Bolhairtás házilag lakásban | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Bolhairtás házilag lakásban (háziállat mellett)

Aki háziállatot tart otthon, azzal bizony megeshet, hogy elbolhásodik az otthona. Az állatok, legyen az akár macska vagy kutya, sajnos alkalomadtán összeszedhetik a bolhákat, amik aztán a lakásba bekerülve fokozatosan eláraszthatják a helyiségeket.

bolhairtás házilag kutya mellett

Megszabadulni tőlük ez esetben azonban egyszerűbb, mint hinnék. Háziállat mellett házilag bolhairtást végezni voltaképpen a világ legegyszerűbb dolga.

Nincs más dolga, mint 2 tanácsot követni, és alig 1 hét alatt meg fog tudni szabadulni a bolháktól.

1. A legfontosabb, hogy kezeltesse a háziállatot megfelelő bolhairtóval, legyen az csepegtető, sampon, vagy tabletta. Itt arra kell törekedni, hogy olyan bolhairtó legyen felhasználva, ami akár egy hónapig is írtja az állatba került bolhákat.

Ez azért fontos, mert a háziállat akarva-akaratlanul, de nagyon jól össze tudja szedni a lakásban a bolhákat. Vagyis a felnőtt példányokat maga a háziállat fogja kiirtani.

2. Az állat kezelését követően nincs más teendő, mint forró vízzel rendszeresen felmosni a padlót, naponta akár többször is. A bolha a petéit ugyanis “elszórja” a padlón, amit a forró vizes felmosással könnyedén el lehet pusztítani, illetve a szerves port is feltöröljük vele, ami a peték egyik fontos tápanyagforrása. (Padlószőnyeg esetén marad a felporszívózás, illetve a porzsák megsemmisítése. )

Ezt követően nincs más dolgunk mint várni. Vélhetően 1 hét, és a bolháknak nyoma sem lesz a lakásban.

Ha nincs otthon háziállat, és így bolhásodott el, akkor sajnos a fenti házilagos bolhairtás nem fog eredményt hozni. Bár a felmosás még ez esetben is segít valamit, de a kifejlett példányok elpusztítására itt már vegyszert kell majd bevetni.


 

 1. Kovács Kita :

  Jó napot!
  1-2 napja észlelem hogy valami csipked engem egy piros pötty az egész ha sokat vakarom kicsit be is vérzik. Nem tudom hogy mi lehet az mert van a lábujjamon a combomon es a csipőm meg a könyökömön is söt az ujjamat is meg csipte de az gyorsan el mult. Ki porszivoztam az ágyam át huztam az ágynemüt és még mindíg ja és ezek mind este történek. Maga szerint mi lehet ez? Elöre is köszönöm a válaszát.

 2. Kinga :

  Az egész lakásban bolhák vannak. Eléggé szégyenlem…pénzünk az nincs házilag hogyan írtsam ki őket?

 3. abatox :

  Kedves Kinga!

  Ha van háziállatuk, akkor őt mindenképpen le kell kezeltetni, mert ez az alapja annak, hogy meg tudjon szűnni a bolha. Ha tartós védelmet biztosítanak a macskának, akkor ő az élő példányokat, mint egy porszívó szépen összegyűjti, és elpusztítja, az elszórt petéket pedig forró vízzel kell felmosni a padlóról. Ezzel a módszerrel lehet házilag védekezni. Mivel ez esetben vegyszer sem nagyon kell, ennél olcsóbb megoldást nem tudok mondani. Ha nagyon elszaporodott a bolha, akkor még Protect bolhairtó permetet érdemes bevetni ellenül, ami kb. 2500 Ft-ért vehető meg. 450 ml, így legalább 3 flakon vásárlása javasolt.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 4. Niki :

  Jó napot nállunk vannak cicák és most fogjuk őket kezeltetni de nállunk sehol máshol csakis a ruháinkba a szekrénybe fordulnak elő onnan hogy irtsam engedjem ezzel a módszerrel hogy a cicám bent aludjon és akkor ő irtaná ki őket? köszönöm a válaszát! :)

 5. abatox :

  Kedves Niki!

