Mezei poloska irtása (házilag) | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Mezei poloska irtása: ezért nehéz!

Mikor először írtunk a mezei poloskáról a weboldalunkon, nem gondoltuk volna, hogy az idővel az egyik legolvasottabb cikkünk lesz. A publikálás óta közel 30.000-en olvasták el. A mezei poloskával kapcsolatos levelek, és hozzászólások száma is igen megszaporodott.

A legtöbben persze az irtásukat követeli, illetve valami olyan módszert, amivel távol lehet tőlük tartani.

Mielőtt bele is vágnánk a témába, egy kis helyreigazítást tennék. A rovar téves megnevezése a mezei poloska. Legtöbbször a zöld vándorpoloska az, ami gondot okoz, de a címerespoloska-alkatúak 60 faja él Európában. Mivel a mezei poloska lassan egy népies megnevezéssé, becenévvé válik, mi is gyakran használjuk a fenti kitétel mellett.

Szóval, mi is a gond a mezei poloskával?

Sokan vannak, egyre többen, és nem úgy néz ki, hogy az idő ellenük dolgozna. Ennek voltaképpen nagyon egyszerű okai vannak. Az első, ami miatt a számuk ilyen mértékű lett, hogy nincs természetes ellenségük hazánkban. Mivel a bűzmirigyük védekezésképpen kellemetlen szagot áraszt magából, a madaraknak sem táplálkoznak a poloskával.

Ráadásul “importált” rovarként az ellenségüknek tartott darázsféle hazánkban nem honos. Az enyhe tél is további lehetőséget adott az áttelelésükre, és a számuk nagyszámú megnövekedésére. Továbbá a városi környezetben számtalan olyan helyre húzódhatnak vissza, ahol a tél ellen teljesen védve vannak. Úgy néz ki egyenlőre, hogy egész megállíthatatlanul garázdálkodhatnak, így jogosan merül fel a kérdés bárkiben, hogy mivel lehetne őket kiirtani?

Miért nehéz a mezei poloska irtása?
Sokan vannak, akik a lakásukba berepülő mezei poloskák irtásában kérnek segítséget, de még többen, akiknek a teraszukat, erkélyüket lepik el rendszeresen.

A lakás belső irtásával az a legnagyobb baj, hogy felesleges. Ha most bent van a mezei poloska a lakásba, akkor az irtás után is be fog jutni több másik, amiket aztán hiába írt ki újból, újabb példányok jönnek be kintről. A lakás belső irtása ugyanis egy abszolút szélmalomharc. Olyan mintha télen nyitott ablak mellett szeretné befűteni a lakást.

A jó kérdés ugyanis ilyenkor nem az, hogy mivel irthatom ki a lakásban a mezei poloskát, hanem, hogy hogyan előzhetem meg, hogy bejöjjenek. Erre pedig egyenlőre csak a fizikai védekezés a megoldás. A nyílászárók, zsalugáterek vegyszeres kezelése is pillanatnyi tünetkezelés. És nem biztos, hogy ezzel eléri azt amit szeretne.

Mert ez még nem fogja távol tartani a mezei poloskákat. Éppúgy oda fognak szállni, és ha kedvük, és lehetőségük tartja ugyanúgy bejöhetnek a lakásba. Ha sokat tartózkodott az irtószerrel lekezelt felületen, akkor ugyan idővel bent elpusztulhatnak, de ez sem azonnal történik meg. Bőven előfordulhat, hogy élve fogják látni. Ráadásul a külső időjárás is a korábban kijuttatott irtószer hatékonyságát is megtizedehetik, amik már eleve nem sok ideig aktívak egy kültéri felületen.

Szóval az eredmény, amit egy ilyen kezelés során látni fog, nem biztos, hogy érezhető lesz. Ahhoz elég sűrű ismétlő irtásokra lenne szükség, és akkor talán már érezne valamit.

Nagyobb volumenű irtás hozhat csak megnyugvást.

A mezei poloska abszolút a természethez köthető rovar. Növények nedveit szívja, és petéit is növények leveleire helyezi el. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük a zöldterületek, és fák tömeges kezelésére lenne szükség. Vagyis legalább egy olyan volumenű, jól megtervezett irtásra lenne szükség, mint a szúnyogok ellen. Egyénileg egyenlőre csak annyit tehet, hogy megpróbálja a lehető legjobban távol tartani őket.

