Csípésnyomok I. rész

ágyi poloskaAzaz 7 intő jel, hogy az ismeretlen csípésnyomok az ágyi poloskától származnak!

Az ágyi poloska csípése sok esetben még a bőrgyógyászokon is kifog. Mi összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek alapján egyértelműen be lehet azonosítani, hogy az ismeretlen csípésnyomok ágyi poloskától származnak-e.

1.) A csípésnyomot reggelre tűnnek fel:
Az ágyi poloska éjszakai élősködő. Nappal elbújik, és kizárólag este jön elő. Tápláléka az emberi vér. A vérszívás során a testbe került idegen anyag miatt keletkeznek a gyulladások. Tipikusan reggelre tűnnek fel, de nem ritka, hogy valakinél csak délután jön elő.

2.) A csípésnyomok helye napokig viszket:
A csípésnyom helye hosszú napokig viszket. Szemben a szúnyogcsípéssel, ami 1-2 nap alatt elmúlik, az ágyi poloska “csípése” 5-7 napig is viszkethet.


3.) A csípésnyomok elszórtan vannak a testen:
Az ágyi poloska ott szív elsősorban vért, ahol puhább a bőrfelület, és ami kilóg a pizsama, takaró alól. A csípésnyomok tehát lehetnek arcon, karon, lábon, derékon, vagyis teljesen elszórtan a testen.

4.) A csípésnyomok hullámokban keletkeznek:
A csípésnyomok keletkezhetnek hullámokban. Vagyis elképzelhető, hogy napokig nem jelentkezik új csípés, aztán másnap rögtön 5-6 feltűnik.

5.) Csípésnyomokat másokon nem látni:
Az, hogy a családban csak egy emberen vannak csípésnyomok, függetlenül, hogy egy ágyban alszanak, még nem zárja ki, hogy nem ágyi poloska okozná a tüneteket.

6.) Vércseppes volt a lepedő:
Ha nem a csípésnyomokat vizsgáljuk, hanem a lepedőt, ott is bukkanhatunk jelekre. Az ágyi poloska vércseppeket hagyhat a lepedőn. Ez pedig kimondottan az ágyi poloskára utal.

7.) Őrölt mákszem nagyságú fekete pont volt a lepedőn:
Ha a lepedőn apró fekete pontokat látni, tovább lehet gyanakodni az ágyi poloskára. Az apró fekete pont ugyanis az ágyi poloska ürüléke.

A csípésről magáról, és annak kinézetéről szándékosan nem írunk, ugyanis ez nagyban függ attól, hogy ki mennyire érzéken arra az idegen anyagra (érzéstelenítő), amit az ágyi poloska a csípés során a szervezetbe juttat. Annyira változó, hogy attól félünk ez már inkább félrevezető lenne.

Ha úgy néz ki, hogy ágyi poloskával van dolga, ne habozzon. Azonnal hívjon szakembert. Ha időben megfékezik nagyon sok kellemetlenségtől meg tud szabadulni. A házilagos irtását nem javasoljuk. A poloskairtásról itt olvashat bővebben!

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.Megajándékozhatjuk sok-sok nyugodt, békés, rovarmentes nappal?

NYUGODT ÉJSZAKÁK

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

  1. Kedves Karolina!

   Erre azért nehéz válaszolni, mert a rovarcsípésekre mindenkinek másképp reagál a szervezete. Látatlanba főleg nehéz megmondani. Könnyebb viszont kideríteni, hogy mi okozza a csípést, ha ismerjük a keletkezések körülményeit. Ha döntően reggelre, délelőttre jön elő a kiütés, jellemzően ott, ahol puhább a bőrfelület, és ami rendszerint kilóg a paplan, pizsama alól, továbbá jobban viszket mint egy szúnyog csípés, akkor az szinte biztos, hogy ágyi poloska okozza.

   Igazából kevés olyan rovar van, amely szándékosan csípi az embert, ha azokat nem vesszük, akik csak azért csípnek, ha veszélyt éreznek (pl:darázs). Ami nagyon-nagyon elterjedt most, az az ágyi poloska. Mivel éjszaka jön elő, mikor alszik, és nappal teljesen visszahúzódik a résekbe szinte lehetetlen észrevenni, csak a kiütések (csípésnyomok) maradnak utána.

