A második hullám miatt továbbra is fokozott biztonságban dolgozunk, és figyelünk mind az ön, mind magunk egészségére. Lakásán belül kesztyűben, maszkban, cipővédőben dolgozunk. 2020.09.27

Ágyi poloska: mit ne tegyen

Bár mindig azt kérdezik tőlünk, hogy mit csináljanak az ágyi poloskákkal, most mégis azzal fogunk foglalkozni, hogy mit ne tegyen. Az ágyi poloskával való első találkozáskor ugyanis számtalan hibát szoktak elkövetni az áldozatok. Sokat saját kút főből szedik, sokat az interneten olvasnak össze. A baj velük, hogy ezek legtöbbször rossz irányba visznek. Csak látszat szintjén fognak segíteni, de valójában nehezíteni fogják a tőlük való megszabadulást.

A legtöbben még sosem találkoztak ágyi poloskával, így persze természetes, hogy mindent ami könnyít a helyzeten, kipróbálnak.

Pedig nem mindent szabad. Még akkor sem, ha nehéz lesz megállni a dolgot.

Mit ne tegyen, ha ágyi poloskája van:

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

1. Ne szedje szét az ágyát:
A legelső reakció, hogy az ember ágyi poloska esetén szétkapja az ágyat, hogy felkutassa őket. “Ágyi poloska, akkor biztos az ágyban van.” Ez csak kis részben igaz. Ugyanis máshol is ott vannak. Azzal, hogy az ágyat szétszedi semmit nem fog javítani a helyzetén. Ellenkezőleg.

Ahogy elkezdi majd szétkapni az ágyat, úgy a poloskák is elkezdenek arrébb menekülni. Míg eddig “kiszámíthatóan”, és koncentráltan ott voltak az ágy környékén, azzal, hogy ön szétszedi a rejtekhelyeit, széjjel fogja őket kergetni a szobába. És biztosan nem ezt akarja. Persze fog találni példányokat, és ki fog írtani belőlük valamennyit, de az egésznek kevesebb lesz a haszna, mint a hátránya.

2. Ne rendezze át a szobát:
Ne húzza át az ágyat a szoba egyik végéből a másikba, mert sajnos ez sem segít. Ezzel csak vándorlásra ösztönzi a poloskákat, akik bizony menni fognak ön után már a következő éjszaka is akár. Szóval a hatás ellentétes lesz. Megint csak azt fogja elérni sajnos, hogy a szobában jobban szétterjed az ágyi poloska.

Lesz talán 1 csípésmentes éjszakája, mert bizony hamar önre fognak találni.

3. Ne pakolja ki az ágyneműt, és a szekrényt:
Teljesen megértjük, hogy az első reakció mindig az, hogy kutassuk fel az ágyi poloskát. De laikusként ezt egyáltalán nem szabad megtenni. A peték, és a belőlük kikelt nimfa 1-es fejlődési szakaszban lévő poloskák olyan apróak (0,5-0,8 mm), hogy lehetetlen őket észrevenni. Ugyanakkor a poloskák hihetetlen jól tudnak rejtőzködni. Hiszen évtizedek óta így élnek.

Nem szabad az ágyneműt, és a szekrényt kipakolni, és arra gondolni, hogy felkutatja őket, de még csak elzsákolni sem érdemes a dolgokat előre. Bár a szakirodalom szerint 6 hónap alatt elpusztulnak a poloskák, újabb hírek szerint ez már 9-12 hónap is lehet. De nem pusztulnak el 1-2 nap alatt a kisebb példányok sem. Sőt, saját laborunkban a kikelt nimfák is hónapokig életben maradtak.

Az elzsákolás, kipakolás ha rosszul van csinálva, csak oda, hogy a szobában, lakásban minden potenciálisan poloskafertőzött legyen. Az ágyneműtartóban lévő dolgok elzsákolását nagyon nagy körültekintéssel kell végezni. Egy sima szemeteszsák biztosan nem lesz jó, mert könnyedén kiszakadhat. Egy erős sittes zsák már jobb, de tudni kell légmentesen lezárni. A vákumos zsákok a legjobbak bár ezek drágák. A kipakoláskor a megfogott dolgokat nem szabad nézegetni, rázogatni, csak közvetlenül a zsákba tenni.