Jó lenne a szúnyogháló, ha az tényleg védene!

A szúnyogháló jó lenne, de sajnos a mostani rolós rendszerek nem éppen a precíz zárásról ismertek. A sínrendszerben simán átmásznak egyik oldalról a másikra, de gyakran alul, ahol a sörte van sem zár jól egy ilyen szúnyogháló.

Vizsgáljunk meg minden lehetséges betörési pontot:

Nemcsak az ablakon keresztül jöhet mezei poloska a lakásba. Egy belsőtokos redőnyön keresztül is jöhetnek, ahogy akár egy egyszerű fali szellőzőn, de télen akár egy beépített tetőtér felső mennyezeti világításán keresztül is. Egy erkély esetében persze sokkal többről van szó, de érdemes mindent latba venni. Minden lehetséges bejutási pontot el kell előlük zárni. A résekkel együtt.

Ez nem kis munka, de a jó hír, hogy csak egyszer kell megcsinálni, és még a fűtésszámlára is jó hatással van.

Kerülni kell a sárga színt:

Egyes irodalmak szerint a sárga szín vonzza a mezei poloskákat, így ezt a színt érdemes elkerülni. Én a magam részéről még megemlíteném a zöld, és a szürke, barna színeket. A mezei poloska tavasszal, és nyáron zöld színű, hogy jól beleolvadjon a környezetébe, ősszel, és télen barna “ruhát ölt”. Éppen ezért feltételezhető, hogy ezek a színek is jobban vonzák őket.

Készítsen foghagyma spray-t:

Öntsön 2 bögre vízbe (500ml), 4 teáskanál szárított foghagymaport, és keverje fel jól az oldatot. Az elkészített oldattal kezelje le az ablakpárkányokat, külső falszakaszokat az ablak körül, és egyéb olyan területeket, amit gyakran látogatnak a mezei poloskák. A foghagyma szaga elvileg távol tartja őket. Mivel sajnos nem volt lehetőségünk kipróbálni ezt a lehetőséget, nem tudunk a módszer mögé állni teljes bizonyossággal. Ha ön kipróbálta, kérem feltétlenül számoljon be a tapasztalatairól itt a hozzászólás résznél.

Vagy használjon mentaolajat/levelet:

A menta illatát is sok helyen említik meg a mezei poloska távol tartására. 10 csepp mentaolajat, vagy 2 teáskanál őrölt mentelevelet kell összekeverni 500 ml vízben.

Ha egyik másik házi praktikát kipróbálta, kérem feltétlenül számoljon be az eredményekről, akár volt annak hatása, akár nem.Megszabadulna a rovaroktól?
Nézze meg mennyibe kerülne!


 

 1. Mezei poloska a lakásban? Így védekezhet! | Abatox Kft. :

  […] Az irtás nehézségeivel kapcsolatban, illetve néhány házilag kikeverhető űzőszerről az alábbi linken elérhető cikkünkben olvashat bővebben: http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/mezei-poloska-irtasa […]

 2. Rauth Jánosné :

  Igen.A lakásba kerülése elkerülhetetlen,de mégis meg kell szabadulni tőle.Én minden szobában tartok egy kb 3-4cm
  széles száju kis műanyag palackot és amikor függőleges felületen látom ráborítom a palackot egy kicsit megpöccintem és már bele is esett.Gyorsan lezárom.Általában megúszom bűz nélkül.

 3. Nagy Józsefné :

  Kedves Rauth Jánosné!

  Azt szeretném kérdezni, hogy amikor lezárta a műanyag palackot utána mit tesz vele? Egyszerűen kidobja?
  Köszönöm válaszát.
  Üdv:
  Nagy Józsefné

 4. Gulyás Anna :

  Szörnyű és elviselhetetlen büdös mint a görény és invázió szerűen támad főleg nyár végén ősszel . naponta órákat is eltöltök a fizikai irtással a falon mászik csapatostul az irtás után bűzölög minden nem szellőztethetek az erkélyemet nem használhatom , nem hiszem el hogy ezt nem lehet kezelni , hogy az első kerületi kurva önkormányzatnak nincs rá pénze , hogy elvégezze az irtást rosszabb bármelyik élősködőnél mert nincs ellenszere és baromi undorító idegesítő , éjszaka grasszál jó hangos hangot adva neki repül mindennek nem szeretnék ezekkel egy lakásban élni és létezni a megoldás az lenne ha az emberek össze kapnák magukat és köteleznék az önkormányzatokat az irtására nagyon elszaporodtak a jó rohadt életbe ne kelljen már a 21. dik században büdös bogarak között senyvedni !!!!

