Ez nem atka csípés lesz, de megmondjuk, hogy mi!

Ismeretlen eredetű csípések jelentkeztek a testén? A feltevése ellenére ez valószínűleg nem atka csípés lesz. Néhány egyszerű kérdés alapján be is bizonyítom önnek, hogy nem akta csípés, ami most gondot okoz önnek. A cikk végére egyértelmű választ fog kapni arra, hogy mi okozza az ismeretlen eredetű csípéseket.

Amit az atkákról érdemes tudni:
Az atkák egy igazán fajgazdag alosztály, több mint 30 000 fajuk van. Viszont érdemes megjegyezni, hogy az atkák jelentős része 1 mm sincs, ráadásul további részüknek nincs szúró szervük. Az atkák jelentős része fizikálisan képtelen arra, hogy az embert megcsípje.

De vajon csíphet-e valamely atka, vagy ha nem, miért van önnek a testén mégis csípésszerű kiütés?

Egy gyors számvetéssel most megpróbáljuk összeszedni azokat a rovarokat, melyek okozhatnak ilyen jellegű csípéseket. Elsőnek csak felsorolás lesz, és az ésszerűség véget csak azokat vesszük, akik a lakásban is jelen lehetnek, és a csípésükben, csípés szerű bőrreakciójukban rendszeresség fedezhető fel.

A lista nem lesz hosszú. Ágyi poloska, bolha, szúnyog, ruhatetű, fejtetű, rüh. És ha nagyon lazák lennénk, akkor ide sorolhatnánk még a pókokat, pókszázlábúakat, kullancsokat, galambóvantagot, tyúkatkát, rühatkát. És bár vannak rovarok, amik alkalomadtán megharaphatják az embert, ezek egyértelműek (darázs, méh, harlekin katica…stb.), ráadásul abszolút nem rendszeresek.

Hogy melyik ezek közül a befutó, azt most néhány kérdés alapján ki fogjuk deríteni. A kérdések után minden esetben látja, hogy milyen rovarra jellemző. Kérem írja fel a felsorolt rovarokat egy lapra, és a válaszoknak megfelelően húzzon az adott rovar mellé egy vonalat, majd a végén összegezze.

Addig nem is menjen tovább!

Írja fel egymás alá: Ágyi poloska, bolha, szúnyog, ruhatetű, fejtetű, rüh, pók, pókszázlábú, kullancs (ezt akár el is hagyhatja), galambóvantag.

Áttérhetünk a kérdésekre?
(Megjegyzés: A csillaggal (*) jelölt rovaroknál az adott kérdésnél két vonalat húzzon be a rovarnak.)

1. Mely testrészen jelentkeztek a csípések?
a.) Csak az alsó végtagok (bolha)
b.) A ruhával borított részeken (ruhatetű, rüh)
c.) Inkább a test fedetlen részein (ágyi poloska, szúnyog)
d.) Csak 1-2 helyen van (pók, pókszázlábú, galambóvantag, kullancs)

2. Mikorra tenné a csípés keletkezését?
a.) Esti csípés, ami reggelre jön elő (ágyi poloska*, bolha, szúnyog)
b.) Csak napközbeni (ruhatetű, fejtetű, rüh, bolha)
c.) Teljesen rendszertelen (pók, pókszázlábú, galambóvantag, kullancs)

3. Mennyire rendszeresek a csípések?
a.) Heti 1-2 csípés (szúnyog)
b.) Havi 1-2 csípés (pók, pókszázlábú, galambóvantag, kullancs)
c.) 2-3 naponta újabb csípések (ágyi poloska, bolha)
d.) Szét vagyok csípve (ágyi poloska)

4. Milyen sűrűek a csípések?
a.) Egy pontban egymástól (koncentrálva) nem messze több is van (ágyi poloska, bolha)
b.) Teljesen szét vagyok csípve (ruhatetű, ágyi poloska)
c.) Egyszeri csípésekről van szó (pók, pókszázlábú, galambóvantag, kullancs)

5. Milyen irritációt okoznak a csípések?
a.) Enyhén viszkető, gyorsan múló folt (pók, pókszázlábú)
a.) Viszkető, de 1-2 napon belül múló folt (szúnyog,ruhatetű)
b.) Erősen viszkető, sokáig nem múló folt (ágyi poloska, bolha)

Kérem, most összegezze a válaszokat!

Bár nem látom a válaszait, de a legtöbb kitöltőnél a válaszok jellemzően ágyi poloskára utalnak, vagy esetleg bolhára. 100 esetből 90 embernél jellemzően az ágyi poloska okozza az ismeretlen eredetű csípéseket. Ha a válaszok egyértelműen ágyi poloskára utalnak, kérem olvasson utána ennek a rovarnak. Nagyon sok információt gyűjtöttünk itt össze az ágyi poloskáról>>

Ha a válaszokból nem kapott egyértelmű eredményt, akkor írja meg nekünk a tapasztalatait, és megpróbálunk mi fényt deríteni a csípések kilétére.

De amint láthatta atkák közül egyedül a kullancs volt, amit fajként a csípős rovarok közé tudtunk sorolni. A poratka, mint a lakások első számú vendégei, egyáltalán nem csípnek, mert inkább légúti panaszokat okoznak.

Amit érdemes elolvasni:
Ágyi poloska csípés felismerése
Bolhacsípésről
Pókcsípés

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • Kedves Cikkíró!

  Hónapok óta csipked valamilyen vérszívó, de sajnos nem tudok rájönni, hogy mi lehet az.
  Az „Ez nem atka csípés lesz, de megmondjuk, hogy mi!” című cikkében a kérdésekre adott válaszok sem adtak egyértelmű választ, hogy milyen élősködővel van dolgom. A válaszaim: 1D, 2C, 3(D?)minden nap legalább 3-4 csípés, de különböző helyen, 4C, 5 vannak olyanok, amik nagy fehér foltként jelentkeznek, de a nap végére eltűnnek, és vannak olyanok, amik piros foltban megmaradnak napokig, hetekig. A csípés intenzitása pedig szintén változó, valamelyik olyan, hogy nem tudom abbahagyni a vakarást, valamelyik meg olyan, amit észreveszek picit vakarom és elmúlik.
  A csípésekről még annyit, hogy csak a végtagjaimon vannak főleg kézfej, de a felkaromon és a lábfejemen is előfordulnak, viszont testem többi része sincs lefedve ruhával (alsónadrágban szoktam aludni). A csípések többsége reggelre jelentkezik, de nem egyszer volt már amikor az ágyban néztem filmet, és amikor felkeltem arra lettem figyelmes, hogy elkezdett viszketni a kezem, a folt még nem volt ott, vakartam és egyszer csak előjött a csípés. A csípést sose éreztem, tehát fájdalommentes. Eddig semmiféle betegséget nem kaptam el mióta csipkednek. A csípések csak az albérletben jelentkeznek, otthon nem.

