MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Ágyi poloskairtás házilag

FRISSÍTÉS: A házilagos poloskairtásról egy bővebb cikkben írunk, javasoljuk annak továbbolvasását. A poloskairtásnál nagyon fontos, hogy arról is beszéljünk, hogy mit nem szabad csinálni. Ez a cikkünk ebből a megközelítésből mutatja be a házilagos poloskairtást. Szerintünk fontosabb: Átolvasom a másik cikket a poloskairtásról>>

poloskairtás házilagAmikor egy ronda ízeltlábú megjelenik a lakásban, először mindenki házilag próbál megszabadulni tőle. Az ember bújja az internetet házi praktikák után, lerohan egy flakon rovarirtóért a közeli boltba, és reménykedik. Mert bejöhet!

A poloskairtást házilag végezni azonban szinte lehetetlen. Annak aki kizárólag házilag szeretne poloskairtást végeztetni, rossz hírünk van.

Miért eredménytelen a házilag végzett poloskairtás?

Az ágyi poloska kizárólag emberi vérrel táplálkozik. Ezért az összes olyan házilag végzett poloskairtás kudarcra van ítélve, ami arra épít, hogy “ezt majd megeszik, és hullanak, mint a legyek”.

Nem segít a hipó sem!

A hipó nem rovarirtó készítmény. A házilagos poloskairtásnál sem fog beválni. A poloskákat szétmarja a nátrium-hipoklorid, de ennyi erővel egy egyszerű újság is megteszi, amivel csak agyon kell őket csapni.

Még tömény alkalmazásuk sem fog megoldást adni. Nem marad más utánuk csak a kellemetlen hipó szag. És egy-két szétmart példány, de semmi tartósabb! Nem segít sem a citromlé, és a levendula sem.

Mi a helyzet a flakonos rovarirtókkal?

A legtöbb nagy áruházban már kapni flakonos rovarirtókat, de poloska esetében sajnos velük sem sokra megy az ember. Az ágyi poloska házilag történő kiirtása már csak azért is igen komplikált, mert olyan szűk repedésekbe képesek elbújni, hogy azt flakonos (pl:propán bután gázos) sprayvel nemcsak nem lehet alaposan átkezelni, de az a 450 ml irtószer, amit tartalmaz nagyon nagyon kevés.

Sokat pedig nem érdemes felhasználni belőle, mert a szaga nem éppen kellemes. A hatóanyaguk sem annyira “kemény”, hogy egy pár hete húzódó problémát megoldhasson vele. Ezek a flakonos rovarirtók tökéletesek a házilagos poloskairtás során, ha azonnal – szinte 24 órán belül – felismerik, hogy poloskák vannak a lakásban.

De ha ez a probléma már hetek óta húzódik, inkább hívjon szakembert. Napi 2-3 petét raknak le a nőstények. Vagyis gyorsan szaporodnak.

A Protect ágyi poloska irtó permet, melynek kiszerelése az ablakmosó pumpás változatával megegyező, a legjobb a házilagos irtásra, de még ez sem biztos. Ráadásul ebből tényleg fel kell fegyverkezni, mert 1-2 flakonnal nem lehet nyarat csinálni. Mivel azonban 2500 Ft, így összességében nem sokkal olcsóbb mint rovarirtót hívni.

VEGYSZERMENTES POLOSKAIRTÓ GÉP BÉRELHETŐ Ha szeretne megszabadulni az ágyi poloskáktól, de nem akar idegent látni a lakásában, miközben a hálószobájában a holmiai között permetez, akkor béreljen tőlünk vegyszermentes poloskairtó gépet, amihez nemcsak egy több órás, teljes körű videós útmutatót kap, de számos extrát is a bérlés mellé. Tovább a poloskairtó géphez>>

2 módszer működik, de lehetetlen kivitelezni!

Van olyan poloskairtás módszer, ami házilag működik, de sajnos szinte lehetetlen kivitelezni. Az egyik legbiztosabb házilagos módszer, ha hagyja őket éhen halni. Ehhez viszont az kell, hogy üresen hagyja a lakást 40 napra.

Ennyi idő kell ahhoz, hogy éhen haljanak.

