MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Éjszakai csípések? Ő a tettes!

Napi szinten teszik fel nekünk a kérdést: mi csípett meg éjjel? Mielőtt elmondanám, hogy az esetek 99%-ban (vagyis 100 kérdezőből 99-nél) mi okozza az éjszakai csípéseket, engedje meg, hogy pár kérdést én is feltegyek önnek:

– Éjszaka csipkedik össze?
– Reggel, délelőtt jönnek ki a csípésnyomok?
– Inkább a puhább bőrfelületnél vannak a csípések?
– Rovarnak nem igazán van nyoma?
– Esetleg másoknál a családban nincs ilyen tünete?
– A csípés rettentően viszket, napokon át?
– Szinte naponta lesznek új csípései?

Ha az első kérdésre Igen a válasz, akkor máris 90%, hogy a tettes ágyi poloska. Minden egyes újabb Igen válasz tovább növelik az esélyét, de igazából nem sok nyitott kérdés van ilyenkor még. Az esti csípések okozója ugyanis szinte mindig az ágyi poloska.

Fontos tudni, hogy alapvetően kevés Magyarországon az emberi élősködő. Bolha, kullancs, szúnyog, ágyi poloska, tetű. Ezek közül csak ketten, a szúnyog, és az ágyi poloska csíp éjjel. A szúnyogcsípés azonban megismerhető, illetve a szúnyog apró zümmögésével is felhívja magára a figyelmet. Bár a poloska, és a szúnyogcsípés nagyon hasonló, a poloskacsípés alapesetben jobban, és tartósabban viszket. Városi környezetben nem igazán szokott napi szinten gondot okozni a lakásban.

Így marad az ágyi poloska, ami manapság igen gyakori. Pókra, és egyéb rovarokra (pókszázlábú, hangya) kár gondolni. Ezek a rovarok ugyanis éjjelente nem támadnak az emberre csak úgy. Ha mégis, akkor ön az az 1 kivétel a 100-ból. mert az tényleg nagyon ritka, ha az éjszakai csípéseket nem ágyi poloska okozza.

Az ágyi poloskával kiemelten foglalkozunk az oldalunkon. Mivel sajnos nem egy egyszerű rovarról van szó, sajnos nagyon fontos kérdések fognak még felmerülni, amikkel mind mind foglalkozunk itt.

Példának okáért:
Mi az amit ágyi poloska esetén tilos csinálni?
Házilag kiirtható-e?
A szakemberek hogyan irtják ez a rovart?
Honnan kerül a lakásba?
Ki kell-e dobni a bútorokat?
Mit tegyen, ha a szomszédból jönnek?

Feltétlenül olvasson utána, még ha akár 30-40 percet is igénybe vesz ez, mert ez egy igen kellemetlen probléma, amit lehet jól, és rosszul kezelni.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Jó reggelt . Engem most csipkézett meg valami vagy harapott ! Egy ponton csak, a popom , kurulotte bekeményedett picit és picit vérzett .és nagyon fáj ég ! Olyan mint egy hatapás . Egy hete a lábszáramon volt ilyen . Egy órája keresem zseblámpával mindenütt! Gondoltam ágyi poloska de az nem rendszeresen csípkedne ? Ez előtt nem volt csípésem . De volt már ilyen , pár havonta fél évente ez előjön , és csak engem szeret ! Válaszát köszönöm !

 • Jó reggelt! Nekem olyan problémám van ,hogy pár hetente éjjelente hatalmas csípés jelenik meg a lábszáramon. Körül belül két hónapja kezdődött egy egy éjszaka után egy egy csípés jelentkezett. A tegnapi éjszakán három nagy csípés a lábszáron . A csípések borzasztóan viszketnek és még az éjjel felébredek rájuk. Hatalmasra duzzadt és gyógyszer nélkül elviselhetetlen a viszketés.
  Válaszát előre is köszönöm !
  Evelin

  1. 4-5 napja van mindkét bokámon csípés. Azóta viszket is. Végig néztünk mindent. Az ágykerettől a huzatig mindent. Semmit nem találtunk. Se ürülék, se pete se vedlett bőr. ???? Este csíp meg mindig. Akkor mi ez?