  Egy Insecticide 2000 nevű rovarirtó spray-t már kipróbáltam, befújtam vele az egész szobát, ágyat, ruhát, de az élősködő felülkerekedett. Az ágyat elhúztam, benéztem alá, megnéztem minden sarkot, de nem láttam semmit.

  Ezek alapján van ötlete, hogy mi lehet?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel
  Benjamin

  1. Kedves Benjamin!

   Szinte bizonyos, hogy valamilyen emberi élősködőről van szó, mert a napi 2-3 csípés túl sok lenne más rovarok esetében. Azt lenne jó tisztázni, hogy a csípés mikor keletkezhet. Bár a 2-es kérdésre azt írta, hogy rendszertelen, pár sorral lejjebb azt említi, hogy többsége reggel jelentkezik. A csípés és a viszkető érzés nem pontosan követi egymást. Az esti csípések döntően reggelre jönnek elő, de van akinél csak a délelőtt folyamán alakul ki a csípésnyom.

   A leírtakból én az ágyi poloskára gyanakodnék első körben.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  2. Kedves Cimzett!
   Csípéseim vannak ugyan,de találtam az ágyban apró fehér bogarakat ágyneműben levő ruhákon,ez lehet ruhatetű?
   Köszönöm

 • Erdeklodnek, hogy Benjamin problemaja megoldodott e. Nalam szorol szora ugyanezek a tunetek. Az agyi poloskaval az a baj hogy nyomott kellene hagynia a lepedon (urulek, verfolt) legalabbis tobb helyen ezt irtak. Nalam semmilyen nyom nincsen az agyban.

  1. Kedves Mátyás!

   A vérfolt, és az ürüléknyom nem feltétlenül jelentkezik az ágyneműn, lepedőn. Sok ellenpéldát láttunk már, amikor felhívtak minket csípésre panaszkodva, de rovarnak semmi nyomát nem tapasztalták, de végül mégis beigazolódott az ágyi poloska. Nem azt mondom, hogy biztosan ágyi poloska lesz önnél, csupán azt, hogy nem zárnám ki ennek a lehetőségét.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • Jó napot!
  1 hónapja költöztünk családi házba (vályog),teli vagyunk csípésekkel.
  Mi is az ágyi poloskára gyanakszunk,hívtunk is szakértőt,de nem találtunk ágyi poloskát,ellenben bolhát igen,de 1-2-őt.
  Lepermetezett mindent.
  A csípések megmaradtak.
  Mindent kimostunk,kitakarítottunk.
  Szeretnénk tanácsot kérni ez ügyben,mert van 2 20 hónapos kisfiú is és rajtuk is megjelentek a csípések.
  Az irtást bolha ellen végezték el.
  Szeretnénk megoldani ezt a kellemetlen problémát,kérem
  adjanak tanácsot.
  Köszönettel:Illés Anita

 • Üdv! Én is végigcsináltam a tesztet,de nem lett egyértelmű a végeredmény. Testrészhez a lábaimat és a törzsemet mondanám. Volt olyan,ami reggelre alakult ki,de volt olyan is,ami napközben egyszer csak megjelent. 2-3 naponta új csípések keletkeznek. Egymástól nagyon távol levők és egymástól max 1-2 centire levők is vannak. Igazából csak akkor viszketnek,ha hozzájuk érek,vagy ha pl tusoláskor a víz hozzájuk ér. Apró kis piros pontok.
  Várom mielőbbi vàlaszát.
  Köszönöm!

 • A teszt után sem jöttem rá, hogy mi lehet. Csípés után egy búb jelentkezik, amibe valami van. Próbálom kinyomni, de nem lehet. Ha sikerül hamar eltűnik. Ha maradt bent, seb marad utána és amíg ki nem jön belőle megmarad a seb. Előre is köszönöm a választ.

 • Érdeklődnék hogy viszket lábam karom reggel és este az ágyban de nincs csipés nyom rajtam csak piros.A falon láttam egy kis barna bogarat mi lehet? Köszönöm válaszát

 • A teszt nekem sem volt egyértelmű.Nekem nem viszket , csak úgy érzem, hogy valami megcsípett a ruhával fedett részen,rögtön megnézem, de nem látni semmit.A csípés főleg délután jelentkezik és nem minden nap a lábon,derékon,háton,lábujjon.A lábszáron látok tűszúrásnyi pontokat,vagy mellkason piros pöttyöt,de ott akkor nem érzem a csípést.Amikor ezek a csípések elkezdődtek,aznap egy pillanatra a cicámhoz bújtam és már délután éreztem a csípést.Már vagy 5 bőrgyógyásznál voltam,de semmi,azt gondolják, hogy csak beképzelem.Az lenne a kérdésem ,hogy a cicától kaphattam-e el valamit, amit szabad szemmel nem lehet látni?

 • szia
  nekem.olyan prob lenne h a bal talpamon pentek d.utaneg jelent 2viszkedo enyhen fel dagadt csipes szeruseg. a lab fejemen is de az nem duzadt meg es az aprobb.
  ugye ez nem agyi poloska?
  köszi a választ.

 • Üdvözlöm! Másodszor csíp meg valami 3 hónap alatt.Nem viszket,nem érzem amikor csíp, egyszer csak nyomás érzékeny fájdalomra figyelek fel az alsó lábszáramon.Oldal irányba elhúzódó kb 2 cm-es piros foltot találok,középen érzékeny dudorral.A baj csak az ,hogy kb egy hónap alatt múlik el.Mi lehet ez ?Talán a fűben van valami, ami kutya sétáltatás alkalmával talál meg ? Köszönöm válaszát. Éva