Sajnos nagyon sokan rosszul csinálják a zsákolást, nem kellő körültekintéssel. Az elzsákolt dolgokat pedig vagy félre kell tenni jó fél évre, vagy ha azok textilek, akkor mehetnek a mosásba, de csak óvatosan.

Kizárólag zsúfolt lakás esetén szabad zsákolni, és bútorokat, holmikat mozgatni, de csak akkor, ha az erről szóló cikket is elolvasta.

4. Ne dobja ki a bútort:
Ne kezdje azzal, hogy csinál magának egy több 100.000 Ft-os kárt, és kidobja a bútorokat. A bútorokon kívül még számos olyan búvóhely van egy szobában az ágy körül, ahol meghúzódhatnak, és amit képtelenség lenne kidobni. PL: Konnektor rése, parketta repedései, falrészek, falon lévő furatlyukak. Ezzel nem fog megszűnni a poloska.

Ha ki akarja dobni a bútorokat, akkor ne azért tegye, mert poloskája van, hanem mert le akarja cserélni. Viszont poloskával fertőzött bútort végighordani a lakáson elég veszélyes. A lakás egyéb helyiségeit fertőzhetjük meg vele.

5. Ne költözzön ki a lakásból, szobából:
A gondolat, hogy olyan ágyban kell aludni, amit ágyi poloskák vesznek körül, akik alig várják az estét, valóban rémes. Ha ön kiköltözik a szobából, néhány nap után a poloskák is követni fogják, és mivel ha nincsenek ember közelében, nem tájékozódnak valami jól, így a lakásba csak szanaszét fognak vándorolni.

Biztosan lesz 2-3 éjszakája, amikor nem fogják önt csípni, de emiatt később nehezebb is lesz őket kiirtani.

“EGY SZÓVAL NEM CSINÁLHATOK SEMMIT?!”

Nem egészen, de a fentiek közül semmit nem érdemes kipróbálni. Mert csak látszatmegoldások. Ha penészedik a fal nem elég csak egy képet odatenni. Persze a penészfolt nem fog látszani, de alatta csak növekedni fog a gond. A poloskák ellen semmi vigyük-oda, tegyük-ide, vigyük-át dolgok nem működnek.

Tegye fel magának a kérdést: Mindenképpen szakemberrel, vagy mindenképpen házilag?

Ha nem követi el a fenti hibákat, nem zsúfolt a lakása, akkor már egy egyszeri szakemberrel végzett poloskairtás is többet segíthet, mint a házi megoldások.

Ha mindenképpen házilag szeretne megszabadulni tőlük, sajnos fel kell, hogy készítsem önt arra, hogy ez nem lesz egyszerű. Mielőtt bármihez is kezdene, feltétlenül szerezzen be Protect-B ágyi poloska irtót (450ml). Kb. 2200-2800 Ft belőle egy üveg. De 1 db még semmit sem ér. Legalább 6-7 db-ra szüksége lesz. (Komoly, a legtöbben már ott elrontják, hogy 1-2 db-bal próbálkoznak.) Mivel ennyi vélhetően egyik boltban sem lesz kint a polcon, először ne vegyen csak 3-4 flakonnal. Kezdje el velük az irtást, mert könnyen lehet, hogy a felénél már fel fogja adni a dolgot, és akkor nem ment el feleslegesen a pénze. Néhány db zsákra is szüksége lesz.

Kezdje el koradélelőtt (még világosban), lépésről lépésre cm-ről cm-re lekezelni a szobát, különös tekintettel az ágy környékére.
Fújja le a szegőket, a falon lévő képeket szedje le, fúja át a keretet, a furat lyukat, szedje le a konnektort, és fújja körbe, de előtte áramtalanítson. Vizsgálja meg a konnektor belsejét is, porszívózza azt át. Ahogyan magát a konnektort is. Az ágyon lévő paplant-párnát zsákolja el, és a fürdőkádban húzza le a huzatot, és azonnal mossa ki. Magával a paplannal, párnával nincs teendője. Kezelje le a matracot, és mindent ami az ágy körül van, és lehetségesen elbőjhattak benne.

Tegye fel magának a kérdést? Ha én akkora lennék mint egy poloska, és el akarnék bújni valahol az ágy körül, hová bújnék? Mert ezeket mind kel kell kezelni.

