Rágcsálóirtás, vagy rágcsálóriasztó?

10 emberből 9 rosszul dönt! Alapozza meg döntését mielőtt egy több 10.000 forintos hibát követne el.

egérHa gondot jelentenek a rágcsálók, de nem tudja pontosan, milyen megoldások segítenének Önnek a legjobban, feltétlenül olvasson tovább, és tanulmányozza át összehasonlító elemzésünket.

Most egyszer s mindenkorra megtudhatja, mivel érdemes Önnek belevágni a rágcsálók elleni harcba. Mikor érdemes rágcsálóirtásra költeni, és mikor ajánlott rágcsálóriasztó készülékek beszerzése.

Ami egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Van akinél működik az ultrahangos rágcsálóriasztó, van aki csak rosszat mond róla!

Minden, amit tudnia kell a rágcsálóriasztó készülékekről, és rágcsálóirtás csalétekállomásairól!

Rágcsálóriasztó a lakásban!

Kinek ideális megoldás, ki kerülje inkább el?!

Ki ne lenne oda az elektromos készülékekért, amik szinte önműködően megoldják problémáinkat? Elektromos illatosítók, automata kávéfőzők, automata mosógépek…stb. Egyszerűen Ön csak bedugja az elektromos aljzatba és magára hagyja, a többit egymaga csinálja.

Az ultrahangos rágcsálóriasztók is erre hivatottak! Hogy Ön minél kényelmesebben megoldhassa rágcsálókkal szembeni problémáját!

Vajon Önnél működni fog az ultrahangos rágcsálóriasztó?

A válasz most nem egy egyszerű “Igen” vagy “Nem” lesz. Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzon meg kell ismernie a rágcsálóriasztó készülékek működésétnek alapját, az ultrahangot.

Az ultrahang amellett, hogy elriasztja a rágcsálókat, rendelkezik egy rossz tulajdonsággal! Ha ismeri a denevérek tájékozódását, akkor ez ismerős lesz Önnek.

Nagyon könnyen visszaverődik, sőt…

Az ultrahang nem megy át a falon! Minden a hang útjába kerülő akadály erősen csökkenti az ultrahang továbbterjedését. Az egérriasztó (vagy rágcsálóriasztó) által keltett ultrahang, olyan mint egy pocsolyába dobott kő által keletkezett koncentrikus körű hullámok. A kő nagyságától függően a hullámok erőssége eltérő lehet. Azonban, ha a hullámok elé akadályként a pocsolyába rakjuk a kezünket, a hullámok az adott szakaszban nem terjednek tovább.

A lakásában minden egyes fal egy-egy ilyen akadályt jelent az ultrahangok terjedésének. Ha pedig egy ultrahang még azelőtt visszaverődik, mielőtt a célpontot, a rágcsálót eléri, sajnos a riasztás hatástalan lesz.

Mikor, és mennyire működne Önnél az ultrahangos rágcsálóriasztó készülék?

1. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek Önnek tökéletes megoldást adnak, ha egy, vagy csupán néhány légtérből álló területet szeretne levédeni a kellemetlen rágcsálóktól Viszont ahány légtér jellemzően annyi készülékre lesz szüksége. Hacsak nem egy konkrét légteret (pl: bejárati rész) szeretne levédeni vele..

2. Ha Ön egy egerektől, vagy patkányoktól fertőzött társasházban él, és egy adott területen, szobában, helyiségben állandóan megjelennek a rágcsálók, de a társasházban nem lesz átfogó irtás.

3. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek azonban nem fognak Önnek eredményt hozni, ha egy zsúfolt, több – jellemzően zárt – légtérből álló lakásból, raktárból, ingatlanból szeretné eltávolítani a rágcsálókat. Ezeket a területeket, csak több rágcsálóriasztó készülékek alkalmazásával lehet tünetmentesíteni.

Ha Ön hosszútávon gondolkodik, és képes nagyobb beruházást végezni, bízza magát az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékekre…

Nagyon fontos tudnia, hogy az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem képesek megszüntetni egy már meglévő fertőzöttséget. A legnevesebb rágcsálóriasztó készülékek gyártói is úgy tartják, hogy egy konkrét fertőzöttség esetén kiegészítő eljárásra is szükség van.