Van egy módszer, amivel 60 perc alatt meg lehet szabadulni a poloskáktól, de a kivitelezése megint csak nehézkes. Amennyiben sikerülne a szobát egyenletesen 46 fok felé melegítenie 60 perc alatt megszabadulhat tőlük, és a petéktől. Tényleg működik! De csak iparilag kivitelezhető.

Ágyi poloska irtása még szakembereknek sem könnyű!

Az ágyi poloska kiírtása az egyik legnagyobb megpróbáltatás a rovarirtóknak. Sokan vallanak vele kudarcot még úgy is, hogy a háztartási irtószereknél sokkal jobban fel vannak szerelkezve.A legtöbb rovarirtó ezért sem vállal erre garanciát!

Ha biztosra akar menni, és szeretne gyorsan véget vetni ennek az őrületnek, itt folytassa az olvasást!

Az ágyi poloska nagy megpróbáltatások elé állítja az embert. Tönkre teszik az éjszakát, lehetetlen lesz tőlük aludni, nappal pedig viszketnek, égnek a csípések helye. Könnyen kikészül tőle az ember.

Nem kívánok Önnek ilyen tortúrát, kérem, olvassa el, hogyan szabadulhat meg tőlük tényleg hatékonyan.

FRISSÍTÉS: A házilagos poloskairtásról egy bővebb cikkben írunk, javasoljuk annak továbbolvasását. A poloskairtásnál nagyon fontos, hogy arról is beszéljünk, hogy mit nem szabad csinálni. Ez a cikkünk ebből a megközelítésből mutatja be a házilagos poloskairtást. Szerintünk fontosabb: Átolvasom a másik cikket a poloskairtásról>>NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Tisztelt abatox ur nekem az lene a kerdesem csikszeredaba hol tudom megveni

 • Tisztelet Abatox
  Minden napos a poloska náluk.
  Amit nem tudok kiirtani pedig gőzőlös modszerre válaztotam. Minden héten kétszer is átgőzőlőm az ágyakat, szereket veszek de mind hiába. Már nem tudok aludni folyton figyelem
  mikor támadnak.albéletben lakunk ahol magas belmagasság van
  Mit tegyek?

 • Joestét kivánok. Ökrös csilla vagyok. Lenne egy kérdésem a ruhàkba is be költözik az àgyi poloska? Szekrényekbe is?mibdenbe? Vagy ki mondottan csak az àgyba? Jo lenne tudni mitöl pusztulnak el.

 • Tisztelt Abatox!
  Egy pár hete fura csípéseket találok magamon. A páromon nincs csak rajtam injekciós tű szúrására hasonlít nagy gumó lesz a csípésnél bevörösödik és ha vakarom vagy megnyomom a csípés helyéből átlátszó lé jön.Nagyon viszked és égő érzés egyben. Egyik nap van rajtam egy másnap még egy aztán 2-3 napig semmi megint egy db aztán következő nap mégegy. Egy db pici bogarat találtam a lepedőn fényes nappal mászott lassan kb kullancs méretű volt.de nem kullancs volt. Már 2 szer körbd fújtam a szobát mindenhol poloska írtóvsl de igazából nem tudom hogy ez ágypoloska e vagy sem?! A fujást követően megszünik a csípés kb 3 napra. Aztán megint van 1 csípés rovart nem találtam azóta se fekete mák szerű pöttyöket se fehér rizs szerű petéket sem ezeket olvastam hogy a poloska jelei.nagyon idegesítő hogy nem tudom mi csíp és csak engem. Legjobban a szunyog csípésre hasonlít a csípés fura jogy csak egy db és az se mindig.Az lenne a kérdésem hogy poloskával állunk e szembe vagy esetleg valami más rovarral? Válaszukat köszönöm!

