Szú, és más fakártevők kiirtása

Hetente legalább egy telefont kapunk, hogy segítsünk a szú kiirtásával kapcsolatban. Szú irtásával nem foglalkozunk, de tudunk adni egy-két tippet, ami az utóbbi időszakban ránk ragadt a témával kapcsolatban. Kevés olyan rovar van, ami képes akkora kárt tenni, mint a szú. Kártékonyságával mindenki tisztában van. Ha idejében felismerjük a problémát, akkor ez a kár sok esetben teljesen elkerülhető.

Szú irtásával kapcsolatban két dolgot tudunk Önnek javasolni:

1. Jobeck – szú elleni faanyagvédő szer:

Ha az interneten körbenéz rengeteg a szú kiirtására szánt lakkot, speciális felhordóanyagot fog találni. Mivel többször kutattuk már a témát úgy láttuk, hogy a legtöbben a Jobeck szú elleni védőanyagra esküsznek. (Ráadásul teljesen bio) www.jobeck.hu

2. Keressen faanyagvédelemmel foglalkozó céget:

A szúirtásra rákeresve az interneten kevés jól használható dolgot fogunk találni. Én inkább azt javaslom, hogy a keresést “faanyagvédelem”, “favédelem” kifejezésekkel keresse. Hála a Google-nek ez nem is kerül olyan sok időbe. www.google.hu/faanyagvédelem Amit semmiképpen nem javaslunk az az, hogy várjon ezzel a problémával. Bár sokat nem tudunk a szú kiirtásával kapcsolatban, azt megtanultuk, hogy várni – bármilyen rovarról is legyen szó – a legrosszabb dolog, amit tehetünk.Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Tisztelt Szakértő!
  Vikkendházunkban a parkettát alulról rágja valami.Ha ritkán megyünk ki, akkor a szoba közepén egy halmaz fatörmelék van. Tud-e tanácsot adni ennek megszüntetésére.Fontosnak tartom,hogy ne károsítsam a környezetet.
  Válaszát és segítségét előre is köszönöm.
  Üdvözlettel Geigerné

  1. Kedves Mária!

   A cikkben említett jobeck nevű termék teljesen természetes alapanyagokból készült. Velük érdemes beszélni, hogy pontosan milyen kártevők ellen adna védelmet. Van pár farontó rovar, érdemes lenne beazonosítani, talán sikerül összefogni egy példányt. De ha a jobeck mindenre jó, akkor talán az lenne a legjobb. Beszéljen a jobeck ügyfélszolgálatával.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, az ablak tokba szu költözött puhafa, és állandóan perceg, nagyon zavaró! Mivel lehet kiirtani onnan? Előre is köszönöm a válaszokat!

  1. Kedves Zoltán!

   A farontó rovarok ellen a nyers fát kell megfelelő szerrel lekezelni. De ehhez az kell, hogy az anyag be tudjon szívódni a fába, vagyis ne legyen lelakkozva, lefestve. A Jobeck termékeit tudjuk javasolni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Segitséget kérnék a szoba szekrényben apró hintöporszerüséget talaltam mite rá jöttem hogy a disz fa nyelükést ragja valami picite állatot nem látok de már a disz szappant is szét morzsálta ki tudja mi lehet kérem segitsenek köszönöm Era

  1. Kedves Dékán Tamásné!

   Sajnos a leírtak nem adnak annyi információt, hogy a rovart konkrétan be tudjuk azonosítani. Amennyiben farontó rovarról lenne szó, akkor ennek megfelelően a nyers fát kell lekezelni megfelelő irtószerrel. Forduljanak a jobeckhez.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • A kertemben van egy fenyőfából készült tartózkodó helyiség. Az egyik függőleges tartó gerendát valami farontó megtámadta, mert alatta finom fűrészpor halmaz van. Hogyan lehet ezt megszüntetni a tartógerenda kiszerelése nélkül?
  Köszönettel Török Miklós

 • Tölgy szaletlink 2 gerendályából egyre több
  2-3 cm-es száraz darabok potyognak. Sajnos ezek a gerendák megroppantak.
  Egyre több helyen alakul ki ez a probléma.. mi lehet ez?
  Mi lehet a megoldás? Köszönöm

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.