Hogy pontosan mire, arra szeretnénk most kitérni.

Rágcsálóirtás csalétekállomásokkal!

Ha az ultrahangos rágcsálóriasztót nem Önnek találták ki, vagy van jelen pillanatban konkrét rágcsáló a területen, felmerül a kérdés, mégis mi az ami megoldhatja az Ön problémáját?

Ez esetben feltétlenül szükség van a rágcsálóirtásra. Mi zárt szerelvényes mérgezett csalétek állomásokat ajánlunk.

Irtószeres csalétekállomások létesítésekor speciális zárt műanyag etetőtálcák kerülnek kihelyezésre. Ezekben irtószeres csalétkek vannak elhelyezve mégpedig úgy, hogy ahhoz csak a rágcsáló tudjon hozzáférni. Tehát nem kell attól tartania, hogy kedvenc háziállata fogyasztana a készítményből.

Amikor a rágcsáló azt mondja: “Ó, ezt már ismerem!”

A mechanikus rágcsálóirtó csapdákkal általában felmerül egy komoly gond! A rágcsálók sajnos könnyen kitanulják őket. Igen jól tanulnak más kárán, ellentétben az emberrel, így ha egy társuk csapdába esik valamitől, a többiek később azt meg sem környékezik.

Szerencsére a mérgezett csalétekállomások azonban esélyt sem adnak erre!

Ezek ugyanis szándékosan úgy lettek kiképezve, hogy fogyasztásuk után ne végezzenek rögtön a rágcsálókkal. Mivel a fogyasztás után 3-4 nap múlva hullnak el a példányok, a rágcsálók képtelenek leszek a csalétekállomásokat kiismerni.

A legtöbb gyorsan hatásba lépő csapda ezért is nem működik. A klasszikus egércsapdák, a ragacsos rágcsálócsapdák ideje tehát beáldozott.

Mikor érdemes rágcsálóirtást végezni riasztás helyett?

1. A rágcsálóirtás akkor nyújt Önnek optimális megoldást, ha a rágcsálókkal fertőzött ingatlan legalább 4-5 légtérből áll, és jellemzően zsúfoltak.

2. Ha az ingatlanban korábban sosem volt probléma a rágcsálókkal, és úgy érzi, hogy ez a mostani is csak eseti jellegű.

3. Ha az egerek átjárják az egész ingatlant, és rendszeresen tartózkodnak még a falban is, a rágcsálóirtás ez esetben biztosabb megoldást hoz.

4. Rágcsálóirtásra a riasztó mellett minden esetben szükség van, ha egy aktuális fertőzöttséget akar megszüntetni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók ugyanis önmagukban nem képesen egy konkrét fertőzöttséget megszüntetni.

A mérgezett csalétkekkel végzett rágcsálóirtásról, és annak megrendelési lehetőségeiről, és árairól itt olvashat bővebben.


 

 1. Kerekes István :

  Üdvözlöm!
  Az én kérdésem a következő:
  Nálam a gipszkarton álmennyezet és a tapasztott mennyezet közé jár be a rágcsáló! Az ultrahang áthatol a gipszkartonon? (csak egy helyiségről van szó!)
  Válaszát előre is köszönöm!

 2. abatox :

  Kedves István!

  Az ultrahang sajnos visszaverődik a gipszkarton falról. Legutóbb láttunk egy nyilatkozatot egy 150 éves múlttal rendelkező cégtől, akik rágcsálóriasztó készülékeket gyártanak. Meglepő volt, hogy nemcsak arra hívták fel a figyelmet, mint amire mi is ebben a cikkben, de azt is mondták, hogy egy fertőzöttséget az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem tudnak megszüntetni. Mindig használjuk más eszközöket, mint csapdák, mérgezett csalétkek. Egyetértünk! (A videó itt érhető el: http://www.monkeysee.com/play/18946-rodent-prevention-ultrasonic-protection)

  Egy manchesteri egyetemen már azt is bebizonyították, hogy az egér voltaképpen nem is szereti a sajtot, csak az erős szaga vonzza, sokkal szívesebben fogyaszt magas cukortartalmú élelmiszereket, mint gyümölcs, csokoládé. Ezt csak érdekességképpen írjuk.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 3. Tóth Krisztina :

