Ágyi poloska: Ki kell dobni a bútort?

Nem érdemes fontolgatni, hogy kidobjuk-e az ágyat, vagy a bútort, ha megtelepedett nálunk az ágyi poloska.

Mikor megkeresnek minket telefonon, hogy kikérdezzenek arról, hogyan néz ki az ágyi poloska irtása, és mikor arra térnénk rá, hogy elmondjuk, mit fogunk csinálni a ágyakkal, 3-ból 1 alkalommal mindig ezzel szakítanak félbe:: “Óóó, az ágyat már rég kidobtuk!” “Nincs már a szobába semmi! Mindent kidobtunk.”

Vajon jól tették, hogy kidobták a bútort az ágyi poloska miatt?

Igazat megvallva ez nem teljesen jó ötlet! Bár úgy hívják őket, hogy ágyi poloska, ezek a rovarok nemcsak az ágyban telepednek meg. Az ágy körül bárhol ott lehetnek. Megbújhatnak a parketta apró repedéseiben, a szegőléc mögött. Rejtőzhetnek a konnektorokban. Bárhol ahol napközben sötét van, és ahol biztonságban érzik magukat.

Persze több, mint valószínű, hogy jelentős példányszám rejtőzködik az ágyban is, de attól, hogy azt kidobják az utcára, a invázió sajnos nem fog megszűnni. Vagyis abszolút nem érdemes bútort kidobni addig, amíg egy szakember meg nem nézte azt. Bútort kidobni ágyi poloska miatt szinte mindig felesleges.

Tudjuk, hogy az ágyi poloska lelkileg teljesen kikészíti az embert, de ez egy rossz reakció. A helyzet nem lesz tőle jobb. Sőt, ha azt vesszük, hogy akkor új bútorokat kell venni, valójában sokkal nagyobb lesz a kár. A szakszerű poloskairtást amúgy sem lehet megúszni. Egy jó rovarirtó pedig szinte biztosan meg tudja menteni a bútorait a kidobástól.

Ha mégis megválna tőle!

Aki mégis úgy döntene, hogy inkább megválna a bútorától, azt arra kérjük, hogy következetesen tegye. Nem szabad ágyi poloskával fertőzött bútort a társasház közös területén (pincelejárónál), folyosón hagyni, de még a társasház előtt sem. Nemcsak a tisztaság érdekében. Azonnal el kell szállíttatni a fertőzött bútort a szeméttelepre máskülönben fennállhat a veszélye annak, hogy 1.) valaki magához veszi a fertőzött, de jó állapotú bútort, 2.) a bútorral más társasházi lakás is megfertőződik.

Az első és legfontosabb tehát, hogy az ágyi poloska észlelésekor azonnal hívjon szakembert. A halogatás a legrosszabb, amit ilyenkor az ember tehet.

Olvassa el, hogyan történik a poloskairtás, vagy ha már eleget tud róla, adjon le minél előbb egy online rendelést.

Szalai Károly vagyok, az Abatox Kft egyik szaktanácsadója. Az én feladatom, hogy segítsek önnek közös nevezőre jutni a rovarokkal. Ha ez a cikk most nem segített, kérdezzen bátran. Ha hasznos volt, megköszönöm, ha egy like-ot nyom rá.Megajándékozhatjuk sok-sok nyugodt, békés, rovarmentes nappal?

NYUGODT ÉJSZAKÁK

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

  1. Kedves Gyüre Melinda!

   Ha megmondja, hogy hol lakik utána nézhetünk annak, hogy találunk-e önhöz közeli rovarirtót.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

  1. Kedves Andrea!

   A poloskairtás házilag végezni elég nehéz. Ha mindenképpen ez a megoldás kell, akkor a Protect ágyi poloska irtót tudjuk javasolni. Viszont az irtást nagyon körültekintően, és alaposan kell végezni, ezért valószínűleg 1 db flakon nem is lesz elegendő. Legalább 3-4 db-ra szükség lesz, ha nem többre.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • tisztelt Abatox
  valoszinü,hogy parketta alatt is vannak.a falban is.azt szeretném kérdezni Önöktöl,hogy minden féle képpen fel kell szednem a parkettát,hogy az irtás sikeres legyen vagy anélkűl is megtudják oldani?sajnos elég szegények vagyunk és elég nehéz lenne összegyüjteni egy új parkettára.
  csináltunk már irtást de nem használt és elég drága volt.ezért is fordultam Önökhöz.meg is rendeltem az irtást vissza is hivtak,időpontot is eggyeztettünk(nagyon rendes volt a hölgy amit nagyon köszönök)és ott azt mondták fel kell szedni.de ha nincs más megoldás akkor muszálj,mert már nagyon elkeseritő ez a helyzet,főleg,hogy van két gyerekem(3 és 6 évesek)és a kissebbiket nagyon szeretik ezek a dögök.és minden este lefekvésnél megkérdezi a kisebbik gyermekem,apa holnap megint lesz uj csipésem?kérem segitsenek.személyesen be lehet menni Önökhöz?válaszukat elöre is köszönöm.

