Ágyi poloska csípés enyhítése

ágyi poloska csípésAz ágyi poloska csípés sokszor még a legtapasztaltabb bőrgyógyászokon is kifog. Ugyanis nehezen ismerhető fel az poloska csípés. De nem lehetetlen.

Ezért is gondoltuk úgy hogy vállalkozunk erre a feladatra, és jó rovarirtókhoz méltóan megválaszoljuk az ágyi poloska csípéssel kapcsolatos legégetőbb kérdéseket.

Az ágyi poloska csípés jellemzői:

Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska csípés?

Az ágyi poloska csípés akkor ismerhető fel könnyedén, ha ismerjük a keletkezésük körülményeit. azaz nem magát a csípést vizsgáljuk, hanem azt, hogy azok hogyan keletkeztek. Az ágyi poloska minden esetben este csíp, majd másnap reggelre jön elő az az őrjítő viszkető kiütés. Szemben a bolha és pókcsípésekkel, amik napközben is szaporodhatnak.

Alapvetően bármilyen testtájékot érinthet, ahol a bőrfelület puhább.

Sajnos ilyenkor sokan szúnyogra, vagy bolhára gyanakodnak. Ha azonban nincsen a szúnyognak szezonja, vagy épp esténként nem ébredt fel arra az idegesítő kis halk zümmögésre, akkor nagy valószínűséggel ágyi poloska csípésekről beszélhetünk.

Sokan szoktak még pókra gyanakodni. Ám a pókcsípés apró, és a pók kettős harapószerve miatt, mindig két apró csípésnyomot hagynak.

Magát az ágyi poloska csípést tekintve a tünetek változóak lehetnek. Az apróbb piros pontól kezdve a felpúposodott sárgás gennyes fertőzésekig bármi előfordulhat. Egyedül attól függ, kinek mennyire érzékeny a szervezete ezekre a csípésre.

A szúnyogcsípéssel ellentétben azonban az ágyi poloska csípés 7-10 napig is viszkethet. Az alvásokat így nemcsak pszichésen, de fizikailag is ellehetetlenítheti.

Hogyan enyhíthető az ágyi poloska csípés viszketése, égő érzése?

A legtöbb viszketés elleni gél használható az ágyi poloska csípés enyhítésére. A legnépszerűbb a Fenistil gél. De van kimondottqan rovarcsípést enyhítő krém, mint az Antivakarin, vagy a Naturland csípés utáni krém. Persze lehet próbálkozni homeopátiás készítményekkel is. Ugyanaz érvényes itt, mint a legtöbb gyógyszerre: kinek mi válik be!

Sajnos előre megmondani nem tudjuk, de minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadunk itt a hozzászólások részben.

Veszélyes az ágyi poloska csípés?

Felnőttekre jellemzően nem, de kisgyermekekre sajnos igen. Náluk ugyanis az ágyi poloska csípés csalánkiütést okozhat, aminek a szétvakarásával fertőzéseket is kaphatnak. Szerencsére azonban az ágyi poloskák csípésükkel fertőző betegséget (tifusz, szifilisz, aids) nem terjesztenek, lévén nem több gazdás parazitáról van szó.

De sajnos még így is ellehetetlenítik az éjszakákat, kellemetlen pszichikai érzetet okoznak. Egyszóval akár idegösszeomlást is lehet kapni ezektől az parazitáktól.

Ha meg szeretne tőlük szabadulni, és nem egy hosszú tortúrát átélni, akkor erre olvasson tovább.


 

 1. Áldott Éva :

  Sajnos én most részesültem ilyen
  borzasztó traumába.Augusztus óta
  kettőször voltam bőrgyógyászaton,és semmi változás nem történt volna,ha nem mondja a szomszédom,hogy nézzem meg az ágyamat.Én nem tudtam azt,hogy létezik ilyen ,hogy ágyi poloska. De én most attól félek,hogy én nálam már irtottak meg az ötödiken is ,és vajon mi lehet a hatodik emeleten is.Az a félelem,ami bennem van,hogy vajon mikor jönnek vissza,én ebbe már bele őrülök.Az szeretném tudni,hogy milyen hatalom van erre,hogy ez meg legyen szüntetve?Nem lehet azt elrendelni,hogy köztes emeletre is nézzenek be,hogy elmúljon ez a veszély. Szeretnék erre választ kapni!

 2. abatox :

  Kedves Éva!

  A helyzet sajnos nem egyszerű. Egy járványügyi rendelet szerint a tulajdonosnak kötelező fertőzöttség esetén kezeltetni az ingatlanát, így az ÁNTSZ-hez lehet fordulni, akik felszólíthatják a tulajdonost. De a gyakorlatban ez sokszor csak lassan, és nehezen megy végbe, és persze szükség van a megalapozott gyanúra is. Az, hogy mindenhová benézzenek, biztosan nem fog menni.

  Próbáljanak első körben anonim felméréseket végezni, hogy kik tapasztaltak ágyi poloskára utaló jeleket a társasházban. És az eredmények függvényében lépjenek tovább. Akár minket is megkereshetnek az eredményekkel, reméljük, hogy kiértékelhető lesz.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 3. Ágyi poloska infógrafika | Abatox Kft. :

  […] olvasnivalók az ágyi poloskáról: Az ágy poloska fejlődése Az ágyi poloska csípés enyhítése Ágyi poloska csípésnyomai Ágyi poloska összefoglaló VN:F [1.9.20_1166]Szavazzon, mennyire […]

 4. Meláth Szilvia :

  Sajnos én is megismertem az ágyi poloskát.Budapestre költöztünk,és a lakás melyet bérbe vettünk,kiderült, fertőzött volt.Engem és az 5 hónapos kislányomat marták össze.A kislány allergiás lett a csípésekre,csalánkiütések is jelentkeztek nála.A mai napig kezelésre szorul a kicsi.Nem kívánom egy szülőnek sem,hogy ezt átélje.A szörnyű az,hogy sok ember letagadja,ha talál ilyet a lakásában,vagy mert szégyenli,vagy mert nincs pénze a fertőtlenítésre.Sajnos én hiába teszek meg mindent,ha a más lakásából,majd újra hozzánk is visszatérnek a bogarak.Nagyon fel vagyok háborodva sok ember hozzáállásától,igenis kötelezni kellene a társasházak lakóit,hogy mindenki végeztesse el az írtást,mert egy kikelő pete újra végigfertőzhet mindenkit.

 5. abatox :

  Kedves Szilvia!

  Egy járványügyi rendelet értelmében a tulajdonosoknak kötelező kezelni az ágyi poloska problémát, csak sajnos a végrehajtó szerv (ÁNTSZ) nem tud megfelelő hatékonysággal fellépni az ilyen esetekkel szemben. A felháborító inkább az, hogy valaki egy poloskás lakást kiad albérletbe. Sok esetben a tulajdonosok tudnak erről. Bár hozzá kell tenni, hogy a többség kivétel.

  Bízom benne, hogy a problémájuk hamarosan megoldódik!

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 6. Blondine :

  Sajnos nálunk is megjelent, egy hónapja a szomszédban volt, én 2 napja irtattam.Olvasom a cikkben, hogy a pók két csípésnyomot hagy, amivel én most szembesülök. Lehet,hogy fölöslegesen csináltattam, fizettem ki a nem kis összeget és pókom van??? Ez már csak azért is érdekes mert nem találtam még eddig egyetlen rovart, petét, szennyeződést!Rettenetes nézek ki, és már lemarom magamról a húst annyira viszket.

