Cart-icon0

Méhészt hívjon, ne rovarirtót!

A darazsak mellett a méhek is hozhatnak szívbajt az emberre. Mikor egyik napról a másikra hirtelen nagy mennyiségű raj lepi el a ház falát, egy fa ágat, vagy akár egy odút, akkor érdemes méhészhez fordulni. A befogásuk sokkal hasznosabb, gyorsabb, mint az irtásuk, amitől szinte minden jóérzésű rovarirtó elhatárolódik.

A méhraj befogása rendszerint alig több mint 20 perc, ráadásul nemcsak vegyszer nélkül történik, de teljesen veszélytelen az ott tartózkodóakra nézve.

Hogyan történik a méhraj befogása?
A befogás során először az anyaméh elfogása, és a rajtól való elszeparálása történik. Majd ezt követően egy nagyobb vödörbe/tárolóba feromonos csalétkeket helyeznek ki, amibe az ott zsongó méhek, mintegy hívó szóra pár perc után mind a vödörbe húzódnak. A méhész ezután lezárja őket, majd elszállítja.

Először karanténbe kerülnek, ahol egy 1,5 hónapos megfigyelés alá kerülnek. Amennyiben betegek, fertőzöttek, elindul náluk egy gyógyszeres kezelés. Erre azonban csak képzett, megfelelő engedélyekkel rendelkező méhészek képesek.

Sok méhész zárkózik el attól, hogy idegek rajokat fogjon be, mert az megfertőzheti a saját állományát. Ez teljesen érthető is. Azonban nem jelenti azt, hogy nincs olyan méhész, aki ebben ne tudna segíteni.

Cégünk ez esetben mindig Békefi József ócsai méhészhez fordul.

Mit kell róla tudni?
Nemcsak hobbi méhész. Minden engedéllyel, és szakképzettséggel rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy a méheket befogja. De nemcsak szakmailag állja meg a helyét. Nagyon fontos, hogy egy méhész kellő idővel rendelkezzen, mert a méhraj befogása, megfigyelése, gyógyszeres kezelése megköveteli a több figyelmet.

Békefi Józsefet bátran ajánljuk Budapesten, és környékén található méhraj befogására. Nemcsak díjmentesen elszállítja őket, de gyorsan a helyszínre is érkezik.

Bármely méhraj befogásával forduljanak hozzá bizalommal. Békefi József 06 70 555 55 57.

Csak egyetlen kérdésre kell tudnia a választ: Darázs vagy méh?

Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy méh, vagy darázs okoz gondot, engedje meg, hogy adjuk pár támpontot.

meh-darazs

Mi a különbség a darázs, és a méh között?
A darázs híres a vékony, nagyon karcsú “derekáról”, szemben a méhvel, aki már sokkal tömzsibb. A darázs teste csupasz, de a méhet látható szőrszálak borítják. Bár mindkettő sárga-fekete rajzolatú, a darázs sokkal élénkebb, szinte rikító sárga, de a méh már inkább szürkésebb árnyalatú.

A méh lába vastag, rövid, a darázs hosszú, vékony. Míg a méhraj szinte pillanatok alatt telepszik meg nagy számban, addig egy darázskolónia inkább fokozatosan alakul ki.

A darázs inkább egyenes vonalban repül, míg a méh több irányt is leír, és repülése is lassabb.

Ha méhrajjal van dolga Békefi Józsefhez forduljon (06 70 555 55 57), semmiképpen ne irtassa ki őket.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Üdvözlöm!
  Megközelítőleg 2 hónapja észleltük, hogy az egyik kéményünkbe beköltöztek valamik.Azért fogalmazok így, mert mi egyből darázsra gondoltunk, így vettünk is darázsirtót, de a használatára még nem került sor, azonban a kémény takarító nyílásából vmi átlátszó, sárgás, megkóstolva édeskés anyag, vélhetően méz szivárog, csorog végig a falon, így lehet hogy nem darazsak, hanem méhek. A kérdésem az lenne, mit lehet velük tenni. Olvastam a méhraj befogásról, erre a mi esetünkben van lehetőség, kihez kell forduljunk, mikor kerülhet erre sor, illetve ez minket anyagilag hogy érint?
  Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel Hajdu Alexandra

 • Üdvözlöm a padlástérre beköltőztek a méhek nem tudjuk hogy vad méhek vagy sem ilyenkor mi a teendő . Válaszát előre is köszönöm.

 • Gyanakszom, hogy méhcsalád telepedett meg a hársfánkon, mert már régen vége a virágzásnak, mégis állandó a zümmögés, és ragacsos nedv csöpög a fák levelein.
  Elóször tetűre gondoltam, de a levelek hátoldala tiszta, nem látszik tetűnek nyoma.
  Lehetséges, hogy méhcsalád lepte el?
  Magát a méhet, vagy darazsat nemigen látom, a fa lombozata miatt, bár valóban sokat segít a két kép a beazonosításhoz.
  Ön szerint mi lehet ez a “jelenség”?
  üdvözlettel
  Babics Ágnes

 • Tisztelt Károly!