   Ha mindez, amit most összefoglaltam ismerős, akkor ez ágyi poloska lesz. A kiirtásuk házilag roppant nehéz, inkább javasoljuk szakember igénybevételét.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Azt szeretném kérdezni, hogy a poloskairtás hogyan zajlik? Mennyire kell elpakolni? Kisgyerek lehet-e akkor és utána a lakásban? Mennyi ideig nem lehet ott aludni?

  Köszönettel: Rita

   1. Üdv egy 14.kerületi panelban lakom a negyedik emeleten. Az ablakunk előtt egy szép nagy fa és mostanában vettem észre hogy lódarazsak szálldosnak a fa körül már napok óta… egy be is jött a szobába.. mi a teendő ilyenkor? hiszen nyár van nem zárhatom be az ablakot mindig

 • Szeretném kérdezni, hogy ha volt tavaly nyáron irtás és azota nem vettem észre , hogy van ágyi ploska. a régi fekete pötyök az ágyy szélén azok megvannak azok mikor tünnek el?

  1. Kedves Emília!

   A poloska után hátramaradt fekete pontok az ürülékeik. Kizárólag takarítást követően fog eltűnni. Azt nem a vegyszer okozta.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Szeretnék fotót küldeni egy igen érdekes jelenségről. Rajtam jó pár hete jelentkező érdekes “csípés” okozta gyúlladásos tünetek vannak. A Semmelweis Bőrgyógyászati klinikán elsőre rühességet állapítottak meg (amit már akkor jeleztem, lehetetlen), majd 5 nappal később csak egyszerűen rovarcsípést. Jelenleg a netet böngészem és nem találok olyan lehetőséget, hogy mezein egy mérgezést, mármint rovarcsípés által okozott méreganyagot vah’j ki tudnak e mutatni a szervezetben vérvétel alapján.

  Ez ügyben kérnék segítséget. Képet küldök bagyon szívesen, már csak az érdekesség kedvéért is. De ugye nem vagyunk egyformák… Köszönöm előre is!

  Tisztelettel:
  Berényi Brigitta

 • Azt szeretném tudni, hogy az ágyi poloska ürüléke letapad-e, vagy egyszerűen lesöpörhető a lepedőről. NÁlam ugyanis vannak kis fekete pontok, de pillanatok alatt el lehet távolítani. Ez mire utalhat?
  Mekkora lehet a csípés, mivel van egy csípéem, ami kb. 20 cm-re is megnőtt a térdemen.

  1. Kedves Ágnes!

   Az ágyi poloska ürüléke a textíliákon általában tartós nyomot hagy, nem lehet egyszerűen lesöpörni. A csípésék nyoma egyéni bőrreakciótól függ és nehéz megkülönböztetni még a szúnyogcsípéstől is, átmérőjük általában nem éri el az egy centimétert. Allergiás bőrreakció esetén a csípés helye beduzzad, és égetően viszkető érzést okoz a csípés helyén. Az ágyi poloska csípés estén, jellemzően egymás mellett egy vonalban akár 2- 3 csípés látható, közel egymáshoz.
   Üdvözlettel,
   Abatox Kft.

 • Kisfiamon vannak csipesek altalaban alvas utan jön ki rajta. Amikor delutan is alszik . Sokat jatszik kint a homokozoban, A kislanyomon is vannak amikor ül akkor is erzi- rajtunk nincs semmi mi lehet ez viszket nekik de nem mindig.

 • Jo napot kívánok mostanában bongészem a netet informáciok után.
  A karomon kb pár honapja volt egy kis piros fol mint valami bogárcsípés kb 1 honapig láthato volt nem duzadt,nem viszketett semmi kelemtlenséget nem okozott csak optikailag jelen volt ezért nem igen foglalkoztam vele máskor is volt hogy egy bogolycsípés sokáig látszott. most azonban olyan kinézetu térkép alaku folt van a helyén amit gyakran látni a neten a kulancs csípésel kapcsolatban de hangsulyozom nem volt kulanccsipésem a nevezett helyen (nem viszket,nem duzadt,nem novekszik nem változik nem forro)a biztonság érdekében lefényképezem.
  Tudna e valamilyen magyrázatot adni.
  udvozlettel Molnár Jozsef

