Hány nap múlva ajánlja a második írtást?

 • Üdvözletem.
  Èn most jöttem vissza a nyaralàsból, nèmetorszàgba. Pesten jàrtam a rokonoknà, ahol azonban a rengeteg csipès utàn sem tudtam hogy mi csìpked( csak a jobb oldalamon, fenntröl-lefelè haladva, hatalmas gennyes,hólyagos,dagadt, vörös foltok). Aztàn èppen az utazàsom napjàn talàltuk meg a poloskàkat elbújva.akkor mèg nem tudtuk hogy mi az….rettenetes volt. A 2 èves kishugomat is csipkedtèk de a lakasban senkinek sem volt olyan csúnya mint az enyèm, ami mèg be is lilult, pedig nem is vakartam. Szoval most visszajöttem es megint csak az egyik oldalam szètcsìpkedve….sajnos elhozhattam magammal pàr pèldànyt. Körbenèztem ès az àgyamnàl a falon talàltam egyet. Azonnal kipòrszívóztam ès mostam mindent. Tartok tőle hogy van mèg valahol….vagy esetleg azt a par darabot ami lehetett azt megöltem? A többieken nincs csipès….hogyan lehet meggàtolni az àtcipelèst? Nehogy èn is adjak valamit màsoknak. Igazàbol azt sem tudom hogy mit tegyek….

 • Üdvözlöm!
  Én egy kollégiumi épültben lakok,több lakót is költöztettek már és tiszitották a szobájukat, rajtam eddig egyszer voltak hasonló kiütések de napközben csipett a rovar, akkor megnyugodtam, hogy nem ezek a kis éjjeli vérszivók. Most azonban két nappal ezelőtt éjjel vmi megcsipett a lábamon és a bokámnál össz.vissz. 7db, felis ébredtem rá, azóta nincs ujabb csipésem, befújtam mindent az erre való sprayel, de aggódom! A falon napközben találtam kettő kis fekete bogarat, alig egy gombostűnyi nagyságuak voltak ahogy összenyomtam kis vérnyom maradt utánnuk. Lehetséges, hogy az én szobám is megfertőződött, vagy csak bemászhatott vmi kis bogár az ablakon? Köszönöm

  1. Kedves Tímea!

   Ez egyértelműen poloskára utal! Vegye fel a kapcsolatot a kollégium gondnokságával, mert ezt a problémát csírájában kell elfolytani.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!
  Normális az,hogy két napja volt nálunk poloska írtás és még mindig ugyan úgy csípkednek minket?Az én ágyamra azt mondta az irtó,hogy nem talált benne mégis amikor oda feküdtem ma este tele lettem csípéssel,így az alvás számomra megint elmaradt.Mit lehet tenni addig mig el nem jön a következő irtás ideje?Ez a nem alvás kiborítja az embert sajnos 🙁 Köszönöm

 • KB ket honapja a gyerekeken csipesek voltak. Elmultak nekik a kislanyon mar nincs , fiamon meg neha egy kettö van . Rajtunk nincsen semmi csipes. Egy szobaban alszunk mind a negyen. A csipesek között napok hetek mulnak el. Tanaltam zöld szinü bogarakat az agyban van szarnyuk meg az udvaronis talalkoztam velük.
  Meg tanaltam szarnyat ketszer nagyobb a zöld bogaretól, Az utóbbi lehet lisztbogar mert azt tanalta rengeteget a lisztben. Ön szerint melyik csiphet. Mert agyi poloskaval nem talalkoztam ket honapja mi lehet ez.mar mindent atforgatam senmmi jelet nem lattam. a csipesek lassan halvanyodnak de sokara tünnek el. Köszönöm elöre a valaszt

 • Szia. Hozzank hetfon jottek az irtok, szerda reggel ugy ebredtem hogy tobb mint 50 viszketo csipes volt a testemen (megszamoltam). Azota megtobb.
  Nem sikerult kiirtani rendesen, vagy lehet hogy allergias reakcio a szer miatt amit kifujtak?

 • A negatív dolgokra miért nem válaszoltok soha????Vagy úgy egyáltalán napok óta semmire? Az emberek hozzátok fordulnak segítségért akkor legalább figyelnétek oda az oldalra ha azért lett létrehozva,hogy segítsetek nekik az irtáson kívül is.

  1. Kedves Sziszy!

   Elnézését kérem, hogy várnia kellett. A nyári hónapokban való igaz, hogy kevesebb időnk jut a weboldalon érkezett kérdésekre, hiszen ügyfélszolgálatunk a napi megszámlálhatatlan sok telefon mellett, több tucat e-mailt is meg kell válaszolniuk. Az itt felmerülő kérdésekre csak azt követően tudunk válaszolni, amennyiben már nincs telefonos kötelezettségünk, és a bejövő e-mailokat lekezeltük.

   Amennyiben tőlünk volt kint rovarirtó, kérem, hogy telefonon érdeklődjön, mert az okokról csak akkor tudunk bővebb információval szolgálni miután beszéltünk a helyszínen dolgozó kollégával is. Ez így sokkal eredményesebb, mint találgatni. Kérem, keressen minket telefonon, hogy az ügyét jobban meg tudjuk vizsgálni.

   Alapesetben az irtások után kell egy jó 5-7 nap, hogy a probléma megszűnjön, de ha ezen túl vagyunk már, akkor kérem hívja az ügyfélszolgálatot.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox!
  Nem tudom hogy Önöktől volt e kint valaki mert anyukám,és testvérem intézte.De mivel láttam,hogy Önöknél lehet feltenni kérdést így megragadtam.Több mint egy hete volt és még mindig találkozunk velük pedig az ágyak lefóliázva ki lettek már dobva így már ötletünk sincs mit tehetnénk és még két hét mire lehet újra hívni az irtót.Azért kérdeztem hogy normális e hogy ennyire jönnek elő mert ha nem hivjuk is az irtót de mivel nem értek hozzá így ok nélkül nem akarok senkit se bántani,hogy nem jól végezte a dolgát.
  Köszönöm a választ és elnézést de nagyon el vagyok keseredve 🙁

 • Kedves abatox. Én most tele vagyok csípésekkel voltam bőrgyógyásznál és nem tudják mi ez.a gennyes váladék is megjelent a lábamon akkor ez azt jelenti hogy ez ágyi poloska csípés ? Kérlek válaszolj mert én megbolondulok a viszketéstől is. Köszönettel.

 • Kedves Abatox!
  Én egy panzióban részesültem az ágyi poloska csípésének “élményében” és az lenne a kérésem, hogy mennyi az esély arra, hogy hazahoztam az ágyi poloskákat? Nagyon nem örülne neki a család, ha megjelennének a lakásunkban

  1. Kedves Bogi!

   Gyakran előfordul sajnos ilyen eset. Amennyiben a táskát, bőröndöt az ágy környékén tárolták közel a falhoz, szekrényhez, akkor előfordulhat, hogy az esténként előjövő poloskák közül néhány a bőröndbe húzódik vissza.

   Mindenképpen figyeljék a dolgot, és ha 1-2 héten belül egyetlen csípés is keletkezne, akkor feltétlenül forduljanak szakemberhez. Semmiképpen ne fordítsák fel a lakást, mert azzal csak szét kergetnék a bogarakat, ami rendkívül kedvezőtlen hatásokkal járna. Amennyiben nincs csípés 1-2 héten belül, vélhetően sikerült megúszni a dolgot.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox!

