A harmadik hullám ellenére cégünk továbbra is működik, és maximális biztonsági előírások mellett dolgozik. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink. Cégünknél továbbra sem volt még pozitív eset. Hatósági karanténban lévő ingatlanba nem megyünk. 2021.03.18.

Bolhairtás házilag lakásban (háziállat mellett)

Aki háziállatot tart otthon, azzal bizony megeshet, hogy elbolhásodik az otthona. Az állatok, legyen az akár macska vagy kutya, sajnos alkalomadtán összeszedhetik a bolhákat, amik aztán a lakásba bekerülve fokozatosan eláraszthatják a helyiségeket.

bolhairtás házilag kutya mellett

Megszabadulni tőlük ez esetben azonban egyszerűbb, mint hinnék. Háziállat mellett házilag bolhairtást végezni voltaképpen a világ legegyszerűbb dolga.

Nincs más dolga, mint 2 tanácsot követni, és alig 1 hét alatt meg fog tudni szabadulni a bolháktól.

1. A legfontosabb, hogy kezeltesse a háziállatot megfelelő bolhairtóval, legyen az csepegtető, sampon, vagy tabletta. Itt arra kell törekedni, hogy olyan bolhairtó legyen felhasználva, ami akár egy hónapig is írtja az állatba került bolhákat.

Ez azért fontos, mert a háziállat akarva-akaratlanul, de nagyon jól össze tudja szedni a lakásban a bolhákat. Vagyis a felnőtt példányokat maga a háziállat fogja kiirtani.

2. Az állat kezelését követően nincs más teendő, mint forró vízzel rendszeresen felmosni a padlót, naponta akár többször is. A bolha a petéit ugyanis “elszórja” a padlón, amit a forró vizes felmosással könnyedén el lehet pusztítani, illetve a szerves port is feltöröljük vele, ami a peték egyik fontos tápanyagforrása. (Padlószőnyeg esetén marad a felporszívózás, illetve a porzsák megsemmisítése. )

Ezt követően nincs más dolgunk mint várni. Vélhetően 1 hét, és a bolháknak nyoma sem lesz a lakásban.

Ha nincs otthon háziállat, és így bolhásodott el, akkor sajnos a fenti házilagos bolhairtás nem fog eredményt hozni. Bár a felmosás még ez esetben is segít valamit, de a kifejlett példányok elpusztítására itt már vegyszert kell majd bevetni.


Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
  • És az állatban lévő bolhákat ugyan ezzel a taktikával lehet eltávolítani vagy ahoz más dolgok is szükségesek?

  • És az állatban lévő bolhákat ugyan ezzel a taktikával lehet eltávolítani vagy ahoz más dolgok is szükségesek?

  • Jó napot kívánok!! megszeretném kérdezni hogy a cicara melyik fajta bolha sampont hasznalhatnàm ami hatásos is? köszönöm szépen válaszát!😊

  • De mijen bolhairtó szert vegyek ami elpusztítsa a bolhát????
    Köszönöm.

    1. Nekem nincs se cicám se kutyám,a szomszéd az ajtóm előtt viszi el sétáltatni a kutyáit,azóta van bolha a lakásba,esetleg valami spré,vagy egyéb létezik-e az irtásukhoz?

  • Lehet ha kiszippantod porszívóval jó lesz.

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
(H-P: 8 - 19, SZ: 8 - 16)
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.