  1. Kedves Ferenc!

   Első körben azt szeretném megkérdezni, hogy milyen parkettáról is beszélünk? Szalagparketta, csaphornyos parketta (halszálkás), laminált padló?
   Illetve mennyire van szétszáradva, mennyire vannak rések a lapok között, esetleg szétcsúszások? Nem feltétlenül a felszedés a legcélravezetőbb.

   Kérem írja meg milyen parkettáról van szó.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv. Érdeklődni szeretnék, hogy tudnak-e segíteni? A közelemben van-e agyipoloska irtó szakemberek. 1151 Budapest Xv. Kerület Székely Elek út.

  1. Kedves Zoltán!

   Nem tudom mennyire közelire gondol, de mi rendszeresen dolgozunk Rákospalotán, 1-2 naponta Újpalotán is ott vagyunk, vagy épp a 4. kerületbe.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Üdv! Érdeklődnék hogy az ágyneműket ki kell-e dobni az ágyi poloska irtás után? Vagy elég ki mosni 60C fokon? Nem szeretném ha vissza jönne az ágyneműből ha már az ágyban nincs! Köszönöm

  1. Kedves Nikolett!

   Nem kell kidobni, mert a 60C fok, és a mosópor együtt biztosan kiirtja a poloskákat a textilből. De egyébként egy poloskafertőzöttségben nagyon kis szerepe van az ágyneműnek.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • I dosek otthon lakoja vagyok az osszes butort elegettek most kivagyunk telepive a
  nbnutorok egyresze sajat voltn nemtudom a rovarirto hejesen jart e el.KOszonom hogy meghallgattak Papp arpad

 • Üdvözlöm!
  A gyerekem kollégista, hétvégén volt náluk ágyi poloska irtás. Saját ágyneműje van, (nem csak huzat), ezeket most tényleg ki kell dobnom, vagy mosodában mosatható?
  Válaszát előre is köszönöm,
  Üdvözlettel:
  Cséri Krisztina

 • Üdvözlöm! Kamionsofőr vagyok. Találtunk a fülkébe poloskát. A kérdésem hogy a ruháimat, cipőimet ki kell e dobni, vagy megmenthetőek? A legtöbbet nem lehet magas hőfokon mosni sajnos.Válaszát előre is köszönöm!köszönettel Andi.

  1. Kedves Borbála!

   Elsőként el kell mondanom, hogy alapvetően kicsi az esély arra, hogy egy jellemzően izgő-mogzó gyermek a ruháján ágyi poloskát vigyen egy óvodába. De sajnos előfordulhat. Ha bekerült, akkor onnantól kezdve alapvetően bármi előfordulhat. Mivel a gyerekek öltözői, szekrényei szorosan egymás mellett vannak, az egyik gyermek ruhájából kipottyanó ágyi poloska bárhová bekerülhet, nem feltétlen csak a közvetlen szomszédai ruhájába.

   Ha szeretné csökkenteni az esélyét, hogy haza vigye, akkor az öltöztetés során a ruhát csak a le-és felvétel idejére fogja meg, lehetőleg ne ölelje magához, inkább tartsa el 5-10 cm-re. Érdemes teljes váltóruhát használnia, és még az óvodában átöltözni, amit a hétvégén lezárt zsákban hazavihet azonnali mosásra.

   Ennél többet nem tehet a saját érdekében. A gyerekeken meg érdemes figyelni a csípéseket, beszélni az óvodavezetővel is, hogy milyen egyéb óvintézkedéseket lehet bevezetni még (pl:rovarirtás elvégzése), mert a téma elég kényes, de nagyon hasonlít a fejtetű kérdéskörhöz.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.