Az ágyat is kezdje el szétszedni, de előtte alaposan fúja át az illesztéseit, és azokat a részeket, ahol a kárpit hozzá van erősítve az ágyhoz. Az ágyat állítsa az oldalára, és az alját is kezelje le. Ez eddig 3-4 flakonjába, és 1-2 órájába kerülhetett. Az apró dolgok (éjjeliszekrény, ágy melletti kis szekrény) további kezelésével további 2-3 flakon és 1-2 óra fog elmenni.

Amit eddig elzsákolt, azt légmentesen zárja le. Fontos, hogy külön zsákolja azokat, amiket esetleg nélkülözni tud 1 évig, külön amiket ki tud mosni. Kisebb, de annál fontosabb eszközöket a mély fagyasztóba is berakhat 1 napra, persze ha az kibírja. A zsákolás során semmit ne rázogasson. Mindent egyenest a neki kikészített zsákba rakjon bele.

Ezt a műveletet még egyszer úgy 2 hét múlva ismét meg kell tenni. Addig is pedig lefekvéskor az ágyak környékét (szegőléc, ágyak lábai) érdemes a kezelések után 2-3 napon át lekezelni. Összességében nagyon sok munkaóra, és kb. 10 db flakon Protect-B rovarirtóra biztosan szükség lesz.

(Ha galériája, lambériája van, vagy zsúfoltabb a szobája az átlagosnál, akkor mindez lényegesen több idő lesz.)

Tudom, hogy ez nem tűnik egyszerűnek, egyáltalán nem is az. Az ágyi poloska kiirtása a szakembereknek is nehéz, akik mögött sokkal jobb irtószerek, és sokkal nagyobb tapasztalat van, így a házilag laikusként végzett poloskairtás természetes, hogy nagyon nagyon nehéz, és az eredmény is kétséges.

Hogyan élje túl az éjszakákat!

Fent már említettük, hogy az ágyi poloskák elleni harcban nem szabad a szobát elhagyni, és bizony velük kell éjszakázni (nem segít a lámpafény), ha gyorsan és eredményesen meg akar tőlük szabadulni. Viszont nem mondtuk azt, hogy nem védheti magát a csípésektől. Az ágyak lábaira kétoldalas ragasztóval ragadós csapdát állíthat a poloskáknak. Az ágyak környékét (szegő) esténként Protect-B rovarirtóval lekezelheti. Ha az ágy teljesen a falra van tolva, akkor persze 2-3 cm-re errébb húzhatja azt. Az üvegen nem tudnak függőlegesen mászni az ágyi poloskák, ezért ha lábakon álló ágya van, megteheti, hogy (törésbiztos) befőttesüveg rakja az ágy lábait.

A lelógó paplan sajnos hidat jelent a poloskáknak, így télen nehezebb elérni, hogy ne jöjjenek fel a poloskák. A hálózsák tehát nem is egy olyan hülye gondolat.

A legjobb, ha a családból egy férfi vállalja magára az áldozat szerepét, őket ugyanis kevésbé szeretik a vastagabb bőrük, és szőrős testük végett. A poloskáknak bőven elég egy áldozat, a többiek már kimenekülhetnek a szobából estére.

Az ágyi poloskákkal együtt élni, és megszabadulni tőlük tehát nem könnyű. Azzal, hogy az ember házilag próbál javítani a helyzetén sajnos sokat árthat, ha azt nem kellő megalapozottsággal, és körültekintéssel teszi. Ha bármi kérdés lenne, állunk rendelkezésre. Itt fel lehet őket tenni.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Szép estét!Prekler Melinda vagyok.A mai napon végeztek nálunk ìrtàst(nem önök).Az ágy szétszedve hever a szoba közepén:(,az úr azt mondta hagyjuk úgy mert 3 hét múlva muszáj lesz megismételni a kezelést a peték miatt(arra nem hatásos az ìrtószer a felvilágosìtàs alapján)és egy 3.kezelést is javasolt a poloskák és a peték számából kiindulva.Azt mondta minimum fél eve vannak ott….ami borzalmasan hangzik mert én csak tegnap láttam “őket”illetve a párom másfél hét elteltével majd két napja mondta,mutatta h csìpések vannak rajta.A párnán észrevettük az apró pöttyöket,utána néztem és rádöbbentem h mi az:((.Szóval az îrtàs megtörtént,,én eljöttem a szüleimhez mert 7 hónapos kismama vagyok és megviselt ez az egész:((((.A párom maradt de most hogyan tovább?A szakember azt tanácsolta h én ne nagyon menjek oda.DE Költözzünk máshova 6 hétre?Tudom h nem az önök tisztje most válaszolni mert nem önöket hîvtam de ők kijöttek ma is.eme nap tortúrája után kissé(!)lenyugodva kérdezem h lehetséges az h ennyi idő elteltével csak most vettünk észre bármit is?Aki ott volt nálunk,haza vihette?Mit tanacsolnának a továbbiakban?Megköszönöm ha pár sort válaszolnak,de megértem ha nem.Én csak kétségbe vagyok este és láttam h lehet önöknek îrni.Köszönöm h elolvasták.Minden jót! és hálásak lehetnek az emberek h van valaki aki ezt a munkát elvégzi!Én az egészségügyben dolgozom,bár most a pocaklamómmal vagyok elfoglalva,mégis azt kell “mondjam “h önök előtt aztán le a kalappal!Pedig én számtalanszor hallottam már ezt.