  Üdvözlöm!
  Az édesanyám rendezett kertes házban él, viszont a szomszéd mindenféle hulladékot összehalmozott a saját telkén, ahová beköltöztek a rágcsálók. Sajnos már nagyon elszaporodtak az egész környéken, és édesanyámhoz is bejárnak a garázsba, pincébe, és most már ott tartunk, hogy a pincéből felrágták magukat a konyhába, szobába és az előtérbe is. Nagyon sok mindennel próbálkoztunk már, mint pl: illatosított zselés patkányméreg, egér ragasztó, és mindenféle más rágcsáló irtó szer. Egy darabig beváltak ezek a dolgok, de most megint rengetegen vannak. Semmit nem tudunk tenni ellenük. Édesanyám már nagyon elvan keseredve, mert rengetek pénzt kidobtunk ezekre a dolgokra, és csak pár hétig szűnt meg a probléma. Most már ott tartunk, hogy meg sem eszik a rágcsálók a csalétket. Sajnos a ház szigetelésébe is beköltöztek, és a tetőn minden éjszaka randalíroznak, és elég hangosak is. (Arról nem beszélve, hogy hatalmas károkat csinálnak). Édesanyám most szeretne rendelni elektromos rágcsáló irtó készüléket. Ön szerint ez hatásos lesz? Mivel a házba csak a garázson és pincén keresztül jutnak be, ezért a kérdésem a következő. Elég ha csak a garázsba használja a készüléket, vagy esetleg rendeljen egyet a ház előszobájába is? Válaszát várom, és előre is köszönöm!

 4. abatox :

  Kedves Krisztina!

  Sajnos nem szolgálhatok sok jó hírrel. Az elektromos riasztó nem sokat fog használni. Addig nem lesz nyugalmuk a rágcsálóktól, amíg a szomszédban ilyen állapotok uralkodnak. A rágcsálók vélhetően továbbra is át-át fognak járni.

  A tetőn randalírozó rágcsáló elképzelhető, hogy nyest lesz. Ő előszeretettel keresi fel a házak padlástereit. Őket azonban nem lehet irtani. Élvebefogó csapdát kell kitenni, benne megfelelő csalétkekkel, majd a befogást követően 2-3 km-rel arrébb, valamilyen lakatlan területen szabadon kell engedni. Ilyen csapdát az interneten, és vadászboltokban lehet kapni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 5. Spyda :

  Tiszteletem!
  Nálunk az előtérben jelentek meg a patkányok(bent a helyiségben), + a mellette lévő szobában a mennyezet gipszkartonból van, és esténkén elég hangosan randalíroznak a gipszkartonon. Az lenne a kérdésem, hogy az ultrahangos patkányriasztó hatásos lenne-e ( legalább arra, hogy az előtérben éjjelente ne rohangásszanak), ha nem, akkor milyen irtási módszert javasol? A patkányfogó, élvefogó csapda, méreg semmit sem használ. Válaszát előre is köszönöm.

 6. Tóth Kálmán :

  A garázsom szerelőaknája fel lett töltve építőanyag hulladékkal.használ-e az ultrahangos riasztó?

 7. abatox :

  Kedves Tóth Kálmán!

  Sajnos az ultrahang már nem megy át ezeket az anyagokon. Így az ultrahangos riasztó nem fogja ezt megszüntetni. Javasoljuk, hogy először végezzenek egy irtást, hogy megszűnjön a fertőzöttség, és utána használjanak ultrahangos készüléket, hogy távol tartsák az egereket.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 8. Szűcs RÓbert :

  Kerti tavunk kőből összerakott támfalában elszaporodtak a rágcsálók.Mi lenne a leghatásosabb irtási módszer.???

 9. Hajcskóné Kovács Ildikó :

  Családi házunk szegélycserepei alá és a gipszkarton közé beköltöztek a denevérek,megőrjítenek az éjszakai zizegésükkel.Mit lehetne velük kezdeni?

 10. abatox :

  Kedves Ildikó!