  Néhány napja csípések (vagy kiütések) jelennek meg rajtam. Napi 1-2, ezek különböző helyeken nem egymás mellett. Apró, rövid ideig viszket, másnapra mindössze egy piros pont látható. Különböző napszakokban jelennek meg. Illetve ma reggel egy nem viszkető piros folt jelent meg az alkaromon, aminek már nyoma sincs.
  A neten rákeresve az első találatok között hozta ezt a lehetőséget. Azóta nem tudok szabadulni a gondolattól.
  A hálószobát átnéztem, “felforgattam”, nem találtam a honlapon leírt poloskára utaló jeleket. Olvastam, hogy nagyon el tudnak rejtőzni, de mielőtt vegyszeres irtást rendelnék hogyan tudnék megbizonyosodni róla 100%-osan, hogy ágyi poloskáról van-e szó vagy esetleg mégse? Létezik valamiféle csapda, ami ha ki nem is irtja, de előcsalogatja?

  Köszönöm válaszukat.

  1. Kedves Szil!

   Amennyiben a csípések nem kizárólag este keletkeznek, akkor nem feltétlenül okozza ezt poloska. A poloskacsípés jellemzően sokáig viszket 3-7 nap, de a reakciók minden embernél mások. Viszont a poloska rejtőzködő életmódod folytat, csak esete jön elő, ezért csak este csíp. Az, hogy nem látnak semmit, nem enged következtetni arra, hogy van-e poloska vagy sem.

   Figyeljék a csípéseket, kiütéseket. Ha rendszeressé válnak, és gyaníthatóan este keletkeznek, akkor nagy az esély az ágyi poloskára.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Heléna!

   Sajnos egyre pofátlanabbak az ágyi poloskák. Idővel mindig egyre bátrabbakká válnak a lakásban. Hajtja őket is a túlélési ösztön.

   Köszönjük az információt!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!

  Az lenne a kérdésem, hogy honnan ismerem fel az ágyi poloskát? Találtam egy bogarat az ágyamban ami barnás vöröses, viszont mikor összenyomtam teljesen puha volt, nem az a klasszikus kemény bogár. Képeken már láttam ágyi poloskát, ott olyannak tűnt, ami összenyomva nem lehet puha. Természetesen megértem, hogy így látatlanban nem lehet megítélni semmit, igazából csak segítséget kérnék, hogy mi alapján dönthetem-e, hogy valóban ágyi poloskát láttam-e?

  Előre is nagyon szépen köszönöm.

  Emese

  1. Kedves Emese!

   Az ágyi poloska felismeréséről írtunk korábban. Elég sok tényezős a válasz ezért én inkább elküldeném a cikkünk linkjét:
   http://www.abatox.hu/tudaskozpont/kartevok/agyi-poloska

   Ezen felül itt is számtalan cikket talál a rovarról:
   http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/kategoria/agyi_poloska

   Egyébként a poloska nem annyira kemény testű, de ami jellemző, és gyakori, hogy agyon nyomás után véres lesz a zsebkendő. Ha egy éhezett példány volt, akkor annak nagyon laposnak kellett lennie, ilyen esetben vér sincs benne.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Most jottunk haza parizsbol a baratnomon hetfon egybol kijottek a csipesek rajtam csak a hazajovetele utan 5 nappal ez hogy lehet? Es azota tobb van.Minden ruhat kimostam kabatot is akkor mi a teendom?
  Koszonettel Mayer Lilla

  1. Kedves Lilla!

   Azért nincsenek egy időben a csípések, mert önt úgymond később fedezték fel. Csírájában kell elfojtani a dolgot, ezért mielőbb rendeljenek rovarirtást. Házilagos irtásukat nem javasoljuk. Ha megtehetik, akkor keressenek egy szakembert erre.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!
  Csatlakozom az elottem irok taborahoz kerdeseimmel. En a svajci irodam kitakaritasa es festese utan futottam bele a poloskakba.
  A kerdeseim a kovetkezok lennenek:
  Ha nappal dolgozom bent az irtasig akkor a ruhammal atvihetem a masik lakasomba.
  Hogy vedekezzek?
  Az irtast mar megrendeltem Penteken de nem tudom, hogy mikor jonnek.
  A segitseget elore is koszonom.
  Udvozlettel
  Andrea

 • Üdvözlöm.

  érdeklödnék hogy egy debreceni 84 lakásos házban kb 35 lakásban van/volt ágyi poloska.
  Közös képviselő nem hajlandó semmit sem tenni.
  Mit lehet tenni?Hogy lehet kötelezni h tegyen vmit?mert ez már nem egyéni gond hanem az egész ház fertőzött szerintem.
  Köszönöm

 • T.Cím!
  Nálam pár nap alatt keletkezett kb. 30 db csípés.
  ezekből a 80%-a az utolsó alkalommal,és az ágyéki és fenék részen rengeteg! Pedig hosszú nadrágban aludtam, rövid újjú pólóban, és a karomon egy sincs! A mellettem alvó 22 hónapos kisfiamon -hála az égnek,-egy darab sem volt.
  Nem tudom, jelent-e valamit, hogy pont akkor kezdődtek nálam azok a bizonyos”női nehéz napok”. Most nagyon meg vagyok ijedve, mert féltem a picikémet, és egyébként megőrülök a viszketéstől is. Semmi nyomot nem találtunk az ágyban, és a csípések csak éjszaka keletkeztek, pirosak,nagyok elszórtan és közvetlenül egymás mellett is.
  kérem gyorsan válaszoljanak, érdemes esetleg bőrgyógyászaton megnézetni, lehet esetleg allergia, vagy ez már jellemzően a poloska jele?
  segítsenek a válaszukkal kérem,
  köszönöm
  b.bea

  1. Kedves Bea!

   Az ágyi poloskát felismerni elsősorban a csípések keletkezésének körülményeiről lehet. Mivel kevés az emberi élősködő, ami megtelepedhet a lakásban, és főleg azok száma kevés, ami kimondottan esténként csíp, így az elmondottak alapján nagyon erős a gyanú, hogy ágyi poloskáról van szó, de látatlanban nem merjük 100%-ra mondani.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Hölgyem/ Uram!

  Arról szeretnék érdeklődni hogy a panelbe ahol lakunk, kiírták hogy az egyik lakó megfertőződött. Most költöztünk be, sok dolgunk még dobozban van, a szegőlécek még nincsenek lerakva, a kábeleket és kapcsolókat most cseréltük ki.
  Mindenféleképpen megjelenhet nálunk is? Mennyi az esélye hogy nem, ha a csöveknél nincs rés,mert a fűtést is nemrég cserélték ki az előző lakók?Érdemes megelőző írtás végezni?Ha igen akkor elkerülhető a fertőződés?Csótányírtással egyben is lehet csinálni a megelőzést, mert azok is megjelennek olykor olykor nálunk.
  Köszönöm válaszukat előre is.

  Tisztelettel: M.Brigitta

  1. Kedves Brigitta!

   A csótányirtás nem jó a poloskák ellen. Annak, hogy mennyi esélye a megfertőződésre, sajnos nagyban függ attól, hogy az adott lakás, ahol már van probléma, önhöz mennyire esik közel. A poloska jellemzően függőlegesen terjed, ezért akkor van nagyobb veszélyben, ha ön közvetlenül alsó, vagy felső szomszédja. Ha az ön lakása más strangon van, más emeleten, akkor kevésbé van ennek kitéve.

   Mindenképpen figyeljék, és ha esetleg ismeretlen csípéssel találkoznának, kiemelten fontos, hogy azonnal forduljanak szakemberhez, és nem rámolják szét a lakást.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Ha ennyire általános és nagyfoku a fertőzés -már lassan az egész ország területéről van bejelentés – miért nem lehet egy nagyobb,vagy erősebb dózisu szert használni és kötelezővé tenni az irtást? Nagyon sok embernek visszaadnák a jobb életlehetőségét és nem kellene annyi pénzt a gyógyitásra, irtásra forditani. Kinél kellene lobbizni? A fejtetüt is ki lehetett irtani, ezt miért nem? Kinek éri meg ennyi embert az őrületbe kergetni?Várom szives válaszukat.Üdv.

