MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Ágyi poloska csípés enyhítése

ágyi poloska csípésAz ágyi poloska csípés sokszor még a legtapasztaltabb bőrgyógyászokon is kifog. Ugyanis nehezen ismerhető fel az poloska csípés. De nem lehetetlen.

Ezért is gondoltuk úgy hogy vállalkozunk erre a feladatra, és jó rovarirtókhoz méltóan megválaszoljuk az ágyi poloska csípéssel kapcsolatos legégetőbb kérdéseket.

Az ágyi poloska csípés jelei:

Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska csípés?

A legfontosabb, hogy magát a csípést nézegetve, annak pirosságát, nagyságát, és esetleges egyéb jellemzőit sajnos felesleges nézni. Ez fontos a bőrgyógyásznak, de nem segít abban, hogy meghatározzuk, hogy az ágyi poloskától származik-e. Az ágyi poloska csípésre az immunrendszerünk különböző formában reagál. Van akinél semmilyen tünet nem látható, míg egyesek akár kórházba is kerülhetnek a csípéstől.

1.) Az ágyi poloska éjjel csíp:

Az ágyi poloska csípés akkor ismerhető fel könnyedén, ha ismerjük a keletkezésük körülményeit. Azaz nem magát a csípést vizsgáljuk, hanem azt, hogy azok hogyan keletkeztek. Itt számtalan szempontot figyelembe kell venni. A legfontosabb, hogy az ágyi poloska minden esetben este csíp, majd másnap reggelre jön elő az az őrjítő viszkető kiütés.

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

Könnyen előfordulhat, hogy az ember úgy kell ki az ágyból, hogy még nem látja az ágyi poloska csípés semmi féle jelét, majd a reggeli zuhanyzás során a melegvíz hatására kezd az irritáció előjönni. De napközben is van, hogy a semmiből előbukkan a csípés. Jellemzően azért, mert a ruha a napközbeni mozgás hatására dörzsölni kezdi a csípés helyét, és beindul az irritáció. Ez megzavarhatja az embert, de ha úgy látjuk, hogy a csípések döntő többsége reggelre jön elő, és napközben csak 1-2 ilyen jön elő, amire logikus magyarázatot ad a fenti esetek, akkor nem kell az ágyi poloska csípéssel kapcsolatban elbizonytalanodni. Sajnos ez még származhat ágyi poloskától.

Előfordulhat az is, hogy az ember már pszichésen napközben is tapasztal csípést a ruha alatt. Vagy lehet, hogy egy konkrét szúrást. Ezek jellemzően általában nem köthetőek rovarhoz. Talán a ruhában van egy kis szálka, vagy beleakad a szőrszálba, és meghúzza. A ruha alatt napközben érzett szúrások a legritkább esetben köthetőek rovarhoz.

2.) Az ágyi poloska csípés jele: Rendszeres!

Az élősködő rovarok rendszeresen látogatják az embert, hiszen nélkülük nem tudnak fejlődni, és életben maradni, szemben a nem élősködő rovarokkal, akik jellemzően csak védekezésből csípnek. Míg előbbiek rendszeresek, azaz bizonyos szűk gyakorisággal (max. 4-5 naponta) visszatérnek, addig ezek az alkalmi védekező csípések sokszor hetes, hónapos különbséggel jelentkeznek.

Az ágyi poloska, és a többi élősködő rovar biztos, hogy minimum 4-5 napos rendszerességgel csíp, vagy sűrűbben. Az például nem rendszeres, ha a csípések egyszer 4-5 nap különbséggel, majd közel 2-4 hetes különbséggel keletkeznek. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet sűrűbb a csípés. Egy ágyi poloska 2-5 naponta táplálkozik. Ha a lakásban 3 poloska van, akiknek nem egy a ritmusuk – miért is lenne – , akkor míg az egyik kedden eszik, a másik kettő lehet, hogy csütörtökön. A következő alkalom pedig ettől számítva néhány nap lesz.

Szóval az ágyi poloska csípés rendszerességében a 4-5 napon úgy kell venni, hogy annál sűrűbben bőven tapasztalhatják a csípéseket, de nagyobb szünetekkel nem.

