Cart-icon0

Darázsirtás házilag, vagy szakemberrel – így mind2 tilos!

Akár házilag, akár szakemberrel szabadulna meg a darazsaktól, van egy nagyon fontos alapszabály, amit be kell tartani. A királynőt kell elpusztítani. Szinte minden másodlagos. A királynőt viszont csak úgy lehet elkapni, ha a fészek mélyére hatol. Ő ugyanis ki se dugja az orrát a fészekből. Csak addig végez a peterakáson kívül más munkát, amíg nem fejlődnek ki az első munkaképes példányok.

Itt egy remek példa arra, hogy hogyan nem lehet megszabadulni a darazsaktól házilag. Erre a videóra a napokban bukkantunk, amiről csak azt érdemes tudni, hogy nem szabad komolyan venni, és leutánozni. Ez a lehető legrosszabb módja annak, hogy valaki házilag darázsirtást végezzen.

A nyilvánvaló okokon túl, miért rossz ötletez a házilagos darázsirtási módszer?


Semmilyen olyan házilag, vagy akár szakemberrel végzett darázsirtás nem lesz eredményes, aminek a hatására a királynő nem pusztul el. Teljesen felesleges a dolgozók megpörkölése, kiirtása mindaddig amíg a darázsfészek belsejében egy királynő folyamatosan rakja a petéit. Az ilyen akciókkal az ember alapvetően csak azt éri el, hogy a darazsak agresszívvá válnak, és azonnal támadni kezdenek.

Ugyanezt az eredményt kevesebb kockázattal egy 1130 Ft-os Protect B darázsirtó aerosollal is el lehetett volna érni, ami a legtöbb dm-ben, hiper-, és szupermarketben beszerezhető. A tűz helyett egyszerűbb lett volna ezt bevetni, hiszen ettől a dolgozó darazsak azonnal megszédülnek, így kevesebb esélyük lesz támadni, mintha valaki csak tűzzel odapörkölne nekik.

Persze ebben is van kockázat, hiszen hasonlóan a fenti próbálkozással, ezt is legalább 30 cm közel a fészekhez lehet használni, és eredménye maximum akkor van, ha a fészek teljesen nyílt helyen van. Mert, ha már egy lyukon közlekednek, ezek az aerosol palackok már nem lesznek eredményesek.

Ha mindenképpen házilag szeretne valaki darázsirtást végezni, semmiképpen ne a tűzzel próbálkozzon! Inkább tegyen ki házilag készített darázscsapdát. Persze, ha nem tavasszal teszi ki az ember, hanem később, mikor már a királynő visszavonult, és csak a dolgozók szálldosnak a fészekből ki-be, akkor a csapda itt is csak szélmalomharc lesz, hiszen a királynő ettől nem fog elpusztulni. Sajnos az interneten sok jónak tűnő rossz ötlet olvasható, ezért inkább azt javaslom, hogy hívjanak fel inkább szakembert, és kérjenek tanácsot. Akár minket is a 061 338 37 37 – 0620 9 342 774 számok valamelyikén.

Akik pedig nem akarnak kockáztatni a házilagos darázsirtással, azok inkább hívjanak darázsirtó szakembert. A videóban tárgyalt problémát szakemberünk néhány perc alatt károk nélkül orvosolni tudta volna a királynő likvidálásával.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Jónapot kívánok Tolnamegyeben is van kiredeltsegük.Paks közelében?

 • Üdvözlöm!
  Padlástérben találtam egy kb60cm-es darázsfészket. Az lenne a kérdésem, hogy ózongenerátorral ki lehet e írtani az egész fészket, érdemes e próbálkoznom vele?
  Köszönöm

 • Az also es felso padolas kozott van a darazs.Hogyan tudnam kiirtani rongalas nelkul?