 • Jónapot! Szerintem nálunk is ez a dög van, de ami az érdekes h csak engem csip! Se a párom se a kislanyomon nincsenek csipesek!!! Van ilyen??? Mindegy melyik felén fekszek az agynak akkor is zabalja a verem. Átnéztem az matracot, semmi. Egyáltalán sehol semmi, a parketta között az egész matracot minden varratnal át porszivoztam sehol semmi… Ez hogy lehet ?? Nem akarnak kijönni hozzam Párizsba es kiirtani????? 🙂

  1. Kedves Niki!

   Az, hogy csak az egyik embert csípik, és pont önt, az sajnos nagyon gyakori. A hölgyeket a vékonyabb bőr, és a ritkább testszőrzet miatt jobban kedvelik. Erről egy korábbi cikkünkben írtunk.Engem szétcsípnek az ágyi poloskák, a férjemet már nem! Miért?

   Az, hogy nem találnak poloskát sajnos csak a jó rejtőzködő-képességüket dicséri. Persze ettől függetlenül lehet, hogy nem ágyi poloskáról van szó, de az emberek 99%-a jól szokott gyanakodni. A legjobban a csípések keletkezésének körülményei tudnak még árulkodni. Erről szintén írtunk korábban: A poloska csípés tünetei. Szintén érdemes elolvasni. Szerintem ez alapján biztosabb lesz abban, hogy ágyi poloska-e vagy sem.

   Párizsban sajnos még nincs kirendeltségünk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözletem!

  Nálam pár éve egy másik lakásban volt poloska, ott kb 1-2 héten át szinte naponta voltak rajtam erősen piros nagyon viszkető foltok, enyhén púposak, akkor egy írtás után 1db bogarat találtunk az ágy alján, ezt követően semmi sem volt.

  Most, 4 évvel később teljesen más lakásban olyan tüneteim vannak, hogy hol estéről reggelre, hol adott nap délután, vagy koraeste látok magamon enyhén rózsaszín keményebb ‘mini keléseket/kiütéseket’, melyek alig viszketnek és 2-3 nap után máe alig látszanak. Közelről megnézve nem látok rajtuk semmi szúrásnyomot.

  Mivel tudom mekkora nyűggel jár egy poloska írtás, szeretnék minden más lehetőséget kizárni. Ágyat kitisztítottuk, padlószőnyeget (mely közel 30 éves volt) tegnap felszedtük, Insecticide nevű írtószerrel jól befújtuk az ágyat és a padló repedéseit, de még most is látok magamon ilyen foltokat.

  A furcsa, hogy mint írtam már volt rajtam poloska csípés, és az teljesen más volt mint ezek, és sokkal jobban viszketett. Lehet poratka esetleg vagy van esély poloskára még így is, hogy tudom pár éve nem így reagált rá a szervezetem?

  A gázosítás mivel jár egyébként? Meddig kell elhagyni a lakást?

  Köszönöm!

  1. Kedves Tamás!

   Nagy valószínűséggel itt nem poloskacsípésről beszélünk, hanem valami más bőrirritációról, de vélhetően nem rovar okozza. Keressen fel egy bőrgyógyászt első körben. A csípések keletkezésének körülményei, általános tünetei nem utalnak ágyi poloskára. Vélhetően nem rovar okozza, de azért menjenek egy bőrgyógyászhoz. Mivel a csípésekre mindenki másképp reagál, ebben mi nem tudunk segíteni.

   Gázosítani lakóépületben tilos, permetezés, füstképzés jöhet szóba. Utóbbinál 5 órára kell elhagyni a lakást, amit azt követően alaposan szellőztetni kell. De ebben nem érdemes gondolkodni egyenlőre.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv!

  Évek óta küzdök csípésekkel, általában mindig éjszaka keletkeznek rajtam és mindig párban!, egymástól 1-2 mm-re 2 szúrcsatorna(?!) ami napokig viszket, ha összenyomom két apró vércsepp jelenik meg… általában lábfejen, arcon!, ritkán kézen és 6-8 “pár” koncentrálódik az adott testrészre elszórtan… van hogy napokig semmi aztán hirtelen végigmar. Már költöztem is azóta, de az új lakásban is változatlanul fenn állnak a csípések. Vajon poloskám van (az “duplát” csíp?) vagy csak pók csípked/harapdál? Kezdek elkeseredni, mert nyomait nem találtam semminek (vérfolt, ürülék, stb..) és agyontakarítok mindent (ágyat felfordítottam, varrásokat illesztéseket átnéztem), de hiába. Válaszukat előre is köszönöm!

 • Üdv!

  Nem tudom mit tehetnék. Nincs pénzünk az irtásra. Voltak már kétszer rovarirtók, de hatástalannak bizonyult. Ki vagyok készülve idegileg. Már 1 éve tart ez a rémálom. Nappal szoktam aludni, vastag takaróba bugyolálva (még ilyen melegben is), de így is tiszta csípés az egész testem. Tele az arcom, a nyakam, a karom, így utcára is alig merek menni. Nem tudok elköltözni, mert még az iskolát sem fejeztem be, semmi jövedelmem. Nincs valami biztos házi módszer, hogy végleg elüldözhessük őket? Vagy legalább valami tipp, hogy ne férkőzhessenek be mindenhova (pl. konyhába, mert ott is vannak)? Nem bírom tovább ezt a rémálmot!

  Köszönöm!

  1. Kedves Alexandra!

   Van esetleg sejtésük, hogy honnan került a lakásba a poloska. Két eredménytelen irtás után nagyon fontos ezt is kideríteni, mert ha egy szomszéd lakásból jönnek, akkor más megoldást kell találni. erről itt írtunk:Szomszédból jönnek a bogarak!

   Addig is, hogy legalább aludni tudjanak, érdemes takarófóliát 200 Ft, és 5 cm-es kétoldalas ragasztót venni (kb 700 ft), A fóliából terítsenek ki a matracnál 40-40 cm-nél nagyobbat, ragasszák le a széleket 2 oldalas ragasztóval. A fólia közepére pedig tegyék le a matracot. De előtte nézzék át a matrac varrásánál nincs-e poloska.

   A két oldalas ragasztóba beleragadnak a poloskák, akik nem tudnak így önből lakmározni. Tudjuk, nem a legjobb megoldás, de SOS megoldásként megfelelő.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlet,

  Poloska csípésre gyanakszom a lábamon megjelenő kiütések miatt, pár napja elutaztam otthonról és semmi bajom nem volt. Három éjszakát töltöttem elutazva, és aközben szereztem ezeket csípéseket. Egy napot egy panzióban, másnap nem volt még kiütésem, de két napot ismerősömnél töltöttem ahol az első éjszaka után éreztem ezt a szúnyogcsípés szerű fájdalmat. Egy dohos büdös hálózsákban aludtam, ami szerintem x éve nem volt kimosva, és egy használt matracon. Az a kérdésem lenne, hogy hálózsákban befészkelheti magát a poloska, vagy esetleg saját ágyam körül nézzek körbe otthon? Az otthoniak közül senki se panaszkodik poloska csípésre? Mi tévő legyek?

