MÉG DOLGOZUNK: A rendkívüli helyzetre való tekintettel kollégáink kizárólag maszkban (3M), és kesztyűben tudnak önöknél kártevőirtást végezni. A lakásban mindenhez friss kesztyűben nyúlnak, és végig biológiai maszkban lesznek. Köszönjük a megértést! Kollégáink nem jártak az elmúlt időszakban külföldön, eszközeinket, autóink belsejét napi szinten fertőtlenítjük. 2020. május 7.

Ágyi poloska: ha újra megjelenik

Sokat hanyagolt téma, pedig beszélni kell arról is, hogy mi van akkor, ha egy poloskairtás után ismét megjelenik az ágyi poloska. Mikor beszélünk arról, hogy rossz volt a poloskairtás, és mikortól lehet azt mondani, hogy itt bizony újra megfertőződött a lakás valahonnan.

Mikor mondhatjuk sikeresnek a poloskairtást?

Ha sikeres a poloskairtás akkor az néhány héten belül kiderül. A sikeres poloskairtás ugyanis azt jelenti, hogy az összes élő példány elpusztult a petékkel együtt. Vagyis nem lesz több élő példány, ami szaporodna, vagy csípne. Az irtószerek néhány hetes tartóssága függvényében úgy lehet kalkulálni, hogy ha az irtást követő 2-3. hét után nem tapasztalható fertőzöttség (nincs élő bogár, vagy nincs új csípés), akkor az irtás sikeres.

Az irtás után 2-3 héten belüli előfordulások még tekinthetőek normálisnak. Ezen időszakban ugyanis még kelhetnek ki peték, lehetnek mélyebben meghúzódó kifejlett poloskák. Ezeket a korábban kijuttatott irtószereknek még el kell pusztítaniuk. (Hosszabb petekikelési ciklus pedig lakott lakás körülményeit figyelembe véve, nincs.)

Mikor mondhatjuk azt, hogy itt sikeres volt a poloskairtás, de a lakás sajnos visszafertőződött?

Ha az irtás utáni 2-3 hetes türelmi időszakot követően néhány hét, vagy akár 1 hónapnyi tünetmentes időszak is volt, akkor az irtás sikeres volt. Ha az ágyi poloska a türelmi időszak utáni tünetmentes időszakot (akár 2-3 hét) követően újra felüti a fejét, akkor van a gond, akkor beszélünk visszafertőződésről. Ez ugyanis már nem azt jelenti, hogy az irtás sikertelen volt, hanem, hogy a lakás ismételten megfertőződött.

Ugyanis nincs olyan, hogy ott vannak a poloskák egy lakásban és nem táplálkoznak. Egy irtás, hacsak nem pusztítja el a poloskát, akkor az semmilyen hatással nincs a táplálkozási szokására, azaz, ha éhes lesz, akkor táplálkozni fog. Nem fogják csak nézik önt alvás közbe. A poloskákat a túlélési ösztön hajtja, és nem annyira intelligensek, hogy az irtás után hetekre csendben meghúzódjanak. És egyfajta állóháborúba kezdjenek.

Vagyis az irtás napját követő 2-3 hétben még láthatnak élő ágyi poloskát, és tapasztalhatnak csípéseket. Ha ezt követő időszakban a tünetek elmúlnak, és hetekig nem jelentkezik, akkor sikeres volt az irtás, mert nincs élő ágyi poloska a lakásban, aki egyébként 2-3 naponta táplálkozna, vagyis rövid időn belül keletkeznie kellene új csípésnek.

Az, hogy mennyi időre lesz sikeres már a lakás környezetétől, szomszédjaitól függ. 1 hónap, vagy épp 2, esetleg fél év, vagy évek, már csak ettől, és a lakás tulajdonosától függ. Ilyen esetben a rovarirtót lehet a legkevésbé felelősségre vonni, hiszen ő a munkát eredményesen elvégezte. Ilyen esetben el kell gondolkodni, hogy hogyan kellene bevonni a szomszédokat.

A rovarirtó szakmai is túlvállalta magát:

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, elmondhatjuk, hogy a szakma általánosan elterjedt 3 hónapos garanciavállalása a poloskairtásra, szakmailag teljesen ingatag. Hiszen az a poloskairtás mondható sikeresnek, ami az adott fertőzöttséget az adott napon teljes egészében 100% felszámolta. Hogy mi történik a következő hetekben, hónapokban, az már nem annyira a rovarirtó hatásköre, amiért ha belegondolunk mégis mi rovarirtók vállalunk felelősséget a 3 hónap garanciával. Hiszen egy 1-2 hónapon belüli visszafertőződésért nem a rovarirtó a felelős, nem a tulajdonos, hanem a szomszéd, akitől ezt a problémát megint megkapták, vagy az a hely, ahol épp megint sikeresen összeszedték.

Én remélem sikerült rávilágítanunk ezzel a cikkel arra, hogy mit is jelent, ha az ágyi poloska az irtás után ismét megjelenik. Mikor vonható felelősségre a rovarirtó, és mikor lehet visszafertőződésre gyanakodni.



NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
  • Üdvözlöm Önöket!
    Szomszédunkban 2018 decemberében ìrtottak az ágyi poloskát,senkinek nem szóltak.A néni arca és keze teljesen össze volt csipkedve ,több ezer darab volt.Egy napra kiköltöztek a füstölésnél de sem tapétát sem matracot,agynemüt nem cseréltek.Most hozzánk is átjött de hiába írhatjuk ha nekik még mindig van.Mit tudunk tenni?

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

A JÁRVÁNY IDEJÉN IS DOLGOZUNK
Sajnos a rovarokat nem érdekli a járvány. Kijárási korlátozás ellenére is jönnek. Számíthatnak ránk továbbra is, ráadásul most fokozott intézkedéseket vezettünk be.

HOGYAN DOLGOZUNK A JÁRVÁNY IDEJÉN?

1. Minden megrendelés előtt tiszta kesztyűt húzunk
2. A lakásba csak biológiai maszkban megyünk
3. Autóinkat rendszeresen fertőtlenítjük
4. Nem voltunk, és nem megyünk karanténos lakásba.
5. Az ügyfelektől, ahogy lehet tartjuk a távolságot.
5. Egyikünk sem lázas, és nem jártunk külföldön 2-3 hónapja.

Cégünknél több képzett egészségügyi fertőtlenítő is dolgozik. Társasházak, irodák, lakásos fertőtlenítésében is számíthatnak ránk! Részletek>>