A harmadik hullám ellenére cégünk továbbra is működik, és maximális biztonsági előírások mellett dolgozik. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink. Cégünknél továbbra sem volt még pozitív eset. Hatósági karanténban lévő ingatlanba nem megyünk. 2021.03.18.

Büdös bogár (poloska) invázió

Egyszer kaptunk egy troll kritikát, hogy miért foglalkozunk mi, és mások annyit ezzel a poloska (címeres/vándor,bogyómászó) problémával, hiszen nem vámpírok, hogy félni kellene tőlük.

Ezért inkább elhoztunk pár videót arról, hogy mit is jelent pontosan a poloska invázió. Bár a legtöbb esetben az ember 1-2 poloskával megússza naponta, vagy hetente ezt a dolgot, a történet sajnos sok esetben nem ilyen egyszerű.

Így is kinézhet egy poloska invázió:

Sajnos a felvétel nem nálunk készült, de hasonló esetek országunkban is előfordulnak. Csak, mi voltunk h***ék és nem kameráztuk azt le, de ha valakinek van felvétele róla, küldje el nekünk.

Ki ez a büdös bogár?

A címeres-poloskák családjába tartózó kb 1,5 cm-es poloskák. Tavasszal zöld színűek, de ősszel bebarnulnak. A növények nedvét szívják, és városi övezetben a tél közeledtével tömegesen húzódnak be a menedéket jelentő melegebb lakásokba.

Szellőztetéskör, vagy a ház, lakás résein, redőnytokjain át jut a lakásba legfőképp, de a házak padlásterét is megszállhatják. Ez a poloska invázió rendszerint 3-4 hétig tart, amíg a hideg be nem áll. Addig azonban komoly kellemetlenségeket okozhatnak.

Ezekről, és egyéb praktikákról egy korábbi cikkünkben olvashat, ahol számtalan érdekes hozzászólást is talál.


Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • A hideg be nem áll??A mi házunk fala borzalmasabb volt!!A szobákban hemzsegtek,mindenhonnan, konnektorokból másztak elő!A mai napig nem tudunk tőlük megszabadulni!!A padláson szerintem több tízezer hemzseg! Nem merünk felmenni a holmijainkért. Hiába nyitom ki a padlás ablakot, nem mennek el!! Se télen, se nyáron! És egyre több van!Ez katasztrófa!!Felháborító, hogy senki nem tesz semmit ellenük!!Mindenki szenved tőlük, erre megvonják a vállukat!Undorodunk tőlük,és még csak valamire való szert sem találnak ki, hogy az ember a saját otthonában kulturáltan élhessen!

 • Nálam a Rózsabogarak keresnek tömegesen szállást télire a házamban, és a Harlekim katicák.
  Eddig tavaly ugy védekeztem ellenük, hogy sima légyirtó spray-vel fújtam körbe az ablakokat….nagyjából bevállt, de ha van ettől célratörőbb ötletük, szivesen hasznositanám. Köszönöm: Ági

 • Házunk zöldövezetben fekszik, sokat szenvedünk a berepülő poloskáktól, és egyéb bemászó rovaroktól.
  Van-e módja a hatékony írtásuknak?

  1. botot kell keresni,kifújni egy jó adag borotvahabot,belemártani,és a bogarat leszedni azzal.bevállt.vagy kinnt a szabadban a zsíroldó sraytől azonnal megdermed és megfullad.

   1. Kedves Krisztina!

    Nem rossz, de nekem nem tűnik túl praktikusnak. Talán majd másoknak. Köszönjük a tippet.

    Üdvözlettel:
    Abatox Kft.

 • A növények levelein levő petéket mivel lehet irtani? Rovarirtóval próbáltam permetezni de nem használ.

 • A fuksziáim tele lettek tetűvel. Üvegházi molynak hivják őket a növények fonákján telepednek le és szivogatják a levélből a nedvet. MOSPILÁN nevű növényvédőt ajánlottak rá.Nagyon hatásos a büdösbogarakra is. A szomszéd lakása tele van poloskával/büdösbogár és annak vállfajai/nálam nincs de hetente lefujom a növényeket mospilánnal.
  Gazdaboltban kapható

 • 10 emeletes, 10 lépcsőházas házban lakom. Van egy fügefám az erkély alatt, ami több száz éve költözik a családdal oda, ahol éppen lakik.(Persze értsd alatta a gyökértörzsről való szaporított uj ágat.) Nos nekem ez az egyetlen örökségem, itt 41 éve “lakik” velem a fa. Ezt is, de a többi fát is az ablakok alatt minden évben rojtosra rágják a mezei poloskák.Minden ősszel, de még a kevésbé hideg télen is bejönnek az összes lakásba,egyre többen, szinte láthatatlan helyeken. Ahogy a globális felmelegedés egyre melegebb teleket hoz, úgy lesz a számuk egyre több. Ezeket a városi inváziókat pedig már kezelni kellene városi szinten, amíg még kezelhetőek, nem kéne megvárni, amíg már teljesen tarthatatlanná válik a helyzet.Mert válhat, lehet olyan tömeges invázió is, mint a sáskáknál, hogy már a mindennapok rendes folyamatát is megzavarhatják a tömegesen repülő rovarok. Legalábbis elméletileg nem kizárni a lehetőségét.Tehát ha az kell, hogy nagy területen permetezzenek a ritkítás érdekében, akkor bizony permetezni kéne a városok körüli zöld területeket is, meg a városban lévőket is, És meg kellene találni a hatékony anyagot. Nem lehet akkora ördöngösség. Persze ha senki se kutatja, és senki se foglalkozik vele, úgy nehéz lesz. De szívemből ellenzem a problémák bagatellizálását, bármiről is legyen szó!!! Jobb előre gondolkodni!- mert ha nem gondolkodunk előre, kellemetlen meglepetések érhetnek.Lásd Ausztrália tipikus példáját, amelyik szinte évente vált már különböző különböző inváziók áldozatává az elmúlt 100 évben. Mindig könnyebb a megelőzés, mint aztán katasztrófa esetén a kapkodás, és tehetetlenség.
  A megelőzés mindig könnyebb és olcsóbb, mint a gyógyítás..Csak végre már mindenkinek felelősen kéne gondolkodni!!!

 • És a szódabikarbónától nem pusztulnak el?
  Vagy mivel lehet őket kiirtani?
  Állandóan belecsimpaszkodnak a függönybe.
  Előre is köszönöm a választ.

 • Van egy 3hónapos fiam ès attol fèlek hogy a büdösbogár belemászhat a fülèbe vagy a szájába.lehetsèges ez?

  1. Kedves Ágnes!

   Nem hallottunk hasonló esetről. Ha bejönnek a gyerekszobába, és nagyon félnek tőle, akkor egy kis irányjelző fényt kapcsoljanak meg az ágytól távol, mert az a szobából odavonzhatja őket. Csak ne legyen erős fénye.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
(H-P: 8 - 19, SZ: 8 - 16)
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.