Cart-icon0

Ágyi poloska: mit ne tegyen

Bár mindig azt kérdezik tőlünk, hogy mit csináljanak az ágyi poloskákkal, most mégis azzal fogunk foglalkozni, hogy mit ne tegyen. Az ágyi poloskával való első találkozáskor ugyanis számtalan hibát szoktak elkövetni az áldozatok. Sokat saját kút főből szedik, sokat az interneten olvasnak össze. A baj velük, hogy ezek legtöbbször rossz irányba visznek. Csak látszat szintjén fognak segíteni, de valójában nehezíteni fogják a tőlük való megszabadulást.

A legtöbben még sosem találkoztak ágyi poloskával, így persze természetes, hogy mindent ami könnyít a helyzeten, kipróbálnak.

Pedig nem mindent szabad. Még akkor sem, ha nehéz lesz megállni a dolgot.

Mit ne tegyen, ha ágyi poloskája van:

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

1. Ne szedje szét az ágyát:
A legelső reakció, hogy az ember ágyi poloska esetén szétkapja az ágyat, hogy felkutassa őket. “Ágyi poloska, akkor biztos az ágyban van.” Ez csak kis részben igaz. Ugyanis máshol is ott vannak. Azzal, hogy az ágyat szétszedi semmit nem fog javítani a helyzetén. Ellenkezőleg.

Ahogy elkezdi majd szétkapni az ágyat, úgy a poloskák is elkezdenek arrébb menekülni. Míg eddig “kiszámíthatóan”, és koncentráltan ott voltak az ágy környékén, azzal, hogy ön szétszedi a rejtekhelyeit, széjjel fogja őket kergetni a szobába. És biztosan nem ezt akarja. Persze fog találni példányokat, és ki fog írtani belőlük valamennyit, de az egésznek kevesebb lesz a haszna, mint a hátránya. Ágyi poloska irtáskor az ágy az utolsó szinte, amihez nyúlni kell majd.

2. Ne rendezze át a szobát:
Ne húzza át az ágyat a szoba egyik végéből a másikba, mert sajnos ez sem segít. Ezzel csak vándorlásra ösztönzi a poloskákat, akik bizony menni fognak ön után már a következő éjszaka is akár. Szóval a hatás ellentétes lesz. Megint csak azt fogja elérni sajnos, hogy a szobában jobban szétterjed az ágyi poloska.

Lesz talán 1 csípésmentes éjszakája, mert bizony hamar önre fognak találni.

3. Ne pakolja ki az ágyneműt, és a szekrényt:
Teljesen megértjük, hogy az első reakció mindig az, hogy kutassuk fel az ágyi poloskát. De laikusként ezt egyáltalán nem szabad megtenni. A peték, és a belőlük kikelt nimfa 1-es fejlődési szakaszban lévő poloskák olyan apróak (0,5-0,8 mm), hogy lehetetlen őket észrevenni. Ugyanakkor a poloskák hihetetlen jól tudnak rejtőzködni. Hiszen évtizedek óta így élnek.

Nem szabad az ágyneműt, és a szekrényt kipakolni, és arra gondolni, hogy felkutatja őket, de még csak elzsákolni sem érdemes a dolgokat előre. Bár a szakirodalom szerint 6 hónap alatt elpusztulnak a poloskák, újabb hírek szerint ez már 9-12 hónap is lehet. De nem pusztulnak el 1-2 nap alatt a kisebb példányok sem. Sőt, saját laborunkban a kikelt nimfák is hónapokig életben maradtak.

Az elzsákolás, kipakolás ha rosszul van csinálva csak oda vezet, hogy a szobában, lakásban minden potenciálisan poloskafertőzött legyen. Az ágyneműtartóban lévő dolgok elzsákolását nagyon nagy körültekintéssel kell végezni. Egy sima szemeteszsák biztosan nem lesz jó, mert könnyedén kiszakadhat. Egy erős sittes zsák már jobb, de tudni kell légmentesen lezárni. A vákumos zsákok a legjobbak bár ezek drágák. A kipakoláskor a megfogott dolgokat nem szabad nézegetni, rázogatni, csak közvetlenül a zsákba tenni. Textilek esetén érdemes a válogatást mosási adagonként csinálni, és azt ágyi poloska mosózsákba tenni. Ez a mosózsák 45 felett lebomlik, így biztonságosabbá válik a mosás.

