COVID-INFO: cégünknél továbbra is fokozott elővigyázatosság van érvényben. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink.

Ágyi poloska továbbhurcolása: ha nem akarja továbbvinni (munkahelyről, otthonról)

Akár attól fél, hogy a munkahelyéről hazaviszi az ágyi poloskát, vagy otthonról más családtagokhoz továbbhurcolja, ez a cikk sok segítséget ad majd, hogy ennek esélyét a minimálisra csökkentse.

1.) Mit tegyek, hogy ne vigyem át otthonról az ágyi poloskát másokhoz?

1. Csak a legszükségesebb dolgokat vigye ki a lakásból:
Minél kevesebb személyes holmit visz ki a lakásból, annál kevesebb eséllyel fog poloskát magával vinni.

2. Frissen mosott ruhát vigyen el:
Ha ruhát is elvinne, akkor kizárólag frissen mosottan, a szárítóról levéve, és átvasalva tegye el. Minél több ruhát pakol el közvetlenül a szekrényből, és azok minél közelebb esnek az ágyhoz, annál valószínűbb, hogy poloskát is át fog vinni a lakásba.

3. Ne a szobába pakoljon össze:
Semmiképpen ne a fertőzött szobában pakoljon össze, és semmiképpen ne ott tárolja az összekészített táskát. A legjobb erre a szobáktól távol eső, keveset használt helyiség. De minél kevesebb dolgot vigyen el a fertőzött szobáből.

4. Holtbiztosan poloskamentes táskába pakoljon:
Semmiképpen ne pakolja el a ruháit olyan táskába, bőröndbe, amit ezelőtt az ágy alatt, mellett, felett tárolt. Inkább vigye a személyes dolgait ez esetben egy szatyorban, mintsem egy kockázatos táskában. Ha mégis táska, akkor az előtte alaposan nézze át, gőzölje le, mossa ki, fújja át rovarirtóval.

2.) Mit tegyek, hogy ne vigyem haza az ágyi poloskát a munkahelyemről?

1. Minél kevesebb személyes holmit vigyen a munkahelyére:
Minél több dolgot bevisz a munkahelyére, annál nagyobb a valószínűsége, hogy azok valamelyikén poloskát fog hazavinni. Amíg nem oldódik meg az ágyi poloska kérdése a munkahelyén csak a legszükségesebb dolgokat vigye be a munkahelyére.

2. Tárolja elszeparáltan a holmijait:
Bármit, amit bevisz a munkahelyére elszeparáltan kell tárolnia. Minél távolabb a fertőzött területtől. Ha ugyanazon helyiségben dolgozik, mint ahol a fertőzöttséget tapasztalták, akkor az alábbi dolgokra figyeljen oda. Ne tárolja a személyes holmijait a földön, se a falra akasztva. A holmik tárolására lehetőleg egy olyan pontot jelöljenek ki, ami nincs közel egyik kolléga munkaállomásához sem. Az ember vonza a poloskákat, így az minél közelebb esik egy ilyen személyhez annál esélyesebb, hogy véletlenül belekeveredik, belemászik egy poloska.
A legjobb, ha egy külön asztalt kijelölnek erre, amit a munkaállomásoktól, és faltól eltolva helyeznek el, akár a helyiség közepére. A lábaira pedig tegyenek kétoldalas ragasztószalagot.

3. Védje a ruházatát:
Télen a kabátot ne akassza falon lévő akasztóra, se nyáron a pulcsijukat, kardigánjukat. Inkább egy székre tegye, aminek a lábain két oldalas ragasztószalagot tekernek, vagy vigye le a kocsiba. Semmiképpen ne legyen csak úgy letéve az asztalra sem. Mivel egy cipő, főleg ha fűzős, nehezebb átnézni, hogy rámászott-e poloska vagy sem, a kritikusabb időszakban érdemes akár váltócipőre cserélni a munkahelyen, és a hazamenőset, külön tárolni a személyes dolgoknál.

