Rágcsálóirtás, vagy rágcsálóriasztó?

10 emberből 9 rosszul dönt! Alapozza meg döntését mielőtt egy több 10.000 forintos hibát követne el.

egérHa gondot jelentenek a rágcsálók, de nem tudja pontosan, milyen megoldások segítenének Önnek a legjobban, feltétlenül olvasson tovább, és tanulmányozza át összehasonlító elemzésünket.

Most egyszer s mindenkorra megtudhatja, mivel érdemes Önnek belevágni a rágcsálók elleni harcba. Mikor érdemes rágcsálóirtásra költeni, és mikor ajánlott rágcsálóriasztó készülékek beszerzése.

Ami egyik helyen működik, nem biztos, hogy máshol is eredményt hoz. Van akinél működik az ultrahangos rágcsálóriasztó, van aki csak rosszat mond róla!

Minden, amit tudnia kell a rágcsálóriasztó készülékekről, és rágcsálóirtás csalétekállomásairól!

1.) Rágcsálóriasztó:

Kinek ideális megoldás, ki kerülje inkább el?!

Ki ne lenne oda az elektromos készülékekért, amik szinte önműködően megoldják problémáinkat? Elektromos illatosítók, automata kávéfőzők, automata mosógépek…stb. Egyszerűen Ön csak bedugja az elektromos aljzatba és magára hagyja, a többit egymaga csinálja.

Az ultrahangos rágcsálóriasztók is erre hivatottak! Hogy Ön minél kényelmesebben megoldhassa rágcsálókkal szembeni problémáját!

Vajon Önnél működni fog az ultrahangos rágcsálóriasztó?

A válasz most nem egy egyszerű “Igen” vagy “Nem” lesz. Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozzon meg kell ismernie a rágcsálóriasztó készülékek működésének alapját, az ultrahangot.

Az ultrahang rendelkezik egy rossz tulajdonsággal! Ha ismeri a denevérek tájékozódását, akkor ez ismerős lesz Önnek.

Nagyon könnyen visszaverődik, sőt…

Az ultrahang nem megy át a falon! Minden a hang útjába kerülő akadály erősen csökkenti az ultrahang továbbterjedését. Az egérriasztó (vagy rágcsálóriasztó) által keltett ultrahang, olyan mint egy pocsolyába dobott kő által keletkezett koncentrikus körű hullámok. A kő nagyságától függően a hullámok erőssége eltérő lehet. Azonban, ha a hullámok elé akadályként a pocsolyába rakjuk a kezünket, a hullámok az adott szakaszban nem terjednek tovább.

A lakásában minden egyes fal egy-egy ilyen akadályt jelent az ultrahangok terjedésének. Ha pedig egy ultrahang még azelőtt visszaverődik, mielőtt a célpontot, a rágcsálót eléri, sajnos a riasztás hatástalan lesz.

Mikor, és mennyire működne Önnél az ultrahangos rágcsálóriasztó készülék?

1. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek megoldást adhatnak, ha egy, vagy csupán néhány légtérből álló területet szeretne levédeni a kellemetlen rágcsálóktól Viszont ahány légtér jellemzően annyi készülékre lesz szüksége. Hacsak nem egy konkrét légteret (pl: bejárati rész) szeretne levédeni vele..

2. Ha Ön egy egerektől, vagy patkányoktól fertőzött társasházban él, és egy adott területen, szobában, helyiségben állandóan megjelennek a rágcsálók, de a társasházban nem lesz átfogó irtás.

3. Az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékek azonban nem fognak Önnek eredményt hozni, ha egy zsúfolt, több – jellemzően zárt – légtérből álló lakásból, raktárból, ingatlanból szeretné eltávolítani a rágcsálókat. Ezeket a területeket, csak több rágcsálóriasztó készülékek alkalmazásával lehet tünetmentesíteni.

Ha Ön hosszútávon gondolkodik, és képes nagyobb beruházást végezni, bízza magát az ultrahangos rágcsálóriasztó készülékekre…

Nagyon fontos tudnia, hogy az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem képesek megszüntetni egy már meglévő fertőzöttséget. A legnevesebb rágcsálóriasztó készülékek gyártói is úgy tartják, hogy egy konkrét fertőzöttség esetén kiegészítő eljárásra is szükség van.

Hogy pontosan mire, arra szeretnénk most kitérni.

2. Rágcsálóirtás csalétek állomásokkal!

Ha az ultrahangos rágcsálóriasztót nem Önnek találták ki, vagy van jelen pillanatban konkrét rágcsáló a területen, felmerül a kérdés, mégis mi az ami megoldhatja az Ön problémáját?

Ez esetben feltétlenül szükség van a rágcsálóirtásra. Mi zárt szerelvényes mérgezett csalétek állomásokat ajánlunk.

Irtószeres csalétekállomások létesítésekor speciális zárt műanyag etetőtálcák kerülnek kihelyezésre. Ezekben irtószeres csalétkek vannak elhelyezve mégpedig úgy, hogy ahhoz csak a rágcsáló tudjon hozzáférni. Tehát nem kell attól tartania, hogy kedvenc háziállata fogyasztana a készítményből.

Amikor a rágcsáló azt mondja: “Ó, ezt már ismerem!”

A mechanikus rágcsálóirtó csapdákkal általában felmerül egy komoly gond! A rágcsálók sajnos könnyen kitanulják őket. Igen jól tanulnak más kárán, ellentétben az emberrel, így ha egy társuk csapdába esik valamitől, a többiek később azt meg sem környékezik.

Szerencsére a mérgezett csalétekállomások azonban esélyt sem adnak erre!

Ezek ugyanis szándékosan úgy lettek kiképezve, hogy fogyasztásuk után ne végezzenek rögtön a rágcsálókkal. Mivel a fogyasztás után 3-4 nap múlva hullnak el a példányok, a rágcsálók képtelenek leszek a csalétekállomásokat kiismerni.

A legtöbb gyorsan hatásba lépő csapda ezért is nem működik. A klasszikus egércsapdák, a ragacsos rágcsálócsapdák ideje tehát beáldozott.

Mikor érdemes rágcsálóirtást végezni riasztás helyett?

1. A rágcsálóirtás akkor nyújt Önnek optimális megoldást, ha a rágcsálókkal fertőzött ingatlan legalább 4-5 légtérből áll, és jellemzően zsúfoltak.

2. Ha az ingatlanban korábban sosem volt probléma a rágcsálókkal, és úgy érzi, hogy ez a mostani is csak eseti jellegű.

3. Ha az egerek átjárják az egész ingatlant, és rendszeresen tartózkodnak még a falban is, a rágcsálóirtás ez esetben biztosabb megoldást hoz.

4. Rágcsálóirtásra a riasztó mellett minden esetben szükség van, ha egy aktuális fertőzöttséget akar megszüntetni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók ugyanis önmagukban nem képesen egy konkrét fertőzöttséget megszüntetni.

3. Élve befogó csapda:

A rágcsálóriasztók hatékonysága sok esetben kétségbe vonható. Ráadásul konkrét fertőzöttség esetén még a legnevesebb gyártók is azt javasolják, hogy legyen mellette valamilyen kiegészítő módszer, ami valljuk be nem túl biztató.

A mérgezett csalétkeket sokan nem szívesen alkalmazzák. Az állat ugyanis nem tudható, hogy hol fog elhullani. A másik pedig, hogy sokan aggódnak, hogy házi kedvencük megeszi az elhullott egeret. Bár ezek nem jelentenek veszélyt az állatra, megértjük, ha valaki emiatt nem szeretne mérget kitenni az otthonába.

Ez esetben ajánljuk a 3. opciót. Az élve befogó csapdákat. Ennek nagyon egyszerű a működési mechanizmusa. A csapdába csak be tud menni a rágcsáló, ki abból már nem tud jönni. A kihelyezett élve befogó csapdákkal a területen randalírozó egerek összegyűjthetőek.

A sorsa pedig önre van bízva. Tehet a csapdába mérget is, amit ott fognak elfogyasztani, és ott is fognak elpusztulni, de választhatja azt is, hogy az egereket egy erdőbe kiengedi.

Az élve befogó csapda esetében az a legfontosabb, hogy legyen miért a rágcsálónak a csapdába bemenni. Ehhez nagyon jó csalétek kell. A mogyoróvaj szokott a legjobb hatásfokkal működni.

Mikor érdemes élve befogót kitenni?

Ha egy lakásban van a probléma, és nem szeretne úgy mérget kitenni, hogy az állat bárhol elpusztulhat a lakásban, akkor ezt a megoldást tudjuk javasolni.

Ha fél a méreg felhasználásától, de az ultrahangos riasztók önnél nem váltak be, akkor az élve befogó csapdát tudjuk javasolni.

A mérgezett csalétkekkel végzett rágcsálóirtásról, és annak megrendelési lehetőségeiről, és árairól itt olvashat bővebben.

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Üdvözlöm!
  Az én kérdésem a következő:
  Nálam a gipszkarton álmennyezet és a tapasztott mennyezet közé jár be a rágcsáló! Az ultrahang áthatol a gipszkartonon? (csak egy helyiségről van szó!)
  Válaszát előre is köszönöm!