 • Joestet kivanok.azt szeretnèm kèrdezni,hogy volt 1hazaspár nálunk vendègsègbe,akiknèl felbukantak a poloskák ès álitolag voltak kiirtani is de nem haltak ki.ès itt az a bökenö, hogy hozott nekem gyerek ruhákat de, akor meg nem mondta,hogy agyi poloskái vannak,ès csak 2napra rá mostam ki a zacskoba hozot gyerekruhákat de adig a szobába volt a zacskoba a 20db gyerekruha.ès mèg ök is voltak nálunk a konyhaba a sarokülön ültek.de fèlek atol hogy hozám is kerültek ágyipoloskák.de mèg edig nem találtam csipèst se magamon se a 2èves gyerekemen se a fèrjemen ès már eltelt 1hèt amiota jötek,ezek a szerethető vendègek,hogy nehogy ne hozák rám a frász.köszönöm elöre a valaszt.

 • Tisztelt abatox, szeretném kérdezni, hogy ha egy ágy már két hónapja áll egy garázsban akkor biztos, hogy poloska mentes? Elvileg éhen kellett, hogy haljanak vagy el kellett vándorolniuk hisz nem volt mit enni. Minden hol azt írják, hogy négy hónapra kell a motyót bezsákolni, utána lesz csak garantáltan tiszta.

  1. Kedves Erika!

   A poloskák fél évig bírják ki táplálék nélkül (legalább is szakirodalmak szerint). Én egy két hónapja kirakott ágyra nem mondanám teljes bizonyossággal, hogy élő poloska mentes.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt ABATOX AZZAL A KERESSE
  L FORDULOK ONOKHOZ ,HOGY A POLOSKA IRTO SPREY MENNYIRE
  ARTALMAS HABEFUJJUK UTANNA MENNNYI IDO UTAN LEHET PL AZ AGYBA FEKUDNI MENNYI LEHET A HASZNALATI IDOKOZTI SZUNET A valaszukat elore is koszonom Tisztelettel Ildi mama

  1. Kedves Ildi Mama!

   Sajnos nem tudjuk melyik poloskairtóra gondol. Kérem nézze meg a hazsnálati utasítást. Ha ott külön nem írják, akkor nem hiszem, hogy külön ezzel a kérdéssel foglalkozni kellene. De ha biztosra akar menni, akkor legkorábban 2 órával a kezelés után használja az ágyat.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tiszteletem. Egyetlen hozzászólás erejéig zavarok. Házilag kiírtható az ágyi poloska. Kezdésként 4 flakon poloska írtó szerrel befújtam az egész szobát repedések ágyat szétszedtem atomjaira. Ez összesen két órát vett igénybe. Megfogtam a gőzölős vasalót és ugyanilyen alaposan átgőzöltem a komplett szobát. Ezután az ágyneműt és az ágy matracot. Kb három nap alatt jöttem rá hogy ez ágyi poloska szerencsére édesanyám egészségügyi dolgozó így pillanatok alatt tudtam, hogy nem lehet szúnyog. Ja a gőz a poloska petéit is megöli jelenleg semmi gond nincs. Minimális költség volt a négy flakon írtószer és az a kb 4-5 óra amit írtással töltöttem nem fájt… Nem igazán értettem miért is kellene a komplett szobát 42 fok fölé melegíteni. A forró gőz adott helyen alkalmazva tökéletesen pillanatok alatt öli őket

  1. Kedves Kati!

   Vannak ideális helyzetek, amikor házilag viszonylag kevesebb erőfeszítéssel megszüntethető a fertőzöttség. Ez maximum 100-ból 1, de inkább kevesebb. A legnagyobb előnye, hogy 3 nap után kiderült, hogy miről van szó, és nem telt el hosszabb idő, mint általában. Ez volt az ön esetében a siker kulcsa. A felfűtés során azért kell a teljes területet adott hőmérsékletre felfűteni, mert a poloskák folyamatosan a hidegebb területre húzódnak, és csak akkor lehet biztosat mondani, ha az egész helyiségben tartják azt a hőfokot, ami a poloskák elpusztításához kell.

   Létezik hőkezeléses irtás, de azt nem gőzkacsával végzik, hanem annál sokkal komolyabb géppel. A szárazgőznek megfelelő nyomással kell kijönnie ahhoz, hogy egy zártabb búvóhelyre (pl:szögelt szegő mögé, ajtótokba) is bejusson. És mivel a gőz gyorsan hül, a gőzkacsa alacsony nyomású 100 fokos nedves gőze komolyabb fertőzöttség megszüntetésére alkalmatlan, ráadásul 2 órás üzemidő után nem is használható. A 180 fokos szárazgőzre képes készülék azonban már igen költséges.