 5. Katalin :

  Sziasztok.Én kipróbáltam a foghagymás ötletet de sajnos a várt eredményt nem értem el vele.Nem zavarta őket és továbbra is jönnek

 6. Réti Adrienne :

  Hallottam még a szodabikarbona és ecet keverekerol. Mindez feloldva vizben egy spriccelos flakonban. Sajnos aranyokat nem tudok, most keresgelem. Ezzel a szerrel kell besriccelni az ablak ajtó tokokat. Állítólag ez távol tertja őket. Hát nem tudom,de én már mindent kiprobalok.biztos ami biztos. Undoritoak,budosek. Nem emlekszem,hogy ilyen sok poloska lett volna valaha is nálunk. Mi jön még,saskajaras??? Úristen.

 7. Anita :

  Sziasztok! Sajnos az a rossz hirem, hogy a szodabikarbona ecet sem er semmit. A mentat valaki probalta mar? Koszonom!

 8. Malacka :

  Sziasztok.Egyszerüen nem hiszem el,hogy a mai világban nincs valami ami kivül tarthatná őket a lakásból.Amikor olvasom a hirdetéseket,hogy poloskairtást(mezeit is)vállalnak akkor vagyok igazán dühös.Tehát pénzért van megoldás? Örület.Egyszer nem lehetne önzetlenül segíteni!?Nem adom fel ahogy ti se,valaki hátha megtalálja a gyógyírt.További szép estét. mindenkinek

 9. Steve :

  Én holnap fogom a mentát kipróbálni. Szerencsére van itthon méregdrágán vett japán vulkáni mentaolajam, amiből 1 csepp 1 liter vízben oldva is égeti a torkodat. Szerintem az meghozza a kívánt hatást. A lakásban a macskáim is menekülnek, ha bárhol megérzik a menta szagot. Ha lesz fejlemény és megtalálom újra az oldalt, megírom, hogy hatásos volt-e. Ma egészen pontosan 17 darabot öltem meg, összenyomva őket papír zsebkendővel. Iszonyatosan rossz szaguk van, így nem várok a sztorival tovább.

 10. Zsozso :

  FOKHAGYMA. Egyszer lehet elírás, de többször?

 11. Vinchy :

  Különböző fórumokat olvasgatva, nekem a BioKill szabadforgalmú rovarírtószer jött be leginkább.
  Eleinte én is az elfogásukra szakosodtam, de már herótom van tőlük és a célom az volt, hogy inkább ne jöjjenek be:)
  Vettem ilyen permetezőszert az Auchanba. Az ára sem vert földhöz:)
  Két fajta van belőle: kültéri és beltéri. A kültéri UV és esőálló, hosszantartó hatást garantál….
  Körbe fújtam vele az ablakokat (szúnyoghálóm van, de sajnos nem zár rendesen), erkélyajtót és a redőnytokokat is.
  Eddigi tapasztalataim nagyon jók. Már gyülekeznének az erkélyen és iszkolnának befele, de elkerülik a nyílászáróimat.
  A szúnyoghálóra rárepül, de nem jön el a szélekig. A spray nekem tökéletesen szagtalannak tűnt, tehát nincs az a veszély,
  hogy a lakás büdös lesz. Ahol cica, kutya van ott nem tudom használható-e…. ha nem nyalja meg az állat a kereteket, akkor
  szerintem simán lehet:)
  Minden esetre, nekem eddig ez vált be legjobban. Távoltartani az erkélytől, háztól nem tudom őket, de legalább nem kell
  azzal vívnom, hogy csipesszel szedegetem őket, és végre tudok szellőztetni…..
  Remélem, valamicske segítséget tudtam adni. A szúnyogháló nélkül egyébként gőzöm sincs lehet-e tenni egyáltalán valamit hatékonyan…