Sajnos nagyon sokan rosszul csinálják a zsákolást, nem kellő körültekintéssel. Az elzsákolt dolgokat pedig vagy félre kell tenni jó fél évre, vagy ha azok textilek, akkor mehetnek a mosásba, de csak óvatosan.

Kizárólag zsúfolt lakás esetén szabad zsákolni, és bútorokat, holmikat mozgatni, de csak akkor, ha az erről szóló cikket is elolvasta.

4. Ne dobja ki a bútort:
Ne kezdje azzal, hogy csinál magának egy több 100.000 Ft-os kárt, és kidobja a bútorokat. A bútorokon kívül még számos olyan búvóhely van egy szobában az ágy körül, ahol meghúzódhatnak, és amit képtelenség lenne kidobni. PL: Konnektor rése, parketta repedései, falrészek, falon lévő furatlyukak. Ezzel nem fog megszűnni a poloska.

Ha ki akarja dobni a bútorokat, akkor ne azért tegye, mert poloskája van, hanem mert le akarja cserélni. Viszont poloskával fertőzött bútort végighordani a lakáson elég veszélyes. A lakás egyéb helyiségeit fertőzhetjük meg vele.

5. Ne költözzön ki a lakásból, szobából:
A gondolat, hogy olyan ágyban kell aludni, amit ágyi poloskák vesznek körül, akik alig várják az estét, valóban rémes. Ha ön kiköltözik a szobából, néhány nap után a poloskák is követni fogják, és mivel ha nincsenek ember közelében, nem tájékozódnak valami jól, így a lakásba csak szanaszét fognak vándorolni.

Biztosan lesz 2-3 éjszakája, amikor nem fogják önt csípni, de emiatt később nehezebb is lesz őket kiirtani.

“EGY SZÓVAL NEM CSINÁLHATOK SEMMIT?!”

Nem egészen, de a fentiek közül semmit nem érdemes kipróbálni. Mert csak látszatmegoldások. Ha penészedik a fal nem elég csak egy képet odatenni. Persze a penészfolt nem fog látszani, de alatta csak növekedni fog a gond. A poloskák ellen semmi vigyük-oda, tegyük-ide, vigyük-át dolgok nem működnek.

Tegye fel magának a kérdést: Mindenképpen szakemberrel, vagy mindenképpen házilag?

Ha nem követi el a fenti hibákat, nem zsúfolt a lakása, akkor már egy egyszeri szakemberrel végzett poloskairtás is többet segíthet, mint a házi megoldások.

Ha mindenképpen házilag szeretne megszabadulni tőlük, sajnos fel kell, hogy készítsem önt arra, hogy ez nem lesz egyszerű. Mielőtt bármihez is kezdene, feltétlenül szerezzen be Protect ágyi poloska irtót. A leginkább azt szokták elszúrni, hogy rosszul mérik fel a szükséges mennyiséget és emiatt a kezelés felületes lesz. Hálóhelyiségenként minimum 2 flakonra biztosan szüksége lehet. Webáruházunkban részletes leírást talál a Protect ágyi poloska irtó permetről. Néhány db zsákra is szüksége lesz.

Kezdje el koradélelőtt (még világosban), lépésről lépésre cm-ről cm-re lekezelni a szobát, különös tekintettel az ágy környékére. Fontos meghatározni, hogy mi az amit le fog kezelni, át fog nézni, és mi az amit már nem. Ha még nem fújta semmivel az ágyát, és néhány hetes a fertőzöttség, akkor az ágy 1 méteres körzetére kell fókuszálnia. A folyamat során úgymond az ágyat kell majd kiszabadítani, ezért azokkal kell kezdeni, ami az ágy körül van. Az ágy lehet akár munkapad is, mert egy fehér lepedőn jól látni a vörösesbarna ágyi poloskát. Minden, amit lekezelt, azt át kell majd tennie egy steril sarokba. Ne felejtse, hogy a poloska függőlegesen is jól mászik. Így az ágy körüli falszakaszokra is figyelni kell.