 • Szép napot! Az utóbbi hetekben egyre több csípés jött ki a kisfiamon most már rajtam is. Voltunk vele bőrgyógyászaton aki azt mondta hogy vagy ágyi poloska vagy bolhacsípések. Reggel találtam egy bolhát a takarómon.. De mégis szeretnék benne megbizonyosodni hogy biztosan bolha lesz..minden reggelre vagy délelőttre a csípések kijönnek most már csak rajtam a lábamon a derekamon a karomon és a hasamon egymástól nem olyan messze.. Hasonlít a szúnyogcsípésre de sokkal jobban viszket.. Köszönöm a választ

  1. Kedves Bea!

   Mivel találtak bolhát, így már most elég megalapozott a gyanú. Ha van háziállat, ami felhordja az ágyra a bolhát, vagy nagyon alacsony az ágy, akkor sajnos érhetik csípések derék felett is. A bolhák ellen feltétlenül védekeznie kell. Hogy ezen felül van-e még más élősködő rovar a lakásban, azt sajnos nem tudjuk így megmondani, csak egy szemlével.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kérem adjon tanácsot.Két három hetenként csíp meg,csak az alkar és csukló, dupla csípés egymás mellett.Voltak itt szakírtók, nem használt.Kérek tanácsot,szakember címet
  Nagyon köszönöm. Pókra esküszöm.

 • Üdvözlöm!
  A 17 hónapos kislányomnak ma reggelre ismet lettek csípései és nem tudok rájönni hogy mi csiphette meg nem találtunk semmit. Én a hangyára és a bolhara gyanakodom mivel állatok vannak a közelünkben.A ruhával fedett részén a hátán és a karján összesen 12 csípés. Nem tudom mi lehet reggelre jött elő.

  1. Kedves Etelka!

   Biztos benne, hogy rovar okozza a tüneteket? Nem áll kapcsolatban például ételallergiával, vagy más bőrproblémákkal?

   Milyen sűrűn vannak a csípések, mikor jönnek elő, inkább egy kupacban, vagy szétszórtan? A rovarcsípések rendszerint elég általánosak, így csak a minél részletesebben megírt részletekből tudunk kiindulni, ami főként a keletkezések körülményeit kell leírja.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvölöm! Sajnos nálunk is előjött a csípés probléma,de nem találom a tettes(eke)t. A kisfiamat és engem csípnek,viszont nappal is és bokánál,lábszáron,combon,hason,háton,alkar-felkar sőt a kisfiam egyik ujjízűletén is van csípés illetve a nyakán. Gyanakodom a fáraó hangyára mert egyedül ezeket találtam a lakásban.. De nem tudom,hogy ezek csípnek-e? Nagyon picike szúrnyom van a csípéseken. Előre is köszönöm a válaszát!

 • Tisztel Cízett.
  Nekem mindkét könyököm környéke lett megcsipve.Az egyik egy viszonylag nagy kemény.A másik több apróbb és egyre nagyobb kiterjedésű.

 • Üdv. 2-3 napja vannak az ujamon csípések elsőnek azt hittem hogy pók csípés. De ahogy olvastam úgy tűnik hogy ágyi poloska. De nekem ez nem viszket hanem inkább fáj. Akkor most még is mi csípett meg? És hogy lehet kiirtani azt a valamit ami csíp. Páromnak nincsenek ilyen panaszai csak nekem. Várom a segítséget. Köszönöm.

 • Üdvözlöm!
  Sajnos nálunk is megjelentek az èjszakai csípések-ágyi poloska 🙁
  Mindenképp szakemberek segítségét fogjuk kérni, de 3,5 hónapos kisbabám mellett nem merem kihívni az irtókat. Költözés előtt/alatt állunk, már csak pár nap és az új helyen fogunk lakni. A bútorokat a régi lakásból nem visszük, csak a használati dolgainkat. De azok már szinte mind az új lakásban vannak.
  Az lenne a kérdésem, hogy az ágyneműtartóban tárolt dolgainkkal átvihettük-e a poloskákat az új lakásba? Érdemes-e ott is írtatni? Elég-e ott, ahová a dolgokat raktuk vagy az egész lakást fertőtleníteni kell? Ha pár napig nem lakik ott senki, akkor továbbvándorol-e élelmet keresve? Pár hónapos kisbaba mellett szabad-e az írtást elvégeztetni?
  Válaszukat előre isköszönöm
  Üdvözlettel: egy nagyon elkeseredett poloska”tulajdonos” 🙁

