Cart-icon0

Csípésnyomok I. rész

ágyi poloskaAzaz 7 intő jel, hogy az ismeretlen csípésnyomok az ágyi poloskától származnak!

Az ágyi poloska csípése sok esetben még a bőrgyógyászokon is kifog. Mi összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek alapján egyértelműen be lehet azonosítani, hogy az ismeretlen csípésnyomok ágyi poloskától származnak-e.

1.) A csípésnyomot reggelre tűnnek fel:
Az ágyi poloska éjszakai élősködő. Nappal elbújik, és kizárólag este jön elő. Tápláléka az emberi vér. A vérszívás során a testbe került idegen anyag miatt keletkeznek a gyulladások. Tipikusan reggelre tűnnek fel, de nem ritka, hogy valakinél csak délután jön elő.

2.) A csípésnyomok helye napokig viszket:
A csípésnyom helye hosszú napokig viszket. Szemben a szúnyogcsípéssel, ami 1-2 nap alatt elmúlik, az ágyi poloska “csípése” 5-7 napig is viszkethet.


3.) A csípésnyomok elszórtan vannak a testen:
Az ágyi poloska ott szív elsősorban vért, ahol puhább a bőrfelület, és ami kilóg a pizsama, takaró alól. A csípésnyomok tehát lehetnek arcon, karon, lábon, derékon, vagyis teljesen elszórtan a testen.

4.) A csípésnyomok hullámokban keletkeznek:
A csípésnyomok keletkezhetnek hullámokban. Vagyis elképzelhető, hogy napokig nem jelentkezik új csípés, aztán másnap rögtön 5-6 feltűnik.

5.) Csípésnyomokat másokon nem látni:
Az, hogy a családban csak egy emberen vannak csípésnyomok, függetlenül, hogy egy ágyban alszanak, még nem zárja ki, hogy nem ágyi poloska okozná a tüneteket.

6.) Vércseppes volt a lepedő:
Ha nem a csípésnyomokat vizsgáljuk, hanem a lepedőt, ott is bukkanhatunk jelekre. Az ágyi poloska vércseppeket hagyhat a lepedőn. Ez pedig kimondottan az ágyi poloskára utal.

7.) Őrölt mákszem nagyságú fekete pont volt a lepedőn:
Ha a lepedőn apró fekete pontokat látni, tovább lehet gyanakodni az ágyi poloskára. Az apró fekete pont ugyanis az ágyi poloska ürüléke.

A csípésről magáról, és annak kinézetéről szándékosan nem írunk, ugyanis ez nagyban függ attól, hogy ki mennyire érzéken arra az idegen anyagra (érzéstelenítő), amit az ágyi poloska a csípés során a szervezetbe juttat. Annyira változó, hogy attól félünk ez már inkább félrevezető lenne.

Ha az itt felsorolt lista ellenére bizonytalanok vagyunk, hogy ágyi poloskáról van-e szó, akkor segíthetnek a webshopból megrendelhető ágyi poloska monitor csapdák is.

Ha úgy néz ki, hogy ágyi poloskával van dolga, ne habozzon. Azonnal hívjon szakembert. Ha időben megfékezik nagyon sok kellemetlenségtől meg tud szabadulni. A házilagos irtását nem javasoljuk. A poloskairtásról itt olvashat bővebben!

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Tisztelt Szalai Úr!
  3 kisgyerekek van és
  1,5-2 hónapja folyamatosan csípi a gyerekeket valamilyen élősködő és nem tudjuk mi az.
  Hetente csíp az a bizonyos élősködő. Mindig egy csípés látható.
  A csípés helye hólyagos később aztán gennyes váladék távozik a csípésből.
  Esetleg képet is tudok küldeni a csípésekről, kérem ha tud segítsen nekünk!

  Tisztelettel: Spitzer József

 • Jó napot kívánok!
  Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy tudok önnek írni,és remélem sikerül is kideríteni, hogy mi csípett meg.
  Két napja, esténként mikor alszok, arra ébredek, hogy iszonyatosan viszketek, rengeteg csípés van rajtam(olyasmi csípések, mint a szúnyog csípés) a lábfejemen 4 db csípés volt, a nyakamon, a hátamon a hasamon, egymás mellett több is, rengeteg csípés minimum vagy 30 ha nem több. De reggelre mire felkelek, vagy az ébredésem után 1-2 órával eltűnnek, mintha nem történt volna semmi, nem is viszketek már akkor. Viszont a hasamon észre vettem egy csípést két kis vonal volt egymás mellett. Mintha ott harapott volna meg.
  A matrac amin aludtam,már régi,lehetséges, hogy abban van valami, de ez csak tipp.
  Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
  További szép napot!
  (Ui: A csípést lefotóztam, gmail-en keresztül eltudom küldeni)

 • Nekem a 4. Napja vannak a rá utaló tünetek
  és még mindig jönnek újabb viszkető pöttyök van már 5 ft os nagyságú is nagyon ég viszket hiába kenem fenistillel akár mivel.
  Meddig jöhetnek még újabb pöttyök???
  Meddig tart még kb.??
  Ma volt kinnt ágyi poloska ìrtó szakember.

