Csótánycsapda házilag (képekkel, sablonnal)

csótánycsapda készítése házilagCsótánycsapda házilag is elkészíthető. Az alábbi példában lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tud alig 1500 Ft-ból egy évre elegendő csótánycsapdát készítenie magának.

De mire is jó a csótánycsapda?
A csótánycsapdák, és azok, melyeket ön házilag el fog tudni készíteni elsősorban monitorozásra, mérésre valóak.

Egy ilyen csótánycsapda tipikusan arra jó, hogy ön folyamatosan figyelemmel tudja kísérni, hogy otthona, irodája, vagy ahol épp alkalmazni kívánja, mennyire fertőzött csótánnyal. Ha társasházban él a csapda egy remek lehetőség arra, hogy megfigyelje nem-e jelennek meg önnél a csótányok.

Fontos tudni, hogy a csótány csapdák irtásra nem alkalmasak. Ha ténylegesen szenvednek a csótányoktól, sajnos mentességet nem fognak tundi elérni velük, csupán a példányszámukat fogja tudni ezzel csökkenteni, illetve, ha valamilyen úton módon a lakásába kerülne 1-2 csótány, az ilyen csapdákkal jó esetben még az elszaporodásuk előtt össze fogja tudni őket gyűjteni.

Hogyan készíthető házilag csótánycsapda?

A szükséges hozzávalók:
csótánycsapda készítésének hozzávalói
1. Csótánycsapda sablon, amit innen letölthet (ha nem tudja kinyomtatni, az sem baj)
2. Vastagabb A4-es papír (Legalább 200g-os. egy A4-es lapból 5 csapda készíthető.)
3. Kétoldalas ragasztó (5 cm széles, extra erős pl:Tesa)
4. Olló
5. Csaléteknek: dzsem, lekvár, mogyoróvaj

1. lépés:
Nyomtassa ki a csótánycsapda sablont, és vágja ki a szaggatott vonal mentén. Ne felejtse bevágni a végeknél található szaggatott vonalakat.
Vágja ki a csótánycsapdákat

5 db sablont fog kapni, illetve ha több lapot nyomtatott a sablonból, akkor ennek többszörösét.
a kivágott sablon

2. lépés:
Fordítsa szöveggel lefelé a sablont, és a 2 folytonos vonal mentén hajtsa fel a sablon egy egy végét. A kemény lap nehezen hajtható, ezért érdemes vagy az asztal élét használni a hajtásra, vagy egy vonalzót.
a behajtott csótánycsapda sablon

3. lépés:
A két hajtásvonal között ragassza fel a kétoldalas ragasztót. Amennyiben szeretné előbb a tekercsről levágni a szükséges ragasztószalagot, úgy 7,7 cm-nyi szalagot vágjon le (ha sablon szerint dolgozik) A ragasztószalag nehezen vágható, egy határozott vágással vágja azt le. Nagyon fontos, hogy a ragasztószalag extra erős legyen, ellenkező esetben a csótányok kimásznak a csapdából.
ragasztószalag levágása

A csótánycsapda sablonra felragasztott ragasztószalag védőfóliáját távolítsa el.
ragasztó eltávolítása

4. lépés:
A ragasztócsík közepére helyezze el a csalétket. Használhat dzsemet, mogyoróvajat, vagy sűrűbb lekvárt. Ne használjon túl folyékony csalétket (bizonyos lekváros). Csaléteknek az édesebb, nedvesebb erős illatanyagú “élelmiszerek” a legjobbak. Tesztek alapján a legjobb a mogyoróvaj.
a csótánycsapda csalétek kihelyezése

5. lépés:
A sablon két végén található fél bevágást csúsztassa egymásba.
a csótánycsapda összekapcsolása

6. lépés:
A csótánycsapda elkészült. Az aljára vághatunk külön ragasztócsíkot, amivel stabilabban rögzíthetőek a kihelyezett pontokra.
elkészült a csótánycsapda

Hová helyezze ki?
Az elkészített csótánycsapdát helyezze ki a lakás, ingatlan nedves helyiségeinek rejtettebb, a nedvesség forrásának közeli pontjaihoz. A mosogató alatti konyhaszekrénybe, a szemetes kuka környékére, a sütő mellett, illetve a hűtő környékén jó helye van egy csapdának. Kihelyezhetőek továbbá a wc kagyló mögé, és a mosdó környékére is. Mivel a csapda alapvetően csak monitorozásra használható, érdemes minél több helyre kitenni.

Mennyiből hoztuk ki a csótánycsapdákat?
Az 5 m-es, 5 cm széles, két oldalas ragasztó ára nekünk 650 Ft volt, amiből 62 db csótánycsapda jön ki. A kemény papír darabja 25 Ft (ha nincs otthon). Ha az összes ragasztót fel szeretnénk használni, akkor 13 db-ra lesz szükségünk belőle. Ez 325 Ft. Az olló minden háztartásban megtalálható, a nyomtatás költsége elhanyagolható. Sőt nyomtató sem kell feltétlenül. A csaléteknek tökéletes egy 350 Ft-os mogyoróvaj, amiből bőven fog maradni reggelire is.

Ne felejtse el a csapdákat a ragasztószalagok kiszáradásának, porosodásának függvényében cserélni. egy ilyen csapda átlagosan 1-2 hétig használható. De mint láthatta az 5 m-es két oldalas ragasztószalagból 62 db csapdát fog tudni kihozni, vagyis lesz miből pótolni őket.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Hozzászólások

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.

Legyen öné a 210.000 Ft összértékű nyeremény egyike!

Rendelje meg szolgáltatásunkat március 31-ig, és vegyen részt a nyereményjátékunkba, ahol kisorsolunk:

- 1 db 100.000 Ft értékű IKEA utalványt
- 2 x 1 db 40.000 Ft értékű Jegy.hu utalványt
- 10 x páros mozijegyet a Cinema city moziba.

Új, és meglévő ügyfeleink egyaránt részt vehetnek a játékban. A minimum feltétel egy telefonon, vagy online leadott minimum 8.000 Ft értékű szolgáltatás megrendelése cégünktől 2020. feb 1 - 2020 márc 31 közötti időszakban. A nyereményjátékban csak lakossági ügyfeleink vehetnek részt.

Sorsolás FACEBOOK LIVE történik majd megrendelőazonosító szerint (adatvédelem miatt), de a nyerteseket telefonon értesítjük, és a nyereményt személyesen visszük ki. facebook.com/abatox