4. Ha haza ment irány a kád:
Már csak egy dolog van, amivel hazaviheti a munkahelyéről a poloskákat. Az pedig a saját ruházata. Szóval, ha hazamegy, az első dolog az legyen, hogy beugrik a kádba. vagy a zuhany alá. Semmiképpen ne a szobában dobja le a munkahelyi öltözéket, hanem menjen vele a fürdőbe. A kádban, zuhanyzóban történő átöltözéssel még elkerülhető, hogy az esetlegesen bevitt poloskák szétterjedjenek a lakásba. A ruha kerüljön rögtön a vasaló alá, vagy szárítógépbe, esetleg mosásba. Ha az öltözés alatt kiesne egy poloska a ruhából, a fehér kádban, zuhanytálcán könnyen észre lehet venni, ráadásul a sík oldala miatt valószínű, hogy még ki sem tudnak majd mászni belőle.

Ha ezt a 4 szabályt betartja, akkor minimalizálja az esélyét, hogy a munkahelyéről ágyi poloskát vigyen haza. Nem mondom, hogy kényelmes lesz, vagy egyszerű, de érdemes ezekre figyelni. Talán kicsit bogarasoknak tűnünk, de ismerjük az ágyi poloskákat, tudjuk milyen viszontagságokat okoznak, mennyire nehéz kiirtani őket, szóval szemét kis dögök, akikre oda kell figyelni.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Mi nyarani voltunk! Egy éjszakát töltöttünk ott, másnap hajnalban jöttünk haza.

  Haza hozhatuk, vagy arra a kis idővolt, hogy elhozzuk.? Köszönjük a választ!

 • Kedves Abatox!
  Gyermekem külföldön nyaral és a csípései alapján úgy tűnik, ágyi poloska van a szálláson. Mit tehetünk, amikor hazaér, hogy nálunk ne terjedjen el, ha esetleg hazahozza onnan ruhán, bőröndben?
  Köszönöm a választ!
  Erika

 • Üdvözlöm!

  Szobalányként dolgozom egy szállodában.Már többször volt vendégpanasz ágyi poloskára.A szobát leállították,hívtak írtót,de kb.egy hét után kiadták.Itthon a karomon egyik nap volt két csípés,a másik nap a masik karomon kettő,a harmadik éjszaka beöltöztem,a lányom mellettem aludt,mondtam öltözzön be ő is mert lehet,hogy ágyipoloska van,de ő nem öltözözött fel,harmadik napon ő rajta lett kettő csìpés,így rögtön kihívtam az írtókat.Egyet talált,azt mondta fertőzöttségre utaló jeleket nem talált,azt mondta nagy ”szerencsénk’ van,hogy még időben szóltunk a csípések másnapra megszűntek.Nekem azt mondtàk 3 hétig csak söpörni szabad a lakásban.felmosni porszívózni törölgetni nem.
  A szállodában mással írtanak?Ott 1hét elég?Hozhattam onnan haza?Mert azt mondta a vezetőm,hogy biztos,hogy nem.???’Nem jellemző??Most megint összecsípett egy hölgyet a szállodában .Hívták az írtókat tegnap,ma már takarítják a szobát,hogy kiadhassák.??Nem nagyon tudnék abban a szobában dolgozni.Nem is akarok,inkább felmondok!!!!Ezt egy szálloda megcsinálhatja????
  Bocsánat a hosszú levél miatt de az undortól nem tudom mit csináljak kinek szóljak!!???

