Cart-icon0

Ágyi poloska csípés tünetei, jelei

Nagyon sokan kérdeznek minket az ágyi poloska csípés jeleiről. Napi szinten több olyan telefont is kapunk, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy “Ez ágyi poloska csípés?”. Ebben az összeállításban szeretnénk megosztani mindenkivel, hogy mik az általános tünetei az ágyi poloska csípésnek, miből lehet erre következtetni.

Az ágyi poloska csípés jelei:

Első körben azt kell tudni, hogy az ágyi poloska csípés tünete nagyon egyén függő. Az egyéni reakciók sokfélék lehetnek, ugyanis ez már az immunrendszerünktől is függ. Éppen ezért is van az, hogy egyeseknél az ágyi poloska csípésnek óriási duzzanattal jár, míg másoknál még csak tünete sincsen. Az egyetlen általánosan kijelenthető dolog az ágyi poloska csípéssel kapcsolatban, hogy egy pontos. Vagyis ha jól megfigyeljük, akkor a csípés centrumában egyetlen apró szúrás látható, míg például a pók esetében a csípés helyén 2 szúrásnyom található.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek egymás melletti csípések. Mert az ágyi poloskák gyakran csípnek egymás mellé, ha elsőnek nem sikerült rácsatlakozniuk egy jó kis táplálékforrásra. Csupán azt jelenti, hogy a csípés centrumában egyetlen szúrásnyom lesz. Az összes többi tünet már egyéni reakciótól függ.

Az ágyi poloska csípés tüneteit nem is a testen kell keresni. Sokkal fontosabb a csípések körülményeit vizsgálni, mert ebből lehet leginkább egyértelműen kijelenteni, hogy milyen rovarról van szó.

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

A keletkezési körülmények:

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódot folytat, ezért elsősorban éjjel jön el, amikor az ember alszik. (A nagyon kiéhezett poloskák nappal is előjöhetnek táplálkozni, de ez annyira ritka, hogy most nem foglalkozunk ezzel az esettel. Ugyanis ha van csípése, akkor az azt jelenti, hogy a poloskák már nem éhesek.) A csípések este keletkeznek, amire az immunrendszerünk több órás késéssel reagál, így a csípés tünteti reggelre, kora délelőttre mutatkoznak meg fizikálisan.

A csípések helye alapvetően a puhább testfelületre koncentrálódnak, elsősorban azokon a testrészeken, ami a paplan alól kilóg, de könnyen lehetnek tünetek egyéb viszonylag nehezebben megközelíthető pontokon, mint a derék, a hát. De semmiképpen nem csíp ruhán keresztül, vagyis szűk, testhez feszülő ruhával borított tesztrészt nem csíp. 

Fizikai tünetek:
Ezek a tünetek egyáltalán nem biztos, hogy önnél is előfordulhatnak. Megemlítjük, mert előfordulhat, de az esélyük 100-ból 1. 

Előfordulhatnak a lepedőn apró vércseppek, vagy apró mákszem nagyságú fekete “tintafoltok”, amik az ürülékük szokott lenni. Az ürülékük felfedezhető a búvóhelyeik környékén is. Ezeket nem ajánljuk felkutatni házilag, mert a későbbi kiirtásukat nehezíti meg. A búvóhelyek felkutatása, az ágyak, és azok környékének szétbontása sajnos azzal is járhat, hogy a poloskák csak még jobban szétszélednek a szobában.

Az is megeshet, hogy agy ágyban alvó pároknál csak egy valakit csípnek.

Ha nem poloska, mi csípett meg?

Kevés olyan rovar van, aminek feltett szándéka, hogy megcsípje az embert. A legtöbb rovar ugyanis csak akkor csíp, ha veszélyben érzi magát. A pók, és a légyölő pók százlábú bár kis mértékben tud csípni, szúrni, alvó emberre nem támadnak csak úgy. Az emberi élősködő rovarok, akik táplálkozás céllal keresik az embert. Magyarországon ugyanakkor kevés van belőlük. Az ágyi poloska mellett még megemlíthetőek a bolhák, szúnyogot, és a rüh. Utóbbi a bőr alá költözik be, nagyon nagyon ritka, és tünete nem is csípésszerű. A szúnyogot nem kell bemutatni. a poloskacsípést leginkább ezzel szokták összetéveszteni. 