 12. Kinga :

  “Gulyás Anna” több mindenben is igazat írt.Ezt nem rovarölő szerekkel nekünk kell fújkálgatni nap mint nap.Vagy bármi mással (főleg hogy eredménytelen rájuk minden).Több netes oldalon is panaszkodnak emberek a bogarakra.Ez több éves probléma már.És Országos,nem csak egy-két kerületre kiterjedő.Ezt úgy mint a szúnyogirtást kell el végezni.Rendszeresen,nem csak egyszer.Vagy a levegőből fújva,permetezve.Vagy a földről az élőhelyüket befújva (bokrok,stb.)Csakis ez a megoldás.Nem ellopni az erre szánt pénzt.:):):)

 13. Kinga :

  Jaj még annyit hogy a BioKill-el többször is a szúnyoghálón keresztül telibe fújtam.Még a fújásra,nedvességre sem reagált.Nemhogy a hatására.Fél perccel később,ha épp megunta odébb sétált.És később ugyanúgy jött a többi is.Egyébként a BioKill nagyon jó rovarölő.Csak ezekre nem hatásos.Az én tapasztalataim alapján.De mint írtam,az előző beírásom a megoldás.:)

 14. Anita :

  Szia Steve, remelem megtalalod ujra az oldalt varom majd a tapasztalataidat. Koszonom!

 15. Menta :

  A mentas oldat sem hasznal semmit sem!
  Ma kb eddig 60dbot szedtem ossze.

 16. Ancsa :

  Sziasztok,
  Nekem úgy tűnik,hat a menta.
  Vettem 3 cserepes mentát a kb 2 nm2-es erkélyre. Továbbá borsmenta olajat csepegtettem ki néhány vattapamacsra. Nem bízom a véletlenre és naponta egyszer mentás vízzel spriccelek be mindent.(mentaleveleket áztatok vízben,az illóolajat nem spriccelem,mert foltot hagy).
  Egy poloska sincs :) pedig eddig a napsütéses órakban kb 6-8 poloska mászkált a szúnyoghálón egyszerre,a többi pedig az erkélyen.
  Ennek most nagyon örülök,remélem,így marad,ezért gondosan àpolom a mentanövényeket.
  Üdv és sok sikert mindenkinek!
  Ancsa

 17. Anita :

  Ancsa nagyon szepen koszonom, talan megis van remeny :)

 18. Steve :

  Sziasztok,
  nos kipróbáltam a mentát.
  Ahogy írtam ez nem a hagyományos illóolaj, hanem még évekkel ezelőtt vettem egy 2 dl-es japán vulkáni mentát, ami olyan erős, hogy 1 csepp elég 1 liter vízbe ahhoz, hogy mentolos vizet ihass, 3 csepptől pedig már gyomorgörcsöd lesz, ha érzékeny gyomrú vagy. Én 3-4 cseppet tettem egy fél literes “virágspriccelő” flakonba, összerázva. Befújtam vele az erkély mellett végig a ház falát, ahonnan 52 db poloska jött be egyébként nyitott ablak mellett 12 óra alatt, amiket egyenként öltem meg. Most ugyan nem volt nyitva az ablakom, de annak ellenére, hogy a házam fala sárga, 24 óra elteltével összesen 1 db poloska volt a falon, míg a velem szomszédos ház falán legalább 20. Én ezt a menta számlájára írom, de szerintem ez csak részeredmény, mert ha elpárolog, jó eséllyel visszajönnek. De van remény…

 19. Irén :

  Én vidéken lakom és nálunk is sok van belőlük.A teraszon a virágokon, de még a szárítókötélen és a csipeszeken is mászkálnak.
  Én az első hozzászóló(Rauth Jánosné)ötletét módosítottam úgy,hogy egy nagy tejfölös pohárba hurkapálcával bepöckölöm a bogarakat, spriccelek rájuk mászó rovarokra való(Cobra) spayt és lecsukom a poharat. Miután elpusztultak ki tudom őket dobni, akár poharastul is.Nálam ez egyelőre működik.

 20. Anita :

  Koszi Steve, en tegnap hajtottam vegre a mentas szeanszt, mire vegeztem az elhelyezett mentanovenyeken mire leszek figyelmes? Eloszeretettel maszkalnal rajta… :(

 21. Steve :

  Anita, sajnálom :(
  Nálam úgy tűnik működik a dolog, bár ez a rossz időjárás miatt is lehet, egyszerűen most kevesebben vannak.
  Egyelőre jobb ötletem nincs, mint az erős menta, bár máshol olvastam, hogy a biokill is hatásos. Csak a menta megelőzésre lenne elvileg, míg a biokill az elpusztításukra. Én nem akarok olyan harcba belekezdeni, ahol nincs esélyem, így inkább próbálom őket alapból távol tartani.
  Meglátom, pár nap múlva visszajönnek-e.