 • Engem érdekelne valaki olyannak az elérhetősége aki komolyan foglalkozik csípésbeazonosítással (már ha létezik ilyen)! Komoly megfigyelés van már mögötte, megosztanám a megfigyelésem (aminek minden pontjának meg kéne felelnie a rovarnak), tippek kellenének hogy mi lehet az! Csak a kíváncsiság haj, gyógyszer van rá, hat.. (tehát nem sos, vagy élet halál kérdés) csak érdekel mi a fene csípked..
  Bár ugy látom, kimondottan ágyipoloskáról van szó, meg rovarírtásról, az én problémám meg inkább természettel összefüggő… Nem itt várok válasz inkább csak ajánlást, létezik e ilyen szakértő…

 • Milyen rovar csípése lehet:
  Első nap vörös viszketò folt.
  Második nap a vörös foltban 5-6
  Mákszemnyi fehér pötty, következő
  napra még több fehér pötty.
  Következő napra ezek kifakadtak és vérző pontok lettek.
  Mára egykis babnyi vérző seb van a
  Piros kör közepén.
  Mi lehet ez?

 • Kb két hónapja a bal combom belső felén lettek csipések olyan volt mint a szúnyog csipés viszketett nagyon körbe be kékűlt a bőröm .kezeltem mindennel a viszketés meg szünt és kis piros pöttyökre zsugorodtak össze.majd egy hónap múlva újra kezdődött de csak a lábamon.el mentem bőrgyógyászhoz aki nem zárta ki az allergiát sem de a poloska csîpést sem irt allergia gyógyszert és kenőcsöt is.pár nap alatt el múltak.aztán megint a lábamon és most a derekamon is újra ki jöttek.csak el kezd viszketni be lilul elmúlik majd újra kezdődik.
  Gondoltam csináltatok allergia vizsgálatot vérből hátha ki derűl valami

 • Üdvözlet! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan, honnan kerülhetnek az ágyi poloskák a lakásba, a bútorba? Okozhat-e más apró rovar is ilyen rémesen viszkető, égő, gyulladt kiütést? Ha nem éjszaka, és nem csak a ruhával fedetlen bőrfelületeken csíp, de a többi jellemző ráillik, akkor is lehet ágyi poloska, ha nem, mi lehet az? Ülőgarnitúrán, napközben támad, erős szúrást lehet érezni, nem látható, maga a csípés sem látszik csak másnap, de a támadás pillanatától ég, viszket. Látható nyomai a bútoron nincsenek. Másnapra megduzzad 1-2 cm-re is a csípésnyom. Rovarirtó szer használata után kb. 1-2 hétig nincs újabb csípés.

 • Jó napot kívánok!

  Pár napja piros, viszkető foltok jelentek meg rajtam. Nem tudom biztosan megmondani, mely napszakban, nappal vettem észre őket az biztos, de nem reggel. Az első kettő a bokám környékén lett, de aztán a derekamon is, oldalt (mindkét oldalon, de nem egyszerre), hátul és a hasamon is, illetve egészen fent a combomon, ma újra a bokámnál. Pizsamában alszom. A foltok 1-2 napig viszketnek, maximum 3 és főleg azok, amik a lábfejemen vannak. Tudom, hogy ez nem kizáró ok, de a lányomon, akivel momentán egy ágyban alszom nincsenek. Van egy kutyánk is, ezért esetleg még bolhára gyanakszom, de a lányom többet van kontaktusban vele és ahogy írtam, rajta nincsenek, tehát ebből se tudok meg többet. Nem került se használt ruha, se használt bútor a lakásba, nem is utaztunk az utóbbi hónapokban. Az egyetlen új jövevény (illetve 2) egy ágybetét, amelyek vákuumcsomagolásban érkeztek, kb 2 hónapja. Megnéztem az ágyat, az ágy környékét, és a nappaliban a kanapét, semmilyen poloskanyomot nem találtam, de ürüléket, se vérnyomokat, de élő állatot. HOgyan tudnék megbizonyosodni arról, hogy ágyi poloska okozza-e ezeket a foltokat /csípéseket vagy valami más? Válaszát előre is köszönöm.

Hozzászólások zárolva.