   Egyébként igaza van abban, hogy a célzott hő is jó eredményt jelent, de egy zsúfoltabb hálószobában (hazánkban inkább ez jellemző) komolyabb teljesítményű gép kell. A nehezítő körülmény mindig az, hogy az ember “stratégia” nélkül kezd a házilagos irtásukba. Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy inkább szétkergetik őket a szobába (sokszor még a lakásba is). Ilyenkor célzott hőről nehéz beszélni, mert lényegében bárhol ott lehetnek.

   Abban az esetben, ha a hálóhelyiségek nem zsúfoltak, és nem próbálkoztak már mindenféle vegyszerrel, akkor a hőkezeléses irtás eredményt tud hozni, de még ekkor sem gőzkacsával. Magyarországon egy cég végez hőkezeléses poloskairtást (http://www.biopoloskairtas.hu), jó a kapcsolatunk velük, így elég jól rálátunk a kihívásokra.

   A hőnek pedig tényleg megkérdőjelezhetetlen előnye a peték kiirtása.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox kft!

  A napokban hívtam önőket poloskaírtásra.Megjegyezném az ügyfélszolgálatuk rendkivül segítőkész volt, és rettentő gyorsan ment a visszahívásuk ami kiemelten pozitív volt számomra.

  Ki is jött önöktől egy szakember aki elvégezte az irtást ahogy annak lennie kell.Majd közölte velem hogy ő ki se hívta volna a helyembe “önöket” mert a fészkük nem itt van …hozzá tenném se vedlet bőrt se kakit nem találni ..de a csípések majd hogy nem mindennaposak.(talán ha írtás után 2-3 poloska tetemet ha találtam)
  Sajnos a csípések még mindig fent állnak néha 1 talán 2 napot ha várnak.A kérdésem az volna ha a kolegájuknak igaza van és jönnek valahonnan, mit lehetne tenni ez ügyben ?

 • A tescok-ban kapható hüsitős lábspray.ez a megoldás.mindenkinek ajánlom.

  1. Kedves Gábor!

   Vannak olyan összetevők, amik valóban előfordulnak háztartási szerekben, és az élő poloskákat azonnal elpusztítják, de nekik semmilyen tartós hatásuk nincs, vagyis, csak akkor működik, ha közvetlenül ráfújnak vele. A baj az, hogy akik már nem mutatják meg magukat, hanem behúzódnak résekbe azokat az aeroszolban lévő nyomással nem lehet elérni.

   800 Ft/100ml áron sajnos nem is olcsó. Akkor már inkább a poloskákra kifejlesztett Protect ágyi poloska irtó permet 2500 Ft/450ml.

   Köszönöm, hogy megosztotta a tapasztalatát!

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Kedves Abatox kft.,
  sajnos megjelentek nálunk is a poloskák..mégpedig szüleimtől kaptuk…náluk volt csak nem mondták.A gyerekszobában vettem észre egy példányt, a gyerek függönyén és a baldachin függönyén is petéket.A matracán nem volt semmi.Volt kint egy rovarirtó / Győr sopron megyében lakunk)aki a BOMBEX PLUS-t használta és kezelte a sarkakat stb.Azt mondta,h felmosni nem lehet amit lekezelt..de porszívózni igen.Most azonban olvastam,hogy még porszívózni sem szabad.Sajnos másnap kiporszívóztuk alaposan az egész lakást. Megjegzem máshol semmit sem találtunk. Igaz,hogy a szer 20 hétig hatásos? Nagy baj,h porszívóztunk?

 • […] okáért: – Mi az amit ágyi poloska esetén tilos csinálni? – Házilag kiirtható-e? – A szakemberek hogyan irtják ez a rovart? – Honnan kerül a lakásba? – Ki […]

 • Tisztelt Abatox!