  Keressenek meg vadállat befogásával foglalkozó céget (Polisz kft), aki befogják az állatokat, és egy távolabbi erdős részen szabadon engedik.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 11. Hajnalka :

  Szép napot! Családi ház, gipszkarton állmennyezettel.A rágcsálók kedvenc időtöltése, hogy állandóan rohangálnak a gipszkartonon. Éjjel-nappal is csinálják és már az őrületbe kergetnek! Mit lehetne tenni ellenük?

 12. solyom ágota :

  Társas házban lakunk és bent a falban ,a gipszkarton és a beton között rág az egér kapar őrjitő főleg éjszaka mi a megoldás? Válaszát előre is köszönöm!!!!!

 13. Szabó Sándor :

  Tiszteletem!
  A kutyákra van-e valamilyen hatással az ultrahangos riasztó?

 14. abatox :

  Kedves Szabó Sándor!

  A kutyák hallástartománya eléri a ultrahang frekvenciáját. Ha nem tévedek akkor ultrahangsíppal szokták irányítani a kutyákat a képzésen. Tehát biztosan hallják az ultrahangot, de hogy milyen hatással van rájuk azt már nem tudjuk megmondani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 15. Hajnalka :

  Szép napot! Ismét én vagyok aki a gipszkarton állmennyezetről írt. Sajnos nem kaptam választ. Nem tudnak rá válaszolni? Vagy elkerülte a figyelmüket? Mit lehetne tenni a gipszkartonon futkosó rágcsálókkal?

 16. abatox :

  Kedves Hajnalka!

  Elnézést, átsiklottunk a kérdésén. A gipszkarton falak között futkosó egerekre az ultrahangos rágcsálóriasztó nem megoldás. Ez esetben a falak közé kell juttatni a mérgezett csalétkeket. Amennyiben van bármilyen nyílás, esetleg a konnektoroknál lyuk, mely közvetlenül a két fal közé mutat, azon keresztül be lehet juttatni a mérget.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 17. Kris :

  Tiszteletem!
  100 éves parasztházban lakom. A felújításnál a salakra került vissza a hajópadló, tehát nincs az aljzat lebetonozva. Amikor a felújítás volt találtam felhagyott fészket a feltöltésben. (jelenleg nincs rágcsáló mert télen nem volt fűtve a ház). Az lenne a kérdésem, hogy tudnám megakadályozni, hogy beköltözzenek a hajópadló alá a rágcsálók. (azért lényeges, mert első tél amikor fűtve és lakva lesz a ház.

 18. zsuzsa :

  Tiszteletem.
  A méregel valo irtásal csak egy a gond,ha elpusztul a rágcsálo,a falban,a gipszkartonon,akkor mig elrohad ot büzlik.És higyétek el nem kelemes.

 19. abatox :

  Kedves Zsuzsanna!

  Ha megfelelő irtószert használnak ilyenkor, akkor az elhullott tetem rohadása teljesen elkerülhető. Mi csak ilyennel dolgozunk. Erre a problémára szerencsére már van megoldás.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 20. abatox :

  Kedves Ágota!

  A falban a gipszkarton falak között járkáló egerek ellen az optimális megoldás, ha az úgynevezett betörési pontokra kihelyezik a csapdákat, mérgezett csalétkeket. Ha ezzel nem járnak sikerrel, akkor a mérgezett csalétket be kell juttatni a fal közé. Erre a legtöbb esetben a konnektoroknál szokott lehetőség lenni, de függ az építési technológiától.

  (Az ultrahangos riasztó biztosan nem fog eredményt adni.)

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 21. szabó krisztina :

  egyik nap apukám a konyha ablak alatt a párkányon látott elszaladni egy kb 4-5 cm es fekete dolgot,ez a konyhában történt.lefutott a gázcső mellett a konyha szekrény alá. A honyhaszerkényünk u alakú és zárt. Másnap reggel az ablakban lévő 2 virágból ki volt dobálva egy csomó föld. Az egyik fokföldi ibolya , a másik aloé volt. meg volt rágva a gyökerük. Tettünk ki egérfogót, a szekrény alá ragasztósat is, de nem lett megfogva, nem megy rá. olyan hangot hallat időnként, mintha csöpögne a csap.
  tehát dolgozik a szekrény mögött.
  szeretném megkérdezni milyen állat lehet, nem szereti a diót, a szalonnát, a földet túrja és rágja a növények gyökerét. továbbá hogy hogy lehet megfogni.
  kérek szépen választ az emailomra.
  Tisztelettel és köszönettel:
  Szabó Krisztina

 22. Picur :

  Érdeklődnék, hogy ha kintre rakok ultrahangos rágcsálóvédelmi készüléket, az milyen hatásfokkal fog működni? Üdv.