Nagyon nehéz őket a szúnyogtól megkülönböztetni. Ha nincs szezonja a szúnyognak (vagy ha van is, de az ön lakókörnyezetében nem jellemzőek), ha nem ébred fel esti zümmögésükre, vagy a csípés nem csak a paplan alól kilógó testrészen van, illetve a csípés helye 2-3 napon belül eltűnik, akkor biztosan nem szúnyogról van szó. 

A bolha ugyanakkor csak boka, vádli környékén csíp

Ha erős önben a gyanú az ágyi poloskára, akkor engedje meg, hogy azt mondjam, önnél ágyi poloska van. az esetek többségében ugyanis, amikor ágyi poloska csípés gyanújával keresnek meg minket, szinte mindig az is lesz a befutó. 100 telefonból talán 1-2 esetben lesz más a tettes.

 

Az ágyi poloska csípés jelei összegezve:

1.) Jellemzően éjszaka keletkező, reggelre megfejelő csípések
2.) Puhább, paplan, ruha alól kilógó bőrfelületen lévő csípések
3.) Kisebb területen akár több csípés is lehet
4.) Rendszeresek a csípések, azaz legalább 5 naponta van új csípés (Ez nagyon fontos jel)
5.) Máshol történő alvásnál a csípések megszűnnek

Az ágyi poloska csípés egyéb jelei (nem feltétlenül tapasztaljuk):

1.) Apróbb fekete pontok, ürülékek az ágy körüli réseknél, amit el lehet kenni
2.) Apró vérfolt a lepedőn

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Kedves Szakértő!

  3 napra voltunk nyaralni egy apartmanban!
  Élősködőket nem látrunk sehol, viszont az első éjszaka után, reggel lettek rajtunk csípések! Aztán másnap reggelre is! Utána próbáltunk nézni, és mi den jel és tünet arra utal, hogy ágyi poloska! Hazaérve, minden ruhánkat, textilünket, párnát, huzatot stb. rögtön kimostunk! Minden ruhát megráztunk, utazótáskát átnéztük, de nem pottyant ki semmiféle rovar! Ettől függetlenül előfordulhat, hogy hazavittük? Otthon ilyet soha nem tapasztaltunk! Az ágyi poloska csípésének tünete jelentkezhet később is? Hazaérkezés utáni reggelre (akkor már a saját ágyamban aludtam) saját magamon két új pötty lett, fiúkon nem lettek újak! Köszönöm a segítséget!

 • Üdvözlöm!
  Kérdésem a következő lenne… Páromon poloska jellegű csípések jelentek meg… 1-2órán belül… Igaz, hogy este… De nem alszunk még.. Mocorgunk. És egyre több van… Lehet ez csípés? Vagy allergia lesz..
  Köszönöm válaszát!
  Üdv :Krisztina

 • Jo estét!
  Pár hete észleltem kisfiamon néhány csípés nyomot.Többnyire reggelre vagy d.e. veszem észre.
  Álltalában nyakon,fül mögött és kezecskéin,karjain. Piros folt és a közepe sötétebb. Van hogy sebesre vakarja. Gondolom viszket neki. Amelyik csípést nem piszkálja sokat,az pár nap alatt elmúlik.
  Van egy cicánk kb 1 honapja.
  Nem tudom milyen jellegű lépést tegyek,hogy megszüntessem a csípések forrását.

 • Tisztelt Szakértő!
  néhány ágyi poloskát találtunk a lakásban, több szobában is. Nincs kétségem afelől h megfertőződött lakásunk. Mindannyiunkon vannak csípések, lányomon a legtöbb testszerte. ürüléket is találtam fa szegélyen. Kérdésem: ha elkészítem a széndioxidos élesztős csapdát, milyen mennyiség árulja el a fertőzöttség mértékét. Tudnak- e Vácon segíteni nekünk? Van-e olyan szer, amit tudok venni és elkezdeni a kezelést, amíg nem tudunk Önöktől irtást rendelni? A kalkulátor szerint kb 20000 ftról beszélünk. Bár a tájékoztatókban némi ellentmondást érzek: ne kapjuk szét az ágyat, de a szakember átforgatja azt. ha mi teszünk mindenhová irtószert azzal nem érünk el jó eredményt? A cégük által használt irtószer miben különbözik a közforgalomban kaphatóktól? Köszönettel: Foltinné Drexler Eleonóra

