Ágyi poloska csípés enyhítése

ágyi poloska csípésAz ágyi poloska csípés sokszor még a legtapasztaltabb bőrgyógyászokon is kifog. Ugyanis nehezen ismerhető fel az poloska csípés. De nem lehetetlen.

Ezért is gondoltuk úgy hogy vállalkozunk erre a feladatra, és jó rovarirtókhoz méltóan megválaszoljuk az ágyi poloska csípéssel kapcsolatos legégetőbb kérdéseket.

Az ágyi poloska csípés jellemzői:

Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska csípés?

A legfontosabb, hogy magát a csípést nézegetve, annak pirosságát, nagyságát, és esetleges egyéb jellemzőit sajnos felesleges nézni. Ez fontos a bőrgyógyásznak, de nem segít abban, hogy meghatározzuk, hogy az ágyi poloskától származik-e. Az ágyi poloska csípésre az immunrendszerünk különböző formában reagál. Van akinél semmilyen tünet nem látható, míg egyesek akár kórházba is kerülhetnek a csípéstől.

1.) Az ágyi poloska éjjel csíp:

Az ágyi poloska csípés akkor ismerhető fel könnyedén, ha ismerjük a keletkezésük körülményeit. Azaz nem magát a csípést vizsgáljuk, hanem azt, hogy azok hogyan keletkeztek. Itt számtalan szempontot figyelembe kell venni. A legfontosabb, hogy az ágyi poloska minden esetben este csíp, majd másnap reggelre jön elő az az őrjítő viszkető kiütés.

Könnyen előfordulhat, hogy az ember úgy kell ki az ágyból, hogy még nem látja az ágyi poloska csípés semmi féle jelét, majd a reggeli zuhanyzás során a melegvíz hatására kezd az irritáció előjönni. De napközben is van, hogy a semmiből előbukkan a csípés. Jellemzően azért, mert a ruha a napközbeni mozgás hatására dörzsölni kezdi a csípés helyét, és beindul az irritáció. Ez megzavarhatja az embert, de ha úgy látjuk, hogy a csípések döntő többsége reggelre jön elő, és napközben csak 1-2 ilyen jön elő, amire logikus magyarázatot ad a fenti esetek, akkor nem kell az ágyi poloska csípéssel kapcsolatban elbizonytalanodni. Sajnos ez még származhat ágyi poloskától.

Előfordulhat az is, hogy az ember már pszichésen napközben is tapasztal csípést a ruha alatt. Vagy lehet, hogy egy konkrét szúrást. Ezek jellemzően általában nem köthetőek rovarhoz. Talán a ruhában van egy kis szálka, vagy beleakad a szőrszálba, és meghúzza. A ruha alatt napközben érzett szúrások a legritkább esetben köthetőek rovarhoz.

2.) Az ágyi poloska rendszeresen csíp:

Az élősködő rovarok rendszeresen látogatják az embert, hiszen nélkülük nem tudnak fejlődni, és életben maradni, szemben a nem élősködő rovarokkal, akik jellemzően csak védekezésből csípnek. Míg előbbiek rendszeresek, azaz bizonyos szűk gyakorisággal (max. 4-5 naponta) visszatérnek, addig ezek az alkalmi védekező csípések sokszor hetes, hónapos különbséggel jelentkeznek.

Az ágyi poloska, és a többi élősködő rovar biztos, hogy minimum 4-5 napos rendszerességgel csíp, vagy sűrűbben. Az például nem rendszeres, ha a csípések egyszer 4-5 nap különbséggel, majd közel 2-4 hetes különbséggel keletkeznek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet sűrűbb a csípés. Egy ágyi poloska 2-5 naponta táplálkozik. Ha a lakásban 3 poloska van, akiknek nem egy a ritmusuk – miért is lenne – , akkor míg az egyik kedden eszik, a másik kettő lehet, hogy csütörtökön. A következő alkalom pedig ettől számítva néhány nap lesz.

Szóval az ágyi poloska csípés rendszerességében a 4-5 napon úgy kell venni, hogy annál sűrűbben bőven tapasztalhatják a csípéseket, de nagyobb szünetekkel nem.

A rendszerességet sajnos csak min 1,5-2 hét után lehet megállapítani. Sajnos, ha egy egyszeri csípésről van szó, ami a napokban keletkezett, azzal még nem tudunk mit kezdeni. Ha csípés, akkor ágyi poloskán kívül még számtalan rovartól származhat.

3.) Az ágyi poloska a szabad testrészeket szereti:

Az ágyi poloska csípés alapvetően bármilyen testtájékot érinthet, ahol a bőrfelület puhább. A hölgyeket a puhább bőr, és kevesebb testszőrzet miatt jobban kedvelik. Férfiaknál főleg a nyak, fül mögötti részeket, csukló, bokakörnyéke, kar belső része az érintettek. De ez függ a testszőrzettől, és az adott személy bőrtípusától is.