  1. Kedves Lil!

   Az elmondottak alapján 50-50% esélye a poloskának. Mindenképpen figyeljék tovább, és ha újabb csípések keletkeznek, akkor biztosan erről lesz szó. Most még nem tudjuk erre azt mondani. Semmiképpen ne nézzen körbe, mert nem fog találni semmit. A csípések egyértelmű jelei a poloskának, ezt kell figyelni. Lesz-e újabb, vagy sem! Az hogy a matrac dohos, koszos volt, nem jelent semmit, ez nem vonzza jobban a poloskákat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Egy hete volt nálunk poloska írtas. És az összes ruhákat, ágyneműt , takarót , párnát kimostam 60fokon! És most a héten lesz mégegyszer írtas ami biztonságos szakember szerint! Második írtas újbó is újra ki kell mosni az összes ruhákat, takarókat stb..vagy mit csináljak?
  És érdemes szólni a szomszédoknak hogy nézzék szét hogy van- e náluk is poloska! Mert hozzánk biztosan valamelyik szomszédtól jött!

 • Esetleg tudna nekem abban segteni, hogy magat a csipest hogy lehet kezelni? Mar kaptam antihisztamint, mindenfele kremet es mar 2 hete nem mulik a csipes. Lassan megőrülök, mert annyira viszket es csunya. Minden segitseg jol jonne.

  elöre is koszonom

 • Tisztelt abatox!
  Én 2 hónapja szenvedek a csípésektől!4-szer voltam már bőrgyógyásznál az egyik orvos azt mondta hogy csípés de biztosan nem poloska a másik azt mondta biztosan poloska két másik orvos szerint pedig allergia!Eddig az ágyban nem találtunk semmit van az ágyon egy nagy vastag fedőhuzat azt 60fokon kimostuk!A “csípések” főleg napközben jönnek nem reggelre!!!Ön szerint érdemes így írtást végeztetni?
  KöszönömÁgi

 • Kedves Abatox!
  Lányunk Pestre költözött,barátnőivel közös albérletbe.Az első ott töltött éjszaka után iszonyatosan viszketett és rettenetesen nézett ki a bőre. A bőrgyógyász az mondta, hogy ágyi poloska csípések.Életemben nem is hallottam még ilyenről.Azóta nem ment vissza az albérletbe,de az ott maradókat is összecsípték. A főbérlő persze azt mondja,hogy mi hoztuk be.Hogyan lehet bebizonyítani,hogy ezek már ott voltak. Szeretnénk mielőbb megszabadulni ettől az albérlettől. Mit tegyünk?

  1. Kedves Éva!

   Ha az első ott töltött éjszaka után szét lettek csípve, akkor azt biztosan nem behurcolták, hanem az már feltehetően régebb óta ott volt. Érdemes szétnézni az ágy körül repedéseknél (konnektor, falikép mögött, szegélyléc, ágy alja, ánynemű-tartó), hogy vannak-e ott apró fekete foltok, ami az ürülékük. Illetve levedlett bőrt is találhatnak. Sárgás-barna színű száraz bőr. Ha ezek ott vannak, akkor biztosan több hetes, ha nem hónapos a fertőzöttség a lakásban, ugyanis ezek hetente vedlenek.

   Üdvözlettel:
   Abatox kft.

 • Kedves Abatox,
  sajnos mi is szembesültünk az ágyi poloskákkal.Szerencsére idejében sikerült felfedeznünk.Volt is nálu nk rovarirtó aki a BOMBEX Plus-szal mindent jól lefújt.A kérdésem a következő lenne:azóta nincs poloska de a kanapéfotelt (vélhetően abban voltak) jól lefújta a rovariritó és kitettük a teraszra,majd légmentesen amennyire lehetett befóliáztuk.Ha kint hagyjuk egész télen befóliázva..jövőre megdöglenek benne? Mennyire hat a szer szőnyegen ill. szöveten? A rovarirtó 20 hetet mondott.Nem beszélt ismétlő kezelésről.

 • Tisztelt Abatox!

  Segítségüket kérném, hogy sikerüljön talán megállapítani mi garázdálkodik a lakásomban. Sok minden arra utal, hogy poloska, de egy két dolog erre rácáfol. Két eredménytelen ágyipoloska írtáson vagyok túl. A csípések az esetek 90%-ban a kanapémon történik a csípés jellege, kinézete, tulajdonságai is erre utalnak. Csakhogy nappal is csípnek és ruhán keresztül is. Vastag ruhán keresztül nem, de ha csak egy pólóról van szó, akkor azon átcsíp. Van e bármilyen módszer arra, hogy a csípésből megállapítsa orvos bárki, hogy mi csíp meg.Bármilyen megoldás érdekel írtásra is illetve a rovar felkutatására is.

  Hálásan köszönöm

 • Tisztelt Albatox!

  A 21 hónapos fiamnak rendeltünk egy méretre készített ágyat. Az első éjszaka után megjelent az első csípés, majd jött a többi. Az ágyat nagyon gyorsan visszavitettük és bőrgyógyászhoz vittük a gyereket,aki valamilyen krémet írt fel Neki, ami leszárítja a csípéseket. Lassan de kezdtek elhalványulni a csípések, amik elég nagyra dagadtak. Ellenben az arcán és a lapockáján újra bepirosodott 3 csípés. Tudna tanácsot adni, hogy mi lehet az oka? Új csípés azóta nincs rajta, nem is alszik a gyerekszobában.

  Köszönettel:Kelemen László

 • Tisztelt Albatox!

  A barátom szobájában talaltunk, ágyi poloskát, (elekezdődött az írtás is), ruhán és saját magunkon át lehet vinni az én szobámba a poloskákat?

  Előre is köszönöm a választ!
  Köszönettel: Betty

  1. Kedves Betty!

   Saját testen átvinni kevés esély van, mert ehhez már drasztikusan el kell legyen fertőződve a lakása. A ruhák már nehezebb kérdés. Attól függ hol volt az tárolva. Ha közvetlenül az ágy közelében, akkor elképzelhető, hogy átvihettük vele, de ez is attól függ, mennyire fertőzött a szoba. Pontos választ sajnos csak a csípések fognak adni. Ha nem lesznek, akkor szerencsére nem került át. 12-én írta a levelet, most 16-a van. Ha eddig nem jöttek csípések, akkor vélhetően megúszhatta a másik szoba, de figyelni kell.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • én is sajnos most találkoztam vele először nekem az lenne a kérdésem hogy itthon én ki tudom irtani vagy mindenféleképpen szakemberhez kell fordulni. választ előre is köszönöm

  1. Kedves Erika!

   Az, hogy ki tudja-e irtani házilag az nagyon függ öntől, és a körülményektől (mennyire fertőzött a lakás, mióta van gond, mennyire zsúfolt a lakás…stb.) Annyit érdemes tudni, hogy a házilagos irtás nem lesz nagyon sokkal olcsóbb, mintha szakembert hívna. Mi a Protect ágyi poloskairtó permetet (450ml) szoktuk javasolni erre, mert ez szabadon beszerezhető. 4 flakon minimum kell belőle, ami a 2200 Ft/db árát nézve 8800 Ft.

   Ezt a cikket mindenképpen olvassa el, talán könnyebb lesz döntenie: http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/agyi-poloska-mit-ne-tegyen

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tegnap volt nalunk egy fiatalember irtani.azt mondta hogHa kikellnek a petek akkor visszakell jonnie kb 3 het.tehat ez azt jelenti hogy 3 hetig ujra csipessel fogok alaudni?vagy a kicsi poloska nem csip annyira?miert nem lehet hamarabb irtani?megkell varni,hofy mindeggyik kikelljen?

