Cart-icon0

Csótány a lefolyóból

csótány a lefolyóbólCsak egy téves következtetés, hogy a csótányok a lefolyóból jönnek, mikor onnan látja őket kimászni az ember. Mondom ezt persze úgy, hogy extrém helyzetek esetén előfordulhat. Ehhez persze kell egy csőtőrés, és egy hosszú ideig elhúzódó szerviz.

Ami azért elég ritka, a csótány a lefolyóban viszont sokkal gyakoribb.

De visszatérve a feltevés cáfolására, voltaképpen nagyon egyszerű indoka van annak, hogy a csótányok a lefolyóból jönnek ki. Egyszerűen az, hogy a mosogatóból, mosdóból belemásztak. Az, hogy miért tesznek ilyet voltaképpen megint egyszerű indokokkal magyarázható. Egyrészt a lefolyó alapesetben számára egy jó búvóhelynek tűnik, másrészt nem szabad elfelejteni, hogy a nedvességigényüket remekül kielégíthetik ott.

A csótányok tehát a lefolyóban elsősorban a nedvesség miatt tartózkodnak. A bűzelzáró alapesetben nem is engedné, hogy a csatornarendszeren egyik lakásból a másikba menjenek át.

Felesleges tehát egy flakon rovarirtót a lefolyóba fúlni. Sokkal egyszerűbb, és olcsóbb, ha a lefolyót bedugózzuk, majd miután beleengedtünk úgy 5-7 l vizet húzzuk ki a dugót. Bár a csapot is egyszerűen rá lehetne nyitni, de ha nem akarjuk nézni, hogy a csótány a vízbe kapálódzik, és nem akar “lemenni”, akkor inkább válasszuk az előbbi megoldást.

Ha pedig már a házilagos módszerekről beszélünk, leteszteltük az összes ilyen módszert, kezdve a szódabikarbónától, az uborkán át, a bórsavig. Érdemes elolvasni az eredményeket. Ha önt nem a házi praktikák érdekelnék, hanem a szakemberrel történő megoldások, akkor a kombinált csótányirtásról érdemes önnek többet olvasnia.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • 4 napja volt itt a csotany irto de meg is van csotanyok keves de van reggel hivhatom ujbol ugye nem kell meg varnom akkor a 2 hetett a szomszedtol kerdeztem itt melletem hogy nekik vane asztmondtak hogy van es kerdeztem toluk hogy ircsak asztmondta igen es honnet tugyuke hogy a szomszedok nem haszudnake az irtassal kapcsolatban

 • Jó reggelt.

  Testnyilasokba bemehetnek? Ha már a meregtol megbolondultak?

  1. Kedves Tabri!

   Nem valószínű. Ilyen csak nagyon-nagyon szélsőséges esetben fordulhat elő.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm! Egy 140 lakásos társasházban, ahol a felső szintenteket barbár népek lakják, a liftet a folyosót szintén ürülék borítja mennyi az esélye, hogy az ember megvédje magát a csótányoktol , agyipoloskaktol? A szomszédos lakásokban sem tisztasagmanias emberek élnek sajnos, de ők legalább a végtermékeiket nem kenik a közös folyosó falára.

 • Tisztelt Abatox!
  Hosszú lenne leírni,mert már ez 5 hónapja hogy megy.Ez egy vidéki kis 4 szintes társasház Békéscsabán egy kis lakótelepen,a tárolóban 4 hónappal ezelőtt,nagy barna majdnem fekete feltehetőleg csótányok szaladgáltak,nem történt sajnos irtás,ezért is küzdök hónapokat.az eset után nem sokkal kb 3-4 hétre megjelentek nálunk a negyedik emeleten,jellemzően a fürdő és kis előterében apró sötétbarnás kis bogarak,vásároltam csótánycsapdát bele is kerülte.Mivel itt a lakóközösség semmit nem tett a csótányirtásért,ezért én még a legjobb de ideiglenes megoldásnak azt gondoltam és meg is tettem,hogy minden rést és lyukat kinyomtam szilikonnal,tulajdonképpen még a fürdőszobában a tükör körül sincs rés,a mosdó aljától a plafonig,a fürdőszobától a hálószobáig minden minden be van tömve,sőt még a plafonon lévő lámpabura alatt is.a falból kiszedtük a mosógép lefolyó csövét ,azt is bedolgoztunk.tulajdonképpen lehettelen bekerüljön.1 hónapig semmi nem volt ,hangya sem porszem sem.ma hajnalban viszont meglepetésemre, a mosdócsaptelep mellett pihent egy apró ,nagyon sötétbarna, kb 1 cmes vendég,a potroha része nagyobb volt mint a fejrésze valójában nem is tudtam nagyon megállapítani csótány,vagy ez már máshogy fejlett csótány,apró csápja volt.mikor megláttam azt hittem döglött,de mikor megakartam fogni,nagyon gyorsan próbált menekülni.a lefolyóban egy kis öblitős kupak van,még a túlfolyó is ki van sziloval nyomva,a fürdőkád be van dugaszolva,minden nap éjjel-nappal.Már nagyon elvagyok keseredve,honnan jöhetett.létezhet,de olvastam oldalukat,hogy a lefolyóból nem bűzelzáróból,elméletileg.mikor mosók a víz oda megy bele a mosógépből a mosdóba,alattunk a részeg idős bácsi nem fürdik,tehát az majdnem napokig száraz nála a szennyvízelvezető cső.Tanácstalan vagyok.Eddig még csak-csak kábult pici csótányok voltak de már aggaszt,hogy gyors volt ez az egy 1 hónap után.Sajnos fotót nem tudok küldeni.Köszönöm előre is megtisztelő segítségüket.Szép napot és nem és sok sikert a munkájukhoz.

Hozzászólások zárolva.