 • Nagyon érdekes cikk!
  Remélem tudnak segíteni…valami csipked engem és páromat. Rajtam apró pontszerű csípések vannak, amik a nap folyamán véletlenszerűen kezdenek viszketni, de egyszerre sose mind,mindig csak 1-2. Volt olyan nap,hogy 8 új csípést számoltam. Ha megvakarom, picit feldagad, Fenistillel kenem. Páromon pukliszerű, dudoros csípések vannak. Nehéz megmondani mikortól…tavaly nyáron volt hasonló, akkor vettünk spray-t ágyi poloska és hasonló élősködők ellen, akkor fél évig nyugtunk volt (ahogy a flakon azt garantálta is a termékleírásban),majd újra kezdődtek ugyan azok a tünetek és azóta is tartanak. Párom volt orvosnál, kenőcsőt kapott és egy rovarirtót ajánlott neki a háziorvosa (Szegeden vagyunk). Ki is hívtuk, ma volt itt harmadszor…azt mondja ha ennyi kezelés után nem irtotta ki,akkor szerinte biztos nem ágyipoloska. Felforgattuk,szétszedtük az ágyat, megnéztük az ágyyneműtartót,mindent, de se bogár tetem, se ürülék,se pete, semmi!!!(eddig is így volt,nyáron is,soha semmit nem láttunk) Elképedve állunk az eset előtt…a rovarirtó azt mondta talán allergia…de kétem,hogy mindkettőnknek egszerre kijönne ilyen allergia. Megcsináltam az Önök tesztjét, 5 pontot kapott az ágyi poloska, a tetű 4-et, a többi 1-et. Kérem, tudnádak valamit mondani, mi lehet ez? Azt olvastam a tetű csak rendkívül rossz higéniás körülmények között jelenik meg, a szakember aki itt volt is kizárta, mert hogy egyfolytában viszketnénk a ruha alatt,a poloskától meg hogy reggel…a csípések random helyeken vannak, végtagok, törzs, független attól ruhával fedett-e a terület. Kérem, válaszoljanak! Megértésüket előre is köszönöm!

 • Szia!
  Nálunk is ez a helyzet minden este megmászik valami egy gennyes pötty van a csípések tetején leginkább a lábamon néha a derekam hátam fele is . bogarakat viszont sosem találok ! sokszor van hogy éjszakánként mikor felkelek úgy érzem valami mászik rajtam és nincs ott semmi lehet hogy ezt már csak tudat alatt képzelem oda de a csípések nem erről arulkodnak. Tudnátok segíteni milyen rovar lehet? kicsit olyan a csípése mint a szunyogé de azt észre venném .
  Vàlaszodat előre is köszönöm.

  1. Szia
   Kb 2-3honapja valami rovar folyamatosan megcsíp. A csípés rendszerint a csuklómon de altalaban mindenhol megtalalható. Van mikor kiutes szeruen jon ki, holyagossa valik, de van mikor csak kis potty piros ponttal a kozepen, es ha megnyomom valadek jon ki belole. Egyszeruen nem tudok rajonni mi lehet ez de mar nem tudok nyugton lenni..

 • Nekem sem sikerült választkapnom! Kérek segits kedves cikiro! (bocsi nem tom a neved!): naponta kb 3-4 most van kb 18db csak a LÁBON anak is a lenti lészén térdtöl kezdve (az egyik talpam tetején kb 6 van majnem 1 helyen meg a masikon is kb enyi
  A csipések néha nem mindegyik viszket élégé olyan késztetése von hogy “vakar meg’ meg ha megvakarom ilyan jót érszek mint ha szivtam volna valamiböl!

  A csipés esetleg harapás kis piros arányosan duzat kb
  5Mm de van rajtam 3 szor akora is

  Halok valamilyen mozsgáserüt is a szekrény mögöt már befulytam repülő rovar irtoval nem tom az használ e anak a inkáb nem orom le mit gondolok rola nem lene szép…

  Az ágyamat ágynemütartot szekrény mögöt is(99% hogya van valami akor ot van) befulytam kb 5 kilot rá és ara elkezdet az a bizocsos mázgás hangot halalani letet joban

  Na most…… Nem még mindig halom azt hitem meghalt.

  Most vetem észr hogy a régebi vagy az uj csipések (nem tudom hogy a régebi vagy az új )
  Nagyobb is sokal joban viszket de nincs felldagadva. Az meg kb 0.6-3 de valamejk ugyan akora csak nincs otvaz a kos dagadás

  Üdv Marci

  Ui köszi a válaszod de ha pl azt irod hogy bisztos hogy poloska akor mond is meg hogy miért mit kéne tenem hogy ne legyen ot ?

 • SOS! Panelba költöztem kb.fél éve, azután nemsokára csípéseket észleltem hátamon, hasamon,lábujjakon, fejbőr, végbéltájék viszket, több bőrgyógyász látott, rüh kizárva, bőrbetegség nincs, de senki nem tudott segíteni, azt hiszik beképzelem, pedig nem(!!) azóta is csipkednek,inkább napközben, késő délután a legrosszabb, főleg szoros ruhában,cipőben, kisebb-nagyobb piros csípés nyomok vannak háton,karon, combon, időnként viszket az orrom és szemöldök is,estére ég az egész bőröm. Rovarirtó szakember kijött, fertőtlenítés után megállapította, hogy nem ágyi poloska! Ruháimat átvizsgálva főleg a fekete színűeken látni fehér korpaszerű rátapadt képződményeket. Mi lehet ez? Már nagyon szenvedünk, segítség kellene.

 • Jónapot szeretnèm tudni hogy mi csíphetett meg három napja azt vettem èszre egy bèlután hogy nagyon viszket a jobb láb száram valami biztos hogy megcsíphetett mert másnap reggelre be is dagadt a heje ès kèsöbb meg az egèsz lábszáram vádlim èrezhetö hogy ddagad a csípès nyoma pirossas lillás ès viszket! Köszönöm

 • Sziasztok! Nekem a bolha tünetek jöttek ki, de akkor a páromat miért nem csípte meg semmi, ha együtt alszunk. 1 hónapja elmúlt. Múlt hèt csütörtökön a bal lábszáram ès bokám, tegnapra (vásárnap) már a jobb bokám ès lábszáram, vadlim is tele lett apró közeli csípèsekkel. Kicsi vörös foltok. Nagyon viszked ès èg. Párom azt mondja, hogy túlzásba estem. De szerintem nem. Ez mi lehet? Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

 • Jo napot!

  Engem is megcsipett valami es nem tudom mi az. Egy jo hete a mellem alatt es az agyekomba.Ez a ket csipes korbe tuzes nagyon es a kozepen gennyes. Nagyon viszket megallas nelkul. Mit Tegyek? Mashol is vannak csipesek de azok csak apro pontok es nem viszketnek. Ez a ket csipes nagyon csunya es szornyen viszket.

