Az életbe lépett rendkívüli helyzet mellett cégünk továbbra is működik, és maximális biztonsági előírások mellett dolgozik. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink. Cégünknél nem volt pozitív eset. 2020.11.09.
A Black Friday alkalmaból hírdetett 20 db -50% kedvezményű rendelés határát elértük. Az akciót lezártuk. Köszönjünk mindenkinek a részvételt!

Futrinka

Gabona futrinka

A rovar, amit előszeretettel kevernek össze a csótánnyal!

futrinkaFutrinka:
A felnőtt példány 15 mm hosszú, hátán fakó fekete, hasi oldalon barna. Feje viszonylag nagy, kitüremkedő torával “púpos” megjelenésű. Fedelesszárnyúakra jellemző bőrszerű fedőszárnyai vannak, a rovar lábainak negyedik ízülete és végső része vöröses barna.

A pete fehér színű. A lárva 30-35 mm hosszú és fehér.

A fej és az előtor sötétbarna színű. A potroh második gyűrűje, a hátsó tor, a potrohi lemezek és a lábak világosbarnák.

Előszeretettel keverik össze a csótányokkal!

20-26 C fokon a legaktívabbak, de 36 C felett elpusztulnak. Ezen a magas hőmérsékleten igyekeznek magukat beásni a földbe, hogy túlvészeljék a forró szárazságot. Ezt követően csak az esőzések, és a hőmérséklet csökkenésekor jönnek elő. Alacsony páratartalom mellett a tojások nem kelnek ki.

Veszélyt jelentenek az emberre?
A gabonafutrinka emberre teljesen veszélytelen Kórokozókat sem terjeszt. Kimondottan gabonaféléket (zab, árpa) szokott károsítani. Elsősorban a mezőgazdaságban okoznak károkat A termények megrágásával.

Ebből kifolyólag jellemzően ültetvényeken fordul elő, de a rajzási időszakban a városokban is megjelenhet.

Viszonylagos nagy számuk zavaró lehet!

Hogyan lehet védekezni ellenük?
Megelőzni nem lehet őket. Elsősorban fizikailag – hálóval – lehet ellenük védekezni. Ha bekerültek a lakásba irtószeres permetezéssel lehet tőlük megszabadulni. Nagyon alacsony példányszám esetében a legtöbb aeroszol palack megoldást ad. Szúnyogháló nélkül hosszútávú eredmény nem várható, mert a rajzási időszakban az utánpótlás folyamatos a nyilaszárókon keresztül.

Komoly fertőzöttség esetén érdemes szakemberhez fordulni.BOGÁR-ELŐREJELZŐ:

Szeretné tudni, hogy az ön lakhelyén éppen milyen rovar van jobban elszaporodva? Milyen rovar megjelenésére lehet számítani?
Iratkozzon fel riasztó szolgáltatásunkra, és potenciális veszély függvényében küldjük a riasztást, és persze a hozzá kapcsolódó hasznos infókat.
Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.