Ágyi poloska továbbhurcolása | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Ágyi poloska továbbhurcolása: ha nem akarja továbbvinni (munkahelyről, otthonról)

Akár attól fél, hogy a munkahelyéről hazaviszi az ágyi poloskát, vagy otthonról más családtagokhoz továbbhurcolja, ez a cikk sok segítséget ad majd, hogy ennek esélyét a minimálisra csökkentse.

1.) Mit tegyek, hogy ne vigyem át otthonról az ágyi poloskát másokhoz?

1. Csak a legszükségesebb dolgokat vigye ki a lakásból:
Minél kevesebb személyes holmit visz ki a lakásból, annál kevesebb eséllyel fog poloskát magával vinni.

2. Frissen mosott ruhát vigyen el:
Ha ruhát is elvinne, akkor kizárólag frissen mosottan, a szárítóról levéve, és átvasalva tegye el. Minél több ruhát pakol el közvetlenül a szekrényből, és azok minél közelebb esnek az ágyhoz, annál valószínűbb, hogy poloskát is át fog vinni a lakásba.

3. Ne a szobába pakoljon össze:
Semmiképpen ne a fertőzött szobában pakoljon össze, és semmiképpen ne ott tárolja az összekészített táskát. A legjobb erre a szobáktól távol eső, keveset használt helyiség. De minél kevesebb dolgot vigyen el a fertőzött szobáből.

4. Holtbiztosan poloskamentes táskába pakoljon:
Semmiképpen ne pakolja el a ruháit olyan táskába, bőröndbe, amit ezelőtt az ágy alatt, mellett, felett tárolt. Inkább vigye a személyes dolgait ez esetben egy szatyorban, mintsem egy kockázatos táskában. Ha mégis táska, akkor az előtte alaposan nézze át, gőzölje le, mossa ki, fújja át rovarirtóval.

2.) Mit tegyek, hogy ne vigyem haza az ágyi poloskát a munkahelyemről?

1. Minél kevesebb személyes holmit vigyen a munkahelyére:
Minél több dolgot bevisz a munkahelyére, annál nagyobb a valószínűsége, hogy azok valamelyikén poloskát fog hazavinni. Amíg nem oldódik meg az ágyi poloska kérdése a munkahelyén csak a legszükségesebb dolgokat vigye be a munkahelyére.

2. Tárolja elszeparáltan a holmijait:
Bármit, amit bevisz a munkahelyére elszeparáltan kell tárolnia. Minél távolabb a fertőzött területtől. Ha ugyanazon helyiségben dolgozik, mint ahol a fertőzöttséget tapasztalták, akkor az alábbi dolgokra figyeljen oda. Ne tárolja a személyes holmijait a földön, se a falra akasztva. A holmik tárolására lehetőleg egy olyan pontot jelöljenek ki, ami nincs közel egyik kolléga munkaállomásához sem. Az ember vonza a poloskákat, így az minél közelebb esik egy ilyen személyhez annál esélyesebb, hogy véletlenül belekeveredik, belemászik egy poloska.
A legjobb, ha egy külön asztalt kijelölnek erre, amit a munkaállomásoktól, és faltól eltolva helyeznek el, akár a helyiség közepére. A lábaira pedig tegyenek kétoldalas ragasztószalagot.

3. Védje a ruházatát:
Télen a kabátot ne akassza falon lévő akasztóra, se nyáron a pulcsijukat, kardigánjukat. Inkább egy székre tegye, aminek a lábain két oldalas ragasztószalagot tekernek, vagy vigye le a kocsiba. Semmiképpen ne legyen csak úgy letéve az asztalra sem. Mivel egy cipő, főleg ha fűzős, nehezebb átnézni, hogy rámászott-e poloska vagy sem, a kritikusabb időszakban érdemes akár váltócipőre cserélni a munkahelyen, és a hazamenőset, külön tárolni a személyes dolgoknál.

4. Ha haza ment irány a kád:
Már csak egy dolog van, amivel hazaviheti a munkahelyéről a poloskákat. Az pedig a saját ruházata. Szóval, ha hazamegy, az első dolog az legyen, hogy beugrik a kádba. vagy a zuhany alá. Semmiképpen ne a szobában dobja le a munkahelyi öltözéket, hanem menjen vele a fürdőbe. A kádban, zuhanyzóban történő átöltözéssel még elkerülhető, hogy az esetlegesen bevitt poloskák szétterjedjenek a lakásba. A ruha kerüljön rögtön a vasaló alá, vagy szárítógépbe, esetleg mosásba. Ha az öltözés alatt kiesne egy poloska a ruhából, a fehér kádban, zuhanytálcán könnyen észre lehet venni, ráadásul a sík oldala miatt valószínű, hogy még ki sem tudnak majd mászni belőle.

Ha ezt a 4 szabályt betartja, akkor minimalizálja az esélyét, hogy a munkahelyéről ágyi poloskát vigyen haza. Nem mondom, hogy kényelmes lesz, vagy egyszerű, de érdemes ezekre figyelni. Talán kicsit bogarasoknak tűnünk, de ismerjük az ágyi poloskákat, tudjuk milyen viszontagságokat okoznak, szóval szemét kis dögök, akikre oda kell figyelni.


 

  1. Kalocsai Tünde :

    Szep jonapot !!! Kérdésem volna önökhöz ! 2 db poloskát làdtam màszni az âgyunkon, az egyik megvolthalva a mâsik visszont a làbam mellett màszott aktivan elnyomtam az ujjammal .2 napja nem alszunk.az àgyban .félek hogy esetleg a polcon lévő ruhàkba is beférközik :( költözni szeretnénk de semmit nem merei vinni magammal!! Tanàcsukat szeretnêm kérni..!! A ruhâkat esetleg mibe pakoljam.hogy ne tudjam elvinni es a szemelyes hominkat. Cipoket illatszereket . köszönettel .Tőröknê …

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.