Büdös bogár (poloska) invázió

Egyszer kaptunk egy troll kritikát, hogy miért foglalkozunk mi, és mások annyit ezzel a poloska (címeres/vándor,bogyómászó) problémával, hiszen nem vámpírok, hogy félni kellene tőlük.

Ezért inkább elhoztunk pár videót arról, hogy mit is jelent pontosan a poloska invázió. Bár a legtöbb esetben az ember 1-2 poloskával megússza naponta, vagy hetente ezt a dolgot, a történet sajnos sok esetben nem ilyen egyszerű.

Így is kinézhet egy poloska invázió:

Sajnos a felvétel nem nálunk készült, de hasonló esetek országunkban is előfordulnak. Csak, mi voltunk h***ék és nem kameráztuk azt le, de ha valakinek van felvétele róla, küldje el nekünk.

Ki ez a büdös bogár?

A címeres-poloskák családjába tartózó kb 1,5 cm-es poloskák. Tavasszal zöld színűek, de ősszel bebarnulnak. A növények nedvét szívják, és városi övezetben a tél közeledtével tömegesen húzódnak be a menedéket jelentő melegebb lakásokba.

Szellőztetéskör, vagy a ház, lakás résein, redőnytokjain át jut a lakásba legfőképp, de a házak padlásterét is megszállhatják. Ez a poloska invázió rendszerint 3-4 hétig tart, amíg a hideg be nem áll. Addig azonban komoly kellemetlenségeket okozhatnak.

Ezekről, és egyéb praktikákról egy korábbi cikkünkben olvashat, ahol számtalan érdekes hozzászólást is talál.Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

  1. Kedves Ágnes!

   Nem hallottunk hasonló esetről. Ha bejönnek a gyerekszobába, és nagyon félnek tőle, akkor egy kis irányjelző fényt kapcsoljanak meg az ágytól távol, mert az a szobából odavonzhatja őket. Csak ne legyen erős fénye.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • És a szódabikarbónától nem pusztulnak el?
  Vagy mivel lehet őket kiirtani?
  Állandóan belecsimpaszkodnak a függönybe.
  Előre is köszönöm a választ.

 • 10 emeletes, 10 lépcsőházas házban lakom. Van egy fügefám az erkély alatt, ami több száz éve költözik a családdal oda, ahol éppen lakik.(Persze értsd alatta a gyökértörzsről való szaporított uj ágat.) Nos nekem ez az egyetlen örökségem, itt 41 éve “lakik” velem a fa. Ezt is, de a többi fát is az ablakok alatt minden évben rojtosra rágják a mezei poloskák.Minden ősszel, de még a kevésbé hideg télen is bejönnek az összes lakásba,egyre többen, szinte láthatatlan helyeken. Ahogy a globális felmelegedés egyre melegebb teleket hoz, úgy lesz a számuk egyre több. Ezeket a városi inváziókat pedig már kezelni kellene városi szinten, amíg még kezelhetőek, nem kéne megvárni, amíg már teljesen tarthatatlanná válik a helyzet.Mert válhat, lehet olyan tömeges invázió is, mint a sáskáknál, hogy már a mindennapok rendes folyamatát is megzavarhatják a tömegesen repülő rovarok. Legalábbis elméletileg nem kizárni a lehetőségét.Tehát ha az kell, hogy nagy területen permetezzenek a ritkítás érdekében, akkor bizony permetezni kéne a városok körüli zöld területeket is, meg a városban lévőket is, És meg kellene találni a hatékony anyagot. Nem lehet akkora ördöngösség. Persze ha senki se kutatja, és senki se foglalkozik vele, úgy nehéz lesz. De szívemből ellenzem a problémák bagatellizálását, bármiről is legyen szó!!! Jobb előre gondolkodni!- mert ha nem gondolkodunk előre, kellemetlen meglepetések érhetnek.Lásd Ausztrália tipikus példáját, amelyik szinte évente vált már különböző különböző inváziók áldozatává az elmúlt 100 évben. Mindig könnyebb a megelőzés, mint aztán katasztrófa esetén a kapkodás, és tehetetlenség.
  A megelőzés mindig könnyebb és olcsóbb, mint a gyógyítás..Csak végre már mindenkinek felelősen kéne gondolkodni!!!

 • A fuksziáim tele lettek tetűvel. Üvegházi molynak hivják őket a növények fonákján telepednek le és szivogatják a levélből a nedvet. MOSPILÁN nevű növényvédőt ajánlottak rá.Nagyon hatásos a büdösbogarakra is. A szomszéd lakása tele van poloskával/büdösbogár és annak vállfajai/nálam nincs de hetente lefujom a növényeket mospilánnal.
  Gazdaboltban kapható

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.