 7. abatox :

  Kedves Blondine!

  A pók a legritkább esetben csíp, főleg alvó embert. Mivel nekünk naponta több esetünk van az ágyi poloskákkal szinte biztos, hogy ez okozta a csípéseket. Az, hogy nem látnak poloskát, sajnos nem zárja ki, hogy ne is lennének ott. Az esetek 80%-ban az emberek nem is látják a rovart, csak a csípéseiket tapasztalják.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 8. Bernadett :

  Sajnos minket is megtámadtak a kis dögök de sikeresen hamar léptünk.Ma voltak nálunk az irtók (ti) és mindent befújtak,viszont nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy veszélyes lehet-e az ha a bőrünk érintkezik a befújt tárgyakkal,huzatokkal,stb…

 9. abatox :

  Kedves Bernadett!

  Az irtószer a kijuttatott koncentrációban nem okozhat bőrirritációt. Évente talán ezernél is több helyre kell kimennünk ágyi poloska irtásra, de szerencsére ilyen visszajelzést még nem kaptunk. Nem kell félni!

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 10. Bernadett :

  Sajnos a párom is és én is részesei lehettünk az ágyi poloska csipéseknek. Hotelban sikerült találkozni vele. A kérdésem, hogy a ruhakkal, táskában haza hozhattuk-e?

 11. abatox :

  Kedves Bernadett!

  Sajnos előfordulhat, hogy a bőrönddel hazahozták a poloskákat. Ez legnagyobb valószínűség akkor van, ha a bőröndöket közel az ágyhoz tárolták. A csípések sajnos egyértelműen mutatni fogják, hogy hazahozták-e őket. Amint tapasztalanak csípésnyomot, hívjanak szakembert, mert csírájában elfojtva gyorsan, és problémamentesen meg lehet tőlük szabadulni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 12. edo :

  Jó napot kívánok! Kérdésem lenne, hogyan néz ki az ágyi poloska csípése? Nekem a jobb lábamom van, nem viszket csak kicsit, piros a bőr körülötte, a közepén kis kemény,apró vizhólyaghoz hasonló képződmény van. az ágyban egyetlen vérző nyom sincs a lepedőmön. A csipés a fotelban történt amit tökéletesen tisztára pórszivóztam. Mit tegyek:?A cinkes rázófolyadék jó? Hallottam, kapható valamilyen spray a Praktikerben ami jó ellene./ A szomszédban volt ilyen ő azzal írtotta ki, Kérem segitségüket! Várom megnyugtató válaszukat, Repkednek a villanylápa körül pici zöld kis bogarak ami a muslincához hasonlít. Ezek a kis zöld dögök csípnek,tapasztaltam. Kérem segitsenek!! Köszönöm edo

 13. abatox :

  Kedves Edo!

  Az ágyi poloska csípést leírás alapján nehéz megállapítani, mert a tünetek egyéntől függőek, hiszen mindenkinek másképp reagálhat erre a szervezete. Mi inkább a csípések keletkezésének körülményeiből tudjuk megállapítani, hogy poloska okozza-e. Egyéb iránt a lakásban előforduló élősködők (csípő, vérszívó) rovarok közül az ágyi poloska a legjellemzőbb.

  Ajánlom figyelmébe az alábbi cikket:

  A cinkes rázófolyadékot én úgy hallottam a csípések házilagos enyhítésére szokták használni. Magára az ágyi poloskára a szakember közreműködését javasoljuk, vagy esetleg a Protect ágyi poloskairtót.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 14. horsemen :

  Jó napot kívánok ! Már teljesen el vagyok keseredve.Egy volt munkásszállás épületében bérlek szobát(a kommunális vizesblokk,főző,mosó helységek közös használatúak).Az ágyam (ami már totálisan tele van poloskákkal)melletti falrész úgy néz ki,mint egy absztrakt festmény,az általam elnyomott,szétkent poloskák után maradt alvadt vércsíkoktól !!!
  A mosdókagyló környékén is láttam,elnyomtam már nem egyet.Sőt ! A buszon ,amikor megyek dolgozni,a hátizsákomon is előfordult.Már abban sem vagyok biztos,hogy a kimosott,megszáradt ruháimba nem költöztek -e bele.Egyszerűen kerülök gyakorlatilag szinte mindenféle érintkezést más emberekkel,nehogy átadjam nekik.
  Az épületet üzemeltető Team gondnoka saját bevallása szerint se rendelkezik gázmesteri végzettséggel,jogosultsággal, mégis szakértőként tünteti fel magát.Valamint valamilyen állítólagosan hatékony szerrel permetezteti írtás címén azokat a szobákat,aki még bízik benne.Nálam is volt korábban,átmeneti javulással,de most a helyzet sokkal rosszabb.Kérdésem:kiirtható -e az ágyi poloska,olyan rettentő fertőzöttségi szintről ,mint ami nálam tapasztalható ?Bizonyítható-e hogy ki mivel járult,járul hozzá a poloska terjedéséhez ? Egyáltalán van-e joga egy műkedvelő amatőr irtónak (gondnok)beállítania magát ,mint szakértő ? Ha sikerül innen elköltöznöm (nem csak a poloskák miatt),mit kell tenni ,hogy az új lakhelyemre ne vigyem magammal a kis élősködőket ? Szükséges -e gázmesteri vizsga a rovarirtás jogosult végzéséhez ?Mit lehet tenni a már egyértelműen fertőzött ággyal,ruhákkal egyéb használati tárgyakkal ? Tudom ,hogy ömlenek belőlem a szinte összefüggéstelenül egymásra halmozott kérdések.Kérem segítsenek ! Várom válaszukat,előre is köszönöm.

 15. G.Móni :

  Jó napot! Nekem az lenne a kérdésem, ha ágyi poloskám van (mert van rajtam pár kétes kinézetű csípés, és a felső szomszédom most mondta, hogy ágyi poloska írtás volt nála)az írtószer kis állatokra mennyire ártalmas, egy szobás lakásom van és két vadászgörényem. Ártalmas rájuk? Köszi M.

 16. abatox :

  Kedves Sándor!

  Képesítésre mindenképpen szükség van, de nemcsak azért, hogy az ember tudja mit csináljon, de enélkül megfelelő szerekhez sem tud hozzá jutni. A szállóknál sajnos gyakori probléma az ágyi poloska, és azért tud sajnos nagyon elfertőződni, mert csak tűzoltás szerűen végeznek irtást. Ahhoz, hogy eredményes legyen a poloskairtás összehangolt, mindenre kiterjedő kezelésre lenne szükség valószínűleg, persze ez sok mindentől függ. Nehezíti ezeket a dolgokat a területek zsúfoltsága, és sokszor az emberek hozzáállása.

  Egy összehangolt poloskairtás kellene, amit mindenki komolyan kell, hogy vegyen, és meg kell fogadni a szakemberek javaslatait.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 17. Ancsa :

  Üdvözlöm!
  Érdeklődnék,hogy ha tegnap reggel volt nálunk poloskairtás a lakásban,elvileg mindent átfújtak.Hogyan létezhet,hogy ma új csípések vannak rajtunk?És az normális,hogy szinte már az egész testünk viszket?Egyből az irtás után elpusztulnak ezek a dögök,vagy még lakmároznak belőlünk?Rémálom ez az egész…
  Köszönöm a válaszát!