  A bolha alapvetően nem szeret textilekben tartózkodni, mert a lábuk könnyen beleakad, ami akadályozza őket. Javaslom a ruhák átgőzölését, vagy magasabb fokon mosószeres átmosását. A cicák az élőket össze fogják gyűjteni, hiszen belőlük táplálkoznak a bolhák, de nem merem azt mondani, hogy csak erre hagyatkozzanak. Alacsony fertőzöttség esetén már több alkalommal sikerült a fenti módszerrel megszabadulni a bolháktól több olvasónknak, és még munkatársunknak is.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 6. Hikischné Nagy Anikó :

  Üdvözlöm!
  Másfél éve próbáljuk a lakâsban tartott cicánkat megszabadítani a bolháktól, sikertelenül. Állatorvoshoz hordjuk bolhairtásra, de semmit nem ért eddig. Tegnap 16 bolhát szedtünk ki belőle, szerintem a lakás színültig van. Régi, faparkettás padló van a lakásban. Mit jelent a forró vizes felmosás? Domestost tegyek bele, vagy szimplán forró víz? A cica miatt sosem mosok fel vegyszerrel, lehet, hogy ez a baj?

 7. abatox :

  Kedves Anikó!

  A dolog lényege, hogy a kezelt macska írtja ki a kifejlett példányok nagy részét azáltal, hogy le vannak kezelve. A padlóra elszórt petéket pedig a forró vízzel kell felmosni. Ez a módszer általában a fertőzöttség korai szakaszában működik. Mivel 1,5 éve szenvednek tőle, szerintem itt már ez nem fog segíteni.

  A másik baj lehet a parketta is. Ha kiszáradt, és rések vannak bizonyos panelok között, akkor onnan a petéket nem lehet felmosni.

  Megértem, ha nem akar vegyszert, de talán célravezetőbb egyszer s mindenkorra kiirtani őket, mint mindenkit kitenni a folyamatos csípéseknek. A mai szerek más egész specifikusak, és a mérgezési veszély nagyon jól kizárható.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 8. szerencsészsuzsanna :

  Meg szetetném kérdezni házi modszerekkel hogyan védekezhetem a bolhák ellen péld .Ecet hipopor kematosz

 9. szerencsészsuzsanna :

  Házi védekezés a bolhák ellen pld ecet ,vagy más.

 10. szilvi :

  3hete szenvedünk a bolháktol minden nap porszivozok forró vizes (ecet citromlès ) felmosás meg ágynemühuzatolás meg van cicánk van de öt kezeltük is meg nem engedem be a lakásba .a szönyegeket is át kefèztem forró ecetes vizzel de mèg mindig vannak

 11. Etelka :

  Kedves Zsolt.1hónapja nem tartózkodom a lakásban és a cicám is elvittem magammal.Amikor viráglocsolás céljából hazamentünk kellemetlen meglepetésként ért hogy nyüzsögnek a bolhák. Porszívózás,felmosás,mostmár több alkalommalNeostromozános befújással.csökkent a zsámuk de nem tudom így kilehet.e írtani őket.Válaszukat előre is köszönöm.

 12. Viktor :

  Üdv.
  Kertben tartunk kutyát,de a párom összecsipkedte a lakásban a bolha.
  A kutya nem jár be egyáltalán a lakásba.
  Gondolom a fertőzöttség csekély lehet a lakáson belül,mert csak 1 napja történt a dolog. elég annyi hogy lekezelem a kutyát és forróvizzel felmosunk?

 13. Zsuzsa :

  Üdv!
  Igen bolhával van sajnos gond, mielőtt bárki is megkérdezné..ám a tapasztalat a csirke olban van a forrás..előzőleg ott egy kacat raktár volt..igaz van macska is a házkörül.Kérdem én hogy lehetne megszüntetni a csirke olba levő bolhákat?Hisz ahogy megy az ember naponta többször etetni illetve reggel kiengedni akkor tapasztalható a sok és hypoval fellocsolás sajna nem segít.Minden megoldás érdekel,előre is köszönöm!

