Sikló van a pincében, kertben? | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Sikló van a pincében, mit tegyek?

A sikló nem különösebben profilunk, mondhatjuk úgy is, hogy voltaképpen még sosem volt vele dolgunk, hiszen nem rovarról van szó. Az utóbbi időben viszont azt vettük észre, hogy eléggé megnőtt azok száma, aki sikló ellen keresnek megoldást.

erdei_0001_siklo2

Bár konkrét fizikai segítséget ez ügyben nem tudunk adni, szeretnénk megosztani mindazon tippeket, amiket siklóval kapcsolatban az utóbbi időben összegyűjtöttünk.

Kezdjük rögtön azzal, hogy ne bántsuk a siklókat. Alapvetően ártalmatlan élőlények, és meg van a szerepük a ökoszisztémában. Rovarokat, békákat, halakat, egereket eszik. Alapvetően csak táplálékszerzés céljából keresi fel az ember lakta épületeket. Különösen szeretik pincéket, ami sötét, nyirkos légköre, gazdag táplálék-forrása kedvező feltételeket jelent a sikló számára.

Megszabadulni tőlük csak a befogással lehet. Bátrabbak lapáttal, és ketreccel, kevésbé kalandor típusúak ragacsos csapdát használhatnak. A ragacsos csapdákat viszont fontos, hogy naponta ellenőrizzük, mert a beleragadt sikló, könnyen elpusztulhat víz hiányában.

A befogott siklókat jóval arrébb érdemes szabadon engedni úgy, hogy öntsön valamilyen nővényi olajat a csapdára, ami feloldja a rajta lévő ragasztót.

A távol tartásukra a kert állandó karbantartása adhat némi megoldást. A rendszeres fűnyírás, és az esetleges dzsumbujosabb részek megszüntetése, egyéb lerakatok (pl: tüzelőfák, deszkák) földről, polcra történő felrakása rendkívül megnehezítik az életkörülményeit, ami miatt könnyen elkerülhetik az ön otthonát a siklók.

Ezen felül még a bejutási pontokat is érdemes sűrű ráccsal levédeni.


 

 1. Szekér Klára :

  Mit jelent a ragacsos csapda? Hol lehet ilyet szerezni?

 2. Tóth Csaba :

  Tiszteletem! Milyen ragasztóval tudom megfogni a siklókigyót? Mivel tudom oldani azt követően? Egyéb befogási módszer?
  KÖSZÖNÖM szépen

 3. Daragó Imréné :

  Tiszteletem! Nálam a kertben elég sok sikló van. Eddig nem zavart, mert nem félek tőle, de most kiscicám van, és arra vagyok kíváncsi, hogy a cicám veszélyben van-e a siklótól. Köszönöm!

 4. boró :

  Balatonalmádiban az Öreghegyen lakom Lakásunk első emeletén találkoztam 1 kb 1m hosszú fekete úgy gondolom vizisiklóval. Szeretnék megszabadulni tőle, nem akarom bántani, együtt élni sem szeretnék vele. Mit tegyek?

 5. Loth ferenc :

  Nalunk!aspajzba!talalkoztunk!vel?koszi!

 6. Loth ferenc :

  Miveltarthatom!tavol?

 7. Tóth Tibor :

  Tetszik a cikk. Érdeklődnék, hogy milyen az a ragacsos csapda siklók ellen. Nálam betelepedtek a garázsba, félek, hogy a lakásba is bejönnek. Szinte a rosszullét határán vagyok annyira írtózom és rettegek tőlük. Nem merek bemenni már a garázsba. Tisztelettel és köszönettel: T. Tibor

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.