 18. Bixy :

  Üdvözlöm!
  Azért keresetem meg Önöket, mert mivel még soha nem találkoztam poloska csípéssel, ezért nem is tudom beazonosítani. Sajnos 2 hete már, minden nap újabb és újabb csípéseket fedezek fel magamon, sokat…. pirosak, felduzzadnak és iszonyúan viszketnek. Először azt hittem, hogy szúnyog, de az nem lehet mert van szúnyogírtónk, másrészt meg ezek a csípések máshogyan néznek ki. Utána azt hittem, hogy pókcsípés, de mindig éjszaka történik a csípés és a múltkor az egész testemen végig ment. Ami viszont nagyon furcsa az az, hogy én a lakás minden részében aludtam (családi házban lakunk egyébként) és így is minden nap újabb csípések vannak rajtam, a régiekkel egyetemben, de a gyerekeket és a férjemet egyáltalán NEM csípte meg semmi!!!!! Lehetséges ez? Már arra is gondoltam, hogy akkor lehet, hogy ez nem is csípés hanem allergia vmire? Nem tudom!!! Várom válaszukat. Köszönöm!!!

 19. Klára :

  Üdvözlöm
  Körülbelül egy hónapja volt nálunk csótányirtás, elmentünk nyaralni, majd miután hazajöttünk első éjszaka után a férjemen másnap a könyökétől lefelé gennyes, viszkető, begyulladt kiütései voltak. Azt hittük napallergia, Fenistilt használt, és allergia gyógyszert, néha enyhül, néha előjön ez a kiütés sorozat, hol az egyik karján hol a másikon. Eddig rajtam nem voltak csípések, de egy pár napja én is találok reggelente magamon kis irritáló viszkető csípést, ami egy pár órán belül eltűnik rólam.A férjemen újabb csipés nem nagyon van. Az ágyat folyamatosan figyelem, éjjel is ég a lámpa, de semmit nem látok, sem a lepedőn, sem az ágyon, sem a falon. Lehet hogy ez valami szárnyas rovar lesz? De a csípést sem érezzük. Egyébként csótányirtáskor, olyan erős irtószert használtak, hogy a hangyák a legyek is elpusztulnak. Akkor ez lehet ágyi poloska? Az ágyunkat újonnan vettük, és már több mint két éve használjuk, eddig nem volt gond.
  Köszönöm válaszát.

 20. abatox :

  Kedves Bixy!

  A tüneteket könnyen okozhatják ágyi poloskák. Sajnos azt lehet mondani, hogy az esténként keletkező ismeretlen rovarcsípéseket manapság 99%-ban poloska okozza. Mivel a szúnyog zümmögését érzékelni, a pók meg nem támad emberre, ezek egyértelműen kizárhatóak. Sajnos poloska lesz, még annak ellenére is, hogy nem mindenki érzi a bőrén ennek a jelét. Érdemes esetleg bőrgyógyászatra is elmenni, hogy egyéb allergia ki legyen zárva.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 21. abatox :

  Kedves Klára!

  A csípések keletkezhetnek poloskáktól. Sajnos manapság nagyon könnyen behurcolható otthonra, akár nyaralásból is hazavihető. Mivel az ágyi poloska éjjeli életet él, nappal nem látni, kizárólag éjjel, ami akár a hajnali 2-3 órát is jelentheti. Sajnos azt lehet mondani, hogy az embernek mindig beigazolódik a gyanúja. 100-ból 99 eset poloska szokott lenni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 22. Béla :

  Én azért kíváncsi lennék Ancsa válaszára!

 23. kérdező :

  Nálam egy másik cég től tegnap jártak, a hálószobát vegyszerrel permetezték alaposan, még a konnektorokat is (mindenből, tapéta, matrac… “folyik”. A lakás többi részén nem történt beavatkozás, de atöbbi helyiség nagyon bajos is lenne, a kimondottan tárólószoba a benne lévő rengeteg dolog miatt kipakolhatatlan is). (Egyébként soklakásos panelben élek). Kérdésem, hogy most akkor ez valószínűleg értelmetlen volt, ha nem az egész lakásban egyszerre történt mindenhol az irtás?

 24. István :

  Kedves Abatox

  Engem egy hete csipett meg valami , viszket , de leginkább fáj is.Nézegettem a neten , a csipés olyan mint az ágyi poloska csipáse , kb 6-8 csipés egymás mellett ,de azóta nem csipett meg semmi.
  A fájó érzést kiválthat egy hét után a csípés?
  Köszönettel

 25. Klári :

  Üdvözlöm!
  Úgy néz ki Nálunk is megjelent az ágyi poloska,ami rajtam már el is kezdte az étkezést.Azt szeretném kérdezni,hogy házilag hogyan lehet kiirtani,vagy ehhez inkább szakember kell?Ha rovarirtót hívok(sajnos Önök a távolság miatt nem jönnek erre),mivel fog járni?Van egy 4hónapos kisbabám,nem okoz semmi problémát az irtószer Neki?Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen “kezelés”,ki kell költözni?Válaszát előre is köszönöm!

 26. abatox :

  Kedves Klári!

  A házilagos irtásról, és annak megpróbáltatásairól itt olvashat:
  http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/agyi-poloskairtas-hazilag

  Nehéz ügy házilag megszabadulni tőlük!

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 27. abatox :

  Kedves István!

  Erről sajnos bőrgyógyásszal lenne érdemes konzultálni. Az biztos, hogy a poloska csípés akár hetekig is viszkethet. Fájó érzés esetleg egy vakarás okozta gyulladásból származhat, de pontos információt erről egy bőrgyógyász tudna adni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 28. Kerekes Tibor :

  Múlt héten /2013.12.11. éjjelén/ a nyíregyházi JOCO panzióban aludtam! Előtte egy drágábban érdeklődtem, persze utólag megbántam, hogy nem ott aludtam! Sikerült vendéget /vendégeket/ hazahoznom!! Ma reggel elmentem bőrgyógyászhoz, azonnal azt mondta, hogy házi poloska!/Érdekes, de a feleségem is ezt mondta, én inkább allergiára gyanakodtam/. Az utóbbi 2-3 napban nagyon sok csípés lett rajtam, nagyok, viszketnek!Sajnos már hét elején cselekedni kellett volna!Vajon hányat hozhattam el, mennyire volt fertőzött a szoba? Valószinüleg soha nem fog kiderülni! Többszáz alkalommal aludtam panziókban, szállodákban,de még ilyen nem volt!

 29. Patrik :

  Udvozlom!

  Egy par napja szembesultem vele, hogy a nemregiben rajtam megjelent, es reggelrol-reggelre sokasodo piros foltok, agyi poloskatol szarmaznak. Mivel alberletben elek, az irtas ellenere is tervbe vettem a koltozest. A kerdesem az, hogy melyek azok a targyak, amelyektol mindenkeppen meg kell szabadulnom? Egy cikkben olvastam, hogy a minimum 60 fokos mosas a ruhakat kello keppen megtisztitja ezektol az elolenyektol. Ez valos informacio? Illetve azokat a textil alapu targyakat (pl. utazotaska, szennyesruha tarto stb.), amelyeket nem lehetseges kello alapossaggal megtisztisztitani, szukseges-e kidobni?
  Valaszat elore is koszonom!

