Cart-icon0

Bolhairtás házilag lakásban (háziállat mellett)

Aki háziállatot tart otthon, azzal bizony megeshet, hogy elbolhásodik az otthona. Az állatok, legyen az akár macska vagy kutya, sajnos alkalomadtán összeszedhetik a bolhákat, amik aztán a lakásba bekerülve fokozatosan eláraszthatják a helyiségeket.

bolhairtás házilag kutya mellett

Megszabadulni tőlük ez esetben azonban egyszerűbb, mint hinnék. Háziállat mellett házilag bolhairtást végezni voltaképpen a világ legegyszerűbb dolga.

Nincs más dolga, mint 2 tanácsot követni, és alig 1 hét alatt meg fog tudni szabadulni a bolháktól.

1. A legfontosabb, hogy kezeltesse a háziállatot megfelelő bolhairtóval, legyen az csepegtető, sampon, vagy tabletta. Itt arra kell törekedni, hogy olyan bolhairtó legyen felhasználva, ami akár egy hónapig is írtja az állatba került bolhákat.

Ez azért fontos, mert a háziállat akarva-akaratlanul, de nagyon jól össze tudja szedni a lakásban a bolhákat. Vagyis a felnőtt példányokat maga a háziállat fogja kiirtani. Egy négy lábon járó gyilkoló géppé válik a kutya, cica. De itt még nem szabad megállni.

2. Az állat kezelését követően nincs más teendő, mint forró vízzel rendszeresen felmosni a padlót, naponta akár többször is. A bolha a petéit ugyanis “elszórja” a padlón, amit a forró vizes felmosással könnyedén el lehet pusztítani, illetve a szerves port is feltöröljük vele, ami a peték egyik fontos tápanyagforrása. (Padlószőnyeg esetén marad a felporszívózás, illetve a porzsák megsemmisítése. ) A peték nagyon érzékenyek a környezeti változásokra, ha nedvesség éri, vagy felborul a páratartalom, akár ki sem fog már kelni a pete.

Ezt követően nincs más dolgunk mint várni. Vélhetően 1 hét, és a bolháknak nyoma sem lesz a lakásban.

Természetesen nagyon fontos azt kideríteni, hogy a háziállat hogyan bolhásodott el, vagy hogyan került a bolha a lakásba. Mert a visszafertőződést el kell majd kerülni, nehogy egy állandó szélmalomharc alakuljon ki.

Ha nincs otthon háziállat, és így bolhásodott el, akkor sajnos a fenti házilagos bolhairtás nem fog eredményt hozni. Bár a felmosás még ez esetben is segít , de a kifejlett példányok elpusztítására itt már vagy szakembert kell hívnia, vagy ha az ön térségében nincs elérhető szakember, akkor érdemes egy komplexebb hatóanyagot tartalmazó széles spektrumú rovarirtó szert vásárolni. Fontos, hogy a megfelelő mennyiség jól fel legyen mérve. Az RTU rovarirtó permet 400 ml-e hozzávetőlegesen 15-20 m2-re elegendő. A bolhairtáskor a teljes padlózatot kezelni kell majd, ráadásul 2 hét elteltével ismételni kell. Vagyis ez azt is jelenti, hogy 60m2 esetén 3*2, azaz akár 6 flakon rovarirtóra is szükség lehet. A legtöbben ott rontják el, hogy nem megfelelően mérik fel a szükséges mennyiséget. Jellemzően mindig alábecsülik azt.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
  • És az állatban lévő bolhákat ugyan ezzel a taktikával lehet eltávolítani vagy ahoz más dolgok is szükségesek?

  • És az állatban lévő bolhákat ugyan ezzel a taktikával lehet eltávolítani vagy ahoz más dolgok is szükségesek?

  • Jó napot kívánok!! megszeretném kérdezni hogy a cicara melyik fajta bolha sampont hasznalhatnàm ami hatásos is? köszönöm szépen válaszát!😊

  • De mijen bolhairtó szert vegyek ami elpusztítsa a bolhát????
    Köszönöm.

    1. Nekem nincs se cicám se kutyám,a szomszéd az ajtóm előtt viszi el sétáltatni a kutyáit,azóta van bolha a lakásba,esetleg valami spré,vagy egyéb létezik-e az irtásukhoz?

  • Lehet ha kiszippantod porszívóval jó lesz.

Hozzászólások zárolva.