Szobainas, éjjeli szekrény, komód, kispolc. Ahány ház, annyi féle dolog lehet az ágy körül. Fújja le a szegőket, a falon lévő képeket szedje le, fúja át a keretet, a furat lyukat, szedje le a konnektort, és fújja körbe, de előtte áramtalanítson. Vizsgálja meg a konnektor belsejét is, porszívózza azt át. Ahogyan magát a konnektort is. Az ágyon lévő paplant-párnát zsákolja el, és a fürdőkádban húzza le a huzatot, és azonnal mossa ki. Magával a paplannal, párnával nincs teendője. Kezelje le a matracot, és mindent ami az ágy körül van, és lehetségesen elbújhattak benne.

Tegye fel magának a kérdést? Ha én akkora lennék mint egy poloska, és el akarnék bújni valahol az ágy körül, hová bújnék? Minél nagyobb a fertőzöttség, vagy minél több hibát elkövetett a fentiek közül, annál valószínűbb, hogy az irtást ki kell terjeszteni. 

Az ágyat is kezdje el szétszedni (amennyi ahhoz kell, hogy jól hozzáférhető legyen minden része), de előtte alaposan fúja át az illesztéseit, és azokat a részeket, ahol a kárpit hozzá van erősítve az ágyhoz. Az ágyat állítsa az oldalára, és az alját is kezelje le. 

Összességében 1-1.5 munkaórába bele fog kerülni. De ha galériája, lambériája van, vagy zsúfoltabb a szobája az átlagosnál, akkor mindez több idő is lehet.

Tudom, hogy ez nem tűnik egyszerűnek, egyáltalán nem is az. Az ágyi poloska kiirtása a szakembereknek is nehéz, akik mögött sokkal jobb irtószerek, és sokkal nagyobb tapasztalat van, így a házilag laikusként végzett poloskairtás természetes, hogy nagyon nagyon nehéz, és az eredmény is kétséges.

Hogyan élje túl az éjszakákat!

Fent már említettük, hogy az ágyi poloskák elleni harcban nem szabad a szobát elhagyni, és bizony velük kell éjszakázni (nem segít a lámpafény), ha gyorsan és eredményesen meg akar tőlük szabadulni. Viszont nem mondtuk azt, hogy nem védheti magát a csípésektől. Az ágyak lábaira kétoldalas ragasztóval ragadós csapdát állíthat a poloskáknak. Ha az ágy teljesen a falra van tolva, akkor persze 2-3 cm-re errébb húzhatja azt. 

A lelógó paplan sajnos hidat jelent a poloskáknak, így télen nehezebb elérni, hogy ne jöjjenek fel a poloskák. A hálózsák tehát nem is egy olyan hülye gondolat.

A legjobb, ha a családból egy férfi vállalja magára az áldozat szerepét, őket ugyanis kevésbé szeretik a vastagabb bőrük, és szőrős testük végett. A poloskáknak bőven elég egy áldozat, a többiek már kimenekülhetnek a szobából estére.

Az ágyi poloskákkal együtt élni, és megszabadulni tőlük tehát nem könnyű. Azzal, hogy az ember házilag próbál javítani a helyzetén sajnos sokat árthat, ha azt nem kellő megalapozottsággal, és körültekintéssel teszi. Ha bármi kérdés lenne, állunk rendelkezésre. Itt fel lehet őket tenni.