  Patrik

 30. Varga Katalin :

  Az lenne a kérdésem, lehet-e poloska a lakásban. A barátommal lakom de soha nem volt rajtunk csípés. 3 hete itt aludt a lánya és másnap đélutánra több csípés lett rajta, ami pár nap múlva elmúlt.Egy hét múlva amikor itt aludt nem lett csípés, de most megint van. Hogy lehet, hogy minket nem csíp, hogy tud akkor élni? Van egy macska is. Táplálkozhat az ő vérével? Sosem volt még ilyen probléma, pedig volt, hogy más is aludt itt. Várom megtisztelő válaszát! Varga Katalin

 31. abatox :

  Kedves Katalin!

  A vázolt problémát csak abban az esetben tudnám ágyi poloska csípésre visszavezetni, ha a leány rendszeresen, legalább hetente egyszer ott aludna, Önöktől külön szobában, vagy legalább külön fekhelyen és csípései reggelente jelentkeznének. Az ágyi poloska emberi vérrel táplálkozik, de szélsőséges esetben házi állatok is megcsíphet, ez csak nagyon nagymérvű ágyi poloska fertőzöttség esetén, vagy esetleg a lakás rendszertelen használata esetén fordulhat elő.
  Remélem tudtam megnyugtató választ adni.

  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 32. abatox :

  Kedves Patrik!

  Valóban a 60 fokos mosás elpusztítja az ágyi poloskát. Érdemes mindent átmosni amit lehetséges. Különösen érdemes átvizsgálni költözés előtt azokat a tárgyakat, eszközöket melyek az ágy környezetében, ágyneműtartóban vannak tárolva. A kevésbé kényes tárgyakat, mint például az Ön által említett utazótáskát, illetve szennyes tárolót esetleg közvetlen költözés előtt ágyi poloska elleni rovarölő aeroszollal lehet kezelni. Sajnos mindenképp kellő körültekintést igényel, hogy ne költöztessük magunkkal az ágyi poloskát.
  Sok sikert a költözéshez.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 33. Anna :

  Üdvezletem!

  Sajnos mi már többször tapasztaltus és jelenleg is szenvedünk tőle. Sajnos a ház amiben élünk tele van vele..Így félek ha itt írtásra kerül a sor, akkor újra meg újra visszajönnének.
  A kérdésem az volna, hogy állatokra (kutya,macska)mennyire veszélyes ez az írtás?

 34. Anna :

  Az írtás után közvetlen nel lehet bemenni a lakásba? Hogy zajlik ez le, mert ha több óráig nem lehet bemenni akkor még azt is ki kell találni, hogy az álltokat hova helyezem el. Mennyire lesz hatásos az írtás ha a szomszédnál is vannak így félő, hogy újra lesznek.

 35. abatox :

  Kedves Anna!

  Valóban egy kiterjedt, több lakást érintő ágyi poloska fertőzöttség, csak a lakók összefogásával oldható meg hosszútávon. Ebben az esetben legszerencsésebb, ha az épület közös képviselete szervezi meg a poloskairtást. Amennyiben ez ez nem kivitelezhető marad az egyéni poloskairtás, de sajnos a visszafertőződés lehetősége miatt hosszútávon nem oldja meg az ágyi poloska problémát.
  Az általunk kivitelezett poloskairtásról itt olvashat bővebben: http://www.abatox.hu/rovarirtas/poloskairtas.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 36. Papp György :

  Az lenne a kérdésem, hogy turistabuszon megtelepedhet e a poloska. Ugyanis hétvégén aludtam egy ilyen buszon mikkor felébredtem a kézfejem össze volt csipdesve. Ami a poloska csípésére hasonlít.

 37. abatox :

  Kedves György!

  Igen lehetséges, ha a hőmérséklet számukra ideális, a busz folyamatosan szállít utasokat és az ágyi poloskáknak van lehetőségük éjszakai vérszívásra. Kamionok vezetőfülkéiben például rendszeresen végzünk poloskairtást.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 38. katalin :

  Szia!!!két hete hogy a kisfiamon csípések vannak minden nap màshol és nagyon csúnyàk és az àgyàban talàlkoztam àgyi poloskàval most először nem tudom mit tegyek hogy az otthonunk újra biztonsàgos legyen kipakoltam az egész szobàt az àgyàgyàt kidobtuk és pakolàsközben a dvd tartóban talàltam még többet benne fehér petékkel de màshol nem igy megszabadultam attól is lehet ettől függetlenül a lakàsban egy helyen rak petéket kèrlek segitsetek meg akarom óvni a csalàdomat.köszönöm

 39. abatox :

  Kedves Katalin!

  Sajnos a szobák lomtalanítása, illetve bútorok kidobása, vélhetőn nem fogja megoldani az ágyi poloska problémát. Mindenképp egy átfogó vegyszeres kezelésre van szükség, mert akár a parketta szegélyeknél, kapcsolók- dugaljok mögött, tapéta illesztéseknél, ajtó-ablak keretek repedéseiben és még számtalan helyen előfordulhatnak ágyi poloskák.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 40. Károly :

  Az lenne a kérdésem, hogy ágyi poloska fertőzöttség esetén előjönnek-e a poloskák, illetve csípnek-e akkor is, ha éjjeli lámpát égve hagyunk a fekhely közelében? Vagy nappal alvó embert is megcsípnek-e? A sötétség miatt jellemző az esti (éjszakai) támadásuk?
  Köszönöm,
  Károly

 41. abatox :

  Kedves Károly!
  Az ágyi poloska alapvetően rejtett életmódú rovar, tehát sötétben és csendben indul táplálékért, viszont ha már kiéhezett, akkor nem fogja meggátolni az égve hagyott éjjeli lámpa.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 42. szabo jozsefné :

  kérdésem romában szálltunk meg
  5család külön szobákban másnap
  az egyik szobában afiam a menyem
  és az unokám aludt reggelre a
  menyem tele volt csipésekkel
  tovább utaztunk egyhetes hajoutra ott az orvos megálapitotta hogy polska csipés
  azota eltelt egy hét nem történt
  több csipés félek attol hogy haza hoztuk hogyan tudunk biztosat hogy nem hoztuk haza
  mennyi időnek kell elteni
  ahhoz hogy biztosat tudjunk
  nagyon várja a választ egy
  aggódó nagymama

 43. abatox :

  Kedves Nagymama!
  Ha jól értelemezem, akkor összesen 2 hét telt el a csípések óta. Ha ez idő alatt nem volt több csípés, akkor nem kell félni, hogy hazahozták a poloskát.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 44. Erika :

  Tiszteletem,
  Bevezetésképpen vagy előszó vagy mifene :)A szúnyoggal mindig kölcsönös volt a barátságunk…ő is utál engem :)Nah de ez az ágyi poloska,ő most az első számú nagy kedvenc a Nr.1…hajj ez valami rettenet,hogy mit művelt velem.. mert minden jel arra utal,hogy ez a galád mart össze meg vissza.Olyan ideges vagyok tőle mint egy bicikliőr :)…amikor az ember álmodja az édeseket,amikor csorog a nyála rá a párnára…na akkor tuti felébredek a késztetésre,hogy megvakarjam azt a fránya csípést-csípéseket….Na de a lényeg,hogy igazából választ kaptam arra amit szerettem volna megtudni,de azért 1 megerősítést kérnék rá.Tehát ha jól értelmezem…ergo ha 2 hét alatt nem jönnek új csípések akkor nem ők voltak,és akkor nagy az öröm és jöhet a tüzijáték?vagy fel kell ébredjek,hogy bilibe lóg a kezem és ez így ebben a formában nem általánosítható?+2.kérdés:Ha pizsibe nyomom akkor a ruhán kellene vérpöttynek lennie?Mert ahhoz kicsi,hogy átszúrjon rajta,de ahhoz elég galád,h.alámásszon :)mert ugye ez mászik.Nem de?
  Remélem nem írtam sértőt vagy bántót,mert az semmiképpen nem szerettem volna.Üdvözlettel:Pem :)
  Ui.:A szenvedőknek a csípésekre:Forever Aloe Vera ajakbalzsam,dokinőm ajánlotta.Ne kételkedjetek,hanem próbáljátok ki!

