Cart-icon0

Csótánycsapda házilag (képekkel, sablonnal)

csótánycsapda készítése házilagCsótánycsapda házilag is elkészíthető. Az alábbi példában lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tud alig 1500 Ft-ból egy évre elegendő csótánycsapdát készítenie magának.

De mire is jó a csótánycsapda?
A csótánycsapdák, és azok, melyeket ön házilag el fog tudni készíteni elsősorban monitorozásra, mérésre valóak.

Egy ilyen csótánycsapda tipikusan arra jó, hogy ön folyamatosan figyelemmel tudja kísérni, hogy otthona, irodája, vagy ahol épp alkalmazni kívánja, mennyire fertőzött csótánnyal. Ha társasházban él a csapda egy remek lehetőség arra, hogy megfigyelje nem-e jelennek meg önnél a csótányok.

Fontos tudni, hogy a csótány csapdák irtásra nem alkalmasak. Ha ténylegesen szenvednek a csótányoktól, sajnos mentességet nem fognak tudni elérni velük, csupán a példányszámukat fogja tudni ezzel csökkenteni, illetve, ha valamilyen úton módon a lakásába kerülne 1-2 csótány, az ilyen csapdákkal jó esetben még az elszaporodásuk előtt össze fogja tudni őket gyűjteni. Fertőzöttség megszüntetésére vagy szakembereket javaslunk, vagy csótányirtó szereket, amiket akár már neten keresztül is meg tud venni.

Hogyan készíthető házilag csótánycsapda?

A szükséges hozzávalók:
csótánycsapda készítésének hozzávalói
1. Csótánycsapda sablon, amit innen letölthet (ha nem tudja kinyomtatni, az sem baj)
2. Vastagabb A4-es papír (Legalább 200g-os. egy A4-es lapból 5 csapda készíthető.)
3. Kétoldalas ragasztó (5 cm széles, extra erős pl:Tesa)
4. Olló
5. Csaléteknek: dzsem, lekvár, mogyoróvaj

1. lépés:
Nyomtassa ki a csótánycsapda sablont, és vágja ki a szaggatott vonal mentén. Ne felejtse bevágni a végeknél található szaggatott vonalakat.
Vágja ki a csótánycsapdákat

5 db sablont fog kapni, illetve ha több lapot nyomtatott a sablonból, akkor ennek többszörösét.
a kivágott sablon

2. lépés:
Fordítsa szöveggel lefelé a sablont, és a 2 folytonos vonal mentén hajtsa fel a sablon egy egy végét. A kemény lap nehezen hajtható, ezért érdemes vagy az asztal élét használni a hajtásra, vagy egy vonalzót.
a behajtott csótánycsapda sablon

3. lépés:
A két hajtásvonal között ragassza fel a kétoldalas ragasztót. Amennyiben szeretné előbb a tekercsről levágni a szükséges ragasztószalagot, úgy 7,7 cm-nyi szalagot vágjon le (ha sablon szerint dolgozik) A ragasztószalag nehezen vágható, egy határozott vágással vágja azt le. Nagyon fontos, hogy a ragasztószalag extra erős legyen, ellenkező esetben a csótányok kimásznak a csapdából.
ragasztószalag levágása

A csótánycsapda sablonra felragasztott ragasztószalag védőfóliáját távolítsa el.
ragasztó eltávolítása

4. lépés:
A ragasztócsík közepére helyezze el a csalétket. Használhat dzsemet, mogyoróvajat, vagy sűrűbb lekvárt. Ne használjon túl folyékony csalétket (bizonyos lekváros). Csaléteknek az édesebb, nedvesebb erős illatanyagú “élelmiszerek” a legjobbak. Tesztek alapján a legjobb a mogyoróvaj.
a csótánycsapda csalétek kihelyezése

5. lépés:
A sablon két végén található fél bevágást csúsztassa egymásba.
a csótánycsapda összekapcsolása

6. lépés:
A csótánycsapda elkészült. Az aljára vághatunk külön ragasztócsíkot, amivel stabilabban rögzíthetőek a kihelyezett pontokra.
elkészült a csótánycsapda