  1. Kedves József!

   Érdemes mielőbb felkeresni egy bőrgyógyászt. A kullancscsípésnél a kokárda alakú folt később keletkezik. Lehet ez is. Az általunk ismert egészségügyi kártevők között ilyen csípést produkálóak nem találhatóak. Én feltétlenül bőrgyógyászhoz mennék vele.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm. Megpróbálnám röviden leírni az elmúlt hetünk eseményeit. Kb 2 hete a kisfiam nyakán 4 csípés nyomát találtuk, azt véltük szúnyog…de ez másnapra több lett. A hónalján, az ágyék tájon kb 5-6 újabb csípés (testrészenként) lett. Harmadnapra a kislányom hónalján is a comb tövén szintén csípés nyomok. Azt gondoltuk allergia, hiszem ezek a melegebb részeken, hajlatokban jöttek ki. Majd 2 napig csend. Azért csináltunk egy nagytakarítást, mosást és befújtuk valami speciális spray-vel a szobát. De nem nagy sikerrel, mert -a fiamon azóta nem- de kislányomon és rajtam (egy szobába aludtunk) azóta is naponta jelennek meg a nyomok, de szintén csak a hajlatokban. Ami viszont elbizonytalanít, hogy én már 2. napja szinte 20 percenként felébredek és végig nézem a gyerekeket, de semmi. Nappal keressük a nyomokat, de semmi. Biztos nehéz leírás alapján véleményt nyilvánítani, de valami támpontot szívesen vennénk! Előre is köszönöm válaszát!
  Üdv:
  Emese

  1. Kedves Emese!

   A szavaiból úgy veszem ki, hogy ezek a csípések esténként keletkeznek. A nem egy helyen koncentrálódó csípések miatt tovább erősödik a gyanú az ágyi poloska felé. Még ha rovart nem is láttak. Ha a csípések hosszabb ideig tartó viszkető foltot eredményeznek, aminek a gyógyulása akár 4-5 napnál tovább is húzódik, akkor még inkább esélyes az ágyi poloska.

   Kevés olyan rovar van, ami esténként célzottan keresi az embert. A csípések intenzitása pedig azt jelzi, hogy önök ennek célpontjai. De mivel az ördög nem alszik csak 95%-os valószínűséggel merem mondani az ágyi poloskát.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdvözlöm önöket! Szeretném megkérdezni hogy ha nekem 2014. október 03-án megállapították hogy rühes vagyok én 8 x lekentem magam. Az ágyneműt ruhát mindent mostam , vasaltam. A párnát takarót lefagyasztottam a matracot lekezeltem ágyipoloskára való írtóval. Lehet e az hogy viszketek még mostanáig és a bőröm alatt ugyan olyan piros pontok vannak még mindíg mint amikor rühes voltam? Köszönöm a választ.

 • Nálunk a 3 éves lányomon egy pár napja jelentkeztek csípések és mindig csak reggelre. Viszont azt olvastam,hogy a takaró és pizsama alól kilógó részeket csípi meg az ágyi poloska.Ő neki a pelenka alatt is vannak csípések valamint ha hosszú pizsamába alszik is a hónaljában és a lábán is van. Ez attól még lehet ágyi poloska? 4en lakunk itt de csak a lanyomat csípi.

  Válaszát köszönöm.
  ÜDVÖZLETTEL Ildikó

  1. Kedves Ildikó!

   A pelenka alatti csípés nem származhat ágyi poloskától, mert ott a fodrok elégé elzárják, hogy oda poloska menjen, ráadásul a ruha plusz réteg. Alapvetően valóban elsősorban a takaró, és ruházat alól kilógó puhább testfelületet csípnek. Első körben nem tudom azt mondani, hogy ez ágyi poloska, de ki sem merem azt zárni. Mindenképpen figyeljék a tüneteket tovább. Ha a csípések tovább szaporodnak, és már inkább a fedetlen testrészekre koncentrálódik, akkor lesz nagy valószínűsége az ágyi poloskának sajnos.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox Kft.!
  Szeretném a segítségüket kérni.Családunk mindhárom tagján tűhegynyi-apró vérszívás nyomok vannak – elsősorban felkar, nyak,arc tájékon-,amik egyáltalán nem viszketnek egyikünknek sem, és semmiféle bőrreakciót nem váltanak ki.Mintha valóban csak egy tű hegyével épp csak megszúrnák a bőrt.A nyomuk egy,másfél hétig biztosan megmarad.Összesen 3-4 db van belőlük személyenként,amit nehezen veszünk észre,mert tünetet sem okoz.Ma reggelre vérszívás nyomokat találtunk a gyermekünk lepedőjén.
  Sajnos,nem tudjuk beazonosítani a probléma okát.Segítségüket előre is köszönöm!