A rendszerességet sajnos csak min 1,5-2 hét után lehet megállapítani. Sajnos, ha egy egyszeri csípésről van szó, ami a napokban keletkezett, azzal még nem tudunk mit kezdeni. Ha csípés, akkor ágyi poloskán kívül még számtalan rovartól származhat.

3.) Az ágyi poloska a szabad testrészeket szereti:

Az ágyi poloska csípés alapvetően bármilyen testtájékot érinthet, ahol a bőrfelület puhább. A hölgyeket a puhább bőr, és kevesebb testszőrzet miatt jobban kedvelik. Férfiaknál főleg a nyak, fül mögötti részeket, csukló, bokakörnyéke, kar belső része az érintettek. De ez függ a testszőrzettől, és az adott személy bőrtípusától is.

Főként a ruházat, takaró alól kilógó testrészeket szeretik, mert az könnyen megközelíthető. De ha valaki alvás közben sokat forgolódik, és közben felgyűri a ruházatát, akkor az ott kikandikáló puha testrészekre is rávetheti magát.

Ha a csípések döntő többsége szabad felületeken van, de van néhány, ami kivételesen teljesen eltérő helyen van, pl: gumis pelus alatt, vagy cicanadrág alatt), nem kell teljesen elbizonytalanodni. Ha szinte minden eddigi jel az ágyi poloska csípésre utal, akkor számítani is lehet erre a rovarra.

4.) Az ágyi poloska csípés nyoma változó:

Magát az ágyi poloska csípést tekintve a tünetek változóak lehetnek. Az apróbb piros pontól kezdve a felpúposodott sárgás gennyes fertőzésekig bármi előfordulhat. Egyedül attól függ, kinek mennyire érzékeny a szervezete ezekre a csípésre. Az olyan irányú kérdések, hogy “egy adott csípés nyoma származhat-e ágyi poloskától, sajnos megválaszolhatatlan.” A fenti szempontok sokkal fontosabbak. Hol, mikor, milyen gyakran. Ezeket alapvetően tudnunk kell.

Hogyan enyhíthető az ágyi poloska csípés viszketése, égő érzése?

A legtöbb viszketés elleni gél használható az ágyi poloska csípés enyhítésére. A legnépszerűbb a Fenistil gél. De van kimondottan rovarcsípést enyhítő krém, mint az Antivakarin, vagy a Naturland csípés utáni krém. Persze lehet próbálkozni homeopátiás készítményekkel is. Ugyanaz érvényes itt, mint a legtöbb gyógyszerre: kinek mi válik be!

Sajnos előre megmondani nem tudjuk, de minden véleményt, tapasztalatot szívesen fogadunk itt a hozzászólások részben.

Veszélyes az ágyi poloska csípés?

Felnőttekre jellemzően nem, de kisgyermekekre sajnos lehet. Náluk ugyanis az ágyi poloska csípés csalánkiütést okozhat, aminek a szétvakarásával fertőzéseket is kaphatnak. Szerencsére azonban az ágyi poloskák csípésükkel fertőző betegséget (tifusz, szifilisz, aids) nem terjesztenek, lévén nem több gazdás parazitáról van szó.

De sajnos még így is ellehetetlenítik az éjszakákat, kellemetlen pszichikai érzetet okoznak. Egyszóval akár idegösszeomlást is lehet kapni ezektől az parazitáktól.

Ha meg szeretne tőlük szabadulni, és nem egy hosszú tortúrát átélni, akkor erre olvasson tovább.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Egyszóval ha èjszaka megcsíp az másnap reggel/napközben jöhet ki de rögtön a csípèst követően nem? Mondjuk 1-2órával?

 • Üdvözlöm! Megrendelés után mennyi idő múlva tudnak kiszállni a megadott helyre, és elvégezni a rovarirtást.?