 14. Margit :

  A kutyusom ősszeszedet bolhát elég sok van benne.Segitséget kérnék hogy tudnám házi modszerrel kiírtani. Sajnos pénzem nem igen van

 15. abatox :

  Kedves Margit!

  Ha lekezelik a kutyát bolha ellen, és engedik őt, hogy a bolhákat összeszedje a lakásban, és folyamatosan mosnak fel forróvízzel, akkor egy kialakulófélben lévő bolha problémát meg tud oldani.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 16. Encsi :

  Mi is nagy àllatbarátok vagyunk a lànyommal és van kutyànk és cicànk is. Hiàba kezelem őket idönként összeszedik a bolhákat. Kint vannak,de a cica be jàr enni és ennek kovetkezményeként pàr napja bolha csìpéseket talàlok magunkon. Tavaly is ìgy jártunk és hiàba irtottam őket nem pusztultak el mìg rà nem jöttem,hogy hideg zsìroldót nem szeretik. Ezzel lefujjom a padlot,szonyeget majd kis idő mulva felporzìvozok és forró vizzel felmosok. Pàr nap alatt eltüntek tavaly!!!

 17. Nigriny Anita :

  Üdv! Én már sajnos nemtudom mit talàljak ki, de nálunk már sem a felmosas sem a magas hofokon mosás és az állat le kezelése sem segít :( 1,1 hónapos pici lányunk van. Csipnek eléggé durva módon mostmár. Nagyon bosszantanak! Olvastam a fenti üzeneteket, de már nagyon tanácstalan vagyok! Köszönöm :(

 18. Juliii :

  Lassan két éve folyamatosan fürdetjük és csepegtetjük a macskát bolha ellen.Ki nem jár a macska csak benti,mégis mindig bolhas.Allatorvos is 3havonta furdeti. Rengeteg penz,ido es idegessegünk van mar benne. A hazat folyamatosan pirszivozom,fel mosom. Agynemu parnak,takarok minden furdetes ,csepegtetes kozott mosva vannak nagy hofokon.. es mar nemtudunk mit kitalalni. Most elkezdtem minket is csipkedni a bolhak… szornyu.. tiszta hazunk van es megis olyan az erzesem mintha minden tele lenne bogarral.Mar az allat orvos se tud mit kitalani.. mit rontunk el? Mit lehet tenni?

 19. Noemi :

  Lassan két éve fürdetjük és csepegtetjük a macskát bolha ellen.Ki nem jár a macska csak benti,mégis mindig bolhas.Allatorvos is 3havonta furdeti. Rengeteg penz,ido es idegessegünk van mar benne. A hazat folyamatosan pirszivozom,fel mosom. Agynemu parnak,takarok minden furdetes ,csepegtetes kozott mosva vannak nagy hofokon.. es mar nemtudunk mit kitalalni. Most elkezdtem minket is csipkedni a bolhak… szornyu.. tiszta hazunk van es megis olyan az erzesem mintha minden tele lenne bogarral.Mar az allat orvos se tud mit kitalani.. mit rontunk el? Mit lehet tenni?

 20. Imre :

  Szeretném megkérdezni, hogy a baromfiólból a bolhákat mivel lehet hatékonyan elpusztítani. Ajánlották a Neocidol 600EC nevű készítményt,de a tájékoztatója szerint ez baromfiakra, méhekre, halakra,macskákra veszélyes.
  Ördögi kőr???
  Köszönöm válaszát!

 21. Timi :

  A megoldás almaecet! Nekunk bevallt! 3 kutya 2 macska van es hiába vettem nekik az advantixot es draga csepegtetoket ket het es minden tele volt bolhaval. Aztan el kezdtem oket fujni almaecetes vizzel. Egy ures fujo fejes üvegbe tettem kb 10:3 arányban. Befujtam vele az allatokat es hagyom megszaradni nem kell lemosni sot meg a szore is puha selymes.