Hová helyezze ki?
Az elkészített csótánycsapdát helyezze ki a lakás, ingatlan nedves helyiségeinek rejtettebb, a nedvesség forrásának közeli pontjaihoz. A mosogató alatti konyhaszekrénybe, a szemetes kuka környékére, a sütő mellett, illetve a hűtő környékén jó helye van egy csapdának. Kihelyezhetőek továbbá a wc kagyló mögé, és a mosdó környékére is. Mivel a csapda alapvetően csak monitorozásra használható, érdemes minél több helyre kitenni.

Mennyiből hoztuk ki a csótánycsapdákat?
Az 5 m-es, 5 cm széles, két oldalas ragasztó ára nekünk 650 Ft volt, amiből 62 db csótánycsapda jön ki. A kemény papír darabja 25 Ft (ha nincs otthon). Ha az összes ragasztót fel szeretnénk használni, akkor 13 db-ra lesz szükségünk belőle. Ez 325 Ft. Az olló minden háztartásban megtalálható, a nyomtatás költsége elhanyagolható. Sőt nyomtató sem kell feltétlenül. A csaléteknek tökéletes egy 350 Ft-os mogyoróvaj, amiből bőven fog maradni reggelire is.

Ne felejtse el a csapdákat a ragasztószalagok kiszáradásának, porosodásának függvényében cserélni. egy ilyen csapda átlagosan 1-2 hétig használható. De mint láthatta az 5 m-es két oldalas ragasztószalagból 62 db csapdát fog tudni kihozni, vagyis lesz miből pótolni őket.

Ha nincs ideje a házilagos csótánycsapdára, akkor webáruházunkban talál műanyag vázas cserélhető betétes csótánycsapdát. A műanyag váz védi a benne lévő ragaszlapot a portól, nedvességtől, így az tovább marad használható. Ráadásul ha vigyáz rá az ember, akkor a műanyag váz évekig ki tudja szolgálni az embert, és csak a ragacslapot kell cserélni.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Hello.
  bevalt a csapda valakinek? Csak mert nalunk megjelentek az szarok!es szeretnenk nem veluk lakni mert gusztustalanok.
  Koszi
  Ja vki kapott valaszt?

 • 4db őt láttam a lakasomban ,abból egy picit.befujtam 2doboz csotany és hangya itrospayvel.mi legyen a következő lépés?
  Választ előre is köszönöm

 • Csak Nutela jó vagy lekvár, cukor is?

 • Üdvözletem!
  25 éve élek vidéken, családi házban. Eddig soha nem tapasztaltam, de sajnos az idén megkeserítik az életemet a csótányok megjelenése és a kerten túl a házba is beszivárgó inváziójuk. Nem lett semmi megbolygatva, nem értem, hogy hogy kerültek most hirtelen ide.:(( Szeretném kérdezni, hogy mit javasol esetemben. Valamint a II. csapdát milyen méret alapján kell készíteni, hány darab alatt tegyem meg az első kísérletemet. Segítő válaszát előre is hálásan köszönöm !!!

 • egérragacs nem jó?

 • T.Cím!
  Úgy tűnik, nálunk is megjelentek a csótányok a konyhában. Ötletes, és meg is csináljuk a javasolt csapdát. Kérdésünk: melyik fajta kétoldalas ragszalag az extra erős? Mi a neve és hol szerezhető be?

  Segítségüket és válaszukat előre is köszönjük: Pálffy Tibor

 • […] betegségeket, de ez nem gyakori. Hogy kiiktassuk ezt a kellemetlen házi látogatót, a csótánycsapda házilag is elkészíthető, ami elsősorban arra jó, hogy megfigyeljük, hogy egyáltalán mekkora a veszély. Ugyanis a […]

 • […] tenni. Két különböző csótánycsapdát készítettünk. Aminek elkészítése elolvasható: csótánycsapda I., csótánycsapda […]

Hozzászólások zárolva.