  Panellakásban lakunk, én az egyik félszobában alszom és néhány hónapja csípéseket vettem magamon. Ez idáig átlagos jelenség, csakhogy az érdekesség az, hogy megcsípnek (maximum 2-4 csípés) majd egy hónapig (3-4 hétig) semmi. És ez így megy kb. 3-4 hónapja. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy heti átlag 2 éjszakát alszom csak a szobámban (van mikor többet, van mikor kevesebbet). A csípések eleinte égnek majd kb. egy nap után kezdenek viszketni és a helyük lassan múlik, tehát ez egybevág az ágyi poloskával.
  Csakhogy azt gondolom annak ennyi idő alatt el kellett volna szaporodnia. De a legrosszabbtól féltem ezért atomjaira szedtük a szobát, konkrétan mindent, ami mozdítható kivittünk, a bútorokat lefertőtlenítettük az ágyat is szétszedtük és semmit nem találtunk. Egy árva rohangászó valamit sem sehol, se tetem, se levedlett bőrt, se petét. Ami a fekete pontokat illeti, sehol sem találtunk fekete pontokat, se a lepedőn, se az ágy kereten, amikor leszedtük róla a kárpitot, azon sem, van pár fekete pont az ágyneműtartóm aljában kb. 10 db az egészben, de azt gondolom, hogy 15 év alatt lehet annyi más állatkától származó „piszok”. Tehát semmi jel, csak a csípések. És az egész lakásban sehol másutt nincs semmi. Az egyik félszoba „lakatlan” de a nagyszobában alszik édesapám(ő is kb. 3-4 éjszakát), és nem csípi össze semmi, ha én kint alszom, akkor engem sem bánt semmi. Csak az én szobámban, és ott is egy hónapos szünetekkel. Ennek fényében (bár tudom, hogy látatlanban igen nehéz megítélni) lehet ágyi poloska? Mert ez a bizonytalanság a legrosszabb… A választ előre is köszönöm.

 • 2013.novemberben hemzsegett a lakásunk emeleti 3 szobájában az ágyi poloska.

  Egy ismerősünk hozta magával, aki itt lakott nálunk. És észrevettük, hogy a bőre olyan, mint a szúnyogok csipték volna össze. Nem árulta el, hogy ágyi poloskás.

  Később amikor tőlünk eltávozott, akkor vettük észre takaritáskor,

  hogy valami bogarak mászkálnak a falon, falvédőben, lepedőn,

  és a falon fekete pontok voltak,
  és mint a pókháló a sarokban, nyomom el a sarokban, hát csak úgy szaladtak ki a fészekből a kis bogarak, én nem tudtam mi ez?

  s később néztünk utána, hogy ez bizony ágyi poloska, éjjel csipte is a fiamat, s ekkor már ismerkedtünk a poloskával, nagyon megijedtünk.

  kihivtuk az irtó szakembert, begázositott az emeleten 4 szobát, másnap mehettünk be a szobába,

  még mindig mászkáltak a falon,

  később vettem sprét, port, szórtam, fújtam az ágyat, butort falat, konnektort, radiátort be,szőnyeget, s kétoldalas ragasztóval a küszöböt leragasztottam.

  fiam nem birta hogy ujból támadnak éjszaka a poloskák, mert észrevette és félt, leköltözött a nappaliba aludni , én is,

  most az emeleten kb. 5 hónapja nem alszik senki,

  nézegetem a szőnyeget,falat, ágyszövetet, találtam sok élő poloskát még egy hónapja is,

  tegnap még egy kiszáradt poloskát nyomtam szét a falon, melyből feketeség jött ki.

  Már vért nem kapnak kb. augusztustól.
  Irtó Porban úszik a szőnyeg, a kárpit, a bútorok.

  Szeretném megkérdezni, hogy meddig birnak még életben lenni a poloskák ilyen vértelen szobában.

  ruhákat kimostam, nem viszek fel a szobába még most sem.

  találtam a pólókban is poloskát, még 1 hónapja most is, élőt, majd megőrülök az idegtől, mikor döglenek már meg végleg.

  le a földszintre, a nappaliba nem jöttek le a poloskák, itt nincsenek.

  fentre felmennek a cicák, nem támadják meg a cicát?

  és a rekamiérban a poloska pete kikelés után megdöglik vér nélkül?

  akkor mikor költözhetünk vissza a hálószobákba, jó nagy porszivózás után?

  mert már unjuk, idegesitő igy élni.

  nagyon félek tőlük, vendéget is alig merek fogadni e miatt.

  kérem szépen válaszukat, köszönettel

  2014.12.07.

