Katicabogár lárvája | Abatox Kft.
A fogyasztói árlistánk március 16-tól megváltozik. Az új árlista itt tekinthető meg..

Az év rovara 2016: Katicabogár lárvája

Hozzávetőlegesen 2 éve indítottuk el rovarbeazonosító szolgáltatásunkat. A lényege, hogy a rovarról küldött fénykép alapján megpróbáljuk kideríteni, kiről is van szó, és ha szükséges megírjuk mire kell figyelni vele kapcsolatban. Bár lakásban előforduló rovarokra koncentrálódik a szolgáltatásunk, számtalan más rovarról is kapunk fotókat.

Még bőven benne vagyunk az évben, de 2016 első számú rovarja nálunk egyértelműen a (Harlekin) katica lárvája lesz. Erről a rovarról, helyesbítek lárváról kaptuk idén a legtöbb fényképet. Volt nap, hogy egymástól függetlenül 3-4 fényképet is küldtek nekünk.

ladybug-larvae

Ki gondolná, hogy egy olyan kedvesnek tűnő rovarnak, mint a katicabogár, ilyen elsőre szörnyűségesnek tűnő – jobban megnézve persze megvan a maga szépsége – lárvája van.

harlekin A katicabogaraknak több mint 20 faja található Magyarországon. A kiváló marketinggel rendelkező hétpettyes, és kétpettyes katicabogár mellet az utóbbi időben az agresszívabb harlekin katica okoz egyre nagyobb gondot.

A harlekin katica egy ragadozó rovar. Mivel a levéltetvek ellen nagyon jó szolgálatot tud tenni, biológiai védekezésképpen sok országba bevitték. Az idők során végül azonban nagyon elszaporodott, és országos jelenléte már inkább káros lett, mint hasznos. Különösen a borászatban okoznak gondot, de veszélyesen a kétpettyes, és hétpettyes katicákra is.

Ha önt is összehozza a sors a katica lárvájával, nem kell különösebben aggódnia, de ha invázió szerűen ellepnék a háza falát, szinte elfeketítve azt, forduljon szakemberhez.

Hasznos volt? Ossza meg másokkal:
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Email this to someone
Megszabadulna a rovaroktól?
Nézze meg mennyibe kerülne!


Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.