 23. Salacz Tímea :

  Tisztelt Albatox!
  Könnyűszerkezetes házban lakom , gipszkarton falakkal belül szigetelőanyag. Idén valamiért elég sok egér jön be eddig ragasztós megoldással próbálkoztunk ami fogott is már nem is egyet. Hogy lehetne megállapítani hogy hol jön be? Illetve mi az a megoldás ami nem engedi be őket. Nekem az a gyanúm hogy tanyát vertek a gipszkarton lapok közé. Van egy szobakutya így az elektromos riasztót nem merem használni az UH miatt. Előre is köszönöm a válaszát!

 24. abatox :

  Kedves Picur!

  Elnézést a megkésett válaszért! A külterületre rakott rágcsálóriasztó vélhetően semmilyen eredménnyel nem fog járni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók működését sajnos már több esetben tudományosan cáfolták.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 25. Nagy Eszter :

  Tisztelt Abatox!

  Az én kérdésem a méregre vonatkozna. Olvastam az egyik válaszában hogy már van olyan egér méreg amitől ha elhullik az állat nem indul bomlásnak vagy nem lesz büdös.Nem tudom hogy jól értelmeztem-e? Ha valóban van ilyen megmondaná

 26. Nagy Eszter :

  Tisztelt Abatox!

  Az én kérdésem a méregre vonatkozna. Olvastam az egyik válaszában hogy már van olyan egér méreg amitől ha elhullik az állat nem indul bomlásnak vagy nem lesz büdös.Nem tudom hogy jól értelmeztem-e? Ha valóban van ilyen megmondaná a nevét és esetleg azt hogy hol kapható. Én Angliában élek de az egerektől már itt is megőrülünk, nem tudjuk kiírtani őket, a ragasztót már messze elkerülik bármit is teszünk rá, viszont a méregtől meg félünk épp a szagok miatt. Az ultrahangos riasztó pedig szerintem nem lesz hatásos mert a ház minden részében/konyhában, nappaliban, szobákban/ mászkálnak. Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Nagy Eszter

 27. abatox :

  Kedves Eszter!

  A korszerű, véralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószer alkalmazásakor, a tetemek kiszáradnak, ezért kevésbé büdösek. Ezek a hatóanyagok például: Bromadilion, Difenakum. A példányok az esetek 95%-ban nem a lakásban hullanak el. Egy nyugodt, csendes rejtekhelyükre húzódnak, ami rendszerint nem a lakóteret érint. Családi házaknál tipikusan a ház környékén, padlásokon és pincékben pusztulnak el. Társasházak esetében pincékben, padlásokon és egyéb elhagyott közterületekre húzódnak utolsó óráikban.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 28. Johnc795 :

  Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot! keabbkecfgce

 29. Szabó Viki :

  Nálunk tegnap voltak ki tenni Önöktől az egércsalétkeket, álmennyezet fölé helyeztek. Éjjel hallottam mintha a kajcsi körül sertepertélt volna, valamit rángatott viszont rá 3-4órára brutális kaparászást rendezett. Gondoltam bekajálta az anyagot és megvadult tőle. :-) Azt megtudja mondani kb.mennyi idő mire használ ha esetleg már megette volna?

 30. abatox :

  Kedves Viki!
  Az elfogyasztott menyiségtől függően akár több nap is lehet mire elhullik a rágcsáló. Mi minden esetben 2.generációs váralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószert alkalmazunk, melyekből egyszer is elegendő fogyasztaniuk elpusztulásukhoz.
  Üdvözlettel, Abatox

 31. Zsolti 28 :

  Egy kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy : Mi falun lakunk!!
  A hátsó udvarban vannak nekünk az állatok. Egy 3 oldalról zárt szín alatt.A szomszéd ház fala olyan 4-5 méterre van a mi épületünktől!!
  Sajnos mostanában nagyon el vannak szaporodva a rágcsálók!!
  Az épület alap területe kb. 150 négyzet méter.
  Az lenne a kérdésem, hogy az ultrahangos riasztó készülék meg felelő megpldás lenne -e a problémánkra!!

