MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Rágcsálóirtás, vagy rágcsálóriasztó?

10 emberből 9 rosszul dönt! Alapozza meg döntését mielőtt egy több 10.000 forintos hibát követne el.

egérHa gondot jelentenek a rágcsálók, de nem tudja pontosan, milyen megoldások segítenének Önnek a legjobban, feltétlenül olvasson tovább, és tanulmányozza át összehasonlító elemzésünket.

Most egyszer s mindenkorra megtudhatja, mivel érdemes Önnek belevágni a rágcsálók elleni harcba. Mikor érdemes rágcsálóirtásra költeni, és mikor ajánlott rágcsálóriasztó készülékek beszerzése.

Ami egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Van akinél működik az ultrahangos rágcsálóriasztó, van aki csak rosszat mond róla!

Minden, amit tudnia kell a rágcsálóriasztó készülékekről, és rágcsálóirtás csalétekállomásairól!

1.) Rágcsálóriasztó:

Kinek ideális megoldás, ki kerülje inkább el?!

Ki ne lenne oda az elektromos készülékekért, amik szinte önműködően megoldják problémáinkat? Elektromos illatosítók, automata kávéfőzők, automata mosógépek…stb. Egyszerűen Ön csak bedugja az elektromos aljzatba és magára hagyja, a többit egymaga csinálja.

Az ultrahangos rágcsálóriasztók is erre hivatottak! Hogy Ön minél kényelmesebben megoldhassa rágcsálókkal szembeni problémáját!

Vajon Önnél működni fog az ultrahangos rágcsálóriasztó?

A válasz most nem egy egyszerű “Igen” vagy “Nem” lesz. Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzon meg kell ismernie a rágcsálóriasztó készülékek működésének alapját, az ultrahangot.

Az ultrahang rendelkezik egy rossz tulajdonsággal! Ha ismeri a denevérek tájékozódását, akkor ez ismerős lesz Önnek.

Nagyon könnyen visszaverődik, sőt…

Az ultrahang nem megy át a falon! Minden a hang útjába kerülő akadály erősen csökkenti az ultrahang továbbterjedését. Az egérriasztó (vagy rágcsálóriasztó) által keltett ultrahang, olyan mint egy pocsolyába dobott kő által keletkezett koncentrikus körű hullámok. A kő nagyságától függően a hullámok erőssége eltérő lehet. Azonban, ha a hullámok elé akadályként a pocsolyába rakjuk a kezünket, a hullámok az adott szakaszban nem terjednek tovább.

A lakásában minden egyes fal egy-egy ilyen akadályt jelent az ultrahangok terjedésének. Ha pedig egy ultrahang még azelőtt visszaverődik, mielőtt a célpontot, a rágcsálót eléri, sajnos a riasztás hatástalan lesz.

Mikor, és mennyire működne Önnél az ultrahangos rágcsálóriasztó készülék?

1. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek megoldást adhatnak, ha egy, vagy csupán néhány légtérből álló területet szeretne levédeni a kellemetlen rágcsálóktól Viszont ahány légtér jellemzően annyi készülékre lesz szüksége. Hacsak nem egy konkrét légteret (pl: bejárati rész) szeretne levédeni vele..

2. Ha Ön egy egerektől, vagy patkányoktól fertőzött társasházban él, és egy adott területen, szobában, helyiségben állandóan megjelennek a rágcsálók, de a társasházban nem lesz átfogó irtás.

3. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek azonban nem fognak Önnek eredményt hozni, ha egy zsúfolt, több – jellemzően zárt – légtérből álló lakásból, raktárból, ingatlanból szeretné eltávolítani a rágcsálókat. Ezeket a területeket, csak több rágcsálóriasztó készülékek alkalmazásával lehet tünetmentesíteni.

Ha Ön hosszútávon gondolkodik, és képes nagyobb beruházást végezni, bízza magát az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékekre…

Nagyon fontos tudnia, hogy az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem képesek megszüntetni egy már meglévő fertőzöttséget. A legnevesebb rágcsálóriasztó készülékek gyártói is úgy tartják, hogy egy konkrét fertőzöttség esetén kiegészítő eljárásra is szükség van.

Hogy pontosan mire, arra szeretnénk most kitérni.