 • Tiszteletem !
  Tanácsot szeretnénk kérni , kertesházban, emeleten , kéményben éreztük , hogy nagyon büdös van … gondoltuk madár , vagy valami kisebb állat belepusztult így gondoltuk , tükörrel benézünk a keménybe és kipiszkáljuk , hát sajnos a keményen ki sem látni akkora lódarázs fészek van . Sajnos begyújtani esélytelen mert vissza jön a füst annyira beépítették. Van e esetleg valami módszer , vagy mivel lehetne megoldani ezt a történetet ? Próbáltunk alulról tűzzel , de mit mondtam vissza is jön a füst , valamint csak potYogtaka darazsak kifelé , amitől nyilván jobban megijed az ember . Spray-vel is fújtunk de megint csak a gyenge bódítás történt . Most annyi van, hogy a kemény körül volt sok megégett vagy épp bódult lódarázs , de így már a gyerekeket se merem nagyon kiengedni, mert a fűben is mászkált jó pár …
  Tisztelettel EM

 • Tisztelt szakértő!
  Pécs-somogyban lakom most költöztem be a házba tél végén.Edig nem igazán zavart de most már kezdek félni mert egyre jobban zümögnek és ez nagyon ijesztő.Este nem lehet nyitva hagyni se ablakot se ajtot mert bejönnek a fényre.Félelmetesek és félünk tőlük.Itt volt ez a 25 fokos meleg még éjjel is nem mertük kinyitni az ablakot hogy szelőztessünk.Még a mai napig sem.Sajnos nem vagyunk jó moduak de segitséget szeretnénk kérni a kiirtásukhoz.Kérem válaszoljanak vissza mindenképpen.Előre is köszönöm a segítségüket.Egy kétségbe esett ember.

  1. Ja és lódarazsakról beszéltem.

 • Kedves Károly!
  A darazsak( nem tudtam pontosan beazonosítani őket) a kertben lévö sáros földet hordják a házunk magasban lévő gerenda részekhez. Félünk a kert azon részére menni, ahol a darazsak dolgoznak. Vajon meddig tart ez az építkezés? Ha nem bántják őket végleg nálunk vernek tanyát?
  Ahová a sarat rakják nem látható, beviszik a kis nyílásokba. Szükséges írtókat hívni, vagy ennek hamarosan magától I vége lesz? Kb. 15-20 darázs dolgozik jelenleg a sárhordásban… Kérem adjon tanácsot mi tévők legyünk! Előre is köszönöm 😊!
  Üdvözlettel: Tünde( Debrecen)

 • Nálam is megjelentek a darazsak.Sajnos egy beburkolt helyen szaporodtak el.Nem lehet,illetve nem szeretném kibontani,rongálni.Hogyan tudnám kiirtani őket?
  Üdv:Schuszter

 • Üdv! Egy faház felső gerenda csatlakozó pontjánál építettek fel maguknak a lódarazsak egy belső fészket,ahová különböző réseken jönnek-mennek ki-be…..Hozzáférni a fészekhez csak nagy bontással lehetne,ezért mit lehet tenni? Nincs olyan vegyszer amit behordva mérgezhetném a királynőt?
  Győri vagyok. Kösz!

 • Üdvözlöm!
  A házunk bejáratához könnyű szerkezetes zárt teraszt építettünk, melynek külső burkolata: OSB, 5 cm hungarocell, csemperagasztóval glettelve. A ház fal felől keletkezett egy dilatációs rés (pár mm), amin most észleltem, hogy darazsak járnak ki-be. Házilag hogyan oldható meg ennek az irtása? A hungarocellt lebontanám a bejárat körül, de tartok tőle, hogy esetleg egy nagy kolóniával találom szemben magam. Ugyanakkor olyan nagy nem lehet, mert az OSB-n csak ették át magukat…ha igen, akkor baj van, mert azon belül az oszlopközben kőzetgyapot van, amit, ha jól tudom szeretnek a darazsak. Másik kérdésem, hogy ha a hungarocellt megbontva nem találok fészket, akkor tovább kell keresni (bontani)? vagyis fészek minden esetben van, vagy ha jól érzik magukat a hungarocellben, akkor nem raknak fészket? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tóth Gábor

Hozzászólások zárolva.

Minket is utolért az áremelés


"A mai világban ritka az ennyire korrekt, precíz, profi cég mint az Abatox Kft. " - K. Judit.

Annak érdekében, hogy fenntartsuk, sőt emelni tudjuk a kártevőirtási szolgáltatásunk színvonalát, melyet ügyfeleink 4.8/5-re értékelnek, kénytelen vagyunk árat emelni. Költségeink az évek alatt jelentősen megugrottak, de kitartottunk. Ezidáig. Egyes áraink már 4 éve változatlanok. Sajnos tovább már nem várhatunk.

Az áremelés a webshopban kapható termékeket nem fogja érinteni.