 32. abatox :

  Kedves Zsolt!

  Az ultrahangos rágcsálóriasztókról két dolgot érdemes tudni. A riasztásuk olyan esetekben, ahol az ultrahang visszaverődhet (pl:falak, szekrények, dobozok…stb.) nem lesz hatékony. Másodsorban egy kialakult fertőzöttség esetén irtással érdemes kombinálni a dolgot, mert önmagában egy fertőzöttséget nem fog tudni felszámolni a riasztó.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 33. Sziárd :

  Tisztelt Albatox

  Ha mérget használok és megeszi a kutyám az egeret, esetleg többet is, mire számíthatok?

 34. abatox :

  Kedves Szilárd!

  Erre még nem volt nálunk precedens, vagyis ha ettek is elpusztult egeret, nem lett tőle bajuk. Amennyiben kistestű kutyájuk van, akkor erre érdemes jobban odafigyelni, de aggodalomra alapvetően nincs ok. Kevés az esély, hogy a kutya a döglött egeret megegye.

  Ha nagyon fél ettől, akkor élve befogó csapdákkal, esetleg nyaktilós csapdákkal lehet még ellenük védekezni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 35. Eszter :

  Tisztelt Abatox!

  100 nm alapterületű, szuterénes házban lakunk. Ez már a második ősz lesz, hogy a szuterénben egerek vannak. Sajnos tegnap este a párkányunk alatt(ban) halottuk az egeret rágni. Eddig ilyen nem fordult még elő. Ragacsos csapdákat rakunk, de hiába. Nagyon zavaró volt és nem szeretném, ha a lakótérbe bejönnének. A ház egyébként elég vastag tégla falú, alul beton és a födém is beton. Az ablak alatt kívülről púrhabbal van kinyomva. A belső párkány és az ablak is fából van. Nagyn szeretném, ha bejönnének, mert kisgyerekek is vannak.Várom válaszukat. Köszönöm.

 36. Eszter :

  Helyesbítek… nem szeretném, ha bejönnének. Napközben csönd van, de éjjel, ma már este is rág.

 37. abatox :

  Kedves Eszter!

  A ragacsos csapdák, és az azonnali hatásmechanizmusú irtószerek, módszerek nem működnek az egereknél, mert ha a társuknak baja lesz, akkor ők már tudják, hogy azt el kell kerülni. A hagyományos irtószerek sem jók ilyen szempontól, mert azonnal bajt okoznak az egér szervezetében, így legközelebb messze elkerülik azt. Érdemes az épületet kívülről körbe váralvadásgátló hatóanyag-tartalmú csalétekállomásokkal körbevenni. Ezek ugyanis csak 4-5 nap múlva okoznak tünetet. Műanyag, eső, és ütésálló dobozokba kell kirakni.

  Az ultrahangos készüléknek jelen esetben nem lesz eredményessége.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 38. Bobi :

  Üdv!

  Említették, hogy gipszkarton visszaveri az ultrahangot.
  Ha felrakok padlásra egy ultrahangos készüléket, akkor avval el tudom űzni az egereket, még abban az esetben is, ha a gipszkarton mögé is szoktak mászkálni?

  Köszönöm a gyors választ.

 39. Judit :

  T. Abatox! = éve épült házban lakom.Eddig soha nem volt egér.Idén viszont már többet megfogtunk ragaccsal.Sajnos a lakásba is bejött.Mi javasol mit tegyünk? Nem tudom a szomszédoknál mi újság! Mindenkinek rendezett a kertje.csak kettő házzal arébb tartanak csirkéket de normális körülmények között. Bejöhet a padlófütés csöveinek hézagján a padló alá is? Mit tanácsolnak? Köszönöm válaszukat!!!

 40. abatox :

  Kedves Bobi!

  Az ultrahangos riasztót ez esetben mérgezett csalétkekkel érdemes kombinálni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 41. Judit :

  T.Abatox! Szeretném ha válaszolnának a kérdésemre:) Kimaradtam!!!! Üdv

 42. abatox :

  Kedves Judit!