  1. Kedves István!

   Az ultrahang sajnos visszaverődik a gipszkarton falról. Legutóbb láttunk egy nyilatkozatot egy 150 éves múlttal rendelkező cégtől, akik rágcsálóriasztó készülékeket gyártanak. Meglepő volt, hogy nemcsak arra hívták fel a figyelmet, mint amire mi is ebben a cikkben, de azt is mondták, hogy egy fertőzöttséget az ultrahangos rágcsálóriasztók önmagukban nem tudnak megszüntetni. Mindig használjuk más eszközöket, mint csapdák, mérgezett csalétkek. Egyetértünk! (A videó itt érhető el: http://www.monkeysee.com/play/18946-rodent-prevention-ultrasonic-protection)

   Egy manchesteri egyetemen már azt is bebizonyították, hogy az egér voltaképpen nem is szereti a sajtot, csak az erős szaga vonzza, sokkal szívesebben fogyaszt magas cukortartalmú élelmiszereket, mint gyümölcs, csokoládé. Ezt csak érdekességképpen írjuk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!
  Az édesanyám rendezett kertes házban él, viszont a szomszéd mindenféle hulladékot összehalmozott a saját telkén, ahová beköltöztek a rágcsálók. Sajnos már nagyon elszaporodtak az egész környéken, és édesanyámhoz is bejárnak a garázsba, pincébe, és most már ott tartunk, hogy a pincéből felrágták magukat a konyhába, szobába és az előtérbe is. Nagyon sok mindennel próbálkoztunk már, mint pl: illatosított zselés patkányméreg, egér ragasztó, és mindenféle más rágcsáló irtó szer. Egy darabig beváltak ezek a dolgok, de most megint rengetegen vannak. Semmit nem tudunk tenni ellenük. Édesanyám már nagyon elvan keseredve, mert rengetek pénzt kidobtunk ezekre a dolgokra, és csak pár hétig szűnt meg a probléma. Most már ott tartunk, hogy meg sem eszik a rágcsálók a csalétket. Sajnos a ház szigetelésébe is beköltöztek, és a tetőn minden éjszaka randalíroznak, és elég hangosak is. (Arról nem beszélve, hogy hatalmas károkat csinálnak). Édesanyám most szeretne rendelni elektromos rágcsáló irtó készüléket. Ön szerint ez hatásos lesz? Mivel a házba csak a garázson és pincén keresztül jutnak be, ezért a kérdésem a következő. Elég ha csak a garázsba használja a készüléket, vagy esetleg rendeljen egyet a ház előszobájába is? Válaszát várom, és előre is köszönöm!

  1. Kedves Krisztina!

   Sajnos nem szolgálhatok sok jó hírrel. Az elektromos riasztó nem sokat fog használni. Addig nem lesz nyugalmuk a rágcsálóktól, amíg a szomszédban ilyen állapotok uralkodnak. A rágcsálók vélhetően továbbra is át-át fognak járni.

   A tetőn randalírozó rágcsáló elképzelhető, hogy nyest lesz. Ő előszeretettel keresi fel a házak padlástereit. Őket azonban nem lehet irtani. Élvebefogó csapdát kell kitenni, benne megfelelő csalétkekkel, majd a befogást követően 2-3 km-rel arrébb, valamilyen lakatlan területen szabadon kell engedni. Ilyen csapdát az interneten, és vadászboltokban lehet kapni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tiszteletem!
  Nálunk az előtérben jelentek meg a patkányok(bent a helyiségben), + a mellette lévő szobában a mennyezet gipszkartonból van, és esténkén elég hangosan randalíroznak a gipszkartonon. Az lenne a kérdésem, hogy az ultrahangos patkányriasztó hatásos lenne-e ( legalább arra, hogy az előtérben éjjelente ne rohangásszanak), ha nem, akkor milyen irtási módszert javasol? A patkányfogó, élvefogó csapda, méreg semmit sem használ. Válaszát előre is köszönöm.

  1. Kedves Tóth Kálmán!

   Sajnos az ultrahang már nem megy át ezeket az anyagokon. Így az ultrahangos riasztó nem fogja ezt megszüntetni. Javasoljuk, hogy először végezzenek egy irtást, hogy megszűnjön a fertőzöttség, és utána használjanak ultrahangos készüléket, hogy távol tartsák az egereket.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Családi házunk szegélycserepei alá és a gipszkarton közé beköltöztek a denevérek,megőrjítenek az éjszakai zizegésükkel.Mit lehetne velük kezdeni?

  1. Kedves Ildikó!

   Keressenek meg vadállat befogásával foglalkozó céget (Polisz kft), aki befogják az állatokat, és egy távolabbi erdős részen szabadon engedik.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szép napot! Családi ház, gipszkarton állmennyezettel.A rágcsálók kedvenc időtöltése, hogy állandóan rohangálnak a gipszkartonon. Éjjel-nappal is csinálják és már az őrületbe kergetnek! Mit lehetne tenni ellenük?

  1. Tisztelt szakértő ! E g.y másfél hónapja bejött egy cickány a lakásba,ötféle cspdát kiraktam . Egyikbe sem megy . Éjszaka sétál a konyhába. Szeretnék megszabadulni Tőle .

 • Társas házban lakunk és bent a falban ,a gipszkarton és a beton között rág az egér kapar őrjitő főleg éjszaka mi a megoldás? Válaszát előre is köszönöm!!!!!

  1. Kedves Ágota!

   A falban a gipszkarton falak között járkáló egerek ellen az optimális megoldás, ha az úgynevezett betörési pontokra kihelyezik a csapdákat, mérgezett csalétkeket. Ha ezzel nem járnak sikerrel, akkor a mérgezett csalétket be kell juttatni a fal közé. Erre a legtöbb esetben a konnektoroknál szokott lehetőség lenni, de függ az építési technológiától.

   (Az ultrahangos riasztó biztosan nem fog eredményt adni.)

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Szabó Sándor!

   A kutyák hallástartománya eléri a ultrahang frekvenciáját. Ha nem tévedek akkor ultrahangsíppal szokták irányítani a kutyákat a képzésen. Tehát biztosan hallják az ultrahangot, de hogy milyen hatással van rájuk azt már nem tudjuk megmondani.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szép napot! Ismét én vagyok aki a gipszkarton állmennyezetről írt. Sajnos nem kaptam választ. Nem tudnak rá válaszolni? Vagy elkerülte a figyelmüket? Mit lehetne tenni a gipszkartonon futkosó rágcsálókkal?

  1. Kedves Hajnalka!

   Elnézést, átsiklottunk a kérdésén. A gipszkarton falak között futkosó egerekre az ultrahangos rágcsálóriasztó nem megoldás. Ez esetben a falak közé kell juttatni a mérgezett csalétkeket. Amennyiben van bármilyen nyílás, esetleg a konnektoroknál lyuk, mely közvetlenül a két fal közé mutat, azon keresztül be lehet juttatni a mérget.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tiszteletem!
  100 éves parasztházban lakom. A felújításnál a salakra került vissza a hajópadló, tehát nincs az aljzat lebetonozva. Amikor a felújítás volt találtam felhagyott fészket a feltöltésben. (jelenleg nincs rágcsáló mert télen nem volt fűtve a ház). Az lenne a kérdésem, hogy tudnám megakadályozni, hogy beköltözzenek a hajópadló alá a rágcsálók. (azért lényeges, mert első tél amikor fűtve és lakva lesz a ház.

 • Tiszteletem.
  A méregel valo irtásal csak egy a gond,ha elpusztul a rágcsálo,a falban,a gipszkartonon,akkor mig elrohad ot büzlik.És higyétek el nem kelemes.

  1. Kedves Zsuzsanna!

   Ha megfelelő irtószert használnak ilyenkor, akkor az elhullott tetem rohadása teljesen elkerülhető. Mi csak ilyennel dolgozunk. Erre a problémára szerencsére már van megoldás.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • egyik nap apukám a konyha ablak alatt a párkányon látott elszaladni egy kb 4-5 cm es fekete dolgot,ez a konyhában történt.lefutott a gázcső mellett a konyha szekrény alá. A honyhaszerkényünk u alakú és zárt. Másnap reggel az ablakban lévő 2 virágból ki volt dobálva egy csomó föld. Az egyik fokföldi ibolya , a másik aloé volt. meg volt rágva a gyökerük. Tettünk ki egérfogót, a szekrény alá ragasztósat is, de nem lett megfogva, nem megy rá. olyan hangot hallat időnként, mintha csöpögne a csap.
  tehát dolgozik a szekrény mögött.
  szeretném megkérdezni milyen állat lehet, nem szereti a diót, a szalonnát, a földet túrja és rágja a növények gyökerét. továbbá hogy hogy lehet megfogni.
  kérek szépen választ az emailomra.
  Tisztelettel és köszönettel:
  Szabó Krisztina

  1. Kedves Picur!

   Elnézést a megkésett válaszért! A külterületre rakott rágcsálóriasztó vélhetően semmilyen eredménnyel nem fog járni. Az ultrahangos rágcsálóriasztók működését sajnos már több esetben tudományosan cáfolták.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Albatox!
  Könnyűszerkezetes házban lakom , gipszkarton falakkal belül szigetelőanyag. Idén valamiért elég sok egér jön be eddig ragasztós megoldással próbálkoztunk ami fogott is már nem is egyet. Hogy lehetne megállapítani hogy hol jön be? Illetve mi az a megoldás ami nem engedi be őket. Nekem az a gyanúm hogy tanyát vertek a gipszkarton lapok közé. Van egy szobakutya így az elektromos riasztót nem merem használni az UH miatt. Előre is köszönöm a válaszát!

 • Tisztelt Abatox!

  Az én kérdésem a méregre vonatkozna. Olvastam az egyik válaszában hogy már van olyan egér méreg amitől ha elhullik az állat nem indul bomlásnak vagy nem lesz büdös.Nem tudom hogy jól értelmeztem-e? Ha valóban van ilyen megmondaná

 • Tisztelt Abatox!