 22. Valaki,akit nagyon irritál ez a rovar :

  Sziasztok, nálunk az osztályban mászkálnak, 30 fős lányosztály, páran szó szerint sikítófrászt kapnak egytől is, de mostanában nagyon sokan vannak. Nagyon zavaró, hogy óra közben sikítoznak miatta, szünetben próbáljuk összeszedni őket, egy nap akár 30at is! Rászáll mindenhova, függöny redőibe, megmozgatjuk, leesik/lerepül 5, visítás, szívinfarktus kerülget mindenkit. Undorító. Zavaró. Még szunyoghálót se tehetünk fel, mert az igazgató nem engedi.
  Ha tudtok még valami csodaszert, írjátok meg, légyszi

 23. Kati :

  En megtalaltam a megoldast!!!
  30 ml vizbe teszek 6 csepp teafaolajat (100%osat) es egyreszt lefujom oket , amit nem birnak, masreszt korbe fujtam az ablakokat, ajtokat… egyenlore mukodik!
  A teafaolaj egyebkent a legjobb bakterium es virusolo is, de vigyazat! Azt hiszem vagy cicakra, vagy kutyakra veszelyes!!! Ha megeszik, belehalhatnak!! Allatorvos mondta, azt hiszem kutyusokra mondta!!

 24. Takács Gábor :

  Az elkapásban tudok segíteni. Muterom szerint a hajlakktól azonnal leesik. Eltalálni se nehéz, még röptében sem. Elhiszem neki, olyan erős hajlakkot használ, hogy hidat lehetne vele ragasztani. Utána már nem kell összenyomni, anélkül is ki lehet dobni, így a bűz megúszható.

 25. Szilvi :

  a menta tuti nem jön be. Nekem borsmenta van az erkélyemen, a levelek fonákjára rakta a petéit, és már csak akkor vettem őket észre, amikor kikeltek, és a pici poloskák a felette lévő levélen ücsörögtek. Élmény volt egyszerre vagy negyvennel végezni… Akkor nem teljesen értettem, hogy kerültek oda, aztán később meg lett a sok kis üres “tojás”, feltételezem, ők laktak bennük.

 26. Eszti :

  Nekem a Savo penész elleni szer vált be, tulajdonképpen hipo szaga van, csak sokkal drágább, de lehet hogy a sima hipo is jó, csak fujkálós flakonba kell tenni, talán valamennyire higítani vízzel, meg persze nem belélegezni lehetőleg fujkálás közben. Ez pl akkor hatásos, ha a szunyoghálón belül látok egyet, de pont szellőztetni akarok, mielőtt észbekapna lefújom, leesik, ott kínlódik, ekkor zsepit rá, rátaposok, vécén lehúzom. Persze így is van, hogy nem úszom meg hogy büdösítsen. Meg több száz darab esetén biztos nem elég ez sem. Nem tudom körülfújjam-e vele az ablakot, meg a hálót, úgy mindenesetre van értelme, ha direktbe lefújom vele a dögöt. Kitartást mindenkinek, a szunyogáló sem elég jó megoldás, de arra biztos jó, hogy csak egy-egy darabbal kellen küzdeni.

 27. Péter :

  Hello! Végigolvastam mindenki véleményét. Köszönöm, sokkal tájékozottabb lettem.
  Nálam Biokill bevált, kis kiegészítés: nem “permet” állásban, hanem spricc 1 nyomás/áldozat, és (NEM 10mp) negyed-fél óra múlva háton fekvés, döglött. Lehet hogy a teafa olajat is megpróbálom, mert jönnek-jönnek, úgy hogy én is fegyverkezem :)

 28. Eszti :

  Hú, na ma 5-6 db volt a szunyogháló belsején mikor kinyitottam az ablakot… fujj. Porszívóval szedtem őket le, remélem nem tudnak belőle kimászni, mert akkor nem tudom mit csinálok, ha itt egyszerre hattal kell megküzdenem. A Savo, amit tegnap íram, az egyikre ma hatástalan volt. Érdekes, hogy itt nem csak a zöldek vannak, amik idővel bebarnulnak, hanem valami mintás barna aminek a lába is hosszabb, szívósabb dög, google szerint az is mezei poloska. Nagyon ki kéne már találni rá valamit központilag, mert ez egyre rosszabb.