 • Jo napot kívánok ! már vagy 1 honapja a bal lábamon a combon hátulsó felén és a térdem felett két honaljam mellet van valami barnás néha nagyon piros sebesedő valami .Ami a nap más más időtől függetlenűl nagyon irritálva viszked ! vettem rüh fürdő krémet +kenőcsöt is ! voltam orvosnál azt mondta valami meg csípett ! Ha körülötte meg vakarom tojás nagyságura dagad és a seb körül a bőr fel dagad ! válaszát meg köszönöm és nagyon várom !!!

 • A gyermeket éjjel valemi csipkedi!!! Egész derékrésze és 1-2 a lábon!!! De kb 50 cm van a másik gyerek ágya és ő rajta semmi csípés!! 2 hónapja ez megy

 • Tisztelt Cikkíró!

  Nekem pár perce lett csípés szerű, de nem tudom pontosan mi. Még nem láttam ilyet.

  A pontos leírása a csípésnek
  -viszkető kemény, nincs pirosodás és dühös is található a kezemen

 • Tisztelt cikkiró!

  nekem a bolha/agyipoloska jott ki. 2 es 4 eves gyermekeim egy agyban alszanak es csak a 2 evesen jelentkeztek ezek a csipesek:( miert? kb 2hete is ugyan igy volt es akkor is csak a kicsin voltak csipesek,mindketten hosszu pizsomaban alszanak.
  a valaszt elore is koszonom!

 • Tisztelt Cikkíró!
  Hetek óta folyton tele vagyok erõsen viszketõ csípésekkel/kiütésekkel. A leírtak alapjàn poloskàra gyanakszom, viszont az az egyedüli baki a dologban, hogy a pàromom semmi jele nincs ilyesminek. Elképzelhetõ, hogy valami allergiás tünet lehet?Köszönöm!

 • Aouta – így hívják a franciák és augusztusban jelennek meg( a neve is ezt jelzi) a csípéseik embereken, de többnyire csak átmenetileg ott tartózkodókon, mert a helyiek állítólag “immunisak”. Azt mondják, hogy ne csodálkozzunk, hogy nem látjuk a “csípőket”, mert azok “mikroszkopikusak”.
  2hetet töltöttünk dél-Franciaországban és nagyon sokat levont a pozitív élményeinkből, hogy folyamatosan viszkettünk. Lábujjak között, hajlatokban, törzsön. Állítólag 3 hét alatt elmúlik, nekem tényleg lassan múlik a viszketés intenzitása, de még most is jelen vannak rajtam..

 • Üdvözlöm!
  Vègig olvastam a cikket alaposan ès próbáltam megcsinálni a tesztet de sikertelen!
  Egyedi tüneteim vannak. Egèsz nap èrzek kissebb nagyobb csìpèseket össze-vissza mindenhol ès minden percben, a talpamon ès a fejemen kevèsbè de ott is èrzem de főleg elől hátul kezem, lábam, törzsem stb, amik rövidebbek de van mikor hosszabbak ès van mikor viszket is de nagyon ritka, h. kètszer ugyan ott! A csìpèsek helyeit nem látom mèg akkor sem ha èppen èrzem ès közben nèzem! Vagyis vannak kissebb pattanás szerűek de azok szerintem pattanások. Már azon gondolkodom ez idegi alapon van mert próbáltam simán testápolóval bekenni magam gondolván száraz a bőröm, de semmi, úgyanúgy èrzem őket folyamatosan! Szó szerint percenkènt de van mikor folyamatosan ès több helyen egyszerre, ráadásul ez tart vagy 2 hónapja kb. Nèha èrzek erősebb bolhacsìpès szerűt is, gondoltam bolha hát vettem 2 fajta irtót ès folyamatosan fúlykálom az ágyat, ülèst de semmit nem èr úgy èrzem. Hozzáteszem kamionsofőr vagyok ès 4 hetente megyek haza. Ami mèg èrdekes lehet, h. ezelőtt soha az èletemben nem csìpett meg bolha ès szúnyog is nagyon ritkán de sosem èrtettem mièrt, kèrdeztem korábban orvost is de azt mondta “örüljek neki” de biztos meg volt az oka szerintem. 41 èves vagyok ès nem tudok betegsègemről vagy allergiámról, nagyon-nagyon ritkán iszom alkoholt de dohányzom rendszeresen. Elnèzèst, hogy hoszzúra sikerült az esetleìrásom.
  Tisztelettel, további szép napot!

  1. Kedves Joci!

   A tüneteket biztosan nem rovar okozza. Minden rovar okkal csíp, és minden élősködő rovarnak megvannak azok a tipikus területei, amit csípnek. Ezek elég jól behatárolhatóak, még úgy is, hogy lehetnek kivételek. A leírtak nem utalnak egyetlen hazánkban ismert élősködő rovarfaj egyikére sem.

   Találkozásokba nem akarunk bocsátkozni, esetleg allergológushoz is érdemes fordulni, dietetikushoz. Talán még ételallergia is lehet mögötte.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!

  Körülbelül 2 hete pici csípéseket vettem észre magamon, borzalmasan viszketnek és sokáig. A bokám környékén van egy jó pár, ebből vált világossá, hogy bolhacsípésekről van szó, tegnap találtam is egyet a gardróbban a szőnyegen öltözködés közben. Szóval nagyjából 90%-ban biztos vagyok benne, hogy a testemen a többi csípést is bolha okozta, viszont a karomon is vannak csípések, ezek attól még nem más vérszívótól származhatnak? A másik dolog, hogy a csípések főleg a hálószobámban és este felé keletkeztek. Láttam friss csípéseket (4db az alkaromon egymástól kb 1,5-2 cm-re, 3db a hasamon kb ugyanilyen távolságra), amik nem viszkettek rögtön és pici piros pont volt a kb. 5 mm-es halvány piros szabályos kör centrumában, majd csak másnap kezdtek el viszketni. Ezek is bolhacsípések? Mivel tegnap találtam egy bolhát egyből elkezdtem takarítani, volt itthon BioKill, azt szét fújtam mindenhol… Mennyi esély van rá, hogy több bolha is van? Tegnapóta nem vettem észre magamon új csípést.
  Köszönöm előre is a választ!
  További szép napot!

 • Szeretném megtudni mi csípett meg 2016.nyarán.
  A jobb karom felső részén egy körül belül 8 cm-es piros folt jelent meg. 6-8 hét múlva szűnt meg. Nem viszketett nem fájt.De kb.1-2 hónap múlva éreztem, hogy a jobb lábfejem fáj. Aztán megjelent egy kis dudor. Most már a bokám is fáj és estére be is dagad. Alig tudok lépcsőn le-fel menni mert nagyon fáj ott ahol a lábfejem mozog.
  Válaszukat köszönöm.

 • Tisztelt Cím!