  Az én kérdésem a méregre vonatkozna. Olvastam az egyik válaszában hogy már van olyan egér méreg amitől ha elhullik az állat nem indul bomlásnak vagy nem lesz büdös.Nem tudom hogy jól értelmeztem-e? Ha valóban van ilyen megmondaná a nevét és esetleg azt hogy hol kapható. Én Angliában élek de az egerektől már itt is megőrülünk, nem tudjuk kiírtani őket, a ragasztót már messze elkerülik bármit is teszünk rá, viszont a méregtől meg félünk épp a szagok miatt. Az ultrahangos riasztó pedig szerintem nem lesz hatásos mert a ház minden részében/konyhában, nappaliban, szobákban/ mászkálnak. Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Nagy Eszter

 • Kedves Eszter!

  A korszerű, véralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószer alkalmazásakor, a tetemek kiszáradnak, ezért kevésbé büdösek. Ezek a hatóanyagok például: Bromadilion, Difenakum. A példányok az esetek 95%-ban nem a lakásban hullanak el. Egy nyugodt, csendes rejtekhelyükre húzódnak, ami rendszerint nem a lakóteret érint. Családi házaknál tipikusan a ház környékén, padlásokon és pincékben pusztulnak el. Társasházak esetében pincékben, padlásokon és egyéb elhagyott közterületekre húzódnak utolsó óráikban.
  Üdvözlettel,
  Abatox Kft.

 • Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot! keabbkecfgce

 • Nálunk tegnap voltak ki tenni Önöktől az egércsalétkeket, álmennyezet fölé helyeztek. Éjjel hallottam mintha a kajcsi körül sertepertélt volna, valamit rángatott viszont rá 3-4órára brutális kaparászást rendezett. Gondoltam bekajálta az anyagot és megvadult tőle. 🙂 Azt megtudja mondani kb.mennyi idő mire használ ha esetleg már megette volna?

  1. Kedves Viki!
   Az elfogyasztott menyiségtől függően akár több nap is lehet mire elhullik a rágcsáló. Mi minden esetben 2.generációs váralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószert alkalmazunk, melyekből egyszer is elegendő fogyasztaniuk elpusztulásukhoz.
   Üdvözlettel, Abatox

 • Egy kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy : Mi falun lakunk!!
  A hátsó udvarban vannak nekünk az állatok. Egy 3 oldalról zárt szín alatt.A szomszéd ház fala olyan 4-5 méterre van a mi épületünktől!!
  Sajnos mostanában nagyon el vannak szaporodva a rágcsálók!!
  Az épület alap területe kb. 150 négyzet méter.
  Az lenne a kérdésem, hogy az ultrahangos riasztó készülék meg felelő megpldás lenne -e a problémánkra!!

  1. Kedves Zsolt!

   Az ultrahangos rágcsálóriasztókról két dolgot érdemes tudni. A riasztásuk olyan esetekben, ahol az ultrahang visszaverődhet (pl:falak, szekrények, dobozok…stb.) nem lesz hatékony. Másodsorban egy kialakult fertőzöttség esetén irtással érdemes kombinálni a dolgot, mert önmagában egy fertőzöttséget nem fog tudni felszámolni a riasztó.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Szilárd!

   Erre még nem volt nálunk precedens, vagyis ha ettek is elpusztult egeret, nem lett tőle bajuk. Amennyiben kistestű kutyájuk van, akkor erre érdemes jobban odafigyelni, de aggodalomra alapvetően nincs ok. Kevés az esély, hogy a kutya a döglött egeret megegye.

   Ha nagyon fél ettől, akkor élve befogó csapdákkal, esetleg nyaktilós csapdákkal lehet még ellenük védekezni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!

  100 nm alapterületű, szuterénes házban lakunk. Ez már a második ősz lesz, hogy a szuterénben egerek vannak. Sajnos tegnap este a párkányunk alatt(ban) halottuk az egeret rágni. Eddig ilyen nem fordult még elő. Ragacsos csapdákat rakunk, de hiába. Nagyon zavaró volt és nem szeretném, ha a lakótérbe bejönnének. A ház egyébként elég vastag tégla falú, alul beton és a födém is beton. Az ablak alatt kívülről púrhabbal van kinyomva. A belső párkány és az ablak is fából van. Nagyn szeretném, ha bejönnének, mert kisgyerekek is vannak.Várom válaszukat. Köszönöm.

  1. Kedves Eszter!

   A ragacsos csapdák, és az azonnali hatásmechanizmusú irtószerek, módszerek nem működnek az egereknél, mert ha a társuknak baja lesz, akkor ők már tudják, hogy azt el kell kerülni. A hagyományos irtószerek sem jók ilyen szempontól, mert azonnal bajt okoznak az egér szervezetében, így legközelebb messze elkerülik azt. Érdemes az épületet kívülről körbe váralvadásgátló hatóanyag-tartalmú csalétekállomásokkal körbevenni. Ezek ugyanis csak 4-5 nap múlva okoznak tünetet. Műanyag, eső, és ütésálló dobozokba kell kirakni.

   Az ultrahangos készüléknek jelen esetben nem lesz eredményessége.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv!

  Említették, hogy gipszkarton visszaveri az ultrahangot.
  Ha felrakok padlásra egy ultrahangos készüléket, akkor avval el tudom űzni az egereket, még abban az esetben is, ha a gipszkarton mögé is szoktak mászkálni?

  Köszönöm a gyors választ.

 • T. Abatox! = éve épült házban lakom.Eddig soha nem volt egér.Idén viszont már többet megfogtunk ragaccsal.Sajnos a lakásba is bejött.Mi javasol mit tegyünk? Nem tudom a szomszédoknál mi újság! Mindenkinek rendezett a kertje.csak kettő házzal arébb tartanak csirkéket de normális körülmények között. Bejöhet a padlófütés csöveinek hézagján a padló alá is? Mit tanácsolnak? Köszönöm válaszukat!!!

  1. Kedves Judit!

   Ön valóban kimaradt. A ragacsos csapdák szoktak a legkevésbé hatékonyak lenni, ezért ha már azzal is sikerült jó pár egeret összeszedni, akkor ott tényleg baj lehet. Vélhetően nem csak ön panaszkodhat erre a problémára. Nem ritka, hogy egy egy térségben a rágcsálók elszaporodnak. Egyeztessenek a szomszédokkal, kérdezzenek körbe ki tapasztalt ilyen problémát, mert ha nagyobb kiterjedésről van szó, lehet, hogy az önkormányzathoz is lehet fordulni. Egyénileg a véralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószerekkel érdemes védekezni. A házat csalétekállomásokkal körbe kellene venni, illetve a telkek zsúfoltabb, zegzugosabb részeit.

   Ha romlik az idő az egerek még inkább a meleg felé fognak húzódni, vagyis ha nem változik a helyzet, biztosan keresni fogják az utat befelé.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Ez nagyon érdekes!

  Az önkormányzathoz lehet fordulni?…valóban?

  Mi megtettük, a válasz nem foglalkozunk ilyennel!

  Szomszéd ol.h azaz romáktól rengeteg egér jön hozzánk…s nem bírunk velük!

  A ragasztó ezerszer jobb, mint az ultrahangos készülékek!

  Miért? Mert a ragasztó pl szagtalan, simán belemegy a csaliért, s bent is marad, ha csak egy picit is belelép, nincs menekvés!

  Több tízezer Ft ment el különböző elektromos/elemes ultrahangos készülékekre mindhiába, oda xarik simán a készülék elé is!!!

  Egércsapdák, lecsapósak sem jók, általában nem jött be, még arra is van ideje, hogy lenyalogassa a csalit a fogóról, s még sem csapódik le…pedig ez 2500 Ft-os 1 db egér, rugós csapda!

  Tehát a ragasztós a nyerő!

  Sőt házi készítésű fogóm működött meglepően, vödör csalival, belemegy és ott marad!

  1. Kedves Arnold!

   Abban az esetben, ha közterületet is érintő nagyságban üti fel a problémát a dolog, az önkormányzatnak intézkednie kell, mert erre egy járványügyi rendelet kötelezi. Ha ez magánterületeket érint csak, és nem nagy kiterjedésű, nem panaszkodnak mások, akkor nem fognak intézkedni, de mivel önkormányzatról van szó, sajnos kitartónak kell lenni.

   Nem tudom, hogy az ultrahangos készülék esetében szabadtérről, zárt térről, és ha utóbbi milyen elrendezésű térről beszélünk, mert ezek mind mind befolyásolják az ultrahangos riasztók hatékonyságát. Hozzá kell tennem ugyanakkor, hogy fertőzöttség esetén önmagagában a riasztó is mit sem ér.

   A ragasztós értem, hogy eredményesebbnek tűnik, mert látnak beleragadt példányokat. Viszont állati-viselkedéskutatók már ki kisérletezték, hogy ezeket a csapdákat könnyen kitanulják. Ha egy társuk egy ilyenbe ragad, a többi már nem fog rászagolni. Persze egy újszülöttnek minden vicc új, de ez csak szélmalomharc így.

   A mérgezett csaléteknek eredményesebbnek kell lennie, meglehet, hogy annak látszata nincs, csak az elfogyasztott pép, blokk. Próbálja ki a mérgezett csalétkeket is, csak válassza meg jól a mérgezett csalétket. Mindenképpen véralvadásgátló hatóanyag tartalmú legyen. Ügyeljen a jó kihelyezésre, a csapdák rendszeres ellenőrzésére, pótlására.