  1. Üdvözlöm!

   Sajnos látatlanban nem tudunk megnyugtató választ adni. Akkor fog kiderülni, hogy megszűnt-e a poloska, ha visszamennek az emeletre, és beköltöznek a korábbi fertőzött szobába 4-5 napra. A kicsik a szakirodalom szerint vér nélkül néhány napot élnek túl, ám a mi tesztünk alapján volt olyan, aki 1 hónap után is életben maradt. A felnőtt példányoknál pedig már az is előfordult, hogy egy poloska 9 hónapig bírta táplálkozás nélkül. Azt írták, hogy 5 hónapja nem lakja senki a fertőzött szobát. Ez már akkora időszakot jelent, hogy ha lenne poloska a lakásban, akkor már várhatóan szétvándoroltak volna, mert nem ülnek tétlenül sajnos, ha éheznek.

   Viszont ez csak akkor fog kiderülni, ha visszamennek a fertőzött szobába. A kiéhezett poloskák már nappal is szívnak vért.

   Alapvetően nem jó ötlet magukra hagyni a poloskákat, és megpróbálni kiéheztetni őket, mert nem fogják ezt egy helyben megvárni. Viszont az ön esetében lehet, hogy a sok irtószer megtette a hatását.

   Ezt le kell ellenőrizni, és lehet persze úgy is, hogy átnézik a lakást, de mivel ezek rendkívül rejtett életmódot folytatnak, így voltaképpen 100% bizonyossággal akkor fog ez kiderülni, ha tartósan visszaköltöznek a szobába.

   Üdvözlettel:
   Abatox kft.

 • Tisztelt Abatox!
  Kérdésem az lenne, hogy a lányom a baratnojenel aludt , es másnap mikor haza ert csipesek voltak rajta, hatan karjan,nyakan,
  Haza hozhata ezt a valamit?

  1. Kedves Mónika!

   Ha feltételezhető, hogy a barátnőnél csípték meg az ágyi poloskák, akkor az is elképzelhető, hogy ezt tovább vitte. Különösen akkor, ha a fertőzött szobában tárolt esetleg, olyan holmit, amit később hazavitt (pl: ruha, bőrönd, táska.) Feltétlenül figyeljék, és ha akár egyetlen új csípés is keletkezik, hívjanak szakembert. Ne próbálják házilag kiirtani, ne kezdjék el felforgatni a szobát, ne költözzenek át más szobába, mert azzal csak ártanak. Hívjanak szakembert.

   Gondolom eltelt már pár nap amióta a lánya hazajött, így nem tudok semmi óvintézkedést mondani. Ha volt ágyi poloska a ruhában, bőröndben, táskában, az sajnos már biztos kimászott belőle. Mindazon által legyenek nagyon elővigyázatosak. Amit lehet a kád fölött pakoljanak ki, és dobják azonnal a mosógépbe, vagy ha olyan, akkor akár a fagyasztóba is.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Pár napja nagyo vakarozlk a kutyám és és falon valamint az ágyon is fogtam néhány bogarat.Lehet,hogy a kistestü szoba kutyám hozta és ha igen belöle,hogy lehet eltávolitani?

  1. Kedves Teréz!

   Jó lenne a rovarról többet tudni. Mekkora, milyen színű, milyen napszakban látták, mennyire kerüli a fényt, emberi jelenlétre hogyan reagál, repül, mászik…stb? Egy kép is sokat segítene, mert ennyi információból sajnos nem tudunk segíteni.

   A kutya rendszerint a bolhát hordozhatja magán, de rajta kívül nem igazán van rovar, aminek egy kutya “gazdája” lehet.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt abotox!

  pénteken (11.3.) voltak nálunk irtani,azt szeretném kérdezni hogy az normális írtás után ha másnap még. 1-2 poloska megjelenik? Novemberre terveztük az ismétléset az irtanak,elég novemberben vagy előbb kellene megismerési? Válaszukat előre is köszönöm.