  Édesanyám 10 emeletes bérház legfelső emeletén lakik, pár hete csípéseket és 1-2 mm-es rovart észlelt a lakásban. Galambóvantagra gyanakszunk a csípések és a talált rovar kinézete alapján. Milyen vegyszeres irtás lehetséges házilag? Válaszát előre is köszönjük!

 • Üdvözlöm! Nagyon örülök, hogy megkérdezhetem, hogy vajon mi csípet meg. Igaz már régen volt! Júliusba történt, Németországba jártam, egyik reggelre úgy ébredtem, hogy valami megcsípet a fehérneműm alatt! Rettenetesen viszkezett , egy 5 ft nagyságú piros folt volt látható, később csak egy kör vonalazódott ki. Szeptember végén mentem el bőrgyógyászhoz, mert még mindig viszketett. A mai napig van viszketés, de már nem olyan durva! Vajon mi csíphetet meg? Kiváncsian várom a választ! Üdvözlettel Á.

  1. Kedves Sárosiné!

   Sajnos nem tudjuk megmondani a leírt csípésből. Nekünk a csípés keletkezésének körülményeit kell látnunk. Ez elég eseti dolognak tűnik. Sajnos még így is több 100 fajta bogár jöhetne számításba.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm!
  Elöször is azért írok, mert sajnos nem kaptam választ a “teszt” alapján.

  Londonban élek, 2x voltam orvosnál. Egyik orvos azt mondta mikor legelöször voltak “csípéseim” (abban sem vagyok biztos, hogy csipés) lábamon gomba van a kézemen ekcéma a derekamom meg rovar csipés.

  1-2 de volt hogy 3 hetente vannak ezek a “csipések” legelöször volt a kezem, combomon és a lábfejemen is.
  Legutóljára mindkét mellem alatt és a hátamon mind két laposkámon volt. Akkor csak 1 “csipés” volt mindenhol de azok elég nagyok voltak. Más nap a kéz fejemen volt, nagyon be volt dagadva miután lelohad a dagadás akkor 4 “csipés” volt egymás mellett.
  Vagyis van ruhával fedett és fedetlen részen is.

  Amikor észre veszem NAGYON be van dagadva és NAGYON ég és NAGYON viszket. Antihisztamin sokat segít de a viszketést csak kevés ideig csökkenti.
  Kb 18 óra után lelohad a dagadás és kivehető a “csipés” helye ami nagyon kemény. Volt olyan hogy szinte sárgás volt a “csipés” mintha genny lett vilna benne.
  (Azt elfelejtettem mondani hogy kétszer mutattam itteni körzeti orvosnak mind 2 esetben antibiotikumot kaptam)
  Kb 1 hét kell hogy elteljen hogy ne viszkessen. DE mikor jönnek az újabb “csipések” (2-3 hét általában) akkor a régiek újra viszketni kezdenek (nem olyan durván mint az újjak)

  Nagy részt reggel fedezem fel az újabb “csipést” de volt rá példa, hogy munkahelyemen vettem észre.

  Voltam régebben allergia teszten és a por atka allergiám van. (Meg pollen is)

  Nagyon jó lenne ha rájönnének mi ez, mert baromian megkeseritik ezek a “foltok” az életen.

  Előre is köszönöm!

  Reményekkel telve, Tisztelettel:
  Judit

 • Tisztelt Abatox!
  Miamiban élek.A 25.emeleten.Az utobbi honapban 2x is megcsípett valami.
  Az biztos hogy nem szúnyog.Elôször a kanapén fekve,este a karomon.Egy csípés.Tegnap viszont a férjem pulóverét felvéve,a mellkasomon bal oldalt, a kulccsont iranyaban 4 csípés es a jobb oldalon is 2 egymastol tavol. Ez a 6 ugyan olyan csipes ,mint ami volt egy hete….(akkor nem volt a karom fedett)…
  A csípések hüvelykújj köröm nagyságúak ,vörösek,kemények es fájnak….
  Nagyon lassan múlnak….
  Ágyi poloska kizárva.
  Bolhanak mas a csípése….
  Kerem ha van valami ötletük….hogy mi a fene lehet….

  1. Kedves Katalin!

   Ez lehet kiütés, vagy valamilyen allergia. Nem feltétlenül kötném rovarhoz. Inkább bőrgyógyászhoz érdemes fordulnia.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv,

  Pár napja égető, viszkető ézés van a herezacskóm egyik oldalán. A terület sötétvörös, és mintha egy kis lyukat is láttam volna, valamint akkoriban egyszer leültem alsónadrágban a fűbe, ezért gondolok rovarcsípésre.
  Kis méretű duzzanat is jelentkezett az első napon de nem jelentős. Mostanra viszont csak az égő érzés maradt, ami viszont nagyon intenzív és a bőr állaga kissé más, mint a többi részen.
  Mondjuk elkövettem azt a hibát, hogy mivel úgy hallottam az ecet jó rovarcsípésre, így tegnap kentem rá egy kis 15%-os ecetet, azán azonnal rohantam a hidegzuhanyhoz olyan égő érzést okozott. Lehet még tatéztem a bajt és kissé megmarta az ecet is? Most kézkrémmel és aloe nedvvel kenegetem jobb híján.

  Előre is köszönöm a választ, vajon mi lehet és milyen gyorsan várható a javulás, vagy milyen vény nélküli terméket lehet kapni rá?

  1. Kedves István!

   Sajnos ebben a kérdésben szakorvos fog tudni önnek segíteni. Rovarcsípés esetén számtalan rovar szóba jöhet. Az, hogy az ön szervezete, hogyan reagál a csípésre, nem következtethető ki a rovar kiléte. Valakinél egy szúnyogcsípés is hatalmasra dagad, míg másnál ugyanennek nyoma sem marad.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szép estét. Nekem kb egy pár perce jelentkező de viszkető érzésre lettem figyelmes. Mintha apró tűvel szúrtak volna meg, megvartam s máris elmult az inger. De ott egy picike pont megmaradt. Hason, küldöktöl 1 centre. De ilyen volt már napközben a karomon. Csak viszketést éreztem. Csipést nem.