   Viszont ez az egész szélmalom harc marad, amíg a szomszédban nincs rend!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözletem,
  azt szeretném kérdezni,hogy a külső házszigetelésbe”bejutott”,befúrt egérrel mit tudok kezdeni?8cm-es a nikecell és le van glettelve.Vakolat még nincs rajta.
  Köszönettel

  1. Kedves Richárd!

   A kijáratok környékét kell mérgezett-csalétek állomásokkal levédeni, mert bár a falban van az egér, táplálék hiányában biztosan elő fog jönni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox kft!
  Nálam a baromfiólban jelentenek problémát a rágcsálók.Úgy egerek mint a patkányok.A szomszédomban de az én portámon is vannak olyan helyek ami alatt háborítatlanul tudnak élni,szaporodni .Téli tüzelőnek való farakások alatt.Továbbá mint említettem baromfiak is vannak és a takarmányukat szokták dézsmálni.Legutóbb már a baromfiólba is járatokat találtam.szeretném a tanácsukat kérni módon tudnám elriasztani őket.Várom megtisztelő válaszukat. Gergely

 • Üdvözlet!
  Segítséget szeretnék kérni, nagyon el vagyok már keseredve emiatt. Vályog házban lakunk, elég vastagak a falak, tele vannak egér járatokkal. Főleg az este folyamán kaparnak, rágnak a falban. A napokban a radiátor cső mellett kifúrt, majd a szekrény aljába, ahol én balga a csoki mikulásokat tároltam. Persze szépen lakmározott mire rájöttünk, hogy ott van. Mit tehetnénk? Nagyon aggódom, mert nem rég született kisbabánk, sírva alszom el, hogy miért pont ilyenkor történik. Ragasztót, csalétket nem tudunk a vályog falba juttatni, sem a pici lyukba sem. Az uh riasztó meg visszaverődik a falról. Hogyan lehetne mégis elkergetni őket? Már az ablak párkány alatt is hallani kattogást, félek hogy valahol kirágja magát. Mit tegyek? és hogyan? Nem lehet olyat kérni, hogy kijöjjenek házhoz írtani? mennyibe kerülne?

 • nekm kb egy 10 cm2 szobaba kellene a menyezet gipsz karton es e folott vannak a rag csalok erdemes e venni ultrahangos keszuleket vagy ha a nem a szobaba hanem a teto es a gipszkarton koze teszem ugy hatasos e

  1. Kedves Karcsi!

   Az ultrahangos riasztó csak akkor hatásos, ha az ultrahang útjába nem áll semmi, de az ultrahangos riasztó egy már kialakult fertőződést nem tud megszüntetni, ilyenkor érdemes rágcsálóirtószereket is bevetni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox kft.
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy vizisikló ellen mi lenne hatásos? Ugyanis beköltöztek a pincébe, és a párom azóta nem mer lemenni.

  1. Kedves József!

   Vízisiklóval nincs különösebb tapasztalatunk. Annyit tudunk róla elmondani, hogy alapvetően ártalmatlan élőlény. Halakat, békákat, rovarokat, egereket eszik, alapvetően csak táplálkozás miatt kerülhetett a pincébe. Be kell fogni őket, és messzebb szabadon kell engedni, de ha az ön környékén jellemzőek a vizisiklók, akkor ez nem lesz hosszútávú megoldás.

   Befoghatja őket egy lapáttal, és ketrec segítségével, de kihelyezhet ragacsos csapdákat. Ezeket viszont minden nap ellenőrizni kell, hogy ne haljanak ott éhen. Ha a csapdával elkapott egy siklót, akkor jóval arrébb engedje szabadon úgy, hogy öntsön valami növényi olajat a csapdára, ami fellazítja a ragasztót.

   A távol tartásukra a kert állandó rendezése adhat egy kis megoldást. Rendszeres fűnyírás, kevés bokor, és a farakások, egyéb kupacban lerakott holmikat a földtől 0,5 méterrel kell tárolni, valami padon, asztalon. Ezzel ugyanis az életkörülményeiket nehezítjük meg.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Cím!

  Csótányok ellen használ-e a riasztó? Egy kis lakásról van szó, panel épületben. A boltban, ahol ajánlották, azt mondták, hogy jó, hatásos.
  Köszönettel

  1. Kedves Lili!

   Egyáltalán nem! Az elektromos csótányriasztóknak nem szabad bedőlni. A működésük nemcsak hogy nem igazolt, de még a gyakorlat is eredménytelenséget mutat. Nem riasztja az ultrahang a csótányokat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!

  Az első emeleti teraszon az erkélyajtón át megláttam egy egeret néhány hete. Azóta próbálom elkapni, de még nem jártam sikerrel.
  Élve befogó csapdát készítettem internetes minta alapján, és cserepek alá diót tettem. Innen rendszeresen elvitte a diót.
  Ezután vettem egy egér ketrecet, amibe nem megy be. Élve szerettem volta elkapni, mert sajnálom, de most már komolyra fordult a helyzet:
  vagy én vagy ő használhatja a teraszt, ezért kiraktam csapódós egérfogót, amiről elvitte a szalonnát. Ma vettem egérapírt, remélem
  valahogy csak sikerül megfogni, mert megkeseríti az életemet.
  Az erkélyajtót kívülről nem lehet becsukni, és behúzni sem, viszont beszorulhat, így csak akkor tudok kimenni, ha valaki belülről csukja, nyitja az ajtót. A teraszon rengeteg növény van, amiket most nem tudok locsolni, rendbetenni. Tavasztól őszig
  mondhatni a taraszon élek, az ajtó állandóan nyitva szokott lenni.
  Kérdésem: hogyan tudnám megelőzni, hogy egér bejöjjön a lakásba a nyitott ajtón keresztül? Az ultrahangos riasztó erre megfelelő védelmet nyújt? Most láttam a Topshop kínálatában állítólag mágneses elven működő ultrahangos riasztót, ha ezt használnám nem jönne be? A teraszra a konyhából tudok kimenni, itt meg csak a púlt fölött van konnektor, amibe hűtőszekrény van dugva,
  vajon ez megfelelő lenne a riasztáshoz?
  Ha lehet, arra is kérnék javaslatot, hogy a teraszon “lakót” hogy fogjam meg.
  Nagyon köszönöm a válaszukat előre is.

 • tisztelt abatox kb egy hete vettük észre hogy patkány van a házba sajnós el pusztul a kutyánk azóta van ez az állapot a féjem egér ragasztoval fogja meg öket mit tegyünk ha mérget teszünk le menyi idö mulva fog végleg meg szüni ez a probléma milyen mérget vegyünk

  1. Kedves Mária!

   Véralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószer a legjobb. A kihelyezést követően 3-4 nap míg az irtószert felfedezik, és további 3-4 nap míg elpusztulnak. az irtószert viszont megfelelő szerelvényben, és mennyiségben kell kitenni. Budapesten lenne az ingatlan, mert akkor lehet, hogy van más megoldás is?

   Üdvözlettel:
   Abatox kft.

 • Tisztelt Abatox Kft!

  Én első sorban a kártevő azonosításban, majd a probléma megoldásában szeretném segítségüket kérni. Kb. 40nm-es alapvetően fűves kertünkben 1-2 évig lótücsök ellen küzdöttünk, majd ezt talajfertőtlenítős kezeléssel megoldottuk. Most a kis szerzszámos házban vannak egereink, amelyet klasszikus egérfogóval kezelgetek.. 🙂 Néhány hónapja azonban érdekes túrásokat találok a fűben, amelyek a felszín alatt 2-3 cm-el futnak, 20-30 cm-es hosszúságban. Ezek eltérnek a korábbi lótücsök nyomoktól, amelyek “csak” lyukat fúrtak. Ezzel együtt, ha újrafüvesítek (foltokban), másnapra össze van túrva a terület és a magok is eltűnek. Ezek miatt gondolom, hogy valamilyen rágcsálóim lehetnek. Van a kerteben kutya is, így nem szívesen kockáztatnék különféle mérgekkel. Megtisztelő válaszukat várva, üdvözlettel: Dávid

 • Tisztelt Abatox Kft.!

  Mivel újabb és újabb túrásokkal találkozom, és úgy tűnik, csak etetem ezeket a titkos lényeket amikor fűvesítek, nagyon várom korábbi, 09.20-án írt levelemre megtisztelő válaszukat.
  Üdvözlettel:
  Dávid

  1. Kedves Dávid!

   Az általunk ismert rágcsálók között nincs olyan, ami ennyire közel lenne a felszínhez. De még a talajban lévő kártevők is mélyebben vannak, és más nyomot hagynak. Tudjuk esetleg, hogy a járatok milyen átmérőjűek lehetnek? A nyomokról készített fényképet is szívesen vennénk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox Kft.,

  Köszönöm válaszukat.
  Készítettem néhány képet, ahol a méretek érzékeltetése érdekében 50 Ft-os érmét, és kártyát használtam. Ezeken látszik túrás és “ösvény” is.

  Sajnos azonban nem nem találom a lehetőséget, hogy tudnám ezeket csatolni.

  Segítségüket előre is megköszönve, üdvözlettel:
  Dávid

 • Szép napot!

  Szeretném megtudja, ha megmergezem az egeret vagy egereket, és elpusztulnak. Mi lesz a tetemmel a szigetelésben?
  Mivel a ragasztó módszer kezd elavult lenni., Nem tudom elhinni ennyire intelligensek.
  Azért még a csokit kipróbálom. Van valami kedvencük? 🙂
  Válaszát előre is köszönöm.

