Kit nem csípnek az ágyi poloskák? | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Engem szétcsípnek az ágyi poloskák, a férjemet már nem! Miért?

A szőrösebb végtagok, és a vastagabb bőr az oka, ha valakit kevésbé csípnek az ágyi poloskák, és nem a vércsoport.

Megjelent egy cikk korábban arról, hogy a poloskák nem minden vércsoportot kedvelnek, amit aztán számtalan helyen átvettek, holott a tartalma teljesen megalapozatlan. Az, hogy valakit nem csípnek az ágyi poloskák sokkal inkább azzal a logikus érvel magyarázható, mint a szőrösebb test, és a vastagabb bőr.

A test szőrzet ugyanis rendkívül lelassítja az ágyi poloskákat, a vastagabb bőrön pedig nehezen jut át a szúró szerve. Ráadásul a szőrszálakhoz idegvégződések is kapcsolódnak, így alapvetően az áldozatok korábban értesülnek az ágyi poloskákról, akár csak kisebb reflex által is.

Ágyi poloska - kit nem csípnek?

Ez persze nem azt jelenti, hogy a férfiakat nem csípi az ágyi poloska, de ha egy házaspár reggelre úgy ébred, hogy csak a feleség van összecsípve, és a férj már nem, nem kell mélyebb elemzésekbe kezdeni. Alapvetően a testszőrzet, és a keményebb bőr miatt van ez.

Az állatvilágban teljesen általános, hogy a testszőrzettel védekeznek a nem kívánatos paraziták ellen.

De sokan a csípést sem érzékelik:
Az ágyi poloska csípésre mindenkinek a szervezete másképp reagál. Ezek a reakciók teljesen eltérőek lehetnek, míg egyeseknél szélsőséges gyulladás , másoknál még egy kisebb viszkető pír sem alakul ki.

Szóval az a helyzet is könnyen felállhat, hogy bár a családban másokat is csíp a poloska, egyeseknél mégsem jönnek elő ennek a nyomai.

Ha szeretne extrém testszőrnövesztés helyett más módszerrel megszabadulni az ágyi poloskáktól, akkor olvasson erre tovább.


 

 1. Ágyi poloska csípés tünetei | Abatox Kft. :

  […] Az is megeshet, hogy agy ágyban alvó pároknál csak egy valakit csípnek. […]

 2. Szandra :

  Tisztelt Abatrox Kft!

  Olyan kèrdèsem lenne,hogy valami megcsipett első nap csak 3 helyen a jobb kezemen egy helyen a balon kettő. Ez lámpa melett történt és nem aludtam mèg. Másnap nem csípett meg semmi. Harmadnap este már sok helyen volt szúnyogcsípés szerű csípések egymás mellett. Aztán aznap reggel jöttek poloska írtásra de az egész panelházban mert kötelező volt mindenkinek. Hàt csak körbefújta az ágy mellett a padlót meg mindenhol. Mint mikor a csótányírtásnál fújnak pontosan a fürdő konyha mindenhová fújt el kellett menni itthonrol 4 órára. Én féltem így átköltöztem másik szobába. A férjem ott maradt. Egy hétig másik szobában aludtam. A férjemen egy csipés sincs. De azóta rajtam se. Aztán a férjem mondta hogy szerinte nem poloska mert rajta nincs rajtam sem volt míg itt voltam nem jöttek utánam. Ezért visszamentem aludni oda. Két éjszaka semmi nem volt rajtam. Míg utána lefeküdtem égett a nagy làmpa még beszélgettünk tv-t néztünk és a jobb kezemen a csuklómon van egy db csípés ami mint a szúnyogcsípés és viszket. Így megint kiköltöztem. :( Önök szerint ez mi lehet? Màr lassan egy hónapja alszom külön de itt semmi nem csíp meg. De a fèrjemet se. Köszönöm a válasz. Elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett. Üdv:Szandra

 3. Kriszti :

  Hogy irtsam ku ezeket az undorito rovarokat ?mas hozta hozzam a ruhaival):

 4. Aniko :

  Tisztelt Abatox Kft!
  Az irtas utan szamithatok par napig meg csipesekre? Vagy az irtas utan azonnal megszunnek az ejszakai csipesek?

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.