 • Testszerte megjelennek “fantom” csípésnyomok, melyek időnként erőteljesen viszketnek. Ezek kb. 7-8 napig hullámokban intenzívek, némelyik meg is duzzad, mások “csak” erőteljesen piros, borsónyi foltok. Sokáig láthatóak. /2-3 hét is/, mire halványulni kezd. Napközben, illetve este veszem észre az újakat. Már egy éve szenvedek tőlük. Télen ritkábban és kevesebb duzzanattal találkoztam. Ágyi poloskára gyanakodtam, de már három szakember is állította, hogy nincs. Átvizsgálták a hálószobákat, semmi nyomot nem találtak, ami poloskára utalna. Napi szinten porszívózok, felmosok. Mindent, amit lehet, átmostam 60 fokon, átgőzöltem. Csak azt viszem vissza a szobába, amit muszáj. “Vadászom” reggel és este, van, hogy napközben is. Találtam fura rovarokat, melyeket szintén veszélytelennek tituláltak. Legnagyobb problémám, hogy 14 éves unokámon is megjelennek hasonló viszkető csípésnyomok, szerencsére kevesebb, mint rajtam. Ő az emeleten alszik. Velem egy ágyban a férjem, őt nem csípik. A lepedőn vérfoltot nem, de apró, fekete ürüléket rendszeresen találok, Erre is az volt a válasz, hogy nem lehet ágyi poloskáé, mert azt nem lehetne lesöpörni a lepedőről.Önök szerint mi keseríti meg az életemet? Mielőbbi válaszukat várom. Előre is köszönöm a segítségüket.

 • Napokkal ez előtt meg csípett valamilyen rovar az udvaron.Másnapra piros duzzanat keletkezett ami fájdalmas és még a hátamban is érzem a fájdalmat.Ecetes ruhát raktam rá de másnapra még nagyobb hosszan nyúló duzzanat keletkezett és a hát gerincemen is jelentkezik a vörös duzzanat helyileg a hónam alatt mart meg és a mell bimbó irányában terjed a fájó vörös duzzanat.Hiperol oldattal mosogatom és Kálciumot iszom de semmi javulás.Mit tegyek nagyon fáj nem tudok feküdni mert a hátamban érzem a nagyobb fájdalmat.Falun lakom nincs autóm hívjak ügyeletet?

 • Kedves Cimzett!
  Csípéseim vannak ugyan,de találtam az ágyban apró fehér bogarakat ágyneműben levő ruhákon,ez lehet ruhatetű?
  Köszönöm

 • Jó napot kívánok!

  Azt szeretném kérdezni hogy a hétvégén tyúkólat takarítottunk apró pici rovarok vannak benne fehér és barna színűek anyukám szerint madáratka vagy tyúktetű. Írtás közben rám is másztak nem éreztem hogy csípnének csak mászkáltak rajtam. Ma reggel azonban észrevettem hogy apró piros pöttyök vannak rajtam amik nagyon viszketnek. Lehetséges hogy ezek okozták? A csípések főként a hasamon és derékvonalban vannak ahol a nadrág dereka volt. Mivel a felső nem volt bedugva a nadrágba ott bejuthattak. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel Tóth Anita

 • Üdv.olyan kérdésem lenne,hogy meg jelent a narancsfánkon,és valami élősködő,de senki nem tudja mi az.úgy néz ki mintha puha szárnyú krinolinosát,de ha megfogjuk,vattaszerű test,benne rengeteg ,rozsdabarna apró pókszerű állatkákkal. tudok képet küldeni róla nekem ebben az a félelmetes,ahogy kinéz,és nem tudom hogy ránk emberekre is veszélyes lehet e?köszönöm válaszukat dv.Piroska

  1. Üdv.az előző levelemben,megtréfált a telefonom,itt,ott kihagyott,ill.félreírt szavakat.tehát a fehér,puha testű valami a krumplibogárra hasonlít,belül vattaszerű töltelék. Ami apró rozsdabarna színű pókszerű állatkákkal van tele.senki nem tudja mi lehet.köszönöm .esetleg kitől tudom megkérdezni ha Önök nem tudják.Üdv.Piroska

 • Üdvözlöm,
  A családban mindhármunknál volt ugyanolyan szerű csípés. Tippelni sem tudunk,hogy mi lehetne az. A csípés lassan múló, mintha pattanás lenne (picit kiáll a bőrből, és mintha egy nagyon pici halvány fehér pötty lenne a közepén) nem viszkető,inkább nyomásra picit mintha fájna. Kettőnknél csak 1-2 db, húgomnál viszont 3 volt. Kettőnknél a combunkon volt,húgomnál a vállán és az állán. Jó lenne, ha esetleg képet küldhetnék egy e-mail címre, hogy sikeresen betudjuk azonosítani a csípést?!.. vagy ha esetleg felvennék velem a kapcsolatot e-mailem alapján.
  Köszönöm a segítséget.
  Kutyánk nincs.

  1. A csípés nagyon hasonló,mint ami megtalálható az oldalon a : EZ NEM ATKA CSÍPÉS LESZ,DE MEGMONDJUK,HOGY MI szövegnél lévő kép. Viszont annyira nem látszik a csípés közepe.
   -sajnos a teszt alapján nem tudtuk beazonosítani a csípést.. 🙁

 • Kis fekete vonalszerű.Nagyítón keresztül hosszú lábai vannak./csak ezen keresztül látszik/csipése:egy hólyag,ha elvakarom olyan mint amikor a mitteszert kinyomja az ember.este csip .Altalában a kezujjakat,tlpat csipi de még zoknin ketesztül is.
  Ha simerül szetnyomi semmilyen nedv nincs.Kérem segítsene mi ez?k.Koszonom

 • Az egyik ismeeősömet szinte minden nyáron csipkedi valami sok helyen. Nem tudja mi, de viszket neki nagyon. Sűrű csipések az alkarján es a lábaszaran. Kerdezem, hogy mi lehet az?

 • 1 éves kislanyunkkal nyaraláson vagyunk és első este után az arcán és a pizsamabol kilógó kezén apro piros csipesek jelentek meg.kb 20 db. Nem viszket neki, nem nyúl hozza.

 • Jó napot kívánok,
  Nekem már lassan féléve vannak csipeseim. Külföldön élek, szóval nem jutottam el orvoshoz több tényező miatt is.
  A barátommal egyszerre kezdődtek a csipesek. Együtt él velem a barátnőm is, nala nincsenek csipesek.
  Reggel, napközben, este viszketek. Eleinte csak este volt elviselhetetlen, most már napközben is erősen viszket. Kiuteseim vannak, olyasmi,mint a szúnyoge, csak nagyobb, kidudorodobb. Mindenhol viszketek szinte. Próbáltam fenistint, allergia ellen tablettát, de semmi.
  Nem hiszem, hogy poloska lenne.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel, E.B.

