A lámpafénynél is előjönnek az ágyi poloskák

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódot folytat, és rendszerint csak éjjel jön elő búvóhelyéről. Állítják sokan, sok helyen. Ez alapvetően igaz, ám mégsem teljesen állja meg a helyét. A túlélési ösztönük ezt felülírja. Vagyis ha éheznek, és ön a közelben tartózkodik, akkor nem fogják az estét megvárni.

poloska lámpafény mellett

Pontosan ezért sem állja meg a helyét az a gondolat, miszerint éjjel, a lámpafénynél alvó embert nem csípik az ágyi poloskák. Sokan próbálják meg túlvészelni az éjszakát, és megúszni a nehezen enyhíthető csípéseket felkapcsolt lámpa mellett hátha talán akkor a poloskák visszavonulót fújnak. Ám ez sajnos sosem történik meg.

Az éhes ágyi poloskák jönnek, sőt a még ki nem fejlett példányok ilyen téren sokkal vakmerőbbnek tűnnek.

Saját kísérleti laborunkban teszteltük, hogy hogyan reagálnak az ágyi poloskák nappal az emberi jelenlétre, és bizony a kisebb, fiatal példányok, amit megérezték az emberi testhőt, és a légzés által kibocsátott szén-dioxidot, azonnal próbáltak táplálkozni. Nem számított tehát, hogy fényes nappal volt. Sokszor elég volt az ujjunkat bedugni a tárolódobozba, és az ágyi poloskák azonnal előjöttek a rejtekhelyükről.

A lámpafény, de még a napfény sem tartja távol ezeket az éjjeli vámpírokat.

Nem buzdítunk senkit sem arra, hogy hagyja felkapcsolva az éjjeli lámpát, mert bizony csalódni fognak reggelre. A legokosabb, amit ilyenkor az ember tehet, hogy mihamarabb rovarirtót hív, mert az ágyi poloskától megszabadulni rendkívül nehéz, ami sokszor még a tapasztalt rovarirtókon is kifog, akik sokkal jobban fel vannak fegyverkezve ellenük, mint egy nem szakmabéli.Megajándékozhatjuk sok-sok nyugodt, békés, rovarmentes nappal?

NYUGODT ÉJSZAKÁK

Itt kérdezhetsz, ha tudunk, válaszolunk:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Név *

Hozzászólások

 • 02.25.-én volt nálam ágyi poloska irtás ,első alkalommal.
  27.-én találtam egy élő poloskát . Az a kérdésem hogy ez normális dolog ? Vagy kérjem hamarabb a második irtást?
  Köszönöm a választ .

  Patakfalvi Lászlóné

  1. Kedves Patakfalvi Lászlóné!

   Az irtás után 5-7 napig előfordulhatnak élő poloskák a vegyszeres irtás után. ez tekinthető normálisnak. Az irtószerek hosszan hatástartósak, így az életben maradtak később el fognak pusztulni.

   Üdvözlettel:
   Abatox kft.

 • Üdv, több poloskàt ütöttem le a nap folyamàn. Èrdeklôdni szeretnèk, hogy az irtàs mennyire veszélyes, egèszsègtelen csecsemôs hàztartàsban? Köszönöm a vàlaszukat.

  1. Kedves Edit!

   Az irtószerek hidegvérűekre ártalmasak, de mivel vegyszerről van szó, mindenképpen javasoljuk, hogy az irtás napján a délelőttöt, és amíg nem lesz kiszellőztetve, ne menjenek vissza a csecsemővel.

   Üdvözlettel:
   Abatox Kft.

 • Tisztelt cím!
  Kb. 1 hete találtunk a lakásban poloska-gyanús rovarokat. Senkin nincs csípés, és csak 1-1, nem feltétlenül az ágy közelében, nappal a falon is sétálnak és max. 2mm-esek. Kérdésem: van-e olyan rovar, ami hasonlít az ágyi poloskára? Köszönettel
  M.L.

Lefedettségi térkép: Budapest +35 km

Abatox Kft. 1085 Budapest, József krt. 65.
A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.