 45. abatox :

  Kedves Pem!
  Igen, az ágyi poloska mászik :). Árulkodó nyomok lehetnek a vérpöttyök az ágyneműn, illetve pizsamán is. Az ágyi poloskával fertőzött lakásban a csípések rendszeresen, akár mindennap jelentkeznek. Szerintem jöhet a tűzijáték :). Elnézést a megkésett válaszért.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 46. vargam :

  A kisfiamon van rengeteg kiutes piros színű a közepén piros pont. Ez milyen csipes lenne rajtam is van par db.Annyira nem viszket csak neha . Neha a csipesek megduzadnak ez mitől van. Bolha csipes lenne vagy allergia? Vagy valami mas csipes.

 47. abatox :

  Kedves Vargam!
  Amennyiben a csípések jellemzően éjszaka keletkeznek, ágyi poloskára, ha nappal is és elsősorban lábszáron, akkor bolhára gyanakodnék.
  Üdvözlettel,
  Abatox. kft.

 48. Roland Máté :

  Kedves Abatox !

  Amikor megláttam a lépcsőházba kiírva, hogy fogjuk össze, mert invázió van, akkor a nyomrom is görcsbe rándult, meg a fantomcsípéseket is éreztem, pedig már egy jó ideje nincs közöm hozzájuk. .

  De ez (az összefogás) egy 220 lakásos paneltömbnél, de még csak egy lépcsőháznál (30 lakás) is szinte kivitelezhetetlen.

  Nem tudom, hogy a teljes társasházat van-e értelme feljelenteni névtelenül az ÁNTSZ-nél? Történik-e valami azonkívül, hogyha tényleg kollektív irtást rendelnek el, akkor csődbe viszem a társasházat.

  Most nálam még biztos nincs. Megelőző irtásnak van értelme?

  Mit lehet tenni a megelőzés érdekében.

  Jelenleg LEVENDULA és TEAFA (ÉS NÉHA INDIAI CITROMFŰ) ILLÓ OLAJJAL „locsolom” körbe az ágy 4 sarkát meg a 4 oldalt középen, meg szárított levendulával szórtam körbe az ágyat.
  Bár ez így töményen elég drága mulatság, lehet, hogy hígítva kellene az illóolajat spriccelni?

  PETRÓLEUM-”locsolásnak”, mint megelőzés vagy nagyon veszélyes. Aki tudja mi ez, az még néha sajnos elkeseredésében azon is elgondolkozik, hogy magára gyújtsa a lakást.

  Nem az irtást akarom megúszni (akkor illóolajra sem költenék), hanem a csípést nem szeretném újra átélni egyetlen alkalommal sem. Ha meg jelenik az első csípés, akkor rögtön jön az irtás. Bár az sajnos nem más, mint a lakások között ping-pong.

  Mit lehet tenni a megelőzés, illetve pontosabban az elhárítás, védekezés érdekében? Az illóolajos védekezés lehet hatékony?

  Hallottam már a kovaföldről, timsóról, stb. De hogy ez a védekezési forma mit takar fogalmam sincs.

  Egyszerűen nem tudom tétlenül várni a támadást.

  Roland Máté

 49. abatox :

  Kedves Máté!
  A megelőző kezelésnek van értelme, a szakember által alkalmazott hatástartós irtószer megakadályozza, hogy a környező fertőzött lakásokból az Önök lakásába meneküljenek a poloskák. Házilagosan kivitelezhető legjobb megelőzési módszer a lakás leszigetelése csőáttörési pontoknál, nyilaszáróknál. A Társasházakban több lakást érintő fertőzöttség, valóban csak a lakók összefogásával szüntethető meg.
  Üdvözlettel,
  Abatox

 50. Babo :

  Kedves Abatox!
  Kb 2 hete rengeteg csípés lett a bal alkaromon, voltam Bőrgyógyászaton több helyen is mindenki azt mondta ágyi poloska csípés. A matracot kidobtam, hívtam rovarirtót de csak holnap tudnak jönni (07.18) Azóta nem jelent meg reggelre csípés viszont napközben főleg a kézen nyak és arcon nagy piros foltok jönnek ki majd kicsi és kemény pötty marad a végén. Nem viszket viszont fáj. Ezt is mutattam bőrgyógyászaton azt mondta ez is poloska csípés. De hogy lehet hogy ezek nappal jönnek ki rajtam? Nem viszket és nem hólyagos mint a korábbi csípések. Az írtás után mikor pusztulnak el a rovarok? Elvileg akkor másnap már nem keletkezik újabb csípés? Válaszát köszönöm!

 51. Éva :

  Kedves Abatox!
  Sajnos nálunk is ágyi poloska van a panelban, körbekérdeztem a szomszédokat, de csak a közvetlen szomszédom mondta, hogy volt náluk télen poloska, de már nincs, nem irtattak.
  Létezik ilyen? Átjött hozzánk és nálunk megszűnt?

 52. Cné :

  Kedves Abatox!
  Mi történik akkor, ha a szekrényekben, és előszobában levő szekrényekben is vannak peték, nemcsak az ágy körül?
  Meg kell várni amíg minden pete kikel és végigsétál az ágyunkig? Ha nem egyszerre kelnek ki és a második írtás után még mindig van valahol pete, akkor kezdhetjük előlről az egészet?
  Köszönettel
  Cné

 53. abatox :

  Kedves Babo!
  A poloskairtást követően a teljes poloskamentes állapot eléréséhez sajnos több napra van szükség. Amennyiben rengeteg csípés jelentkezik egy éjszaka alatt, akkor laikus szemmel is könnyen meg lehet találni az ágyi poloskát, mert akkor már vélhetően egy kiterjedt fertőzöttségről beszélünk.
  Üdvözlettel,
  Abatox

 54. Cné :

  Kedves Abatox!

  Azt szeretném még megkérdezni, hogy két írtás között tudunk-e valamivel védekezni, hogy ne csípkedjenek össze?

 55. Suzie Nagy :

  Kedves Abatox!