  1. Kedves Péter!

   A csoki mellett ki lehet még próbálni az almát, és a különböző magokat. sajnos a ragacsos csapdák nem működnek, mert ez egér nem beleszalad, hanem szaglászik ott, és jobban megérzi a bajt. A véralvadásgátló hatóanyagnál az egér kiszárad, kivérzik, így mumifikálódik a teste, ami nem kezd el rohadni. Idővel nem maradt ott csak egy bőrzacskó, ami így kimondva nem túl kellemes.

   Üdvözlettel:
   Abatox kft.

 • Kedves Abatox Kft.,

  Fentiek szerint kb. egy hete megküldtem Önöknek a készített fényképeket, de sajnos választ ezidáig nem kaptam.

  Visszajelzésüket várva, üdvözlettel:
  Dávid

 • Tisztelt Abatox kft!
  Emeletes házban élek beépített tetőtérrel. Az egerek nagyon sok bosszúságot okoznak a tető szigetelésébe, költöztek be, nagy zajt csapva a lambérián ill.gipszkartonon futkosva, kaparva stb. Véralgatásgátlós kis tasakos mérget használok nagy mennyiségben és már egy hete ragasztót is de eredménytelenül. Az ultrahangos riasztók beszerelése a padlásra eredményes lehet-e az üveggyapot szigetelésben megbújó egerek ellen?

 • Tisztelt Abatox kft!

  Az alábbi kérdésben kérem szíves segítségüket. Egy kb. 25 négyzetméteres, a háztól külön álló, fém szerkezetű garázsban eredményes lehet az elektromos rágcsálóriasztó használata? A garázsban semmilyen belső fal nincs, csak néhány polc. A szomszéd telekről egerek, ritkán patkányos is áttévednek, és nem szeretnénk, hogy kárt tegyenek a kocsiban. Emellett, ha kihelyezünk egy ilyen riasztót, az a közelben (5-10 méterre lévő) kutyát is zavarhatja? Köszönöm előre is!

 • Tisztelt Abatox kft!

  Valószínűleg a garázs megsüllyedt küszöbén juthatott be kb 3 hete 1 egér, ami az autó kesztyűtartójában is megjelent. A tárolt holmik között rá is bukkantunk, és kiűztük. UH-os riasztó hatékony -e (az autó nem árnyékol -e?). A konnektor a bejárattól kb 2 méterre van, az autó teteje felett. Ha egyéb rágcsálnivaló van, akkor az autó vezetékek megrágása mennyire valószínű? (Áruljuk a garázst, így a bejárat javítására nem gondolok)

  1. Kedves Imre!

   Az ultrahangot leárnyékolja az autó. Ha tudnánk az autó hanggátló értékét ki lehetne számolni, hogy kilépő hangintenzitást, de vélhetően erre nem sok esély van. Az ultrahang jelentős része leárnyékolódik, a hang elvileg némiképp elhajlik, és behatol valamennyire az árnyéktérbe, de még így is bőven elegendő teret ad egy egérnek a szabad mozgásra. Az ultrahangos riasztón kívül mást is érdemes bevetni. Sajnos önmagában egy konkrét fertőzöttséget (legyen akár 1 egérről is szó) nem tud megszüntetni egy ultrahangos riasztó, ezt még a legnevesebb gyártócégek is elmondják, így érdemes más módszerrel kiegészíteni a védekezést. Erre lehet jó a mérgezett csalétek állomás.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox Kft!

  Hogyan lehet megállapítani, hogy milyen rágcsálóval van dolgunk, ha nem látjuk sem az állatot sem a nyomait?
  Tégla építésü házban lakunk és az utóbbi napokban kaparást és rágcsálást hallunk a padlásról. A plafon gipszkarton. Véleményem szerint a fölött és a padlás padlója között van az állat, a szigetelésben. A padláson legalábbis nem láttunk nyomokat, a kábelek egyelöre nincsenek elrágva. Tettünk ki klasszikus egércsapdát szalámival, egyelöre nem szünt meg a kaparás. Az elsö alkalommal még halk cincogászserü hangot is hallottunk, de azt azóta nem.
  Ha tudnánk milyen rágcsálóval van dolgunk, könnyebb lenne a csapda kiválasztása.
  Elöre is köszönöm a segítséget.

  1. Kedves Andi!

   A rágcsáló kilétét annak szagából, ürülékéből, okozott kár alapján nagyjából meg lehet tenni. Mivel a padlástérről van szó, itt elsősorban egér, vagy erdei rágcsálók jöhetnek szóba, akik a közeli erdősebb részből átjöhetnek. A nyest nagyobb testű állat, ami nagyobb zajt is csap, ő már inkább randalírozik, mintsem kapirgál. A patkány elsősorban nyirkosabb helyeket keres fel, ő sem éppen az a padlás-szerető fajta. Egér, pelle jöhet még szóba. Ezek mind kisebb testű állatok. A rágcsálók többsége elég elővigyázatos, és okos állat ezért előfordulhat, hogy a klasszikus csapda tényleg nem hoz eredményt, illetve lehet, hogy a padlástéren ki sem jön, ha a falak között tud szabadon közlekedni. Bármi ürüléknyom, rágcsálásnyomokat találtak a padlástérben?

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm
  Egyik ismerősöm ajánlotta az autó motorterébe szerelhető ultrahangos patkányriasztót, miután felfedeztük a nyomait a motortérben. A portán jelenleg is folyamatosan végezzük a patkányírtás, mert megjelentek nálunk. Úgy látszik a hideg napokban felfedezték maguknak az autó melegét. Kérdésem a következő, az ajánlott motortérbe helyezhető nyest és rágcsálóriasztó hatásos lehet, hogy nehogy meg rágják a kábeleket.
  Várom válaszukat.

  Laci

  1. Kedves Katarina!

   Erre sajnos csak egy dolgot tudunk mondani. Nem szabad mindent elhinni. Ebben benne van minden, amit erről a témáról gondolunk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox!

  Lászlóhoz hasonló problémám van (László (2016.01.19. 18:32)) nagyon várom a választ mert szeretnék én is vásárolni egy ilyen készüléket! Esetleg ide egy olcsóbb és kisebb hatótér sugarú készülék is megfelelne?

  Köszönettel: Judit

  1. Kedves Judit!

   Egereken végeztünk egy kísérletet ultrahangos riasztóval kapcsolatban. Két 50×50 cm-es doboz közé készítettünk egy átjárót. Az egyik felett elhelyeztük az ultrahangos készüléket. Óránként figyeltük, hogy az egerek melyik dobozban tartózkodnak (a dobozok átjárhatóak voltak). Az ultrahangos riasztó semmilyen hatással nem volt rájuk. Egy egér pontosan a készülék alatt aludt el. Tovább folytatjuk a kísérletet, amit publikálni fogunk az oldalon, de egyenlőre nekünk igen elkeserítő a tapasztalatunk. Most megvizsgáljuk, hogy a készülék megfelelő frekvenciában szól-e, hogy kizárjuk a készülék hibáját.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox!
  Könnyűszerkezetes házban, a ferde tető alatt rág. Éjjel, nappal. Át tudja rágni a gipszkartont? Csak az lenne megoldás, hogy időnként a cserepeket eltolva, szigetelés és gipszkarton közé mérget tegyünk? Vagy??
  Előre is köszönöm.
  Üdv. : Éva

  1. Kedves Éva!

   Kaparászó hangot hallani, vagy sercegő hangot? Illetve a hang 1 pontból jön, vagy több helyen is hallható? A megoldáshoz meg kell fúrni a falat, és a légtérbe rágcsálóirtó habot kell bejuttatni. Ha van lehetőség, akkor rágcsálóirtó kockákat, pépet is betehetnek, de annak legalább egy 5×5 cm-es lyuk kell, míg a habot max 1 cm-es lyukon keresztül már be lehet juttatni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox! Sajnos mi édesanyámmal olyan szomszédokkal vagyunk körül véve, hogy nagyon elszaporodtak a patkányok! A szomszédok tehenek tartásával foglalkoznak és onnan a trágyából járnak hozzánk randalírozni, a padon, garázsban, tárolókban, mindenhol megtalálhatók!Ki irtásuk egy lehetetlen küldetés, ezért kérem a segítségét, hogy mit használjunk ellenük? Már mindenféle mérget vettünk, de egyet sem láttunk elhullani, most az ultrahangos patkányriasztóval kísérletezünk….!

  1. Kedves Tünde!

   Az ultrahangos riasztó biztosan nem fog megoldást hozni, szerintem ne is próbálkozzanak vele. Ha valóban ekkora probléma van, akkor jelentsék az önkormányzaton, mert a patkány közegészségügyi probléma, amit egy járványügyi rendelet értelmében köteles megszüntetni az érintett fél. Nemcsak ön, de a szomszéd is. Illetve, ha nagyobb kiterjedésű, akkor akár az Önkormányzatnak is tenni kell az ügy érdekében. Az irtószeres védekezés lesz a célravezető. A második generációs véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú szerek hatékonyak, csak szélmalomharc így egyedül felvenni velük a harcot.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox!

  Érdeklődni szeretnék, hogy ha az ember az irtás mellett dönt, akkor az egerek tetemei a falakban, a padláson és itt-ott fog heverni a házban, lakásban? Nem káros ez?