 • Tisztelt Cím! A tegnap olvasottak után egyértelmű, hogy ágyi-poloskával van dolgunk, emiatt írtam is ide, ill. kérdeztem, de nem találom a beírást, (a válaszra nyilván korai várnom).Szeretnék föltenni néhány kérdést Szalai Lászlónak azzal kapcsolatban, hogy bejuthatott-e a lakásba a rovar úgy, ahogy az éjszaka végig gondolva az utóbbi hetekben történteket, gyanítom, tekintve, hogy a csípés 1-hete történt, előtte 22-l6-20 évig nem történt ilyen egyik lakásban (nem panel) sem.
  az online-rendelés/árajánlat oldalon kitöltöttem a kért adatokat, (irányítószám) amire jelezték, hogy nincs kirendeltségük, de tudnak AJÁNLANI valakit, erre azonban nem került sor, pedig sürgős lenne, hogy a szaporodást elkerüljük. Köszönöm a választ

  1. Kedves Tiroli!

   Sajnos nem látjuk a hozzászólásban a kérdést, amit meg kellene válaszolnunk, bár szívesen segítenénk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Én egy idős otthonban dolgozom éjszakai műszakban. A nővérszobában megjelentek az ágyi poloskák kb. 4 hónapja. Pár évvel ezelőtt szintén voltak, de akkor azonnal intézkedtek, és gázkezeléssel kiirtották. Most viszont hiába mutattam meg a csípéseket, fogtam be a “mintapéldányokat”, a vezetőség nem foglalkozott vele. Már a felmondáson gondolkodtam, mikor 4 hónap horror után hatékony intézkedés történt. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen hosszú idejű, folyamatos poloskacsípések okozhatnak-e valamilyen szintű mérgezési tüneteket? Elkezdett hullani a hajam, és nem tudom van-e összefüggés. Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Juliska!

   Az ágyi poloska csípéstől kevésbé valószínű ez a tünet. Sok mindent láttunk már, de ilyen problémával még nem találkoztunk. Kérem, forduljon orvoshoz.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox Kft. Munkatársai!
  Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy ilyen átfogó tájékoztatást adnak ezen az oldalon keresztül! 2016 telén egy ismerős családnál voltunk pár rövid látogatáson, amikor – kis lakás lévén- a kabátokat általában az ágyra tették le. Csípésekről meséltek, de az okát nem tudták. A következő napokban mi is egyre több csípést tapasztaltunk, amik környéke 10-15 cm sugarú bőrfelületen égett, viszketett. Kétségbeesett kutatásom során találtam az oldalukra. Szinte az összes cikket, hozzászólást elolvastam. Nagyon hasznosnak találtuk a tanácsaikat, igyekeztünk őket megfogadni. Mivel a csípéseink nem tömegesen jelentek meg, csak egyesével és nem is minden nap, bíztunk benne, hogy talán csak 1-2 bogarat sikerült hazahozni. Ezért is mertük az irtást kezdetként házilag megpróbálni, az ajánlott Protect ágyi poloska irtószerrel. Ez nálunk bevált, mert hatására hamarabb előmerészkedtek, így el is kaptunk egy nagyobbat, az ismételt kezelés után pedig még egyet, amik valószínűleg szaporodni a szer miatt nem tudtak. A csípéseket utána nem tapasztaltunk és ennek már másfél éve. (Ismerőseink azóta máshová költöztek, a holmik kezelése után ők is poloskamentesek lettek.) Szóval ezer köszönet Önöknek, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtanak és így még a kezdet kezdetén sikerült kiírtani őket! Nagyon hasznosnak találjuk, hogy az összes kérdést igyekeznek lelkiismeretesen, pontosan megválaszolni. Ezekből nem csak az merít hasznot, akinek írják, hanem hozzánk hasonlóan mások is. Reméljük, még sokaknak tudnak segíteni!
  Köszönettel:
  R.K. Tímea

 • Jó napoot! Szeretném kérdezni hogy az ágyi poloska csípése halálos? Engem az éjszaka valami megcsípett,a bokám,és a combom egyaránt….arra keltem fel hogy viszket….a csípésem úgy néz ki,mint egy szúnyogért,es piros pöttyök vannak benne….vagy az már azért mert kivakartam? Választ köszönöm😁

