Az életbe lépett rendkívüli helyzet mellett cégünk továbbra is működik, és maximális biztonsági előírások mellett dolgozik. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink. Cégünknél nem volt pozitív eset. 2020.11.09.
A Black Friday alkalmaból hírdetett 20 db -50% kedvezményű rendelés határát elértük. Az akciót lezártuk. Köszönjünk mindenkinek a részvételt!

Csípésnyomok I. rész

ágyi poloskaAzaz 7 intő jel, hogy az ismeretlen csípésnyomok az ágyi poloskától származnak!

Az ágyi poloska csípése sok esetben még a bőrgyógyászokon is kifog. Mi összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek alapján egyértelműen be lehet azonosítani, hogy az ismeretlen csípésnyomok ágyi poloskától származnak-e.

1.) A csípésnyomot reggelre tűnnek fel:
Az ágyi poloska éjszakai élősködő. Nappal elbújik, és kizárólag este jön elő. Tápláléka az emberi vér. A vérszívás során a testbe került idegen anyag miatt keletkeznek a gyulladások. Tipikusan reggelre tűnnek fel, de nem ritka, hogy valakinél csak délután jön elő.

2.) A csípésnyomok helye napokig viszket:
A csípésnyom helye hosszú napokig viszket. Szemben a szúnyogcsípéssel, ami 1-2 nap alatt elmúlik, az ágyi poloska “csípése” 5-7 napig is viszkethet.


3.) A csípésnyomok elszórtan vannak a testen:
Az ágyi poloska ott szív elsősorban vért, ahol puhább a bőrfelület, és ami kilóg a pizsama, takaró alól. A csípésnyomok tehát lehetnek arcon, karon, lábon, derékon, vagyis teljesen elszórtan a testen.

4.) A csípésnyomok hullámokban keletkeznek:
A csípésnyomok keletkezhetnek hullámokban. Vagyis elképzelhető, hogy napokig nem jelentkezik új csípés, aztán másnap rögtön 5-6 feltűnik.

5.) Csípésnyomokat másokon nem látni:
Az, hogy a családban csak egy emberen vannak csípésnyomok, függetlenül, hogy egy ágyban alszanak, még nem zárja ki, hogy nem ágyi poloska okozná a tüneteket.

6.) Vércseppes volt a lepedő:
Ha nem a csípésnyomokat vizsgáljuk, hanem a lepedőt, ott is bukkanhatunk jelekre. Az ágyi poloska vércseppeket hagyhat a lepedőn. Ez pedig kimondottan az ágyi poloskára utal.

7.) Őrölt mákszem nagyságú fekete pont volt a lepedőn:
Ha a lepedőn apró fekete pontokat látni, tovább lehet gyanakodni az ágyi poloskára. Az apró fekete pont ugyanis az ágyi poloska ürüléke.

A csípésről magáról, és annak kinézetéről szándékosan nem írunk, ugyanis ez nagyban függ attól, hogy ki mennyire érzéken arra az idegen anyagra (érzéstelenítő), amit az ágyi poloska a csípés során a szervezetbe juttat. Annyira változó, hogy attól félünk ez már inkább félrevezető lenne.

Ha úgy néz ki, hogy ágyi poloskával van dolga, ne habozzon. Azonnal hívjon szakembert. Ha időben megfékezik nagyon sok kellemetlenségtől meg tud szabadulni. A házilagos irtását nem javasoljuk. A poloskairtásról itt olvashat bővebben!NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Tisztelt Szalai Úr!
  3 kisgyerekek van és
  1,5-2 hónapja folyamatosan csípi a gyerekeket valamilyen élősködő és nem tudjuk mi az.
  Hetente csíp az a bizonyos élősködő. Mindig egy csípés látható.
  A csípés helye hólyagos később aztán gennyes váladék távozik a csípésből.
  Esetleg képet is tudok küldeni a csípésekről, kérem ha tud segítsen nekünk!

  Tisztelettel: Spitzer József

 • Jó napot kívánok!
  Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy tudok önnek írni,és remélem sikerül is kideríteni, hogy mi csípett meg.
  Két napja, esténként mikor alszok, arra ébredek, hogy iszonyatosan viszketek, rengeteg csípés van rajtam(olyasmi csípések, mint a szúnyog csípés) a lábfejemen 4 db csípés volt, a nyakamon, a hátamon a hasamon, egymás mellett több is, rengeteg csípés minimum vagy 30 ha nem több. De reggelre mire felkelek, vagy az ébredésem után 1-2 órával eltűnnek, mintha nem történt volna semmi, nem is viszketek már akkor. Viszont a hasamon észre vettem egy csípést két kis vonal volt egymás mellett. Mintha ott harapott volna meg.
  A matrac amin aludtam,már régi,lehetséges, hogy abban van valami, de ez csak tipp.
  Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
  További szép napot!
  (Ui: A csípést lefotóztam, gmail-en keresztül eltudom küldeni)

 • Nekem a 4. Napja vannak a rá utaló tünetek
  és még mindig jönnek újabb viszkető pöttyök van már 5 ft os nagyságú is nagyon ég viszket hiába kenem fenistillel akár mivel.
  Meddig jöhetnek még újabb pöttyök???
  Meddig tart még kb.??
  Ma volt kinnt ágyi poloska ìrtó szakember.