 • Üdvözlöm! Segítségüket szeretném kérni. Lányom tegnap jött haza 11 napos balatoni táborozásról, és főleg a karjain, hatalmas gennyes közepű csípések jelentek meg a 8-9. napon. Ágyipoloskára gyanakodom, de furcsa, hogy elmondása szerint egyáltalán nem viszket, illetve az is, hogy miért a 8. napon kezdtek csípni. Azóta kicsit kezd tömeghisztéria kialakulni, a másik 4 lány, akik együtt voltak, sorra mondják, hogy nekik is jönnek elő ilyen csípések.
  Elképzelhető, hogy ágyipoloska? Illetve, ilyen esetben, ha tényleg az, akkor nálunk is az egész lakást fertőtleníteni kéne, jellemző, hogy mondjuk a ruhájukon hazahozzák?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Németh Judit

 • Kb. 3 hete mindig más helyen csíp meg valami este amit reggel veszek észre, mert viszket.
  hol a karomon , hátamon, fülem alatt lábfejen. Már vettünk ágytisztító szert, lecseréltem az ágyneműt.
  Nem tudom honnan jön elő ez a valami. Tuti, hogy nem pók, vagy szúnyog.
  A lábfejemet úgy összecsipkedte, hogy földagadt.A csípés elmúlt, de a fájdalom és a duzzanat megmaradt. Lehet,hogy a mérgével ízületi gyulladást tud okozni?
  Köszönöm válaszát
  Vass Ilona

 • Üdvözlöm! Azt lenne a kérdésem hogy ágyi poloska csípések lehetnek e rajtam? Szerdán délután vettem észre a jobb karom külső hajlatánál 2 csípést, és a bal karomon csuklóm fölött 2 és alsó karom külső oldalán 3 csípést. És mindkét felkaromon vállam közelében 1-1 csípést ami duzzadt is volt, és ezt mind egyszerre.Egy pontosak ahogy néztem,és nagyon viszketett, Fenistillel kenegettem, és már nem viszket halványultak de még látszanak a csípések. Újabbak azóta nincsenek,remélem nem is lesznek.Néztem a lepedőm,párnámat nincs e valami vérfolt nem láttam semmit.Szeretném megkérdezni mit tegyek irtassak esetleg mert nem szeretnék együtt élni a poloskákkal. Válaszát előre is köszönöm!

 • Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy egy hete éjszakánként csipked valami, a kézfejemet és a könyökem külső kemény részét a csipések nagyrésze éjszaka történik de van olyan hogy egy egy délután estefele jön elő a csípések 3-4napig es mindig 1-2 uj lesz tudna benne segiteni milyen rovar lenne ez?

 • Az lenne a kérdésem, hogy a csípések helye mikor kezd el halványulni? Eléggé irritáló, hogy semennyit sem javulnak es tele vagyok vörös pöttyökkel.

 • Két hónapja a bal lábszár közepén megcsípett valami a temetőben.Azóta a jobb lábamon is megtörtént ugyanez és ugyan ott, helyileg is.A fájdalmam a viszketésen túl szinte bénító és idegi fájdalommal érzem.Mindkét esetben hidrogénperoxidos fertőtlenítést csináltunk /házilag/ és orvosi antibiotikus kezelést is kaptam /aktil duo/!amoxicillin/ klavulánsav és a másik tabletta neve desloratadine actavis!/dezloratadin/tartalmazó gyógyszer.Harmadik nap szedésénél tartok.A tünetek enyhülnek de két nappal ezelőtt a jobb lábam ami a kérdéses most!! csúnyán bedagadt, a bokám és a lábujjaim felé.már lelappadt igaz, de a fájdalom még mindig van.A két hónapja történt csípésnél a bal lábamon ha most is még megnyomom kb. ötforintos nagyságban be van keményedve és még mindig kicsi gyulladást/pirosodás/látni.Akkor tetanusz injekciót is kaptam.Senki nem tudja mi csíphetett meg de nem is igazán vizsgálták, csak kezelték.A temetőbe sajnos a gyermekemhez! azóta is minden nap kimegyünk de a félelmeim mivel mindig ott történik velem a csípés visszatart kicsit.Sóval,hangyairtóval már kőrbe szórtuk a körülötte lévő kavicsot, mert gyom és fű nincs körülötte csak beton.Tisztelettel várom válaszát!Vargáné.

