Cart-icon0

Kullancs eltávolítása – videóval

kullancs eltávolításaA kullancs eltávolítása valójában nem olyan nagy ördöngösség. Sok esetben nomád körülmények között, túrázás alatt is van lehetőség a kullancs szakszerű eltávolítására.

A nagyobb baj az, hogy rengeteg az olyan tévhit a kullancs eltávolítása körül, amik a legtöbb esetben csak bajt okoznak.

Ami nagyon fontos, hogy a kullancs eltávolítása során nem szabad, hogy a kullancs béltartalma visszapumpálódjon a sebbe. Ne csavargassa, ne nyomogassa, ne piszkálja.

Nézzük a szakszerű kullancs eltávolítás lehetőségeit:

1. Kullancs eltávolítása kullancs csipesz segítségével:

A kullancs csipesz gyógyszertárban beszerezhető 700-1000 ft-ba kerül. A kullancs eltávolítása során arra kell figyelni, hogy a kullancsot a tövénél, szorosan a bőrnél kell megfogni, és lassú mozdulattal kihúzni. A feje vélhetően be fog szakadni, amitől nem kell megijedni. Fertőzés nélkül, mint egy mezei szálka ki fog lökődni a testből.

2. Kullancs eltávolítása cérnával:

Ha nincs gyógyszertár a közelben, a kullancs eltávolítása cérnával is megoldható. A kullancs köré a tövében egy erős hurkot kell képezni, amit a lábai alatt kell elvezetni. Majd egy határozott mozdulattal a kullancs eltávolítása teljesen biztonságos lesz.

3. Kullancs eltávolítása kullancs eltávolító kanállal:

A csipeszhez hasonlóan a kullancsot a kanál V alakú végénél a tövében kell megfogni. Egyesek szerint a kullancseltávolító kanalat nehezebb használni, mint a csipeszt. Talán ez fontos lehet Önnek.

A kullancs eltávolítása után a területet érdemes fertőtleníteni. Kutyába, cicába fúródott kullancs esetén a fentiekhez hasonló technikát érdemes kipróbálni.

Ne dobja el az eltávolított kullancsot!

Őrizze meg a kullancsot, és írja fel a csípés idejét. de nem érdemes elrohanni bevizsgáltatni a kullancsot. Kutatások szerint ugyanis a kullancsok több, mint 50%-a fertőzött a Lyme kórral, de csak 2% a valószínűsége, hogy a fertőzés az Ön szervezetébe is bekerül. Továbbá a negatív lelet sem jelent teljes biztonságot. Egy esetlegesen elrendelt antibiotikum kezelés pedig csak csökkenti a tünetek kialakulását, és a fertőzés csak lappangani fog. Laikusoknak a lyme kórról>>

A kullancs eltávolítása csak félmegoldás!

A kullancs eltávolítása, és különböző riasztó krémekkel történő védekezés sajnos nem egy teljes megoldás. Főleg ha kertjét lepték el. A híresztelésekkel ellentétben azonban kertjében felszámolhatja a kullancsokat. Egy különleges tapadású szerrel történő kezeléséven megszabadíthatja kertjét a kullancsoktól, ráadásul hatékonyan. Így nem kell a kullancsok eltávolításával, és Lyme-kór veszéllyel számolni.

A különleges tapadóhatékonyságú kullancsirtásról bővebben itt olvashat.

SEGÍTHETÜNK MEGSZABADULNI A KELLEMETLEN LÁTOGATÓKTÓL?

30 éves kártevői múlttal nemcsak szakembert talál nálunk, hanem tucatnyi házilag is bevethető irtószert, és csapdát, amiket mind bátran ajánlunk önnek. Akár 1 napon belül eljuthat önhöz webshopunkból.

Szakembert hívok
Megnézem az webshopot
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
  • Hol a video?

  • Mit tegyek akkor ha bennem maradt a kullancs feje?

Hozzászólások zárolva.