A Protect ágyi poloska irtó permetről itt talál bővebb információt.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Sajnos, én is szenvedek az ágyi poloska csípéseitől! Eddig egy bogarat találtam, de mire ráeszméltem, mi ez, addigra rengeteg petét lerakott egy jól eldugott helyen, a francia àgyban. Kiporszívóztam, felmostam őket, de az àgyból még nem tűntek el.
  Az ágyhuzatot, a ruhàimat naponta mosom, cserélem, ennek ellenére benne maradhatnak a mini kis feketék? A pizsamával tapasztaltam tegnap. Már megrendeltem az irtást, de vàrni kell. Mindenhovà szórom a Biokillt, a Chemotoxot, a Protect B-t nem kaptam. Mindenem viszket!!!

 • A fiam ma 3rkezik haza s8taborból, ahol poloskacsípéseket szerzett. Mit tegyek a ruháival, magával vitt csomagjával?

  Köszönöm a gyors választ. Üdvözlettel:
  Dr Apró Andrea

 • ÉN SZODABIKA BONÁT SZORTAM AZ ÁGYRA ÉS 2 ÓRÁT ÚGY HAGYTAM BELEKELL KEFÉLNI OVATOSAN ÉS UTÁNA KI PORSZI VOZNI IGAZ HOGY JÖTTEK KI BOGARAK

 • Jó reggelt kívánok!
  Nekem az a kérdésem, hogy hány fókon kell mosni a ruhákat hogy elpusztuljanak.
  Sajnos nem engedhetem meg magamnak hogy a ruháimat kidobjam.

 • A kérdésem az,hogy ózon generátorral ki lehet-e irtani az ágyi poloskát? Ugyanis azt olvastam hogy az minden élősködőt elpusztít.

 • sok pénzt el kértek az irtásért, de semmit sem ér… mert meg kell ismételni, ujabb pénz fejében… és utana sem tünnek el de erdekes… bezzeg a pénzt be zsebelitek…. én a danko utcai hajléktalan szállón vagyok, ahol nagyon félválról veszik a kollégáitok az irtást…. de a pénz az jó… az kell…

 • Kedves szakemberek,
  Holnap reggelre varom a poloska irtokat!!
  Első eset hogy ilyennel talalkozom!
  Alberletrol van szo, kb 1 es fel honapja koltoztem be, 2 tacsko kuryammal!
  Az irtok annyit kertek,hogy 12 orat ne legyek a lakasban ,irtas kezdetetol szamitva!!
  Es mindent ami textil anyagu ,ruha ,agynemu,stb…, kotozzek szemetes zsakba!!
  Arrol nem informaltak,hogy mennyirre fontos a zsak minosege, hogy biztosan zarva legyen es hogy ezeket a zsakokat min 6 honapig ki ne nyissam!! Szeretnem megkerdezni, hogy pontosan mik azok a dolgok, amit hosszu tavon melloznom kell? Termeszetesen a ruhakat,agynemut mossam, ami meg nem bir 30c°- nal tobbet, mosodai mosas szukseges?
  Es a legfontosabb kerdesem, hogy nem e veszelyes a kutyakra az irtoszer!!? A 12 ora leteltevel,mikor vissza johetunk a lakasba,a kutyakra nencs toxikus veszely?
  Elore is Koszonom valaszukat…

 • Tápióbicdkén 1 tanyán élek családommal itt semienirtásra nincs mód és lehetöseg mivel már kerestünk hozzá embert ki az ilyen irtást vállal és csilagászatiöszegért számláló tanyánkra hát kérdem én van rá mód és lehetöség hogy mindörökre megszabaduljunk tölúk vagy boltbom kiadható e szbadforgalmi irtósze ami hatékony irtásal van rájuk.

 • Helló,
  Most költöztünk új lakásba, 2 éve nem élt itt senki. 2 hete élünk itt, kB.egy hete először a nagy fiam, aztán sorban mind agyon vagyunk csipve. Poloskára gyanakszunk. Kiírthatjuk egyedül? Nincs szőnyegünk sem, csak egy dupla matrac, 2 asztal és magasított ágy

 • Eggyik szobabol at tud menni a másikba?Ha több ember egy közös mosdot használ ,es egyvalakinél tudom,hogy van poloska megfertőzhet engem így is?Ha sok van az eggyik szobaba az ablak párkányban is átvándorolhat hozzám a nyitott ablakon?Köszönöm sos válaszukat.A ruhakat is fertőtleníteni kell?