 • Tisztelt ABATOX!
  Egy hónapja kb. vettem észre az ágynemün kisebb-nagyobb pontokat. Evvel egy időben a testemen-a fiamén is- a csipések nyomait, ami viszkedett. Nem tudtam mi okozhatja. Teltek a napok, és ismétlődött minden, sőt már bogarakat is láttam. Éjszakánként arra ébredek, hogy csipnek, fel kapcsolom a lámpát, és látom, hogy menekülne..
  Fiam a másik szobában ugyan ezt éli át.
  Elolvastam a fent leirtakat, köszönöm, megértettem.
  Szeretném az Önök ez irányu szolgáltatását megrendelni. Azt hallottam, hogy el kell menni itthonról amikor itt a lakásban írtanak. A házban nem szeretném ha tudnának arról, hogy “bogaras” vagyok.
  Szeretném az irtás részleteit, és az időpontot megbeszélni.
  Várom válaszukat.
  Tisztelettel:
  Bavolyár Klára

 • Egy hónappal ezelőtt az óvodából egy másik családnál felmerült ágyi poloska fertőzés gyanúja miatt minden textilneműt hazaküldtek. Ezeket 60 fokon fertőtlenítő öblítővel kimostam. Ma az ágyamban rám szállt egy poloska. Megpróbáltam összenyomni. Nem tudom, hogy sikerült-e, mert nem találtam meg, de a kezemen a nagyobb “büdös bogár” megszokott szagát éreztem. Közvetlenül ezután sikerült szétnyomnom egyet. Nagyon megijedtem, de a poloskám nem hasonlít a neten látható ágyi poloska képekre. Sokkal inkább a nyugati levéllábú poloskára. A szárnya mintázata arra emlékeztet, de lábai rövidebbek, nem levél alakúak. Hossza kb. 4-5 mm. Lehetséges, hogy ez mégis ágyi poloska? Ha nem, akkor mi lehet? Mi a teendő?

  1. Kedves Ági!

   Biztosan nem ágyi poloska volt, mert az szárnyatlan rovar, nem képes repülni. Lehetett vándorpoloska, vagy márványos poloska.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Szalai Károly !

  Hála Istennek még ágyipoloskám nem volt. De egy dolgot mégis szeretnék megkérdezni hogy riasztó sprayt rájuk lehet kapni ? Mert szúnyogokra, kullancsokra van és biztosan jó lenne ha ezzel távol lehetne tartani őket, amíg nem biztos, hogy mind elpusztult az irtástól .
  Azon kívül rendkívül őrületes lehet olyan ágyban aludni, ami le van erősen fújva irtóval, de muszáj. Nem kívánom senkinek ! Mihamarabbi poloskátlanodást kívánok minden érintettnek ! Ugyanakkor nem tudhatjuk hogy mikor történik velünk. Csak remélni lehet hogy soha.

  1. Kedves Krisztina!

   Jelen pillanatban nincs ilyen készítmény. Sajnos ezen a rovaron nehéz fogást találni. Nem érdekli nagyon semmi, csak hogy vért szívhasson.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Honnan jöhetnek be az ágyba ??

  1. Kedves Éva!

   Értem a kérdést, de először is had oszlassak el egy félreértést. Az ágyi poloska számára az ágy, csak egy hely, ahol önt nyugalmi állapotban, éjszakai életmódot folytató rovarként önre talál. Ha szimplán a földön feküdne, akkor is ön köré gyűlnének, mert a testhőmérsékletet, és a kilélegzett szén-dioxidot érzékelik.

   A fontos kérdés nem az, hogy honnan jön az ágyba, hiszen a lakás bármely pontjából jöhet, hanem, hogy hogy kerül be a lakás egy adott pontjára. Erre viszont nagyon sok választ lehet adni, de alapvetőn két módon kerülhet ez be. Bekerülhetnek aktívan, vagyis amikor a saját lábukon jönnek be. Főleg már fertőzött lakásból, helyiségből, területről átmászik, vagy amikor egy használati tárggyal magunk bevisszük, ami korábban olyan helyen volt, ahol ágyi poloska is tanyázott. Szélsőséges esetben pedig emberi érintkezések útján is össze lehet szedni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Szalai Ur!
  Par honapja eszleltem, hogy valami osszecsip. A paromat nem, csak engem. A napokban viszont elegge kifejlett dagadt agyipoloskaval talalkoztam, konkretan ma reggel arra lettem figyelmes hogy valami maszik rajtam, majd lam, a pizsamamban leltem fel egyet. Majd a szennyeskosarban is. Megorulok toluk, tele vagyok nagy viszketo dudorokkal.
  A foberlonk nem igazan foglalkozik a dologgal es Onoket sajnos helyileg nem tudom felkeresni, de megkerhetem hogy adjon kerem valami tippet, mert mar felek lefekudni az ágyba.
  Szanjak ra egy napot, es mindent amit csak tudok nezzek at, fujjak le? Ahogy a cikkben van irva?
  Köszönöm szépen a segítséget,
  Udvozlettel Seben Katalin

  1. Kedves Katalin!

   Az oldalunkon jelenleg 27 cikk foglalkozik az ágyi poloskával. Érdemes átolvasni őket. Jelenleg ezeknél részletesebb irodalmat sehol nem fog találni: https://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/kategoria/agyi_poloska

   Az első, hogy ismerje meg a rovart. Ez a legfontosabb. Mert ez sok döntésben (mit fújjon le, hogy kezdje) fog tudni majd segíteni. Az irtáskor meg a körültekintő eljárás nagyon fontos. Fél, egy napi munka meglehet. Lakásmérettől, berendezettségtől, fertőzöttségi színtől függően.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Kàroly! A hèten csütörtökön irtottàk le a lakàsunkat! Azt irjàk, hogy tèrjünk vissza az irtott helysègbe, àgyakba! -De mi van, ha roszul lesz az ember a megmaradt szagtól? Fejfàjàs, hànyàs…A kislányomnàl leginkàbb! Mèg egy kèrdès: a szobàban fedetlenül maradtak a plüs jàtèkok – ezeket mossam ki vagy hagyam öket az irtott területen? Köszönöm előre is a vàlaszàt. Veronika

 • A poloskák nagy trükkje alkalmas helyen, hogy a mennyezetről ejtik rá magukat az áldozatra, èn ezt tapasztaltam, nèhány èvtzede.!

  1. Kedves Géza!

   A mission impossible effektusról megoszlanak a vélemények. A szándékosságot nem tartjuk valószínűnek. Talán egyszer majd leteszteljük.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jo napot! Ha nincsenek csipesnyomok csak viszketes ejjel azt is agyi poloska okozza? Koszonom a valaszt.

 • Azt szeretném megkérdezni, hogy mosógépben hány fokos vízben érdemes mosni a poloskás pokrócot-