  Én kb. minden második, vagy minden harmadik évben így nyári időszakban szenvedek a csípésektől. Eddig nem tudtam pontosan, hogy mi lehet. A szúnyogot kizártam, mivel annak ellenére, hogy bejönnek, sokszor csípnek meg, de sosem gyűlik be így, és nem viszket ilyen intenzíven, és gyorsan elmúlik. Pár napja megint előjöttek a csípések a bokámon, combomon, de még a talpamon is. Iszonyatosan viszket, és ég. Azt hiszem, bizton állíthatom, hogy ez poloska.
  Nem olvastam végig a kommenteket, ezért ha már elhangoztak a kérdések, akkor elnézést kérek.
  Az első kérdésem az lenne, hogy az segít-e, ha pár napig nem a saját szobámban alszok (szerencsére ezt meg tudom oldani), az ágyamat pedig kiporszívózom jó alaposan és kimosok minden ágyneműt? Ez a kettő együtt mennyire lehet eredményes? Vagy ha másik szobában alszok, akkor követni fognak oda is?
  Illetve van egy ún. Domotox por, ami ha jól tudom, kifejezetten ágyra szórható rovarirtó szer. Ez használható? Lehet bármi haszna egy nagytakarításnak, és egy egy hetes kiköltözésnek? A másik, hogy olvastam, hogy szabad bőrfelületen szeretnek lakomázni. Ha én tetőtől talpig bebugyolálom magam, akkor a további csípések megelőzhetők?

  Suzie

 56. Babo :

  A két írtás közötti védekezésre én is kíváncsi lennék… Meg arra hogy mit tehet az ember irtás után valami plusz ami elősegíti a poloskák eltűntetését.

 57. abatox :

  Kedves Cné!
  Az első kezelést követő pár nap után elvileg meg kell szűnnie a csípéseknek, átlagos fertőzöttség esetén. A mostani melegben hamarabb kikelnek a petékből a poloskák, ezért akár az ismétlő irtás időpontját előrébb is lehet hozni.
  Üdvözlettel,
  Abatox

 58. abatox :

  Kedves Suzie!
  Amennyiben ágyi poloska okozta a csípéseket és egy másik szobában alszik ami még nem fertőzött ágyi poloskával, akkor pár nap nyugalma lehet, de sajnos előbb utóbb ott is meg fogják találni és nehezebb lesz kiirtani is őket. Az ágy alapos kitakarítása nem elegendő az ágyi poloska kiirtásához. A Domotox por alkalmazása az ágy fekvő felületén nem túl szerencsés és egészségügyi kockázatot is jelent. Az ágy belső részein, ágyneműtartójában, belső szerkezetén kellene alkalmazni. Az egy hetes kiköltözés, illetve a szabad bőrfelületek bebugyolálása :) sem hozhat eredményt, mert vér szívás nélkül is több hónapon keresztül marad életben az ágyi poloska.
  Üdvözlettel, Abatox

 59. abatox :

  Kedves Éva!
  Nehezen tudom elhinni, hogy a szomszédukban irtás nélkül magától megszűnt volna az ágyi poloska. Az hogy átment Önökhöz az persze előfordulhat, de attól náluk nem szűnne meg.
  Üdvözlettel, Abatox

 60. Cné :

  Köszönöm válaszát.
  Ma van 10. napja, hogy írtottak, pár napja nem észleltünk csípést és nem találkoztunk példányokkal. Ha a melegben kikelhetnek hamarabb, akkor újból várhatók majd csípések és a jelenlétük a második írtás előtt?
  Hány nap múlva ajánlja a második írtást?

 61. Takács Tímea :

  Üdvözlöm!

  Sajnos nálunk is van ágyipoloska. Mennyibe kerül az írtása?

  Üdv.: Takács Timi

 62. Felicia :

  Üdvözletem.
  Èn most jöttem vissza a nyaralàsból, nèmetorszàgba. Pesten jàrtam a rokonoknà, ahol azonban a rengeteg csipès utàn sem tudtam hogy mi csìpked( csak a jobb oldalamon, fenntröl-lefelè haladva, hatalmas gennyes,hólyagos,dagadt, vörös foltok). Aztàn èppen az utazàsom napjàn talàltuk meg a poloskàkat elbújva.akkor mèg nem tudtuk hogy mi az….rettenetes volt. A 2 èves kishugomat is csipkedtèk de a lakasban senkinek sem volt olyan csúnya mint az enyèm, ami mèg be is lilult, pedig nem is vakartam. Szoval most visszajöttem es megint csak az egyik oldalam szètcsìpkedve….sajnos elhozhattam magammal pàr pèldànyt. Körbenèztem ès az àgyamnàl a falon talàltam egyet. Azonnal kipòrszívóztam ès mostam mindent. Tartok tőle hogy van mèg valahol….vagy esetleg azt a par darabot ami lehetett azt megöltem? A többieken nincs csipès….hogyan lehet meggàtolni az àtcipelèst? Nehogy èn is adjak valamit màsoknak. Igazàbol azt sem tudom hogy mit tegyek….

 63. Felicia :

  Ja mèg valami….milyen òvintèzkedèseket tehetek annak èrdekèben,hogy ne vigyem àt ismerősökhöz, baràtokhoz?

 64. timea.t. :

  Üdvözlöm!
  Én egy kollégiumi épültben lakok,több lakót is költöztettek már és tiszitották a szobájukat, rajtam eddig egyszer voltak hasonló kiütések de napközben csipett a rovar, akkor megnyugodtam, hogy nem ezek a kis éjjeli vérszivók. Most azonban két nappal ezelőtt éjjel vmi megcsipett a lábamon és a bokámnál össz.vissz. 7db, felis ébredtem rá, azóta nincs ujabb csipésem, befújtam mindent az erre való sprayel, de aggódom! A falon napközben találtam kettő kis fekete bogarat, alig egy gombostűnyi nagyságuak voltak ahogy összenyomtam kis vérnyom maradt utánnuk. Lehetséges, hogy az én szobám is megfertőződött, vagy csak bemászhatott vmi kis bogár az ablakon? Köszönöm

 65. Sziszy :

  Üdvözlöm!
  Normális az,hogy két napja volt nálunk poloska írtás és még mindig ugyan úgy csípkednek minket?Az én ágyamra azt mondta az irtó,hogy nem talált benne mégis amikor oda feküdtem ma este tele lettem csípéssel,így az alvás számomra megint elmaradt.Mit lehet tenni addig mig el nem jön a következő irtás ideje?Ez a nem alvás kiborítja az embert sajnos :( Köszönöm

 66. lujza :

  KB ket honapja a gyerekeken csipesek voltak. Elmultak nekik a kislanyon mar nincs , fiamon meg neha egy kettö van . Rajtunk nincsen semmi csipes. Egy szobaban alszunk mind a negyen. A csipesek között napok hetek mulnak el. Tanaltam zöld szinü bogarakat az agyban van szarnyuk meg az udvaronis talalkoztam velük.
  Meg tanaltam szarnyat ketszer nagyobb a zöld bogaretól, Az utóbbi lehet lisztbogar mert azt tanalta rengeteget a lisztben. Ön szerint melyik csiphet. Mert agyi poloskaval nem talalkoztam ket honapja mi lehet ez.mar mindent atforgatam senmmi jelet nem lattam. a csipesek lassan halvanyodnak de sokara tünnek el. Köszönöm elöre a valaszt

 67. Alma :

  Szia. Hozzank hetfon jottek az irtok, szerda reggel ugy ebredtem hogy tobb mint 50 viszketo csipes volt a testemen (megszamoltam). Azota megtobb.
  Nem sikerult kiirtani rendesen, vagy lehet hogy allergias reakcio a szer miatt amit kifujtak?

 68. Sziszy :

  A negatív dolgokra miért nem válaszoltok soha????Vagy úgy egyáltalán napok óta semmire? Az emberek hozzátok fordulnak segítségért akkor legalább figyelnétek oda az oldalra ha azért lett létrehozva,hogy segítsetek nekik az irtáson kívül is.