  Ön valóban kimaradt. A ragacsos csapdák szoktak a legkevésbé hatékonyak lenni, ezért ha már azzal is sikerült jó pár egeret összeszedni, akkor ott tényleg baj lehet. Vélhetően nem csak ön panaszkodhat erre a problémára. Nem ritka, hogy egy egy térségben a rágcsálók elszaporodnak. Egyeztessenek a szomszédokkal, kérdezzenek körbe ki tapasztalt ilyen problémát, mert ha nagyobb kiterjedésről van szó, lehet, hogy az önkormányzathoz is lehet fordulni. Egyénileg a véralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószerekkel érdemes védekezni. A házat csalétekállomásokkal körbe kellene venni, illetve a telkek zsúfoltabb, zegzugosabb részeit.

  Ha romlik az idő az egerek még inkább a meleg felé fognak húzódni, vagyis ha nem változik a helyzet, biztosan keresni fogják az utat befelé.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 43. Arnold :

  Ez nagyon érdekes!

  Az önkormányzathoz lehet fordulni?…valóban?

  Mi megtettük, a válasz nem foglalkozunk ilyennel!

  Szomszéd ol.h azaz romáktól rengeteg egér jön hozzánk…s nem bírunk velük!

  A ragasztó ezerszer jobb, mint az ultrahangos készülékek!

  Miért? Mert a ragasztó pl szagtalan, simán belemegy a csaliért, s bent is marad, ha csak egy picit is belelép, nincs menekvés!

  Több tízezer Ft ment el különböző elektromos/elemes ultrahangos készülékekre mindhiába, oda xarik simán a készülék elé is!!!

  Egércsapdák, lecsapósak sem jók, általában nem jött be, még arra is van ideje, hogy lenyalogassa a csalit a fogóról, s még sem csapódik le…pedig ez 2500 Ft-os 1 db egér, rugós csapda!

  Tehát a ragasztós a nyerő!

  Sőt házi készítésű fogóm működött meglepően, vödör csalival, belemegy és ott marad!

 44. abatox :

  Kedves Arnold!

  Abban az esetben, ha közterületet is érintő nagyságban üti fel a problémát a dolog, az önkormányzatnak intézkednie kell, mert erre egy járványügyi rendelet kötelezi. Ha ez magánterületeket érint csak, és nem nagy kiterjedésű, nem panaszkodnak mások, akkor nem fognak intézkedni, de mivel önkormányzatról van szó, sajnos kitartónak kell lenni.

  Nem tudom, hogy az ultrahangos készülék esetében szabadtérről, zárt térről, és ha utóbbi milyen elrendezésű térről beszélünk, mert ezek mind mind befolyásolják az ultrahangos riasztók hatékonyságát. Hozzá kell tennem ugyanakkor, hogy fertőzöttség esetén önmagagában a riasztó is mit sem ér.

  A ragasztós értem, hogy eredményesebbnek tűnik, mert látnak beleragadt példányokat. Viszont állati-viselkedéskutatók már ki kisérletezték, hogy ezeket a csapdákat könnyen kitanulják. Ha egy társuk egy ilyenbe ragad, a többi már nem fog rászagolni. Persze egy újszülöttnek minden vicc új, de ez csak szélmalomharc így.

  A mérgezett csaléteknek eredményesebbnek kell lennie, meglehet, hogy annak látszata nincs, csak az elfogyasztott pép, blokk. Próbálja ki a mérgezett csalétkeket is, csak válassza meg jól a mérgezett csalétket. Mindenképpen véralvadásgátló hatóanyag tartalmú legyen. Ügyeljen a jó kihelyezésre, a csapdák rendszeres ellenőrzésére, pótlására.

  Viszont ez az egész szélmalom harc marad, amíg a szomszédban nincs rend!

