Végleges csótányirtás elsőre! | Abatox Kft.
MELYIK ROVART GYŰLÖLI A LEGJOBBAN? KÜLDJE EL SZAVAZATÁT ITT! VAGY CSAK NÉZZE MEG A JELÖLTEKET!

Amiért a csótányirtás nem működhet

nevető csótányA szakemberekkel végzett csótányirtás a legbiztosabb módszer arra, hogy valaki megszabaduljon a csótányoktól.

(Eltekintve a kókler rovarirtóktól.)

Hogyan fordulhat elő, hogy elsőre nem sikerül egy biztosnak tűnő módszer?

Nem lennénk őszinték, ha nem mondanánk el, hogy van, hogy nekünk sem sikerül elsőre kiirtani a csótányokat. Szerencsére ritkán van ilyen, de ilyen esetekben mindig ott van a 3 hónapos garancia az Ügyfél kezében, amivel szabadon élhet. Őszintén elmondjuk, mert azt is tudjuk, hogy ezért általában mindig néhány külső tényező az felelős.

Rezisztens csótányok:

A csótányok 4000 évvel előzik meg az embert az evolúcióban, és sokkal gyorsabban szaporodnak az embernél. E kettő tényező segíti a csótányokat, hogy viszonylag rövid idő alatt immúnisak legyenek bizonyos rovarirtó hatóanyagokkal szemben. Míg nálunk embereknél 20 évente van generációs ugrás, addig a csótányoknál havonta.

És mivel sajnos nem ismerjük minden nemzedék kórtörténetét ahová kihívnak minket, így elsőre nem lehet megállapítani, hogy az adott csótány populáció milyen hatóanyagokkal szemben váltak rezisztensé az évek során. Ennek kivizsgálása akár egy hét is lehet, ami sem időben, sem pénzben nem kifizetődő. Marad az egyetlen megoldás. Ott helyben kell dönteni. És a kockázatot nekünk kell vállalni az Ügyfél helyett. Erre is való a 3 hónap garancia.

Legalább is nálunk az Abatoxnál!

Közbeszólhatnak ugyanakkor más tényezők is!

A rezisztenciánál rosszabb a helyzet, ha a lakás valahonnan máshonnan folyamatosan visszafertőződik. Míg a rezisztencia kivédhető egy második irtással, ez esetben a végső megoldást az hozza, ha a forrást megszüntetjük. Ha a szomszédot, esetleg a társasházkezelőt is rávesszük az irtásra. De az élet sajnos nem ilyen egyszerű:

Persze előfordulhat az is, hogy olyannyira el van szaporodva egy lakásban a csótány, hogy már az elején látszik, hogy ott egy kezelés kevés lesz. Ezt azonban már az elején fel lehet mérni, így az nem fog meglepetést okozni. Ha tehát nem jön össze elsőre egy csótányirtás az nem feltétlen a rovarirtó hibája.

“Végleges csótányirtás elsőre!” – na ilyen sajnos nem létezik.


 

 1. nagy katalin :

  Tisztelt Uraim, szeretnék kérdezni pár dolgot, mielőtt eldöntöm, hogy milyen állat férkőzött lakásomba. Negyedik napja minden reggel találok egy hol 1 cm-es, hol 2 cm-es állatot a földön. Csápja nincs, illetve a ma reggelinek kicsi volt. Végigolvastam a csótányról írtakat, de nem tudom eldönteni, mivel az “enyémek” mindig háton fekszenek. Ami jellemző, hogy vagy az előszoba, vagy a konyha kövén.Tehát lábon állva még nem láttam őket, a mai kissé mozgott, ráfujtam egy kis vapet, s megdöglött. Lehet, hogy tényleg csótány? Kitöltöttem a tesztjüket, persze sokat nem tudtam(pl. hogy megy, kitinje van-e, rá nem merek lépni, viszem a wc-be a dögöket, ) s minden reggel csak egy.Olyan lábai vannak, mint egy fürész. Többet nem tudok lelkivilágukról, de mivel még az életben nem volt állat a lakásban, h a leírtak alapján be tudnák azonosítani, nagyon megköszönném. Ja még annyit, hogy a hasuk sötétbarna,vagy fekete. Köszönettel

 2. Keller Péter :

  Szép napot!
  Nagy Katalin által írt dolgok fordulnak elő nálam is kb. egy hete. Lehetséges, hogy valahol a közelben irtották őket és most “haldokolnak?”