  1. Kedves Zsófia!

   Nem. Nem kell aggódnia.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!
  Minden cikküket elolvastam, videókat megnéztem ágyi poloska témában, – köszönet a széleskörű tájékoztatásért! – arra azonban nem találtam választ, hogy lehetséges, hogy az ágyi poloska csak 1,5 havonta csíp?? A fél éves kislányomon voltak egyedül csípések, először 3 az arcán, (nem viszketett neki), 6-7 nap alatt tűntek el, majd kb 1,5-2 hónap múlva volt ismét ugyanolyan csípés rajta, akkor is 3-4 és most volt harmadszorra, most viszont 15,minden végtagján és az arcán. Aggódom,hogy ágyi poloska, de ilyen ritkán jönne elő? Lehetséges ez? Ráadásul a kiságy, matrac, minden új volt, nem is utaztunk el…de nem is ez a lényeg, hanem hogy van rá esély, hogy ez a kártevő csipkedi a kisbabánkat? Szíves válaszukat előre is köszönöm!

  Ági

  1. Kedves Ági!

   Az ágyi poloska 2-4 naponta csíp. Hacsak a szobahőmérséklettől nem tér el extrém módon a lakás belső klímája, akkor kizárt, hogy 1,5 hónaponként csípjen. Ettől függetlenül okozhatja rovar a csípéseket, csak feltehetően nem élősködő.

   De fontos kérdés az is, hogy biztosan csípésről van-e szó, nem-e allergia, vagy kiütés okozza a tüneteket. Ezzel kapcsolatban első körben viszont bőrgyógyászt kell megkeresni. Amit én az ön esetében tennék az az lenne, hogy az ágyat, és környékét jó alaposan átporszívóznám a porszívóhoz mellékelt szűkítővel. Talán önöknek is van ilyen. Vagy ha nincs, akkor a fejet levéve csak a csővel. Minden rést az ágyban (kiságy rácsai, matractartó rács, illesztési pontok), az ágy fallal határolt szakaszainál a szegők és környékeit is átt kellene porszívózni. az oda eső konnektorokat szintén. Ha ez megvan 2 oldalas ragasztóval körbe kéne tekerni az ágy lábait, és hetente cserélve figyelni kellene a következő hónapokat.

   1,5-2 hónap múlva számoljanak be a fejleményekről.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • T. Cég!
  A testvéremnél kb. 4 napja végeztek rovarirtást. Sajnos nem csak ágyi poloska volt a bérelt lakásban hanem egyéb rovarok is. Mindenre kiterjedő irtást végeztek nála. Az egyik kérdésem az lenne, hogy az irtás után 2 nappal beült a testvérem az autómba, megfertőzhette-e az autót illetve engem? Ha igen akkor, hogy és mivel tudom kezelni az autót? Illetve csúnyák a csípései azokat bőrgyógyásznak kellene megmutatnia? A másik kérdésem, hogy az irtás (kétszeri) után megszűnik a probléma?

 • Jó napot. Mi hotelben szereztünk csípéseket amikor is a haveromon 2 nappal előbb jelentkeztek a tünetek ő már szombatra virradóra tapasztalta a csípéseket viszont rajtam csak hétfőn jelentek meg. És azóta is előjön 1 2 csipes ilyen lehetséges? Már kihívtuk a kartevoirtokat szombaton jönnek. De ez nekem furcsa hogy nekem 2 nappal később keletkeztek a harapások..

  1. Kedves János!

   Lehetséges. Még, ha egy ágyban aludtak volna is előfordulhatott volna ez a szituáció. Ha már más ágyban, más szobában, akkor ott méginkább lehet ezzel számolni. A poloska csak éjjel aktív. Könnyen lehet, hogy csak pár napra rá találja meg az áldozatot.

   PL: Kivettek egy két ágyas szobát. Amikor bekerült a szobába csak 1 ágyat fertőzött meg. Amikor önök kivették ezt a szobát, a barátja választotta a már fertőzött ágyat, akit lehet, hogy 1-2 nap múlva már meg is csíptek. Önt, lehet, hogy csak rá 2-3 napra fedezték fel.