 • Sajnos az én lakásomban is megjelentek a poloskák, igaz csak egy szobában eddig! Teljesen összecsíptek! Kidobtam a szobából mindent, még a szőnyeget is! Mennyi az esélye hogy máshol is elő jön? Mennyi idő elteltével használható ujra az a szoba? És van egy bónusz kérdésem: ha csak egy poloskát találtam, ami meg is csípett, el is kaptam, lehet vannak még társai? Köszönöm gyors válaszukat!

  1. Kedves Katalin!

   Sajnos a szoba kiürítése nem szokott megoldást hozni, voltaképpen egy általános rossz reakció. A poloskák a falrepedésekbe is ott lehetnek, egy szoba “kiköltöztetése közben” pedig gyakori hogy más helyiségekbe is elhurcolódnak. Ha teljesen összecsípték önt, akkor vélhetően nem egy poloskáról van szó. Ilyen időben 2-3 naponta szív vért egy kifejlett poloska, ami 1 max 2 csípést jelentene 2-3 naponta.

   A házilagos módszer közül az egyik legrosszabb dolog, ha az ember elkezdi kidobálni a holmikat, de szintén rosszat tesz az ember, ha a szobát átrendezi, és pl az ágyat az egyik sarokból áthúzza a másikba. Ezekkel a módszerekkel csak azt lehet elérni, hogy a poloskák jobban szétszélednek a lakásba, ami később óriási hátrányt jelent ha a tényleges harc kezdetét veszi majd.

   Sajnálom, hogy nem szolgálhattam jó hírekkel!

   Szerintem menjen vissza aludni abba a szobába, hogy kiderüljön valóban nincs-e ott poloska. Ha egy másikba kiköltözik a bennmaradt poloskák követni fogják önt, és egy másik szobát is meg fognak fertőzni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • az ángyi boloska elen méjk a leg job szer

  1. Kedves János!

   A szerek, amikkel a rovarirtók dolgoznak engedélyköteles irtószerek, így a háztartások nem tudnak hozzájutni. A szabad forgalmú szereket annyira nem ismerjük, mert nem dolgozunk velük. Ha ajánlanunk kellene valamit, akkor a Protect ágyi poloska irtót javasolnám, ami az ablaktisztítóhoz hasonló pumpás kiszerelésben kapható.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!

  Szeretném meg kérdezni hogy a ház falán meg a közvetlen szomszédból is át tud jönni e a poloska? Csak mert 6 hónapig nem volt poloskánk (sikerült ki irtani ) Most ujra van és már a gyerekszobában is! Nem tudom mit tegyek mert már annyit rá költöttem és mindig kb 6 hónap elteltével ujra megjelennek. Válaszát elöre is kösszönöm. Moni

  1. Kedves Móni!

   A nyári hónapokban a külső falon is átjuthatnak poloskák a lakásba, de a csöveken, egyéb szerelvényeken keresztül is megfertőzhetik egymást a lakások. Sok esetben pontosan így lesz egy teljes társashát poloskával megszállt.

   Üdv,
   Abatox Kft.

 • T. Abatox!

  Szeretném megkérdezni, hogy nálunk most volt egy garanciális irtás tegnap.
  Mi kivártuk az irtás utáni 2 órát, haza mentünk, és még mászkált egy ár poloska, reggel volt a párnán is.
  Most ezt mit jelent? Nem irtottuk még ki őket?

  Már nagyon el vagyok keseredve.

  Előre is köszönöm a választ.

  Üdvözlettel:

  Bíró Lajosné

  1. Kedves Bíróné!
   A kezelést követő néhány napban még számítani kell a rovarok jelenlétére. Amennyiben több kezelés hatására sem szűnik meg a poloska, elsősorban a szomszédok érintettségére gondolnék, mert sajnos az irtás ellenére is a környező lakásból visszafertőződhet az Önök lakása is.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • szeretném kérdezni egészségre ártalmas e , mivel sajnos a bank elvitte a házam, igy munkás szállon lakom még nem tudom meddig és televagyok kék foltokkal , ez a poloskátol van itt de azt monták nem tudják ki irtani , még szakemberek sem igaz ez tisztelettel rutkai né

