Cart-icon0

Kullancsok számának csökkentése kertekben

Nemcsak vegyszerrel lehet védekezni a kertekben a kullancsok ellen. A kullancsok életmódját jobban megismerve, sokat tehetünk házilag is, hogy a számuk a kertben a lehető legalacsonyabb legyen. Arra sajnos nincs házi módszer, hogy a kullancsokat teljesen likvidáljuk a kertből, de élhető körülményeket ki tudunk alakítani.

A legfontosabb gondolat a kullancsokról:
A kullancsok az árnyékos, nedves területeket szeretik, ezért szeretnek behúzódni az árnyékos avar alá.

Ha szeretnénk tehát lecsökkenteni a kullancsok számát a kertben, az első és legfontosabb dolog, hogy rendszeresen tartsuk azt karban. A fű folyamatos nyírásával, valamint az avar összegereblyézésével, és elégetésével sokat tehetünk azért, hogy a kullancsok életkörülményeit megnehezítsük.

Az avar betakarítása, és elégetése ősszel, kiemelten fontos, mert a kullancsok ott tudnak áttelelni. Bár az utóbbi években nagyon enyhék voltak a telek, így ezen képességük nem igazán volt próbára téve.

Az árnyék az ellenségünk:
Az árnyéknak nem csak mi örülünk a nyári forróságban, de a kullancsok is. Ezért minél árnyékosabb a kert, a kullancsok annál inkább jól fogják magukat érezni.

kert1

Ebben a kertben kevés a természetes árnyék, és az aljnövényzet is karban van tartva. A mesterséges árnyékok köves alapzata egyáltalán nem vonzza a kullancsokat. A magas kerítés a telken átjáró állatok, és egyben potenciális kullancshordozók ellen remek védelmet nyújt. A sündisznó például 80-100 kullancsot is cipelhet magán.

kert

Itt már rengeteg az árnyék, és a kertet nagy növények veszik körbe, melynek tövében kényelmesen éldegélhetnek a kullancsok.

Árnyék nélküli kert?
Kétségtelen, hogy kell az árnyék egy kertben. Viszont mit ér egy árnyékos hűs kert, ha az a kullancsok miatt használhatatlanná válik. Mérlegelni kell tehát. Érdemes átgondolni, hogy hogyan legyen kialakítva a kert. A napos részeken mesterséges árnyékolókkal (napernyő, árnyékvitorla) ki lehet alakítani kisebb hűs pontokat. Amit érdemes csak akkor felállítani, amikor szeretnénk azt használni.

Nem vagyunk annak a híve, hogy egy kertet le térkövezzenek, de amennyiben fix árnyékolóhely lesz kialakítva (pl:pergola), érdemes megfontolni, hogy az alját térkővel kirakják.

Az esetleges veteményes, gyümölcsös részt is érdemes egyértelműen elkeríteni egymástól.

A kullancsok életkörülményeit megnehezítve élhetővé tehetjük a kertünket. Bár nem lesz teljesen kullancs mentes, de ezekkel a módszerekkel elérhetjük, hogy a kertben legyen helye, hol játszania a gyerekeknek, tudjon hol beszélgetni a család.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
  • Érdeklődnék, hogy kullancs írtás van-e, mert a felsorolásban nem lehet kiválasztani.Két éve már folyamatosan Önök szokták írtani nálam.
    Köszönöm a választ

Hozzászólások zárolva.

Minket is utolért az áremelés


"A mai világban ritka az ennyire korrekt, precíz, profi cég mint az Abatox Kft. " - K. Judit.

Annak érdekében, hogy fenntartsuk, sőt emelni tudjuk a kártevőirtási szolgáltatásunk színvonalát, melyet ügyfeleink 4.8/5-re értékelnek, kénytelen vagyunk árat emelni. Költségeink az évek alatt jelentősen megugrottak, de kitartottunk. Ezidáig. Egyes áraink már 4 éve változatlanok. Sajnos tovább már nem várhatunk.

Az áremelés a webshopban kapható termékeket nem fogja érinteni.