   Da ha a hotelben még nem tapasztaltak csípéseket, csak hazajövet, és itt van az a 2 napot eltolódás, akkor is csak arról van szó, hogy időben mennyi volt a poloskáknak megtalálni az áldozatot. Ha valaki a hálóban csomagolja ki a poloskával fertőzött bőröndöt, akkor ott lehet hogy 1-2 nap múlva csípések lennének. Ha valaki egy több szintes családi ház földszinti nappalijában pakol ki, az emeleti hálószobákba lehet, hogy hetek múlva jut el.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm, érdeklődni szeretnék hogy ágyi poloska írtás után hány óra múlva lehet a lakásba újra visszajönni vagy aludni. A helyzetet bonyolítja, hogy van egy 3 hónapos kisfiunk. Illetve, hogy az írtás után milyen jellegű takaritás javasolt, milyen tisztítoszerrel, szintén a kisfiú figyelembe vételével.
  Köszönöm válaszukat.
  Üdvözlettel: Mné B. Erzsébet

 • Körülbelül 10 évvel ezelőtt a kollégiumban szenvedtem az ágyipoloskaktól- nagyon komoly allergiás tuneteim voltam ( duzzanat, égető viszkető pöttyök). Felmerült a gyanú, hogy esetleg elhozta a testvérem a munkahelyéről a poloskakat- egy éves kislányom arcán apró piros pettyek vannak ( nem vakarja). Rajtam semmi, de idegileg teljesen ki vagyok merülve éjszaka.
  Lehetséges, hogy elmúlt volna az allergiam?
  Az ágyam melletti könyvben találtam egy egy miliméteres, hosszúkás, keskeny és csúcsban végződő potrohú sárgás rovart, ez lehet a lárva? Ürülék és bőr nem volt a közelben?
  Nagyon megköszönöm mielőbbi válaszukat!
  Köszönett

 • Helo szeretném megkérdezni az milyen csipés ami nem lesz vörös de feldagad az egész ujjam viszket ég és kicsit bénult is?

 • Ha egy szálláson volt olyan szerencsétlenségünk, hogy megcsípett, akkor az ágyi poloskát haza is hozhatjuk?
  A gyerekeken nem látok csak magamon és a férjemen.
  Előre is köszönöm a választ!

 • Jónapot én nekem egy olyan kérdésem lenne a leirtak alapján erre gyanakszom ugyan is este egész nap semmi reggel ugy kelek hogy pirosas kör alakú foltok vannak rajtam benne egy kis pöttyel ami olyan mint a vizhólyag vagy van ami a combon jelentkezik és mint egs nagy csomó és fáj de amugy nem viszket rühvel kezelte az orvos de semmi nem használt a szer rá amit kaptunk…igy az orvos is csak találgatott..lehetséges hogy ez az?nekem a karomon belső combomon jellemző még a páromnak az oldalán és a belső combján úgyszintén,de ő már nagyon vakarózik éjszaka is …nappal is el van szinezödve a böre ezeken a területeken és szárazzá vált.nagyon tanácstalanokmvagsunk h nem tudják megmondani mi ez…pedig lassan egs éve tart!

 • Kedves Szakértő!

  Állandó csípések jelennek meg rajtam, napközben is. Az egész lakást felforgatva egyetlen rovart sem találtunk. Először ágyipoloskára gyanakodtunk, mert éjszaka kezdődött a csípésroham. Újabban a kanapén ülve fényes nappal is rengeteg új csípésem lett. Ennek ellenére semmilyen állatot nem találtunk. Lehet mégis ágyi poloska? Nagyon köszönöm a segítségef!

 • Hétvégi házunkban kisebb szünetekkel, 4-5 napokat alszunk nyáron. Pár hete kb. a negyedik napi ott alvás után fedeztem fel a hasamon három egymás melletti csípést. Bugyiban, trikóban aludtam, a csípés a ruha alatti részen volt. Szinte ugyanazon a helyen volt szintén három egymás melletti csípésem kb. 8 éve, ugyanúgy felöltözve. Nagyon sokáig (hetekig) megmaradt a csípés nyoma, megjegyzem elég érzékeny vagyok mindenfajta csípésre. Pánikban vagyok, hogy poloska csípés-e. Bár elképzelni nem tudom honnan került volna oda, 35 éve megvan a házunk és már más családtagok is aludtak a házban. Nekik nem volt ilyen tapasztalatuk. Elmentem orvoshoz, de azt mondta bármi lehetett. Válaszukat köszönöm.