 29. zsoka :

  Hát az ecetes, szódabikarbónás sem jött be…Rajzanak, szinte söpörni lehet őket (katicákkal egyetembe…)

 30. Éva Judit :

  3 nappal ezelőtt olvastalak benneteket és vettem Biokillt ami hasznos volt abból a szempontból, hogy az elbujt poloskák szinte lezuhantak a szúnyogháló kereteiből ahova elbújtak.Nem fix hálósom van hanem pliszé és annak elég vastag a kerete ahova befér akár 100 is 1 oldalra. Szóval kipróbáltam és az első nap vagy 50 hevert a teraszon. Aztán tegnap is 2x fújtam igaz el is fogyott egy flakon mivel sok az ablak és mind földig ér. Mindenben van valami jó vagy rossz. Ma reggel nem találtam élőt de 1-2 döglött az volt. Talán éjjel megfagytak de ma még a falakon sem voltak pedig idesüt a nap. Minden esetre vettem még egyet és megint befújtam. Nem olcsó de megéri. Amióta elkezdődött ez az egész még ki sem nyitottam az ablakokat mert akkor is bemászik ha van szúnyogháló. Én még az ablakokat is lefújtam úgy, hogy pucolhatom. Nem tudom mi az ami használt talán az idő vagy valóban a Biokill de most már kicsit megnyugodtam mert lelkileg megviselt. Remélem nálatok is csökkent a mennyiség.
  :)

 31. Bori :

  Jó napot!
  Az a kérdésem hogy hány évig él ez a csúfság?

 32. Fiszy :

  Üdv mindenkinek.
  Minden problémát a gyökerénél kell megfogni. Tehát! Azt kellene megtudni valahogy, hogy ahonnan behurcoltuk, ott hogyan védekeznek ellene. A természetes ellensége sem lenne jó megoldás, mert az csak további problémákat okozna.

 33. Ági :

  Sziasztok !
  A természetes ellensége állítólag valami darázs ! Nem hiszem, hogy jó lenne ha azt hoznák be védekezésképp. Én nagyon reméltem, hogy az idei hideg megöli őket! De sajna nem :( Még a nagy hideg idején is mozognak. Amint kinyitottam az ablakot már bent is volt 1-2. Szerintem akkor lesz megoldás ha valamelyik illetékest is elárasztják!

 34. Én is akarok kommentelni :

  Üdv, sorstársak!
  Pár tapasztalat:
  – Porszívó felejtős, bűz fog áramlani belőle
  – ha már benn van a lakásban, akkor egy pzs-vel fogd meg, ha leszáll valahova. Nagyon bamba állat, nem fog hirtelen elszállni. Aztán hajtsd össze a pzs-t (nem is kell összenyomni) és le a wc-n. Lehet spórolni félbevágott pzs-vel.
  Kellene egy pógári kezdeményezés az országos irtásra. Momentum, ha olvasod, ez is tuti lehetőség! :)

 35. Piliske :

  Tisztelt Sorstársak, könyörgök, ne keverjük ide a politikát, mert nem tudom, melyiktől irtózóm jobban. Visszatérve a témához: ősszel mínuszokért imádkoztam, de még egy ilyen téltől se döglöttek ki! Ma már hármat találtam az erkélyen. Nálam is a sikítófrász esete forog fenn. Biológusok, inszektológusok, lógusok  és bárkik, segítsééééég.

 36. gery :

  az a durva, hogy én néhányat foglyul ejtettem egy pohárral, és kiraktam az ablakpárkányra bebörtönözve őket, ezt még tavaly novemberben. Két hétig bírta élelem és víz nélkül, ráadásul úgy, hogy éjjelenként már fagyott akkor! A legnagyobb hideg idején januárban nem láttam egyet sem sehol, de újra előbukkantak, és minden nap minden szobában levadászunk legalább egyet, ötletem sincs, honnan kerültek megint elő. Már előre rettegek attól, mi lesz nyár végén, ősszel. A legrusnyább undorító dög, amivel valaha találkoztam..

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.