 • Tisztelt Abatox Kft!
  Elkezdeném a kálváriámat az ágyipoloskával kapcsolatban bízva abban, higy megnyugtató választ kapok. Szeretném ha a nevemet nem tennék közre.
  Ez év augusztus közepén elmentünk nyaralni a tiszára egy családi házba. Már ott láttam magamon csípéseket, de nem igazán foglalkoztam vele, mert rengeteg volt a szúnyog. Hazajöttünk és kb. szeptember elején vettem észre fürdésnél hogy a tusfűrdőtöl ég a bőröm és folyamatosan piros foltok vannak rajtam. Hol enyhébbek hol gennyesebbek. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki azt mondta csalánkiütésem van. Kaptam szteroidos gyógyszert és kenőcsöt is. Voltam allergia vizsgálaton is ahol megállapították (szerintem kamu) hogy egy csomó mindenre allergiás vagyok. Három hónapnyi szenvedés, gyógyszeres kezelés után észrevettünk az ágyunkba egy vöröses színű bogarat. Lefényképeztem és megmutattam egy kollégámnak, aki megmondta, hogy ágyipoloska. Azonnal hívtam egy írtót, aki lekezelte az ágyunkat plusz még a gyerekeim szobáját. Sajnos rajtam a mai napig vannak csípések. Ez normális? Mikor fognak eltűnni az életemből a bogarak? Soha nem volt nálunk még egy csótány sem pedig önkormányzati panelházban lakunk, ahol laknak ” érdekes” emberek. Szörnyen el vagyok keseredve. Már napközben is azt érzem hogy a ruhám alatt mászkálnak. Szerintem elolvastam erről a témáról mindent de szeretnék önöktől megnyugtató válaszokat kapni. Hogyan hozhattam haza a nyaralásról? A ruhákkal? Ha igen akkor nem lehet hogy a többi ruhám is fertőzött a szekrénybe? 3 hónap alatt mennyi poloska lfejlődhetett ki? Honnan tudhatom hogy teljesen kiírtották a bogarakat? Mikor dobhatom ki az ágyat? Mennyire veszélyes az állatokra ez a szer? Mert van 4 macskánk és két kutyánk. Ugyan a mai napig látok tetemeket az ágy alatt, de mikor lesz ennek végre vége?
  Várom mielőbbi megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: XY

 • Kedves Szakértő!

  Néhány hete bútorozottan bérelt lakásba költöztünk külföldön, és az étkezőasztal lába alatt rendszeresen találunk fekete pöttyöket. Ilyet beköltözéskor a hálóban is láttam az ágyunknál, de akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Most viszont a lepedőnkön egy helyen találtam 4-5 cm hosszan elkenődött vörösesbarnás csíkot, ami másnapra ugyanott és ugyanúgy megismétlődött, s mára a párom tele lett tűszúrásszerű piros pöttyökkel az alkarja belső részén.
  Ágyi poloskára utalnak ezek? Hogyan zárjuk ki vagy erősítsük meg, hogy az?
  A lakás – eddig airbnb-ként működött – mi fél évre béreltük ki. Mit javasol, hogyan járjunk el, mit tegyünk?

  Köszönettel,
  Gombás Róbert

 • Csalàdommal ( férjem és én, két 12 éves gyerek) 10 nappal ezelőtt szabadsàgon voltunk Berlinben. Szàllàsunkon (airbnb lakàs) este, amikor àgyba akartam menni és miutàn a férjem màr kb fél òràja àgyban volt, zseblàmpàval vilàgítottam az àgy körül s bogarakat vettem észre az àgy fejrésze melletti falon. Egész piciket is s nagyobbakat is ( 5- 6 mm). Ott màszkàltak , akkor néztem az àgyon is s ott is felfedeztem egy kisebbet. A férjem felé tartott. Poloskàk voltak, a neten kerestem képet ròla s beazonosítottam.
  Rögtön összeszedtük a holmiinkat s készenlétben voltunk, hogy elmenjünk, de a szàllàsadòval a tàrgyalàs még eltartott 4 òràig. A fal mellett màr nem voltak holmijaink, az àgyban sem tartòzkodtunk. Azelőtt délutàn viszont aludtunk 4 òràt.
  Azt szeretném kérdezni, hogy ennyi idő utàn -merthogy nincs csípés azòta rajtunk- biztosak lehetünk abban, hogy nem hoztunk magukkal poloskàt?
  Előre is köszönöm vàlaszàt.
  Mària

 • Tisztelt Abatox,
  Egyik utazásunk alkalmával az első éjszaka után reggel mikor szerettem volna beágyazni az ágyban ahol aludtunk a párnánk alatt sok ágyi poloskát találtam.
  A szálloda tulajdonosnak rögtön szóltunk aki az egész családot áttette egy másik szobába messze a másiktól. Szerencsére senkin nem volt csípés 4 napig minden éjjel belestem a párnám alá annyira felkavart a dolog alig bírtam aludni. A kérdésem már a saját házamban tartózkodunk és mennyi esély van rá hogy hoztunk haza a bőröndben vagy ruhaneműn poloskát? Mire kell figyeljek?

