Engem szétcsípnek az ágyi poloskák, a férjemet már nem! Miért?

A szőrösebb végtagok, és a vastagabb bőr az oka, ha valakit kevésbé csípnek az ágyi poloskák, és nem a vércsoport.

Megjelent egy cikk korábban arról, hogy a poloskák nem minden vércsoportot kedvelnek, amit aztán számtalan helyen átvettek, holott a tartalma teljesen megalapozatlan. Az, hogy valakit nem csípnek az ágyi poloskák sokkal inkább azzal a logikus érvel magyarázható, mint a szőrösebb test, és a vastagabb bőr.

A test szőrzet ugyanis rendkívül lelassítja az ágyi poloskákat, a vastagabb bőrön pedig nehezen jut át a szúró szerve. Ráadásul a szőrszálakhoz idegvégződések is kapcsolódnak, így alapvetően az áldozatok korábban értesülnek az ágyi poloskákról, akár csak kisebb reflex által is.

Ágyi poloska - kit nem csípnek?

Ez persze nem azt jelenti, hogy a férfiakat nem csípi az ágyi poloska, de ha egy házaspár reggelre úgy ébred, hogy csak a feleség van összecsípve, és a férj már nem, nem kell mélyebb elemzésekbe kezdeni. Alapvetően a testszőrzet, és a keményebb bőr miatt van ez.

Az állatvilágban teljesen általános, hogy a testszőrzettel védekeznek a nem kívánatos paraziták ellen.

De sokan a csípést sem érzékelik:
Az ágyi poloska csípésre mindenkinek a szervezete másképp reagál. Ezek a reakciók teljesen eltérőek lehetnek, míg egyeseknél szélsőséges gyulladás , másoknál még egy kisebb viszkető pír sem alakul ki.

Szóval az a helyzet is könnyen felállhat, hogy bár a családban másokat is csíp a poloska, egyeseknél mégsem jönnek elő ennek a nyomai.

Ha szeretne extrém testszőrnövesztés helyett más módszerrel megszabadulni az ágyi poloskáktól, akkor olvasson erre tovább.

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.



Megajándékozhatjuk sok-sok nyugodt, békés, rovarmentes nappal?

NYUGODT ÉJSZAKÁK

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Tisztelt Abatrox Kft!

  Olyan kèrdèsem lenne,hogy valami megcsipett első nap csak 3 helyen a jobb kezemen egy helyen a balon kettő. Ez lámpa melett történt és nem aludtam mèg. Másnap nem csípett meg semmi. Harmadnap este már sok helyen volt szúnyogcsípés szerű csípések egymás mellett. Aztán aznap reggel jöttek poloska írtásra de az egész panelházban mert kötelező volt mindenkinek. Hàt csak körbefújta az ágy mellett a padlót meg mindenhol. Mint mikor a csótányírtásnál fújnak pontosan a fürdő konyha mindenhová fújt el kellett menni itthonrol 4 órára. Én féltem így átköltöztem másik szobába. A férjem ott maradt. Egy hétig másik szobában aludtam. A férjemen egy csipés sincs. De azóta rajtam se. Aztán a férjem mondta hogy szerinte nem poloska mert rajta nincs rajtam sem volt míg itt voltam nem jöttek utánam. Ezért visszamentem aludni oda. Két éjszaka semmi nem volt rajtam. Míg utána lefeküdtem égett a nagy làmpa még beszélgettünk tv-t néztünk és a jobb kezemen a csuklómon van egy db csípés ami mint a szúnyogcsípés és viszket. Így megint kiköltöztem. 🙁 Önök szerint ez mi lehet? Màr lassan egy hónapja alszom külön de itt semmi nem csíp meg. De a fèrjemet se. Köszönöm a válasz. Elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett. Üdv:Szandra

 • Kedves Segítők!
  Ma reggelre az egész testemet csípések fedték. Éjjel 2 körül felébredtem és hajnal hatig vakaróztam. A párom ott aludt mellettem rajta egyetlen csípés van rajtam 100 korul. Elmentem az ügyeletre ott azt mondták h ez allergia m sok az egybefüggő nagy terület. Sztem a vakarozas hatására váltak egybefüggővé. Kaptam egy szurit meg allergia elleni tablettát. Sajnos ez az egyetemista lányom szobája akit nem engedtem ma ott aludni. Ha valóban ágyi poloska akkor rosszat tettem. 4 eve lakunk gázfűtéses téglából epult tarsashazban . Eddig semmi gondunk nem volt. A mellettunk levő lakás üresen áll sztem onnan másznak at. Mit tehetunk m lassan a szobaba sem merünk bemenni. Minden ágyneműt agytakarot kimostam.
  Segítségüket előre is köszönve
  Egy aggódó kétgyermekes anyuka

 • Üdvözlöm
  Létezik hogy a poloska nem mászik sík felületen hanem odébb ugrik vagy pattan ? A szomszédomban poloska van.. régibérü ház.. rovarírtás volt náluk és utána 2 szer találkoztunk nagyon pici bogárral ami ugrott.. elnyomtam a szekrényen és véres volt.

 • Kedves Szakemberek ! Sajnos nekem a hálószobában telepedtek le agyi poloskak,multheten vettem észre ( 2 hónapja a kezemen ,labaimon,és nyakamon jöttek hólyagos,viszkető kiütések ) hölgy vagyok ! És elutaztak ,akkor még az egyik ágyban voltak poloskak ,mire visszaertem,már a másik agyat is elfoglalták ,a szekrény sarkába is bemaszni láttam ,az ajtó kereten,! Mit tudok tenni ilyenkor ??

  1. Kedves Szilvia!

   Amíg lakott volt a lakás az ágyi poloskák hozzászoktak, hogy az érintett ágyban tudnak táplálkozni. Mikor elutaztak ez felborult.Az éhes ágyi poloskák elkezdtek felfedező körútra menni. Eddig volt mit enni, majd hirtelen nem lett. Ha visszajön 1-2 hét után rendeződni fog a dolog a lakásban. Újra minden ágyi poloska ott lesz az ön ágya körül. Ha ezen túl van, hívjon rovarirtó szakembert.

   Házilagos módszerekre most semmiképpen nem buzdítanám.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Andrea!

   Kivel szemben szeretne kártérítést benyújtania? Nem értem! A lakásbiztosítások ágyi poloskára nem terjednek ki.

   Ne feledje, hogy a kártérítésnél önnek kell hitelt érdemlően bizonyítani a kár okát, mértékét.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.