 69. abatox :

  Kedves Sziszy!

  Elnézését kérem, hogy várnia kellett. A nyári hónapokban való igaz, hogy kevesebb időnk jut a weboldalon érkezett kérdésekre, hiszen ügyfélszolgálatunk a napi megszámlálhatatlan sok telefon mellett, több tucat e-mailt is meg kell válaszolniuk. Az itt felmerülő kérdésekre csak azt követően tudunk válaszolni, amennyiben már nincs telefonos kötelezettségünk, és a bejövő e-mailokat lekezeltük.

  Amennyiben tőlünk volt kint rovarirtó, kérem, hogy telefonon érdeklődjön, mert az okokról csak akkor tudunk bővebb információval szolgálni miután beszéltünk a helyszínen dolgozó kollégával is. Ez így sokkal eredményesebb, mint találgatni. Kérem, keressen minket telefonon, hogy az ügyét jobban meg tudjuk vizsgálni.

  Alapesetben az irtások után kell egy jó 5-7 nap, hogy a probléma megszűnjön, de ha ezen túl vagyunk már, akkor kérem hívja az ügyfélszolgálatot.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 70. abatox :

  Kedves Tímea!

  Árainkról itt tud bővebb tájékoztatást kérni: http://www.abatox.hu/online-rendeles -> Itt található egy kalkulátor, amivel számolhat.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 71. abatox :

  Kedves Tímea!

  Ez egyértelműen poloskára utal! Vegye fel a kapcsolatot a kollégium gondnokságával, mert ezt a problémát csírájában kell elfolytani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 72. Sziszy :

  Kedves Abatox!
  Nem tudom hogy Önöktől volt e kint valaki mert anyukám,és testvérem intézte.De mivel láttam,hogy Önöknél lehet feltenni kérdést így megragadtam.Több mint egy hete volt és még mindig találkozunk velük pedig az ágyak lefóliázva ki lettek már dobva így már ötletünk sincs mit tehetnénk és még két hét mire lehet újra hívni az irtót.Azért kérdeztem hogy normális e hogy ennyire jönnek elő mert ha nem hivjuk is az irtót de mivel nem értek hozzá így ok nélkül nem akarok senkit se bántani,hogy nem jól végezte a dolgát.
  Köszönöm a választ és elnézést de nagyon el vagyok keseredve :(

 73. aranka :

  Kedves abatox. Én most tele vagyok csípésekkel voltam bőrgyógyásznál és nem tudják mi ez.a gennyes váladék is megjelent a lábamon akkor ez azt jelenti hogy ez ágyi poloska csípés ? Kérlek válaszolj mert én megbolondulok a viszketéstől is. Köszönettel.

 74. abatox :

  Kedves Aranka!

  Az ágyi poloska csípéseket döntően azok keletkezési körülményeiről lehet felismerni. Javaslom olvassa át az alábbi cikket:
  http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/csipesnyomok-1-resz

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 75. Bogi :

  Kedves Abatox!
  Én egy panzióban részesültem az ágyi poloska csípésének “élményében” és az lenne a kérésem, hogy mennyi az esély arra, hogy hazahoztam az ágyi poloskákat? Nagyon nem örülne neki a család, ha megjelennének a lakásunkban

 76. abatox :

  Kedves Bogi!

  Gyakran előfordul sajnos ilyen eset. Amennyiben a táskát, bőröndöt az ágy környékén tárolták közel a falhoz, szekrényhez, akkor előfordulhat, hogy az esténként előjövő poloskák közül néhány a bőröndbe húzódik vissza.

  Mindenképpen figyeljék a dolgot, és ha 1-2 héten belül egyetlen csípés is keletkezne, akkor feltétlenül forduljanak szakemberhez. Semmiképpen ne fordítsák fel a lakást, mert azzal csak szét kergetnék a bogarakat, ami rendkívül kedvezőtlen hatásokkal járna. Amennyiben nincs csípés 1-2 héten belül, vélhetően sikerült megúszni a dolgot.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 77. Szil :

  Kedves Abatox!

  Néhány napja csípések (vagy kiütések) jelennek meg rajtam. Napi 1-2, ezek különböző helyeken nem egymás mellett. Apró, rövid ideig viszket, másnapra mindössze egy piros pont látható. Különböző napszakokban jelennek meg. Illetve ma reggel egy nem viszkető piros folt jelent meg az alkaromon, aminek már nyoma sincs.
  A neten rákeresve az első találatok között hozta ezt a lehetőséget. Azóta nem tudok szabadulni a gondolattól.
  A hálószobát átnéztem, “felforgattam”, nem találtam a honlapon leírt poloskára utaló jeleket. Olvastam, hogy nagyon el tudnak rejtőzni, de mielőtt vegyszeres irtást rendelnék hogyan tudnék megbizonyosodni róla 100%-osan, hogy ágyi poloskáról van-e szó vagy esetleg mégse? Létezik valamiféle csapda, ami ha ki nem is irtja, de előcsalogatja?

  Köszönöm válaszukat.

 78. abatox :

  Kedves Szil!

  Amennyiben a csípések nem kizárólag este keletkeznek, akkor nem feltétlenül okozza ezt poloska. A poloskacsípés jellemzően sokáig viszket 3-7 nap, de a reakciók minden embernél mások. Viszont a poloska rejtőzködő életmódod folytat, csak esete jön elő, ezért csak este csíp. Az, hogy nem látnak semmit, nem enged következtetni arra, hogy van-e poloska vagy sem.

  Figyeljék a csípéseket, kiütéseket. Ha rendszeressé válnak, és gyaníthatóan este keletkeznek, akkor nagy az esély az ágyi poloskára.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 79. Heléna :

  Kedves Szenvedő Társaim!

  Sajnálattal kell közölnöm,hogy az ágyi poloska az éjszaka dolgozó embereket nappal csípi mert azok akkor alszanak.

 80. abatox :

  Kedves Heléna!

  Sajnos egyre pofátlanabbak az ágyi poloskák. Idővel mindig egyre bátrabbakká válnak a lakásban. Hajtja őket is a túlélési ösztön.

  Köszönjük az információt!

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 81. Emese :

  Tisztelt Abatox!

  Az lenne a kérdésem, hogy honnan ismerem fel az ágyi poloskát? Találtam egy bogarat az ágyamban ami barnás vöröses, viszont mikor összenyomtam teljesen puha volt, nem az a klasszikus kemény bogár. Képeken már láttam ágyi poloskát, ott olyannak tűnt, ami összenyomva nem lehet puha. Természetesen megértem, hogy így látatlanban nem lehet megítélni semmit, igazából csak segítséget kérnék, hogy mi alapján dönthetem-e, hogy valóban ágyi poloskát láttam-e?

  Előre is nagyon szépen köszönöm.

  Emese

 82. abatox :

  Kedves Emese!

  Az ágyi poloska felismeréséről írtunk korábban. Elég sok tényezős a válasz ezért én inkább elküldeném a cikkünk linkjét:
  http://www.abatox.hu/tudaskozpont/kartevok/agyi-poloska

  Ezen felül itt is számtalan cikket talál a rovarról:
  http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/kategoria/agyi_poloska

  Egyébként a poloska nem annyira kemény testű, de ami jellemző, és gyakori, hogy agyon nyomás után véres lesz a zsebkendő. Ha egy éhezett példány volt, akkor annak nagyon laposnak kellett lennie, ilyen esetben vér sincs benne.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 83. mayer lilla :

  Most jottunk haza parizsbol a baratnomon hetfon egybol kijottek a csipesek rajtam csak a hazajovetele utan 5 nappal ez hogy lehet? Es azota tobb van.Minden ruhat kimostam kabatot is akkor mi a teendom?
  Koszonettel Mayer Lilla

 84. abatox :

  Kedves Lilla!

