A harmadik hullám ellenére cégünk továbbra is működik, és maximális biztonsági előírások mellett dolgozik. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink. Cégünknél továbbra sem volt még pozitív eset. Hatósági karanténban lévő ingatlanba nem megyünk. 2021.03.18.

Kullancs kiszedése -videó

A kullancs kiszedése során számos jó és rossz módszer olvasható az interneten. Nem érdemes azonban ezzel kísérletezni. A kullancs szakszerűtlen kiszedése miatt könnyen elfertőzhetjük a “kullancs-sebet”, sőt akár a kullancs testében lévő kórokozókat is a szervezetbe juttathatjuk.

Nem érdemes tehát kockáztatni!

A kullancs kiszedése azonban egyáltalán nem igényel orvosi segítséget. Házilag is kiszedhető a bőrbe fészkelt kullancs, de néhány dolgot feltétlenül kerüljön el.

1. hiba a kullancs kiszedése során:

Tilos tűvel, vagy hegyes tárggyal kioperálni. Ha a potroh felszakad a fertőző kullancs teljes béltartalma bekerül a szervezetbe, így egy lehetséges fertőzés esélye igen magasra ugrik.

2. hiba a kullancs kiszedése során:

Ha a kullancs kiálló potrohát körkörösen tekergetni kezdi, a kullancs nemcsak, hogy a rémület miatt megpróbálja magát beljebb ásni, de gyomra teljesen felfordul, és a sebbe öklendezi saját béltartalmát, benne a baktériumokkal.

3. hiba a kullancs kiszedése során:

Ha a kullancs feje beszakad, ne próbálja meg tűvel kioperálni. A beszakadt fej ugyanis napokon belül, egy szálkához hasonlóan kilökődik a testből.

A kullancs szakszerű kiszedése a következőképpen fest:

A kullancs eltávolításához használjon patikában beszerezhető kullancseltávolító kanalat, vagy kullancscsipeszt. Utóbbival alapvetően könnyebb bánni. Már 800 Ft-ért beszerezhetőek. Nomád körülmények között, túrázás alatt egy erős cérnával is elvégezhető a kullancs kiszedése. Csak tekerjen hurkot a kullancsra a befúródási pontnál, és óvatosan húzza ki.

1. videó (kullancs kiszedése kullancscsipesszel):

2. videó: (kullancs kiszedése cérnával):

TUDJA ÖN?

A kullancs elleni védőoltás közel nem ad minden terjesztett betegség ellen védelmet. Kullancsriasztó krémeket pedig babákra nem szabad alkalmazni. Mit csináljanak a kisgyermekes családok, ha kertjüket megszállták a kullancsok? A legpraktikusabb megoldás a kullancsirtás, amit bárki rendelhet, akár a 100 nm-es kertjére is. És mielőtt azt gondolná, egy kullancsirtás semmit sem ér, csak annyit mondanék, hogy rengeteg családon segítettünk már kullancsirtás segítségével, és még annak ellenére is eredményesek voltunk, hogy a szomszédok sok esetben abszolút nem védekeztek.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
 • Olyan növényt keresek, amivel ha körbe ültetem a keritésemet riasztja a kullancsot.
  Tudnak ilyen növényt ajánlani nekem? Válaszukat elöre is köszönöm!

 • Szép napot.Azt szeretném kérdezni hogy az a kullancs ,ami a cicába belemászik,az veszélyes lehet az emberre?Köszönöm válaszát.

  1. Kedves Angelika!

   Minden kullancs lehetséges hordozója lehet annak a 40 különböző betegséget, amit terjeszthetnek, így sajnos lehet veszélyes bármely kullancscsípés önre.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Hogyan lehet a macskában kullancs amikor az állat a harmadik emeleti lakásban van állandóan…?
  Maximum az erkélyre megy, a szabadba soha.

  1. Kedves Zoltán Géza!

   Ha valóban állandóan a lakásban van, és nem szökik ki sosem, akkor az is elképzelhető, hogy egy madár vitte az erkélyre a kullancsot.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • sajnos a kiskutyámnak a hónalja allat volt egy kullancs nagy nehezen dudtuk kiszedni csipeszel bróbálkoztunk és végül megpróbáltuk cérnával avval sikerült de amikor anyukám kivette a kulancsot akkor a kiskutyámnak rexnek lejött a husa

 • ..sajnos ha nagyon kicsi a
  kuli és a bör alá van, fekete
  pont , akkor mit lehet csinálni?! (megvan a kull.
  készlet: csipész+szívó fecskedö…nem használható)
  Én egy kis-hegyes-fertötlenitett olloval
  vágtam körül … kis vérzés
  betadin-H2O2…

 • Üdvözlöm Önöket!

  Sajnos, nekünk pontosan ez történt, beszakadt a kullancs feje, mikor fiam megpróbálta kivenni a macska nyakából.

  Sajnos, nem lökődött ki, hanem egy duzzanat keletkezett a nyakán.
  Nem tudjuk, mi a teendő, várjunk még vele, vagy orvos?

  Váéaszukat előre is köszönöm.

  Tisztelettel Némethné Ági

  1. Kedves Némethné Ágnes!

   Feltétlenül kérdezzenek meg róla egy állatorvost. Elképzelhető, hogy valamiért begyulladhatott. A beszakadt fej emberből normális esetben ki kell lökődjön, mint egy szálka. Az, hogy a macskán miért van ott az a duzzanat, arra inkább állatorvos fog tudni választ adni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
(H-P: 8 - 19, SZ: 8 - 16)
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.