Cart-icon0

Darázsirtás házilag, vagy szakemberrel – így mind2 tilos!

Akár házilag, akár szakemberrel szabadulna meg a darazsaktól, van egy nagyon fontos alapszabály, amit be kell tartani. A királynőt kell elpusztítani. Szinte minden másodlagos. A királynőt viszont csak úgy lehet elkapni, ha a fészek mélyére hatol. Ő ugyanis ki se dugja az orrát a fészekből. Csak addig végez a peterakáson kívül más munkát, amíg nem fejlődnek ki az első munkaképes példányok.

Itt egy remek példa arra, hogy hogyan nem lehet megszabadulni a darazsaktól házilag. Erre a videóra a napokban bukkantunk, amiről csak azt érdemes tudni, hogy nem szabad komolyan venni, és leutánozni. Ez a lehető legrosszabb módja annak, hogy valaki házilag darázsirtást végezzen.

A nyilvánvaló okokon túl, miért rossz ötletez a házilagos darázsirtási módszer?


Semmilyen olyan házilag, vagy akár szakemberrel végzett darázsirtás nem lesz eredményes, aminek a hatására a királynő nem pusztul el. Teljesen felesleges a dolgozók megpörkölése, kiirtása mindaddig amíg a darázsfészek belsejében egy királynő folyamatosan rakja a petéit. Az ilyen akciókkal az ember alapvetően csak azt éri el, hogy a darazsak agresszívvá válnak, és azonnal támadni kezdenek.

Ugyanezt az eredményt kevesebb kockázattal egy néhány 1000 Ft-os több méteres hatótávú darázsirtó aerosollal is el lehetett volna érni, de a lyukakból előbújó darazsak ellen a darázsirtó hab is célravezetőbb. A tűz helyett egyszerűbb lett volna ezt bevetni, hiszen ettől a dolgozó darazsak azonnal megszédülnek, így kevesebb esélyük lesz támadni, mintha valaki csak tűzzel odapörkölne nekik.

Ha mindenképpen házilag szeretne valaki darázsirtást végezni, semmiképpen ne a tűzzel próbálkozzon! Inkább tegyen ki házilag készített darázscsapdát. Persze, ha nem tavasszal teszi ki az ember, hanem később, mikor már a királynő visszavonult, és csak a dolgozók szálldosnak a fészekből ki-be, akkor a csapda itt is csak szélmalomharc lesz, hiszen a királynő ettől nem fog elpusztulni. Sajnos az interneten sok jónak tűnő rossz ötlet olvasható, ezért inkább azt javaslom, hogy hívjanak fel inkább szakembert, és kérjenek tanácsot. Akár minket is a 061 338 37 37 – 0620 9 342 774 számok valamelyikén.

Akik pedig nem akarnak kockáztatni a házilagos darázsirtással, azok inkább hívjanak darázsirtó szakembert. A videóban tárgyalt problémát szakemberünk néhány perc alatt károk nélkül orvosolni tudta volna a királynő likvidálásával.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Jónapot kívánok Tolnamegyeben is van kiredeltsegük.Paks közelében?

 • Üdvözlöm!
  Padlástérben találtam egy kb60cm-es darázsfészket. Az lenne a kérdésem, hogy ózongenerátorral ki lehet e írtani az egész fészket, érdemes e próbálkoznom vele?
  Köszönöm

 • Az also es felso padolas kozott van a darazs.Hogyan tudnam kiirtani rongalas nelkul?

 • Tiszteletem !
  Tanácsot szeretnénk kérni , kertesházban, emeleten , kéményben éreztük , hogy nagyon büdös van … gondoltuk madár , vagy valami kisebb állat belepusztult így gondoltuk , tükörrel benézünk a keménybe és kipiszkáljuk , hát sajnos a keményen ki sem látni akkora lódarázs fészek van . Sajnos begyújtani esélytelen mert vissza jön a füst annyira beépítették. Van e esetleg valami módszer , vagy mivel lehetne megoldani ezt a történetet ? Próbáltunk alulról tűzzel , de mit mondtam vissza is jön a füst , valamint csak potYogtaka darazsak kifelé , amitől nyilván jobban megijed az ember . Spray-vel is fújtunk de megint csak a gyenge bódítás történt . Most annyi van, hogy a kemény körül volt sok megégett vagy épp bódult lódarázs , de így már a gyerekeket se merem nagyon kiengedni, mert a fűben is mászkált jó pár …
  Tisztelettel EM

 • Tisztelt szakértő!
  Pécs-somogyban lakom most költöztem be a házba tél végén.Edig nem igazán zavart de most már kezdek félni mert egyre jobban zümögnek és ez nagyon ijesztő.Este nem lehet nyitva hagyni se ablakot se ajtot mert bejönnek a fényre.Félelmetesek és félünk tőlük.Itt volt ez a 25 fokos meleg még éjjel is nem mertük kinyitni az ablakot hogy szelőztessünk.Még a mai napig sem.Sajnos nem vagyunk jó moduak de segitséget szeretnénk kérni a kiirtásukhoz.Kérem válaszoljanak vissza mindenképpen.Előre is köszönöm a segítségüket.Egy kétségbe esett ember.

  1. Ja és lódarazsakról beszéltem.

 • Kedves Károly!
  A darazsak( nem tudtam pontosan beazonosítani őket) a kertben lévö sáros földet hordják a házunk magasban lévő gerenda részekhez. Félünk a kert azon részére menni, ahol a darazsak dolgoznak. Vajon meddig tart ez az építkezés? Ha nem bántják őket végleg nálunk vernek tanyát?
  Ahová a sarat rakják nem látható, beviszik a kis nyílásokba. Szükséges írtókat hívni, vagy ennek hamarosan magától I vége lesz? Kb. 15-20 darázs dolgozik jelenleg a sárhordásban… Kérem adjon tanácsot mi tévők legyünk! Előre is köszönöm 😊!
  Üdvözlettel: Tünde( Debrecen)

 • Nálam is megjelentek a darazsak.Sajnos egy beburkolt helyen szaporodtak el.Nem lehet,illetve nem szeretném kibontani,rongálni.Hogyan tudnám kiirtani őket?
  Üdv:Schuszter

 • Üdv! Egy faház felső gerenda csatlakozó pontjánál építettek fel maguknak a lódarazsak egy belső fészket,ahová különböző réseken jönnek-mennek ki-be…..Hozzáférni a fészekhez csak nagy bontással lehetne,ezért mit lehet tenni? Nincs olyan vegyszer amit behordva mérgezhetném a királynőt?
  Győri vagyok. Kösz!

 • Üdvözlöm!
  A házunk bejáratához könnyű szerkezetes zárt teraszt építettünk, melynek külső burkolata: OSB, 5 cm hungarocell, csemperagasztóval glettelve. A ház fal felől keletkezett egy dilatációs rés (pár mm), amin most észleltem, hogy darazsak járnak ki-be. Házilag hogyan oldható meg ennek az irtása? A hungarocellt lebontanám a bejárat körül, de tartok tőle, hogy esetleg egy nagy kolóniával találom szemben magam. Ugyanakkor olyan nagy nem lehet, mert az OSB-n csak ették át magukat…ha igen, akkor baj van, mert azon belül az oszlopközben kőzetgyapot van, amit, ha jól tudom szeretnek a darazsak. Másik kérdésem, hogy ha a hungarocellt megbontva nem találok fészket, akkor tovább kell keresni (bontani)? vagyis fészek minden esetben van, vagy ha jól érzik magukat a hungarocellben, akkor nem raknak fészket? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tóth Gábor

Hozzászólások zárolva.

kupon kedvezmény