 • Andras
  Engem egy munkas szallon csibdestek ossze ez az ugy mond agyi poloskak!!!!!! A fentiekrol annyit!!!!!!!!! Hogy bar az igaz!kozvetlen fertozeseket,nem visznek at masokra!!de mint ezen a munkas szallon!az ott levo emberek elnyomdosak a falon a foldon, eppen ott ahol meglasak oket!es igymar mindjart elis kapjaka fertozest!!!!!erol miert nem beszelnek!!!!vagy beszel sinkisem!!!a szallo uzemeltetoje tudd a dologrol!megsem figyelmezteti az ott vendegeskedo embereket!en jo magam 2honapot tartozkodtam a szallon!!!mert muszaj volt a kornyeken a legolcsobb szallo!es gondoltam sporolok!!!!!amit mostanra nagyon megbantam!mert minden nap ossze vissza csibdestek mindenemet!!!!!a labfejem annyira elvakartam hogy ugy elfertozott!hogy meg mai napig is kezelesekre jarok!!!azon kivul hogy majdnem operalni kellett a labamat!!!!!!!!!azert irtam ezt le hogy tudjak masok is!!!!!!hogy azert artalmasok is ha az emberek tobsege nem tudja hogyan kezelje kezeljek a poloskakat!!! Mar a feljelentest megtettem! Es remelem megkapja a szallo vezetosege a kello buntetesuket!!! Ezert ne hidje senki sem hogy nem artalmasok mert igenis azok!!!!

 • Ha barki jart mar ugy ahogyan en!!!!!az hivjon nyugodtan es segitek!!!!!06203777287.de csak is ollyanok hivjanak akiket szallokon vagy hotelekben csibdestek meg a poloskak!!!!!es bizonyitani is tudjak!!!!!!!udv jonas andras

 • Én igazából nem vagyok benne biztos hogy ágyi poloskáim vannak de segitsegre szorulok mert nem tudom hogy mi okozza a csipesemet. Néha 4 nap néha 1-2 hét is eltelik a csipesek között. Volt eddig a hatam kozepen a bokamon,térdemen és csuklómon. De nem több csak egyetlen 1 darab ami rettenetesen feldagadt és utana 2 napig sem a duzzanat nem megy le se a viszketés nem múlik el.

  Köszönöm bárki tud információval kisegiteni!

  1. Kedves Zsófi!

   Nehéz ennyi alapján biztos választ adni. Ezek a csípések esténként keletkeznek vélhetően? Vagyis reggelre jönnek elő a csípésnyomok? A ritka csípésszámok miatt, és az említett 2 hetes időköz miatt nem feltétlen gyanakodnék ágyi poloskára, de mindenképpen evidenciába tartanám. Ha a csípések szaporodnak, és az intervallum is sűrűsödik, akár 2-3 napra, akkor viszont erős lesz a gyanú a poloskára. Figyelni kell a csípéseket továbbra is.

   Mivel kevés csípésről van szó, ezért ha poloskáról is van szó, nagyon nagyon alacsony fertőzöttségről beszélhetünk. érdemes az ágy szerkezetét, és annak környékét átkezelni egy flakon rovarirtóval (pl: Protect ágyi poloskairtó permet).

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Nem tudom, hogy poloskával van-e dolgom.
  Kivétel nélkül mindig az arcomon jelenik meg 1 darab csípés, de nem minden reggelre, van hogy napok is eltelnek egy-egy között. Apró, pici és délutánra vagy estére már semmi nyoma nincsen. Illetve nem viszket úgy, hogy ne bírjam ki vakaras nélkül. Olyan is van, ritkán, hogy napközben jön elő.
  Ez mi lehet? :/
  Köszönöm előre is a választ.

 • Üdvözletem!
  3 napja minden reggel arra ébredek h egyre több csípés van rajtam amik pirossak és duzzadtak és nagyon viszednek. A kéz fejeimen a tenyereimen és a lábamszárain vannak ilyen csípések. Reggelente minden nap egyre több csípés látók. Van egy 15 hónapos és egy 3 hónapos fiam rajtuk egyetlen csípés sincs pedig velem egy szobában alszanak. Az lenne a kérdésem h ágyi poloska okozhatja a csípéseimet? És ha igen mit lehetne ellenük tenni? Írtásra sajnos nincs pénz mert egyedül nevelem a fiaimat. Milyen más módszer van rá h ki lehessen őket írtani? Válaszukat előre is köszönöm.

  1. Kedves Betty!

   95%, hogy ágyi poloskája van. Nem mondom teljesen biztosra, mert előfordulnak kivételek, de ilyen tünetek, és körülmények alapján 100 embernél 95 esetben ez ágyi poloska szokott lenni.

   Oldalunkon számtalan dolgot fog találni erről a rovarról. Mindenképpen böngéssze végig a cikkeinket. Nem rövidek, de nagyon hasznosak. Ha pedig irtásban kér segítséget, ügyfélszolgálatunk készséggel segít.

   Sok sikert a poloskák ellen!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox! Nagyszeru ez a kerdezz-felelet rovat es a cikkek is nagyon hasznosak. Lenne nekem is egy kerdesem. 5 eves kisfiam nyakan, hajas tarkojan es hatan reggelre osszsen 35 csipest szamoltam meg, tobb kupacban. Elotte soha nem volt ilyen, mindez egyetlen ejszaka tortent. Pizsamaban es alatta kis poloban alszik, ami derekanal nincs mindig begyurve. Agyi poloskatol lehet hirtelen ennyi csipese a hatan (is), pizsi alatt? Arcan, kezen nincs semmi. Nagyon koszonom valaszat!

  1. Kedves Juci!

   Volt már rá sok példa, hogy egy este alatt ágyi poloskák ilyen sokszor megcsípték az embert. Ha a csípések rendszeresek, azaz akár most este, vagy következő este is lesznek újak, akkor viszont már elég biztos lesz a dolog. Az egymáshoz közeli csípésnyomok is jellemzőek valamilyen szinten az ágyi poloskákra. Ugyanis, ha nem megfelelő helyre szúr, vagyis nem talál el valami hajszáleret, akkor kicsivel odébb újraszúr. Ilyenkor lehet sok csípés egymáshoz közel.

   Nagyon figyeljék a csípésnyomokat, akár óvatosan egy kis kutatást is végezhetnek. Megnézhetik az ágy szerkezetét, oldalra dönthetik az ágyat, hogy látnak-e valamit akár az alján is. Csak nagyon fontos, hogy ne essenek csak úgy neki, mert nem lenne jó szétkergetni a poloskákat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Nagyon koszonom a valaszt, ma nem lett ujabb csipes, de az igaz, hogy ejjeli lampa fenyenel aludtunk. Amennyiben szukseg lesz irtasra, csak Onokhoz fordulok.

 • Kesves Abatox! Meg mindig az utolso kerdezo vagyok. 5 napja nem jottek uj csipesek, az elozo 35 (ami egyetlen ejszaka alatt keletkezett) mar egyaltalan nem viszketnek. Van esely ra, hogy nem poloska volt? Hozzateszem, hogy vegig egy kicsi ejjeli lampa egett a gyerek agyanal, es en is vele aludtam. Olvastam a cikkekben, hogy egy ido utan, ha kieheznek, a lampa feny sem zavarja oket. Koszonom, Juci

  1. Kedves Juci!

   Elképzelhető, hogy nem ágyi poloska okozta. Figyeljék továbbra is, ha jövőhéten sem lesz újabb csípés, akkor nem ágyi poloska lesz. A lánypa fény már mellékes, mert ha a poloska táplálkozni akar, ugyanúgy elő fog jönni.

   Remélem, hogy megússzák a dolgot!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szép estét! Olyan kérdéssel fordulnék önökhöz hogy észre lehet e venni nappal például ezt az ágyi poloskát, vagy csak éjszaka jönnek elö amikor nem láthatjuk?