Főként a ruházat, takaró alól kilógó testrészeket szeretik, mert az könnyen megközelíthető. De ha valaki alvás közben sokat forgolódik, és közben felgyűri a ruházatát, akkor az ott kikandikáló puha testrészekre is rávetheti magát.

Ha a csípések döntő többsége szabad felületeken van, de van néhány, ami kivételesen teljesen eltérő helyen van, pl: gumis pelus alatt, vagy cicanadrág alatt), nem kell teljesen elbizonytalanodni. Ha szinte minden eddigi jel az ágyi poloska csípésre utal, akkor számítani is lehet erre a rovarra.

4.) Az ágyi poloska csípés nyoma változó:

Magát az ágyi poloska csípést tekintve a tünetek változóak lehetnek. Az apróbb piros pontól kezdve a felpúposodott sárgás gennyes fertőzésekig bármi előfordulhat. Egyedül attól függ, kinek mennyire érzékeny a szervezete ezekre a csípésre. Az olyan irányú kérdések, hogy “egy adott csípés nyoma származhat-e ágyi poloskától, sajnos megválaszolhatatlan.” A fenti szempontok sokkal fontosabbak. Hol, mikor, milyen gyakran. Ezeket alapvetően tudnunk kell.

Hogyan enyhíthető az ágyi poloska csípés viszketése, égő érzése?

A legtöbb viszketés elleni gél használható az ágyi poloska csípés enyhítésére. A legnépszerűbb a Fenistil gél. De van kimondottan rovarcsípést enyhítő krém, mint az Antivakarin, vagy a Naturland csípés utáni krém. Persze lehet próbálkozni homeopátiás készítményekkel is. Ugyanaz érvényes itt, mint a legtöbb gyógyszerre: kinek mi válik be!

Sajnos előre megmondani nem tudjuk, de minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadunk itt a hozzászólások részben.

Veszélyes az ágyi poloska csípés?

Felnőttekre jellemzően nem, de kisgyermekekre sajnos lehet. Náluk ugyanis az ágyi poloska csípés csalánkiütést okozhat, aminek a szétvakarásával fertőzéseket is kaphatnak. Szerencsére azonban az ágyi poloskák csípésükkel fertőző betegséget (tifusz, szifilisz, aids) nem terjesztenek, lévén nem több gazdás parazitáról van szó.

De sajnos még így is ellehetetlenítik az éjszakákat, kellemetlen pszichikai érzetet okoznak. Egyszóval akár idegösszeomlást is lehet kapni ezektől az parazitáktól.

Ha meg szeretne tőlük szabadulni, és nem egy hosszú tortúrát átélni, akkor erre olvasson tovább.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Név *

Hozzászólások

  • Üdvözlőm.Nálunk 30-án volt írtani a szakember,de sajnos azóta megduplázodótt a poloskák száma,nem volt azóta vizes takarítás.Az irtás után bő 2-órával mentem be a lakásba,az ágyat és a matracot fújta el,de sajnos akkor is találtam bőven szaladgáló bogarakat,amik sajnos a mai napi nem hagynak éjszaka pihenni,nemsokára lesz a következő irtás.A kérdésem,hogy meddig fog íg telni amindennapjaink?Elég nyomasztó ez a dolog,ráadásul hamarosan itt a suli időszak.Azt mondta a szakember,2-3-napig lehetnek csípések,ehez képest addig nem volt,viszont utána igen és ez azóta is tart,dupla annyi bogárral.Milyen módjai vannak az írtásnak vagy úgyan úgy fog eljárni,mint elözőleg?Úgy veszem észre,ide jöhetne százszor is az is kevés lenne,de gondolom azért ez függ a szakember alapos munkájától is?!Köszönettel.

  • Televagyok poloska csipessel , eleinte nem tudtam mitol van, de ejjel kimentem a mosdoba es a nadragomon talaltam egyet lefotoztam, telesen beazonosithato. A kerdesem csak annyi lenne, hogy mennyi ido alatt mulik el a viszketes , a csipes, a holyagos kiutesek? Igaz e, hogy ha egolpa mellett ulok akkor nem jonnek elo, mert utaljak a vilagosagot?

  • Televagyok poloska csipessel , eleinte nem tudtam mitol van, de ejjel kimentem a mosdoba es a nadragomon talaltam egyet lefotoztam, telesen beazonosithato. A kerdesem csak annyi lenne, hogy mennyi ido alatt mulik el a viszketes , a csipes, a holyagos kiutesek? Igaz e, hogy ha egolpa mellett ulok akkor nem jonnek elo, mert utaljak a vilagosagot?

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.