  Üdv: Jeti

 • x!Tisztelt ABATOX!A házpadlásunk padlós és agyagos,döngölt.Aplafon gipszkarton.Sanos egyáltalán nem látni hol jöttek le a gipszkarton és a plafon közé.Már ismét lejött egy az éjjel a szobába.Hallottam!!A szekrényünk áthidalós.Valahol 2cm rés is van a szekrény és a plafon közt.Tuti ott rágott le,de mi ezt nem látjuk,csak halljuk.A téli egeret meg fogtuk méreggel.Állandóan van fent méreg.Találunk is tetemet,de kiirtani nem sikerült őket.Pedig nincsen fent takarmány,csak a gyerekek kinőtt ruhái,játékai.Mit tanácsol ha nem férünk hozzá a problémás réshez???

 • Kedves Abatox!
  Semmi gondom a méreggel történő rágcsáló írtással, az azonban biztos, hogy ha a háziállat (macska) megeszi a már mérgezett egeret, akkor elpusztulhat. Nekünk sajnos már pusztult el így egy kedves kis kandúrunk, amikor valaki a szomszédban mérget rakott ki. Én legközelebb csak akkor teszek ki mérget, ha addig (+3nap) el tudom zárni a macskát.

 • Űdvözlöm!
  Szeretném meg tudni, hogy udvarban mivel tudnám ki irtani a rágcsálokat (egér, patkány).. Méregel nem merem mert kutya meg fogja őket ,….. Hogy esetleg kinti konektorba használható e az elektromos riasztó ! Válaszát előre is köszönöm

 • Kedves Abatox!

  A kocsim egy fedett helységben állt 1 hétig / tégla épület nyitott ajtóval / a problémám az ,hogy mai nap használatba vettem és sajnos ahogy kinyitottam a kocsi ajtót az egér szag csapot meg.Esetleg van rá valami amivel kitudnám űzni a kocsimból őket??!

  Előre is köszönöm szépen.

 • Tisztelt Abatox!
  A gipszkarton mennyezet fölé családi házban befészkelte magát valami. Szinte minden helységben hallani az emeleten, egyszer itt egyszer ott. Kaparászik, serceg.
  Erre önök tudnak helyszíni kiszállással megoldást nyújtani? ( felmérni, írtani, elhelyezni a csapdát, írtószert stb? Budapesti ingatlanról lenne szó)

  Köszönettel

 • Patkány ellen küzdök ! Milyen időnkènt kell ki adni a mèrget nekik ? Nyitott ajto nyilások vannak a házba ha veszek ultrahangos riasztót az vèdi a 3 helysèget? Válaszát mi hamarabb várom köszönöm

  1. Kedves Robi!

   Az ultrahangos riasztó biztosan nem fog védelmet adni. Ezek működése tudományosan nem megalapozott, ráadásul a gyártók is azt mondják, hogy konkrét fertőzöttség esetén az ultrahangos riasztó mellé mérget is ki kell helyezni. A mérget a fogyás függvényében kell pótolni, egyébként 3-6 havonta érdemes cserélni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Ari
  Nálunk a vakolatot szedi le valamilyen állat egészen a tégláig előszőr a nyárikonyhában vettem észre egyre magasabban már egy méter is megvan kőrben a falon. A főldön meg a törmelék. Tettem ki rágcsálóirtó pépet lyukat rág rajta és elfogy előbb utóbb. De mostanába a padlásra is felment a kéményről is leszedte a vakolatot és időnként randalirozást hallatszik a padlásról. Az antennakábelt és a gerendákat még nem bántotta, viszont a nyárikonyhában az egyik kaktuszom felét lerágta, de nem ette meg mellette hevertek a darabkái. Ujabban a rágcsálóirtó pépet egy az egyben elviszi. Teganap a padláson két helyre tettem 12, 12 tasakot és ma délben egydarab sem volt ott. Nyomokat, semilyen ürüléket nem találtam. A menyezetünk falambéria azon van valami szigetelőanyag és azon vannak a deszkák és a két fafödém közt motoszkálnak néha zajosabbak ott jól megtudnak bújni félek, hogy lejönnek majd a lakásba. A fenti levelek alapján az ultrahangos riasztó sem lenne megoldás. Mégis kérem tudnának valamilyen tanácsot adni mit tegyek? Mert ugy érzem, hogy nem kiírtom, hanem etetem őket..

 • Tisztelt Abatox Kft.!

  Nekünk is gipszkarton álmennyezet van, de azon 30 cm vastag gyapotszigetelés van. Ez alatt lehetnek az egerek, onnan hallani a kapirgálást, de mindig más helységben.
  Mi lehet erre a megoldás?
  Köszönöm szépen

 • Tisztelt Abatox!
  Nem kérdés, inkább vélemény:
  Mivel erdő, mező, legelő a szomszédom, sok bajom van az egerekkel. Méreggel igyekeztem védekezni, de a sok ragadozó madár és róka miatt -nehogy megfertőzzem- inkább ultrahangos riasztót vettem. A hullámok útjában semmi nincs, 10 cm-re tettem a bejáratuknál elhelyezett ételtől, de simán, jó étvággyal csemegéznek! Semmit nem ér!!!!

 • Szeretném megkérdezni, hogy a siklók elriasztása esetében hatásos-e az ultrahangos riasztó.A telek végében erdős rész van, a szomszédokban pedig elhanyagolt területek.
  A kertben eddig is láttam néha siklókat, de most már egyre beljebb merészkednek és a fa tároló helyiségben napi gyakorisággal látom őket. Milyen megoldással lehetne elriasztani őket?
  Köszönöm!

 • Üdvözlöm! Nemrég vásároltunk egy több éve nem használt nyaralót. A felújítási munkák során kiderült, hogy a beépített tetőtérben éve óta rendszeres vendégek a pelék a gipszkarton borítás mögött. Lebontottuk az összes kartont, és az összes szigetelést (nem részletezném, hogy milyen higiéniai állapotban volt mind) valamint az eresz alatt végigfutó lambéria egy részét is (mivel több helyen át volt rágva, ezt feltételeztük elsődleges bejáratnak). Ehhez a lambériához most dróthálót építünk épp be, valamint a kémény tetejét is behálóztuk. Feltételeztük, hogy ekkora felfordulás közben kimenekül mind, aki még maradt. Tévedtünk. Jelen pillanatban minimum 2-3 db futkos éjszakánként a cseréptartó léc és a tetőfólia között. Nem ijednek meg se a hangtól se a fénytől, nem tudjuk se megfogni se kiterelni őket. A karton mögött találtunk 3 hangszórós beépített uh-os riasztót, és többféle méreg maradványokat, következésképp ezek is hasztalanok. Az élvefogó csapdát le se sz@rják. Eddig hetet fogtak meg élve a nálunk dolgozó munkások és még vagy 12 tetemet találtunk. Iszonyat anyagi károkat okoztak már eddig is, de ha 100%-ra akarnék menni, most szedethetném le a tetőfóliát meg a cserepeket is még. Már teljesen kétségbe vagyunk esve, nem lehet úgy aludni napi szinten, hogy vmi rágja a falat egész este. Bármilyen ötletre/segítségre nyitott vagyok mind a jelenlegi (fólián futkosó min. 2-3 db) mind a hosszú távú megoldást illetően! Előre is köszönöm a választ!

 • Üdvözlöm!
  Könnyűszerkezetes házban az elektromágneses rágcsálóírtó hatásos-e? Azt már tudom hogy az ultrahangos riasztó semmit sem ér. Várom válaszát

 • Tisztelt Abatox!

  viszonylag bonyolult alapterületű pincehelyiségben, körben gipszkartonozott falak között található egy edzőterem. Már a felújításkor találtunk patkányra utaló jeleket (rágásnyomok, fészek), de akkor nem találkoztunk velük. Kb egy hónapja üzemel a terem, és sajnos néha hallani a motozást a hangos zene ellenére. A gipszkarton mögött feltehetőleg vannak be-nem-tömött nyílások, ahol szabadon mászkálhatnak a kártevők.

  Kérdésem, hogy milyen megoldást javasol a rágcsálók irtására-távoltartására:

  Köszönettel:

  Kovács Zoltán

 • Tisztel Abatox kft

  Tudnak ajánlani olyan szert ami nem árt a kutyának ha megeszi az egeret. A mérget eltudom úgy helyezni hogy ne férjenek hozzá de az egeret megtalálhatják.

  Köszönettel
  Pap Zsolt

  1. Kedves Pap Zsolt!

   Javaslom, hogy ez esetben tegyen ki élve befogó csapdát. A csapdába esett egerek nem tudnak elmenni, így nem áll fenn a veszély, hogy más állat megegye azt. A csapdába már rakhatja a mérgezett csalétket is.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!
  2-3 éve épült ikerházban lakunk. Mellettünk erdő van. A padláson rengeteg egér van. Az üveggyapot szigetelés és a gipszkarton álmennyezet között élnek vélhetően. Eddig három rágcsálóirtó cég próbálkozott már a kiirtásukal, de sajnos eredménytelenül. Felmennek a padlásra is a kis dögök, mert néha esznek a méregből (3 különböző van kitéve) és már ragasztóval is fogtunk meg. A többség azonban folyamatosan csak rohangál a gipszkartonon. Az ultrahangos riasztó áthatol a szigetelésen ha a padlásra kitesszük? Tapasztalatuk szerint van olyan szigetelés amire ki tudnánk cserélni az üveggyapotot és biztosan nem megy bele az egér? Van bármilyen javaslatuk? Egyébként a lakásba be tud jönni az álmennyezeten keresztül?

 • Tiszteletem én igazából a méregel kapcsolatosan szeretnék érdeklődni abban az esetben ha meg is eszik es el halálozik a közte levő időszakban nem vesztik el a tájékozó képességüket en igazából nagyon nagyon utalom irtózom tőlük nem szeretném ha az agyamban kötne ki!!!!!

