Sikló van a pincében, kertben? | Abatox Kft.
Ügyfélszolgálatunk a megnövekedett telefonforgalom miatt a délelőtti időszakban túlterhelt. Amennyiben nem sikerül elérnie cégünket, kérjük 13-15 óra közötti időszakban próbálja meg.

Sikló van a pincében, mit tegyek?

A sikló nem különösebben profilunk, mondhatjuk úgy is, hogy voltaképpen még sosem volt vele dolgunk, hiszen nem rovarról van szó. Az utóbbi időben viszont azt vettük észre, hogy eléggé megnőtt azok száma, aki sikló ellen keresnek megoldást.

erdei_0001_siklo2

Bár konkrét fizikai segítséget ez ügyben nem tudunk adni, szeretnénk megosztani mindazon tippeket, amiket siklóval kapcsolatban az utóbbi időben összegyűjtöttünk.

Kezdjük rögtön azzal, hogy ne bántsuk a siklókat. Alapvetően ártalmatlan élőlények, és meg van a szerepük a ökoszisztémában. Rovarokat, békákat, halakat, egereket eszik. Alapvetően csak táplálékszerzés céljából keresi fel az ember lakta épületeket. Különösen szeretik pincéket, ami sötét, nyirkos légköre, gazdag táplálék-forrása kedvező feltételeket jelent a sikló számára.

Megszabadulni tőlük csak a befogással lehet. Bátrabbak lapáttal, és ketreccel, kevésbé kalandor típusúak ragacsos csapdát használhatnak. A ragacsos csapdákat viszont fontos, hogy naponta ellenőrizzük, mert a beleragadt sikló, könnyen elpusztulhat víz hiányában.

A befogott siklókat jóval arrébb érdemes szabadon engedni úgy, hogy öntsön valamilyen nővényi olajat a csapdára, ami feloldja a rajta lévő ragasztót.

A távol tartásukra a kert állandó karbantartása adhat némi megoldást. A rendszeres fűnyírás, és az esetleges dzsumbujosabb részek megszüntetése, egyéb lerakatok (pl: tüzelőfák, deszkák) földről, polcra történő felrakása rendkívül megnehezítik az életkörülményeit, ami miatt könnyen elkerülhetik az ön otthonát a siklók.

Ezen felül még a bejutási pontokat is érdemes sűrű ráccsal levédeni.


 

  1. Szekér Klára :

    Mit jelent a ragacsos csapda? Hol lehet ilyet szerezni?

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.