A harmadik hullám ellenére cégünk továbbra is működik, és maximális biztonsági előírások mellett dolgozik. Cipővédőt, maszkot, tiszta kesztyűt hordanak kollégáink. Cégünknél továbbra sem volt még pozitív eset. Hatósági karanténban lévő ingatlanba nem megyünk. 2021.03.18.

Kullancs eltávolítása – videóval

kullancs eltávolításaA kullancs eltávolítása valójában nem olyan nagy ördöngösség. Sok esetben nomád körülmények között, túrázás alatt is van lehetőség a kullancs szakszerű eltávolítására.

A nagyobb baj az, hogy rengeteg az olyan tévhit a kullancs eltávolítása körül, amik a legtöbb esetben csak bajt okoznak.

Ami nagyon fontos, hogy a kullancs eltávolítása során nem szabad, hogy a kullancs béltartalma visszapumpálódjon a sebbe. Ne csavargassa, ne nyomogassa, ne piszkálja.

Nézzük a szakszerű kullancs eltávolítás lehetőségeit:

1. Kullancs eltávolítása kullancs csipesz segítségével:

A kullancs csipesz gyógyszertárban beszerezhető 700-1000 ft-ba kerül. A kullancs eltávolítása során arra kell figyelni, hogy a kullancsot a tövénél, szorosan a bőrnél kell megfogni, és lassú mozdulattal kihúzni. A feje vélhetően be fog szakadni, amitől nem kell megijedni. Fertőzés nélkül, mint egy mezei szálka ki fog lökődni a testből.

2. Kullancs eltávolítása cérnával:

Ha nincs gyógyszertár a közelben, a kullancs eltávolítása cérnával is megoldható. A kullancs köré a tövében egy erős hurkot kell képezni, amit a lábai alatt kell elvezetni. Majd egy határozott mozdulattal a kullancs eltávolítása teljesen biztonságos lesz.

3. Kullancs eltávolítása kullancs eltávolító kanállal:

A csipeszhez hasonlóan a kullancsot a kanál V alakú végénél a tövében kell megfogni. Egyesek szerint a kullancseltávolító kanalat nehezebb használni, mint a csipeszt. Talán ez fontos lehet Önnek.

A kullancs eltávolítása után a területet érdemes fertőtleníteni. Kutyába, cicába fúródott kullancs esetén a fentiekhez hasonló technikát érdemes kipróbálni.

Ne dobja el az eltávolított kullancsot!

Őrizze meg a kullancsot, és írja fel a csípés idejét. de nem érdemes elrohanni bevizsgáltatni a kullancsot. Kutatások szerint ugyanis a kullancsok több, mint 50%-a fertőzött a Lyme kórral, de csak 2% a valószínűsége, hogy a fertőzés az Ön szervezetébe is bekerül. Továbbá a negatív lelet sem jelent teljes biztonságot. Egy esetlegesen elrendelt antibiotikum kezelés pedig csak csökkenti a tünetek kialakulását, és a fertőzés csak lappangani fog. Laikusoknak a lyme kórról>>

A kullancs eltávolítása csak félmegoldás!

A kullancs eltávolítása, és különböző riasztó krémekkel történő védekezés sajnos nem egy teljes megoldás. Főleg ha kertjét lepték el. A híresztelésekkel ellentétben azonban kertjében felszámolhatja a kullancsokat. Egy különleges tapadású szerrel történő kezeléséven megszabadíthatja kertjét a kullancsoktól, ráadásul hatékonyan. Így nem kell a kullancsok eltávolításával, és Lyme-kór veszéllyel számolni.

A különleges tapadóhatékonyságú kullancsirtásról bővebben itt olvashat.NE HAGYJA, HOGY ÁTVEGYÉK AZ OTTHONÁBAN AZ URALMAT EZEK A RONDA DÖGÖK!

Megszabadítjuk
(Árak & Időpontok)
Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:
Hozzászólások
  • Hol a video?

  • Mit tegyek akkor ha bennem maradt a kullancs feje?

Hozzászólások zárolva.

Ügyfélszolgálatunk szívesen segít
(H-P: 8 - 19, SZ: 8 - 16)
36 1 338 3737
Lefedettségi térkép: Budapest +35 km (Egyes szolgáltatásaink a Balatonon is)

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.