  1. Kedves Mónika!

   Az ágyneműtartóban tárolt dolgokkal a legkönnyebb sajnos átvinni az ágyi poloskát. A rovar ugyanis alapvetően az alvó ember szűkebb környezetében szokott megtelepedni, ami nagyban érinti az ágyneműtartót, és az abban tárolt használati tárgyakat.

   Nagyon nehéz úgy átköltözni egy fertőzött lakásból, hogy ne vigye magával. Ez a művelet, még egy szakember számára is nagyon nehéz lenne. Mindenképpen érdemes figyelni a tüneteket. Pakoljanak ki mindent, rendezkedjenek be, és várják a tüneteket. Amint jönnek a csípések hívjanak egy szakembert.

   Érdemes úgy berendezkedni, hogy az ágy lehető legjobban el legyen szeparálva. Ha lehet semmit ne tegyenek az ágyhoz közel. Ha átvittek ágyi poloskát a lakásba, akkor azok maximum 1-1,5 héten belül meg fogják találni az ágyat. Vagyis 2 héten belül szinte biztos, hogy jönnie kell a tüneteknek, ha van ágyi poloska a lakásban.

   A gyerekágy lábára érdemes kétoldalas ragasztót tenni. Azzal is tudják óvni a kicsit a lehetséges csípésektől.

   Ha sajnos átkerült a poloska az új lakásba, akkor mindenképpen irtassák ki. Kisgyermek lévén érdemes még a kora reggeli időpontban elvégeztetni az irtást, és csak akkor visszamenni, amikor egy másik családtag már visszament, és átszellőztette a lakást, áthúzta az ágyneműt. A legjobb az lenne, ha a 3,5 hónapos gyermek külön szobába kerülne, ahová csak a legszükségesebb dolgok kerülnének be. Átmosva, átporszívózva.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Érdekelne, mi lehet az, ami este csíp, kart, vállakat,
  honaljat csípi csak, fehér hólyag lesz, másnapra elmúlik. Nem csíp minden nap , kb. 5 naponta. Eddig csak engem csípett, ma ejjel a gyereket is, neki ugyanaz a fehér hólyag van a karján, vállan. 3 csipese van. Koszonom

 • Kedves Abatox Kft!

  Tavaly a nyári időszakban több mint 1 hónapon át csipkedett össze valami éjjelente, napi takarítás és rovarirtózás hatására a csípések megszűntek.

  Most idén nyáron 2 hete újra elkezdődtek az éjszakai csípések.
  Ezek a csípések nem csak a vékony bőrfelületeken vannak, általában 3-4 új van reggelre, és van hogy a tenyeremen bőrkeményedések mellett, ahol még szintén nagyon kemény a bőr, illetve könyökömön, bokámon, talpamon jelentkeznek a csípések.

  Tavaly nyáron egyszer mintha valami bolha szerű lényt láttam volna magamon ugrálni az ágyban azonban nem volt időm beazonosítani.
  Azóta semmilyen állat nem járt a lakásban és én sem megyek állatok közé szinte soha.

  Van esetleg ötletük?

  Köszönettel:

  József

 • Üdvözlöm!
  A kislányom egy pár napig a szomszédban volt napközben. Kiütésszerű foltok jelentek meg a hátán a nyak alatti részen estére. Az orvos azt mondta valószínűleg poloska csípés. Kérdésem: csíphet napközben a is a poloska délutáni alvásnál, vagy itthon keressük a problémát.
  Köszönettel:
  Z. Krisztina

  1. Kedves Krisztina!

   Lehetett ágyi poloska. Ha éhes, akkor nem számít, hogy nappal, vagy este van, elő fog jönni. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ágyi poloskáról van szó, csupán azt, hogy a napszak nem zárja ki a lehetőségét.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>