  1. Kedves Rutkainé!
   A szakszerűen kivitelezett irtásnak egészségügyi kockázata nincs. Sajnos az ágyi poloska irtása rendkívül összetett feladat. A szállókon- munkaszállókon végzett poloskairtás sikertelenségének leggyakoribb oka, hogy mindig csak az adott fertőzött szobát irtatják. Fontos, hogy a környező szobákban is legyen kezelés, ezzel elkerülhető a továbbfertőződés. Munkásszállókon a sűrűn cserélődő vendégek, sajnos gyakran higiéniai hiányosságok, zsúfoltság is elősegíti a poloskák gyors szaporodást.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox!
  Két szobás lakásban élünk édesanyámmal.
  Két hete itt voltak nővéremék, és egyik reggel 4 csípéssel ébredt fel a testvérem… Rá pár napra édesanyám is jelezte, hogy őt is megcsipte valami a nyakán, de csak 1 csipése volt…
  Észre vette, hogy egy letapétázott elválasztó polc alól jön ki egy kis rovar – laikusan a képek alapján poloskának tűnik.
  Két kérdésem lenne:
  1. Hogyan tudnék megbizonyosodni, hogy tényleg ágyi poloska-e?
  2. Az a permet háziállatokra nincs hatással (kutya)?
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Üdvözlettel:
  Szakács Ági

 • Tisztelt Abatox!

  A kollégiumomban egy szobában ágyi poloskát észleltek. A vezetőség intézkedik a kiirtatásukról, talán éppen önöket keresik majd meg.
  Én azonban szeretném elkerülni, hogy átjöjjenek az én szobámba az irtásig vagy az alatt (mert úgy tudom, hogy hetekig eltarthat).
  Kell egyáltalán tartanom ettől, vagy az ágyi poloska nem vándorol, ha talált gazdát?
  Ha fennáll a vándorlás esélye, van valamilyen házi módszer, amivel távol tarthatók? Arra gondoltam, hogy valami erősebb (de sima bolti) rovarirtóval befújnám a szobaajtó küszöbét meg az ajtófélfát. De nem tudom, hogy működne-e.

  Tanácsukat előre is köszönöm!
  Kelecsényi Nándor

  1. Kedves Nándor!

   Sajnos a poloska vándorolhat, de egy kollégiumban a gyakori jövés-menés miatt is könnyen átterjedhet másik szobába. Házilagosan nem állnak rendelkezésre olyan jó irtószerek, de amit ajánlani tudunk az a protect ágyi poloskairtó. Ezzel lefújhatják a bejáratot, de talán fontosabb, hogy a szobákon átfutó szerelvények (pl:fűtéscső) legyenek lekezelve. De a konnektor környékét is érdemes kezelni. Persze nem közvetlenül a konnektort.

   Protect ágyi poloska irtó (nagyobb áruházban kapható):
   http://www.babolna-bio.com/Hun/Termekek/Protect_agyipoloska_permet.htm

   Érdemes úgy időzíteni, hogy ezek a kezelések a szomszédos szobák (akár alsó, felső is lehet) irtásának időpontjára essenek, de kitartson még az elkövetkező napokra is. Persze már most is el lehet kezdeni. Aztán a szobákban biztosan lesz ismétlő kezelés. Ekkor is figyelni kell majd. Sajnos a háztartási szerek nem annyira eredményesek, de egy hosszabb prevenciós folyamattal talán gátat lehet szabni annak, hogy ebben a kritikus időszakban megfertőződjenek. A cél persze ne az legyen, hogy mindenhol a protect poloskairtó folyjon. Inkább legyenek többször kezelve célzottan az áttörési pontok, mint egyszer szétáztatva.

   Figyeljenek arra is, hogy fertőzött szobákból más szobába holmi ne kerüljön át, és arra is, hogy a fertőzött szobát addig ne pakolják ki (pl:ne vigyék ki az ágyat) amíg nem volt meg az irtás.

   Remélem ez segített önnek.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • […] hívjon szakembert. Ha időben megfékezik nagyon sok kellemetlenségtől meg tud szabadulni. A házilagos irtását nem javasoljuk. A poloskairtásról itt olvashat bővebben! VN:F [1.9.20_1166]Szavazzon, mennyire […]

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>