 22. kaiser erzsébet :

  sziasztok.abban az esetben mi van,hogy kb 2-honapja nincs állat a házba…de visszont bolha van sok….akkor mit tegyek most?én veszek vegyszert csak irtodjon ki!!!!köszi

 23. kaczur zsuzsanna :

  Azt szeretném kérdezni, hogy egy 6 hetes kiskutyából,hogy irtsam ki a bolhát.

 24. abatox :

  Kedves Zsuzsanna!

  Ebben a kérdésben forduljon állatorvoshoz.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 25. Bolhairtás házi praktikákkal - Szöveg gyár az igazi bomba gyár :

  […] a lábszárunkat, akkor nagy valószínűséggel kedvenceink bolhát hoztak a lakásba. A bolhairtás azonban könnyedén megoldható házilag is. Annyi dolgunk van csupán, hogy a kutyát vagy a macskát lekezeljük […]

 26. Csonka Zoltán :

  Sziasztok volna egy kérdésem bolhák ellen védekezni?

 27. György Gyuláné :

  Tavaly a mi macskákban is volt bolha, és én lekezeltem, majd
  gőztisztítóval át gőzöltem az egész házat ,többször és sikerült megszabadulni a bolháktól.

 28. zoltán :

  Jo napot a macskám nak a hátán bolha peték vanak és nem tudom hogy mit csinál jak ellene havalaki segit azt meg köszöném .

 29. László :

  Jó napot!
  Nekem az olba van bolha ahol a kutya volt! A kutyát már bolhatalanitottam ,és nem az emlitett olban tartom! Hogyan tudnám az olbol házilag kiirtani? Ecetes vizet permeteztem ,meg bolhairtó vegyszert is ! Ez elég?

 30. Hikischné Nagy Anikó :

  Üdvözlöm,tavaly júniusban írtam,sajnos ismét hemzsegnek a bolhák a lakásban.Semmi nem használ,tizenezreknél tartunk de a parkettákbol ugranak ki a bolhák.Macska is bolhás,pedig két hete Strohngoldot cseppentettem rá.Felmosunk,porszivozunk,Protekt spricni,Inrecitd,domestos,csak egy két napig hatásos.Nem tudjuk napokra sehova elvinni a cicát,tényleg irtásuk után napokra el kell vinni?

 31. margó :

  Nekem a Biokill bevált a lakásban

 32. Zolivok :

  Nekem a pince van tele bolhával. Sajnos por is van. Nem tudom portalanítani és bolha is elég sok módszert kipróbáltam (permetezés porozás)mégsem tudok megszabadulni a bolháktó.
  Hatékony akár házilagos bolhacsapda érdekelne ami hosszútávon is hatékony lenne.
  Előre is köszönöm!

 33. László :

  Jo napot! Nekem az olban vannak bolhák,de nemtudom mivel irtsam ki őket!

 34. lászló bányai :

  jó estét

  nagyon el vagyok keseredve valószínű hogy az egész lakásban bolha van háziállatunk nincs nem is volt soha nem értem hogy került oda a bolha de már a lában valami ocsmányul néz ki
  a párom naponta többször is felmos forró tisztítószeres vízzel a kárpitokat is átkeféli de minden nap találkozok a dögökkel kérem adjon tanácsot mit tegyek

 35. István :

  Bolhaírtás előtt szeretnék elpakolni, hogy jól hozzáférhető legyen minden mozdítható bútor, padló-rész, szőnyeg.

  Ezért a mostanában használt ruháimat átmosnám, a kérdés, hogy a lepetézés történik e ruhákba?
  Esetleg a szekrényben.
  Illetve hány fokos mosás a javasolt?
  Elöl lévő takaróimat mindenképp átmosnám, ezeknél is fontos lenne, miit takar a magas hőmérséklet.
  Köszönöm

 36. Vivieb :

  Jónapot

  Ma csipésekkel találkoztam kb.olyan 1óràja

  Ma egy bolhás kutyával játszott a kislányom és az lehetséges h bolha át ugrott a kislányomra? Így el tudnak szaporodni? A válaszokat ekőreis köszönöm

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.