  Köszönettel :Szánthó Judit Nikolett

 • Üdvözlöm!
  Elképzelhető, hogy a szomszéd lakásból vittem haza “vendégként” néhány ágyi poloskát a közelmúltban? Ugy tudom ebben az otthonban szeptemberben történt az első írtás, az újboli írtás nem történt meg. Azért talán, mert úgy ítélte meg a tulajdonos: minden poloska elpusztult az első és eddig egyetlen írtás okán.
  Második kérdésem: 1 db ágyi poloska is okozhat szúrást az emberen? Amennyiben azt az 1 db-ot sikerült ártalmatlanítani, /eltettem a tetemet, majd beazonosítottam őt/ elképzelhető, hogy is nincs több nálunk?

  1. Kedves Anna!

   Elképzelhető, hogy valahonnan (akár szomszéd, akár tömegközlekedés, akár mozi), hazaviszi az ágyi poloskát. Az ágyi poloskát aktív (amikor ő jön a lakásba), és passzív (amikor valamivel bevisszük) úton kerülhet be. Hogy mik lehetnek a passzív módok szinte lehetetlen felsorolni. ‘ db poloska is csíp természetesen, hiszen az életben maradásához vérre van szüksége. Mázi kell, hogy 1 db legyen egy lakásban.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kérdezném az ágyipoloska műszakicikekbe belemegy-e. Igy egyik helységből a másikba átvihetem pl tv-ben dekoder laptol stb. Válazát kőszőnőm.

 • Tisztelt Szakértő!
  Kérdésem a következő: Költözésnél hogy kerülhetem el hogy tovább vigyem az ágyi poloskát? Mennyi az esélye hogy úgy tudok elköltözni hogy nem viszem magammal ha mindent betartok? Műszaki cikekkel mi a helyzet ami a szobában van a földön? Köszönettel

 • Tisztelt Abatox! Julius elején sikerült hazavinnem egy ágyi poloskát. Ezt onnan sejtem,hogy akkortol találtam magamon csipéseket. Nem tulajdonitottam nagy jelentöséget a csipéseknek,ugyanis sokat jártam le a Tiszára és ott is megettek a szunyogok. Akkor lett gyanus amikor már nem voltam lennt,de a csipések nem multak,söt ujak is keletkeztek. Akkor lehuztam az ágynemümet, megmozgattam a matracomat és elömászott egy bogár. Lecsaptam,beazonositottam,ágyi poloska. Rögtön kimostam mindent ami akkor az ágyamban volt,párnát,takarokat. Jol kiporszivoztam minden zegét-zugát az ágynak és alaposan lefujtam Protect poloskairtoval a tüzések mentén is. Ennek 10 napja, és miota elkaptam, azota nincsenek rajtam ujabb csipések. Kétnaponta porszivozok a zsákot rögtön kidobon. A kérdésem az lenne,hogy ha csak egyet vittem haza, kb.3 hetet töltött nálam és ez idö alatt sikerült lepetézni, mennyi idö amig kikelnek és ujbol elkezdenének csipni? Mennyi idö mulva nyugodhatok meg,hogy nem történt fertözés? Lepedömön nem volt vérfolt,ürülék,levedlett bör. A matrac oldalán találtam 5 db ürülék foltot. Ágyat és ágy környékét beleértve a szegölécek mögött, nagyitoval ,zseblámpával néztem körbe, semmit nem találtam. Várom mielöbbi válaszukat,ugyanis azota nem alszom tul nyugodtan! Köszönettel!

 • Szep jonapot !!! Kérdésem volna önökhöz ! 2 db poloskát làdtam màszni az âgyunkon, az egyik megvolthalva a mâsik visszont a làbam mellett màszott aktivan elnyomtam az ujjammal .2 napja nem alszunk.az àgyban .félek hogy esetleg a polcon lévő ruhàkba is beférközik 🙁 költözni szeretnénk de semmit nem merei vinni magammal!! Tanàcsukat szeretnêm kérni..!! A ruhâkat esetleg mibe pakoljam.hogy ne tudjam elvinni es a szemelyes hominkat. Cipoket illatszereket . köszönettel .Tőröknê …

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
(H-P: 8 - 19, SZ: 8 - 16)
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.