Éjszakai csípések? Ő a tettes! | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Éjszakai csípések? Ő a tettes!

Napi szinten teszik fel nekünk a kérdést: mi csípett meg éjjel? Mielőtt elmondanám, hogy az esetek 99%-ban (vagyis 100 kérdezőből 99-nél) mi okozza az éjszakai csípéseket, engedje meg, hogy pár kérdést én is feltegyek önnek:

– Éjszaka csipkedik össze?
– Reggel, délelőtt jönnek ki a csípésnyomok?
– Inkább a puhább bőrfelületnél vannak a csípések?
– Rovarnak nem igazán van nyoma?
– Esetleg másoknál a családban nincs ilyen tünete?
– A csípés rettentően viszket, napokon át?
– Szinte naponta lesznek új csípései?

Ha az első kérdésre Igen a válasz, akkor máris 90%, hogy a tettes ágyi poloska. Minden egyes újabb Igen válasz tovább növelik az esélyét, de igazából nem sok nyitott kérdés van ilyenkor még. Az esti csípések okozója ugyanis szinte mindig az ágyi poloska.

Fontos tudni, hogy alapvetően kevés Magyarországon az emberi élősködő. Bolha, kullancs, szúnyog, ágyi poloska, tetű. Ezek közül csak ketten, a szúnyog, és az ágyi poloska csíp éjjel. A szúnyogcsípés azonban megismerhető, illetve a szúnyog apró zümmögésével is felhívja magára a figyelmet. Bár a poloska, és a szúnyogcsípés nagyon hasonló, a poloskacsípés alapesetben jobban, és tartósabban viszket. Városi környezetben nem igazán szokott napi szinten gondot okozni a lakásban.

Így marad az ágyi poloska, ami manapság igen gyakori. Pókra, és egyéb rovarokra (pókszázlábú, hangya) kár gondolni. Ezek a rovarok ugyanis éjjelente nem támadnak az emberre csak úgy. Ha mégis, akkor ön az az 1 kivétel a 100-ból. mert az tényleg nagyon ritka, ha az éjszakai csípéseket nem ágyi poloska okozza.

Az ágyi poloskával kiemelten foglalkozunk az oldalunkon. Mivel sajnos nem egy egyszerű rovarról van szó, sajnos nagyon fontos kérdések fognak még felmerülni, amikkel mind mind foglalkozunk itt.

Példának okáért:
Mi az amit ágyi poloska esetén tilos csinálni?
Házilag kiirtható-e?
A szakemberek hogyan irtják ez a rovart?
Honnan kerül a lakásba?
Ki kell-e dobni a bútorokat?
Mit tegyen, ha a szomszédból jönnek?

Feltétlenül olvasson utána, még ha akár 30-40 percet is igénybe vesz ez, mert ez egy igen kellemetlen probléma, amit lehet jól, és rosszul kezelni.Megszabadulna a rovaroktól?
Nézze meg mennyibe kerülne!


 

 1. Zolnai Krisztina :

  Üdvözlöm!
  A kislányom egy pár napig a szomszédban volt napközben. Kiütésszerű foltok jelentek meg a hátán a nyak alatti részen estére. Az orvos azt mondta valószínűleg poloska csípés. Kérdésem: csíphet napközben a is a poloska délutáni alvásnál, vagy itthon keressük a problémát.
  Köszönettel:
  Z. Krisztina

 2. abatox :

  Kedves Krisztina!

  Lehetett ágyi poloska. Ha éhes, akkor nem számít, hogy nappal, vagy este van, elő fog jönni. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ágyi poloskáról van szó, csupán azt, hogy a napszak nem zárja ki a lehetőségét.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.