 • Az én ágyamban van poloska és csúnyán elintézte a kezemet a karomat és a lábamat. Pszihésen is lehet az, hogy álandóan vakarózok? Vettem poloska írtó sprét de rá se hederint. Kórházban fekszem 5 éve de eddig nem volt ilyen. Kérem adjanak tanácsot hogy tudnék megszabadulni tőlük?
  És még azt szeretném megtudni, hogy a ruháim közé is bemegy? Köszönöm szépen!

 • Az a kérdésem,hogy a csipes nyomok összetéveszthetőek a rühatka csípéssel??

 • Jó napot kívánok! Tanácsért fordulok önökhöz. Jó magam kórházban fekszem és ágyi poloskát találtak még februárban. Az írtás megtörtént. De most megint leltek poloskát…. Tegnapelőtt rajtam is csípések jelentkeztek…. A karomon a combomon meg a bokámon… Kérem küldjenek ha lehet fotót, hogy hogy néz ki a poloskacsípés….?
  Köszönöm szíves válaszukat várva : Bodócsné Emese

 • A hátamon a nyakaltti részen a lábamon a fejembörömön kráterszerü csiipesek vannak,melynek közepén egykis lyuk van .Reggel a lepedöm tele volt morzsaszerü apro valamikkelLEHET,HOGY ÁGYI POLOSKA CSIPÉS ?

 • A kertből bemenve a lakásba a lábfejemen csipő, égő érzést tapasztaltam. Mintha tűz égette volna a lábam, én akaratlan lesepertem azt ami csípet. Fekete kb. fél cm-es kitin páncélos bogár volt. Ahogy leesett koppant, de azonnal el is tapostam. A csipése helyén egy apró piros pötty keletkezett. Kicsit égett még akkor, de nem viszketett. El is felejtkeztem már róla amikor kb. egy hét múlva elkezdett viszketni a lábfejem, ahogy ránéztem azt tapasztaltam hogy a pici pötty kb. egy cm-es átmérőjű lett. Bekentem fenistillel, de csak viszket, ég. Mi lehet ez? Milyen bogár csíphetett meg?

 • Üdvözlöm! Ferenc vagyok! Egy hete kint éjszakáztam egy erdős területen, gépkocsiban lehúzott ablaknál. Másnap 5 db apró egymástól kb 1 cm re lévő viszkető piros csípéseket fedeztem fel az oldalamon. Aggòdok mert azóta sem múltak el és viszket. Köszönöm!

 • Kedves abatox! Én Ádám vagyok 12 éves.Nemrég voltunk a családdal nyaralni nyáriszünet elején vidéken.Én Anya apa és még két testvérem hazajött.Az egyik 2 a másik 13 éves mindkettő lány.A harmadik testvérem fiú 8 éves.Ő még lentmaradt vidéken mikor mi hazajöttünk.Pár nappal később ő is hazajött.Mikor megláttuk teli volt piros kiütésekkel a háta nyaka…A kiütés közepén Győr piros pötty.1nappal később rajtam lett 3 majd rá egy nap és 17 kiütés vagy csípés lett rajtam.Az hogy lehet hogy a másik kéz tesómon nincsenek.Most megyünk el nyaralni utána meg jönnek írtani.A környezet ahol élünk tiszta!Most fogunk költözni még nagyobb házba nem szeretnénk oda átvinni!Az poloska csípés hogyha látunk egy piros (kiütést) aminek a közepén van egy piros pötty!?Válaszát előre is köszönöm!!

 • Üdvözlöm!

  Érdeklődnék, hogy a poloska csak textiliában, vagy szövetben él meg? Csak mert a gyerekünknek vannak fura csípés nyomai, derék, alhas, lágyék tájban, amik időközönként jönnek elő. 3-4 naponta. Mindig csak ugyanott, és csak 3-4 csípés. A fura a dologban, hogy ágyneműt sűrűn mosunk, és azóta már váltottunk komplett ágyat is. Lehet ez poloska?

 • Tisztelt Szakemberek!
  Gyanakszom, hogy ágyi poloskáktól szenvedek el csípéseket. Nyomát ugyan nem látom, se a poloskával nem találkoztam eddig. Azt nem értem, hogy miért csak nyáron van ilyen problémám. Télen nem fordul elő ilyen. Lehet, hogy mégsem ágyi poloska?
  Köszönettel: Anikó

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>