Ágyi poloska csapda: Kinek, mikor, milyet?

Mivel egyre jobban terjed az ágyi poloska a városokban, egyre többen keresnek ágyi poloska csapdát. Sajnos a legtöbben, akik nálunk érdeklődnek, teljesen más elképzeléssel vannak ezekről a csapdákról.

Az ágyi poloska csapda ugyanis csak monitorcsapda!

A monitor pedig ellenőrzést jelent. Vagyis ezek a csapdák arra hivatottak, hogy megállapítsák az ágyi poloska fertőzöttség tényét, és esetlegesen a fertőzöttség mértékét. Az ágyi poloska monitor csapda, legyen az akár egy egyszerű ragacsos csapda, egy hőkibocsátós kis állomás, vagy egy komolyabb CO2-es cucc, csak arra jók, hogy ellenőrizzék a fertőzöttség tényét.

Bár sok csapda esetében ezekkel is lehetne vitatkozni.

Az ágyi poloska csapda éppen ezért irtásra teljesen alkalmatlan. Ha meg akar szabadulni az ágyi poloskáktól, akkor teljesen felesleges ágyi poloska csapdát vennie. Ebben az esetben inkább a mielőbbi irtásukról gondoskodjon.

A legjobb ágyi poloska monitor csapda még mindig az ember. Talán furcsán hangzik, de így van. Az esetek 95%-ban legalább is. Az ágyi poloska csípés ugyanis már a fertőzöttség első napjában jelentkezni szokott. Ilyenkor elegendő csak a csípés körülményeit megvizsgálni, és rögtön tudni lehet, hogy ágyi poloskáról van-e szó.

Persze azok, akik nem érzékenyek a csípésre, náluk nem derülhet ez ki ilyen úton, de ott viszont már szóba sem kerül, hogy ágyi poloska csapdát kéne venni. Az ágyi poloska csapda szállodáknak, fizető szálláshelyet üzemeltetőknek lehet ideális.

Itt ugyanis maximum egy panaszkodó vendég révén lehetne rájönni áz ágyi poloska fertőzöttségre.

Milyen ágyi poloska csapdák léteznek?
Ragacsos ágyi poloska csapda:
Ez egy irtószermentes, elviekben csalogatóanyaggal ellátott monitorozásra alkalmas csapda. Azért írjuk, hogy elviekben, mert erről részletesebb információt nem találtunk. Az ágyi poloskát vonza az emberi hő, és a légzés általi CO2 kibocsátása. Továbbá egyes tudományos lapokban említették a levedlett bőrt is, de ezek közül egyiket sem alkalmazza ez a csapda.

Fontos tudni továbbá, hogy a gyártó leírása szerint, az üres ágyi poloska csapda nem garantálja, hogy a helyiségben nincs ágyi poloska. A csapda véleményünk szerint elsősorban arra épít, hogy az este előbújó, vérszívásra áldozatot kereső poloskák beletévedjenek. És mivel a poloskák szeretnek ott tanyázni, ahol társaik, minél több poloska ragadt a csapdába, annál több is fog idővel.

Hőkibocsájtós ágyi poloska csapda:
Ennek a csapdának a működési mechanizmusa számunkra már jobban összeegyeztethető az ágyi poloskák életmódjával. Itt ugyanis a csali már maga a hő, amit köztudottan érzékelnek a poloskák. Bár a hatásfoka lényegesen jobb, mint a ragacsos ágyi poloska csapdáé, az ára is jelentősen magasabb. Míg a ragacsos csapda ár típustól függően 250-500 Ft, a hőcsapdásé már 15-20.000 Ft is lehet.

CO2 ágyi poloska csapda:
A CO2-t kibocsátó ágyi poloska csapdák működnek a legjobb hatásfokkal, ugyanakkor áruk lényegesen magasabb a többihez képest. Ezért csak azoknak ajánljuk, ahol nagyon fontos a pontos mérés, és nincsenek más lehetőségek. Egy ilyen csapda ára patronnal együtt kb. 80-90.000 Ft. Házilag, egy kicsi sufnituninggal is előállítható.