2. Rágcsálóirtás csalétek állomásokkal!

Ha az ultrahangos rágcsálóriasztót nem Önnek találták ki, vagy van jelen pillanatban konkrét rágcsáló a területen, felmerül a kérdés, mégis mi az ami megoldhatja az Ön problémáját?

Ez esetben feltétlenül szükség van a rágcsálóirtásra. Mi zárt szerelvényes mérgezett csalétek állomásokat ajánlunk.

Irtószeres csalétekállomások létesítésekor speciális zárt műanyag etetőtálcák kerülnek kihelyezésre. Ezekben irtószeres csalétkek vannak elhelyezve mégpedig úgy, hogy ahhoz csak a rágcsáló tudjon hozzáférni. Tehát nem kell attól tartania, hogy kedvenc háziállata fogyasztana a készítményből.

Amikor a rágcsáló azt mondja: “Ó, ezt már ismerem!”

A mechanikus rágcsálóirtó csapdákkal általában felmerül egy komoly gond! A rágcsálók sajnos könnyen kitanulják őket. Igen jól tanulnak más kárán, ellentétben az emberrel, így ha egy társuk csapdába esik valamitől, a többiek később azt meg sem környékezik.

Szerencsére a mérgezett csalétekállomások azonban esélyt sem adnak erre!

Ezek ugyanis szándékosan úgy lettek kiképezve, hogy fogyasztásuk után ne végezzenek rögtön a rágcsálókkal. Mivel a fogyasztás után 3-4 nap múlva hullnak el a példányok, a rágcsálók képtelenek leszek a csalétekállomásokat kiismerni.

A legtöbb gyorsan hatásba lépő csapda ezért is nem működik. A klasszikus egércsapdák, a ragacsos rágcsálócsapdák ideje tehát beáldozott.

Mikor érdemes rágcsálóirtást végezni riasztás helyett?

1. A rágcsálóirtás akkor nyújt Önnek optimális megoldást, ha a rágcsálókkal fertőzött ingatlan legalább 4-5 légtérből áll, és jellemzően zsúfoltak.

2. Ha az ingatlanban korábban sosem volt probléma a rágcsálókkal, és úgy érzi, hogy ez a mostani is csak eseti jellegű.

3. Ha az egerek átjárják az egész ingatlant, és rendszeresen tartózkodnak még a falban is, a rágcsálóirtás ez esetben biztosabb megoldást hoz.

4. Rágcsálóirtásra a riasztó mellett minden esetben szükség van, ha egy aktuális fertőzöttséget akar megszüntetni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók ugyanis önmagukban nem képesen egy konkrét fertőzöttséget megszüntetni.

3. Élve befogó csapda:

A rágcsálóriasztók hatékonysága sok esetben kétségbe vonható. Ráadásul konkrét fertőzöttség esetén még a legnevesebb gyártók is azt javasolják, hogy legyen mellette valamilyen kiegészítő módszer, ami valljuk be nem túl biztató.

A mérgezett csalétkeket sokan nem szívesen alkalmazzák. Az állat ugyanis nem tudható, hogy hol fog elhullani. A másik pedig, hogy sokan aggódnak, hogy házi kedvencük megeszi az elhullott egeret. Bár ezek nem jelentenek veszélyt az állatra, megértjük, ha valaki emiatt nem szeretne mérget kitenni az otthonába.

Ez esetben ajánljuk a 3. opciót. Az élve befogó csapdákat. Ennek nagyon egyszerű a működési mechanizmusa. A csapdába csak be tud menni a rágcsáló, ki abból már nem tud jönni. A kihelyezett élve befogó csapdákkal a területen randalírozó egerek összegyűjthetőek.

A sorsa pedig önre van bízva. Tehet a csapdába mérget is, amit ott fognak elfogyasztani, és ott is fognak elpusztulni, de választhatja azt is, hogy az egereket egy erdőbe kiengedi.

Az élve befogó csapda esetében az a legfontosabb, hogy legyen miért a rágcsálónak a csapdába bemenni. Ehhez nagyon jó csalétek kell. A mogyoróvaj szokott a legjobb hatásfokkal működni.

Mikor érdemes élve befogót kitenni?

Ha egy lakásban van a probléma, és nem szeretne úgy mérget kitenni, hogy az állat bárhol elpusztulhat a lakásban, akkor ezt a megoldást tudjuk javasolni.

