Cart-icon0

A szobalányokon múlik leginkább egy szálloda tartós ágyi poloskamentes állapota

Nagyon sok rossz protokollt láttunk, hogy hogyan kezelik a HORECA szektorban a rovarokkal kapcsolatos problémákat. Vagy egyáltalán nincs semmi szisztéma, vagy csupán egy megbízott vállalkozó telefonszáma áll rendelkezésre, ha baj van.

Úgy gondoljuk, hogy ez abszolút a mi iparágunk hibája. A legtöbb rovarirtó cég sajnos sosem vette a fáradtságot, hogy az ügyfeleket a rovarokkal kapcsolatos problémák helyes kezelésére megtanítsa.

Egy lehetséges ágyi poloska fertőzöttség kialakulása minden szálloda felett ott lebeg, de a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan kell ezt kezelni, vagy felismerni. Sajnos nagyon sok szállodában, a napi munka mellett erre már idő sincsen. A MOST foltos textília fontosabb, mint a HOLNAP megjelenthető ágyi poloska.


Az ágyi poloska bárhol lecsaphat, és figyelve a terjedés intenzitását ez csak idő kérdése. Nekik pedig nem számít a csillagok száma. Súlyos tévhit, hogy egy tiszta, karbantartott, jól szituált vendégekkel rendelkező szállodába nem jelenhet meg.

Az ágyi poloska úgy terjed, mint az influenza. Bárki potenciális hordozója lehet. Korra, nemre, társadalmi helyzetre való tekintet nélkül. Pontosan ezért van az, hogy még 5*-os szállodákban is okoznak gondot.

A szálloda maga dönti el, hogy ölbe tett kézzel várja, hogy egyszer majd jöjjön a vendég panaszkodva, hogy valami összecsípte az éjjel, vagy bevezet olyan protokollt, ami lehetővé teszi a szálloda részére, hogy egy ilyen problémát, akár még azelőtt észre vegye, míg valamelyik vendéget össze nem csípi.

A szobalányok, szobaasszonyok napi munkájába csupán 3-4 kulcs mozzanatot kell bevezetni, melynek a rutinos alkalmazásával szobánként 2-3 perces többlet munkával jó eséllyel kideríthető, hogy a szoba fertőzött-e vagy sem. Illetve olyan protokollok bevezethetőek a napi munkájukba, amivel kizárható, hogy a szobalányok másik szobát fertőzzenek át, ártalmatlannak tűnő napi takarítási munkájuk során.

A szobaasszonyok, szobalányok a szálloda tartós ágyi poloska mentességnek, a vendégeket érhető kellemetlenségek elkerülésének legfontosabb tartópillérei.

Cégünk, az Abatox Kft ezért szállodák részére olyan ingyenes oktatást biztosít, melynek keretében megtanítjuk a szobaasszonyokat, szobalányokat, hogy hogyan tudnak felismerni egy ágyi poloska fertőzöttséget. Mire kell figyelniük egy fertőzött szoba takarítása során. Megmutatjuk milyen hibákat követnek el már most a napi munkájuk során, amivel a lehetséges irtást megnehezítik, a továbbterjedést elősegítik.

Az oktatásra bármely szálloda jelentkezhet a szalai.karoly@abatox.hu címen.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot