Cart-icon0

Ágyi poloskairtás házilag

FRISSÍTÉS: A házilagos poloskairtásról egy bővebb cikkben írunk, javasoljuk annak továbbolvasását. A poloskairtásnál nagyon fontos, hogy arról is beszéljünk, hogy mit nem szabad csinálni. Ez a cikkünk ebből a megközelítésből mutatja be a házilagos poloskairtást. Szerintünk fontosabb: Átolvasom a másik cikket a poloskairtásról>>

poloskairtás házilagAmikor egy ronda ízeltlábú megjelenik a lakásban, először mindenki házilag próbál megszabadulni tőle. Az ember bújja az internetet házi praktikák után, lerohan egy flakon rovarirtóért a közeli boltba, és reménykedik. Mert bejöhet!

A poloskairtást házilag végezni azonban szinte lehetetlen. Annak aki kizárólag házilag szeretne poloskairtást végeztetni, rossz hírünk van.

Miért eredménytelen a házilag végzett poloskairtás?

Az ágyi poloska kizárólag emberi vérrel táplálkozik. Ezért az összes olyan házilag végzett poloskairtás kudarcra van ítélve, ami arra épít, hogy “ezt majd megeszik, és hullanak, mint a legyek”.

Nem segít a hipó sem!

A hipó nem rovarirtó készítmény. A házilagos poloskairtásnál sem fog beválni. A poloskákat szétmarja a nátrium-hipoklorid, de ennyi erővel egy egyszerű újság is megteszi, amivel csak agyon kell őket csapni.

Még tömény alkalmazásuk sem fog megoldást adni. Nem marad más utánuk csak a kellemetlen hipó szag. És egy-két szétmart példány, de semmi tartósabb! Nem segít sem a citromlé, és a levendula sem.

Mi a helyzet a flakonos rovarirtókkal?

A legtöbb nagy áruházban már kapni flakonos rovarirtókat, de poloska esetében sajnos velük sem sokra megy az ember. Az ágyi poloska házilag történő kiirtása már csak azért is igen komplikált, mert olyan szűk repedésekbe képesek elbújni, hogy azt flakonos (pl:propán bután gázos) sprayvel nemcsak nem lehet alaposan átkezelni, de az a 450 ml irtószer, amit tartalmaz nagyon nagyon kevés.

Sokat pedig nem érdemes felhasználni belőle, mert a szaga nem éppen kellemes. A hatóanyaguk sem annyira “kemény”, hogy egy pár hete húzódó problémát megoldhasson vele. Ezek a flakonos rovarirtók tökéletesek a házilagos poloskairtás során, ha azonnal – szinte 24 órán belül – felismerik, hogy poloskák vannak a lakásban.

De ha ez a probléma már hetek óta húzódik, inkább hívjon szakembert. Napi 2-3 petét raknak le a nőstények. Vagyis gyorsan szaporodnak.

A Protect ágyi poloska irtó permet, melynek kiszerelése az ablakmosó pumpás változatával megegyező, a legjobb a házilagos irtásra, de még ez sem biztos. Ráadásul ebből tényleg fel kell fegyverkezni, mert 1-2 flakonnal nem lehet nyarat csinálni. Mivel azonban 2500 Ft, így összességében nem sokkal olcsóbb mint rovarirtót hívni.

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

2 módszer működik, de lehetetlen kivitelezni!

Van olyan poloskairtás módszer, ami házilag működik, de sajnos szinte lehetetlen kivitelezni. Az egyik legbiztosabb házilagos módszer, ha hagyja őket éhen halni. Ehhez viszont az kell, hogy üresen hagyja a lakást 40 napra.

Ennyi idő kell ahhoz, hogy éhen haljanak.

Van egy módszer, amivel 60 perc alatt meg lehet szabadulni a poloskáktól, de a kivitelezése megint csak nehézkes. Amennyiben sikerülne a szobát egyenletesen 46 fok felé melegítenie 60 perc alatt megszabadulhat tőlük, és a petéktől. Tényleg működik! De csak iparilag kivitelezhető.

Ágyi poloska irtása még szakembereknek sem könnyű!