Ha fél a méreg felhasználásától, de az ultrahangos riasztók önnél nem váltak be, akkor az élve befogó csapdát tudjuk javasolni.

A mérgezett csalétkekkel végzett rágcsálóirtásról, és annak megrendelési lehetőségeiről, és árairól itt olvashat bővebben.


Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Jó napot kívánok!
  Már egy hónapja szenvedünk szerintünk a padláson egér van .Szerintünk a légkondi körül.,már mindent meg probáltunk riaszto ,ragacs égér méreg de semmi:(
  Tanácstalanok vagyunk. 🙁
  Kéri Csilla.

 • Tisztelt Cím!
  ‘ hete jelent meg az ingatlanunk tető részén a pele csapat. Reggel a visításukra,és futkosásukra ébredtünk.Ugy gondoljuk,hogy a tető alatt,és az azt záró faburkolat között férnek el. Sehol nem látunk rést ahol be tudtak volna hatolni, azt feltételezzük,hogy a villanyvezetéken keresztül jutottak be a fa burkolat alá. Az elektromos riasztóra gondoltunk először,de mivel nincs padlás, csak az emeleti szobába tudnánk tenni,de azt olvastam,hogy az ultrahang nem megy a falon keresztül.
  A csapda elhelyezése is gond,csak a faburkolat megbontásával tudnánk elhelyezni. Félünk,hogy a szigetelést is kikezdték már.
  Pihenni lehetetlen.
  Tanácstalanok vagyunk!
  Ha van vmi tanács,nagyon örülnénk neki.
  Előre is köszönöm.
  Kanozsainé

 • Mit csináljak a falban rágcsáló cserebogarakkal. Már vettem ultrahangos rágcsálóriasztót.

 • Szép napot !
  Mi egy fél éve húzodó, “borzasztóan” idegesítő problémával állunk szembe nap,mint nap.
  Egy éve közel,hogy teljesen felújítottuk a lakásunkat,aztán időközben lassan átköltöztünk egy másik szobába és ahogy beköltöztünk az új kis szobánkba másnapra hangos idegesítő zajokra lettünk figyelmesek a gipszkartonunk felett,nappal szinte semmi zaj ..éjjel folyamatos kapirgálások futkozások,apró léptek zaja zavarta álmainkat !
  Tudni kell,hogy két sarokban a gipszkartonon egy kis rés lett kivágva a radiátorcsövek miatt..nem tudom,h ott mentek fel vagy a padlásról jöttek le,ami le van betonozva tehát kétlem aztán nem tudom ..
  De próbálkoztunk rágcsálóírtókkal, szinte már mindennel,és még mindig itt vannak !
  Volt olyanra példa h egy hónapig nem hallottunk semmit,aztán most megint.
  Milyen állat ez,hogy tudom végleg eltüntetni, van egy 5 éves kisfiam aki alig mer ezek miatt a hangok miatt elaludni

  1. Tiszteletem !A valasz a kerdesre h milyen allat: Nagy Pele :/ Sajnos en is hasonlo peoblemaval szenvedek :/

   1. Lehet,hogy igaza van !
    Felmerült bennem már az is,hogy denevérek lehetnek,mert a nyár elején megjelentek ők is a ház falunkon a kazánkémény és a fal között,de aztán hirtelen csak eltűntek !
    Hívtam állatvédőket,denevérszakértőket,akik azóta sem jöttek ki,mert “ha denevér akkor épp most fialnak “ezt a választ kaptam és ,hogy “kicsi az esély a befogásukra,ha a gipszkarton felett vannak ”
    Ennyivel le lett tudva..
    Azóta sem alszunk tőlük rendesen.