  Azért nincsenek egy időben a csípések, mert önt úgymond később fedezték fel. Csírájában kell elfojtani a dolgot, ezért mielőbb rendeljenek rovarirtást. Házilagos irtásukat nem javasoljuk. Ha megtehetik, akkor keressenek egy szakembert erre.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 85. Andrea :

  Tisztelt Abatox!
  Csatlakozom az elottem irok taborahoz kerdeseimmel. En a svajci irodam kitakaritasa es festese utan futottam bele a poloskakba.
  A kerdeseim a kovetkezok lennenek:
  Ha nappal dolgozom bent az irtasig akkor a ruhammal atvihetem a masik lakasomba.
  Hogy vedekezzek?
  Az irtast mar megrendeltem Penteken de nem tudom, hogy mikor jonnek.
  A segitseget elore is koszonom.
  Udvozlettel
  Andrea

 86. Szulyákné Anita :

  Üdvözlöm.

  érdeklödnék hogy egy debreceni 84 lakásos házban kb 35 lakásban van/volt ágyi poloska.
  Közös képviselő nem hajlandó semmit sem tenni.
  Mit lehet tenni?Hogy lehet kötelezni h tegyen vmit?mert ez már nem egyéni gond hanem az egész ház fertőzött szerintem.
  Köszönöm

 87. Beni Bea :

  T.Cím!
  Nálam pár nap alatt keletkezett kb. 30 db csípés.
  ezekből a 80%-a az utolsó alkalommal,és az ágyéki és fenék részen rengeteg! Pedig hosszú nadrágban aludtam, rövid újjú pólóban, és a karomon egy sincs! A mellettem alvó 22 hónapos kisfiamon -hála az égnek,-egy darab sem volt.
  Nem tudom, jelent-e valamit, hogy pont akkor kezdődtek nálam azok a bizonyos”női nehéz napok”. Most nagyon meg vagyok ijedve, mert féltem a picikémet, és egyébként megőrülök a viszketéstől is. Semmi nyomot nem találtunk az ágyban, és a csípések csak éjszaka keletkeztek, pirosak,nagyok elszórtan és közvetlenül egymás mellett is.
  kérem gyorsan válaszoljanak, érdemes esetleg bőrgyógyászaton megnézetni, lehet esetleg allergia, vagy ez már jellemzően a poloska jele?
  segítsenek a válaszukkal kérem,
  köszönöm
  b.bea

 88. abatox :

  Kedves Bea!

  Az ágyi poloskát felismerni elsősorban a csípések keletkezésének körülményeiről lehet. Mivel kevés az emberi élősködő, ami megtelepedhet a lakásban, és főleg azok száma kevés, ami kimondottan esténként csíp, így az elmondottak alapján nagyon erős a gyanú, hogy ágyi poloskáról van szó, de látatlanban nem merjük 100%-ra mondani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 89. Malmos Brigitta :

  Tisztelt Hölgyem/ Uram!

  Arról szeretnék érdeklődni hogy a panelbe ahol lakunk, kiírták hogy az egyik lakó megfertőződött. Most költöztünk be, sok dolgunk még dobozban van, a szegőlécek még nincsenek lerakva, a kábeleket és kapcsolókat most cseréltük ki.
  Mindenféleképpen megjelenhet nálunk is? Mennyi az esélye hogy nem, ha a csöveknél nincs rés,mert a fűtést is nemrég cserélték ki az előző lakók?Érdemes megelőző írtás végezni?Ha igen akkor elkerülhető a fertőződés?Csótányírtással egyben is lehet csinálni a megelőzést, mert azok is megjelennek olykor olykor nálunk.
  Köszönöm válaszukat előre is.

  Tisztelettel: M.Brigitta

 90. abatox :

  Kedves Brigitta!

  A csótányirtás nem jó a poloskák ellen. Annak, hogy mennyi esélye a megfertőződésre, sajnos nagyban függ attól, hogy az adott lakás, ahol már van probléma, önhöz mennyire esik közel. A poloska jellemzően függőlegesen terjed, ezért akkor van nagyobb veszélyben, ha ön közvetlenül alsó, vagy felső szomszédja. Ha az ön lakása más strangon van, más emeleten, akkor kevésbé van ennek kitéve.

  Mindenképpen figyeljék, és ha esetleg ismeretlen csípéssel találkoznának, kiemelten fontos, hogy azonnal forduljanak szakemberhez, és nem rámolják szét a lakást.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 91. Bolhacsípés veszélyei, kezelése | Abatox Kft. :

  […] FIGYELMEZTETÉS: A bolhacsípés nem összetévesztendő az ágyi poloska csípéssel. Bár a tünetek tűnhetnek teljesen azonosnak a két probléma teljesen már megoldást kíván. […]

 92. Szegedi Piroska :

  Ha ennyire általános és nagyfoku a fertőzés -már lassan az egész ország területéről van bejelentés – miért nem lehet egy nagyobb,vagy erősebb dózisu szert használni és kötelezővé tenni az irtást? Nagyon sok embernek visszaadnák a jobb életlehetőségét és nem kellene annyi pénzt a gyógyitásra, irtásra forditani. Kinél kellene lobbizni? A fejtetüt is ki lehetett irtani, ezt miért nem? Kinek éri meg ennyi embert az őrületbe kergetni?Várom szives válaszukat.Üdv.

 93. zsuzsa :

  Üdvözlet. Nyíregyházán nem tudnak szakembert mert a neten semmi nincs.

 94. Niki :

  Jónapot! Szerintem nálunk is ez a dög van, de ami az érdekes h csak engem csip! Se a párom se a kislanyomon nincsenek csipesek!!! Van ilyen??? Mindegy melyik felén fekszek az agynak akkor is zabalja a verem. Átnéztem az matracot, semmi. Egyáltalán sehol semmi, a parketta között az egész matracot minden varratnal át porszivoztam sehol semmi… Ez hogy lehet ?? Nem akarnak kijönni hozzam Párizsba es kiirtani????? :)

 95. abatox :

  Kedves Niki!

  Az, hogy csak az egyik embert csípik, és pont önt, az sajnos nagyon gyakori. A hölgyeket a vékonyabb bőr, és a ritkább testszőrzet miatt jobban kedvelik. Erről egy korábbi cikkünkben írtunk.Engem szétcsípnek az ágyi poloskák, a férjemet már nem! Miért?

  Az, hogy nem találnak poloskát sajnos csak a jó rejtőzködő-képességüket dicséri. Persze ettől függetlenül lehet, hogy nem ágyi poloskáról van szó, de az emberek 99%-a jól szokott gyanakodni. A legjobban a csípések keletkezésének körülményei tudnak még árulkodni. Erről szintén írtunk korábban: A poloska csípés tünetei. Szintén érdemes elolvasni. Szerintem ez alapján biztosabb lesz abban, hogy ágyi poloska-e vagy sem.

  Párizsban sajnos még nincs kirendeltségünk.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.