  A minap vettem észre,hogy a háztető alatt ki-be repkednek vélhetően méhek.Nem nagyon látom tisztán mert magason van.Felmentem az emeletre és oda tettem a fülemet a falhoz és hallani ahogy donganak odabant.Mit lehet ellene tenni ez egy fa szerkezetes ház.Félek hogy berágják magukat és megcsipik a kisfiamat.Köszönet ha tud segitséget nyújtani.

 • A kémény körül hatalmas mehraj kering. Mit tehetünk? Békés megye. Magyardombegyhaz.

 • Mennyibe kerül ez nekem?

 • Van egy méhecske a fürdőszobában hogy lehetne kizavarni? Attól tartok valakit megcsip

  1. Kedves Ildikó!

   Nyitott ablak esetén előbb utóbb távozni fog. A lakás nem élettere a méhnek.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Szalai Úr,
  Nagyon hasznos a cikk és leginkább a foto mely alapján egyértelmüen betudtam azonositani, hogy 3 méteren belül vannak darazsaim és méheim egyaránt a kertben. A méheknek nagyon örülök mivel több év után gyönyörüen virágzanak az almafáim és rajzanak napok ota a méhecskék rajta.
  Két méterrel odébb a kapun darazsak garázdálkodnak és nem birom kiirtani öket mert nem találom a fészküket. Egyenként nem birok velük mert párat kinyirok jön helyettük kétszer annyi. Van esetleg erre ötlete, tapasztalata hogy lehet a fészket megtalálni? Sajnos melléképület és garázs van a közvetlen közelben igy tanácstalan vagyok hol keressem.
  Köszönöm szépen tanácsát elöre is
  Üdvözlettel és mivel 2019 Nagyszombat van kivánok kellemes ünnepeket
  Üdvözlettel
  Doncsecz József

 • Tisztelt méhész szakemberek. Tanácsot szeretnék kérni. A nagybátyámnál a méhek beköltözködtek a redönytokba és ezért nem lehet felhúzni a redönyt nála. Szeretnék a méhek életét megmenteni de nem tudjuk hogy mi tévők legyünk. Szeretnék segítséget illetve tanácsot kérni. Előre is köszönöm. Tisztelettel Bordácsné Fehér Anna unoka húg.

 • A karnist leszedtük takarítás előtt. Reggel kb. 15 méh zsongott az ablakban. Hol találunk szakembert, aki segítene a befogásban, vagy írtásban?

 • Jó Napot!
  Én Raspotnik Aliz vagyok engem elsö sorban az árak érdekelnének. Válaszát előre is köszönőm.

  1. Kedves Alíz!

   A méhraj befogással kapcsolatban nem tudok önnek árat mondani, mert ezt egy tőlünk független méhész csinálja. Kérem, érdeklődjön telefonon nála ezzel kapcsolatban.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Jó estét! Nekem a plafonba tanyáznak nem tudom hogy darázs vagy méh! Szeretném tudni hogy onnan is ki tudja e szedni? Mert pénz híján nem tudok darázs befogott hivni! Köszönöm a segitséget!

 • A tetö alatt az ujonnan bevezetett gázcsö köré a falba költözött egy méh család. Mennyibe kerülne a befogásuk. Gödöllön lakunk. Köszönettel, Orbók Éva

 • Összevágott tüzelőfába költöztek méhek, hogyan tud segiteni ? Válaszát köszönöm. ( Pest megyében Ürömön lakunk )

 • Üdvözlöm!

  Két évvel ezelőtt méhcsalád költözött a használaton kívüli kéményébe a családi háznak. A kéménytetőtől több méter mélységig eltömítették a kéményt, szürke, méztől ragacsos léppel. Bár tulajdonképp nem okoznak gondot, szeretném tudni, van-e lehetőség az eltávolításukra?

  Köszönettel: Szücs Gábor / Mende községből

 • Üdvözlöm!

  Azt szeretném kérdezni, hogy méhek elfogása akik fában laknak azoknak a befogása mennyibe kerül? És ha kirepülnek mire megjön megjön a befogó? Ezt ugyanis nem találtam az árak között.

  Köszönöm!

 • Üdvözletem Önöknek!
  Méh befogással kapcsolatos lenne a kérdésem. Bp.XV.ker.
  Közterület, villanyoszlopba költözött méhek. Befogásuk költsége kit terhel? Cím:Budapest 1158 Késmárk u. 5. lakótelepi parkoló. A villanyoszlop közel van buszmegállóhoz és az autójukból kiszálló emberekhez. Segítségüket köszönöm, üdvözlettel, Bencze Zsolt

Hozzászólások zárolva.