 • Üdvözlöm Flórián József vagyok nekem az udvaron van pár egèr azokat mivel tudnám elriasztani? Válaszát előre is köszönöm

 • Szeretném kérdezni hogy vájogfalban bújtak meg a patkányok.és sajnos a konyhában be is furtak.milyen irtást javasol.köszönöm

 • Üdvözlöm!
  Ikerhàzban lakunk 4 en. A szobàk ,a fürdő, a konyha szval minden helység àllmennyezetes, minden nap hallani lehet a patkànyok mozgàsàt a plafon felett.Napközben is elèg sűrün làtni őket s fölleg este a legaktìvabbak kint az udvaron még az ablakba is képesek feljönni még úgy is hogy bent az ablak melett ülök.Elég bosszantò most màr elég sok ideje . Félünk hogy bejön az ajtò ablakon szunyoghàlòn keresztül,ajtòt is csak nagy figyelemmel tartjuk nyitva szellőztetés szempontjàbòl. (Teljesen behàlòztàk az egész hàzat a padlàst, s szerìntem egy egèsz barlangrendszer van a hàz körül s alatt)
  A kérdésem az lenne!!?
  Ebben az esetben mi a teendő? Nagyfokù tanàcsot szeretnék kapni- a patkànyok eltüntetèsèvel kapcsolatban?!!!!

 • Kedves Károly!

  Budapesti iparterületen dolgozunk, számos helység és kb. 1,5 hektár terület van a birtokunkban. Szívesen vennék egy személyes esetleg telefonos konzultációs lehetőséget a témában. Amennyiben erre lehetőség van, kérem jelezze az alábbi email címen!

  Köszönettel:
  MERKON KFT
  Szekeres László

 • Üdv! Társasház első emeletén lakunk.A Tv-ben láttuk h.a II.ker.-ben az emeleten(2.ik) lévő wc-ből kimászott a patkány és beszaladt a konyhába a bútor alá.
  Kérdezem ez ellen mi a megoldás?
  Ultrahangos riasztó beszerelése a wc-be? Az ultrahang mükődése nem zavarja meg a pacemaker működését? Üdv.andor.

  1. Kedves Andor!

   Az ultrahang pacemakerre gyakorolt hatásával kapcsolatban orvost kell megkérdeznie. Az ön esetében azonban nem lenne eredményes a riasztókészülék.
   A fővárosban most sok helyen van patkánygond, bízzunk benne, hogy a szisztematikus irtás idővel visszaveszi a számukat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Károly!
  Kibírhatatlankodó denevérek kiűzésében tudna e tanácsot adni?
  Aludni sem lehet tőlük a lambérián rohangálnak a padláson meg borzalmas piszkot hagynak.

 • Üdv! Pacemakerrel élő ember lakásában használható-e az ultrahanggal működő patkányriasztó?
  Várom válaszát,üdv.andor.

 • Üdvözlöm, nálunk a kertben a föld alatt építettek ki labirintus rendszert. Ha egy járatot betemetünk, újat ásnak. A járdánk már több helyen beszakadt vagy süllyed. Talán patkány?
  Szeretném megkérdezni ,tudnak- e erre végleges megoldást? Üdv. T.Bea

  1. Kedves Bea!

   Lehet patkány, de akár földipocok is. Sajnos kevés információ áll a birtokunkba, hogy ez megmondjuk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot!
  Amit én el szeretnék riasztani, az a pele vagy pöle.(tudom, mert láttam többször)
  Májustól októberig minden nap 21-től 06-g “dolgozott” a padláson.
  Hamarosan indul az idei “szezonja”
  Egy 15 m hosszú, 4 m széles padlásról van szó. A padlástérbe fel tudok menni, a kaparást, zörgést azonban közvetlenül tetten nem érem, mert az állat nem a betonozott fő padlás területen zörög, hanem valahogyan az alá bebújva a párkánydeszka környékén, illetve úgy, hogy a kaparászás benn a házban a mennyezet dísz fa borításán hallatszik.
  Ezt belülről ütve, zörgetve nem lehet az állatot elzavarni, minden zörej, hang ellenére kaparászik.
  Hagytam égve a villanyt a padlás térben, hagytam bekapcsolva fent rádiót egész éjjel, semmi.
  Többször éjjel a zörgést bent hallva felmegyek kívülről a padlástérbe, betájolom, hol kaparászik, ott ütöm a betonaljzatot, de nem megy sehova. Ahogy leérek, benn újra hallom a kaparászást.
  Sokszor már ott tartok, hogy lebontom körülötte a házat, vagy felrobbantom.
  Hogy napközben elmegy-e és este kívülről érkezik-e rendszeresen vissza, ez sem egyértelmű nekem. Persze, valamikor táplálékér eljár. Illetve hallani a beugrásos érkezését.
  Van a padláson vödör csapda vízzel, billenő deszkával rajta kajával, nem megy rá.
  Raktam le több részre gázolajos rongyot, semmi.
  Mennyi ilyen ultrahangos készülék kellene és hogyan kellene ezeket elhelyeznem/kihelyeznem? Kívülre is, hogy ne is közelítse meg az épületet? Vagy a padlástérben nem csak a fő légtérbe, hanem valahova bebujtatva is?