Kell-e tehát az ágyi poloska csapda?
Ha biztosan tudja, hogy ágyi poloskája van, ha felismeri a csípések körülményiről az ágyi poloskát, akkor önnek nincs szüksége csapdára. Ha önnek nagyon fontos, hogy megelőzze a bajt, és nincs más lehetősége az ágyi poloska felderítésére, akkor érdemes elgondolkodnia rajta, és anyagi helyzetétől függően választani a fenti csapdák közül.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Név *

Hozzászólások

 • Üdvözlet! Ha egy ágyi poloska irtás után szeretném megtudni, hogy maradt- e mèg poloska, de nem lakik senki a lakásba akkor erre mi a kegbiztosabb módszer? Válaszát Elöre is köszönöm!

 • Tisztelt Cím!
  Szeretném a segítségüket kérni, nálam hétfőn ágyi poloskát
  írtottak, sajnos azóta is meg meg jelennek.Az én bőrömet nagyon szeretik és minden éjjel legalább három csípéssel gyarapszom nagyon csúnyák ,már alig tudom ruhával takarni ,hétfőhöz egy hétre jönnek ismételni az írtást,
  addig hogyan lehetne védekezni a csípések ellen.Kérdésem az lenne hogy tudnának tanácsot adni hogyan szabaduljak meg tőlük? Üdvözlettel: N. Éva

 • Nálunk már egyszer lepermetezték a szobát, de pár nap múlva ismét marnak a dögök, rajtam nincs kiütés csak a férjemen, de őrajta rengeteg a csipés. És azok, amik közben kikelnek, és nem két hét múlva, hanem hamarabb, azok tovább csípkednek, nem lehet ezt véglegesen kiírtani? Már teljesen tanácstalanok vagyunk. De nem csak éjszaka, nappal is hol itt, hol ott a testünkön masíroznak, még a fejbőrünkön is. Kérem adjanak tanácsot, hogyan szabaduljunk meg tőlük?

 • üdvözlöm
  mi bécsben élünk és ágyi poloskára gyanakszunk de bogarat nem találtunk a páromon nagyon sok csípés található.esetleg külföldön is végeznek írtást vagy tudnak céget ajánlani?
  köszönöm

  1. Kedves Edina!

   Dolgozunk ugyan külföldön, de ez csak nagyobb intézményeknek, szállodáknak éri meg, ahol a kiszállási díj eltörpül a munkadíj mellett. Az ön esetében sajnos nem így lenne, ezért nem tudjuk vállalni a munkát.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot kívánok!

  Hőkibocsájtós monitorcsapdát szeretnék beszerezni, de Magyarországon csak egy nagykereskedésnél találtam a Bug Dome nevezetű csapdát, viszont kiskereskedelemben sehol nem tudtam beszerezni. Azt szeretném megkérdezni Önöktől, hogy az Önök által tesztelt csapdák magánemberek számára megvásárolhatóak-e, és ha igen, akkor hol.

  Előre is köszönöm válaszukat,
  Tamás

 • van egy kollegina a csapatba állandóan vakarja magát ,piros kis pontok vannak rajta ,Mostanában nagyon sok mindent elfelejt ,állandóan fáj a feje .Sokszor hirtelen ideges és feszült ,egyre sűrübben beteg fáradtak érzi magát ,nem tud aludni éjszaka ,ha alszik is nagyon keveset ,sokat fogyott.VAN -e olyan lehetőség hogy megtudjam mi baja lehet ,mert nem akar elmenni orvosoz ,én ágyi poloskára gyanakszom ,nem voltam még náluk ,de biztos ,hogy penészes a lakás ,a ruháján lehet érezni ,mondta télen is alig fűt 18 fok szokot lenni nála ,sötét a szobája mert nagyon kicsi ablak van rajta ,előre is köszönöm a bizalmukat

  1. Kedves Henrietta!

   Az ágyi poloska nem terjeszt betegséget, és nem okoz közvetlenül ilyen tüneteket (fejfájás, fogyás, ingerlékenység). A csípések bárhonnan származhatnak. Hogy ágyi poloska okozta-e azokat, vagy sem, nem tudjuk megítélni. A penész és a poloska között sincs semmiféle ok-okozati összefüggés. Ahol ember van, ott már az ágyi poloska is jól érzi magát. 15 fok alatt megáll a fejlődésük, de a téli 18 fokkal nincs gondjuk. A viszkető apró “csípéseken” kívül a leírtakból más nem utal ágyi poloskára.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
06 1 338 37 37
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.