  1. Kedves Vendel!

   AZ ágyi poloska rejtőzködő életet él, és alapvetően éjszaka jön elő, de bizonyos fertőzöttség esetén nappal is láthatják. De előfordulhat, hogy véletlenül is megláthatják, mert valamilyen oknál fogva nappal jön elő egy poloska. Talán megzavarják, talán éppen akkor került be a lakásba. Ez a szerencsés eset. Az esetek jelentős részében nappal semmi nyomát nem látják a rovarnak.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt cím!
  Segítséget szeretnék kérni, hogy elkerüljem az ágyi poloska csípéseket. Olyan helyre utazom, ahol minden este másik ágyban alszom. Eddig 3x voltam ilyen úton, és 2x sikerült összeszednem az ugynevezett utazó ágyi poloskát. Utána el kellett égetnem a ruháimat is. Ezen az úton láttam, hogy német turisták hoztak valami folyadékot, amivel bepermetezték az ágyaikat, mielőtt rárakták a hálózsákjukat, így nem másztak bele a poloskák. Önök tudnak e erre ajánlani valamit, megelőzés képpen? Köszönöm a választ!

 • Inci (2016.03.16. 13:43) :
  Tisztelt cím!
  Segítséget szeretnék kérni, hogy elkerüljem az ágyi poloska csípéseket. Olyan helyre utazom, ahol minden este másik ágyban alszom. Eddig 3x voltam ilyen úton, és 2x sikerült összeszednem az ugynevezett utazó ágyi poloskát. Utána el kellett égetnem a ruháimat is. Ezen az úton láttam, hogy német turisták hoztak valami folyadékot, amivel bepermetezték az ágyaikat, mielőtt rárakták a hálózsákjukat, így nem másztak bele a poloskák. Önök tudnak e erre ajánlani valamit, megelőzés képpen? Köszönöm a választ!

 • Kedves abatox!10 napja voltak önöktöl írtani és sajnos azóta is rendszeresek a csípéseket.Ma egy frissen kikelt példànyt làttam az àgyamban.Mennyire normàlis ez?Meddig hat a kimutatott szer?A màsodik írtàsnàl mennyi esély van,hogy megszabadulunk tőlük?Nem voltunk túl fertőzöttek csak az egyik szobàt érinti és még sem lett jobb..Vàlaszàt előre is köszönöm!

  1. Kedves Ilona!

   A petékből a lerakást követő 2 héten belül kelnek ki a nimfák, ez így 10 nap elteltével időszerű is (sajnos). Az ismétlő irtást azért kell még 2-4 hét között elvégezni, hogy semmiképpen ne legyenek addigra ivarérettek a kicsik, mert akkor újra petézhetnek. A második irtásra garantáltan meg kell szűnnie a fertőzöttségnek.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Köszönöm a vàlaszàt.Ezt mind érzem is,de az elmúlt mostmàr 11 napban szinte mindennap voltak csípések.Nem mostam fel,nem töröltem le a mérget,úgy jàrtam el ahogy mondtàk és még is ugyanúgy voltak csípések.A most frissen kikelt nimfàk mennyi idő múlva lesznek vàrhatóan ivarérettek?Elvileg most szombaton lesz a màsodik írtàs.A kijutatott szer még hasznàl,elpusztítja ezeket a vérszívókat?Ne haragudjon a sok kérdésért

 • màsodik írtàs utàn négy nappal csípések vannak,ez normàlis?Minden utasítàst betartok,nem mostam fel,nem törölgettem le semmit.Ezzerel mosok hatvan fokon,vásárlok majd zsàkolok.Mit tehetek még,hogy végleg eltünjenek ezek a vérszívók?Két pici gyerek van a hàztartàsban.Tanàcsukat,segítségüket előre is köszönöm!

 • Nálunk egy hete volt írtás. Akkor eltűntek most megint vannak. Ma az ágyat felfordítottam és tele volt az alja poloskával pedig azt a rovarírtó Úr lefújta rendesen. Megöltem őket amik tele voltak vérrel ez ugye a testemből kiszívott mostani csípéseimből származnak gondolom. Ez miatt előrehozzuk a következő írtást. A kérdésem az lenne, hogy kb mikorra tűnnek el a csípés nyomai az arcomról és a többi testrészemről. A régiek amik 2-3 hetesek már nem viszkednek viszont nyomuk ugyanúgy megtalálható testemen. Előre is köszönöm a választ!

 • Kedves Abatox!

  Az én esetem a következő. Szeptember végén költöztem egy barátnőmmel Pestre albérletbe. Eleinte nem volt semmi gond, de amióta új matracok lettek októbertől, azóta szoktak lenni rajtam csípések, ami nagyok és borzalmasan viszketnek. Eleinte a hasamnál volt 3. Tartott legalább 1 hétig. Későbbiekben a kezemen volt, de mindig csak 1. Nem volt ez midnennapos, havi szinten voltak 1 csípés rajtam, már szinte együtt éltem vele, hogy kellemetlen, kenem és elviselem. De mostanra a havi és 1,5 haviből lett 2 hetente, nagy ritkán hetente 1 csípés és mindig a kezemen bárhol. Lakótáramon nincs csípés. Nappalra jön ki a nyoma és viszketés. Volt olyan is, hogy kiléptem délelőtt a lakásból, és láttam, ahogy körbe bepirosodik, majd jött a viszkető érzés is. Ősz óta elviselem ezt, mivel nem volt gyakori és 1 csípés jelentkezett.. Főbérlőm csak egy rovarirtó sprayt adott. Azt érdemes használnom? Mit javasol? És ez ágyi poloska lehet? Úgy olvastam róla, hogy az gyakrabban csíp és több helyen. nekem talán 2x volt 3 csípésem egyszerre a hasamnál, azóta mindig 1 a karomon és x idő elteltével.
  Várom válaszukat!
  Köszönettel: Alexandra

  1. Kedves Alexandra!

   Az ágyi poloska sűrűbben táplálkozik, mint az itt leírtak. Nem feltétlen ágyi poloskáról van szó. Én az ön helyében Protect ágyi poloska irtó permettel (450ml) átfújnám az ágyam környékét, mert ha róla is van szó, nagyon csírájában van még a dolog.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abattox!

  Régi tipusú használt faházban lakok, s a problémám az, hogy a szobában meg jelentek kis méretű bogarak. Először az ablak keretben és a párkányon találkoztam velük, de már találkoztam könyvön is vele.Csipés szerüségek is vannak rajtam, de mindegyik lábszár és combon van. Ezek a csipések hol este hol nap közben takaró alatt jelentek meg és kb 5 napig viszkednek is.
  NAppali és előszoba ablakban is találtam ilyen kis rovarokat, plusz a nappaliban a könyveken.
  A kérdésem az lenne hogy lehet ágyi poloska? Vagy valamilyen más bogár lenne? Mindenem fából van és félek hogy bele rágja magát még jobban.
  Válaszűt is elöre köszönöm.

 • Tisztelt Abatox!

  Nálunk már annyira súlyos a helyzet hogy ezek a dögök már nappal is csipkednek minket ugy hogy észre se vesszük őket és már nap közbe a plafonon is mászkálnak! EZ miért lehetséges??
  Előre is köszönöm a választ.
  Üdvözlettel :
  Ónodi Nikolett

  1. Kedves Nikolett!

   A nyári időszakban a poloskák gyakrabban táplálkoznak, és egy bizonyos fertőzöttségi szint felett már nappal is láthatóvá válhatnak. Hívott már szakembert, vagy használ ellenük valamit?

