MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Kit szeretnek a szúnyogok?

szúnyogokÉszrevette már, hogy egyeseket hidegen hagynak a szúnyogok, míg másokat szinte felfalnak? Aktuális bejegyzésünkben a szúnyogok tökéletes célpontját kerestük meg! Reméljük, nem ismer magára!

Kit szeretnek a szúnyogok?

Ha a fenti kérdésre azt válaszolná “Engem!”, vagy épp “Engem egyáltalán nem!”, cikkünk érdekes dolgokat fog tartogatni Önnek!

Kezdjük rögtön egy mítoszirtással:

Csak a nőstény szív vért, a hím nem! Bár ennek lényegesen sok köze nincs ahhoz, hogy miért csípnek a szúnyogok, vagy miért dagad olyan nagyra egy-egy csípés, szeretnénk ezzel egy közhiedelmet elkergetni!

De mégis kit csípnek a nőstény szúnyogok?

Keressük meg a tökéletes célpontot!

Elsődleges szűkítés:
Az 50-es években végzett kutatások először azt mutatták ki, hogy a szúnyogok a csecsemőket, és a gyerekeket ritkábban csípik, mint a felnőtt embereket. Kimutattak azonban nemi különbségek is. A férfiak ugyanis jobban vonzzák a szúnyogokat, mint a nők, sőt a menstruációs ciklus is hatással van a szúnyogok nők iránt érzett vonzalmára is.

A tökéletes célpont eddig egy 20 év feletti férfi.

Kiesett a körből?

Másodlagos szűkítés:
A 60-as években a tömeges kiválasztódás után az egyéni különbségek feltérképezésére esett a hangsúly. Közel 850 (férfi) önkéntes közül csak egy akadt, aki a többiekhez képest kevésbé vonzotta a szúnyogokat. Ezután újabb 100 önkéntes vizsgáltak meg, ahol már 3 kívülállót is találtak. Érdekes módon a 3-ból 1 a korábbi 850 önkéntesből kiszűrt személy volt.

Mi lehet az oka az egyéni különbségeknek?

A gyanú először a verítékre esett! Laboratóriumi körülmények között kimutatták, hogy a verítékben valóban vannak olyan anyagok, melyek bizonyos szúnyog fajokat jobban vonzanak. Ennek egy részét a bőrfelületen lévő baktériumok állítják elő, melyek bizonyos sajtokon is megtalálhatóak.

Tovább menve a tökéletes célpont egy 20 év feletti izzadt férfi!

Harmadlagos szűkítés:
A modern korral, és a tudomány fejlődésével, a tudósoknak sikerült a szúnyogok vonzásához leginkább közre játszó tényezőt is kimutatniuk. Ez pedig a szén-dioxid kibocsátás!

A légzés során kibocsátott szén-dioxid legalább annyira vonzza szúnyogokat, mint a verejték, a sötét szín, és a nemi különbözőség együtt véve.

Tehát a tökéletes célpontunk egy 20 év feletti izzadt, fujtató férfi, sötét színű ruhába bújva!
Válasszunk helyszínt:
A tökéletes helyszínt már sokkal könnyebb kiválasztani. A szúnyogok ugyanis bármely vizes területen képesek kifejlődni, legyen az egy tó, patak, medence, vagy egy esővízzel megtelt dunsztos üveg.

A tökéletes helyszín egy tóparti, kerti tóval díszített, medencés nyaraló, egy esős időszak után!

Rakjunk össze egy történetet:
Ha összegezzük eddigi ismeretünket, már könnyen felismerhető a szúnyogok Elveszett paradicsomának is nevezhető hely. A Velencei-tó partján egy medencés családi ház kivilágított teraszára egy kocogásból hazaérkező férfi ül le. Ruházata: fekete póló, és nadrág. Gyanútlan áldozata a vérszomjas szúnyogoknak!

Ha egy kicsit is magára ismert, ne feledje, a tökéletes célpont köréből Ön is kikerülhet, ha indirekt módon felhasználja az itt bemutatott ismereteket.

Például: Ha nyárra egy esti szalonnasütést tervez nyaralójában, érdemes aznap este előtte letusolnia, és világos ruhát felvennie. Ha a kertjében medence, vagy tó található, akkor ne álljon a medence, és a tábortűz közötti szakaszokra. A tábortűz azon részét foglalja el, ami a lehető legtávolabb van a vizes részektől. Erre az égés során termelt szén-dioxid kibocsátás miatt van szükség. De figyeljen a szélre is! Ne Ön felé fújjon!


Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>