  Van valami esély?

  Köszönöm, ha segít és megmondja, mit tegyek, mit vegyek.

  Tisztelettel
  Fekete László
  8978 Rédics, Sugár u. 7.
  30/4108711

  1. Van válasz a legutolsó kérdésre? (2019. április 1.hétfő, 13.16)

   1. Tisztelt Laszlo ! Legyen szives egy emailt kuldeni ha sikerult megoldast talalni (egy sors tars) nofear1989@hotmail.co.uk

 • Tisztelt Szalai Károly!
  Nekem olyan helyen nyüzsögnek, ahová semmeit nem lehet felhelyezni, mert a tető olyan, hogy alatta van egy kis tér, de oda nincs lehetőség benyúlni.
  Már próbáltam az eletromos risztót, kicsi zacskós mérget bedobni a villany foglalatán keresztül, de még mindig mozognak.
  Van erre megoldás?
  Köszönettel:

  1. Kedves Magdolna!

   Meg kell nézni, hogy milyen területeket járnak be (ürülék, UV lámpás pisi keresése, szakmai tapasztalat) és annak függvényében meg lehet mondani, hogy milyen módszer hozna eredményt. Csapda, mérgezett csalétek, fúrt lyukon bejuttatott hab. Sajnos látatlanban nem tudunk pontos tanácsot adni, mert kevés információ áll birtokunkban.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Károly! Méregtől elhullott egér teteme bűzlik a gipszkarton mögül az egész házban. Sajnos nem férünk hozzá. Aggódok,hogy a kellemetlen szagokat mellett valami betegséget szed össze a család. Valós ez a félelem? Mi lehet tenni? Üdv: J. Szilvia

 • Üdvözlöm! Cickány költözött a padlásra. Befújható szigetelés van, az az alatti szegetelő nylon és deszka között tanyázik. Ott rág. Már több alacsony feszültségű vezetéket megrágott.Egy bele ragadt az egérfogó ragacsba, innen tudom, hogy nem egérrel van szerencsém. Már azt is értem miért érintetlenek a kitett egérmérgek. Létezik megbízható megoldás cickányra is. Jó lenne megelőzni, hogy több vezetéket elrágjanak.
  Köszönöm előre is!

  1. Kedves József!

   Élve befogó csapdát vásároljanak testméretének megfelelő méretben. Tegyenek bele a táplálkozásának megfelelő csalétket, és kísérjék figyelemmel. Ha befogták, akkor pár km-rel arrébb engedjék ki.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv!
  Az ultrahangos egérriasztó időben meddig hatásos, honnan lehet tudni?

 • Tisztelt Abatox Kft.
  Sajnos nagyon fertőzött területen élünk. Patkányok, egerek árasztották el a házunkat. Öreg épületről van szó, melynek vastag falain is átfúrják magukat ezek a rágcsálók. Az igazsághoz hozzátartózik, hogy a szomszédunkban egy pizzéria működik. Ami a szomszéd udvarában van,- szemét , ételmaradék és minden ami miatt a patkányok elszaporodtak , – az nem fehér embernek való. Már tíz doboz szilikonos patkánymérget megetettem a patkányokkal, amik beköltöztek a kamrába és a spájzba. Sajnos , még mindig fúrnak és úgy érzem soha sem sikerül kiirtanom őket. A mérget, természetesen , müa.csalétekállomásokba helyezem.

  1. Tisztelettel kérem szakértői jó tanácsukat, melyet már előre is nagyon megköszönök.
   namama

   1. Kedves Namama!

    A helyzet nem megoldhatatlan, csupán egy jó együttműködésen műlik. a szomszédos pizzéria megfelelő hulladékgazdálkodással kell rendelkezzen. Ha a rágcsálók (patkány, egér) elérik a megsemmisítésre kidobott élelmiszert, akkor ott úgy kell eljárni, hogy az állatok számára ne legyen hozzáférhető. Sajnos a konténerbe kidobott hulladék szem feltétlen jelenti azt, hogy az állat nem fogja elérni. A szemetestároló környezetét is meg kell vizsgálni. Mivel a pizzériának kötelező a rágcsálók elleni védekezés, így biztos van megfelelő céggel kapcsolata, így az adott cégnek velük kellene konzultálni.