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox! Nálunk a múlt héten pénteken volt ágyi poloska írtás. Az írtás óta sajnos a csípések nem csökkentek, hanem inkább intenzívebbé váltak. Normális, hogy nem pusztultak el a poloskám? Miért sűrüsödnek a csípések? Lehet valamit tenni? Várum válaszukat. Üdv. Zoltán

  1. Kedves Zoltán!

   Az irtás után 10 napig még előfordulhatnak élő poloskák. A csípések száma sajnos a hirtelen bejött meleg miatt intenzívebb, egyszerűen a poloskák is gyakrabban táplálkoznak. Sajnos egyelőre csak a türelmét tudjuk kérni, meg kell nézni mi lesz a hétvégén.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox ! Az irtást végző kollégájuk a tegnapi napon 13 órakor végezte a második poloska irtást. Az éjszaka folyamán a feleségemet újra megcsípték több helyen. Egy irtás után nem kellene elpusztulnia az állatoknak ? Hogy lehet, hogy még mindig csípnek ? Várom válaszukat. Üdv. Zoli

 • Kedves Abatox!
  Multhèt szombaton felmentem egy ismerösömhöz ès leültem a kanapèra kb 20 percet voltam ott mert èszre vetem hogy kisbogarak mászkálnak körületem ès ahol a böröm èrintkezet a kanapèval ott másnap tele voltam csipèsel akor nagyon viszketet de már most nem mert gyogy tengeri iszapal szoktam kenni ès egyáltalán nem viszket csak nagyon nèha. Halványabbak is azota. Menyi idö után fog elmulni a csipès? Lehet valamit tenni hogy minèl hamarabb eltünjön?

 • El mondanám az abatox-os rovarírtàs tapasztalatokat.Március elején nálunk is megjelentek a poloskák ès bár nem vagyunk anyagilag elengedve rövid hàzilagos sikertelen kísérlet után úgy döntöttünk inkább fizetünk egy szakembernek,de tünjenek el a vérszívók.Kicsi volt a fertőzöttség csak az egyik szobàban volt néha pár csípés a màsikban nem és rovart is csak egyet làttam egyik éjjel,mert mondani sem kell aludni nem mertem.Kijött a szakember kb 15 perc alatt végzett a palack felét felhasználta.Kicsit ez nekem furcsa is volt,de bizakodó voltam,kicsit megnyugodtam.Aztán màsnap és aztán mindennap voltak újabb csípések melyek előtte nem voltak napi szinten és a másik szobában is megjelentek.Kétségbeesve hívtam az írtót aki megnyugtatott első írtàs utàn ez még természetes.Meg is rendeltem a második írtàst tőle.Felajànlotta,hogy magán úton kitud hétvégén is jönni,mondtam neki,hogy a garanciális írtás miatt inkább a hivatalos utat választanám,mondta,hogy ha nem pusztulnak ki másodjára ő is megcsinálja ingyen harmadjára és különben is hivatalosan utasítják őket hogy sporólósan és gyengébb anyaggal dolgozzanak elsőre.Rövid tanàcskozàs utàn az otthoniakkal belementünk hàtha így lelkiismeretesebb lesz és végre megszabadulunk tőlük.Füstölést is kértünk megtörtént az első írtás után a màsodik úgy 16-17 nap,rendje és módja szerint kifizettük és bizakodtam,megbyugodtam.Màsnap ismét csípés,de mondta 4-5napig még csíphetnek.Ok.vàrtam közben zsákoltam,mostam 60 fokon stb.A csípések csak nem múltak hívtuk az írtót aki az ígérete ellenére ezért is pénzt kért és sajnos a harmadik írtàs után is a kiinduló szobàban napi szinten jelen voltak a csípések.Mostanra kb két hete,hogy mentesnek mondhatjuk magunkat talàn,de még nem vagyok nyugodt,de ezt nem az Abatox emberének köszönhetjük.Ezt nem azért írtam le,mert panaszt szeretnék emelni vagy hasonlókat.Sajnos vannak emberek akik màsok kiszolgáltatását kihasználják és a szegény családokat is képesek lehúzni a nagy semmiért .Nem mondom,hogy mindenki ilyen,de talán a jó mutatójukat annak köszönhetik értem ez alatt,hogy második írtàsra csak 35 szàzalékban van szükség,mert néhány emberük zsebre dolgozik.Senki kedvét nem akarom elvenni,mert magam is ismerek olyan embereket akik az Abatox által szabadultak meg a poloskáktól.Csupàn leírtam a tapasztalatomat

 • Üdvözlöm!

  Azt szteretném megkérdezni, hogy ágyi poloska esetén léteik-e az hogy csak az egyik embert csipkedik a kisdögök éjjelente, míg a másikon aki ott alszik mellettem egy pötty sincs, létezik ilyen??

 • Üdvözlöm.Fintor Andrea vagyok tanácsot szeretnék kérni pàr napal ezelótt kezdödót a karomon csunya piros van ami hojagos csipések vannak rajta màra màr a melkasom és a làbamon os van nagyon viszket nafyon ég màr mefnéztem mindent és arra csa a poloskára tudok gondolni de viszon a csipések nem csak éjjel hanem nappal is kijönnek ugy hogy szinte nem is érzem hogy megcsipne valami de a csalàdbol csak rajtam vannak és vann két gyermekem bàr rajtam kivül még hàla isten senki nincs.ön szerint poloska lehet vagy eaetleg más.köszönöm szépen a segitséget.küldenék képet ha esetleg egy imai cimet adna mert az orvos annxit mondott hogy szunyog csipések de ez nem az nagyon csunya és féltem a gyerekeket

 • Nálunk is előjöttek ezek a bogarak :/ de miért van,hogy párom egy karnyújtásnyira alszik tőlem és rajta egy darab csípés nincs! Én meg màr napok óta aludni sem tudok 🙁

 • Sziasztok.
  Nekünk pár évvel ezelőtt volt ágyi poloskánk. Hívtunk szakértőt akik hála istennek mindent ugy lepermeteztek hogy eltűntek. Most egy éves a kislányom és idén nyáron esténként megint előjönnek ezek a dögök és minden héten 1-2szer össze vissza csipkedik. Voltunk vele a korházban ,ügyeleten mindenhol krémeket írtak fel amire kidobtuk a pénzt mert nem használnak!!! Idén nyáron már kétszer voltak poloskairtók nálunk egy két hétre el is tüntek de aztán megint megjelentek. Citromfű olaj illat van az egész lakásban mert azt olvastam ettől megijednek nem szeretik.ez sem használ. Kérlek benneteket ha van valami ötletetek mivel tudunk megszabadulni tőlük vagy legalább a pici testét amivel betudom kenni ha van ojan amit még nem próbáltunk írjatok. Köszönöm!