Az ágyi poloska kiírtása az egyik legnagyobb megpróbáltatás a rovarirtóknak. Sokan vallanak vele kudarcot még úgy is, hogy a háztartási irtószereknél sokkal jobban fel vannak szerelkezve.A legtöbb rovarirtó ezért sem vállal erre garanciát!

Ha biztosra akar menni, és szeretne gyorsan véget vetni ennek az őrületnek, itt folytassa az olvasást!

Az ágyi poloska nagy megpróbáltatások elé állítja az embert. Tönkre teszik az éjszakát, lehetetlen lesz tőlük aludni, nappal pedig viszketnek, égnek a csípések helye. Könnyen kikészül tőle az ember.

Nem kívánok Önnek ilyen tortúrát, kérem, olvassa el, hogyan szabadulhat meg tőlük tényleg hatékonyan.

FRISSÍTÉS: A házilagos poloskairtásról egy bővebb cikkben írunk, javasoljuk annak továbbolvasását. A poloskairtásnál nagyon fontos, hogy arról is beszéljünk, hogy mit nem szabad csinálni. Ez a cikkünk ebből a megközelítésből mutatja be a házilagos poloskairtást. Szerintünk fontosabb: Átolvasom a másik cikket a poloskairtásról>>

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Nem ágyi poloskát, hanem a másik fajtát hogy lehet kiirtani házilag, milyen szerrel

 • Jonapot kivanok!
  A tuti mosszereket olvasva az lenne a kerdesem, hogy a 40 napig uresen hagyni a lakast azt jelenti, hogy bezarom az ajtot es elmegyek otthonrol? Vagy “legmentesen” lezarni? Az alattam levo lakasba nem mehetnek at?

  Varom valaszat.
  Koszonettel:
  Ilona

 • Tisztelt Cím! Az ártérben lévő faházas nyaralónkba ősszel több ezer poloska költözött be. Söpörtük a falakról és vizes vödörbe tettük, ott 10 perc alatt elpusztultak. Tavasszal meglepődve észleltük, hogy a szobák tele vannak velük. Rájöttünk, hogy a lambéria alatt, illetve az amúgy üreges tartó gerendákban laknak. A szoba teli van barna pöttyekkel, a váladékukkal különösen azokon a helyeken, ahol ki tudnak bújni. Értetlenül állunk előtte, hogy hol tudtak bejutni ennyien. Amikor kinyitjuk a szúnyoghálós ablakot, fél órán belül ellepik. Egyenként szoktam leszedni őket. Dunsztos üveg vízbe szedem össze orvosi gumikesztyűvel. Ősszel jámborak, csak alá kell tartani az üveget, már esnek is bele. Most azonban hangos zizegéssel röpködnek, meg kell várni amíg leszállnak, aztán hagyják magukat megfogni. Mire az emeleten végzek, az alsó nappali ablaka megint teli van. Fél nap rámegy, hogy leszedjük őket. Azt tapasztaltam, hogy nyitott ajtónál sem mindig hajlandók kirepülni. Tulajdonképpen nyáron is szeretnének a lakóink maradni, vagy van természetben eltöltött életük is? Azt is észre vettem, hogy sok a hulla egyik hétről a másikra. Gondolom ők éhen halnak. Illetve, ha a hátára esik, nem mind tud visszafordulni, akkor elpusztulnak.Kérdésem, hogy amelyik “bennszorul” nyárra és nem jut táplálékhoz, az nem pusztul el? Vagy ha kijut táplálkozni, akkor visszatér a házba. Mondjuk annyira biztosan nem intelligens, hogy ugyanoda visszataláljon, de más házba esetleg. Nem reagál semmilyen írtószerre, pedig jó lenne az üregeket megtölteni olyasmivel, amit utál. Érthetetlen, hogy hol jutnak be a házba. Van olyan szomszéd, aki kifújt minden üreget szigetelővel, mégis hétről-hétre tele a háza velük. Ezek ilyenkor is igyekeznek befelé, vagy azok még a “bennrekedtek”? Kérdésem: Hogy tudnék megszabadulni tőlük, csak a nyárra legalább? Üdvözlettel: Maczelka Lászlóné