  Üdvözlettel, Andrea

 • Jonapot ès ha az àgyba van a àgyi poloska akkor mit kell tenni ? Köszönöm vàlaszàt

 • Tisztelt Irtok ! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz ,hogy az agyi poloskak elbujnak esetleg plüss állatokba ????

 • Külföldön tartózkodom 4 napja vettem észre az ágyamban a szálláson kaptam másik szobát. Semmi egyéb használható segítséget. Hajszárítóval kád felett mindent átforgattam esett ki egy a hálózsákból és sok apró pici valami. Másnap tudtam átmosni a hálózsákot kézzel. Napon száradt. Éjjel csípések. Reggel rovar 2db az ágy körül. Másik szállásokon vagyok minden nap jelezni nem merem mert félek kiraknak. Naponta mosatom a ruháimat. Vasalni nincs mód nem szeretném hazavinni. Tele vagyok csípésekkel. A kicsik is csípnek úgy gondolom. Vettem rovarölőt a boltban kifejezetten erre kértem és szemeteszsákot. Befújom a hátizsákom minden este és bele zárom reggelig. Mit tehetek még? S. O. S.

 • Jó napot kívánok!
  A legfontosabb kérdésem, hogy mit mondjak a környezetemben? Félnek, hogy viszem a ruhámon, a táskámban, nem akarnak velem találkozni. A pedikűrösöm lemondta a kezelést.
  Fogorvoshoz kell mennem, és persze dolgozni. Mi van ha elviszem magamon a fertőzést?
  Vidékre kell utaznom, de utazhatok?
  Úgy hallottam, hogy UV lámpával meg lehet vizsgálni az állati nyomvonalat, ürüléket, így talán a táskán , ruhán is látszik a fertőzés. Igaz ez, érdemes venni ilyen lámpát?
  Köszönöm, hogy meghallgattak, várom válaszukat.

 • Egy kérdés:
  Van egy ugynevezett aktív permetezett zóna. Ha a posolka pete amit lefujtak ugyan irtószerrel, de a permezetőszer arra nem hat és 10 nap múlva az kikel és áthalad az aktív permetezett zónán.. az miért nem pusztul el?

  1. Kedves Tamás!

   Nagyon jó kérdés, a válasz egy komplex problémára hívja fel a figyelmet. Az ágyi poloskánál egy generációváltás 7 hét alatt megy végbe. Amíg nálunk embereknél egy generáció váltás történik, addig az ágyi poloskáknál ezen idő alatt akár 200-nál is több. Ennyi genreációváltáshoz nekünk közel 5000 évre lenne szükségünk. Ez azt jelenti az ágyi poloska esetében, hogy viszonylag gyorsan hozzá tud szokni a szervezete az irtószerekhez, amit a vegyipar egészséges körülmények között nem tud követni.

   Sajnos sosem tudni, hogy az ágyi poloska, amely egy lakásba van, annak korábbi generációi, milyen vegyszereknek voltak kitéve. Simán elképzelhető, hogy az érintett ágyi poloska “felmenői” korábban keleti országokban tanyáztak, és ott olyan irtószerekhez is hozzászoktak, ami elképzelhetetlen, hogy az EU-ban valaha is engedélyezve legyen.

   Az irtószerek hiába hosszan hatástartósak, de sajnos arra, hogy egy ágyi poloskát, mely immunisabb felmenőktől származik 10 nap után is képes legyen írtani, sajnos nem lehet számítani.

   Ilyenkor az eredményes irtáshoz szükséges egy jó szakember, egy rendezett, zsúfoltságtól mentes lakás, egy tudatos, tanácsokat megfogadó tulajdonos, és egy poloskamentes lakókörnyezet. Akár egy is hiányzik, az irtás sikere kérdőjeleződik meg.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kérdezni szretnèk , a poloska ruházatba belemegy ,mitlehet teni hogyan tàvolitjam el .5-6napja fedeztem fel hogy nem birok aludni a csipèsektöl meg hogy vallami van àgyba majd elkeztem olvasni interneten a poloskàrol igy tudok irni önöknek ez egy szàloda szobàt brrlek ès napokba vetem rszre hogy nem jo vallami igy aba tudatba èlek hogy elkel menem inest ha elmegyek rám talslnak a poloskák?ruhaba agynemube elvinrm magamal krrem vàlaszojanak ere met nem tudom mitévö legyek köszönöm tiszteletel ibolya

  1. Kedves Ibolya!

   A poloska okozta zaklatottság miatt elírások vannak az üzenetben, amit így nem teljesen értek. Amire tudok arra válaszolok.

