Cart-icon0

Ha tartósan megszabadulna a rovaroktól, figyeljen a KKI-elvre

Mindenki célja egyértelműen az, hogy a kellemetlen rovaroktól tartósan nyugalma legyen. Legyen szó egy étteremről, egy szállodáról, vagy akár egy kertes házról. Viszont erre nem egy univerzális megoldás a rovarirtás, sokkal inkább a KKI-elv.

Mi az Abatoxnál nem hiszünk a vegyszer mindent legyőző erejében. Különösen hangozhat ez egy rovarirtó cégtől, de el kell mondanunk, hogy arra, hogy egy szálloda, étterem, lakástulajdonos egy vagy több rovarfajtól tartósan megszabaduljon nem a vegyszer fog megoldást nyújtani. Erre önmagában minden vegyszer alkalmatlan.

Miről szól a KKI-elv?

A KKI-elv lényege, hogy a figyelmet megossza. Míg a legtöbben csak a rovarirtásra fókuszálnak, alig vannak olyanok, akik egy fertőzöttséget tudatosan kezelnek. A rovarirtás a rovarmentes állapot hosszan fenntartó folyamatának utolsó, talán a legkevésbé fontos eleme.

Kizárás:
Ahhoz, hogy valaki tartósan mentesüljön egy vagy több rovarfajtól minden tőle telhető eszközt, módszert be kell vetnie annak érdekében, hogy a rovarokat az épülettől távol tartsa. Erre rengeteg lehetőség van, amit csak nagyon kevesen ismernek. Fogunk erről is írni, de az nagyon hosszú lenne, és most csak a KKI-elvet szeretném önnel megismertetni.

Ismeri a zombi-apokalipszisről szóló The Walking Dead című sorozatot? Ott nagyon szisztematikusan alkalmazzák a KKI-elvet, különösen a Kizárást. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a zombik ne jussanak be az „otthonukba”.

Ugyanez igaz önre is. Az ön által védeni kívánt ingatlan kártevők ezreinek potenciális célpontja. Fordított-e elég figyelmet az épület (lakás, szálloda, étterem) bejutási pontjainak kellő védelmére? Ismeri-e annyira az adott kártevőket, hogy tisztában legyen vele, milyen óvintézkedésekre van szüksége? Gondolta volna, hogy más-más égők egyik-másik rovart kimondottan vonzzák?

A tartós mentesség kulcsa a kizárás. Ha most éppen nincs egyetlen rovarral sem gondja, akkor erre kell elsőnek koncentrálni. Ne is legyen. Ám erre nem a vegyszer az első lépés.

Korlátozás:
Mi van akkor, ha alaposságunk ellenére a rovarok bejutottak az épületbe? Egyetért velem, ha azt mondom, végre jöhet a rovarirtás? Ne engedje magát becsapni, ne értsen velem egyet. Bocsánat a megvezetésért, de nem az azonnali irtás a válasz.

Ismernünk kell az ellenséget, hogy tudjuk, mit kell reagálnunk a megjelenésére. A rovar épp oly élőlény, mint bármely más. Ahogy én okkal húzódok kánikulában a tűző napról a hűvös árnyékba, így okkal mennek egyes rovarok a forró kültérről, a hűvösebb beltérre. Ahogy viharos esőben ön is okkal menekül be a legközelebbi kávézóba, így egyes rovarok sok csapadék esetén okkal rohannak a száraz terület felé.

A korlátozás lényege, hogy a rovar szempontjából kedvezőtlen körülményeket teremtsünk abban az épületben, ingatlanban, amit óvni szeretnénk a rovaroktól. A péküzemben a nem megfelelően tárolt élelmiszerek ingyen svédasztal a rovaroknak. Ha erre nincs protokoll, akkor ne várjunk a vegyszer mindent legyőző erejébe. Mikor az ügyfél azt mondja, hogy menjünk segítsünk a hangyák ellen, mert már nem tudja, hogy hányadik cukrot dobja ki, akkor itt már rögtön látszik, hogy a rovarirtás, mint megoldás csak csekély eredményű lehet.

Számtalan kártevő ellen sokkal tartósabb megoldás, ha az ember kedvezőtlen feltételeket biztosít számukra. Erről is külön fogunk írni, illetve már több ízben írtunk is. Rengeteg lenne ezt összefoglalva ide megírni.

Irtás:
Ha mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a kártevőket távol tartsuk az adott területtől, illetve megtettünk mindent, hogy számukra kedvezőtlen körülményeket teremtsünk, de mégis megjelennek, amire már a rovarral kapcsolatos ismeretek nem adnak kellő magabiztosságot, hogy felvegyük vele a harcot még irtás nélkül, akkor érdemes a likvidálásukra a különböző vegyszeres, vegyszermentes módszereket bevetni.

Azért ez a sok “HA”, és kritérium, mert egy rovar megjelenése sem biztos, hogy azonnali irtást kell hogy maga után hozzon. Egy szellőztetés során 3-4 naponta berepült darázs esetén nem feltétlen kell az érintett tulajdonosnak, üzemeltetőnek darázsirtást kérnie. Ahogyan egy kertes családi ház konyhájának 2-4 hangya jelenléte sem feltétlen kell, hogy rovarirtást hozzon magával.

Élelmiszer üzemeknél, de akár egy sima lakótelepi lakás tulajdonosánál is jó, ha van egy olyan szintű felkészültség, amire támaszkodva, az érintettek el tudják dönteni, hogy melyik rovar, milyen mértékű megjelenése, milyen beavatkozást kell maga után hozzon.

Mi lesz, ha az egész KKI-elvet figyelmen kívül hagyjuk!

Várni fogjuk a csodát a rovarirtótól, majd csodálkozni, és szitkozódni, ha azt nem hozza ő el. Mert nem fogja tudni elhozni a tartósan mentes állapotot, sőt még a mentes állapotot sem, ha a Kizárással, Korlátozással kapcsolatos teendőket az ügyfél nem tette meg.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Minket is utolért az áremelés


"A mai világban ritka az ennyire korrekt, precíz, profi cég mint az Abatox Kft. " - K. Judit.

Annak érdekében, hogy fenntartsuk, sőt emelni tudjuk a kártevőirtási szolgáltatásunk színvonalát, melyet ügyfeleink 4.8/5-re értékelnek, kénytelen vagyunk árat emelni. Költségeink az évek alatt jelentősen megugrottak, de kitartottunk. Ezidáig. Egyes áraink már 4 éve változatlanok. Sajnos tovább már nem várhatunk.

Az áremelés a webshopban kapható termékeket nem fogja érinteni.