A lámpafénynél is előjönnek az ágyi poloskák | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

A lámpafénynél is előjönnek az ágyi poloskák

Az ágyi poloska rejtőzködő életmódot folytat, és rendszerint csak éjjel jön elő búvóhelyéről. Állítják sokan, sok helyen. Ez alapvetően igaz, ám mégsem teljesen állja meg a helyét. A túlélési ösztönük ezt felülírja. Vagyis ha éheznek, és ön a közelben tartózkodik, akkor nem fogják az estét megvárni.

poloska lámpafény mellett

Pontosan ezért sem állja meg a helyét az a gondolat, miszerint éjjel, a lámpafénynél alvó embert nem csípik az ágyi poloskák. Sokan próbálják meg túlvészelni az éjszakát felkapcsolt lámpa mellett hátha talán akkor a poloskák visszavonulót fújnak. Ám ez sajnos sosem történik meg.

Az éhes ágyi poloskák jönnek, sőt a még ki nem fejlett példányok ilyen téren sokkal vakmerőbbnek tűnnek.

Saját kísérleti laborunkban teszteltük, hogy hogyan reagálnak az ágyi poloskák nappal az emberi jelenlétre, és bizony a kisebb, fiatal példányok, amit megérezték az emberi testhőt, és a légzés által kibocsátott szén-dioxidot, azonnal próbáltak táplálkozni. Nem számított tehát, hogy fényes nappal volt. Sokszor elég volt az ujjunkat bedugni a tárolódobozba, és az ágyi poloskák azonnal előjöttek a rejtekhelyükről.

A lámpafény, de még a napfény sem tartja távol ezeket az éjjeli vámpírokat.

Nem buzdítunk senkit sem arra, hogy hagyja felkapcsolva az éjjeli lámpát, mert bizony csalódni fognak reggelre. A legokosabb, amit ilyenkor az ember tehet, hogy mihamarabb rovarirtót hív, mert az ágyi poloskától megszabadulni rendkívül nehéz, ami sokszor még a tapasztalt rovarirtókon is kifog, akik sokkal jobban fel vannak fegyverkezve ellenük, mint egy nem szakmabéli.


 

 1. Patakfalvi Lászlóné :

  02.25.-én volt nálam ágyi poloska irtás ,első alkalommal.
  27.-én találtam egy élő poloskát . Az a kérdésem hogy ez normális dolog ? Vagy kérjem hamarabb a második irtást?
  Köszönöm a választ .

  Patakfalvi Lászlóné

 2. abatox :

  Kedves Patakfalvi Lászlóné!

  Az irtás után 5-7 napig előfordulhatnak élő poloskák a vegyszeres irtás után. ez tekinthető normálisnak. Az irtószerek hosszan hatástartósak, így az életben maradtak később el fognak pusztulni.

  Üdvözlettel:
  Abatox kft.

 3. Edit :

  Üdv, több poloskàt ütöttem le a nap folyamàn. Èrdeklôdni szeretnèk, hogy az irtàs mennyire veszélyes, egèszsègtelen csecsemôs hàztartàsban? Köszönöm a vàlaszukat.

 4. abatox :

  Kedves Edit!

  Az irtószerek hidegvérűekre ártalmasak, de mivel vegyszerről van szó, mindenképpen javasoljuk, hogy az irtás napján a délelőttöt, és amíg nem lesz kiszellőztetve, ne menjenek vissza a csecsemővel.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 5. Mándi :

  Tisztelt cím!
  Kb. 1 hete találtunk a lakásban poloska-gyanús rovarokat. Senkin nincs csípés, és csak 1-1, nem feltétlenül az ágy közelében, nappal a falon is sétálnak és max. 2mm-esek. Kérdésem: van-e olyan rovar, ami hasonlít az ágyi poloskára? Köszönettel
  M.L.

 6. abatox :

  Kedves Mándi!

  A rovarbeazonosítással kapcsolatos szolgáltatásunkat az alábbi oldalon találja:
  http://www.abatox.hu/tudaskozpont/fenykep-a-rovarrol

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.