 3. Bognárné M :

  Mennyi időbe kerül egy súlyosan fertőzőt lakás teljes csótány mentessége.Már sok kártevő irtóval voltam szerződésben de mindig szörnyebb lett a helyzet mostanra már a konyhába se a fürdőszobába nem járunk ki este mert annyi van hogy leírni nem tudom számokban de rettenetesen sok.Hiába naponta takarítás többször már nem tudom mit tegyek :(

 4. Soósné :

  Pár napja költöztünk panelbe.Szobában,konyhában ,wc-ben mindenhol ott vannak,vettem elektromos riasztót,úgy tűnt jó lesz,ma a szomszéd gázos irtást csináltatott ,mert azt mondja eddig neki nem volt és mióta bedugtuk az elektromost nála megjelentek.Na erre minket özönlöttek el,holnap jön szakember irtani.Az elektromos irtóról tudnak nekem valamit mondani?Maradjon az irtás után?Van értelme?Köszönöm

 5. Sándor K :

  Szakács vagyok. A munkahelyem iszonyatos csótány fertőzött kb: 2 éve.Jönnek kéthavonta a “szakemberek”, de az állandó gélezés, és a csapdák sem válnak be olyannyira, hogy az étteremben is nyüzsögnek.Nem részletezném, honnan halásszuk ki a bogarakat, de a főnökök (vannak páran és persze tudnak is róla)nyilván úgy kirúgnának, ha eléjük tennék csótányos ételt, mint a pinty. Szerencsére már haza is vittem párszor a lakótelepi lakásomba a legalaposabb ruharázogatások, és cipőtalp-tisztítások ellenére is, a feleségem iszonyú bogárfóbiája örömére. A házunkban is van/volt csótány, a lakók is kivétel nélkül beengedték a szakembereket,nálunk nagyon régen volt bogár, de az az érzésem, hogy én is hozzáteszek ehhez az állapothoz. Kérdésem: mit tehetnék még, hogy ne vigyek haza csótányt, engem is nagyon irritál a jelenlétük a munkhelyemen, de otthon főleg rettenetesen undorodom tőlük. 450 emberre főzünk, a konyhánk sincs lepukkanva, és mégis iszonyat ami ott van. Ja, és volt egy patkányunk is, de már nem szemezek vele reggelente……….

 6. abatox :

  Kedves Sándor!

  Sajnos az elővigyázatosságon kívül nincs tuti recept arra, hogy ne vigye haza a munkahelyéről a csótányt. A személyes holmikkal kell nagyon óvatosan bánni. Akár be is zacskózni, ha más nincs. Az étteremben viszont mindenképpen meg kell szüntetni ezt a dolgot, nemcsak a higiénia miatt, de ha kapnak az ÁNTSZ-től egy ellenőrzést, akkor nagyobb bajok elé is nézhetnek. A gélezés, és csapdázás egy ilyen volumenű fertőzöttséget már nem tud megszüntetni. A kudarc így érthető is. Amennyiben gondolja, küldjön nekünk egy e-mailt az info@abatox.hu címre, adja meg az étterem alapterületét, és küldünk a tulajdonosoknak egy árajánlatot erre. Igyekszünk versenyképes árat adni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 7. Török Viktória :

  Jó Napot!
  Nálunk már voltak csótányírtók egy pöttyözéses módszerrel,de nem igazán hatott és most tele vagyunk csótányokkal.Önök tudnák ezt a problémát kezelni ??

 8. abatox :

  Kedves Viktória!

  Nem mondunk egyértelműen igent a kérdésre, mert ha a lakásába egy szomszéd miatt kerül a csótány, akkor az önnél végzett irtás csak ideig-óráig működik. Konkrét fertőzöttség esetén, vagyis amikor ténylegesen vannak csótányok a lakásban, ott a gélezéeses irtás önmagában sokszor bizonyul kevésnek. Ezért végzünk alapvetően kombinált irtást, ahol gélezéses, és permetezéses irtás egyaránt történik.