  1. Kedves János!

   Azt írta, hogy “Ma reggelre vérszívás nyomokat találtunk a gyermekünk lepedőjén.” Pontosan mit ért ez alatt? Szerintem ez lesz itt a kulcsinformáció, mert sajnos a tűszúrásnyi csípésnyomokból még nem lehet pontos következtetéseket levonni.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Jó napot kívánok!
  Páromat megcsípte egy bogár elmondása szerint hasonlított a hangyára és egy darázsra sajnos nem tudja pontossan meghatározni a kinézetét.
  Lábfejét csípte meg és a csípés után egyböl felhólyagosodott neki ami utána kidurrant.Azóta fáj illetve viszket neki.
  Segítene meghatározni mi lehet az?
  És ilyenkor mi az ajnánlott.?

 • Kedves abatox
  A poloska csipes lehetseges h csak egy embert csip meg egy 5 tagu csaladnal es h mindig csak azon az egy szemelyen vanak piros potyok kiutesek
  A poloska csipesnek maradnak apro sebes potyei
  Es a poloska nappal lathato maszkalhat akar takaron agyon falon emberen

 • Kedves abatox
  Hat meg anyit h nalunk volt irtas multhet szerdan
  De azota meg mindig talalni elö mozgo aktiv dögöket
  Igaz az irto azt mondta h 3 4 napig talalhatunk meg de ez mar az 5 ik nap es ma is talaltam 2 ot ugyan azon az agyon
  Amik fenyes napal masznak az agytakaron
  Menyi idö kel h mind eltunjon
  Ja es melete meg fujom az irtot is ahol talalom oket
  Akkor plafonon n lehetseges igaz poloska fenyes nappal sutkerezni

 • Tisztelt Abatox.

  Érdeklődni szeretnék hogy lehet-e poloskáról szó:
  7napja vonaton utaztam, és aznap késő délután 5óra tájékában talán a könyök hajlatomban 7-8csípésnyomot fedeztem fel, ezek különösebben nem viszketnek, majd 1napra rá a hátamon lett egy darab csípés nyom, ami szintén kora esti órákban volt észlelve; illetve rákövetkező 2napban térd alatti láb rész lett végig csípve, de máshol sehol. Az utóbbi 2 napban pedig nem lettem csípések áldozata. Szeretnék érdelklődni hogy ez lehet-e ágyi poloska vagy inkább akár bolhára utalhat-e esetleg.

  Válaszukat előre is köszönöm.

 • Tisztelt
  Abatox

  Az agyi poloskatol mijen fertozesek johetnek letre es mijen betegsegek mert enengem man 2honapja esznek nem tudok aludni reggel ijen hojagok vanak rajtam este meg visszketek ere a valaszukat varom elore is kosszonom
  Udv:istvan

 • Üdvözlöm! Gyanakodok én is a poloskára, bár kifejezetten nem a szabadon lévő felületen van csípés (?) nyom, hanem a combomon, pedig azt elég szoros kötött anyagú pizsama nadrág fedte, takaró alatt. Kb 10 napja pici szúrásnyom viszketett körben egy tenyérnyi helyen és a jóleső 🙂 vakarástól7-8-10 milliméteres piros nem viszkető nyomok lettek a felületük recés. Vajon mi okozta? Lepedőn nincs nyoma és azóta sem volt “támadás”.

 • Tisztelt Abatox.Kb 2 hete csípked valami nyomorult kis dög.Gondolataim szerint éjjel,mondvan van úgy,hogy a csípés csak du kezd viszketni.A párom,fiam csípés mentes!Maga a csípés eléggé vszket,es van,hogy kettő van közvetlen egymás mellett.Mind2 karomon talán 6 db,a csipőmon egy.Es jó nagyra még dagad.A lepedőn még nincsenek árulkodó jelek..Koszonom válaszát!!

  1. Kedves Erika!

   Ezek a tünetek utalhatnak ágyi poloskára. Nem mondhatom 100%-os bizonyossággal, mert látatlanban azt nem tehetjük meg, de mi őrá gyanakodnánk első körben.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt Abatox. A labszaramon, illetve bokámon van kettő darab kör, illetve ovális alakban elhelyezkedő kb. 20-20 db csípésnyom, hólyagokkal. Lehet poloska?
  Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
  Mónika

 • Tisztelt Abatox!