 • Tisztelt Abatox!

  Szeretném meg kérdezni hogy a másodszori ágyi poloska irtás után 1-2 nappal is normális ha még találok pici poloskákat illetve vele járó csípéseket magamon?
  Fontos lenne a válasz, köszönöm!

 • Erdeklődnibszeretbek,h ha vettünk 1 play station jatekot ( műanyag) 1 agyi pokoskas otthonbol. Akkor azt haza is fogom vinni a poloskakat?

 • Az normális, h tegnap volt nálunk írtás elvileg/ami 15 Percig tartott kB/ és ma amikor visszajöttünk a lakásba, ugyanúgy Ott voltak ezek a dögök!? Feltûnt, h csak az egyik szobában egyetlen ágy illetve a környéke lett írtva!!!! Sehol máshol!! Se számla, se jótállás! Visszahívtam a ” szakembert”, more azt válaszolta flegmán, h hétfô kijönnek újra , ugyanezért a díjért … Ergo úgy fest, h átvágtak! Mivel nem 1 ágy írtásáról volt szó, amit nem mellesleg szétszakítottak/letépték a tetejét… Ami amúgy levehetô! Felváltva sírok és nevetek, h hogyan tud az emberiség ennyire elzülleni… Természetesen tudom bizonyítani az esetet, szomszédokkal és MMS-be átküldött képekkel is.
  Jól gondolom, h a következô lépés a rendôrségi feljelentés csalás vétsége miatt, illetve adócsalás miatt egy feljelentés a NAVnál, mivel az illetô cégregiszterben van jegyezve 39 éves tapasztalattal!Természetesen ezt vele is közöltem, admire végül azt mondta, h reggel Inkább hozza vissza a pénzünket, de számlát nem ad!
  Most felkerestem egy másik írtót, remélem nem futjuk át ugyanezt a kört….

 • Tegnap jártam egy ismerősömnél filmet nézni és azon aggódom,hogy esetleg átvihetem oda az ágyi poloskákat,mert gyanítom,hogy pár napja megtámadtak engem. Más lakásába át tudjuk vinni a poloskákat?

  1. Jó estét! Kata vagyok
   Immár két hete vettem észre a “lakóimat”,Isten tudja mióta élősködnek rajtam.Máltaiaknál lakó férfi segítségemre van olykor,ő mondogatta,hogy szoktak ott ágyi poloskát is irtani /a rüh elkapásán már szerencsésen túl vagyok/ . Most meg egy évre rá az ágyi poloskáimmal lakom. Őt már ezek után nem engedem be,de ráadásul ő haragudott meg rám.mert szóvá tettem,hogy tőle kaptam el. Kérdésem:mivel-ill. mennyire hatásos és most mivel irtják ki, ha ilyen rafináltak, hosszú életűek? Régen a bérházakban gázosítottak ami teljesen hatásos volt.Mindenkinek 24 órára el kellett hagynia a lakását. -Én a konyhán -előszobán keresztül a fürdőszobát is mosógépet-,porszívót is használok. azokból is ki kellene irtani az élősködőimet,/ A lécsőn-udvaron is lehetnek,mivel mosás -szárítás után a paplan lepedőben még egy élő szép példányt fogtam. MINDEZEK után mi a hatásos teendőm 71 évesen? Mibe kerülne ? Maradok tisztelettel, válaszukat várva : Éva mama

 • Jó estét kívánok Abatox.hu!
  2-3 hete körülbelül,nálunk is megjelentek ezek a kis kellemetlen bogarak.Sajnos későn olvastam az Önök tanácsait és átköltöztünk a lakás másik helységébe,illetve elkezdtem spray illetve por állagú szerekkel kezelni a területet.Az lenne a kérdésem,hogy így mennyire lenne hatásos az irtás?Vagy egyáltalán lehetséges-e?Válaszait előre is köszönöm!