    A patkánynak járványügyi jelvetősége van. A pizzériának muszáj ellene fellépni. Ha ez nem történik meg, akkor a területileg illetéken Népegészségügyi intézethez (ÁNTSZ) kell fordulni. Ha ezek sem vezetnek eredményre, akkor a jegyzőhöz tud fordulni, és kérjen a pizzériával szemben birtokvédelmet.

    Sajnos az ön esetében az, hogy kitesz-e elektromos patkányriasztót, vagy mérgezett csalétket, sajnos csak másodlagos kérdés. Első körben a probléma forrásával kell kezdeni valamit. Az jó, ha használ csalétket. Arra figyeljen, hogy a méreg rögzítve legyen, mert elhordhatja, és a többinek nem jut.

    Üdvözlettel:
    Abatox

 • Jó napot.
  A minap találtam egér ürüléket a lakásban. Minden bútort átmozgattam minden alá, mögé benéztem de természetesen egeret sehol sem láttam. Viszont egér ürüléket találtam a nappaliban, fürdőben, kis szobában és a spájzban is. Tettem ki csapdákat és a spájzban el is fogtam egy egeret. A kérdésem az lenne hogy lehetséges e hogy ez az egy egér járt az összes helységben?

  Amióta elfogtam az egeret újabb ürüléket nem találtam sem a fürdőben sem a nappaliban sem a spájzban viszont a kis szobát ma tudtam csak kitakarítani mindent ki pakoltam a szekrényekből és minden egyes szekrényben találtam eger ürüléket a ruhák és agynemük között. Találtam barna színű ürüléket is, az származhat egértől?
  Csapdák kint vannak de egyik sem fogott el egy egeret sem.

  Ezelőtt soha nem volt ilyen problémám ezért sem tudom, hogy egy vagy esetleg több egér jött e be a házba.

  Válaszát nagyon szépen megköszönöm.

  Szép napot B. Barbara

  1. Kedves Barbara!

   Ha hosszabb ideje garázdálkodik az egér a lakásban, akkor előfordulhat, hogy nagy területeket bejár, főleg annak függvényében, hogy ott nincsenek számára annyira nyugodt körülmények. A szaga és az ürüléke elég árulkodó, így ha a csapda ellenére lenne egér, az gyorsan meg fog mutatkozni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Üdv!.
  A családi házakat nem rég szigetelték/15 cm.-nikecellel/ A lábazati alulról sajnos nem lett lehálózva.Beleköltoztek a cickányok.
  Mit javasol a kiirtásukra.

  1. Kedves János!

   Nem a mi szakterületünk, de feltételezem, hogy a legtöbb vakondriasztásra használt füstölő megoldás lehet. Az ultrahangos rágcsálóriasztót nem tudom önnek ajánlani, mert ez egy elég eseti jellegű probléma, ami utólagos javítással a jövőben elkerülhető lesz.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • egy eger jott be a garazsba elbujt mindent atraktam es sehol sincs porszivoztam is a polcokon , leszedtem mindent leraktam ragasztot de nem ment ra pedig meg szalonat is tettem ra az ajto be volt zarva .az udvarra nyillo es a fojosora nyillo is a fojoson is mindent atszedtem .Honnan tudom bent van-e koszi Margit

 • jó napot egykérdésem lenne a páraelszivóba belement az egér és mink purhabbal a lukakat bedfujtuk és az lenne akérdés megtelepszik az egér a purbabban ?

 • Egér van a lakásban, mit ajánl. Kutyát tartok, méreg kizárva.

  Köszönöm válaszát

  Gràszl Ilona

  +36-20- 9879-490

 • Érdeklődnék,hogy mit lehet tenni ha a szigetelésbe (grafitos hungarocell)költöztek be az egerek? Tavaly lett körbeszigetelve a ház.

 • Jo Napot én a belvárosba lakok a földszinten sokszor szelöztetünk szeretjük a levegöt igy be szoktakjutna az egerek ogy tudnám eszt megszüntetni

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>