  A kombinált módszer biztosan hatékonyabb, mint a gélezés önmagában. Erről tudom biztosítani. Ha nem arról van szó, hogy máshol is van csótány, akkor ki kell tudnia írtani a csótányt a kombinált módszernek.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 9. Jáger Ágnes :

  Amennyiben kombinált módszerrel megtörténik az írtás, mennyi időn belűl nem találkozok csótánnyal?

 10. abatox :

  Kedves Ágnes!

  A fertőzöttségi szint függvényében változik. Ez néhány naptól a 7-10 napig terjedhet. Mi 10 nap türelmi időt szoktunk kérni.

  Üdvözlettel:
  Abatox Kft.

 11. Tné Hajdu Judit :

  Tisztelt Szigeti úr!
  Én megrendeltem a csótányírtást, szakemberük holnap érkezik. Lehetséges-e elsősorban a permetezéses eljárást kérnem? – a gélezést nagyon nem szeretném. Bútorokat faltól elhúzom, tehát a szegélyek mentén a permetezés úgyszólván mindenütt megoldható. Ön mit gondol?
  Köszönettel, Hajdu Judit

 12. Rózsa :

  Sajnos, saját hülyeségem miatt bérelt lakásban lakom. Nem szívesen tájékoztatnám a tulajdonost. Három éve lakom itt, egy éve teszik rönkre az életemet a dögök. Ezt a teremtényt kár volt a Teremtőnek világra hozni! Én leginkább a fertőzésektől félek és attól hogy a kutyám lenyel egyet, hiába gyorsak. Újabban akkor is megjelennek, ha ég a villany, meg fényes nappal is. 30 ezer forint felett tartok a különböző irtó szerekkel, citrommal és babérlevéllel. Minden irtószer több hetes nyugalmat ígér, de nem igaz! Nem merek a szövetkezeti elnöknek szólni, pedig majdnem biztos vagyok benne, hogy nem én szenvedek egyedül. Segítsenek, kérem, de nagyon szűkös a pénztárcám, de az őrületbe kerget ez a dolog, mert mániákus takarító vagyok, ezért gyanús hogy valaki a házban tenyészti!!! A környékemen rengeteg irtószer fogy, de mindenki titkolódzik, én is! S O S

 13. Tímea :

  Nálunk voltak már az Abatox szakemberei,kombinált módszert alkalmazva irtottak. A megígért ideig bogármentesek is voltunk, elővigyázatosságból, mivel a ház fertőzött, 3 havonta újra hívjuk őket. Télen is!!! Nagyon elégedettek vagyunk :)

 14. aniko :

  Jo estét kivánok én az árakrol azeretnék érdeklödni??

 15. Hajni :

  Szép Estét én egy Miskolci Avasi panelban lakom efgy hónappal ezelott a Gemix plusz rovarirtott kihivattuk amit ujra meg kellett ismétekni .Még ilyet nem làttam komolyan több csótany lett mint volt ellötte, màr ez elviselhetetlen ejjel nappal fertőtlenitek de akkor is van kérezném hogy Miskolcon is vàllalnak rovarírtast es mennyibe kerul??

 16. laura :

  Szép Estét mi egy kisebb Faluban lakunk edid nem volt nálunk semijen féle álat de két hétel ezelőt a cipőtartó alat találtam egy ojan bogarat mint a leirasban is van másnap még egyet ugyanazon a hejen mint az előzőt. aztaán egy ideig semisem ma délutan szekrényen volt . szeretném kérdezni honana jön ez mit tegyek ?

Kérdezzen, szóljon hozzá a cikkel kapcsolatban!

Név*:

E-mail* (nem lesz nyilvános)

Üzenet*:

ABATOX KFT

 

1081

 

Budapest

József krt. 65.

 

Budapest

 

+36 (1) 338 37 37

 

A tartalom teljes szerzői jogvédelem alatt áll. Részben, vagy egészben történő másolása csak előzetes engedéllyel lehetséges.