 • Tisztelt Abatox!
  Fiam Milánóban van és azt írta. hogy ágyi poloskák csipkedték össze a testét. Jövő vasárnap utazik haza. Kérdezem, hogy amennyiben a ruháival hazahozna néhány vagy akár egy példányt is.akkor az mosással kiírtható-e? Vagy ezek után az egész házam Nekem is tele lesz velük?
  Előre is köszönöm a válaszát!
  Kerekes Dóra

 • Biztos,hogy ágyi poloskás a szobám,éjszaka csípésre ébredek,de reggelre ezek elmúlnak,sajnos kisnyugdíjas vagyok ,nekem 16 000 ft nagyon sok, ezért különböző rovarirtókkal kisérletezem,sajnos nem sok sikerrel!kérem,adjanak tanácsot,hogyan szabadulhatnák meg tőlük!

 • Tisztelt Abatox!
  Egy harom szobás 7.emeleti lakás egyik szobájában volt csak poloska.Hónapok óta 5-6 irtáson vagyunk túl az utolsó óta pár nap telt el. A helyzet csak annyit változott,hogy az adott szobában má az ágyban észrevehetően mászkálnak,és már a másik szobában is csipnek. A “szakemberek” elvileg soha semmit nem találtak,de minden alkalommal elvégezték az irtást mindhárom szobában.
  Mit tanácsol,ezek után mihez kezdjünk?
  Már nehezen bírjuk a csípéseket és a nem alvást.

  Köszönettel

 • Érdeklődöm, hogy gőztisztítóval, mely kb. 120 C-fokos gőzt fejleszt, ki lehet-e irtani a poloskát?

 • Tisztelt Címzett!

  Mennyibe kerülne egy 46 m2-es lakásban a csótány és ágyi poloska- komplett kiírtása?

 • Tisztelt abatox!

  Voltak nálam is poloskák, rovarírtó céggel sikerült is kiirtatni, de mivel parkettacserét terveztünk nagyob bútoroakt vittünk le a társasház tárolójába korábban, sőt a poloskák megjelenésének észrevételekor zsákoltunk is be tárgyakat, amiket jobb híján szintén a tárolóba vittünk le, sittes zsákok elkötve, több mint 4 hónapja. Az utolsó poloskaírtás után, ami úgy tűnik a bajt megszüntette kb. 2 hónapja az ágyat is szétszereltem és levittem a részeit a tárolóba (parkettacsere miatt, hiszen a lakásban nem fér el, 2 szobát kell parkettázni, nincs elég hely). Múlt héten mikor pakoltam lent láttam 2 kifejlett dögöt, amik még éltek, mikor megböktem elindult, agyon is nyomtam kézzel ,de félek ,hogy van még több is, és ha további bútorokat viszek le a parkettázás miatt ( sajnos máshová nem rakhatom) a visszapakoláskor visszafertőzik a lakást. Van valami megoldás ennek elkerülésére? Kihívtam ismét a rovarírtókat és fújattam a tárolóban is, de mivel nincs lent konnektor hidegködösítős írtást nem tudtak végezni csak vegyszerrel fújtak le mindent. Az imádkozáson kívül mi lehet még az, amivel csökkenteni lehet az esélyt, hogy visszafertőzöm a lakást?

  “. Az egyik legbiztosabb házilagos módszer, ha hagyja őket éhen halni. Ehhez viszont az kell, hogy üresen hagyja a lakást 40 napra.

  Ennyi idő kell ahhoz, hogy éhen haljanak.”
  Írtátok ti, de 40 nap alatt a tárolóban nem haltak éhen ezek szerint, pedig oda tényleg nem ment le senki ennyi idő alatt. Az írtók azt mondták 3-4 hónap kell mire éhenhalnak ha nem tudnak vért szívni. zsákolt cuccoknál ez még lehet, a nem műanyag hanem papír vagy fa dolgokat ( könyvek, dekorációk stb.) a zsákból kiszedés után is be fogom rakni a sütőbe, légkeverés 80 fok 10-15 percre, azt nem élik túl.

 • T. Mindenkinek! Nálam is megjelentek a szomszéd miatt. Első körben szakembert hívtam. Egy pár napig jó is! De miután több pénzem nem volt. Megvettem próbaként egy flakon protect permetet aDM ben. 1300ft.én 3 naponta apránként után fujok. Azota nyugodtan alszom. Sok sikert kívánok!

Hozzászólások zárolva.