 • Engem érdekelne valaki olyannak az elérhetősége aki komolyan foglalkozik csípésbeazonosítással (már ha létezik ilyen)! Komoly megfigyelés van már mögötte, megosztanám a megfigyelésem (aminek minden pontjának meg kéne felelnie a rovarnak), tippek kellenének hogy mi lehet az! Csak a kíváncsiság haj, gyógyszer van rá, hat.. (tehát nem sos, vagy élet halál kérdés) csak érdekel mi a fene csípked..
  Bár ugy látom, kimondottan ágyipoloskáról van szó, meg rovarírtásról, az én problémám meg inkább természettel összefüggő… Nem itt várok válasz inkább csak ajánlást, létezik e ilyen szakértő…

 • Milyen rovar csípése lehet:
  Első nap vörös viszketò folt.
  Második nap a vörös foltban 5-6
  Mákszemnyi fehér pötty, következő
  napra még több fehér pötty.
  Következő napra ezek kifakadtak és vérző pontok lettek.
  Mára egykis babnyi vérző seb van a
  Piros kör közepén.
  Mi lehet ez?

 • Kb két hónapja a bal combom belső felén lettek csipések olyan volt mint a szúnyog csipés viszketett nagyon körbe be kékűlt a bőröm .kezeltem mindennel a viszketés meg szünt és kis piros pöttyökre zsugorodtak össze.majd egy hónap múlva újra kezdődött de csak a lábamon.el mentem bőrgyógyászhoz aki nem zárta ki az allergiát sem de a poloska csîpést sem irt allergia gyógyszert és kenőcsöt is.pár nap alatt el múltak.aztán megint a lábamon és most a derekamon is újra ki jöttek.csak el kezd viszketni be lilul elmúlik majd újra kezdődik.
  Gondoltam csináltatok allergia vizsgálatot vérből hátha ki derűl valami

 • Üdvözlet! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan, honnan kerülhetnek az ágyi poloskák a lakásba, a bútorba? Okozhat-e más apró rovar is ilyen rémesen viszkető, égő, gyulladt kiütést? Ha nem éjszaka, és nem csak a ruhával fedetlen bőrfelületeken csíp, de a többi jellemző ráillik, akkor is lehet ágyi poloska, ha nem, mi lehet az? Ülőgarnitúrán, napközben támad, erős szúrást lehet érezni, nem látható, maga a csípés sem látszik csak másnap, de a támadás pillanatától ég, viszket. Látható nyomai a bútoron nincsenek. Másnapra megduzzad 1-2 cm-re is a csípésnyom. Rovarirtó szer használata után kb. 1-2 hétig nincs újabb csípés.

 • Jó napot kívánok!

  Pár napja piros, viszkető foltok jelentek meg rajtam. Nem tudom biztosan megmondani, mely napszakban, nappal vettem észre őket az biztos, de nem reggel. Az első kettő a bokám környékén lett, de aztán a derekamon is, oldalt (mindkét oldalon, de nem egyszerre), hátul és a hasamon is, illetve egészen fent a combomon, ma újra a bokámnál. Pizsamában alszom. A foltok 1-2 napig viszketnek, maximum 3 és főleg azok, amik a lábfejemen vannak. Tudom, hogy ez nem kizáró ok, de a lányomon, akivel momentán egy ágyban alszom nincsenek. Van egy kutyánk is, ezért esetleg még bolhára gyanakszom, de a lányom többet van kontaktusban vele és ahogy írtam, rajta nincsenek, tehát ebből se tudok meg többet. Nem került se használt ruha, se használt bútor a lakásba, nem is utaztunk az utóbbi hónapokban. Az egyetlen új jövevény (illetve 2) egy ágybetét, amelyek vákuumcsomagolásban érkeztek, kb 2 hónapja. Megnéztem az ágyat, az ágy környékét, és a nappaliban a kanapét, semmilyen poloskanyomot nem találtam, de ürüléket, se vérnyomokat, de élő állatot. HOgyan tudnék megbizonyosodni arról, hogy ágyi poloska okozza-e ezeket a foltokat /csípéseket vagy valami más? Válaszát előre is köszönöm.

Hozzászólások zárolva.

BOGÁR-ELŐREJELZŐ:

Szeretné tudni, hogy az ön lakhelyén éppen milyen rovar van jobban elszaporodva? Milyen rovar megjelenésére lehet számítani?
Iratkozzon fel riasztó szolgáltatásunkra, és potenciális veszély függvényében küldjük a riasztást, és persze a hozzá kapcsolódó hasznos infókat.
Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.