  Rajtam, illetve a kislányomon testszerte szúnyogcsípésre hasonlító csípések vannak. Én voltam a bőrgyógyászaton és a dr. szerint mérges állat csípése. Kaptam rá krémet. Minimálisan viszket, viszont 4-5 napig nem múlik el. Áttakarítottunk az egész lakást,kiporszívóztunk, felmostunk, rovarirtó szerrel lefújtunk (Insecticide 2000), ágyneműt húztunk, kimostunk mindent. Összesen 2 döglött pókot találtunk, egyet az ágyban, egyet a földön. Nem látok semmi arra utaló jelet, hogy ágyi poloskánk lenne (se döglött állat, se vérfolt a fehér lepedőn, se apró fekete pöttyök). Mit gondol, milyen állat csípett minket össze? Válaszát előre is köszönöm!

 • Tisztelt Abatox!
  Úgy egy hete küzdünk férjemmel, rengeteg csípés van rajtunk. Éjszakára már két fajta szúnyogírtót is bedugtunk a konnektorba, de semmi nem használ. Többnyire egyesével vannak jelen a csípések, de pédául a derekunkon, alhasunkon és a karunkon 3-4 csípés is van egyszerre egymás mellett. Ki van takarítva, ágynemű áthúzva, minden este tiszta ruhát veszünk fel alváshoz (reggelre olyan helyen is lesz új csípés, ahol ruha takart). Egy két helyen elviselhetetlenül viszketnek a csípések. Némelyik nagyon feldagad, piros, ég. Némelyik pedig kicsi marad, de kipúpsodik a bőrből és miutan elmúlik (kenjük magunkat fenistillel) sajnos a nyoma is megmarad a bőrön. Nem találtunk az ágyban, matracon semmi poloskára utaló jelet.Tartok tőle hogy nem szúnyog okozza, mert előtte, ha szúnyog volt éjszaka, mindketten többször felkeltünk a “zümmögésre”, most viszont ilyen egyáltalán nincs.
  Kertes házban élünk, gondoltam talán pók okozhat rajtunk ennyi csípést?

  Nagyon várom megtisztelő válaszukat!

 • Kedves Abatox!

  Rám az ágyi poloska csípésre jellemző minden tünet igaz, kivéve, hogy a csípések egyáltalán nem viszketnek. De ugyanúgy reggelre gyarapszik az apró piros csípések száma, a karomon és a combomon elszórva, bár a combomon inkább egy területre orientálódnak. Nagyon lassan múlnak el, és ilyen barnás nyomot hagynak maguk után. Amikor nem otthon alszom, nem jelentkeznek új pöttyök. De egyáltalán nem viszketnek, nem fájnak csak úgy ott vannak. És ronda nyomot hagynak maguk után. Szabályos kis pöttyök, nem foltok, max csak amikor kezdenek elmúlni akkor terülnek kicsit széjjelebb.
  Esetleg megtudna nyugtatni, hogy nem ágyi poloskáról van szó? 🙂
  Köszönöm válaszát!

 • Jó napot kívánok!

  Pár napja piros, viszkető foltok jelentek meg rajtam. Nem tudom biztosan megmondani, mely napszakban, nappal vettem észre őket az biztos, de nem reggel. Az első kettő a bokám környékén lett, de aztán a derekamon is, oldalt (mindkét oldalon, de nem egyszerre), hátul és a hasamon is, illetve egészen fent a combomon, ma újra a bokámnál. Pizsamában alszom. A foltok 1-2 napig viszketnek, maximum 3 és főleg azok, amik a lábfejemen vannak. Tudom, hogy ez nem kizáró ok, de a lányomon, akivel momentán egy ágyban alszom nincsenek. Van egy kutyánk is, ezért esetleg még bolhára gyanakszom, de a lányom többet van kontaktusban vele és ahogy írtam, rajta nincsenek, tehát ebből se tudok meg többet. Nem került se használt ruha, se használt bútor a lakásba, nem is utaztunk az utóbbi hónapokban. Az egyetlen új jövevény (illetve 2) egy ágybetét, amelyek vákuumcsomagolásban érkeztek, kb 2 hónapja. Megnéztem az ágyat, az ágy környékét, és a nappaliban a kanapét, semmilyen poloskanyomot nem találtam, de ürüléket, se vérnyomokat, de élő állatot. HOgyan tudnék megbizonyosodni arról, hogy ágyi poloska okozza-e ezeket a foltokat /csípéseket vagy valami más? Válaszát előre is köszönöm.