 • Kedves Abatox Csapata!
  Azzal kezdenem, hogy nem otthon elek, hanem Spanyolorszagban, Barcelonaban, es ejszaka keletkezo csipesekkel kapcsolatos informacio keresese folytan keveredtem az oldalukra, melyet nagyon hasznosnak talalok. Erdeklodni szeretnek, van-e esetleg arrol barmi tudomasuk, hogy ezen a teruleten is leteznek az emlitett agy poloskak, vagy barmely tarsuk? Eletemben eloszor fordul elo, hogy ejszaka ebren vagyok, rettentoen es megallas nelkul viszket a borom nehany pontot, ahol (feltetelezem, a vakarodzas miatt) mar kisebb, szunyogcsipeshez hasonlo pontok alakultak ki, igy a hozzaszolasokat es cikkuket olvasva, agyi poloskara gyanakodom. Eddig soha nem volt semmi problemank, ez az elso ejszaka, hogy felebredtunk a viszketo errzesre, a parom egyarant. Lehetseges, hogy egyik pillanatrol a masikra agyi poloskak koltoztek hozzank? Leteznek itt egyaltalan? Nem szunyogrol van szo, atneztuk a szobat, nem talaltunk semmifele szunyogot, sem pedig rovart. Ugy erzem, mintha egy lathatatlan bogar csipkedne ossze, ami a borfelszin alatt maszkal, hiszen nem latom, mar csak a csipes megtortente utan erzem azt a borzaszto viszketo erzest. Pokkal kb. felevente talalkozunk a lakasban, igy azt is kizarhatonak tartom. Mit javasolnak, mit tudnek tenni ebben az esetben, tekintettel arra, hogy az Onok segitseget a tavollet miatt feltetelezem, nem tudjuk igenybe venni? Letezik esetleg valami hazi praktika a rovarok kiirtasara? Barmilyen segito javaslatot szeretettel fogadunk. A valaszt elore is nagyon koszonom! Udvozlettel, Eniko

  1. Kedves Enikő!

   Nem ön az első, aki Spanyolországból kéri a segítségünket. Az ágyi poloska sajnos világméretű probléma. A esténként keletkező, rendszeresen megjelenő csípések okozója sok esetben az ágyi poloska. Előfordulhat, hogy időszakosan 1-2 alkalommal megcsípik az embert rovarok, de ezek mögött általában nem húzódik rendszeresség. Míg azok a rovarok, akik kimondottan táplálkoznak az emberből, és akiket már parazitának nevezünk, már a táplálkozásuk gyakoriságának függvényében RENDSZERESEN csípik az embert. A rendszeres ezért egy nagyon fontos szó.

   Az ágyi poloska esetében ez fertőzöttségtől függően változhat. Lehetnek napi csípések, vagy akár 2-4 napos szünetek is. Minél több a csípés, annál gyakoribbá válik ez a rendszeresség.

   Hogy az egész mögött milyen élősködő rovar húzódik meg, már nehéz megmondani. Magyarországon kevés az élősködők száma, főleg azok, amik éjjel támadnak az alvó emberre. A szúnyog, és ágyi poloska kivételével nehéz lenne több példát hozni, de nem ismerjük pontosan mi a helyzet Spanyolországban. Nem hinném, hogy sokban változna.

   Fogjanak egy zseblámpát, csavarhúzókat, és rászánva egy fél napot kezdjenek mindent szép lassan, töviről hegyire átnézni. Ez sem 100%-os, de csak 1 példányt kell látni, hogy bebizonyosodjon a dolog. De érdemes megnézni, hogy van-e ott közelben kutyás felderítés. Vannak az ágyi poloska megtalálására kiképezhető kutyák, akik nagyon nagy pontossággal megmondják, hogy van-e a lakásban ágyi poloska, vagy sem. Érdemes ilyen irányba is tovább keresgélni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tiszteletem. Engem már hetek óta csípnek ezek a dögök, mindig csak szúnyogra, vagy a napra gyanakodtam hogy emiatt van bőrpírem. Sajnos nem így lett, ahogy észre vettem hogy tanyáznak az ágyamba már nem feküdtem bele, másnap reggelre nem voltak csípések. Na én most vettem egy olyan írtót ami jó ágyi poloskákra is. Ilyen szer valóban megöli őket? Befújtam és látszólag meghaltak, a petéket is megöli?
  Illetve ha ilyent csak a családból én tapasztaltam akkor csak az én ágyamba van?
  Válasz előre is köszönöm.

  1. Kedves Patrik!

   Nem tudom milyen irtószert vásároltak, így a lehetséges hatásokról sem tudok sokat mondani. A vegyszeren túl sok múlik az irtást végző ember tapasztalatán is. Egy jó irtószerrel is lehet rossz eredményt elérni. Azt tudom mondani, hogy figyelje a csípéseket. Költözzön vissza a szobába, és, ha hetekig nem lesz újabb csípés, akkor vélhetően megszűnt a dolog. De én hetente, 2 hetente megismételném a procedúrát pár alkalommal.

   Üdözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!Pár hete arra lettünk figyelmesek,hogy az ágy mögötti hosszabitó dugójában és a környékén ürüléket találtunk.Szétszedtük a konnektorokat,abban is voltak sőt poloskák is.Vagyis nagyon úgy fest hogy az.Lefújtunk mindent,ágyakat szétszedtük az illesztéseknél is varrásnál is.Napi szinten találok bogarat hajnalban mikor kelek.Amikor megölöm véres,viszont csípés nincs és nem is volt rajtam.Tanácsot szeretnék kérni hogy ismételjem meg vagy hívjak szakembert.Konnektorok minden tiszta.Mégis találok bogarat.

  1. Kedves Csilla!

   Az a szerencséje, hogy nem érzékeny a csípésükre, ami persze hátrány is, mert a fertőzöttség lassabban derült csak ki. Nagyon jó lenne tudni a hatásfokot, amit elért, mikor egyszer egy ilyen irtást csinált. Az, hogy látnak napi szinten élő rovart, az sajnos nem túl biztató.Lehet próbálkozni házilag is, de kérhetik szakember beavatkozását is. Ez az önök döntése. Látatlanba nagyon nehéz tanácsot adni ennyi információ alapján.

   Én annyit mondhatok, hogy a tünetmentes jelenlétük miatt érdemes szakembert hívni, mert sokkal magasabb hatásfokkal dolgozik, míg a házilagos módszerek jók lesznek tűzoltásra, de mivel a csípésre nem reagál a szervezetük észrevehetően, így még eredmény nélkül is hihetik azt, hogy sikeres volt a házilagos irtás. De ugyanakkor nem akarok önöknek egy 10-15.000 Ft-os döntésben nagyon beleszólni.

   Vitassák meg otthon!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Albatox!

  Tanácsukat szeretném kérni. Barátnőmön múlt hét szombat reggelre 15-20 erősen viszkető és piros csípés jött ki (1szúrásnyommal) a karjain és lábain, ami szerinte a szokásos szúnyogcsípésnél rosszabb volt. Szombaton máshol aludtunk, vasárnap éjjel után 5-6 újabb csípést fedezett fel. Hétfőn merült fel, hogy poloskák lehetnek, és felszerelkeztem kétoldali ragasztóval, előtte körülnéztem az ágy körül és az ágyban lámpával, de sem poloskát, sem bőrt, sem ürüléket, sem vérfoltot nem találtunk. Mivel a matrac alatt és ágykereten nem volt jele, a kétoldali ragasztót feltettem az ágyra úgy, hogy mindenképp át kelljen menniük rajta, ha el akarnak érni minket. 2 éjszaka semmi, se csípés, se kapás a ragasztóban (csak egy molylepke). Tegnap éjjel a kanapén aludtunk, mert az ominózus múlt pénteken ott is aludtunk 1-2 órát, hátha ott vannak. Szintén környék alapos átvizsgálása, semmi jel, ragasztó, reggelre se csípés, se kapás, csak gyakori felébredés az izgalomtól (élmény így aludni). Elképzelhető, hogy egyre kevésbé érdeklődnek irántunk, olyannyira, hogy 2-3 napja egy csípés sem volt a korábbi sokhoz képest? A kommentek alapján egy flakon irtószert biztos fújok a kanapé és ágy környékén, de őrjítő ez a bizonytalanság, hogy mik voltak a hétvégi csípések. Köszönöm, hogy elmondják véleményüket!
  Üdv,
  Dániel

 • Kedves Abatox, a vércsík az ágyneműn egyértelműen poloska? Más rovar nem lehet? pl. szúnyog vagy bolha. Nálam már volt szakember és nem talált semmit,