 • Jó estét kívánok!
  Körülbelül 2-3 hete nálunk is megjelentek ezek a rovarok.Másnap elmentünk venni ellenük aeroszol,illetve por formátumú szert és mivel későn olvastam az Önök oldalán lévő tudnivalókat,átköltöztünk párommal a másik szobába és lefújtuk,beporoztuk a hálóban lévő ágyat.Az lenne a kérdésem,hogy mit tudunk ilyen esetben csinálni,h sikeresen végleg megszabadulhassunk ezektől a rovaroktól és ne kelljen félnünk tőlük?

  Válaszukat előre is köszönjük!

 • Ha egy hotelben lettek rajtam csípések, és ágyi poloskára gyanakszom, haza tudom vinni a nem kívánatost?
  Mit tehetek megelőzésként?

  1. Ha senki nem lakik a lakásban több hónapon át akkor mi a helyzet poloska ügyben? Ott vannak a lakásban annak ellenére, hogy táplálék semmi, vagy átvándorolnak egy lakott helységbe?

 • Szeretném megkérdezni,hogy mielőtt Önök kijönnek ,a szönnyegeket fel kell e szedni.

 • Kislányom 6 éves és a nagymamát látogattuk meg ahol ágyi poloska van 6 napot voltunk ott és a leírás alapján megcsiphették kiütés van a karján de nem viszket mit csináljak a börönd tartalmát és mindent amit tudok mossak ki ha hazaértünk??Félek hogy a nagyitol hazaviszem magamon és kislányomon a poloskát a lakásunkba!mit tegyek ne menjek haza?

 • Szép napot!
  Van egy kollégám, aki fertözött, többször látták rajta poloskát.
  A munkahelyen rövid ideig találkozom vele, de a helységben sokszor jár, tárgyakat (kulcs, telefon stb..) megfog amit én is. Én a helység padlózatát körbe fujkálom pók és poloskairtóval, de rettegek, hogy hazahordom ahol cica is van. Hogy védekezhetek ez ellen, mert a munkahely nem tesz semmit. Honnan tudom, hogy hazahoztam-e valamit? Két hete dolgozom ott. Válaszukat előre is köszönöm. Magdolna

 • Tisztelt abatox!Nálunk közel 1éve áll fenn a probléma.Előszőr a fülem mögött volt 6 csípés,elmentem bőrgyógyászhoz,infektológushoz.Semmi nem történt.Hónapokkal később utána olvastam,és biztos voltam benne,h ágyipoloska.A Biokillt 10 üvegenként vettem,kimostam az összes ruhát 100 fokon stb.Kipakoltam mindent,a fiokban találtam kb 20db sárgás apró gyöngyre hasonlító vmit.Az ágyat kidobtam,a kivitelkor sokat időztünk az előszobában,utána már édesanyámat és a fiamat is összecsipkedték.Átmentek a másik 2 szobába is.Vettem egy kézigőzölőt,sokat használom.A szőnyegpadlot felszedettem,a szegélyléc alatt úgyszintén olyant találtam mint a fiókban.Jelenleg laminált padló van.De hiába 1hete a kulccsontomnál,jelenleg az arcom van összecsipkedve,a fiam háta.Most már tényleg hívok szakembert,amit édesanyám ellenez.Mit szólnak stb….Kérdésem lenne,h a cég amit néztem(Pécs),azt tanácsolja,h előtte mielőtt jönnek minden legyen 100 fokon kimosva,ez panellakásban lehetetlen.Nincs hova teregetni ennyi ruhát.Az nem felelne meg ha egyesével átgőzőlném a ruhákat és azonnal bezsákolnám?Ha igen,akkor mikor nyithatóak ki?Válaszát előre is köszönöm!

Hozzászólások zárolva.