 • Üdvözlet! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan, honnan kerülhetnek az ágyi poloskák a lakásba, a bútorba? Okozhat-e más apró rovar is ilyen rémesen viszkető, égő, gyulladt kiütést? Ha nem éjszaka, és nem csak a ruhával fedetlen bőrfelületeken csíp, de a többi jellemző ráillik, akkor is lehet ágyi poloska, ha nem, mi lehet az? Ülőgarnitúrán, napközben támad, erős szúrást lehet érezni, nem látható, maga a csípés sem látszik csak másnap, de a támadás pillanatától ég, viszket. Látható nyomai a bútoron nincsenek. Másnapra megduzzad 1-2 cm-re is a csípésnyom. Rovarirtó szer használata után kb. 1-2 hétig nincs újabb csípés.

 • Kb két hónapja a bal combom belső felén lettek csipések olyan volt mint a szúnyog csipés viszketett nagyon körbe be kékűlt a bőröm .kezeltem mindennel a viszketés meg szünt és kis piros pöttyökre zsugorodtak össze.majd egy hónap múlva újra kezdődött de csak a lábamon.el mentem bőrgyógyászhoz aki nem zárta ki az allergiát sem de a poloska csîpést sem irt allergia gyógyszert és kenőcsöt is.pár nap alatt el múltak.aztán megint a lábamon és most a derekamon is újra ki jöttek.csak el kezd viszketni be lilul elmúlik majd újra kezdődik.
  Gondoltam csináltatok allergia vizsgálatot vérből hátha ki derűl valami

 • Milyen rovar csípése lehet:
  Első nap vörös viszketò folt.
  Második nap a vörös foltban 5-6
  Mákszemnyi fehér pötty, következő
  napra még több fehér pötty.
  Következő napra ezek kifakadtak és vérző pontok lettek.
  Mára egykis babnyi vérző seb van a
  Piros kör közepén.
  Mi lehet ez?

 • Engem érdekelne valaki olyannak az elérhetősége aki komolyan foglalkozik csípésbeazonosítással (már ha létezik ilyen)! Komoly megfigyelés van már mögötte, megosztanám a megfigyelésem (aminek minden pontjának meg kéne felelnie a rovarnak), tippek kellenének hogy mi lehet az! Csak a kíváncsiság haj, gyógyszer van rá, hat.. (tehát nem sos, vagy élet halál kérdés) csak érdekel mi a fene csípked..
  Bár ugy látom, kimondottan ágyipoloskáról van szó, meg rovarírtásról, az én problémám meg inkább természettel összefüggő… Nem itt várok válasz inkább csak ajánlást, létezik e ilyen szakértő…

 • Nekem a 4. Napja vannak a rá utaló tünetek
  és még mindig jönnek újabb viszkető pöttyök van már 5 ft os nagyságú is nagyon ég viszket hiába kenem fenistillel akár mivel.
  Meddig jöhetnek még újabb pöttyök???
  Meddig tart még kb.??
  Ma volt kinnt ágyi poloska ìrtó szakember.

 • Jó napot kívánok!
  Először is nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy tudok önnek írni,és remélem sikerül is kideríteni, hogy mi csípett meg.
  Két napja, esténként mikor alszok, arra ébredek, hogy iszonyatosan viszketek, rengeteg csípés van rajtam(olyasmi csípések, mint a szúnyog csípés) a lábfejemen 4 db csípés volt, a nyakamon, a hátamon a hasamon, egymás mellett több is, rengeteg csípés minimum vagy 30 ha nem több. De reggelre mire felkelek, vagy az ébredésem után 1-2 órával eltűnnek, mintha nem történt volna semmi, nem is viszketek már akkor. Viszont a hasamon észre vettem egy csípést két kis vonal volt egymás mellett. Mintha ott harapott volna meg.
  A matrac amin aludtam,már régi,lehetséges, hogy abban van valami, de ez csak tipp.
  Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
  További szép napot!
  (Ui: A csípést lefotóztam, gmail-en keresztül eltudom küldeni)

 • Tisztelt Szalai Úr!
  3 kisgyerekek van és
  1,5-2 hónapja folyamatosan csípi a gyerekeket valamilyen élősködő és nem tudjuk mi az.
  Hetente csíp az a bizonyos élősködő. Mindig egy csípés látható.
  A csípés helye hólyagos később aztán gennyes váladék távozik a csípésből.
  Esetleg képet is tudok küldeni a csípésekről, kérem ha tud segítsen nekünk!

  Tisztelettel: Spitzer József

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.