 • Nekem a combomon jelentek meg a csípések 18 és 19 óra között először nagyon viszketett de utána abba hagyta 1 szúrás pont van bennük és 3 van egymás mellett.Legyenek szíveswk segíteni!:(
  Egy aggodó hölgy.
  Elóre is köszönöm a választ.

 • Erosen viszketek. Ha forrovizhez er a testem meginkabb…piros pottyok vannam rajtam es nagyon viszket. Hatamon. Combomon. Hasamon. Kezemen. Mi lehet az oka?

 • Üdvözlet
  A fiamnak a felkarján a bicepsz részen van olyan csípés,hogy 4-5 apró egymás mögött és a környéke egy 10 cm sugárba el van szineződve.Ez mi lehet??

 • Üdvözlet.Nálunk megtörtènt a 3. irtás.Rá 3. Napra kèt csípès jelent meg egymás mellett bár ez nem viszket,de valoszínű az.Szüksèg lesz 4. irtásra is?

 • Ágyi poloska csipéseim vanak és elég sok hejen van már a testemen mit tegyek orvos hoz kell menem

 • Üdvölöm. Nyár eleje óta csipked valami. Éjjelente. Reggelre jelennek meg a csípések, kiütések Elsőre pókra gyanakodtam, mert csak engem csípett a másik szobában alvó fiaimat nem. hetekig meg vannak a csípések és nagyon viszketnek. kb addig még sebesre nem vakarom őket. Hol a karomon kézfejemen hol a bokámon lábszáramon. Gondoltam eddig hogy ” biztos az lógott ki a takaró alól”

  De a múlt éjjel vendégeim voltak és a fiam ágyában alvó barátnőmnél reggele pont ugyan ilyen csípések lettel. A párja melette aludt rajta semmi. Mi lehet ez? Tudna segíteni hova fordulhatnék?

 • Azt szeretném kérdezni hogy már kèt hete piros pöttyök vannak a bokamon a labszáramon és a hátam meg a derekamom . És nem nagyon szokott viszketni. Az ágyra ragtam fehér lepedőt de nincs rajta semmien folt. És nem règ költöztünk be egy tömb lakásba. És csak rajtam vannak ilyen pöttyök.

  1. Kedves Magdolna!

   Okozhatta ágyi poloska, de ennyi információ alapján nehéz megmondani. Ha rendszeresek ezek a csípések, vagyis naponta, 2-3 naponta jönnek ki az újabbak, és nem arról van szó, hogy egyszerre jött ki ennyi, és azóta semmi, akkor beszélhetünk arról, hogy élősködő rovarról van szó. Azok száma viszont csekély, főleg amelyek lakótérben telepednek meg, és éjjel támadnak az emberre. Ennek függvényében van esély az ágyi poloskára.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm.Most költöztem egy hete üres albérletbe.Az első nap csipések jelentek meg.Első nap ,bokán,második nap,lábszáron ,meg honom alatt.Reggel erős viszketést
  érzek.A fűrdőszobába de-i órában,egy kékes barna 2-3 mm.nagyságú bogarat találtam,amit alig tudtam agyoncsapni.( vajon poloska lehetett ?)

  1. Kedves Melinda!

   A csípések utalhatnak ágyi poloskára, de a látott kékes-barna rovar, ami nehezen volt agyoncsapható nem ágyi poloska lesz.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!
  A lányomon találtunk szúnyogcsípésre hasonlító csípéseket. Minden éjjel keletkezik új. De furcsa módon mindig csak egy helyen/per éjjel, és egyszerre csak 2-3 csípés. Vagy kevesebb. Attól még ez poloska?