 • Fjd
  Semmiféle bogarat nem. CLátom a
  Lakásba, de. minden este egy- egy helyen ekezd viszketni a kezem és
  reggelre nagy viszketö piros folt lesz
  Rajta. Proóbálkoztam a bőrgyógyàszaton semmit nem tudtak
  mondani, egyik orvos allergiára. másik csipésre tippelt. 2 hete kinlódok
  Kaptam kenöcsöt, tablettátEredmény semmi kérem ha van valami tippjúk
  Segitsenek

  Knelli6@gmail.com

 • Jó napot.

  Egyik este az utcán épp a sörömet ittam,(Corvin negyed), és hirtelen megcsípett valami a tarkómon.ennek már 2 napja,azóta viszked,és vörös…
  Mi lehetett ez? Az utcán éjjel,?
  Miféle állat😂
  Köszönöm válaszát!

 • Jó napot!
  Volt már hogy éjszaka kitakarózva aludtam és a combomon volt egy 5-8mm(de ez változó nagyságú) bog keménységű csípés.
  Volt, hogy találtam az ágyban egy kb.3mm nagyságú döglött fekete(fémes zöld) színű bogarat.Döglött volt de ugy tünt, hogy van szárnya is.
  Elsőre arra tippeltem.
  Újjabban észre vettem, hogy ha esete kimegyek a fűbe valamiért, akkor lessz rajtam ilyen csípés, piros bogszerű és észvesztően viszket.
  Egy pontban 4-5csípés is van.
  Most épp 3cm-ben 4csípés.
  A szunyog csípéseim még sose viszkettek és nem is úgy nézki, valami más lehet.
  Korábban nem éreztem ilyent, Ön szerint mi lehet az?Üdv.Timcsi

 • Üdv! Mi harmadik éve küzdünk valamiféle csípésekkel. Az a legérdekesebb, hogy minden évben július utolsó hetében kezdődik, kb. 2-3 hétig tart, és utána megszünik. A párom szenved tőle a legjobban. Neki 1-2 nap alatt lesz vagy 30-40 csípése, ami után már csak néha lesz újabb, de ezek megmaradnak.Nagy,piros,duzzadt és nagyon viszkető. Nagyrészt a háton és a hason vannak. Nekem “csak” 7-10 ilyen csípésem van, ugyanekkor. Az orvos sem tudja mi lehet ez, csak annyit, hogy szerinte nem étel, hanem csípés. ( mert végig gondtuk, hogy mi mást eszünk pl. ebben az időszakban.) Jó lenne, ha vki tudna segíteni. Köszi!

 • Üdvözlöm!
  Kb: 3napja vettem észre a jobb alkaron egy félkör alakú több csípésből álló piros foltot. Szorosan egymás mellett vannak (8-9). Ha megsímítom érzékeny, enyhén viszket de nem kell elevenre vakarni. Írtam ezt a tesztet de nem igazán adott választ. 1-a, 2- nem tudtam válaszolni nem vettem észre csak a csípés nyomát, 3-nem ismétlődő, 4-a és c is szóba jöhet, 5- enyhén érzékeny símításra viszket de nem kell vakargatni. Esetleg lehet-e enyhe hasmenés a következménye.
  Köszönöm válaszát: István

 • Néhány napja hirtelen minden látható ok nélkül az alkaromon, felkaromon, hasamon, combom hátsó részén nagyon kellemetlen viszkető vörös foltok jelennek meg, melynek közepe fehéres, domború, kemény és, ha hozzáérek szúrós a közepe, semmitől sem múlik el, fertőtlenítettem körömvirág krémmel kezeltem, de nemhogy elmúlna, hanem naponta újabb jelenik meg. Kérem írják meg mi lehet az oka és mit tegyek, hogyan gyógyítsam? Köszönettel Ilona.

 • A múlt hétvégén csípett meg először, a bokámon. Kb. tenyérnyi piros folt lett és erősen viszketett. Felhólyagosodott. 3-4 nap alatt elmúlt. Tegnap hajnalban ismét megcsípett most mind a két bokámat, megint vörös és hólyagos lett! Nem találtam hasonlót a csípések között, ezért nem tudom merre induljak el!
  Segítségét előre is köszönöm!
  Miklós

 • Jó napot kívánok!
  Olyan problémám van, hogy a belső felkaromon kb. 5cm-es távolságra van 2 csípés. Mindkettő nagy vörös a közepe néhol sárgás, és a 2 csípés között olyasmi, mintha véraláfutásos lenne.
  Mitől lehet ilyen?
  Válaszát előre is köszönöm

 • Combomon,karomon nyakamon jelenkeztek csipésre jellemző pontok amelyek rettenetesen viszketnek! A középközpoti környékén piross nagyterjedelmű kemény duzzanatok,vízhólyagok ami úgy néz ki mint az égés utáni vízhójag tele átlátszó folyadékkal.

 • Csípéssel kapcsolatos a kérdésem:
  Tengerparti üdülőhelyen vagyunk. Külön ágyban alszunk, mert keskeny a francia ágy.
  A férjem a francia ágyban fedetlen testtel alszik, főleg az alsó lábszárán és a hátán
  jelentkeztek csípések. Én hálóingben alszom és az arcomon, karomon, lábamon (főleg
  ott!) keletkeztek csípések. A bemutatott csípések egyikére sem hasonlít. Apró piros
  pöttyök, lábfejen a legkisebb, ott sűrűn egymás mellett. Egyáltalán nem viszket egyikünknek
  sem.Négy éjszakát töltöttünk itt eddig. A második nap reggeltől tapasztaljuk.
  A gyógyszertárban bolhacsípésnek ítélték és Fucicort Lipid krémet adtak, napi 2-3x-i kenésre,valamint Xozal nevű tablettát.
  Az én megítélésem szerint a gyakori tengerben történő úszás nagyban segíti a csípések
  gyógyulását, legalábbis látványra így fest.
  Köszönöm válaszukat.

 • Üdvözlöm!

  Olyan problemam lenne, hogy kisfiam lábán keletkezett csípés felholyagosodott es fájdalmas neki. Teljesen rendszertelenül jon ki rajta es mindegyik felholyagosodott majd sebes lett. Poloska nem lehet mert azt felismernem ( volt szerencsénk megtapasztalni ). En pokra avagy valamilyen repülő rovarra ( nem szúnyog mert nem viszket neki hanem fájlalja ) gyanakszom Bar meg nem talaltam semmi nyomot. Az agyat es matracat teljesen átnéztem, poloskát teljesen kizártam. Bolhat is mert nekünk es a közelünkben sincs semmilyen hazi kedvenc. Aggódom, hogy megis milyen rovar csípi meg éjszakánként a fiamat egyszer egyszer.

