Ennyire fertőzött Budapest ágyi poloskákkal

Elkészült Budapest ágyi poloska térképe, mely jól mutatja, mennyire kezd elterjedni a fővárosban ez a kis élősködő. Szinte alig akad utca, ahol ne lenne regisztrálva ágyi poloska fertőzöttség.

heatmap-bg-thumb

A nagykörút eddig még megúszta, de a belső utcák már nem. A Corvin negyed szomszédságában vörösen izzik az ágyipoloska-fertőzöttségi térkép. A pesti oldal nagyobb lakótelepein szintén elharapódzott az ágyi poloska. Újpalotára, Káposztásmegyerre, Havannatelepre költözni már igen kockázatos vállalkozás.

A kevesebb lakótelep, és a több családi házas övezet miatt Budán jelenleg még jobb a helyzet. De a Flórián téri panelok, a Békásmegyeri lakótelepek, és a Kelenföldi pályaudvarnál lévő 10 emeletesek Budán sem úszták ezt meg.

Mivel a panelokban a lakásokon át futó csövek remek ingázási lehetőséget biztosítanak az ágyi poloskáknak, így nem csoda, hogy ezek a területek különösen érintetté váltak. Az ágyi poloskák gond nélkül mennek át egyik lakásból a másikba szinte lehetetlenné téve a kiirtásukat.

ágyi poloska térkép

A térképpel szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, kiváltképpen a médiáét az ágyi poloska probléma komolyságára.

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.Megajándékozhatjuk sok-sok nyugodt, békés, rovarmentes nappal?

NYUGODT ÉJSZAKÁK

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Rettenetes az ágyipoloska. Inkabb csótany lenne…az legalabb nem szívja az ember vérét. 4 hónapomba került a rémálom…hjaaa nem mondtam? Százezer ft.ba van…

 • Visszajelzés: Bogárpara | Juharszirup
 • Üdvözlöm!
  Sajnos csótány és ágyi poloska is van a 46 m2-es panellakásomban. Mennyibe kerülne a csótány, illetve a poloskairtás külön-külön? Illetve mennyi lenne akkor, ha csak a 24 m2-es nagyszobában végeznének poloskairtást? Köszönöm!

  1. Szia! Ugyan ebben a cipőben jàrunk, édesanyám szinte már depis ez miatt… kb. 6 hete kezdődött (miután a diego-ból hazahoztunk egy padlószőnyeget) anyun a csípésekkel… akkor még nem tudtuk, de 1-2 hétre rá már találkoztunk is… házilag felejtsd el! Semmi értelme…
   1x volt már nálunk egy írtóbrigád (nem az abatox), befújtak mindent… 3 órára kellett elmennünk, de mi aznap már nem aludtunk otthon… 4 napig távol voltunk… kaptunk tanácsot h a gázosokat (ciánosokat) hívjuk, mert csak az a 100% ugyhogy most ag jön majd… na de mesélem tovább, j
   Haza értünk, rettentő bűz (hányás kerülget) apu ledőlt délután pihenni, és nem telt el pár óra, már be is támadta egy kifejlett poloska, fényes nappal… nyilván 4 napig nem kapott kaját, nem érdekelte a fény… hozzá teszem h a csótányok este kb. 100 an voltak a konyhában… az ágyban nem bírsz megmaradni az írtószagtól, de a csótány simán mászkál benne.. szóval az sem mindegy h kivel írtatsz… ha esetleg azóta sikerült megoldani, és kérhetnénk segítséget, légyszi jelezd az alábbi e-mail címen.
   totyka0@gmail.com
   Üdv, és ha még nem sikerült, akkor kalappal hozzá!

 • Tisztelt Cég Én aug -06-án megrendeltem önöktől az írtást, ami meg is türtént , de az lenne a kérdésem ,hpgy ha megint kérném önöktől az ismétlést, akkor az mennyi pénz lenne? , mennyibe kerülne Tisztelettel. Miklós Erzsébet

 • T. Szalai Károly!
  Ön lehet, hogy jó szakember, de miért ír ilyen rettenetes rossz magyarsággal?
  Rögtön a kulcskifejezéssel baj van: ami helyesen “ágyipoloska-fertőzöttség”, azt Ön a biztonság kedvéért 3 szóba írja, mint a leghülyébb ágyipoloskás proli, amelyiknek fogalma sincs a szavak összetartozásáról egy kifejezésben. Beszédben is “külön” böfögi fel ezeket a szavakat, mint a retardált mongolidióták? Rettenetes. Amikor épp nem kártevőirtással van elfoglalva, olvasgasson egy kis alapszintű magyar nyelvtant (ált. iskolai alsós tananyag…)
  Üdvözlettel:
  Ács Károly
  Bp.

  1. Kedves Károly!

   Igaza van. A különírt szerkezethez kapcsolt utótag miatt valóban az ágyipoloska-fertőzöttség a helyes. Az én nyelvtani botlásom ugyanakkor nem jogosítja fel önt arra, hogy ilyen lekezelően nyilatkozzon azokról, akiket önhibájukon kívül ágyi poloskával áldott meg a sors. Ajánlom figyelmébe Dale Carnegie Hogyan szerezzünk barátokat és legyünk hatással másokra a digitális korban című könyvét.

   Engedjen meg tőlem egy jó tanácsot, amit én is nálam okosabb, és tapasztaltabb emberektől hallottam.

   “Dicsérni mások előtt, leszidni négyszemközt!”

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Mi a, teendóje egy iskolának, ha egy gyermek kabátján észreveszik az osztályteremben, hogy hemzseg rajta az ágyi poloska? A gyermek is össze van csipkedve már hetek óta, de a szülők azt hitték, hogy allergiás.
  Az iskolában az osztálytermet és a tornatermet az öltözővel egyszer fertőtlenítették. Az egyszeri irtás elegendő, hogy a gyerekek újra beléphessenek ezekbe a helyiségekbe?

 • Elég későn vettem észre mitől. Is vakarozom. Meg találtam az ágy mögötti buvohelyuket.akit tudtam elkaptam. Most akkor már máshova bújtak. Kis garzon. Az agy mellett van a ruhás szekrény. Jönnek irtani hétvégén. Most akkor pakoljam ki a teljes ruhásszekrény? Nem is tudom Hova pakolnI. Kétségbe vagyok esve. Azt mondták tegyen szabaddá h. Mindenhova tudjon szórni. Ez nincs eentmk dasban azzal amit Ön írt? Kivagyok.

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.