  1. Kedves Krisztina!

   Pályafutásunk alatt ilyen esetről még nem hallottunk, nem is tartjuk valószínűnek, hogy a váralvadásgátló ilyet okozzon.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Mindenkinek, aki egérrel és patkánnyal küzd!
  Talán komikusnak tűnik a javaslatom, de tartsanak a küzdők “ki-bejárós”cicát a ház körül! A ki-bejárós azt jelenti, hogy a macska vadászik is, így távol tartja (begyűjti) a betolakodó egeret, patkányt!
  Sok éve erdő melletti, fafödémes, tapasztott kis házban élek és addig nem volt soha gond a rágcsálókkal – 30 év alatt ha összesen öttel-hattal “találkoztam”, valük is már a cica szájában megfogva! Amióta nincs vadászó cicám, azóta jelentek meg az egerek.

 • Üdvözlöm!
  A házunkban a falak 50 centi vastag vályogfalból készültek,tehát régi parasztházban lakunk,amit felújítottunk.A fűtés az gázkonvektoros.Négy napja arra lettünk figyelmesek hogy a fal és a konvektor kivezető csövénél kapar az egér.Valami iszonyatos nagy zajjal már nem tudunk éjszaka aludni sem.Ezzel együtt az ablak belső oldalán a gránit párkány alatt is közlekedik és olyan minha az ablak keretet is rágná.A bejáratot megtaláltuk kintről fúrta be magát az ablak sarkában mert ott van a nyoma.Mivel tudnánk megoldani ezt a problémát?Mielőbbi válaszukat várva köszönöm:Varga Anita

 • Üdvözlöm!
  A falban (szigetelésben) lakik egy mogyorós pele, legalábbis nekünk azt mondták, hogy az. És nem lehet kiírtani, ezért javasolták hogy vegyünk egy ultrahangos készüléket. Kiraktuk, már 2 napja kint van, nagyjából oda raktuk ahonnan hallottuk hogy kapar. Szeretném megkérdezni hogy a hungarocell is falnak számít e, és van-e valamilyen készülékük ehelyett amivel ki lehet írtani?
  Megjegyzem hogy mindig csak kettő kaparast hallunk, kb 10- 15 percente.
  Köszönöm szépen!
  Judit

 • Üdvözlöm! Az én kérdésem az lenne hogy a fa födémbe patkány van a sima fogott elkerüli. Már átrákta a mennyezetett de sikerült a jukat bebetonozni. Azóta a padláson van a fa födémbe hogyan lehet megfogni? Esetleg az elektromos vezetéket nem rágja e meg?

 • Tiszteletem. Tanyán élő gazdálkodó(állattartó)család vagyunk.Bizonyos idönként megjelenik nálunk a vándorpatkány,amit a régi módszerekkel(kutya,macska,csapda,légpuska)kordában tudtunk tartani.Tavaly óta viszont szinte tehetetlenek vagyunk ellenük.A tárolt takarmányhoz nem férnek hozzá,de az állatokhoz bejárnak.Már a lakóházunk tetőszigetelésében is vannak.Az a kérdésem,van e olyan írtószer,ami a lézengő mérgezett rágcsálót levadászó állatokban(ide tartozik Nálunk a disznó,és a ragadozómadár) nem tesz kárt?Válaszukat előre megköszönve üdvözlettel:Kuha László

 • T. Cím,
  Egymás melletti sorházban lakom, ahol 2 házzal mellettem nyulakat tartanak elégtelen körümények között, körülöttük egerek és patkányok tanyáznak, látni is lehet őket az udvaron.
  Az egerek, és sajnos már egy patkány is átjött a mi lakásunk tetőterébe, az egerek tönkretették az internet és TV kábelt, és több kárt is okoztak. Milyen írtószert tudnék kihelyezni a saját padlásomra, hogy ne kelljen állandóan feljárni – elég rosszul megközelíthető, örülünk ha egy évben kétszer kell felmenni oda – így az élvefogó csapda biztos nem megoldás. Hallottam olyan méregről amitől mumifikálódik a tetem, így kvázi eltávolítani sem szükséges a padlásról, létezik ilyen Önöknél? ill. Önök mit javasolnának?
  Köszönettel: Tímea

  1. Kedve Tímea!

   Véralvadásgátló hatóanyag tartalmú irtószereket kell kihelyeznie, és azokat 3 havonta cserélni, teljes fogyás esetén pedig pótolni. Ezektől fognak kiszáradni, és nem kezdenek rothadni. Viszont mivel nem itt van a forrás, sajnos ugyanúgy be fognak járni majd a szomszédoktól az egerek, patkányok.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot!
  Új lakásba költöztünk, a régiből sajnos nem tudtam kiírtani az egereket pedig próbálkoztunk sok mindennel. Pár darabot sikerult elfogni, de mindig jött új. Az új helyen egy sarkoban láttam a lyukat, meg körülötte piszkot. Azt olvastam, hogy a borsmentát nem bírják, ezert gyorsan be is fújtam a lyukat borsmenta és víz keverékével, de ezek szerint nem nagyon hat. Reggelre az étkezőasztalon lattam, hogy tiszteletét tette, meg volt ragva a kenyér, es piszok is volt ott.
  A kérdésem az lenne, hogy az egérmérget hova és milyen mennyiségben kell lerakni? Nincs se háziállat se gyermek a lakásban.
  Ha elviszi a fészekbe ami mondjuk a lakás valamelyik eldugott helyén van az nem lesz büdös, és nem jelennek meg a tetem/tetemek miatt a bogarak?
  Illetve van e más tuti praktika ellenük? Mi Hollandiában élünk, sajnos itt szinte minden lakásban előfordul az egér.
  Válaszát előre is köszönöm.

 • Tiszteletem! Lakásunk álmenyezetében futkározást, kaparászást hallunk. A zajokból ítélve, az egérnél nagyobb testű állatról lehet szó. Működhet ilyes esetben az ultrahangos riasztó? Nem szeretnénk a gipszkartont megbontani. Válaszukat előre is köszönöm!

 • Üdvözlöm.
  Érdeklődnék,hogy mennyibe kerül a rágcsáló írtás és mennyire hatékony egy vájog háznál ahol a falban is előfordulnak???

 • Kiegészítrném a kérdésemet! Évek óta szenvedünk az egerektől a vajog házunkban! A spejz a központjuk ahol àllandóan foltozzuk a falat,de semeddig nem tart nekik átfurni. Viszont van,hogy beszöknek a szobába ahol gyerekek vannak nem győzök fertőtleníteni,pedig nem élünk koszban! A spejzben minden élelmiszer elvan zárva műanyag tárolóba! Mi lehet számunkra amegoldás,hogy ne legyünk állandó rettegésben a gyerekekkel? Hogyne kelljen azon izgulnom,hogy az esetleges tovabbi járatokban a szobák falaiban ne törjön át????

  1. Kedves Noémi!

   Vájogház ide-oda, szerintem az irtásuk nem lehet probléma. Ezek az állatok mindig keresik az élelmet. Minél kevesebb az esélyük élelmet találni, annál valószínűbb, hogy a mérget meg fogják enni. Ha pedig megeszik az (véralvadásgátló hatóanyagú) irtószert, akkor biztosan el is fognak pusztulni.

   Szerintem ami megnehezítheti az irtást, az a következő:
   – Nem csak önnél okoznak problémát az egerek, hanem a környező területeken egyaránt. Ez esetben folyamatos az egerek utánpótlása. Hiába is van írtva.
   – Sok táplálékot találnak a környezetben. Nem fogják megennia mérget, vagy csak kis százalékban. Ráadásul a sok táplálék növeli az esélyét, hogy a környezetből még több egér jöjjön oda.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Zsuzsa!

   A legbiztosabb a vakondháló. De lehet irtószerrel is próbálkozni. Az ultrahangos készüléket, melynek kapcsán ezt a kérdést feltette, nem tudjuk javasolni.

   Élettartamot nézve a vakondhálót tudjuk javasolni. Bár az sem végleges, mert ki tudja mennyi idő alatt használódik el, vagy valami vis major mikor teszi tönkre, de ez lényegesen tartósabb, mint az irtás. Az irtás mindig a pillanatnyi állapot megszüntetésére irányul. Vagyis amivel ma kiírt az ember egy vakondot, az nem garantálja, hogy 1-2 hónap múlva ne jönne egy másik, amit majd megint ki kell írtani.

   Bár hozzá kell tennem, hogy ebben a kérdésben most még nem vagyunk annyira kompetensek.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Szalai Úr!
  Nagyon tanácstalanok és egyben elkeseredettek vagyunk. Megközelítően 3 hónapja halljuk a tetőtérben lévő kaparászást. 2016-ban átadott, 2szinte családi házban lakunk, ahol a tetőtéri szobákban, a tetőtéri oldalfali üveggyapott szigetelésben lehet hallani az állandó rágást. Fel a padlásra nem jönnek, ott semmi nyomát, ürüléket nem lehet tapasztalni. Mivel az oda, szakemberek által elhelyezett mérgek(granulátum, hab, ragasztó csík) nem használt, megfúrtuk a gipszkartont is, ahova szintén fújtak port és habot egyaránt. Ez 2 hete történt, mégsincs semmi változás! Azt mondta a kint járt szakember, hogy elképzelhető, az üveggyapott felfogja a méreganyag elterjedését! Mi lehet akkor ilyen esetben a megoldás? Mindenképpen csak bontással érhetjük el a megfelelő eredményt? Előre is köszönöm válaszát, tisztelettel, Csaba

 • Szép ☀️! Szeretnék érdeklődni , hogy van e értelme egér irtàst végezni,hogyha hallani az egész motoszkàllàsàt és az egér ragacsba is ragadt bele egér? Van egy kis kutyusunk is a hàzba. Csalàdi hàz . Mennyibe kerül?