 • Üdvözletem. 3-4 hete tapasztalok magamon csípéseket.A viszkető érzés általában délelőtt szokott jelentkezni, a csípés hely sok napig megmarad és erősen viszket. Nem minden nap van új. kézfejen és a csuklómón, hát-váll, illetve állam-nyakam. A férjemet csak egy alkalommal csípte meg a valami. Ágyi ploskánál nem volt jobb ötletem, igaz, hogy a szomszéd teraszon kutya van, az mi teraszajtónkhoz közel, szóval lehetne bolha is. A hlószobában könyvek, és nagy papir dobozok is vannak, továbbá tolóajtós ruhásszekrény, minden az ágyhoz közel. Ezek írtását is sikeresen meg lehet csinálni?

  1. Kedves Bernadett!

   Bolha kevésbé valószínű, ott inkább az alsó végtagon jelentkeznek a csípések. Az ágyi poloskára nagy az esély. A zsúfoltság persze megnehezíti az irtást, de nem lehetetleníti el, szóval nem hinném, hogy gond lenne belőle, de fontos lenne látni a területet is.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • A hasamon és az oldalamon szúnyogcsípésnagyságú csípések vannak már vagy egy hete és égő viszkető érzést okoznak…Mire gyanakodjak?

  1. Üdvözlöm .avval a kérdéssel.fordulok önnhöz hogy 3 napja a hasamon és az oldalamon keletkezett csipés egymás melett 3 csipés láthato .és szuró égetö fájdalmat érzek. és a végtagom is nagyon fáj vagyis szuro erös fájdalmaim vannak .mi lehet ez ?

   1. Kedves Brigitta!

    Mindenképpen forduljon orvoshoz a tünetekkel. Amikor nem helyi reakciók vannak, hanem a szervezetet érintő szisztémás reakciók, akkor ott már orvost is be kell vonni. De reméljük nincs összefüggés a csípés, és a végtagfájdalom között.

    Üdvözlettel:
    Abatox Kft.

 • […] (arcon, házon, hason) csípéseket jellemzően más rovarok okozzák. érdemes megnézni az ágyi poloska csípés tüneteit […]

 • Üdv.
  Kérdésem a következő lenne, normális esetben meddig látszanak a csípések?
  Lehetséges ,hogy egyik napról a másikra a két lábszáramon összesen vagy 30-40 csípés jelentkezik?
  Külföldre utaztam a jelenségeket itt észleltem.
  5.napja és még nem halványultak az elsők talán néhány új is jelentkezett..
  Előre is köszönöm a segítséget!

  1. Kedves Gábor!

   30-40 csípés a két lábszáron egyik napról a másikra nagyon sok. Olyannyira, hogy ha ezt rovar okozta, akkor ennek más nyoma is lenne a lakásban.
   A poloska csípés viszont valóban sokáig jelen van a testen, akár hetekig is. Mindenképpen érdemes nézni, hogy lesznek-e új csípések.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot kérdésem az lenne, hogy napközben a térdemen és a hajlatban piros csipes nyomok vannak egyszer erősen viszket és alább hagy de ha vmi dörzsöli megint el kezd viszketni a páromon soha nincsenek csípések. De csak ezeken a helyeken jönnek elő hogy ez mitől lehet néha eltünik és megint elő jönnek mire gondoljak kérem segítsenek egy aggódó nő köszönettel

  1. Kedves Viki!

   Az ágyi poloska csípést a keletkezés körülményeiről lehet leginkább megismerni. A hölgyeket a puhább bőr, és a kevesebb testszőrzet miatt jobban kedvelik. Ha a csípések este keletkeznek, akkor ez tovább utalhat poloskára. Az, hogy mennyire, és meddig viszket, mekkora folt lesz tőle már egyéni reakciók is. A nagy kérdés, hogy reggelre jönnek ki a csípések, vagy sem?

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • […] ágyi poloska csípés ugyanis már a fertőzöttség első napjában jelentkezni szokott. Ilyenkor elegendő csak a csípés körülményeit megvizsgálni, és rögtön tudni lehet, hogy ágyi poloskáról van-e […]

Hozzászólások zárolva.