  Elore is Koszonom a válaszukat:

  Annamaria

  1. Kedves Annamária!

   Milyen testrészeken vannak a csípések?
   A nap melyik szakaszában jönnek elő?
   Milyen rendszeresen vannak ezek a csípések?
   Mióta vannak ezek a csípések?
   Mennyi volt a legrövidebb, leghosszabb idő a csípések között?

   Ha ezekre tud válaszolni mi is jobban fogunk tudni segíteni. Sajnos csak önmagával a csípés tényével nem tudunk előrréb jutni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Pàr hete érzek apró csipőérzést itt-ott a bőrömön főleg a lábam szárom és karon. Ès itána viszket is. Főleh este lefekvès után de mát napközben is.
  Viszont semmi csípésnyom nincs a bőrömön.
  Vajon mi lehet?

 • Bolha,vagy ágyikó poloska jött ki a teszt alapján!
  A csípések közepén kicsi pontszerű jukacska van,akkor viszketek csak, ha vakarom őket,vagy ha melegvíz éri őket!Bokámon,lábszáramon, lágyékomon, csípőmön, és hátsó felén a combomon vannak, 1-1csípések!! A csípések napokig megvannak,és van hogy 2-3hétig nincs csípés,azután hírtelen újra jelentkeznek, naponként 2-3csípés!!

 • Kedves Segítő!

  Kb 2 hete vannak csítéseink. Elősször a bokan voltak sok egyhelyen. Majd lafej, comba, combtő, kar, has is csipessel teli. Csípések nagyon sokáig viszketnek. Csak az ej folyaman jonnek ki ujjak. Agyi poloskara gondoltunk de semmi jelet nem talaltunk. Se a szőnyeg altt se az agyban, keretben. Se urulek se bogar. ( egyik nap pici fekete kupszerű bogarat talaltam) A csípések nagyon sokáig viszketnek.
  Segítséget előre is koszonom!

 • Hello

  Olyan kérdésem lenne hogy Kb. másfél hónapja csípett meg valami és a mai napig nem akar elmúlni a folt elején úgy nézett ki teljesen mint egy szúnyogcsípés csak 1 db csípésről Van szó és a mai napig nem tudom hogy mi lehet az első pár napban viszketett de már egyáltalán nem ma már csak egy lilás rózsaszínes színű folt van a helyén voltam vele orvosnál és kaptam rá kenőcsöt de az se segít és nálam az összes kérdésnél a pók pókszázlábú kullancs jött ki csak ugye az utolsó kérdésnél nem stimmelt a dolog mivel ott az van írva hogy gyorsan elmúló csipes. Persze csinaltam rola fotokat is folyamatosan ha esetleg segítene. Hogyha már esetleg találkoztatok volna ilyesmi csípessel és tudnátok nekem segíteni azt nagyon szepen megkoszöném

  Udv. Ròbert

 • Üdvözlöm
  Engem mindig èjjel csíp meg valami. A comb rèszen. Nagyon viszket ès ha megvakarom bekèkül körülötte.Gyanítom hogy bolha csípès lehet. Került hozzànk egy kis cica ês elèg sokat vakaródzik.
  Mit tegyek ellene màr s cicàt beszórtuk.
  Köszönöm a vàlaszàt.

 • Kb. Kèt hete, jelentek meg rajatm piros nagyon viszkető csípèsek, legtöbb a bokám körül de a combomon ès az alkaromon is előfordul. Volt cicánk de sajnos elpusztult, utánna mezdődtek a csípèsek. Csak azèrt nem tudom biztosra hogy bolha e vagy poloska mert ugy tudom hog y a bolha csak boka környèkèt csipi.

 • Tisztelt Hölgyem/Uram

  A napokban jelentkeztek rajtam csípések. Kézfejtől csuklóig. Általában reggelre jöttek elő a csípések, amik nem viszketnek hanem fájnak égnek. Kislányom arcán is lett egy két csípés. Néha átjön közénk aludni.
  3.napja jönnek elő új csípések.
  Segítségét kérném vajon mi lehet.
  Köszöntettel Andrea

 • Üdvözlöm! Gyerekeket csípte meg valami,egy ágyban alszanak el,éjszakát nem egy ágyban töltik.csúnya piros folt,először ujján volt ,megdagadt.máshol nem.másnap az arcán.aztán a lábán,amiben még vízhólyag is lett.nem viszketős csípések,azt mondták fájdalmas.nagy piros udvarral,közepén vízhólyag.két három nap alatt elhalványult,kenegetésre.ágyi poloska jelét nem találtuk.pár napja nincs új csípés.több mint három napja.a másik gyereken a csuklón volt egymás mellett két csípés,csúnya piros,nagy udvarral.fájdította,nem vakarta.hamar elmúlt,kb 2-3 nap alatt,nyomtalanul. Melyik rovarra lehet?Köszönöm a válaszát!

 • kedves Szalai Karoly!
  Nekem egy olyan lapos rovarrol lenne kerdesem, amit csak újabban tapasztaltam erdőinkben. Minimum 5 mm, de lehet hogy nagyobb, teljesen lapos, szerintem 6 laba volt, nagyon kapaszkodik, igy alig lehet kiszedni a hajbol vagy nyakrol, akkoris , ha latom, hogy hol van es fogom is. Nyakon, tarkón talaltuk kirandulas utan. Borzsonyben is, Őrsegben is.
  Koszonettel,
  Stefi

  1. Kedves Stefi!

   Kérem, legközelebb készítsen képet róla, és küldje át nekünk, mert látatlnban nem tudunk nyilatkozni a rovarról.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

 • A páromnál csak éjjel fellépő viszketés jelentkezett 3-4 napja. Szinte aludni sem tud miatta. Nappal semmi baja, de éjjel megérkezik a viszketés. A testén nem látni semmit sem reggel fénynél.Éjjel ő tõbb tenyérnyi bőrpírt látott a testén.
  Mi lehet ez? Ő már 70 éves.

  1. Kedves Erzsébet!

   A leírás alapján mi arra tudunk első körben következtetni, hogy ezt nem rovar okozza. A viszketést számos dolgok kiválthatja, egy új mosószerre történő átállástól a neurológiai eredetű betegségekig. Sajnos ez már nem a mi kompetenciánk.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv! Nem tudom eldönteni csípi a lányomat. Van képem a bogárról.
  Nem redszeres csípések, fél óra alatt elmúlnak a szúgyog csípéshez hasonlító puklik.
  Köszönöm a segítséget!

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.