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 45. Richárd :

  Üdvözletem,
  azt szeretném kérdezni,hogy a külső házszigetelésbe”bejutott”,befúrt egérrel mit tudok kezdeni?8cm-es a nikecell és le van glettelve.Vakolat még nincs rajta.
  Köszönettel

 46. Győrfi Gergely :

  Tisztelt Abatox kft!
  Nálam a baromfiólban jelentenek problémát a rágcsálók.Úgy egerek mint a patkányok.A szomszédomban de az én portámon is vannak olyan helyek ami alatt háborítatlanul tudnak élni,szaporodni .Téli tüzelőnek való farakások alatt.Továbbá mint említettem baromfiak is vannak és a takarmányukat szokták dézsmálni.Legutóbb már a baromfiólba is járatokat találtam.szeretném a tanácsukat kérni módon tudnám elriasztani őket.Várom megtisztelő válaszukat. Gergely

 47. Barbara :

  Üdvözlet!
  Segítséget szeretnék kérni, nagyon el vagyok már keseredve emiatt. Vályog házban lakunk, elég vastagak a falak, tele vannak egér járatokkal. Főleg az este folyamán kaparnak, rágnak a falban. A napokban a radiátor cső mellett kifúrt, majd a szekrény aljába, ahol én balga a csoki mikulásokat tároltam. Persze szépen lakmározott mire rájöttünk, hogy ott van. Mit tehetnénk? Nagyon aggódom, mert nem rég született kisbabánk, sírva alszom el, hogy miért pont ilyenkor történik. Ragasztót, csalétket nem tudunk a vályog falba juttatni, sem a pici lyukba sem. Az uh riasztó meg visszaverődik a falról. Hogyan lehetne mégis elkergetni őket? Már az ablak párkány alatt is hallani kattogást, félek hogy valahol kirágja magát. Mit tegyek? és hogyan? Nem lehet olyat kérni, hogy kijöjjenek házhoz írtani? mennyibe kerülne?

 48. karcsi :

  nekm kb egy 10 cm2 szobaba kellene a menyezet gipsz karton es e folott vannak a rag csalok erdemes e venni ultrahangos keszuleket vagy ha a nem a szobaba hanem a teto es a gipszkarton koze teszem ugy hatasos e

 49. abatox :

  Kedves Karcsi!

  Az ultrahangos riasztó csak akkor hatásos, ha az ultrahang útjába nem áll semmi, de az ultrahangos riasztó egy már kialakult fertőződést nem tud megszüntetni, ilyenkor érdemes rágcsálóirtószereket is bevetni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 50. abatox :

  Kedves Richárd!

  A kijáratok környékét kell mérgezett-csalétek állomásokkal levédeni, mert bár a falban van az egér, táplálék hiányában biztosan elő fog jönni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 51. P. József :

  Tisztelt Abatox kft.
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy vizisikló ellen mi lenne hatásos? Ugyanis beköltöztek a pincébe, és a párom azóta nem mer lemenni.

 52. abatox :

  Kedves József!

  Vízisiklóval nincs különösebb tapasztalatunk. Annyit tudunk róla elmondani, hogy alapvetően ártalmatlan élőlény. Halakat, békákat, rovarokat, egereket eszik, alapvetően csak táplálkozás miatt kerülhetett a pincébe. Be kell fogni őket, és messzebb szabadon kell engedni, de ha az ön környékén jellemzőek a vizisiklók, akkor ez nem lesz hosszútávú megoldás.

  Befoghatja őket egy lapáttal, és ketrec segítségével, de kihelyezhet ragacsos csapdákat. Ezeket viszont minden nap ellenőrizni kell, hogy ne haljanak ott éhen. Ha a csapdával elkapott egy siklót, akkor jóval arrébb engedje szabadon úgy, hogy öntsön valami növényi olajat a csapdára, ami fellazítja a ragasztót.

  A távol tartásukra a kert állandó rendezése adhat egy kis megoldást. Rendszeres fűnyírás, kevés bokor, és a farakások, egyéb kupacban lerakott holmikat a földtől 0,5 méterrel kell tárolni, valami padon, asztalon. Ezzel ugyanis az életkörülményeiket nehezítjük meg.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 53. Lili :

  Tisztelt Cím!

  Csótányok ellen használ-e a riasztó? Egy kis lakásról van szó, panel épületben. A boltban, ahol ajánlották, azt mondták, hogy jó, hatásos.
  Köszönettel

 54. abatox :

  Kedves Lili!

  Egyáltalán nem! Az elektromos csótányriasztóknak nem szabad bedőlni. A működésük nemcsak hogy nem igazolt, de még a gyakorlat is eredménytelenséget mutat. Nem riasztja az ultrahang a csótányokat.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.