MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Kipróbáltuk a Beauveria bassiana gombát ágyi poloska ellen

Amerikában, ahol különösen jelentős gond az ágyi poloska, a Pennsylvania egyetemen Nina Jenkins vezetésével a Beauveria bassiana gombát vizsgálták ágyi poloska ellen. A kísérlet során a gomba spóráit egy ágyneműre fújták, majd a felszáradást követően ágyi poloskát helyeztek a területre.

A beszámolók szerint a poloskák mind egy szálig elpusztultak. Illetve külön kihangsúlyozták, hogy a poloska testén megtapadt gombát az ágyi poloskák átadták egymásnak.

Szerettük volna mi is kipróbálni ezt a módszert. Jelenleg egyetlen egy olyan irtószer van Magyarországon, mely a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, és sajnos az sincs engedélyezve ágyi poloska ellen. Ettől függetlenül saját laborunkban teszteltük a módszert.

10ml/l, illetve 2ml/dl keverési aránnyal készítettünk oldatot a Beauveria bassiana gombával. A hatásmechanizmus lényege, hogy a spórák megtapadnak a rovarok testén, melynek “gyökerei” lefúródnak a rovar testébe, mely ezáltal 4-5 nap alatt elpusztul. Az elpusztult rovar testét fehér gomba borítja.

article-0-16269C0F000005DC-323_468x286

Ezt az eredményt szerettük volna mi is viszont látni. De sajnos 7 nap után sem láttuk megjelenni a gombát az ágyi poloskák testén, akiket közvetlenül kezeltünk le a készítménnyel. 10ml/l oldatot követően teszteltünk egy koncentráltabb keverési oldatot is 2ml/dl (20ml/l). Sajnos élnek a poloskáink. A fehér gombásodásnak nyoma sincs.

Mivel bőven maradt az 1 l-es koncentrált Beauveria bassiana koncentrátumból, tovább folytatjuk a kísérleteket, de sajnos sok reményt ehhez a módszerhez sem fűzünk. Poloskairtásra marad tehát továbbra is a permetezéses kezelés.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Kedves Abatox!

  Múlt hét kedden volt a harmadik poloskairtás nálam. Egyelőre nincs élő poloska, de halottat még ma is találtam. Azt a bútort, amiben a fészkük volt ma vitték el a lakásból.
  Az összes ruhámat kimostam és betettem nejlonzacskókba. De sajnos a lakás kicsi, egyszobás, könyvek is vannak be. Tudom, hogy meg kell ismételni az irtást két hét múlva. Mit tehetek annak érdekében, hogy ne szaporodjanak tovább és ne fertőzzem meg a házat? Sajnos kiment 1-2 élő poloska az irtások között. Mivel már nagyon elegem van, az ágyamat is ki kellett dobni, nem szeretném ha újrakezdődne. Köszönöm a választ, üdv. Kati

  1. Úgy hallottam sokat segít, ha időnként jó pár fülbemászót engedünk szabadon a lakásban, mivel elég aktív kis ragadozók. Emellett kárt nem okoz, minket sem bánt (a fülünkbe sem mászik bele.)

 • Tisztelt Abatox!Érdeklődni szeretnék. Illetve a véleményükre lennék kíváncsi. Említették,hogy az ágyi poloskák nem tolerálják a nagyon meleget. Mi fával,tüzelünk cserépkályhával.Véleményük szerint ,ha nyáron begyújtok és huzamosabb ideig tüzelek, akkor reményt látnának arra,hogy elpusztuljanak? Ha ez sem sikeres, akkor vidéken ki végez irtást. Budapesttől 100km-re lakunk. Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Mártika!

   50-60 C fok feletti állandó (minden sarokba) kiterjedő hőmérsékletet kellene tartani ahhoz jó pár óráig. Ezt egy álló cserépkályhával elég nehéz elérni, emiatt a levegőt is folyamatosan keringetni kell.

   Pontosan merre keresne rovarirtó szakembert?

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>