 • Udvozlom!
  Uj epitesu tarsashazba koltoztunk 3 honapja, Angliaban. Sajnos Nem sokaig elvezhettuk mert egyik hajnalban a parom munkabol hazajott es a konyhaban rgt egerrel talalkozol, ami eltunt a boiler alatt lyukban. Azota azt a reszt behaloztuk. Kesobb a furdoszobaban lattuk, az ott talalt reseket is betomtuk tehat Mar Nincs kiut sehol, viszont igy bent rekedt a lakasban mert estenkent hallom es Mar lattam is tobb este a TV all any mogul bukkant elo. Egyik reggelre megragta az erkelyajtonal a linoleum sarkat, gondolom kiutat keresve. Tettem le a lakas tobb pontjara es arra a teruletre is ahol lattam tapaszokat a kozepukon nutellaval De semmi. Kerdesem, h az ultrahangos riaszto segithet? Kezdek nagyon frusztralt lenni mert a ket kicsi gyermekem mindent ledobal a foldre, aztan beveszik a szajukba, Nem gyozom Mar fertotleniteni a dolgokat. Koszonom a valaszat!

 • Kedves Károly!
  Szeretnék hatásosan védekezni a bosszantó rágcsálók ellen amik a kocsimban fészkelnek.Ez egy igen drága új autó amiben a hátsó résztől egészen átjárva az egész teret, elől a műszerfal mögé bújnak a rágcsálóim.Ezeket a nyomokat az ürülékből illetve a tasakos méregből tudom amit kihelyeztem három nappal ezelőtt.Már szétrágtak fontos drótokat ami nemcsak dühítő hanem drága a szerelése is.Szóval szeretném felszámolni ezeket az egereket vagy esetleg patkányokat, igazán nem tudom, de szinte mindegy is csak költözzenek ki tőlem!
  Köszönettel Nándorfiné Dóra

 • Tisztelt Uram,
  Szeretném a segítségét kérni. Kertes házban élünk, rendezett környéken. Most először fordult elő, hogy a teraszon megjelent egy rágcsáló. Egy darab. Szerencsére nem jutott be sem a tárolónkba, sem a házba (teraszról nyílnak), tehát kültéri irtás kell. Elzavartam, mivel eddig nem tartottam otthon írót, de persze mindig visszajön. Mi lenne ellene a leghatékonyabb módszer? Köszönöm a választ.

 • Szeretném tudni ha a szomszéd nem tesz semmit hogyan tudom magam levédeni…a spejz ablakban meg a háztetőn patkányt láttam…hiába a méreg a fogó, a kutya…az elektromos űző kigyulladt lánggal égett…mit tehetek?

 • Üdvözlöm olvasom a kommenteket,és látom szinte sehol sem használ ez az ultrahangos készülék akkor minek hirdetik????????? Egyébként magam is vettem már ilyen készüléket nyugodtan jöttek mentek az egerek a helyiségben ahol volt akkor kérdezem minek hirdetik mondenhol sok sok pénzkidobás!!!!!!!!!!! Egy felháborodott vásárló!

 • Jó napot
  Az ultrahagos riasztó hatasos lehet eger, patkany, nyest, egyéb rágcsáló esetben is?vagy csak egérre? Nyílt padlásunk van nincs benne semmi be van deszakaza, lehet hatása? Köszönöm

 • Üdvözlöm
  Teljesen tanácstalan vagyok, ezért kérem a tanácsát, az ultrahangos készülék, talán egy két évig vált be, de mostmár évek óta visszatérő nagyon nagy gondaz egér.
  Családi házunk egy gyorslakóház, sajnos a falakba, illetve a födémbe járkálnak az egerek. Ahol a csövek miatt ki van vágva a fal ott simán be is tud jönni, már kettőt fogtam a héten(cserép lefelé fordítva fél dióval!). Kérem adjon tanácsot, nagyon el vagyok keseredve, féltem a kisunokámat és a családomat, nehogy valami betegséget hozzon be. Gondolom, hogy az elektromos és egyben ultrahangos készülék, nálunk megint csak nem jó, mivel az áram falon kívül sinben megy, így a falból nem űzi ki. Ezenkívűl a vadaknak is használt nagyon erős ultrahang is hatástalan a mi esetünkben?
  Válaszát előre is nagyon köszönöm.

 • Jo Napot én a belvárosba lakok a földszinten sokszor szelöztetünk szeretjük a levegöt igy be szoktakjutna az egerek ogy tudnám eszt megszüntetni

 • jó napot egykérdésem lenne a páraelszivóba belement az egér és mink purhabbal a lukakat bedfujtuk és az lenne akérdés megtelepszik az egér a purbabban ?

 • egy eger jott be a garazsba elbujt mindent atraktam es sehol sincs porszivoztam is a polcokon , leszedtem mindent leraktam ragasztot de nem ment ra pedig meg szalonat is tettem ra az ajto be volt zarva .az udvarra nyillo es a fojosora nyillo is a fojoson is mindent atszedtem .Honnan tudom bent van-e koszi Margit

 • Üdv!.
  A családi házakat nem rég szigetelték/15 cm.-nikecellel/ A lábazati alulról sajnos nem lett lehálózva.Beleköltoztek a cickányok.
  Mit javasol a kiirtásukra.

  1. Kedves János!

   Nem a mi szakterületünk, de feltételezem, hogy a legtöbb vakondriasztásra használt füstölő megoldás lehet. Az ultrahangos rágcsálóriasztót nem tudom önnek ajánlani, mert ez egy elég eseti jellegű probléma, ami utólagos javítással a jövőben elkerülhető lesz.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Jó napot.
  A minap találtam egér ürüléket a lakásban. Minden bútort átmozgattam minden alá, mögé benéztem de természetesen egeret sehol sem láttam. Viszont egér ürüléket találtam a nappaliban, fürdőben, kis szobában és a spájzban is. Tettem ki csapdákat és a spájzban el is fogtam egy egeret. A kérdésem az lenne hogy lehetséges e hogy ez az egy egér járt az összes helységben?

  Amióta elfogtam az egeret újabb ürüléket nem találtam sem a fürdőben sem a nappaliban sem a spájzban viszont a kis szobát ma tudtam csak kitakarítani mindent ki pakoltam a szekrényekből és minden egyes szekrényben találtam eger ürüléket a ruhák és agynemük között. Találtam barna színű ürüléket is, az származhat egértől?
  Csapdák kint vannak de egyik sem fogott el egy egeret sem.

  Ezelőtt soha nem volt ilyen problémám ezért sem tudom, hogy egy vagy esetleg több egér jött e be a házba.

  Válaszát nagyon szépen megköszönöm.

  Szép napot B. Barbara

  1. Kedves Barbara!

   Ha hosszabb ideje garázdálkodik az egér a lakásban, akkor előfordulhat, hogy nagy területeket bejár, főleg annak függvényében, hogy ott nincsenek számára annyira nyugodt körülmények. A szaga és az ürüléke elég árulkodó, így ha a csapda ellenére lenne egér, az gyorsan meg fog mutatkozni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Tisztelt Abatox Kft.
  Sajnos nagyon fertőzött területen élünk. Patkányok, egerek árasztották el a házunkat. Öreg épületről van szó, melynek vastag falain is átfúrják magukat ezek a rágcsálók. Az igazsághoz hozzátartózik, hogy a szomszédunkban egy pizzéria működik. Ami a szomszéd udvarában van,- szemét , ételmaradék és minden ami miatt a patkányok elszaporodtak , – az nem fehér embernek való. Már tíz doboz szilikonos patkánymérget megetettem a patkányokkal, amik beköltöztek a kamrába és a spájzba. Sajnos , még mindig fúrnak és úgy érzem soha sem sikerül kiirtanom őket. A mérget, természetesen , müa.csalétekállomásokba helyezem.

   1. Kedves Namama!

    A helyzet nem megoldhatatlan, csupán egy jó együttműködésen műlik. a szomszédos pizzéria megfelelő hulladékgazdálkodással kell rendelkezzen. Ha a rágcsálók (patkány, egér) elérik a megsemmisítésre kidobott élelmiszert, akkor ott úgy kell eljárni, hogy az állatok számára ne legyen hozzáférhető. Sajnos a konténerbe kidobott hulladék szem feltétlen jelenti azt, hogy az állat nem fogja elérni. A szemetestároló környezetét is meg kell vizsgálni. Mivel a pizzériának kötelező a rágcsálók elleni védekezés, így biztos van megfelelő céggel kapcsolata, így az adott cégnek velük kellene konzultálni.

    A patkánynak járványügyi jelvetősége van. A pizzériának muszáj ellene fellépni. Ha ez nem történik meg, akkor a területileg illetéken Népegészségügyi intézethez (ÁNTSZ) kell fordulni. Ha ezek sem vezetnek eredményre, akkor a jegyzőhöz tud fordulni, és kérjen a pizzériával szemben birtokvédelmet.

    Sajnos az ön esetében az, hogy kitesz-e elektromos patkányriasztót, vagy mérgezett csalétket, sajnos csak másodlagos kérdés. Első körben a probléma forrásával kell kezdeni valamit. Az jó, ha használ csalétket. Arra figyeljen, hogy a méreg rögzítve legyen, mert elhordhatja, és a többinek nem jut.

    Üdvözlettel:
    Abatox

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.