   A ruházatba kis eséllyel de belemehet. A kérdés, hogy hol tárolja azokat. Ha tudja, mossa át a ruhákat, ha nincs lehetőség erre a szállodában, akkor vasalja ki. A tiszta ruhákat az ágytól távol tárolja, akár külön helyiségben.

   Ha csak textileket vinne magával, akkor azt előtte mossa át, vasalja ki, és akkor nem fogja hurcolni őket. Mivel nem vagyunk ott, nem látjuk milyen egyéb személyes holmiai vannak, amire lehet, hogy nem is gondol. A lényeg, hogy a poloska éjjel az alvó ember közelében bújik meg. A csípés után a teste megduzzad, nem egy atléta mozgású lesz. Keresni fogja a legközelebbi búvóhelyet. Lehet, hogy el sem hagyja az ágyat, csak bebújik a matrac varrásához, vagy a gumis lepedő gumi részéhet, esetleg lemászik az ágy alá, vagy ha ott van közvetlenül mellette egy éjjeli szekrény, akkor arra átmászik. Ha ott tárol dolgokat, akkor azok fertőzöttek lehetnek. Nagyobb távokat csak akkor tesz meg, ha erős szagú, de alacsony hatóanyag-tartalmú irtószerekkel (főként háztartási szerek), lekezeli az ember az ágyát. Ilyenkor a szaga zavarja a rovart. Végig kell gondolni, sajnos nem vagyunk ott.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • A szakemberrel végeztetett ágyipoloska íratás nem veszélyes a kutyára ?

 • Már két alkalommal végeztek irtást, utoljára most aug.29.-én ,örömmel készültem a lefekvéshez,hogy végre nyugodtan kialszom magam. erre lenagyobb meglepetésemre semmi nem válltozott, csak a vegyszer marta idönként az orromat. Most mit tegyek ?

  1. Kedves Oldal Zoltánné!

   Ezzel kapcsolatban az érintett cég ügyfélszolgálatát kellene megkeresnie. Mi Oldal Zoltánné néven nem találtunk 2018-as rendelést. Sok mindenre lehet gondolni, de látatlanban nem kívánunk találgatni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox! Most pakoltam be az új albérletbe,3 napig ott voltak a dobozok a ruhákkal,egyebekkel, mire ott is aludtam és észrevettem a poloskákat. Ha most másik albérletbe költözöm azonnal,mennyi az esély, hogy viszem magammal? A dobozokat kezeli majd a rovarirtó kolléga,illetve mit tudok tenni? Köszönettel: Fehérné

 • Tisztelt szakértők!

  Egy hostelben töltöttem az éjszakát sok poggyásszal és az ágyamban voltak a poloskák. Engem nagyon sok helyen megcsíptek. De ami miatt aggódom, hogy mit tegyek a holmiaimmal? A recepciós bezsákolta amit lehet és a poggyászomra is fújt a szerből. Ma este már nem mehetek át másik szállásra és itt kell töltenem az éjszakát egy másik ágyban és a pólóm és a nadrágom még nincs fertőtlenítve mert ez volt az egyetlen ruhadaram rajtam. Nem vehettem le. Mostantól akár hova megyek viszem őket magammal? Mit tegyek? Őszintén szólva eléggé kétségbe vagyok esve. Amszterdamban vagyok egyedül hosszú távra és éppen két szállás között ragadtam. Nem dobhatom ki a ruháimat és a dolgaimat. Ez mindenem. Pénztárca fényképező stb bármiben lehetnek?

  Válaszát előre is köszönöm!

 • Üdv!
  Érdeklődnék,hogy háziállat pld cica széthordhatja e a szőrén az ágyi poloskát? Megtapad e rajtuk? Továbbá ruhába bele megy? Köszönöm válaszát.
  Brigi

Hozzászólások zárolva.

BOGÁR-ELŐREJELZŐ:

Szeretné tudni, hogy az ön lakhelyén éppen milyen rovar van jobban elszaporodva? Milyen rovar megjelenésére lehet számítani?
Iratkozzon fel riasztó szolgáltatásunkra, és potenciális veszély függvényében küldjük a riasztást, és persze a hozzá kapcsolódó hasznos infókat.
Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.